Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Turniej Rycerski na zamku Lipowiec
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3
siwaa
By³o ¶wietnie. Jedzenie bardzo dobre, atmosfera tak¿e przednia. Choæ pogoda nie dopisa³a to bawi³am siê wy¶mienicie i mogê powiedzieæ, ¿e nie tylko ja - je¿eli chodzi o TBR (:

Lipowiec ma to co¶.

Podziêkowania dla organizatorów, jeste¶cie wspaniali.

PS. Specjalne pozdrowienia dla Lublina, wielbicieli herbaty :P
Bêdziemy pamiêtaæ o 'finale' w przysz³ym roku ^^
Tomal
No to teraz trochê od Lublina icon_mrgreen.gif wielki szacun dla organizatorów z ¶wietn± zabawê mimo niesprzyjaj±cej pogody, fotek niestety nie mam poniewa¿ mój aparat pada³ zanim zrobi³ pierwsze zdjêcie rant.gif za to licze na innych icon_mrgreen.gif

PS. Pamiêtamy i siê szykujemy do fina³u szczerba.gif
Claymor dawaj foty z uczty szczerba.gif
Lukasz XIII
Witam,

Na "imprezie" by³em , a com widzia³ i us³ysza³ post ten wam odpowie...

Pogoda, niestety nie dopisa³a, jedynie s³oneczko wysz³o podczas turnieju , co bylo pozytywnym aspektem tej imprezy, jednym z kilku.
Jedzenie bardzo smaczne i co wa¿ne du¿o.
Grupy w adidasach lekko psu³y klimat, ogólne niedoci±gniêcia z wyposa¿eniem, "dziwne paski" , "magiczne hafty" ...
Ostatnia uczta nie podoba³a mi sie wogóle , piosenki z cyklu "U³ani werbuj± ... " wogóle do mnie nie trafia³a , wole " A kto z Ludwikiem wyruszy ... " devil.gif .
Tak sam palenie papierosów podczas imprezy, ( w ³azience ujdzie ;) ) , ale jeden Pan zapali³ podczas sniadania przy stole ...

Dziêkuje orgaizator± za wszystkie wysi³ki w³o¿one w stworzenie imprezy, I. za to, ¿e przyj±³ mnie do pocztu, Borgowi za aniol.gif eee opieke.

Pozdrawiam,
£.

P.S. Marzenko dziêki za aniol.gif
Anuszka
Nie jestem pewna, ale by³am chyba jedyna albo jedna z niewielu osob które mia³y tak daleko by dotrzec na turniej-a jazda by³a z przygodami-lecz dzieki wielkiej uprzejmosci 4 mieszkanów P³azy uda³o mi sie pozna noca dotrzec na zamek. A zamek piêkny!! idealne miejsce by urzadzac imprezy czy robic medievalne sesje zdjeciowe-mam nadzieje ze bedzie to widac na zdjeciach które w tym tygodniu zamieszcze na stronie.
Mimo kiepskawej momentami pogody bawi³am sie bardzo dobrze, równie¿ dzieki przyby³ym na zamek ludziom i naszemu weso³emu zamtuzikowi ;>Jedzenie jak juz zauwazono pyszne i duzo, zaangazowanie i zapa³ organizatorów wielkie;)) Niemniej kilka minusów by³o-chocby te wymienione przez £ukasza.Ja bym tylko zaproponowa³a by w nastepnych latach zamiast muzyki filmowej puscic medievalne dzwieki z g³osniczków ;)
Tu chcia³abym podziêkowac wszystki ludziom, z którymi mog³am porozmawiac i tak mi³o spêdzic ten czas;) w ciagu dnia jak i w czasie uczty;) oraz za poszukiwania dziewic ;>oraz wszystkim "statystom" którzy towarzyszyli nam w czasie sesji zdjeciowej;)
Piotr z Bêdzina
Tylko dorzucê ¿e co do grupy w adidasach to sam by³em cholernie niemi³o zaskoczony i by³em o krok od wyproszenia ich z turnieju anger.gif - stwierdzili¶my jednak i¿ nie bêdziemy robiæ kwasów i tym razem przygryziemy sobie jêzyki, mam nadzieje ¿e wyci±gn± z tego konstruktywne wnioski. Odno¶nie papierosów, puszek z piwem i kilku innych niedoci±gniêæ to tylko i wy³±cznie sprawa zachowania go¶ci i ich podej¶cia do turnieju (kiedy mog³em to zwraca³em na to uwagê). To samo sie tyczy sprawa ¶piewania na biesiadzie. A co do muzyki to Kuba w niedziele pogoni³ naszego technika od muzyki i nag³o¶nienia i polecia³o co¶ innego tongue.gif . To na razie tyle ode mnie icon_cool.gif

Pozdrawiam
Bandit
sineard
Witam,

Serdeczne dziêki za mi³± atmosferê i wspania³e towarzystwo clap.gif

By³ to mój pierwszy lipowiec i licze ¿e nie ostatni bo wielka szkoda by by³a hehehe.gif
Mi³o by³o pomóc podczas przygotowañ na biesiadê, je¶li tylko bêdziemy mogli w przysz³ym roku ponownie pomo¿emy szczerba.gif

Kasia
Joanna K.
Có¿ mogê rzec...by³o fantastycznie icon_mrgreen.gif bawi³am sie przednie, klimat super, bigos super;P
Dziêki wszystkim za prze¶wietn± zabawê, za wspólne ¶piewy na biesiadze:) i Lublinowi za wspólne ucztowanie do koñca!...myto rz±dzi;)herbata ponoæ te¿..
a przede wszystkim podziêkowania w stronê orgów clap.gif

a tak poza tym to stoo laaat smile.gif

pozdrawiam Was wszystkich:>:devil:
Borg
Witam
Organizacja mnie sie podoba³a i Piotrku nie mam nic wam do zarzucenia bo widzia³em jak sie starali¶cie by zawsze wszystko by³o zrobione...np Arek z sw± Pani± wiecznie czatuj±cy w kuchni by nikt nie by³ g³odny
Podoba³a mi siê bojówka, za kulturê, brak spiêæ...cieszê siê ¿e by³± dla ludzi zabaw± a nie miejscem by siê wy¿yæ...
Podobali siê dwaj mali rycerze...
Podoba³ siê zamek
hmm A chcia³bym podziêkowaæ zamtuzkowi, mojemu pocztowi i pocztowi S³awka za to co robili¶cie smile.gif
Pozdrawiam serdecznie i liczê, ¿e za rok znów spotkamy siê na tym zamku
KhaToo
Mieszanka Pszczyna + D±browa Górnicza tak¿e dziêkuje za zaproszenie. Wszyscy jeste¶my bardzo zadowoleni, ¿e pojechali¶my, mimo zapowiedzi kiepskiej pogody. Wszystkim, którzy przy³o¿yli rekê do organizacji szczerze gratulujêsmile.gif Pogoda okaza³a siê sfrustrowanym, rozkapryszonym dziewuszyskiem, którym nie warto siê przejmowaæ. Jak siê komu¶ b³otko nie podoba³o, trzeba by³o kupiæ u mnie patynki:P

Co do narzekañ na piosenki w czasie uczty. Có¿, chodzi przecie¿ o dobr± zabawê w zdrowej atmosferze, a nie udowadnianie sobie na wzajem, ¿e zna siê Kowalskiego, podbudowywanie swojego ego sagami o swoich strojach i pokazywaniem, kto jest wiêkszym "rycerzem", przeczyta³ wiêcej ksia¿ek i dorobi³ sobie d³u¿szy scenariusz do swojej postaci;)
Co do trampek -bez komentarza. My¶lê, ¿e raz mo¿na przymkn±æ oko, je¶li kto¶ dopiero zaczyna.
Puszki i inny syf ko³o naszej celi sprz±tali¶my sami, mimo, ¿e to nie nasz syf by³ i ka¿dy, komu siê on nie podoba³ powinien zrobiæ to samo.
Mnie jednak bardziej wnerwi³ kto¶, kto w sobotê przed 7.00 zacz±³ graæ na flecie i osoby, które w piatek do pó¼nej nocy debatowa³y na korytarzu bynajmniej nie szeptem :P Ciekawe, czy kto¶ to nagra³ i za jaki¶ czas upubliczni na necie. By³ by ubaw. Biesiada to biesiada, zawsze siê wtedy za g³o¶no zachowuje i ka¿dy o tym wie. Jednak nie daæ odpocz±æ osobom, które mimo z³ej pogody dotar³y na zamek w pi±tek jest ju¿ ciutek niefajne.

A, na koniec jeszcze jedno: STOOOO LAT, STOOOO LAT, NIECH ¯YYYJE ¯YYYJE NAAAAM!
Piotr z Bêdzina
Kurde wiedzia³em ¿e wywleczecie to sto lat tongue.gif , dzieki dzieki tracker.gif . A skoro znowu sie odezwa³em to wypisze zwyciêzców turniejów:

Turniej Bojowy:
S£AWEK Z TARNOWSKIEGO BRACTWA RYCERSKIEGO "GLADII AMICI"

Turniej £uczniczy:
JARO Z DZIKICH ROSOMAKÓW

Turniej Dru¿ynowy:
DRU¯YNA RÓ¯OWYCH KRÓLICZKÓW W HABITACH bigsmile2.gif

CHWA£A IM !!!!

P.S.
Komu bigosu ???? bum.gif

pozdrawiam
Aga - Nibi
Witam:)
Gratulujê organizatorom, zamek ¶liczny a atmosfera bardzo przyjazna.
Chwa³a zwyciêzcom ale te¿ tym, którzy dzielnie walczyli i mimo, ¿e nie wygrali, pokazali kawa³ dobrej techniki i piêknych rycerskich walk.
Deszcz czy raczej ci±g³a m¿awka doda³a tylko ochoty na wieczorn± biesiadê. Przepraszam moich kochanych stra¿ników pobieraj±cych myto, za niedotrzymanie kroku. W przysz³ym roku bêdize lepiej. smile.gif
a co do bigosu to powiem tylko: Zamknij siê! :D
ps.
nie mam nic do bigosu (pyszny by³ tak jak i krupnik sobotni) jednak¿e pojemno¶æ mojej miski nie równa³a siê pojemno¶ci mojego ¿o³±dka... ufff

pozdrawiam
Rafal BRZM
Witam

W imieniu swoim oraz dwóch niewiast które ze mn± przyby³y chcia³bym równie¿ wszystkim podziêkowaæ za wspólnie spêdzony czas.
Klimat imprezy niepowtarzalny, ludzie ¶wietni (zarówno starzy znajomi jak i osoby nowo poznane na owym turnieju)

Szczególne podziêkowania dla organizatorów za przygotowanie ca³ej imprezy. Przygotowana by³a ona super pod ka¿dym wzglêdem, a jakie¶ tam ma³e niedoci±gniêcia o których pisali poprzednicy spowodowane by³y przez samych przyby³ych go¶ci.
Pomimo niezbyt ciekawej pogody, by³a to jedna z lepszych imprez na której dane mi by³o go¶ciæ i mam nadzieje ¿e nie ostatnia na Lipowcu.

Szkoda tylko ¿e woda w kocio³ku nam siê nie zagotowa³a angsad.gif
Ci co byli od pi±tku wiedz± o czym pisze smile.gif

Ps.
Chwa³a równie¿ dla „Sple¶nia³ych Latarenek” za wspania³± walkê

Pozdrawiam
najmniejszy z ró¿owych króliczków smile.gif
Rafa³ z Miechowa

ps2.

Sto lat...................
Yenova
Tak jak moi przedmówcy pragnê podziêkowaæ za ¶wietna zabawê icon_mrgreen.gif Bawi³am siê wspaniale pomimo pogody.

Mam pro¶bê - gdyby kto¶ znalaz³ ceramiczny dzbanek/kufelek z dwoma uszkami to bardzo proszê o informacje.

Pozdrawiam
Anka z Tarnowa
Kiara
Z przyby³ych go¶ci mia³am najbli¿ej do domku, a pisze ju¿ po wiêkszo¶ci.
Dziêki organizatorom: bractwu z Lipowca i Wilkom. Turniej udany, organizacja znakomita, i tyle pracy któr± w³o¿yli¶cie, ¿eby by³o wszystko dobrze, nie posz³o na marne. Pogoda wprawdzie nie dopisa³a, ale kto nie chcia³ to nie mók³, to urok tego zamku.
Podziêkowania z komnaty za czerwon± zas³onk± z³o¿y³a ju¿ Triss, wiêc nie bêdê siê rozpisywaæ.

ps. papierosy i adidasy!!!!! nawet dwoje ma³ych rycerzy by³o ubranych lepiej, osoby które tak przybyly powinny co¶ z tym zrobiæ (np.przeprosiæ organizatorów)

ps2: 100 lat, 100 lat, 100 lat smile.gif

pozdrawiam
Kiara
diego
joho

Jako jedyny braciszek z lublina z czerwonym krzyzykiem (lubiacy bardzo herbate hehehe.gif ) chcialem bardzo serdecznie podziekowac organizatorom jak i ludziom tam obecnym za dobra zabawe, impreza byla bradzo udana.... baaa nawet genialna. Szkoda ze pogoda byla troszke lipna ale tak bylo bardzo medievalnie bigsmile2.gif . Na nastepny lipowiec alkoholu lubelskiego sie troszke przywiezie a i miodu swojego tez wezme devil.gif . Chcialem pogratulowac zwyciescom turniejow jak i dziewczynom ktore braly udzial w alkoholo- buhurcie.

PS: Sto lat, sto lat, niech ¿yje, ¿yje nam!
Jeszcze raz, jeszcze raz, niech ¿yje, ¿yje nam!
Niech ¿yje nam!
Niech mu gwiazdka pomy¶lno¶ci, nigdy nie zaga¶nie,
A kto z nami nie wypije, niech go piorun trza¶nie............

slava
Piotrek D.
CHWA£A ORGANIZATOROM!!! Radom i I³¿a dziekuj± za zaproszenie i wysmienit± zabawe. Jedzonko wspania³e i duuuu¿o ;-)Gratulacje dla wszystkich zwyciêzców i zwyciê¿onych na turnieju. Wszystkim przyby³ym za wspania³e towarzystwo no i oczywi¶cie joannitom z naszej komnaty bigsmile2.gif
Adidasy pozostawiam bez komentarza i proponuje co¶ z tym zrobiæ... z niecierpliwo¶ci± czekamy na przysz³y rok i nastêpny Lipowiec! A no i dziekuje wszystkim walcz±cym w bitwie z powodu takiego ¿e to moja pierwsza w szeregach cie¿ko-zbrojnych

P.S.
STO LAT!! STO LAT!! STO LAT!!! NIECH ¯YJE, ¯YJE NAM!!! devil.gif
S³awek zTarnowa
Witam!.. clap.gif dla organizatorów!!......chyba po raz pierwszy w ¿yciu widzia³em tak ma³a grupê ludzi tak bardzo pracuj±c± aby nam- go¶ciom - by³o jak najprzyjemniej!!...co wiêcej...uj±³ mnie nieschodz±cy usmiech z twarzy wszystkich..dos³ownie wszystkich..tak Wilków jak i Lipowczyków....po prostu...jeste¶cie wszyscy kochani i...taki chyba Wasz urok!!!

Mimo niepogody...niech ¿a³uj± ci, co nie przyjechali....by³o ¶wietnie
a za wszelkie niedoci±gniêcia winni byli nie organizatorzy a bezczelni go¶cie.

Turniej w Lipowcu od zawsze mia³ renomê turnieju historycznego i jest to jeden z nielicznych komercyjnych turniejów gdzie naprawdê mo¿na poczuæ klimat trzynastego wieku i poprawnie pojêtej historyczno¶ci. Sam pamiêtam jak moja grupa wygl±da³a jeszcze dwa lata temu na tym w³a¶nie zamku i robi±c wtedy jeszcze raczej koniec trzynastego wieku robili¶my przy okazji wiele fatalnych uproszczeñ a o drobnych niedoci±gniêciach nie wspomnê..jednak to co widzialem tym razem w niektórych przypadkach...zastanowi³o mnie i zasmuci³o.
Po prostu nie my¶la³em, ¿e po tak d³ugim czasie ... co¶ takiego mo¿e mieæ miejsce.
...Je¶li o mnie chodzi, wstyd mi jest nawet wtedy, kiedy nawet teraz przyje¿d¿am na historyczny turniej i nie mam jeszcze np drugiej pary nieub³oconych butów aby godnie podej¶c do uczty, albo kiedy nie mam na tyle pojemnego worka lnianego aby schowaæ do niego jakiego¶ dwudziestopierwszowiecznego gad¿eta, który siê osta³ po zapakowaniu toreb i plecaków ....nawet hiperhistoryczny cz³owiek zawsze bêdzie mia³ co¶, z czego bêdzie niezadowolony i bêdzie d±¿y³ do tego aby siê ulepszyæ..... oczywi¶cie----w drugiej kolejno¶ci..po skromno¶ci szacunek do cz³owieka powinien byæ nasz± cech±....

...Jednak okazujmy szacunek przede wszystkim gospodarzom jako go¶cie...i na turniej tego typu przyje¿d¿ajmy wtedy, kiedy jeste¶my pewni, ¿e spe³niamy jego kryteria....Je¶li mamy spore niedoci±gniêcia sprzêtowe czy strój z innej epoki...to s± inne imprezy- np multiperiodowce, na które mo¿na pojechaæ a na tak± przyjechaæ wtedy, gdy nie bêdzie siê obra¿aæ organizatorów i uczuæ innych uczestników swoim wygl±dem. Wiele osób na Lipowiec przyjecha³o po to, aby odpocz±æ od widoku kilku epok naraz a o ..innych rzeczach nie wspomnê.
Nie chcê aby ten post zrozumiano jako wytykanie czy co¶ takiego, ale jak siê rzeczywi¶cie nie rozwinie my¶li to mo¿e kto¶ nie zdobêdzie siê na refleksjê...o jej brak zreszt± kiedy¶ pos±dzano i nasz± grupê..znam ten smak...i wiem te¿, ¿e inteligentnych ludzi staæ na dialog.. ..¿e dla chc±cego nic trudnego...i wystarczy odrobina chêci i szacunek do siebie i innych ludzi jednocze¶nie.
Wystarczy to przemy¶leæ a szeroko pojêta wyrozumia³o¶æ bêdzie z kazdej strony emanowaæ dla tych, którzy sa m³odymi adeptami w tej zabawie i sie ucz±...ale musz± pokazaæ, ¿e naprawdê chc±.....

Napisa³em tê tyradê tylko i wy³±cznie z szacunku dla organizatorów. Oni naprawdê - gdyby tylko mogli -- odddaliby z siebie dos³ownie wszystko aby¶my my- go¶cie--byli zadowoleni z turnieju.

S³awek zTarnowa
Chcia³bym jeszcze tylko dodaæ..¿e , je¶li chodzi o klimat na uczcie...to pie¶ni spiewali niemal wszyscy ró¿ne...i towarzystwo najpierw musi sie nauczyæ trzynastowiecznych czy tez w ogóle ¶redniowiecznych aby uczta nie wygl±da³a na "drêtwe porazkolejne" ¶piewanie "Ludwika.."....Na trzymanie poziomu pod tym wzglêdem zapewne przyjdzie jeszcze czas...ale z miejsca przepraszam za swoich ludzi , którzy ¶piewali istotnie nie tylko Kowalskiego. Za rok repertuar naszych pie¶ni bêdzie o wiele wiêkszy i tylko ¶redniowieczny. smile.gif

Chcê te¿ pogratulowaæ Indarowi postawy jednego z ludzi z jego pocztu. Borg godnie reprezentowa³ poczet Krzy¶ka z £om¿yñca bojowo i strojnie ...ale Broda przerós³ swoj± postaw± wszystkich uczestników turnieju...podam na przyk³ad taki epizod: podczas naszej rozmowy z Borgiem Broda potrafi³ staæ za przedstawicielem swojego seniora i nie opuszczaæ go ani na krok ... prosz±c nawet o pozwolenie zabrania g³osu. I takie w³a¶nie wczucie siê w klimat pozwala³o czasem zapomnieæ o s³abym repertuarze piosenek i nawet trampkach. Oby by³o takich przyk³adów coraz wiêcej...i za to chcê bardzo podziêkowaæ.

My¶lê, ¿e klimat zamku pozwala³ i bêdzie pozwala³ na turnieje w przysz³o¶ci w takim wydaniu z dba³o¶ci± i o takie szczegó³y. I pal licho turystów...na Lipowcu mo¿na o nich zapomnieæ, bo nie zwraca siê na nich uwagi!!!!

Swoim ludziom podziêkowa³em gdzie indziej - tu zaznaczam, ¿e warci s± podziêki.

No i...

... STO LAT, STO LAT .. !!! ... tongue.gif

Bartosz Broda
No to teraz ja... Wielkie naprawde giga ogromne podziekowania dla Orgów... Dzieki wam mia³a miejsce ta Impreza i dobrze sie na niej bawi³em smile.gif

I jeszcze...
Dziêkuje przedewszystkim Borgowi za ogó³..... Zbyt du¿o by wymieniaæ. Gdyby co zawsze mozesz na mnie liczyæ.
Dziekuje Triss za to ze by³a i ¿e mog³em z ni± porozmawiaæ o róznych dziwnych rzeczach.
Dziekuje £ukaszowi za to ¿e pomaga³ mi w moich obowi±zkach a tak¿e za pewn± "nocn±" kwestiê ;)... przyjdzie czas ¿e sie odwdziecze.
Dziêkuje Banditowi(mimo tego ¿e do Orgów juz by³o) za d³ug± rozmowê ko³o schodów(nie wiadomo o czym hehehe.gif )
Dziekuje Wszystkim ludzi± z TBR GA za... MYTOOO!! i wspania³± zabawê w zamkowych korytarzach bigsmile2.gif
Dziêkuje Piotrowi za drobne sparingi walka.gif .. mam nadzieje ze bêdzie nam to dane powtórzyæ ;)
Dziekuje Krzy¶kowi za to ¿e by³ tak dobry i odwióz³ mnie pod sam dom:)

Pozdrawiam
Brodas
absolwencikk
Mam pro¶bê: gdyby kto¶ znalaz³ ciemno br±zow± bluzê z kapturem i haftami po lewej stronie to proszê o zwrot. Z góry dziêkuje:)
Jewa
No to teraz ja, najbardziej lubiana, najmilej widziana i najbardziej oczekiwana osoba na ca³ym turnieju tongue.gif

Wiêc tak: na pocz±tek, co najwa¿niejsze- Wied¼ma odczyni³a wszelakie uroki i odwo³a³a kl±twy, które na³o¿y³a na kilka osób: np. na kogo¶, kto na fleciku gra³ o siódmej w nocy nad ranem icon_mrgreen.gif , a najbardziej uciesz± siê z Tego dwaj ¶wirniêci Joannici, zamieszkuj±cy z nami.

Dalej: Przeklinam wszystkich, którzy mi opowiadali o duchach (¶wirniêci joannici), i wszystkich, którzy mnie straszyli, zagl±daj±c do nas przez okienko (Miti, ja siê jeszcze nie odgryz³am...)

Jeszcze dalej:Turniej by³ COOOL!!! Mój najlepszy w tym sezonie!!! The best!! po prostu a¿ brak s³ów!! A deszczem siê nie przejmujcie- wszak jestem pocz±tkuj±c± Wied¼m±, powinni¶cie byæ mi wdziêczni, ¿e uda³o mi siê wyczarowaæ s³oñce w sobotê... Trochê skrewi³am na bitwê, ale mam nadziejê, ¿e mnie za to nie spalicie na stosie devil.gif

I: AAA!!! By³o siano!! Nie by³o kartek!! By³o ¿are³ko!! Organizatorzy- ja Was kocham icon_mrgreen.gif Jeste¶cie najlepszymi organizatorami pod s³oñcem!!! Chwa³a Wam, Chwa³a!!! I wielkie brawa clap.gif

Z niecierpliwo¶ci± oczekujê na nastêpny turniej (a spróbujcie mnie nie zaprosiæ, to ze¶lê na was ¶nie¿ycê!!!), na fina³ nieoficjalnej bitwy na ¿arcie (ryby rulez tongue.gif ), oraz na Wroc³aw, ale to ju¿ tak odbiegaj±c od tematu tongue.gif

Co jeszcze?... Acha. By³abym zapomnia³a.
STO LAT, STO LAT, NIECH ¯YJE, ¯YJEEEEEEE NAAAAM...

Pozdrowionka i buziole dla wszystkich, a przede wszystkim dla wspania³ych organizatorów icon_mrgreen.gif -Ewa, Wied¼ma z I³¿y icon_mrgreen.gif

PS. Do tej pory nie wiem, jak to siê sta³o, ¿e od Krzy¿aków doszli¶cie do Rydzyka...
PS.2 Specjalne pozdrowienia dla mojego obroñcy przed specem od nag³o¶nienia ( i gadania...), oraz ¶wirniêtych joannitów i ich trochê mniej ¶wirniêtej towarzyszki icon_mrgreen.gif
Glendziol
Najwy¿szy czas powiedzieæ co¶ od siebie...
Na pocz±tek wielkie dziêki dla organizatorów. Jeste¶cie WIELCY tracker.gif Wasze po¶wiêcenie dla nas by³o naprawde niesamowite. To Wy zapewniacie temu turniejowi i zamkowi klimat, który czyni go niezapomnianym.
Troszkê pos³odzi³em, a teraz wymieniê minusy. W sumie nie mo¿e nie tyle minusy co rady i propozycje na przysz³o¶æ.
1. Mo¿naby troszkê skróciæ i urozmaiciæ bojówkê np. finali¶ci walczyliby ze sob± bez tarcz na same miecze. Jedna walka tak siê odby³a i mnie osobi¶cie bardzo siê podoba³a. Po bojówce uczestnicy byli do¶æ zmêczeni co odbi³o siê na bitwie na której walcz±cy walczyli ju¿ raczej bez entuzjazmu icon_wink.gif
2. Plan samej bitwy wydawa³ mi siê trochê niedopracowany. Wydaje mi siê, ¿e zarówno po stronie atakuj±cych jak i obroñców zabrak³o dowodz±cego, który zna³ konkretny bitwy i go realizowa³ -chor±¿owie z obu stron kierowali nami chyba troche na ¶lepo...
3. Dla mnie jako piechociarza brakowa³o w planie turnieju jakiej¶ konkurencji dla lekkozbrojnych. Rozumiem trudno¶ci z przeprowadzeniem takich walk ze wzglêdów bezpieczeñstwa ale s±dzê, ¿e mo¿naby sobie z tym poradziæ. U nas na treningach od jakiego¶ czasu walczymy ze sob± na puklerze i drewniane palcaty jako zabezpieczenie maj±c przeszywanice, czepce i otwarte he³my. W walce stosujemy zarówno ciêcia jak i pchniêcia. Przy takich palcatach jakimi walczymy jedyne co nam grozi to podbite oko w najbardziej nieszczê¶liwym przypadku bum.gif . My¶lê, ¿e taka konkurencja podnios³aby atrakcyjno¶æ turnieju. W razie czego bardzo chêtnie nawet taki sami poprowadzimy. W tym roku chcieli¶my sie tak pobawiæ ale niestety nie znale¼li¶my do¶æ bezpiecznej broni aby nie baæ siê przyjêcia ciosu na sam± przeszywkê bum.gif

To tyle je¶li chodzi o moje przemy¶lenia. Jak dla mnie Lipowiec to obowi±zkowa pozycja na przysz³y sezon.

Pozdrawiam wszystkich starych i nowych znajomych.

P.S. Anuszko pode¶lij mi adres na priva to wysle p³yty....
sineard
CYTAT(S³awek zTarnowa @ 17:41 10.09.2007) *
Sam pamiêtam jak moja grupa wygl±da³a jeszcze dwa lata temu na tym w³a¶nie zamku i robi±c wtedy jeszcze raczej koniec trzynastego wieku robili¶my przy okazji wiele fatalnych uproszczeñ a o drobnych niedoci±gniêciach nie wspomnê..jednak to co widzialem tym razem w niektórych przypadkach...zastanowi³o mnie i zasmuci³o.
Po prostu nie my¶la³em, ¿e po tak d³ugim czasie ... co¶ takiego mo¿e mieæ miejsce.
...Je¶li o mnie chodzi, wstyd mi jest nawet wtedy, kiedy nawet teraz przyje¿d¿am na historyczny turniej i nie mam jeszcze np drugiej pary nieub³oconych butów aby godnie podej¶c do uczty, albo kiedy nie mam na tyle pojemnego worka lnianego aby schowaæ do niego jakiego¶ dwudziestopierwszowiecznego gad¿eta, który siê osta³ po zapakowaniu toreb i plecaków ....nawet hiperhistoryczny cz³owiek zawsze bêdzie mia³ co¶, z czego bêdzie niezadowolony i bêdzie d±¿y³ do tego aby siê ulepszyæ..... oczywi¶cie----w drugiej kolejno¶ci..po skromno¶ci szacunek do cz³owieka powinien byæ nasz± cech±....

S±dze ¿e miêdzy innymi ta uwaga mo¿e byæ skierowana do mojej osoby za co moge jedynie przeprosiæ icon_rolleyes.gif

Na swoj± obronê powiem ¿e to dopiero drugi turniej w moim ¿yciu i w³a¶nie po to na niego przyjecha³am ¿eby dok³adnie dowiedzieæ siê co i jak dok³adnie uszyæ i co dok³adnie potrzebuje icon_sad.gif a nie szy³am niæ wiêcej ni¿ tylko suknie poniewa¿ spotyka³am siê ze sprzecznymi informacjami, teraz jednak wiem juz co i jak i na nastêpny turniej bêdê lepiej obszyta:) (ale adidasy to juz nie ja)

a co do tego ¿e nie jestem prawid³owo ubrana stara³am siê zrekompensowaæ pomoc± przy szykowaniu biesiady i pomocy w kuchni blinkie.gif

Greg
Jak juz wszyscy zabrali g³os to i ja muszê.

Przygotowanie turnieju to nie byla ³atwa sprawa. By³o wiele problemów i trudno¶ci zw³aszcza, ¿e to by³ pierwszy turniej jaki organizowali¶my wspólnie z GRH"wilk".
Nie wszystkie punkty programu siê odby³y, i nie uda³o sie zorganizowaæ wszystkiego co by³o przewidziane w projekcie.
Ale czytaj±c wasze opinie o turnieju humor mi sie poprawia i choæ muszê wyjechaæ za granicê na kilka miesiêcy to wrócê na wiosnê i zaczniemy sporz±dzaæ projekt nastêpnego turnieju.

Jeszcze raz wielkie dziêki wszystkim którzy przybyli!!
Anuszka
Lipowiec widziany okiem nadwornego fotografa tongue.gif

http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Anuszka26
Piotr z Bêdzina
CYTAT(Glendziol @ 21:49 10.09.2007) *
1. Mo¿naby troszkê skróciæ i urozmaiciæ bojówkê np. finali¶ci walczyliby ze sob± bez tarcz na same miecze. Jedna walka tak siê odby³a i mnie osobi¶cie bardzo siê podoba³a. Po bojówce uczestnicy byli do¶æ zmêczeni co odbi³o siê na bitwie na której walcz±cy walczyli ju¿ raczej bez entuzjazmu icon_wink.gif

Ano odby³a siê taka jedna walka ale miecze jednorêczne (te stosowane do walki z tarcz±) nie prezentuj± siê tak okazale w walce dwur±cz jak ich wiêksi odpowiednicy wiêc wygl±da³o to ¶rednio na je¿a (nie obra¿aj±c tych którzy podjêli tak± walkê). A co do zmêczenia to przecie¿ na turnieju kto chcia³ to wyst±pi³ - by³o o co walczyæ tongue.gif - a na bitwê wyszli bardziej wytrwali i zaprawieni w boju, którzy nie doznali wcze¶niej ¿adnych kontuzji; by³a to równie¿ okazja by wyst±pili chêtni ze strony organizatorów.

2. Plan samej bitwy wydawa³ mi siê trochê niedopracowany. Wydaje mi siê, ¿e zarówno po stronie atakuj±cych jak i obroñców zabrak³o dowodz±cego, który zna³ konkretny bitwy i go realizowa³ -chor±¿owie z obu stron kierowali nami chyba troche na ¶lepo...

Tu siê zgodzê, trochê sie pogubili¶my ale w ka¿dej bitwie wystêpuje element losowo¶ci i to tez dodaje smaczku takim pokazom. Osobi¶cie uwa¿am ¿e bitwa wypad³a ¶wietnie zwa¿ywszy na panuj±ce warunki.

3. Dla mnie jako piechociarza brakowa³o w planie turnieju jakiej¶ konkurencji dla lekkozbrojnych. Rozumiem trudno¶ci z przeprowadzeniem takich walk ze wzglêdów bezpieczeñstwa ale s±dzê, ¿e mo¿naby sobie z tym poradziæ. U nas na treningach od jakiego¶ czasu walczymy ze sob± na puklerze i drewniane palcaty jako zabezpieczenie maj±c przeszywanice, czepce i otwarte he³my. W walce stosujemy zarówno ciêcia jak i pchniêcia. Przy takich palcatach jakimi walczymy jedyne co nam grozi to podbite oko w najbardziej nieszczê¶liwym przypadku bum.gif . My¶lê, ¿e taka konkurencja podnios³aby atrakcyjno¶æ turnieju. W razie czego bardzo chêtnie nawet taki sami poprowadzimy. W tym roku chcieli¶my sie tak pobawiæ ale niestety nie znale¼li¶my do¶æ bezpiecznej broni aby nie baæ siê przyjêcia ciosu na sam± przeszywkê bum.gif

Glendziol sam sobie odpowiedzia³e¶ na swoj± uwagê - nie ma bezpiecznej broni ¿eby sie tak bawiæ a my jako organizatorzy nie we¼miemy na siebie odpowiedzialno¶ci za wypadki jakie mog± siê wydarzyæ podczas takiej konkurencji; a bior±c pod uwagê ¿e dosz³oby do niej to tak± odpowiedzialno¶ci± zostaliby¶my obarczeni.

Poza tym zwróæ uwagê na roz³o¿enie konkurencji turniejowych w ca³ym dniu. Luka by³a jedynie pomiêdzy 18, a 19 a wtedy ju¿ zajmowali¶my siê czym¶ innym i naprawdê nie by³oby czasu to gdzie¶ wstawiæ. W niedzielê o godzinie 12 ju¿ po³owa zaproszonych go¶ci by³a spakowana lub ju¿ jecha³a do domu, je¶li by¶my zrobili co¶ takiego w niedziele to naprawdê nie by³oby dla kogo.

Dodatkowo zwróæ uwagê na fakt i¿ w wiêkszo¶ci turnieje organizowane s± dziêki dofinansowaniu si³ wy¿szych typu gminy, urzêdy miasta itd. Dofinansowanie to ma na celu promocjê danego regionu i pokazanie ludno¶ci i¿ jest kto¶ kto dba o zabawê dla nich. Zwyk³y cz³owiek s³ysz±c wyra¿enie "Turniej Rycerski" my¶li sobie - idê ogl±daæ rycerzy ok³adaj±cych siê mieczami, toporami itd. czyli jak najbardziej stal±. Nikt sobie nie wyobra¿a ¿e przyjdzie ogl±daæ lekkozbrojnych walcz±cych na palcaty,a musisz przyznaæ ¿e walka lekkozbrojnych dla zabawy inaczej wygl±da na bitwie, a inaczej wygl±da³aby w konkurencji gdzie mo¿na wygraæ jakie¶ nagrody.

P.S.
Chcia³bym jeszcze podziêkowaæ Bractwu Rycerskiemu Zamku Lipowiec za moc pracy jak± w³o¿yli w organizacjê turnieju, a w szczególno¶ci Gregowi i Gosi respekt.gif
P.S.2
S³awku dziêkujê raz jeszcze za winko przedniej jako¶ci pijacy.gif

Pozdrawiam
Bandit
KhaToo
Mnie piechota chodzi po g³owie od 2 sezonów, wiêc blisko dwa lata kombinujê nad jakim¶ bezpiecznym sprzêtem. Mam kilka pomys³ów, ale wiele z nich zak³ada zamaskowan± lub jawn± niehistoryczno¶æ oraz oczywi¶cie wydatki na dodatkowy sprzêt. Ten sam sprzêt mo¿na wykorzystaæ przy szermierce bez tarczy, dziêki czemu mo¿na by zaoszczêdziæ dobrych kilka kilogramów, a wiêc poprawiæ sprawno¶æ i szybko¶æ. Suma sumarum, albo mizianie siê glewiami w bitwach, albo wydatki i fotki z imprez pod tytu³em "co jest nie tak na tym obrazku", a przecie¿ nie o to nam chodzi smile.gif
S³awek zTarnowa
Sineard....moje uwagi by³y ca³kiem ogólne...nie by³y skierowane do nikogo konkretnego.....raczej ..to by³a po prostu taka refleksja..nic wiêcej ..i nikogo nie zamierza³em uraziæ. smile.gif Chyba z moich s³ów to te¿ wynika.

Z piechot± - czyli nieopancerzonymi na imprezach masowych to raczej bym uwa¿a³ i nie dziwie sie ch³opakom , ¿e siê bali odpowiedzialno¶ci.( co innego imprezy zamkniête--tam ka¿dy odpowiada za to co robi i za siebie) ...jedyna propozycja która przychodzi mi w tym momencie do g³owy to np walka na niewysokiej równowa¿ni o zrzucenie za pomoc± "zapa³ki" przeciwnika zaburzaj±c przepychaniem jego równowagê. Nazwane to by³o "mistrzem równowagi". Widzia³em, ¿e np. na Liwie zda³o to egzamin.....pytanie tylko, czy na Lipowcu by³oby na co¶ takiego miejsce i czas.

Piotrku......ca³a przyjemno¶æ po mojej stronie! ..¿a³ujê tylko, ¿e tak ma³o tego by³o :P
Tomal
CYTAT(KhaToo @ 14:18 11.09.2007) *
Mnie piechota chodzi po g³owie od 2 sezonów, wiêc blisko dwa lata kombinujê nad jakim¶ bezpiecznym sprzêtem. Mam kilka pomys³ów, ale wiele z nich zak³ada zamaskowan± lub jawn± niehistoryczno¶æ oraz oczywi¶cie wydatki na dodatkowy sprzêt. Ten sam sprzêt mo¿na wykorzystaæ przy szermierce bez tarczy, dziêki czemu mo¿na by zaoszczêdziæ dobrych kilka kilogramów, a wiêc poprawiæ sprawno¶æ i szybko¶æ. Suma sumarum, albo mizianie siê glewiami w bitwach, albo wydatki i fotki z imprez pod tytu³em "co jest nie tak na tym obrazku", a przecie¿ nie o to nam chodzi smile.gif

Nie do koñca bym siê zgodzi³, ja odtwarzam piechotê ju¿ prawie 2 lata i bardzo dobrze mo¿na pogodziæ bezpieczeñstwo z historyczno¶ci± wystarczy tylko spojrzeæ na Biblie Maciejowskiego gdzie a¿ roi siê od piechoty, mo¿na tam przebieraæ w rodzajach opancerzenia, ja swoje opancerzenie wzoruje w³a¶nie na w/w ¼ródle i mogê ¶mia³o powiedzieæ ¿e jest bezpieczne i historyczne. bum.gif
Piotrek D.
Tu sie zgodze icon_wink.gif wed³ug Maciejowskiego mo¿na sie bezpiecznie uzbroiæ aczkolwiek do turniejów dla lekkich smiem w±tpiæ czy zda³oby egzamin przy walkach nie pokazowych jak na bitwie i mog³oby sie skoñczyæ przerobieniem na miazge pewnych czê¶ci cia³a bum.gif
Tomal
Walczê dosyæ d³ugo jako lekko zbrojny nie pokazowo i nie odnios³em ¿adnej jeszcze kontuzji, opancerzenie lekko zbrojnego zdaje egzamin w walce z lekko zbrojnymi, wiadomym jest to ¿e nie bêdziemy walczyæ tak jak ciê¿ko zbrojni ale walka lekko zbrojnych nie musi byæ samym mizianiem wystarczy mieæ na uwadze bezpieczeñstwo swoje i innych, uwa¿am ¿e na bitwach zdaje to egzamin na 5. Co do konkurencji bojowych dla lekko zbrojnych to jestem za ale z wyra¼nym okre¶leniem co mo¿na a czego nie mo¿na, co do propozycji S³awka z Tarnowa to te¿ jestem jak najbardziej za.
Tomal
CYTAT(Piotr z Bêdzina @ 13:48 11.09.2007) *

Glendziol sam sobie odpowiedzia³e¶ na swoj± uwagê - nie ma bezpiecznej broni ¿eby sie tak bawiæ a my jako organizatorzy nie we¼miemy na siebie odpowiedzialno¶ci za wypadki jakie mog± siê wydarzyæ podczas takiej konkurencji; a bior±c pod uwagê ¿e dosz³oby do niej to tak± odpowiedzialno¶ci± zostaliby¶my obarczeni.

Ma³e sprostowanie tej wypowiedzi, nie znale¼li¶my NA ZAMKU do¶æ bezpiecznej broni, ale sami takowe palcaty posiadamy i takimi walczymy.
Piotr z Bêdzina
CYTAT(Tomal @ 18:06 11.09.2007) *
Ma³e sprostowanie tej wypowiedzi, nie znale¼li¶my NA ZAMKU do¶æ bezpiecznej broni, ale sami takowe palcaty posiadamy i takimi walczymy.

Chodzi³o mi tutaj o broñ ze stali oczywi¶cie, a stalowych palcatów nie u¿ywacie na treningach.
Tomal
Oczywi¶cie ¿e nie u¿ywamy, a ewentualne konkurencje dla lekko zbrojnych chcieli¶my rozgrywaæ drewnianymi palcatami wypróbowanymi przez nas.
Piotr z Bêdzina
Dobra zostawmy ten temat na razie. Na przysz³ym turnieju mo¿emy co¶ pomy¶leæ, oczywi¶cie chêtnie skorzystamy z waszego do¶wiadczenia, a i mo¿e co¶ sie razem stworzy.

Pozdrawiam
Bandit
Marek z Dobczyc
Dobra to teraz ja:) CHWA£A Ogrom tzn orgom tongue.gif Wielkie dziêki za wspania³± impreze, za napoje bezalkoholowe na uczcie. ogólnie wszystko by³o ok no mo¿e po za toperzem którego w komnacie mieli¶my devil.gif
Pozdrawiam Marek-Adam

PS. jak wszyscy to wszyscy STO LAT STO LAT NIECH ¯YJE ¯YJE NAM!!
Maducha
To my tez bardzo dziekujemy za krotka dla nas ale bardzo udana zabawe.

Dziekujemy rowniez wszystkim za baaardzo cieple przyjecie.

Pozdarwiamy
Mateusz i Michal h. Jastrzebiec
Brataterska Druzyna Zaciezna

OLGU¦
Witam,
bardzo siê cieszê, ¿e nasze wysi³ki zosta³y docenione bo praca do lekkich nie nale¿a³a^_^.
Cieszê siê równie¿, ¿e wszyscy dobrze siê bawili i mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku równie¿ bêdziemy mogli pomóc Gryfom w organizacji (nie wiem jak inni ale ja tam w kuchni mogê siedzieæ^_^).
Wielkie podziêkowania dla Kasi, Asi i Paw³a za pomoc i towarzystwo w kuchni i przy kapu¶cie^_^(tu równie¿ dla Kajetana), dla mojego Arka za to, ¿e by³ i mnie grza³ oraz dla wszystkich dziêki którym ten turniej sie odby³^_^.

Aha, pewno itak tego nie odczytaj±, ale ogromne dziêki dla trzech pañ z zespo³u, które uraczy³y mnie i kilka osób swym ¶piewem w kuchni. To by³o cudowne, ciarki sz³y mi po plecach i nigdy tego nie zapomnê^_^

Pozdrawiem wszystkich
Olga ^_^
kriva
No to jeszcze ja. Turniej wspania³y, organizatorzy naprawdê sie postarali, ¿eby wszystko by³o na w³a¶ciwym miejscu o w³a¶ciwej porze. Chylê czo³a przez wspó³prac± osób zajmuj±cych siê tegoroczn± imprez±. Dali¶cie nam przyk³ad, jak byæ powinno. Sakramentalne pytanie:BIGOSU???

W tym roku pierwszy raz by³o mi dane odwiedziæ zamek Lipowiec i muszê przyznaæ, ¿e zrobi³ na mnie niesamowite wra¿enie. Magia unosi³a sie w powietrzu. Miejsce zaiste nie z tej epoki ;), dojazd pod mury tak zakamuflowany, ¿e zajê³o nam 40 minut, aby w deszczu i ciemno¶ci nieprzeniknionej odnale¼æ w³a¶ciw± drogê. Na szczê¶cie sie uda³o. W przysz³ym roku trafimy z zamkniêtymi oczami (dobrze, przesadzi³am ;))

Gratulujê wszystkim zwyciêzcom i w ogóle wszystkim walcz±cym, ¿e musieli "potykaæ sie" i ¶lizgaæ w takim b³ocie, a mimo to ¿aden nie odpu¶ci³. Ch³opaki, wygrali¶cie icon_mrgreen.gif A to koñcowe starcie Ró¿owych Króliczków w Habitach i Sple¶nia³ych Latarenek powinno przej¶æ do historii. Historii jazdy figurowej na b³ocie.
Prysznic z nieba najbardziej przeszkodzi³ w bitwie (do dzi¶ ¿a³ujê, ¿e nie mog³am broniæ dostêpu do zamku moj± straszliw± i okrutn± broni± - patelni± ).
Dziêkujê za klimatyczn± "celê poprawcz±" (nic to nie da³o) i za odwiedziny szanownych go¶ci w pi±tkow± noc. Mi³o by³o zasi±¶æ razem przy "ognisku" i zagotowaæ wodê na kawê ;)

Na koniec to, co wszyscy :STOOOOOOO LAAAAAT!!!!!!!!!!
I to by by³o chyba na tyle....
KhaToo
CYTAT(Tomal @ 16:15 11.09.2007) *
CYTAT(KhaToo @ 14:18 11.09.2007) *

Nie do koñca bym siê zgodzi³, ja odtwarzam piechotê ju¿ prawie 2 lata i bardzo dobrze mo¿na pogodziæ bezpieczeñstwo z historyczno¶ci± wystarczy tylko spojrzeæ na Biblie Maciejowskiego gdzie a¿ roi siê od piechoty, mo¿na tam przebieraæ w rodzajach opancerzenia, ja swoje opancerzenie wzoruje w³a¶nie na w/w ¼ródle i mogê ¶mia³o powiedzieæ ¿e jest bezpieczne i historyczne. bum.gif

W maciejowskim piechota ma na przyk³ad ods³oni±t± twarz -ta w samych przeszywanicach. Od czasu, kiedy na I³¿y tasak ¶mign±³ mi po pasku trzymaj±cym he³m mam obawy;) Z tego co mi wiadomo osobne kaptury kolcze wesz³y dopiero pod koniec XIIIw, a wiêc, opieraj±c siê na Maciejowskim, g³owê i twarz chorniæ powinien czepek pikowany i he³m bez maski. Innej opcji nie ma. Ca³a reszta to kombinowanie, o którym w³a¶nie mówiê i które wiele osób uskutecznia dla swojego dobra i chwa³a im za to. Mo¿e jednak mo¿na zrobiæ to inaczej zbli¿ajac siê wizualnie do ikonografii. Sam czepek natomiast tworzy szparê miêdzy ko³nierzem przeszywanicy, a nim samym -i tak teoretycznie mia³o by byæ. Ca³y ¿art polega wiêc na tym, ¿eby odtworzyæ wygl±d piechoty z Maciejowskiego nie nara¿ajac siê na kuku i nie dodaj±c widocznych, dziwnych elementów lub robi±c, by nie rzuca³y siê w oczy. Moim zdaniem lepiej zapobiegaæ ni¿ leczyæ. Nawet gdyby przytrafiæ mia³ siê jeden niebezpieczny przypadek w ciagu sezonu warto staraæ siê przed nim zabezpieczyæ. Zdrówko ma siê tylko jedno. Tak czy owak nie jest to rozmowa na ten temat. Trzeba by go przenie¶æ do uzbrojenia.
claymor
Troche fotek z mojego aparatu www.chomikuj.pl/claymor

sineard
CYTAT(S³awek zTarnowa @ 14:47 11.09.2007) *
Sineard....moje uwagi by³y ca³kiem ogólne...nie by³y skierowane do nikogo konkretnego.....raczej ..to by³a po prostu taka refleksja..nic wiêcej ..i nikogo nie zamierza³em uraziæ. smile.gif Chyba z moich s³ów to te¿ wynika.

Jak najbardziej wynika ale to nie zwalnia mnie z tego ¿e te s³owa w pewnym stopniu mnie równie¿ dotyczy³y tongue.gif
Z czego jak najbardziej zdaje sobie sprawê i nie s±dzê ¿eby kogokolwiek twoje s³owa urazi³y a jedynie jak co¶ powinny zmusiæ do my¶lenia icon_wink.gif
S³awek zTarnowa
Bardzo siê cieszê i pozdrawiam smile.gif
Kwak
Widzê, ¿e tu niektórzy zdjêcia "chomikuj±" : ) Te¿ sobie pozwoli³em: z tego roku to Lipowiec, Ogrodzieniec i Rabsztyn. Jak co¶ wygrzebiê, to bêdê dorzuca³.

http://chomikuj.pl/Kwak
Glendziol
troche to trwa³o ale i ja dorzucê swojego chomika http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=glendziol
Szereny
Ech...
Podobno lepiej pó¼no ni¿ wcale.

Serdeczne dziêki na rêce gospodarzy sk³adam, za tak wspania³±, jak kto¶ tu trafnie zauwa¿y³, "magiczn±" (choæ w tym roku bez ³apania ducha bigsmile2.gif ) atmosferê smile.gif
Skoro pochwa³ wszelakich jad³o, muzyka, towarzystwo etc., etc. insi go¶cie nie szczêdzili, a i niedoci±gniêcia zosta³y omówione, tote¿ tylko uk³ony biæ bêdê w ramach podziêkowañ za go¶cinê jak± mog³am siê raczyæ w towarzystwie "¶wirniêtych joannitów" icon_wink.gif . Tym te¿ pragnê za opiekê gor±ce podziêkowania z³o¿yæ, jako, ¿e bez nich nie uda³o by mi siê pojawiæ na tak wspania³ej i d³ugo wyczekiwanej imprezie, a i mojego zmêczenia swoim humorem, trosk± i szalonymi pomys³ami nie mia³ by kto przegoniæ smile.gif Wielkie dziêki ch³opaki love3.gif love3.gif

respekt.gif dla orgów. Podziwiam, podziwiam...

P.S. Wied¼ma, ja Ciê jeszcze zobaczê na stosie za te czary usmieszek_08.gif
P.S.2. Hmm.. STO LAT, STO LAT... bigsmile2.gif
p.s.3. Chce kto¶ BIGOSU ?? devil.gif
Piotrek D.
Szereny ¿adnego palenia mojej Wied¼my!!! Bo nie bede mial z kim na imprezy jezdzic tongue.gif
Szereny
Po¿yjemy, zobaczymy tongue.gif
Do nastêpnego Lipowca jeszcze trochê czasu jest. Mo¿e siê zrehabilituje za te uroki i nadrobi wtopê z pogod±. A na imprezach zawsze znajdziesz odpowiednie towarzystwo.
Choæ... faktycznie. Giermka przy tobie nie u¶wiadczy, a kto¶ t± kolczê musi z Ciebie zdejmowaæ, bo bez wied¼my to by kiepsko z Tob± by³o icon_wink.gif Dobra, Wied¼ma zostanie oszczêdzona... na razie. Przynajmniej do czasu, a¿ znajdziesz giermka icon_mrgreen.gif
Piotrek D.
hehe, no to ju¿ zawsze co¶ icon_mrgreen.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.