Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Miêdzynarodowy Turniej Rycerski w Byczynie
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3
efendi
Zaproszenia zostan± wys³ane do koñca maja. W tym terminie tak¿e oficjalne otwarcie grodu.
datowany na 1250-1450
Mbartnik
Siê oczywi¶cie wpraszmy bum.gif
Julko
Ja te¿ zarezerwowa³em ten termin...
efendi
Witam!
Mala uwaga, Ci co dostana zaproszenia, musza liczyc sie z tym ze SZKO³A BêDZIE ZMKNIETA.
Komu to nie odpowiada, prosze po otrzymaniu zaproszenia o powiadomienie ze z zaproszenia rezygnuje.
Pozdrawiam
Efendi
Tintale
CYTAT(efendi @ 23:12 12.05.2007) [snapback]188971[/snapback]
Mala uwaga, Ci co dostana zaproszenia, musza liczyc sie z tym ze SZKO³A BêDZIE ZMKNIETA.

A gdziê bêdzie siê mo¿na umyæ?
£azarz
Salve Fratres!

CYTAT(efendi @ 23:12 12.05.2007)

W koñcu. I prosze zamknijmy wraz ze szko³± temat szko³y. We wrze¶niu powstanie jeszcze wiêkszy obóz Zakonno-Wschodni. Szczegó³y sa ju¿ omawiane w tym temacie. Wszystkich chêtnych serdecznie zapraszam.

Odno¶nie Buhurtu Zakony-Wschód kontra rycerstwo ¶wieckie, który to sta³ siê ju¿ tradycj± Byczyny my¶le ¿e P³azik musimy zmieniæ ostro koncepcje. Jeste¶my bogatsi o do¶wiadczenia z dwóch lat a przed nami jeszcze zabawa na Grunwaldzie.

Ja¶min - co powiesz gdyby bojówke rozpocz±æ dzieñ wcze¶niej? I kolejna rzecz - niech ilo¶æ zg³oszonych walcz±cych bêdzie rzeczywista a nie wirtualna. To jest skierowane do wszystkich tych którzy mieli walczyæ a ... powiedzmy ¿e w ostatniej chwili nie mogli.

Pozdrawiam Grzegorz
efendi
Witam!
Bêda wystawione umywalki z biezaca woda, wystawimy takze kabiny prysznicowe(przenosne), i zamaskujemy je na boisku
Pozdrawiam
Tintale
We wrze¶niu wyst±pi± tylko 4 dru¿yny w festiwalu ognia, tak? A mozna co¶ wiêcej na ten temat? Bêdzie sie liczyc kolejno¶c zg³oszeñ? Czy co¶ innego? hmm. Jakby co, ja siê zg³aszam! smile.gif
efendi
Witam!
Turniej ognia bedzie wygladal troche inaczej niz ten majowy.
Wyst±pi± 4 zespo³y, z czasem pokazu do 20 min.
Czekamy na zg³oszenia, i z nich wybierzemy 3 druzyny. Jedno miejsce zajmujemy dla Bialorusinów.
Chybe ze nie beda mogli przyjechac.
Pozdrawiam
Efendi
PS
jest jeszce opcja ze wystapi 6 zespo³ow.......
£ukasz P³aza
Grzesiu - co¶ na pewno wymy¶limy. Obserwuj±c inscenizacje na wiosennej Byczynie zrodzi³a mi siê my¶l czy by jako¶ w buhurcie nie wykorzystaæ fortyfikacji (np. najpierw jedna strona siê broni potem druga). Co do zasad to mam kilka wniosków ale to nie miejsce na ich omawianie, zreszt± my siê jeszcze nie raz spotkamy wiêc to spokojnie omówimy.

Martwi mnie tylko czy bêdê móg³ byæ na jesiennej Byczynie - mo¿e siê okazaæ ¿e w tym terminie pojadê na turniej do W³och
Carolus
EXY SEXY te¿ by chcia³y przyjechaæ icon_mrgreen.gif -znajdzie siê jeszce dla nas jakie¶ wolne miejsce?
efendi
Exy,Wy zawsze smile.gif
maska
czy grupa gistoryczna Pugnatores Aeterni mog³aby liczyæ na zaproszenie :>
nasze zaplecze: 2x walcz±cych(punktówka,bochurt,bitwa )+2x ³ucznicy, kilka dam i jaka¶ grupka ciurów obozowych.
na majowej Byczynie wspierali¶my ilo¶ciowo Routiersów.
je¿eli trzeba wys³ac jakie¶ zdjêcia do weryfikacji to prosze dac znac :>
efendi
Witam!
Maska, przyjezdzajcie, wyslijcie zgloszenie do ewawawoczny@poczta.onet.pl
Strojów nie sprawdzamy, jestesmy dorosli i jak ktos mówi ze ma je takie jak trzeba, to mu wierzymy.
Pozdrawiam
i do zobaczenia
efendi
Witam!
Z ostatniej chwili, dla Bractw z Polski przeznaczamy 300 miejsc.
Reszte(250), dla gosci zagranicznych.
Nie bedzie zadnej szkoły, spimy tylko i wyłącznie w namiotach. Dotyczy to wszystkich.
W internacie beda spali tylko artysci i Czesi.
Zaproszenia Ewka wysle do 10 czerwca. Mozna bedzie przyjechac wczesniej, tzn od srody.
Odbędzie sie festiwal ognia , z tym ze okrojony do 4-5 zespołÃ³w i przedłużonym czasie trwania pokazu
Bedzie sporo Templariuszy(ok 170), tak wiec w piatek odbędzie się próba zdobywania murów.
Ci co dostaną zaproszenia, prosze o jak najszybszą odpowiedz.
Pozdrawiam
Efendi
£azarz
CYTAT(efendi @ 16:15 23.05.2007) [snapback]190074[/snapback]
Bedzie sporo Templariuszy(ok 170), tak wiec w piatek odbêdzie siê próba zdobywania murów.
Efendi

Salve Fratres!

£±cznie braci zakonnych bêdzie ok 250. Swój udzia³ zapowiedzia³y Ordiny z Bia³orusi, Rosji, Litwy i oczywi¶cie Polski. Wszyscy braciszkowie wraz ze wschodem tworz± jeden wielki obóz. W piatek próba szturmu na miasto - je¿eli wszytsko bêdzie OK to tym razem zobaczymy "Upad³± Joa¶ke". Wszystkie bractwa Zakonne które nie dosta³y odemnie informacji a chc± wzi±¶æ udzia³ proszê o pilny kontakt do koñca maja.

Pozdrawiam Grzegorz
efendi
Witam!
Od jutra Ewa -cholera zaczyna wysyłać zaproszenia. Mam prośbę o szybką na nie reakcję, gdyż
mamy tylko ok 250 miejsc dla ludzi z Polski i jeżeli ktoś nie będzie mógł przyjechać, można je będzie wysłać następnym, lub zwiększyć ilość miejsc dla poszczególnych bractw.My będziemy w Byczynie już od środy, tak że jak ktoś ma czas i ochotę , to zapraszamy od czwartku. Nagroda za bojowy taka sama jak w maju, z tym że za punktowy będzie ona zwiększona.
Pozdrawiam
Ugni
Witam!
Zaproszenie jest juz u Magistra w Minsku, kompanja reklamowa na bialorusskih i rossijskih forumah juz sie zaczyna! Bedzie nas wieluuuuu!!!!!

Pozdro!
Ugni
Ewa z Raciborza
Zaproszenia ju¿ wysy³am alfabetycznie do zaprzyja¼nionych bractw. Ze wzglêdu na niski przesy³ mojej poczty potrwa to kilka dni, poniewa¿ do ka¿dego bractwa wysy³am zaproszenie osobno.Efendi ju¿ siê denerwuje, ale wiem, ¿e z tego powodu na pewno na g³owie nie osiwieje ani ju¿ nie wy³ysieje.
nazirsk
Czy dwóch zdesperowanych dziadków z Piotrkowa mo¿e liczyæ na zaproszenie? old.gif old.gif
Pozdrawiam
Dziadek S³awek
efendi
Witam!
Dziadków przywitamy chlebem i w...???hm...sol± pijacy.gif

WAZNA WIADOMO¦Æ
W czasie turnieju, w zwiazek ma³¿enski wst±pi±: MIsza ze Szczecina(£AZARZE) i Panna Marta.
PO PROSTU, BÊDZIE WESELICHO usmieszek_03.gif pijacy.gif usmieszek_08.gif
Pozdrawiam
Efendi
£azarz
Salve Fratres!

Z najwiêksz± przyjemno¶ci± potwierdzam s³owa Efendiego. Miszka ze Szczeciñskiej Komandorii Zakonu Rycerskiego i Szpitalnego ¶w. £azarza z Jerozolimy pojmie za ¿onê Martê z
Sagitta Dei (Zgromadzenie Beginek wraz z Przybocznym Rycerstwem). ¦lub jak i wesele odbêda siê 1 wrze¶nia. Na ten dzieñ zaplanowanych jest ca³a masa niespodzianek.
Wracaj±c do turnieju jak i buhurtu - koñczymy ju¿ zamykanie listy uczestników w obozie Zakonno-Wschodnim. Na t± chwile wraz z Bia³oruskim Ordinem, Miecz i Varon oraz Bracmi z Litwy, Rosji i Polski jest juz ok 250 osób "... Ukaza³ mi siê las krzy¿y..." tongue.gif Wkrótce zamieszcze pe³na listê.

Pozdrawiam Grzegorz

efendi
Witam!
Ze wzgledu na wyjazd do Nidzicy i na Grunwald, ew odpowiedzi na pytania po 16.07.
Pozdrawiam

I JESZCZE JEDNA WIADOMO¶æ- MIEJSC JUZ NIE MA.

Jezeli sa jakies grupy -kuglarze, teatrzyki itp, prosze o zg³oszenie. Mam propozycje....
Bartoha
Czy wiadomo dok³adnie (z nazwy) jakie zespo³y fireshow wyst±pi± i wezm± udzia³ w konkursie?
£azarz
Salve Fratres!

Gar¶æ informacji o tegorocznym Obozie Zakonno-Wschodnim na Byczynie.
Na t± chwilê jest zg³oszonych ok 100 braci z Polski oraz ok 150 braci ze wschodnich Komandorii i Komturii. Do tej liczby dochodzi jeszcze Miecz i Varon. Kto bêdzie ... ³atwiej rzec kogo nie bêdzie ale to wszystko ju¿ na miejscu. Podczas imprezy w obozie obowi±zuj± standarty jakie by³y na Obozach na Byczynie, Chwarszczanach czy na I³zy. Czeka nas wiele wznios³ych chwil m.in. ¶lub Miszki i Marty, pasowanie (nie zdradze kogo) na rycerza w obrz±dku kanonicznym oraz ... a to juz na Byczynie.

1. Inscenizacja - super by by³o gdyby¶my w piatek zaczeli przygotowania jak to ma miejsce na Grunwaldzie, nie bêdzie wtedy chaotyzmu.

2. Buhurt - tu sprawa jest prosta tak samo jak zasady. Bramki identyczne z Grunwaldzkimi. Uzbrojenie zgodne z odtwarzan± epok± czyli od XIII do XV wieku. Jakiekolwiek w±tpliwo¶ci bêda roztrzygane na niekorzy¶c walcz±cego. Macie wiêc trochê czasu by siê dozbroiæ lub poprawiæ uzbrojenie. P³azik tak jak obieca³em Zakonnych minus dziesiêæ w stosunku do ¶wieckich. To nie przez pyche czy inny bzdet. Przecie¿ dwa razy Zakony dosta³y baty i jestesmy dumni ¿e dostali¶my je od naszych przyjació³. Chodzi nam w tym tylko o tradycje. Je¿eli na wyj¶ciu walcz±cych po stronie ¶wieckiej bêdzie du¿o mniej poprosimy Miecz i Varon by was wspar³o je¿eli oczywi¶cie oni siê zgodz± w wy zechcecie. Sama walka - nie powiem ile staræ po prostu do wyrzygania ale proponuje odej¶cie od formy wstawania np. bo mnie przewrócili. Zbyt duzo pó¼niej niedomówieñ. Dopracujmy to na forum puki jest jeszcze czas. NIe robimy ¿adnych przerw z noszeniem wody i opowie¶ciami o ubitych smokach jak to mia³o miejsce na Grunwie. Je¿eli ustalimy ¿e koniec starcia to rozchodzimy siê pod swoje sztandary tylko po to by ustawiæ siê w kolumny bojowe.

3. Sztandary, Chor±gwie - jestem jak najbardziej za by zabraæ je do walki ale na zasadzie pe³nej nietykalno¶ci. ³atwiej wszystkim zbieraæ siê np. pod Beauceant oraz stawaæ w jego obronie. Je¿eli jaka¶ strona przegra (moja propozycja) wystêpuje chor±¿y przed szyk zwyciêzców i pochyla chor±giew okazuj±c pokorê.

4. £ucznicy - w±tpie czy bêdzie ktokolwiek taki po stronie zakonnej ale przecie¿ Byczyna to tez turniej £uczniczy. Mam propozycje by ³ucznicy ostrzelali nas na wprost z chwila kiedy zrobimy zó³wia tak jak to by³o na Grunwie 2004. Oni (³ucznicy) bêda mogli sobie na nas do woli powy¿ywaæ maj± tak ma³o takich okazji, a my, a my "... bêdziemy walczyæ w cienu..."

Czekam na wasze uwagi.
Pozdrawiam Grzegorz

Ps. Kochany Ada¶ko, WIDZE... (tu co¶ niewyra¼nie) mam dla ciebie ¶liczny szaliczek twojej ukochanej POGONI SZCZECIN mam nadzieje ¿e za³ozysz na Buhurt.
£azarz
Salve Fratres!

Sk³ad strony Polskiej Obozu Zakonno-Wschodniego na Byczynie:

1. Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani Curie Stetinum - Grzegorz "£azarz"
2. Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani Curie Varsovia - Jakub "Menel"
3. Ordo Militaris et Hospitalis Sancti Lazari Hierosolymitani Curie Allenstein - Marcin "Misza"
4. Ordo Templi Curie Varsovia - Oliwer "Olo"
5. Ordo Milties Sancti Johannis Baptistae Hospitalis Hierosolymitani Curie Lublinens - Jarek "Wróbel"
6. Ordo Templi Curie Quartschen - Tomek
7. D.N.O. czyli Daia³dowo/Nidzica/Olsztyn bracia Ordo Fratrum Domus Hospitalis Sanctae Mariae Theutonicorum in Jerusalem -
8. Ordo Milites Calatrava Curie Varsovia - Konrad
9. Ordo Milties Sancti Johannis Baptistae Hospitalis Hierosolymitani Curie Stargardia - Piotr "Pit"

Honorowymi go¶æmi Obozu bêd± cz³onkowie stowarzyszenia Szlak Templariuszy z Maciejem i Przemkiem na czele.

Warunki pobytu w Obozie Zakonnym podobne jak na poprzedniej Byczynie, Chwarszczanach czy I³zy. Odpowiedzialny za Obóz jestem ja.

Na dniach wpisze Zakony i Bractwa ze wschodu, ale juz teraz informuje ¿e bêdzie m.in.
Ordo Templi Borei - Dimitrij, Miecz i Varon - Igor i wielu innych

Pozdrawiam Grzegorz
Negroo
A co ja bede robil z tym z³amanym palcem nik mnie nie pó¶ci n bohurt angsad.gif((((((((
Ugni
Pierwzy spis na zaproszenia z Bialorusi jest wyslany w priva do pana Efendi...

Pozdrawiam.
Ugni.
Ugni
Jescze jeden list na zaproszenia w priva do pana Efendiego...
Czy mnie czyta ktos?(((
efendi
Witaj Ugni!
Czyta, czyta, smile.gif , tylko bylismy w rozjazdach. Na jaki adres wysylac zaproszenia?
Do tej pory dostalem od Ciebie jeden zestaw(26 osób)
Pozdrawiam
Efendi
Emil z Gi¿ycka
Witam!

Ju¿ tylko 3 tygodnie do turnieju, wiêc mam kilka pytañ.

Po pierwsze: na jakich zasadach odbêdzie sie bojowy? Czy znowu bedzie podzielony na trzy walki, czy postawice na jedynke i tarcze? Moim zdaniem lepiej postawic na jedna walke, a ¿eby zró¿nicowanie zachowaæ, zawodnicy mog± ustalaæ rodzaj broni. My¶lê, ¿e potrójne walki s± troche nu¿±ce i przede wszystkim mêcz±ce dla oczekuj±cych na swoja kolej.

Po drugie: czy znowu odbedzie sie tzw. punktówka? Rozumiem, ¿e regulamin mo¿na znale¼æ w temacie o wiosennej Byczynie, ale warto by³oby go tu jeszcze raz zamie¶ciæ.

Po trzecie: ju¿ wiem, ¿e oko³o 14 odbêdzie sie otwarcie grodu. Czy nie lepiej by³oby to zrobic troche wcze¶niej? Ludzie z Warmii, Szczecina czy Gdañska raczej wyjad± przed 14, ¿eby przed pó³noc± byæ w domu.

To narazie wszystko.

pozdrawiam
Ugni
Dzisiaj wysylam ostatni list.
Zaproszenia trzeba wysylac na ambasady Polski w Minsku i Brzesciu. Taksamo trzeba pisac ze organizatorzy gwarantuja wyzywenie i mieszkanie. Oficyalny list dlya strazy granicznij wysylajcie na moj mail ugni@gmail.ru.
Czekamy.
Pozdro.
jasmin
Emilu, co rpawda mnie nie bedzie na miejscu, zatem nie posedziuje tego turnieju ale:
Regulamin wzgledem wiosennej byczyny bez zmian z wyjatkiem:
1. Jedynki tasaki - po rycersku
2. topor/buzdygan - dopuszczalne wszystkie buhurtowe techniki - bicie tarcza, kopanie, piesci ... sedziowie przed ustala za co sa punkty
3. dlugie miecze - punktowane prawidlowo wykonane techniki na dlugie miecze - przechwyt, rozbrojenie, przewrocenie itp ...

Ponadto:
1. na razie doszly mnie sluchy, ze wiosenne zasady sie podobaly, bo wymagaly od uczestnikow umiejetnosci walki z jednej strony jak i kultury i zachowania z drugiej strony
2. organizatro daje nagrode i on okresla regulamin a nie uczestnik, zatem jesli regulamin sie nie podoba, to nie przyjezdzaj;
3. regulamin jest tak skonstruowany, by ludzie ogladali ladne walki a nie pojedynki cieniasow, by nikt na koniec nie mial zastrzezen co do zwyciezcy, ze orgowie go przepychali, albo ze ja go na bitwei zaciukam bo jest cienki;

Ponadto - uprasza sie o przestrzeganie regulaminu opancerzenia - jeli bedziesz w tym sprzecie na jesien, co byles na wiosne, to prawdopodonie nie zostaniesz dopuszczony. Podobnie sie to tyczy wszystkich sportowo opancerzonych walczacych, jesli sie to nie podoba, pozwolimy Rosjanom i Bialorusinom wychodzic w samych przeszywkach - tak samo jak polakom, by nie zarzucali nam nieuczciwosci!

Powodzenia
Ruda
Ja mam takie pytanko za 100 punktów. Nasz wystêp fajerszo³owy zawiera elementy, do których jest niezbêdne rozpalenie ma³ego ogniska. Bêdzie mo¿na takowe zrobiæ, jak to mia³o miejsce przy wystêpie niektórych zespo³ów na majowej Byczynie? devil.gif
efendi
Witam!!
Macie do 20 min czasu prezentacji i tyle. wszystko zrobimy ¿eby Was zadowoliæ.
Pozdrawiam
Efendi
Marcin Waszkielis
CYTAT
Ponadto - uprasza sie o przestrzeganie regulaminu opancerzenia - jeli bedziesz w tym sprzecie na jesien, co byles na wiosne, to prawdopodonie nie zostaniesz dopuszczony. Podobnie sie to tyczy wszystkich sportowo opancerzonych walczacych, jesli sie to nie podoba, pozwolimy Rosjanom i Bialorusinom wychodzic w samych przeszywkach - tak samo jak polakom, by nie zarzucali nam nieuczciwosci!

Z tego co pamietam, to Emil nie walczy³ na wiosenej Byczynie....
I co oznacza to sportowe uzbrojenie? Bo chyba niedopuszczanie ludzi w ochraniaczach hokejowych wydaje siê oczywiste.
Przy³±czam sie do pytania o punktówkê.

£azarz
Salve Fratres!

Braciszkowie spokojnie Byczyna to nie B........a czyli spokojnie dogadamy siê a pó¼niej wyjdziemy jak zawsze na ostro. Podobnie na buhurcie. Za zgod± Efendiego przyje¿d¿amy w nocy ze ¶rody na czwartek podobnie pozosta³e nasze Komandorie, by zrobic obóz Zakonno-Wschodni. Krótko mówi±c wszelkie pytania od 30 sierpnia nie na priv ale osobi¶cie na Byczynie.

Pozdrawiam Grzegorz

ps. http://www.youtube.com/watch?v=UPqVmxknrkE mi³ego ogl±dania. Polecam szczególnie 46 sekundê (g³os narratora bitwy) oraz '50 sekundê.
efendi
Witam!
Odpowiedzi na wszelkie pytania w poniedzialek. Do tego czasu jestesmy na turnieju w Grodzcu.
Pozdrawiam
Ruda
CYTAT(efendi @ 22:02 13.08.2007) [snapback]197681[/snapback]
Witam!!
Macie do 20 min czasu prezentacji i tyle. wszystko zrobimy ¿eby Was zadowoliæ.
Pozdrawiam
Efendi

To to ja wiem, ¿e mamy 20 minut. Bali¶my siê tylko, ¿e my przyjedziemy na konkurs z gotowym planem, a tu nagle bêdzie: "Wy tu chcecie ognisko rozpaliæ? A kto wam pozwoli?". Dlatego profilatycznie wolê siê upewniæ, ¿e w czasie pokazu w miejscu,w którym bêdzie odbywaæ siê konkurs, bêdzie mo¿na rozpaliæ takowe devil.gif
£ukasz P³aza
Wobec tak zaszczytnej propozycji jak prowadzenie ¶wieckiego rycerstwa do buhurtu nie wypada odmówiæ - stawie siê oczywi¶cie wraz z paroma Reihlami i postaramy siê wspomóc rycerstwo ¶wieckie oczywi¶cie Non nobis Domine...
Co do pytañ - mam jedno, a mianowicie czy OBR nie wziê³o by swojej chor±gwi? Pomy¶la³em ¿e skoro turniej robi od lat Opole to i Opolska chor±giew mog³a by powiewaæ jako znak rycerstwa ¶wieckiego - takie ma³e podziêkowanie za wk³ad i prace z ich strony. Tylko czy OBR ma jaka¶ chor±giew i czy zechce j± daæ??
Kolejna pro¶ba - ¿eby chor±¿owie byli mimo wszystko w pe³ni opancerzeni, nawet je¿eli bêd± nietykalni.

P.S. Emil triatlon jest naprawdê fajny - oryginalny, zbli¿ony do realiów histerycznych i wszechstronny. Faktycznie ostatnio turnieje zrobi³y siê bardzo jednostronne.
GyrosS
No i super bitwa sie szykuje jak marzenie, impra jak marzenie (£azarskie PIWOOO).
Jelonków powinno byæ parê osób wiêc jest szansa na dobr± i weso³± zabawê.
co do reszty to nie mam pytañ i tak wszystkiego dowiemy sie na miejscu, my¶lê ¿e czasu wystarczy na poznanie wszystkich szczegó³ów.
Najserdeczniejsze ¿yczenia dla M³odej Pary :* (Misza Jelonki s± z TOB¡)

Pozdrawiam
GyrosS

£azarz
CYTAT(£ukasz P³aza @ 07:34 16.08.2007) [snapback]197832[/snapback]
Co do pytañ - mam jedno, a mianowicie czy OBR nie wziê³o by swojej chor±gwi? Pomy¶la³em ¿e skoro turniej robi od lat Opole to i Opolska chor±giew mog³a by powiewaæ jako znak rycerstwa ¶wieckiego - takie ma³e podziêkowanie za wk³ad i prace z ich strony. Tylko czy OBR ma jaka¶ chor±giew i czy zechce j± daæ??
Kolejna pro¶ba - ¿eby chor±¿owie byli mimo wszystko w pe³ni opancerzeni, nawet je¿eli bêd± nietykalni.

Salve Fratres!

P³aziku OBR ma swoj± Chor±giew i na ostatniej imprezie pokaza³o jak jej broniæ. Ja jestem te¿ za tym by na buhurt wzi±¶æ po jednej chor±gwi dla ka¿dej ze stron - w naszym przypadku sprawa jest prosta gdyz idziemy z Beauceant natomiast rycerstu ¶wieckiemu pozostawiam dylemat pod jak± ma i¶c. A mo¿e pomys³ przed grunwaldem który by³ w temacie Gry Wojennej od¿yje i stwaorzycie swoj± w³asn± ... nazwijmy j± roboczo ¦wieck± Chor±gwi±. Chor±zy zawsze wychodzi w opancerzeniu jak na Buhurt, to ¿e Chor±¿y jest nietyklany jak i sama Chor±giew sprawa dla wszystkich prosta. Moja propozycja: strona która "wybije" przeciwników podchodzi w szyku i wraz z dowódc± (o ile "¿yje") oddaje cze¶æ Chor±gwi pokonanych za godn± walkê. Czekam na wasze pomys³y.

Pozdrawiam Grzegorz
GyrosS
A czy wiadomo ilu bêdzie ¶wieckich ?
efendi
Liczba osób
7
Gi¿ycko 5
Chojnów Ok. 5
Kraków ?
Dzia³dowo 5-6
Radzyñ Che³. 14
Góra 12
Bêdzin 10-12
Grodno 7
Siewierz 4-5
Piotrków Tryb. 1
Opole 6
Malbork 8
£ód¼ 1
Bia³oru¶ ?
Opole 6
Czêstochowa 9
Górna Austria ?
Opole 3
Racibórz ?
Olsztyn 2
Olsztyn 3
Kraków 5
Warszawa 1
Kêdzierzyn - Ko¼le 4
Opole ?
Warszawa 13
Jaworze 1
Wroc³aw 8
Warszawa 6
Grójec 9-10
Wroc³aw 6
¯arki 12-15
Warszawa 7
Czechy Ok. 30?
Gdynia Ok. 4
Czêstochowa 5
Wroc³aw 3
Kraków 8
to je4szce nie sa ostateczne dane, trzeba doliczyc opole(9 zbrojnych)
DNO
Bialorus
Litwe
itd
Ostateczne dane powinienem znac jutro.
Ruda, dla Was moge zapalic ...???park , czy cos innego:-))Tylko powiedz
Pozdrawiam
Efendi
efendi
W zwiazku z zapytaniami..... Ci co nie maja namiotów, lub maja ich za malo, beda mogli rozbic sie na polu namiotowym-namioty cywilne , wyznaczonym przez miasto jakies 500 m od obozu historycznego
Halfgar
Ja te¿ bêdê zbrojnie .. o ile nie bêdê musia³ oddaæ przeszywki angsad.gif
Ruda
Ca³ego parku nie musisz, Efendi, podpalaæ :] My ino tylko skromnego ogniska potrzebujemy icon_redface.gif
Ewa z Raciborza
Halfgarze, wy¶lij mi na priva Twoje namiary, a szczególnie maila, bo ostatnio próbowali¶my Ciebie odszukaæ i nikt ze znajomych nie mia³ Twoich namiarów
Abrat
hej
trzeba by³o pytaæ tych co siê pojawiali w zawojach na g³owie smile.gif

Abrat
efendi
Komunikat, sluby odbêd± sie w kosciele o godz 15:00
mysle ze na miejscu ustalimy kto bedzie w nich uczestniczyl(oczywiscie glówni uczestnicy juz dali na zapowiedzi), czy poczty, czy delegacje..... mysle ze kazde Bractwo powinno ufundowac jakis drobny upominek dla tych co wstepuja na nowa drogê zycia.
Uprasza sie aby gosci weselnych nie straszyc:-))

WAZNA SPRAWA
Fina³ bojowego zostanie przeprowadzony w grodzie w niedziele, 14:00, w czasie jego uroczystego otwarcia.
Mysle ze to i¿ trzeba bedzie zostac troche d³u¿ej, nie sprawi nikomu wiekszego klopotu, a walka finalistów bedzie pierwsz±, w grodzie czyli historyczn± i utrwalon± na wieki.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.