Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Miêdzynarodowy Mazowiecki Turniej ziemi Pu³tuskiej
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Adams87
Zapraszamy na:

II Miêdzynarodowy Mazowiecki Turniej ziemi Pu³tuskiej

Który odbêdzie siê:

1-2 wrze¶nia A.D. 2007 (Na zamku w Pu³tusku)

Organizowany przez:

Dom Polonii w Pu³tusku
oraz
Warszawsk± Fundacjê Mi³o¶ników Historii

Rycerzy zapraszamy juz od dnia 31 sierpnia
Plan imprezy, zdjêcia z zesz³orocznego turnieju oraz szczegó³y tegorocznej imprezy wkrótce

Impreza datowana bêdzie na okres od XII do koñca XV wieku.
Zg³oszenia (ZE ZDJÊCIAMI W STROJACH) prosimy kierowaæ na adres wfmh@op.pl
Kapitan
Jesli zaproszenie z zesz³ego roku wciaz aktualne stawimy sie na pewno tym razem zamiast 2 osob przyjedzie 6 smile.gif

a swoja droga polecamy ten turniej takiego wyzywienia i takiego noclegu jeszcze nie mielismy o klimacie uczcie i organizacji nawet nie wspomne gdyz malo miejsca na forum na zachwyty smile.gif
Wiedziemka
my te¿ mozemy? devil.gif szalona ekipa brzuchatki pomezañskiej... musimy zdjêcia? mieli¶cie nas za namiotem na Grunwaldzie, ³adni jeste¶my bum.gif
chytrusek
W zesz³ym roku byli¶my w Najemnikach Szarej Chor±gwi. Wys³ali¶my swoje zdjêcia na wskazany adres. Mamy nadziejê, ¿e przejdziemy weryfikacje. Pozdrowienia Dorota i Pawe³
arkoz
W tym roku na Zamku w Pultusku nie ma obijania sie i byczenia pod drzewami
Uczcie sie tanczyc kto tam jeszcze nie umie Branle montard, branle horses, branle cassandra,branle champaigne (sloma), petit vriens, tourdion, schiarazula....
Kraken, bagienny potwor co to w nocy straszyl w Narwi zrobi pokaz tanca w blocie
Bedzie sie dzialo w Pultusku...
Pozdrawiamy Abalienatusy
Ania ¯uk
Branle de Champagne to nie s³oma, która z reszt± tak siê ma do tañców dawnych jak piê¶æ do nosa....
arkoz
Tak sie przyjelo i jest to nazwa obiegowa Kazdy wie o co chodzi Szara cebula, O Jezu, Sloiki, Tryptyk Burdelowy- kojarzy sie jednoznacznie z olkeslonymi utworami
Ale zaraz wezmiesz trzcinke to juz uciekam...
Ania ¯uk
CYTAT(arkoz @ 18:28 23.03.2007) *
Tak sie przyjelo i jest to nazwa obiegowa Kazdy wie o co chodzi Szara cebula, O Jezu, Sloiki, Tryptyk Burdelowy- kojarzy sie jednoznacznie z olkeslonymi utworami
Ale zaraz wezmiesz trzcinke to juz uciekam...

Zale¿y gdzie, w moim ¶rodowisku nie.
ernest
Witaj! Je¿eli ubieg³oroczne zaproszenie jest nadal aktualne to na pewno siê sjawimy (2 osoby)
z pozdrowieniami kusznik Józek Bieszczadnik Zamek Bolków
Kapitan
oj tak powalczyc mnie to sie bardzo podobal ten buhurt... choc to raczej byla spokojna treningowa wymiana ciosow ale bardzo bardzo przyjemna smile.gif tylko mam nadzieje ze w tym roku bedzie pare opcji turniejowych bo np ja z uwagi na slabosc sprzetu nie mogli brac udzialu...bu... ;)

I jesli ktos moglby zarzucic zdjeciami albo jakis link przemily podac to bylo by milutko smile.gif
chytrusek
Do turnieju zosta³o jeszcze trochê czasu, wiêc mo¿e jeszcze uda Ci siê dozbroiæ! Choæ to ju¿ ostatni "gwizdek". Niestety te¿ nie posiadam ¿adnych zdjêæ... a szkoda....
Kapitan
Nowy sprzecik juz jest smile.gif ladny profesjonalny na 12/13 nie to co ostatnio - C3PO ( kto widzial ten skojarzy smile.gif )
chytrusek
Witam. Tak± wersjê wyda¿eñ (o b³±dzeniu) s³ysza³em w czasie ¶niadania w niedzielê. A za to, ¿e wszystko odnalaz³ CHWA£A MU!!!! smile.gif
arkoz
Tak bylo w ubieglym roczku podczas Turnieju w Pultusku
http://www.dompolonii.pultusk.pl/Turniej_Rycerski/index.html
chytrusek
No dziêki! Chwa³a Ci, ¿e jako pierwszy i jedyny wskaza³e¶ szlak którym trzeba by³o i¶æ ¿eby zobaczyæ z tz. boku jak to wygl±da³o. Mam nadziejê, ¿e i w tym roku bêdziemy siê dobrze bawiæ.
Kapitan
my tu sie produkujemy piszemy i ... piszemy a organizator ma nas w... pupie...
trudno nie pozostaje mi nic innego jak zeszloroczne zaproszenie traktowac jako aktualne smile.gif
Bartoha
CYTAT(Kapitan @ 08:51 03.04.2007) [snapback]185591[/snapback]
my tu sie produkujemy piszemy i ... piszemy a organizator ma nas w... pupie...
trudno nie pozostaje mi nic innego jak zeszloroczne zaproszenie traktowac jako aktualne smile.gif

No w³a¶nie .. wys³a³em maila ze zg³oszeniem na ten adres na górze pare dni temu i cisza ..
Kapitan
Średnio milo ze zeszloroczne przyobiecane miejsca poszly w niepamiec jezyk.gif mimo ze organizator w zeszlym roku bardzo nas zapraszal , my pamietalismy szkoda ze o nas zapomniano... zycie bedzie trzeba wyslac zdjecia i prosic o zaproszenie

Pozdrowienia
chytrusek
Witam! Pamiêæ ludzka jest zawodna, ale te¿ trzeba zrozumieæ i drug± stronê- by³o nas tam tyle osób, ¿e trudno wszystkich zapamiêtaæ. Tym bardziej, ¿e na tak wspaniale zorganizowan± imprezê zawsze jest mnóstwo chêtnych. Podnosz±c jako¶æ trzeba równie¿ podnie¶æ wymagania! Poza tym czê¶æ ludzi z którymi byli¶my i którzy nas zg³aszali w zesz³ym roku mo¿e w tym roku mieæ inne plany i wtedy najlepszym rozwi±zaniem jest osobiste zg³oszenie siê, tak ¿eby nie by³o ¿adnych zgrzytów pomiêdzy lud¼ni, ¿e kto¶ kogo¶ nie zg³osi³. Pozdrawiam i te¿ niecierpliwie czekam
Adams87
Witam

Prosze zrozumieæ ¿e nie jeste¶my w stanie odrazu odpisywaæ na wszystkie zg³oszenia, niestety (a moze i stety ]:->) na mnie spad³ obowi±zek sprawdzania skrzynki mailowej, wszystkie zg³oszenia trafiaj± teraz do odpowiedniego folderu i bêd± rozpatrywane z tzw. gór±. :] Nie chce nikomu obiecywaæ gruszek na wierzbie, jak i k³óciæ siê z prezesem jak mi siê czyja¶ haftka nie spodoba i postanowie go nie dopu¶ciæ do turnieju (bo obieca³em sobie ¿e mrok bêde têpi³) tak¿e proszê o cierpliwo¶æ.

pozdrawiam

Adam Sko³ek

ps. prosze NIE kierowaæ zaproszeñ na moj± skrzynke frehow±, NIE BÊDE BRA£ ICH POD UWAGÊ!!
Adams87
Do osób które maj± proble z czytaniem ze zrozumieniem:

impreza organizowana jest przez
CYTAT
Organizowany przez:

Dom Polonii w Pu³tusku
oraz
Warszawsk± Fundacjê Mi³o¶ników Historii

i to s± jak na razie jedyni organizatorzy.

je¶li kto¶ uwarza inaczej to zapraszam najpierw do mnie potem do moich znajomych.

dziêkuje

[beeep] do widzenia... angsad.gif angsad.gif anger.gif anger.gif
Adams87
Witam ponownie

Zaczeli¶my odpisywaæ na zaproszenia, przepraszamy ¿e dopiero teraz ale mamy du¿o innych zajêæ.

na razie odpisujemy na zg³oszenia droga mailow±, oficjalne zaproszenia na pi¶mie wy¶lemy w pierwszej po³owie sierpnia, zapraszamy równie¿ do korespondencji wszelkie konstruktywne uwagi mile widziane smile.gif

nied³ugo mamy nadzieje przedstawiæ wstêpny plan imprezy.

pozdrawiam

Adam
Indiana
Witam
W Warszawie na kwietniowych targach turystyki spotkali¶my grupê rycersk±,która bardzo przekonuj±co zaprasza³a nas na ow± imprezê. Jako ¿e "nas" oznacza wikingów, byli¶my nieco zdziwieni, ale przekonywano nas, ¿e to impreza datowana bardzo szeroko i X w. te¿ siê zmie¶ci. Niestety, nie pomnê nazwiska owego pana (wysoki, w±sisty, ciemnow³osy oko³o 40-tki, na drewnianych koturnach chodz±cy), który nas o tym przekonywa³, zapraszaj±c szczególnie rzemie¶lników i kusz±c wizj± wspania³ej biesiady pat.gif
A tu sobie czytam temat i wynika z niego, ¿e ów pan siê myli³. Czy s³usznie rozumiem...?

pozdrawiam
Avlvs Pontivs Tavrvs
Adamie 87
CYTAT

je¶li kto¶ uwarza inaczej to zapraszam najpierw do mnie potem do moich znajomych.

Co to oznacza ,to z tym zaproszeniem , bo ja strasznie nie kumaty jestem ???

Bo a¿ siê chce dla samej przekory daæ siê zaprosiæ ....
Adams87
CYTAT(Sasza @ 11:58 28.05.2007) [snapback]190510[/snapback]
Adamie 87
CYTAT

Co to oznacza ,to z tym zaproszeniem , bo ja strasznie nie kumaty jestem ???

Bo a¿ siê chce dla samej przekory daæ siê zaprosiæ ....

to ju¿ jest niewa¿ne, chodzi³o o ludzi którzy wydzwaniali po moich znajomych, potem oni dzwonili do mnie z ró¿nymi wyrzutami, ale zosta³o to ju¿ za³atwione...

co do targów to najprawdopodobniej by³ to prezes fundacji:) skoro twierdiz ze zaprasza to tak najwyra¼niej jest, pode¶lijcie nam maila to bêdziemy mogli nawi±zaæ kontakt
Avlvs Pontivs Tavrvs
Aha,w takim razie bardzo przepraszam....
tongue.gif
Mam nadzje ¿e wszystko ju¿ jest OK
chytrusek
Witamy!
Do turnieju pozosta³o TYLKO 24 DNI a jak nie by³o odzewu tak nie ma!! Wiêc nie wiemy czy nie zostali¶my zaproszeni, czy to tylko jakie¶ opó¼nienie??!? Czekamy na odpowied¼.
Pozdrawiamy Dorota i Pawe³
Darius
Czy jest jaki¶ program imprezy???
Konkretnie interesuje mnie ³uczniczy, najlepiej w szczegó³ach.
Pozdrawiam
Adrian 17
Witam
A ja pisze z ma³ym zapytaniem :D czy Dzia³dowskie bractwo moze liczyc na zaproszenie ?? smile.gif
pozdrawiam
maska
Witam,
Mam nadzieje ¿e mo¿na siê jeszcze wkrêciæ na imprezê:>
Dopiero wczoraj wys³a³em zg³oszenie, czy jest jeszcze dla nas szansa :>
Kakofonix
Chairete!
Czy mo¿na przyjechaæ w pi±tek, i czy jest wtedy przewidziany jaki¶ posi³ek?
Czy konkurencje bojowe mo¿na podzieliæ na dwa dni, tak aby np. bitwa by³a w niedzielê?
Czy w tym roku jest te¿ obowi±zkowa msza? Je¿eli tak, czy mo¿na by j± przesun±æ na godz. 11 lub 12-t±?
Czy plac na namioty jest w tym samym miejscu, co rok temu? Czy jest wiêkszy?
Czy mo¿na dopisaæ do planu turniej bardów?
Pozdrawiam, Kakofonix GOH Routiers
Earadriel
Co do turnieju bardów to s³ysza³em, ¿e ju¿ nieraz mia³y byæ organizowane, ale jak przysz³o co do czego to raczej nikt nie by³ w stanie wzi±æ w nich udzia³u icon_wink.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
TEMAT : TURNIEJ BARDÓW

Czy z poezj± w³asn±! czytan± mo¿na wystapiæ (o ile jest ten turniej wogóle) i jaka jest nagroda.

Oczywi¶cie nie jest to poezja o grzybkach i muchomorkach co jest niby tak ¿ekomo ¶mieszne na turniejach - ale stylizowana na ¶redniowiecze i renesans o zwyk³ych dla poezji sprawach,
Katla
Hihihi witam serdecznie smile.gif Przez przypadek tu trafi³am, bo szukam jakiego¶ programu, bo nied³ugo wyruszam :D Hmm.. Jak to fajnie, ¿e s± ludzie, którzy siê tym interesuj± i jeszcze na dodatek nas w tej wiosce odwiedz±... Mam tylko nadziejê, ¿e jak sobie z kole¿ank± w tym roku wypatrzymy z daleka jakiego¶ piêknego rycerza, to z bliska te¿ bêdzie piêkny.... :P Hihihi no to do zabaczenia za hmm... za godzinkê! :D Mi³ego weekendu ¿yczê =)

Hmm... A mia³am sobie ³uk w tym roku kupiæ no i mam... 35z³... :P Kupiê sobie... strza³ê.... xP
Kakofonix
Chairete!
Jak zwykle rewelacyjne jedzenie i komfortowe warunki bytowe. Ch³odno i deszcz jak na porz±dnym turnieju.
Walki ostre i na wysokim poziomie.

Nasuwa sie jednak refleksja, ¿e w sytuacji gdy organizatorom zale¿y na pokazaniu technicznych umiejêtno¶ci walki, to nie powinni jako g³ówn± pokazow± dyscyplinê wybieraæ minutówki, kiedy to padaj± trupy i lec± iskry. Minutówka wymaga cie¿kiego i wyrównanego uzbrojenia ochronnego, gdy¿ lekko ubrani, oprócz tego, ¿e ryzykuj± ¿yciem, to jeszcze w ten sposób s± radykalnie faworyzowani.

O wiele lepsza by by³a tu punktówka, kiedy to mo¿na by by³o delektowaæ siê artyzmem walcz±cych i faktycznie nosiæ lekkie uzbrojenie.

Pozdrawiam wszystkich moich fanów, zaprzyja¼nionych muzykuj±cych i zapewniam, ¿e nie bêdê ustawa³ w waleniu w bêben smile.gif.

Kakofonix
Earadriel
Racja, a biesiada by³a chyba najlepsz± czê¶ci± turnieju.

Je¶li chodzi o walki, to by³y naprawdê dobre, du¿o lepsze ni¿ te na innych turniejach, ale z tym sêdziowaniem by³o o wiele gorzej... Nie mówi±c o tym, ¿e by³a w³a¶nie minutówka, a nie punktówka i to mimo tego, i¿ w regulaminie, by³o napisane, ¿e walki odbywaæ siê bêd± do 10 punktów.

Pamiêtaj tylko ¿eby napisaæ now± pie¶ñ o tytule "Twoja stara". icon_mrgreen.gif
chytrusek
Witam
Ca³e jedzonko pycha, warunki te¿ niez³e.
Sêdziowie stronniczy (my nie mogli¶my uderzaæ rantem tarczy a oni to robili i nikt tego nie widzia³, itd...). Mia³a byæ bitwa-bohurt ( tak by³o napisane w programie) a nie bitwa-inscenizacja.
Wielkie dziêki organizatorom za wspania³± zabawê i warunki (dostêp do WC i pryszniców). Szkoda, ¿e na uczcie nie by³o Prosiaczka.
Pozarawiam
Nivelis
Pu³tusk mi³e miejsce, ca³kiem ³adny zamek i fajna okolica. Turniej te¿ sympatyczny - mi³o i du¿o dobrego jedzenia. Uczta - bardzo fajna. Móg³by z tego byæ naprawdê fajny mazowiecki turniej na zakoñczenie sezonu...

Niestety powa¿ny minus utrudni³ kontemplacjê plusów mad.gif
Chodzi g³ównie o bojówkê. Pomijam bezsensowny pomys³ przerywania jej na 2 godziny. Najbardziej wkurzy³y mnie jej zasady i sêdziowanie.
Jak mo¿na dopu¶ciæ do walki osoby, które nie posiadaj± przeszywanic i czapeczek pod he³m? Nie mówi±c o wystêpuj±cych bez os³ony nóg. Kto odpowiada³by za powa¿niejsze kontuzje? Skoñczy³o siê na siniakach, rozciêciach i urazie kolana, ale równie dobrze mog³o skoñczyæ siê w szpitalu lub kalectwem! Uwa¿am to za skandal.
Drug± bulwersuj±c± rzecz± by³ sposób oceniania i wy³aniania zwyciêzców. To nie mia³o nic wspólnego z walk±. 5 sêdziów wy³aniaj±cych zwyciêzce, bo tak im siê wydaje??? Bo ten macha³ bardziej rêkami i mocniej bi³ w tarczê??? Od dawna s± ustalone ró¿ne dobre zasady bójówek, wystarczy spytaæ np. na freha. Jak mo¿na przeprowadzaæ turniej bojowy, gdzie nie licz± siê umiejêtno¶æi i trafienia, tylko m³óca i w±tpliwe 'wra¿enia artystyczne'. Je¶li siê to nie zmieni to nie ma po co do Pu³tuska ze zbroj± jechaæ. Wstyd

Popracowa³bym te¿ nad historyczno¶ci±... naprawdê my¶la³em, ¿e brak butów, czy brokat i plastik to historia RR, a nie rok 2007

CYTAT(Earadriel @ 13:53 03.09.2007) *
Je¶li chodzi o walki, to by³y naprawdê dobre, du¿o lepsze ni¿ te na innych turniejach,

omg to na jakich turniejach bywasz? To najgorsza bojówka jak± widzia³em, a od 6 sezonów je¿d¿ê na 4-5 turniejów rocznie
Kakofonix
CYTAT(Earadriel @ 13:53 03.09.2007) *
Racja, a biesiada by³a chyba najlepsz± czê¶ci± turnieju.

Je¶li chodzi o walki, to by³y naprawdê dobre, du¿o lepsze ni¿ te na innych turniejach, ale z tym sêdziowaniem by³o o wiele gorzej... Nie mówi±c o tym, ¿e by³a w³a¶nie minutówka, a nie punktówka i to mimo tego, i¿ w regulaminie, by³o napisane, ¿e walki odbywaæ siê bêd± do 10 punktów.

Pamiêtaj tylko ¿eby napisaæ now± pie¶ñ o tytule "Twoja stara". icon_mrgreen.gif

Chaire!
Mia³em na my¶li typow± punktówkê wg intermidiewalu, czy rozej¶cie siê po ka¿dm trafieniu do naro¿ników. Wtedy by by³o widaæ artyzm i finezjê i kunszt walcz±cych.
Extra podziekowania dla Miñ¶ka za bardzo mi³e towarzystwo. Dajcie znaæ, na co siê teraz wybieracie, to sobie jeszcze po¶piewamy razem w tym sezonie.
Kakofonix
Marcin Waszkielis
Wybaczcie, ¿e siê wypowiem chocia¿ na turnieju nie by³em Jako¶ mi poprostu zalezy na poziomie bojówek w Polsce.

CYTAT
Jak mo¿na dopu¶ciæ do walki osoby, które nie posiadaj± przeszywanic i czapeczek pod he³m? Nie mówi±c o wystêpuj±cych bez os³ony nóg. Kto odpowiada³by za powa¿niejsze kontuzje? Skoñczy³o siê na siniakach, rozciêciach i urazie kolana, ale równie dobrze mog³o skoñczyæ siê w szpitalu lub kalectwem! Uwa¿am to za skandal.

Jest na to prosty sposób. Powinien cie interesowaæ tylko he³m przeciwnika, reszta to ju¿ jego ból i hañba dla organizatorów. Ja zawsze, w sytuacjach kiedy przeciwnikowi brakuje waznych os³on typu kolana, zwracam na to uwagê. Co on z tym zrobi to ju¿ nie moja sprawa, ja bêdê robi³ swoje, czyli równie¿ bi³ po kolanach. Koñczymy walke po pierwszym ciosie i jest git, a kole¶ ma wspomnienia na d³ugie lata. Trzeba byæ ¶wiadomym tego co sie robi.

CYTAT
Mia³em na my¶li typow± punktówkê wg intermidiewalu, czy rozej¶cie siê po ka¿dm trafieniu do naro¿ników. Wtedy by by³o widaæ artyzm i finezjê i kunszt walcz±cych.

Jesli zawodnicy na minutówce potrafi± jedynie kraulowaæ, to na punktówce te¿ sza³u nie bedzie. Wychodzisz Kakofonixie z b³ednego za³o¿enia, ¿e minutówka (mam tu na my¶li wszelkie walki nie przerywane po ciosie) jest antytechniczna, a wynika to z tego, ze jeste¶ w tym s³aby i z przykrego faktu, ¿e dla wiekszo¶ci zawodników jedyn± znan± technik± jest bli¿ej nieokre¶lone machniecie mieczem i ewentualnie zalutowanie tarcza po³±czone z niszcz±cym kopnieciem.

£ukasz P³aza
Ja bym do tego opisu "pseudotechniki" doda³ jeszcze kondycjê predysponuj±c± do udzia³u w tzw. dziesiêcio-sekundówkach (ciekawe czemu nikt tego jeszcze nie wymy¶li³ - 50% rymcerstwa by³a by wniebowziêta devil.gif )
Kakofonix - onegdaj na Uniejowie w punktówce rozbi³em koledze (dobrze uzbrojonemu) g³owê glewi±. Wiesz co by siê sta³o gdybym tak r±bn±³ kogo¶ kto nie ma wy¶ció³ki pod he³mem?? Sk±d przekonanie ¿e w punktówce opancerzenie nie jest wa¿ne?
Ludzie nauczcie siê wreszcie ¿e walka jest z definicji brutalna i d±¿y do poranienia przeciwnika - ¿adne dumania nad mega technik± nie pomog± - trzeba mieæ dobry sprzêt i duuuu¿o æwiczyæ.

I na koniec moje ulubione zdanie " Mia³a byæ bitwa-bohurt ( tak by³o napisane w programie) a nie bitwa-inscenizacja." Jezu nie, nie róbcie tego. Pozabijacie siê a fama pójdzie na wszystkich buhurtowców w Polsce. Buhurty to nie zabawa dla dorastaj±cej m³odzie¿y bez przeszywki!! anger.gif to jest sport ekstremalny!!! anger.gif . Równie dobrze mogli by¶cie na wiejskiej potañcówce zorganizowaæ otwart± galê walk w klatce bic.gif
Earadriel
CYTAT(Kakofonix @ 18:11 03.09.2007) *
Extra podziekowania dla Miñ¶ka za bardzo mi³e towarzystwo. Dajcie znaæ, na co siê teraz wybieracie, to sobie jeszcze po¶piewamy razem w tym sezonie.
Kakofonix

W tym sezonie, niestety nie bêdziemy siê ju¿ raczej nigdzie wybieraæ. Raczej... zawsze mo¿e siê co¶ jeszcze zmieniæ icon_wink.gif W razie czego Ciê poinformujemy.

Co do tych przeszywek (szczególnie Czechów), a raczej ich braku to tragedia... jedno uderzenie w nieos³oniête miejsce i po walce... na d³u¿szy czas.

I gratulacje dla damy, która ustrzeli³a jab³ko wygrywaj±c tym samym dwie beczki piwa, icon_wink.gif oraz dla Kopernika z naszego bractwa - zwyciêzcy turnieju ³uczniczego.
Zb.Tomaszewski
Super impreza.Wszystko sprawnie zorganizowane.Nie by³o zadnych przerw.Pok³ony dla organizatorów.
Zbigniew z Elbl±ga clap.gif yes.gif
Maciej7
Zgadzam siê z Nivelisem. Móg³bym to samo napisaæ s³owo w s³owo. Bojówka bardzo popsu³a atmosferê ca³ego turnieju. Pozdrawiam rant.gif
kowal_maskarada
Witam
to by³a moja pierwsza tego typu impreza i nawet siê podoba³o :D
dobra a teraz tak mam pro¶bê
rozpoczynamy dzia³alno¶æ forum teatru ognia MASKARADA
na czym polega pro¶ba poni¿ej jest odno¶nik do tematu zwiazanym z II Miêdzynarodowy Mazowiecki Turniej ziemi Pu³tuskiej prosimy o ocenê naszego pokazu z góry dziêkuje
tu klikaæ
Himryks
Siema wszystkim!

Organizacja faktycznie le¿a³a, bojówka wyglada³a po prostu tragicznie podobnie jak niby-inscenizacja. Co do braków w sprzêcie to palma pierwszeñstwa nale¿y siê grupie z Czech (ludzie bez zas³on w he³mach albo bez os³on nóg - skoñczy³o siê to przykro) + rogi na he³mach (kto widzia³ wie o kogo chodzi icon_mrgreen.gif ).Przyda³by siê te¿ jaki¶ sensowny plan imprezy...

Na plus ¿arciu i piciu wszelakie którego by³o naprawdê mnóstwo...mi³ym akcentem by³a te¿ mo¿liwo¶æ prysznicy w hotelu.

Podsumowuj±c turniej ma dobre zaplecze, ale proponuje ¿eby za rok za bojówke wziêli siê ludzie którzy maj± chocia¿ minimum pojêcia o jej prowadzeniu, a nie tak jak w tym ¿e o zwyciêstwie decydowa³ np. ryk publiczno¶ci albo trzecia z rzêdu bezsensowna dogrywka.

pozdrawiam
chytrusek
CYTAT(£ukasz P³aza @ 20:36 03.09.2007) *
Ja bym do tego opisu "pseudotechniki" doda³ jeszcze kondycjê predysponuj±c± do udzia³u w tzw. dziesiêcio-sekundówkach (ciekawe czemu nikt tego jeszcze nie wymy¶li³ - 50% rymcerstwa by³a by wniebowziêta devil.gif )
Kakofonix - onegdaj na Uniejowie w punktówce rozbi³em koledze (dobrze uzbrojonemu) g³owê glewi±. Wiesz co by siê sta³o gdybym tak r±bn±³ kogo¶ kto nie ma wy¶ció³ki pod he³mem?? Sk±d przekonanie ¿e w punktówce opancerzenie nie jest wa¿ne?
Ludzie nauczcie siê wreszcie ¿e walka jest z definicji brutalna i d±¿y do poranienia przeciwnika - ¿adne dumania nad mega technik± nie pomog± - trzeba mieæ dobry sprzêt i duuuu¿o æwiczyæ.

I na koniec moje ulubione zdanie " Mia³a byæ bitwa-bohurt ( tak by³o napisane w programie) a nie bitwa-inscenizacja." Jezu nie, nie róbcie tego. Pozabijacie siê a fama pójdzie na wszystkich buhurtowców w Polsce. Buhurty to nie zabawa dla dorastaj±cej m³odzie¿y bez przeszywki!! anger.gif to jest sport ekstremalny!!! anger.gif . Równie dobrze mogli by¶cie na wiejskiej potañcówce zorganizowaæ otwart± galê walk w klatce bic.gif

Witam
Co to jest buhurt to wiedz± wszyscy (lub prawie wszystcy). Poza sportem ekstremalnym to dobra zabawa.
Wzglêdy bezpieczeñstwa- mo¿na wprowadziæ ¶cis³± selekcjê opancerzenia przed wej¶ciem na pole.... itd.... Je¿eli organizator nie chce zastosowaæ siê do wymogów to mu dziêkujemy i nie wychodzimy.
I nie ma co organizowaæ klatki....bo to nie ten film icon_wink.gif

Pozdrawiam
Kakofonix
CYTAT(Wo³czko @ 18:29 03.09.2007) *
Wybaczcie, ¿e siê wypowiem chocia¿ na turnieju nie by³em Jako¶ mi poprostu zalezy na poziomie bojówek w Polsce.

Jest na to prosty sposób. Powinien cie interesowaæ tylko he³m przeciwnika, reszta to ju¿ jego ból i hañba dla organizatorów. Ja zawsze, w sytuacjach kiedy przeciwnikowi brakuje waznych os³on typu kolana, zwracam na to uwagê. Co on z tym zrobi to ju¿ nie moja sprawa, ja bêdê robi³ swoje, czyli równie¿ bi³ po kolanach. Koñczymy walke po pierwszym ciosie i jest git, a kole¶ ma wspomnienia na d³ugie lata. Trzeba byæ ¶wiadomym tego co sie robi.

CYTAT

Jesli zawodnicy na minutówce potrafi± jedynie kraulowaæ, to na punktówce te¿ sza³u nie bedzie. Wychodzisz Kakofonixie z b³ednego za³o¿enia, ¿e minutówka (mam tu na my¶li wszelkie walki nie przerywane po ciosie) jest antytechniczna, a wynika to z tego, ze jeste¶ w tym s³aby i z przykrego faktu, ¿e dla wiekszo¶ci zawodników jedyn± znan± technik± jest bli¿ej nieokre¶lone machniecie mieczem i ewentualnie zalutowanie tarcza po³±czone z niszcz±cym kopnieciem.

Chaire!
Jestem zniesmaczony osobistymi wycieczkami, w merytorycznej dyskusji - to jest chamskie.

Je¿eli walniesz kogo¶ bez jakiejkolwiek ochrony w kolano, to owszem je pewnie po³amiesz - a potem prawie na pewno trafisz do prokuratora i do pud³a. W Polsce póki co nie ma zgody na walki gladiatorów i ¶wiadomo¶æ ryzyka pokrzywdzonego nie ma tu znaczenia.

Do tego nie jest tak ³atwo zgnie¶æ lekkozbrojnego, w³a¶nie dlatego, ze nie jjest on obci±¿ony ciê¿arem i ³atwo jest mu unikaæ zwaræ.

Kakofonix

£ukasz P³aza
Kakofonix - a probowa³e¶ tego kiedy¶? Czy teoretyzujesz na podstawie podrêcznika do AD&D bo o ile pamiêtam tam max zrêczno¶ci = max zbroi crazy.gif . Rozczaruje ciê - w ¿yciu tak nie jest. Lekkozbrojny ma niewielkie szanse co ju¿ parê razy udowadnia³em i dowód mogê powtórzyæ dla opornych (jak my¶lisz po co ci durnie wydawali maj±tki na zbroje skoro lekkozbrojny ma tak± sam± szansê?? - lansowali siê dunno.gif ). Zreszt± Wo³czko zapewne równie¿ chêtnie to zademonstruje. Nic mi do tego turnieju, tym bardziej nic mi do ciebie Kakofonixie - nie traktuj tego jako wycieczki ad personam ale Wo³ek ma racje, albo robimy co¶ dobrze, albo jeste¶my dzieæmi w piaskownicy. A Ty niestety g³upoty opowiadasz i jeszcze ci kto¶ uwierzy.
Earadriel
I znowu wszystko sprowadza siê do k³ótni i udowadniania kto ma racjê... wyluzujcie trochê, bo i tak ka¿dy bêdzie mówi³ swoje, upiera³ siê przy tym i do niczego to nie doprowadzi oprócz za¶miecania tematu. Sam mog³em zacz±æ kolejn± "debatê" z osob±, która "wyrwa³a" wcze¶niej jedno moje zdanie z kontekstu, ale nie ma to wiêkszego sensu...

Ja mam tylko nadziejê, ¿e uda mi siê przyjechaæ do Pu³tuska w przysz³ym roku, bo ogólnie by³o naprawdê fajnie.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.