Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Szturm Twierdzy Zamo¶æ A.D. 1648
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
mirek knight
.........narka
pozdrawiam Zamość tak czy siak nawet spoko:)
i przepraszam za wywoływanie jakiejś kłÃ³tni
kończę
Cezary
Chwa³a!!!
Chêciny dziêkuj± z ca³ego serca za zamojsk± go¶cinno¶æ!
Imprezê uwa¿am za w miarê udan±, by³o bardzo SYMPATYCZNIE icon_wink.gif towarzystwo jak w ubieg³ym roku dopisa³o. ¯al tylko, ¿e biesiada nie by³a a¿ tak wypa¶na jak w tamtym roku i jako¶ tak mniej weso³o by³o icon_sad.gif ...
Co do bitwy to powiem, ¿e by³a bardziej ¿ywio³owa ni¿ poprzednio ... rozumiem co maj± na my¶li Gryfy, bo Chêciny uwa¿aj± dok³±dnie tak samo, jednak jak widzê znale¼li siê tacy, którzy musz± za wszelk±cene odwróciæ kota ogonem (³±pi±c za s³ówka i jakby na si³e nie próbuj±c zrozumieæ co kolega z innej dru¿yny chce powiedzieæ). Uwa¿am bitwê na mo¶cie za udan±, osobi¶cie nie lubiê ustawianych bitew ale jestem za przydzielaniem ka¿demu oddzia³owi dowódców zaznajomionych z tym co siê bêdzie dzia³o... prowadz± oni swoich ludzi a jednocze¶nie walcz±cy do koñca nie wiedz± co zaraz ma nast±piæ... Mamy za sob± organizacjê wielu imprez i bitew i taki sposób prowadzenia starcia wydaje mi siê najlepszy dla wszystkich.
Co do fotoreporterów to faktycznie wystarczy³by jaki¶ pod³y ¿upanik (jak mój tongue.gif ) i nie rzucaliby siê tak bardzo w oczy.
Wracaj±c jeszcze do przebiegu bitwy to uwa¿am, ¿e Gryfy ¶wietnie spisywali siê w bitwie, kiedy by³o miejsce miêdzy pikami to wykorzystywali okazjê ... i nie r±bali - broñ Bo¿e- nikogo ile si³y w ³±pach a starali siê wprowadziæ trochê realizmu w rozgrywkê... Dwa razy dostali¶my siê z Gryfami do obozu kozackiego a tam wszyscy nie¶miertelni... kole¶ z flag± twardo zbiera ciosy ale oddaæ flagi nie chce ... có¿ to troszkê odbiera realizmu zabawie... ale np. próba porwania armaty by³a jak najbardziej pozytywna...Nie bêdê tu teraz dewagowa³ na temat tego co jest bezpieczne a co ju¿ nie, bo by¶my i tak nie doszli do kompromisu... najlepiej z³apaæ za pompowane szable a i tak kto¶ sobie by nogê skrêci³ icon_wink.gif.
Gro¼by w stylu: je¶li siê natknê na kogo¶ kto bêdzie próbowa³ mnie trafiæ to naostrze szablê i bêdê strzela³ kolami, uwa¿am za g³upi± prowokacjê i tylko ¿le ¶wiadczy o takiej osobie, bo albo jest tak têpa ¿e nie rozumie co autor ma na my¶li (normalnym jest, ¿e kto¶ chce gogo¶ trafiæ, a¿eby tamten wiedzia³ ¿e ma upa¶æ) albo mówi powa¿nie a w takiej sytuacji taka osoba wogóle powinna zmieniæ zainteresowania na co¶ spokojniejszego (mo¿e robienie na drutach albo haftowanie;-) )
No ale do¶æ o bitwie... Muszê przyznaæ, ¿e podczas turnieju bojowego mo¿na by³o zobaczyæ wiele bardzo ciekawych pojedynków, a¿ przyjemnie siê sêdziowa³o - mimo tego upa³u aaa.gif ...
A tak ju¿ na zakoñczenie - bo pewnie i tak kto¶ mnie zaraz zjedzie za zbyt d³ugie zdania i brak przecinków - powiem, ¿e jest nad czym pomy¶leæ abyt impreza w przysz³ym roku by³a bardziej udana, ale nie ma co wszczynaæ awantury, bo ka¿dy - choæ troszkê na swój sposób - stara³ siê odegraæ swoj± rolê najlepiej jak potrafi bigsmile2.gif
Pozdrawiam wszystkich naszych przyjació³ i do zobaczenia na Rawia respekt.gif
Adi
Witam!
Chcia³bym na pocz±tku pozdrowiæ wszystkich uczestników tegorocznego spotkania w Zamo¶ciu ,a przede wszystkim przeprosiæ za wyrz±dzone krzywdy w bitwie ,na prawdê nie chcia³em.

Bitwa o wiele lepsza ni¿ w tamtym roku.Bardzo mi siê podoba³ turniej bojowy szabli-gratuluje zwyciêzcy clap.gif .Co do uczty to zdecydowanie gorsza w porównaniu z t± z zesz³ego roku.Nie wiem jak to siê sta³o ,¿e zabrak³o miejsca i na biegu by³y skrêcane dopiero sto³y i ³awki... icon_rolleyes.gif

Krótka wiadomo¶æ do tych co walczyli szablami bez kab³±ków i narzekali ,¿e za ostro walczymy.Z ca³ym szacunkiem ja walczy³em szabl± z kab³±kiem a mimo to i tak mia³em poobijane ca³e rêce i pokaleczone i jako¶ siê nie skar¿ê ,¿e kto¶ za mocno bi³ ,czy mia³em szablê bez kab³±ka.To jest bitwa i nie da siê tego unikn±æ w pojedynku jak najbardziej ,ale w bitwie walczy siê w t³oku i nawet od swojego kolegi z dru¿yny mo¿na niechc±cy dostaæ po rêkach....

Hallatil
Troche fotek:

http://wolnystrzelec.ezamosc.pl/index.php?...8&Itemid=31

Pozdrawiam
Maciek
Jarek Przyby³o
Nie ma jak fajeczka przed bitw±. Fajne zdjêcia.
Ania ¯uk
Po raz kolejny robi siê off top w kalendarium. Je¶li chcecie sobie podyskutowaæ o tym jak powinna wygl±daæ inscenizacja, to zróbcie to w odpowiednim temacie (co prawda z tego co pamiêtam dotyczy on ¶redniowiecza, ale zawsze mo¿ecie siê pod³±czyæ).
Jeszcze jedna inwektywa i dostaniecie ostrze¿enia!
mirek knight
witam
bardzo ciekawe zdiecia
szkoda tylko ze nie mozna ich ogladac w innej formie niz sa
jak macie cosik wiecej zdiec albo moze jakis filmik to by by³o fajno jak by sie tu znalaz³y:)
Adi
Powitaæ!
Bardzo ciekawe zdjêcia ...po prostu wypas...
Hallatil
http://roztocze.net/newsroom.php/23298_Szt...j%C4%99cia.html

http://www.zamosconline.pl/text.php?id=927&rodz=zapo

http://www.zamosc.wonder.pl/album_Szturm-T...dzy-Zamosc-2007

Do Mirka:
Pieniêdzy by³o wiêcej niz w ubieg³ym roku, beczka miodu mia³a byc za turniej ³uczniczy ale wysz³o jak wysz³o, w nastepnym roku bedzie lepiej. Chodzi mi g³ównie o organizacje do której mamy wszyscy wiele pytan a która wcale nie zale¿a³a od ca³ego ZBR, a dok³adniej to tylko od 2-3 osób które siê z nami nie konsultwa³y!

Pozdrawiam
Maciek
Têcza
Móg³ bym ponarzekaæ na imprezê ale zrobili to ju¿ inni przede mn±, a ja w niektórych przypadkach siê z tym zgadzam. Wypowiem siê zatem tak.
Nareszcie po tak d³ugiej przerwie mog³em spotkaæ starych i dobrych kompanów, a tak¿e poznaæ nowych.
Bardzo dobrym rozwi±zaniem by³ nocleg w szkole, wreszcie wszêdzie mieli¶my blisko zarówno do rynku jak i na miejsce bitew. I jak na warunki szkolne by³o wiele miejsca do spania i posi³ki tak¿e by³y wydawane na miejscu. Na jedzenie nie ma co narzekaæ, wszak ka¿dy ma ró¿ne gusta i nie wszystkim mo¿na dogodziæ. Najwa¿niejsze, ¿e by³o go obficie i nikt nie powinien chodziæ g³odnym. Jednak obiadzik w niedzielê by³ by naprawdê mi³ym gestem. Szkoda, ¿e tak ma³o miejsca jest tam do rozbicia namiotów, wszak my nie przyjechali¶my z namiotem ale wiem, ¿e inne ekipy przyjecha³y z w³asnymi lecz nie by³o ju¿ dla nich miejsca.
O bitwie i "nie¶miertelnych" aspektach nie mogê siê wypowiedzieæ, wszak nie bra³em w niej bezpo¶redniego udzia³u. Jedynie co mnie naprawdê wkurzy³o to brak nadzoru i koordynacji poczynañ podczas drugiej potyczki. Dosta³em znak, ¿e mam wyj¶æ z "jasyrem", a tu okazuje siê, ¿e walka nadal trwa i polecia³y w moim kierunku ostre s³owa, bo wyszli¶my pod lufy anger.gif
Ca³kiem dobrze wysz³a bojówka szabli, sprzêtu ochronnego by³o pod dostatkiem. Szkoda jednak, ¿e tak wielu nie by³o do pomocy przy przebieraniu walcz±cych. Choæ nie którym z Was mo¿e siê wydawaæ inaczej do sêdziowania nie mogê siê doczepiæ. Uwa¿am, ¿e by³o sprawiedliwe i na dobrym poziomie clap.gif
Biesiadka w kazamatach by³a SUPER! By³o du¿o dobrego jad³a i napitków, by³y ¶piewy, tañce i przewracaj±ce siê ³awy i sto³y, ach! Mam nadziejê, ¿e niektórzy nie maj± mi za z³e "czego¶ mocniejszego" usmieszek_01.gif
Pogoda by³a po prostu piêkna i zazdroszczê Wam takich upa³ów. Jestem zwolennikiem takiego gor±ca i w ogóle mi ona nie przeszkadza. A¿ chce siê ¿yæ gdy tak pra¿y! Oby na ka¿dym wyje¼dzie tak by³o!

Pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce (mam nadziejê).

p.s. Rozumiem, ¿e ró¿nie to bywa ale dobrym gestem by³by jaki¶ komentarz, czy s³owo bezpo¶rednio od organizatora na te wszystkie zarzuty i polemiki w temacie imprezy.
leszek s

Krytyke imprezy zw³aszcza organizacji przyjmujemy chociaz jak napisa³ Maciek duzo od nas nie zaleza³o ale my was zapraszali¶my i czujem sie odpowiedzialni za wszystko w przysz³ym roku postaramy sie o lepsz± organizacje i lepiej pomyslane bitwy Pozdrawiam Leszek
pepson
artyku³
http://kurier.lublin.pl/index.php?name=New...e&sid=39171

ps. prochu brakowa³o, czy na nastepny szturm musze brac wlasny?
Cezary
A tutaj adresik na stronkę Kasi Sikory... można zobaczyć kilka nowych fotek... www.kaskasikora.com
pozdrawiam.
Adi
Wielkie Dziêki Cezar super zdjêcia....
Pozdrów Kasiê.....:]
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.