Ech, tylko szkoda, ¿e nie by³o na zamku... Mury fajne, ale teren ciasny
No i kto¶ móg³by kiedy¶ wysadziæ ta fontannê...
1. Dziêkujê organizatorom za "piknik" a szczególnie Hanii, której nie da siê od razu nie polubiæ
2. Cieszê siê ¿e pozna³em ciekawych i fajnych, dobrych ludzi ....Huberta, Triss, Radka, Andrzeja Suchego oraz wielu innych których imienia nie spamiêta³em (z g³ównie piwnych powodów) w³±czaj±c ¶pi±cego pod murami , którego nieomal nie.....
3. my¶lê ¿e o ka¿dy zamek choæby nie wiadomo jak zruinowany trzeba walczyæ, dlatego mimo ¿e pod murami nie by³o mi najgorzej mam nadzieje ¿e spotkamy siê ponownie ale ju¿ pod zamkiem
4. jestem zwolennikiem odizolowania wszystkich palaczy!!!! abstarh uj±c od wymogów zachowania historyczno¶ci, walczê z tym na³ogiem od podstawówki i nie umiem siê powstrzymaæ, proszê wiêc was palacze nie ku¶cie mnie wiêcej, robicie dobrze tzn ¼le ... ³amiecie ducha bojowego i kondycje ....
5. nale¶niki z rusztu hmm to jest to
pozdrawiam wszystkich...
Jak rzadko tu pisuje, tak i napisze.
Wspania³e powitanie sezonu. Impreza przednia zarówno pod k±tem zaopatrzenia i ludzi (chod¼ trochê j± odchorowywa³em- kto by³ to widzia³ :P )
Wszystkich starych znajomych jak i nowopozna³ych pozdrawiam.
A co do reklamowania persila to zawsze muszê co¶ zmajstrowaæ :P
Có¿ wiêcej mogê powiedzieæ- oby do zobaczenia na Z±bkowicach za rok- a gdzie indziej mam nadzieje ¿e wcze¶niej.
P.S. Tylko na nastêpnej imprezie nie fundujcie z³otego jaja Kuraka jako nagrody, bo jak drugie strace to mnie do wojska nie wezm± :P
Pierwszy post, pierwszy turniej.
By³o bardzo przyjemnie, choæ zosta³am razem ze Z³otym Jajem Kuraka (Samobie¿nej Rozbijarki (?) do jajek) i pieni±¿kami wliczona w nagrodê za bojówkê (witaj Józku!:) ) przez niezwykle pomys³owego Krugera. Pozna³am ¶wietnych ludzi, KMJ, Jesiotra posiadaj±cego zestawy scyzoryków do wszytskiego, Roberta z podrêcznym zestawem kogo¶tam, Pche³ka, Sandrê, kocyk:). Wszechobecny butapren w namiocie i Suchego maj±cego nieprzeciêtn± uciechê z bitwy:)
A¿ mi³o by³o patrzeæ na ow± weso³± gromadkê
By³o bardzo mi³o, mam nadziejê, ¿e spotkamy siê na nastêpnych turniejach:)
Witam!
To i ja dodam pare s³ów od siebie.
Dziekujê wszystkim za przyjazd, mam nadzieje, ¿e nie by³o a¿ tak ¼le:).
Podziêkowaæ:
-Krugerowi za pomoc przy warcie w piatkow± noc
-Kasi i Asi z Narosain (dziewce z odzysku
) za pomoc w uprz±taniu pobojowiska
-Siwemu za zabranie jednej z nich (zrobi³o siê wiêcej miejsca na sprzêt)
-i innym którzy pomagali tylko ich nie pamiêtam:)
Mam nadzieje, ¿e zorganizujemy w przysz³ym roku du¿o lepszy turniej i ¿e bêdzie nas wiêcej.
Pozdrawiam
Andrzej ze Strzelina
Witam!
Ja równie¿ pragne podziêkowaæ wszystkim za ¶wietn± zabawê. Mam nadziejê, ¿e ju¿ nied³ugo spotkamy siê w podobnym gronie. Rozwodziæ siê nie bêdê komu za co dziêkujê, ka¿dy chyba wie, a jak nie to siê domy¶la. Mam nadziejê, ¿e mnie nie znienawidzili¶cie po tych 3 dniach:)
Pozdrawiam
Hubert Tarka
No to teraz ja.
Impreza ogólnie sympatyczna. Bardzo mało uczestników ale to zrozumiałe w obliczu kompletnie niezrozumiałej decyzji burmistrza o przeniesieniu turnieju spod zamku do miasta. W dodatku w tym samym terminie Byczyna. Cóż...
Poziom historyczności niezły. Brak ewidentnych fumbli a niedociągnięcia mamy wszyscy - w sumie nie ma się czego czepiac. Nie oceniam tutaj ekipy robiącej show dla widzów - nie przyjechali na turniej i turniejowe standardy ich nie obowiązywały.
Niestety dała o sobie znac niefrasobliwośc i zbytnie wyluzowanie (moje też). Stąd karimatka przy ognisku, plastiki, papierosy i piwo w butelkach. Trudno jednak utrzymac klimat ze świadomością, że pan burmistrz wykorzystał nas właśnie analnie a za płotem trwa w najlepsze ludowy festyn.
Sporo było również nieporozumień organizacyjnych. Zabrakło po prostu kogoś kto wiedziałby wszystko i trzymał rękę na pulsie. Przy większej ilości uczestników skończyłoby się to gorzej. Dodatkowo współorganizator (ZOK) zdawał się nie miec kontaktu z obozem i vice versa. Gdzie kucharek sześc...
W moim odczuciu imprezę uratowali ludzie - sympatyczni, uczynni, przyjacielscy. Stąd moje podziękowania dla Strzelińskiej Chorągwi, Kompanii von Czirne, Opolczyków (Ziemi Lwowskiej oczywiście), Triss, Jesiotra, no i oczywiście mojej niesfornej gromadki. Dzięki wam spędziłem miło czas, uczciwie się pobiłem, równie uczciwie popiłem, posłuchałem pięknych pieśni przy ognisku...
Dziękuję.
Maciek
Wielkie dzięki organizatorom !!!
Turniej jak najbardziej udany
Dzięki wielkie sędziom za 2 dogrywki
mogłem sobie powalczyć dużo więcej niż inni rycerze w bojowym...
Dzięki Maćkowi, Józkowi, Jesiotrowi, Siwemu i wszystkim innym tym z którymi miałem okazję walczyć i nauczyć się czegoś nowego.
Za ucztę Tris i dziewczynom które dopilnowały żeby nam niczego nie zabrakło.
Musze powiedzieć że sezon zaczął mi się rewelacyjnie- oby tak dalej.
A w Ząbkowicach mam nadzieję że spotkamy się najpóźniej za rok w składzie co najmniej większym.
Impreza bardzo klimatyczna, a to jak wyszło - chyba trochę przypadkowo - że była druga ekipa która zajęła się publicznością - świetnie się sprawdziło.
Do zobaczenia za rok, a z niektórymi mam nadzieję wcześniej bądź to na innych turniejach lub też na wspólnych treningach (tak pamiętam Hubercie) .
Równie¿ wszystkim dziêkujê!
Obiecuj±ce rozpoczêcie sezonu, który bêdê mog³a prze¿yæ z uniesionym czo³em dziêki temu co siê na nim nauczy³am!
wymoderowane - po wyja¶nienia zapraszam do tematu o I³¿y, strona 11. BoranRozpisujê siê i wymieniam, gdy¿ jak¿e przyjemnie jest zobaczyæ swoje imie we wspomnieniach innych , a¿ siê zarumieni³am na widok swojego
U¶ciski i uk³ony dla organizatorów, Radka, (p.) Hani :P i liczê, ¿e zobaczymy siê za rok w Z±bkowicach, a ju¿ niebawem w ca³ej szerokiej Polsce!
Pozdrawiam!
Sandra
P.S. Ci co byli pozdrowieni a s± usuniêci to wiedz±, ¿e mimo to nadal jestem im wdziêczna
P.S.Hubert ma moj± p³ytê ze zdjêciami, jak mo¿esz to mi je chocia¿ mailem wy¶lij, nie b±d¼ ¯yd :P
dziękuję za wszystkie miłe słowa - te na forum i te osobiście. dzieki Wam przetrwałam tę imprezę i również bardzo Wam dziękuję.
mam pytanko: czy ktoś posiada jakieś zdjęcia z Ząbkowic???
może sama się pogrążam tym pytaniem, ale co mam do starcenia - chętnie je zobaczę, jeśli są:-)
Dziekujê bardzo.
A wiêc tak wyglada³a ta impreza z punktu widzenia niezale¿nego obserwatora...
Właśnie wrzucam zdjęcia na swoją pocztę, kto mi da znać temu prześlę ;)
Filmików też pare mam, spamować lubię więc będę siedzieć i wysyłać :D
Też są robiore przez obserwatora, ale nie całkiem niezależnego, a te na stronce, no coż, pokazały mi impreze od strony, któej podszas pikniku osobiście nie poznałam ;)
ja oczywi¶cie poproszê zdjêcia:-)
u¶miecham siê do Ciebie, Sandro:-)
mam nadziejê,¿e zas³u¿y³am na kilka fotek...
a niezaleznych i nieobiektywnych fotek te¿ sobie nie oszczêdzê...
niech mam ogólne pojêcie o imprezie - z ka¿dej strony.
A ja po proszê filmiki z góry dziêkuje
ja te¿ bym poprosi³ zdjêcia ^^
Posty sobie nabijacie czy co ;) ? No tak, nie napisa³am, ¿e na priv
Ale napiszcie (NA PRIV :P ) czy chcecie zzipowane czy na przyk³ad ,,wersjê dla twardzieli" czyli wszystkie osobno ? (Tak± na pewno Triss dostanie, bo lubi ode mnie maile odbierac ;) )
A tak serio to nie gniewajcie siê, za pare maili bo nie mam wystarczaj±cej pojemno¶ci, a jpg nie chc± za bardzo wci±gn±æ brzuchów w zipach
(Z góry zaznaczam, ¿e nie mam mo¿liwo¶ci zrobiæ tego bardziej profesjonalnie bo pracujê na komputerze w szkole a tu nic nie ma...wiêc nie rad¼cie mi jak to zrobiæ
)
Zdjêcia s± tylko z soboty, niektórym mogê jako bonus dorzucic pare fotek z samego miasta (wie¿a itd.)
O zdjêcia z pi±tku pro¶cie wraz ze mn± Huberta!
Pozdrawiam,
Sandra
Zdjêcia otrzyma³am, dziêkujê bardzo.
A piszê nie zeby nabijaæ posty, ale ¿eby podzieliæ siê ogóln± uwag±.
dziêki zdjêciom Sandry zobaczy³am z±bkowick± imprezê w innym ¶wietle.
i wiecie co odkry³am? ta impreza na zdjêciach nawet mi siê podoba, zyska³a przy bli¿szym poznaniu.
zaczynam odzyskiwaæ wiarê w sensowno¶æ takich przedsiêwziêæ.
Wkoñcu ja te¿ z³o¿e organizatorom podziêkowania za ten zacny turniej
1. Hubertowi
2. Cz³onk± KMJ za kultowanie tradycji
3. Triss
4. Maluchowi radkowemu, ¿e wytrzyma³ jak go prowadzi³em
I wogóle wszystkim za udan± zabawê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.