Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Oblê¿enia twierdzy Boles³awiec przez wojska J.K.M. W³adys³awa Jagie³³y
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Robiot
Witam !
Już piszę. Niestety czasem tak bywa że nie ma dostepu do neta przez dłuzszy czas- podróże służbowe i w ogóle.
ale wszystko jest pod kontrolą smile.gif
Alternetywny adres o kótry prosiłeś to : robiote@gmail.com
Możecie wysyłać wszelkie zapytania, propozycje, swoje zgłoszenia (z tym że i tak one bedą rozpatrywane przez dowódce - ja je tylko przekażę prwdp telefonicznie ) no i w koncu jesli ktoś wyraziłby chęć pomocy przy budowie to też proszę na e-maila.

W sprawie turnieju wszystko się już powoli rozjaśnia.
Dziekujemy wszystkim za tak liczny odzew.
Robert Ochota
Triss
Witam!
czytam ten temat,zdeklarowa³am siê nawet ¿e oczywi¶cie przyjadê...
ale wszystko to w przekonaniu,ze impreza odbêdzie siê w terminie jak ostatnio czyli ostatni weekend lipca.
wczoraj zupe³nie przypadkowo (dziêki, Kane :-) dotar³o do mnie,¿e co¶ mi siê terminy nie zgadzaj±.
w tej sytuacji muszê serdecznie przeprosiæ organizatorów, gdy¿ nie uda mi siê do Was przyjechaæ w tym roku. w tym czasie bêdê na koloniach-nie samym RR cz³owiek ¿yje...
pozostaje mi tylko ¿yczyæ Wam udanej zabawy bez szerszeni.

pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Bartoha
Spieszê wype³niæ formularz smile.gif.

Za nic nie przegapiê takiej imprezy, smile.gif. Bitwa morska koniecznie!!
Fionn
W³a¶nie te¿ do mnie dotar³o, ¿e w okolicach 7-8 Lipca to ja ju¿ bêdê musia³ pierwsze rozkazy w obozie krakowskiej wyg³aszaæ . huh.gif lipa
Destro
Od nas prawdopodobnie te¿ nie pojawi sie nikt.. angsad.gif
Choæ nie bede decydowa³ za innych..
Od 8go jeste¶my te¿ juz na Grunwaldzie.
Jesiotr
Ja powinienem siê pojawiæ, je¶li organizatorzy nie maj± nic przeciwko smile.gif, a potem z Boles³awca na grunwald ^^. Ostatnio by³o ¶wietnie i sobie nie wybaczê jak w tym roku siê nie pojawie smile.gif
Mo¶ka
A' propos... Poszukuję chętnych do przetransportowania mnie z Bolesławca na Grunw. tongue.gif Będę miała dwie torby podróżne. Jeżeli ktoś ma wystarczająco miejsca,żeby mnie i moje bagaże zmieścić byłabym niezmiernie wdzięczna za kontakt na priv. Do paliwka się oczywiście odpowiednio dorzucę, więc korzyść będzie obustronna bigsmile2.gif
Jesiotr
W sumie te¿ poszukujê transport smile.gif mogê jechaæ na dachu i bêdê mieæ tylko jeden plecak <kostka> :D. Wiêc jak znajdzie sie jeszcze jedna osoba która bo podwioz³a biednego wêdrowca na Grunwald to bêdê wdziêczny. Mo¶ka jak nikt nie bêdzie chcia³ nas wzi±æ no to sobie pojedziemy sam :D a co
Reyki
Ze wzglêdu na powa¿na kontuzje krêgos³upa nie bêdê móg³ uczestniczyæ w tej imprezie.

Mam jednak nadziejê ¿e jeszcze kiedy¶ siê spotkamy(koñczê z RR).

Pozdrawiam.
white_mouse
CYTAT(Reyki @ 09:51 30.04.2007) [snapback]187769[/snapback]
Ze wzglêdu na powa¿na kontuzje krêgos³upa nie bêdê móg³ uczestniczyæ w tej imprezie.

Mam jednak nadziejê ¿e jeszcze kiedy¶ siê spotkamy(koñczê z RR).

Pozdrawiam.

Hahaha. My¶lê, ¿e chodzi o co¶ innego. Ale o tym kiedy¶ w innym temacie mo¿e.
Sorry za offtopic.
Reyki
Rzecz w tym nie chodzi o nic innego(nawet nie wiem o co mog³o by jeszcze chodziæ).

Mam powa¿ne k³opoty z pleckami i spanie na ziemi nie za bardzo mi pomo¿e.

Je¶li wiesz o czym¶ o czym ja nie wiem to proszê wys³aæ maila do mnie z informacjami teslu@wp.pl.

Pozdrawiam.
Wezyr
Jak ktoś ma pytania, można dzwonić pod nr 509-451-234
Arbor
Ja mam jedno pytanie: Rybaka zrobiæ na chrupi±co, czy mo¿e delikatnie podrumienionego?

Je¶li bêdzie Mroczny Rybak, to - nie miejmy z³udzeñ co do tego - musi znale¼æ siê równie¿ odpowiedniego kalibru lufa, która go odpowiednio "rozlu¼ni". A po drugiej stronie tej lufy - jedyna i niepowtarzalna Husycka Rota Piesza Ma³ego Taboru.

Kto by³ w zesz³ym roku prawdopodobnie ju¿ my¶li o stoperach dousznych.

Byæ mo¿e bêdzie premiera Pierwszego Spektaklu pt. "Co ma Kaczor do Czaka i co o tym wszystkim my¶li Kapitan Kompromis?" - Husyckiego Teatrzyku Kukie³kowego "Kabanos".

"Kultura musi byæ."

No i chvj.
Robiot
Rybak musi być być na chrupiąco, choć z całą pewnością sam się zarumieni jeśli spojrzy w dno husyckich luf (do niego wycelowanych) clap.gif

No i mamy bardzo dobrą wiadomość dla wszystkich artylerzystów icon_wink.gif wczoraj przeprowadziliśmy pierwsze próby ogniowe z naszym nowym dżemikiem. Wypadły jak najbardziej pomyślnie, co jednoznaczne jest z tym iż go na Turnieju nie zabraknie devil.gif
Każda hakownica oraz bombarda mile widziana.

Kto zna jakieś dobre i sprawdzone przepisy na dżemy oraz pochodne? Może uda się zrobić mały pokaz artyleryjski....
Wezyr
Witam do koñca tygodnia wysle zaproszenia jak do kogo¶ nie dojdzie prosze dajcie zaraz znaæ albo jak kto¶ chce jeszcze przyjechaæ zapraszamy serdecznie. W poniedzia³ek bedzie plan imprezy.
Je¶li chodzi o konkurencje na pewno bêdzie:

- turniej bojowy,
- turniej ³uczniczy,
- bieg dam,
- zapasy,

A co do rybaka to nie wiem czy bêdzie co zbieraæ?smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif
white_mouse
Oczywi¶cie pojawi siê mój hak :P A przepis na dobry drzemik (nie myliæ z d¿emem! jak powy¿ej :P) pode¶le jak mi sie bêdzie chcia³o jutro napisaæ na kompie ;)

pozdrawiam
Radek ze Strzelina
Raisa
Z nieoficjalnych ustaleñ wynika, i¿ bêdê kuchcikiem (nie myliæ i nie uto¿samiaæ z kucharzem) wiêc chcê siê przedstawiæ wszem i wobec, ¿eby by³o wiadomo na kogo psioczyæ jak co¶ mi siê pomyli :P

Sandra z Opola(ale jednak bardziej Wroc³awia:) )
wujek_szatan
A jakie nagrody przewidujecie w turnieju bojowym? Nagrody rzeczowe czy raczej finansowe?
pozdrawiam
Slavu
napewno bedzie inna nagroda - wazniejszaz od tych 2 rodzajow co podales - dobra zabawa
white_mouse
Tym razem mam z³± wiadomo¶æ...
Niestety z przyczyn niezale¿nych ode mnie nie bêdê móg³ przyjechaæ angsad.gif Byæ mo¿e pojawiê siê na jeden dzieñ, ale przed turniejem, je¶li bêdzie fajna ekipa. W pi±tek wieczorem muszê byæ ju¿ w poci±gu jad±cego w stronê Krakowa :/

¿yczê udanej zabawy

pozdrawiam
Radek ze Strzelina
Hubert
A ja siê pojawie niestety dopiero w pi±tek... Wiem, ¿e mia³em byæ wcze¶niej, ale niestety nici... Acha, zapowiadam powtórkê z pi±tku rok temu- szykujcie siê, bêdzie boleæ! icon_mrgreen.gif

Pozdrawiam
Hubert Tarka
Wezyr
Witam jak co¶ jestem na boles³awcu kontakt tylko telefoniczny
Taurewing
Boles³awiec mia³ byæ moim pierwszym turniejem rycerskim... Niestety, akurat musia³am zachorowaæ na ospê :/ W moim wieku!
Natka
Natka ju¿ powróci³a do swojej ma³ej chatki i zaczyna têskniæ za wami icon_cry.gif ... Impreza by³a przewspania³a, gratuluje organizacji oraz przeprowadzonego oblê¿enia (choæ ja ca³ego nie widzia³am i jeszcze za to siê odwdziêczê anger.gif )... Uczta te¿ by³a ¶wietna i w¶ród wspania³ych ludzi... Dziêkuje wszystkim, którzy przyczynili siê do tego i¿ impreza w Boles³awcu uros³a w moich oczach... Szkoda, ¿e ma³o nas by³o, ale kameralne turnieje te¿ maj± swój urok... Dziêkuje wam wszystkim jeszcze raz i do zobaczenia na Grunwaldzie bigsmile2.gif ...
Braltim
Dziêki za wypasiony turniej. By³o co robiæ, Nikt siê nie nudzi³. Najlepsze strza³y i tak trafi³y w publike.
Inscenizacja by³a super, dawno siê tak nie bawi³em (inni te¿, ale mówie teraz za siebie) icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
Nie ma to jak porz±dne zorganizowanie imprezy w Boles³awcu przez Was wszystkich; w szczególno¶ci pozdro for Wezyr!
clap.gif
Do zobaczenia w przysz³ym roku, b±d¼ na turniejach nastêpnych tegorocznych.
Pozdrawiam
Franky

p.s.Wezyr - nie pojawiaj siê bez Swojej fajki tongue.gif
Grzyp
Impreza jak dla mnie ¶wietna, pomimo niezbyt sympatycznego wiatru. Parê rzeczy bêdzie siê d³ugo pamiêta³o - Toi Witch Project, fireshow, rozstrzelanie Mrocznego £opaciarza, wspania³± atmosferê, genialne jedzenie, sprawdzanie co chwilê czy namiot jeszcze stoi czy ju¿ gdzie¶ odlecia³, turystów-analfabetów :D i wiele innych.

Impreza by³a typowo kameralna, ale wg mnie w³a¶nie dziêki temu bawi³em sie bardzo dobrze. Dziêkujê wszystkim za mile spêdzone chwilê.
Igor z Bêdzina
Wspania³a kameralna imprezka ... wspaniali ludzie, czaruj±ce damy i niepokonany Kane! Kto nie by³ mo¿e tylko ¿a³owaæ! A jeszcze ³opaciarz... najpierw pluton egzekucyjny, potem salwa armatnia i na koñcu sp³on±³ na stosie... krótko mówi±c twardziel by³. Podsumowuj±c. Na turniejach bojowym i zapasów wszyscy walczyli do ostatniego tchu. Uczta wy¶mienita. Zabawa do pó¼na. £opaciarz spalony.
Do zobaczenia za rok... (czekamy na widlarza!!!)
Kane
CYTAT
Wspania³a kameralna imprezka...

...prawie bez udzia³u publiczno¶ci - poza bitw± oczywi¶cie smile.gif
Po raz pierwszy by³em na turnieju gdzie organizator zapewni³ przewóz sprzêtu z parkingu na zamek. Dziêki temu nie biegali¶my jak mrówki pod górê i z powrotem.
Dziêki za wszystko organizatorom i ca³ej reszcie. Wymienianie nie ma sensu bo przy tak ma³ej liczbie ludzi bawili¶my siê praktycznie razem.
Jedzenie i picie dobre i w du¿ych ilo¶ciach, pogoda OK. Mog³o mniej wiaæ ale nie by³o ¼le - nikomu nie odlecia³ namiot. Przy okazji nie by³o upa³u co jest warte uwagi zw³aszcza w czasie walk i bitwy.
Dziêki szerszeniom które raczy³y siê wynie¶æ nareszcie mogli¶my obozowaæ na Zamku.
By³a nawet dziewica.... chocia¿ krótko szef.gif

£opaciarz chyba siê ucieszy³ z egzekucji bior±c pod uwagê to co sta³o siê z nim chwilê wcze¶niej (BEREK devil.gif )
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Wielkie podziêkowania dla wszystkich za ¶wietn± zabawê w cieniu wie¿y. By³o kameralnie, lecz podnoszê tê kwestiê jako pozytyw imprezy. Szkoda oczywi¶cie, ¿e pozostali zaproszeni nie dotarli, ale je¿eli zrobili to z lenistwa to nich ¿a³uj±. Bojówka sympatyczna a zwyciêzca o co najmniej dwa poziomy przed pozosta³ymi. Wysoki, naprawdê wysoki poziom zapasów, i mimo ma³ej ilo¶ci uczestników tym razem si³a tkwi³a w jako¶ci. Co do jako¶ci jedzenia nie bêdê siê wypowiada³, powiem tylko, ¿e siê nie najad³em, ale siê ob¿ar³em, bo by³o dobre.
Mroczny ³opaciarz zosta³ spalony, rozstrzelany, zberkowany, po porostu kara mutylacyjna w pe³nym wydaniu. Chcia³em go gasiæ, ¿eby mo¿na by³o dalej torturowaæ, lecz nie uda³o siê, a jego duch ulecia³ wraz z dymem.
To jeszcze zakrzyknê: Jeden Wezyr, jedna faja, jedna Jerozolima.
Pozdrawiam.
Kruger
Witam !!!

Impreza bardzo udana kto nie by³ niech ¿a³uje .
Wielkie podziêkowania organizatorom i wszystkim za wspania³± zabawê ,ucztê i mile spêdzony czas. £opaciarz spalony, zberkowany wkrótce pojawi siê filmik z jego egzekucji plus bonus.
Aha dzwoni³a do mnie mama ³opaciarza pyta³a siê czy kto¶ go nie widzia³ bo siê martwi. Odpowiedzia³em ¿e ju¿ jest w drodze do domu.

Pozdrawiam
Kruger

P.S.
w nastêpnym roku te¿ siê pojawie.
tatsu
Mroczny £opaciarz pokonany, choæ nikt go nie przyprawi³ o ból serca (strza³±), a blisko by³o, to na pewno bêdzie siê skar¿y³ na ból g³owy i brzucha (niestrawno¶æ na kamienie z hakownic i bombardy).
Osobi¶cie siê obra¿am na organizatorów bitwy wieczornej. Za wprowadzenie w b³±d, przez co poogl±da³am sobie (i nie tylko ja) bramê przez któr± przerzucane by³y (z braku ³uczników) pacynki. Jeste¶cie wstrêtni i macie wszy na pêpkach tongue.gif
W namiocie mo¿na siê by³o czuæ, jak na statku (wszystko trzeszcza³o przy podmuchach wiatrzyska), wiêc bitwê morsk± prawie uda³o siê zrobiæ.
Szerszenie pamiêtaj±c co siê z nimi dzia³o rok temu, wynios³y siê zapobiegawczo. I mia³y racjê. Geralt ju¿ szykowa³ zestaw anty szerszeniowy moro.gif
Podsumowuj±c: turniej, jak zwykle przedni, tym razem bardzo kameralny, lecz ¶miechu zawsze by³o co niemiara.
W nastêpnym roku poprowadzê kurs nauki czytania ze zozumieniem dla turystów hehehe.gif
Julko
Tako¿ do³±czam siê do przedmówców z moimi okrzykami zachwytu i zadowolenia blinkie.gif
Tak trzymaæ! yes.gif Na przysz³y rok te¿ muszê byæ!
thanx.gif
Destro
Witam.
Poczet Rodowy h. Ostoja Chor±gwii Wojewody Poznañskiego Sedziwoja z Ostroroga,
pragnie podziêkowaæ za wspania³± impreze, kameraln± i prawie bez publiki :D
by³ z nami mroczny ³opacia¿, niestety brata mrocznego rybaka nie by³o z nami, z dostêpnych nam informacji wyjecha³ na wakacje do sopotu wraz z ¿on± , synkiem, cureczk±, dzikim ptactwem oraz z czarnym mrocznym kotkiem felixem. Obiecali jednak¿e za rok pojawiæ sie na swej egzekucji :D

a teraz czekam na zjêcia z imprezy od was :D
ja zadnego nie zrobi³em.. musia³em mieæ aparat na Grunwe sprawny :>
pozdro dla wszystkich :d
Jesiotr
Dziêkuje organizatorom za ten turniej bo w tym roku by³o bardzo fajnie pod wzglêdem organizacyjnym. By³o fajnie tylko szkoda, ¿e tak kameralnie i niech ¿a³uj± Ci którzy byli w zesz³ym roku a nie by³o ich teraz. Mroczny £opacia¿ najpierw siê opiera³ ale w koñcu sp³on±. Okaza³o siê te¿, ¿e mia³ swojego wybawcê ;) ( Grze¶ka ). Jeszcze raz WSZYSTKIM dziêkujê za turniej i do zobaczenia za rok .
Kruger
A oto adres do filmiku z egzekucji http://www.youtube.com/watch?v=0-UmT10oak4
jako¶æ mog³a by byæ lepsza ale wszystko nagrywa³em aparatem. Je¿eli s± jakie¶ uwagi to zapraszam do ko¶cio³a na gorzkie ¿ale.

p.s.
dziêki m³ody za wrzucenie
nazir 2
ogladnalem filmik i mysle ze dobrze ze byl on kameralny(turniej), a po drugie, dzieki niemu bede wiedzial kto nie moze stac za mna z tyłu(poznam po twarzach). Gratulacje, turniej dla kochajacych inaczej...??? Fajny pomysł ass.gif clap.gif gdyby Wam bylo potrzeba "chłopców"
to znam paru ze słyszenia, pewnie chetnie przyjada. A swoją drogą, to juz na tym turnieju prawdziwych chlopów juz nie ma?, ze tak musicie te kukłe? Na zdjęciach sa jakies kobiety, a one tam po co? czy tylko tak dla ozdoby? czy dla zmylenia?
A, jak cos , to na dworcu we wrocławiu spotykają sie...jak to nazwać... icon_redface.gif ?sami wiecie, bywacie tam???Mazna ich zaprosić w przyszłym roku. love3.gif hehehe.gif
Geralt le Kantro
Za rok przyjedzie matula rybaka i ³opaciarza, przewidujê kilka efektów pirotechnicznych, wielolufowe dzia³ko... ale to niespodzianka hie hie hie :P
Kruger
A swoj± drog± czy to workowate cia³o ³opaciarza nie przypomina wam Teletubis.a. Teraz sobie przypominam ¿e po obozie pa³enta³a siê jaka¶ czerwona torebka.

P.S. Mo¿e zamiast wysadzaæ ludzi pracy jak ³opaciarza i rybaka wysadzimy jakiego¶ Teletubis.a ciekawe czy wtedy te¿ bêd± weso³e i czy bêd± krzycza³y hello.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.