Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Oblê¿enia twierdzy Boles³awiec przez wojska J.K.M. W³adys³awa Jagie³³y
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2
Wezyr
Rekonstrukcja Oblężenia twierdzy Bolesławiec przez wojska J.K.M. Władysława Jagiełły
Data:
7-8 lipiec 2007r.
Miejsce:
Bolesławiec (woj ŁÃ³dzkie) 6 km na północ od Byczyny.

Turniej datowany 1380 - 1450
na zaproszenia po wczesniejszej weryfikacji zgłoszeń.

Organizatorzy:
Chorągiew Ziemi Lwowskiej Księcia Władysława II Opolczyka
Byczynskie Stowarzyszenie Rekonstrukcji Historycznej

zgłoszenia
admin@opolczyk.pl
Triss
Witam!!!
postanowi³am otworzyæ listê osób, które bez w±tpienia bêd± zachwalaæ tê imporezê :-)
lokalizacja wspania³a na oblê¿enie :-)
organizatorzy daj± z siebie wszystko i efekty wspania³e:-)
go¶cie bardzo zgrani i towarzyscy :-)
¿adnych masówek - impreza kameralna, rodzinna :-)
dodatkowe atrakcje ró¿niste :-)
ró¿owy ch³odnik Leo:-)
tak by³o, a bêdzie napewno jeszcze lepiej
warto zarezerwowaæ sobie sam ¶rodek wakacji na wyprawê do Boles³awca

to pisa³am ja
wybredna w wyborze imprez historycznych Triss
Grzegorz £
Podpisuje siê pod postem przedmówczyni obydwiema rêkami.Impreza godna polecenia clap.gif dla orgów za rok zesz³y clap.gif dla Leo za ¿arcie.Stawie sie niezawodnie.
ps. bigsmile2.gif pod³ego Kmiecia nie przywioze w tym roku bo znowu mnie w bojówce sklepie szczerba.gif i nagrode sprzed nosa sprz±tnie.
Wezyr
A propos wspominanej lokalizacji http://www.opolczyk.pl/mapka_boleslawca.html
Mo¶ka
Jak dobrze widzieæ te wspania³e og³oszenie!!!!!!!!!!!!!!!!

Boles³awiec by³ jednym z lepszych imprez zesz³ego roku, super sielankowo-klimatyczny :D
Du¿o przestrzeni, jeziorko, kameralnie i histerycznie.
No i to winko na uczcie (mam nadziejê,¿e w tym roku równie¿ przewidujecie icon_mrgreen.gif )....
Jednym s³owem: BOSKO!!!!!

Nie omieszkam siê zjawiæ!!!!!Zapraszali¶cie mnie w zesz³ym roku i teraz siê mnie ju¿ nie pozbêdziecie!!!!Nie ma szans!!!!Ja u was bêdê i basta! tongue.gif

Pozdrawiam,
Zosia Mo¶k± zwana.
Grzegorz £
OOOO w³a¶nie jeziorko to idealne jest ze wszechmiar jest na tyle g³ebokie ¿e da sie pop³ywaæ i na tyle p³ytkie ¿e utopiæ siê trudno (nawet w stanie pijacy.gif )
Ofka
Familia Knapkiewiczów melduje siê w pe³nym sk³adzie smile.gif
Grze¶ko z Osiêcin
Witam!
Jak widzê ze wzglêdu na anonsuj±ce siê Damy i Rycerzy impreza bêdzie pierwszorzêdna.
Oby by³a faja. Trzeba bêdzie spisaæ statut KJM i oczywi¶cie pu¶ciæ go z dymem.
Pozdrawiam
white_mouse
Ja, ja ja chce! :D Zg³aszam siê do udzia³u w turnieju jako 3-osobowa Kompania von Czirne smile.gif

pozdrawiam!

Radek ze Strzelina
Destro
Ja te¿ chce :D z Holandi specjalnie przyjade :D
A pamietacie jak kto¶ w blachach stacza³ sie z urwiska ? :D
ju¿ wiecej nie bede nikogo wyrzucaæ za pole bitwy :P
Mo¶ka
CYTAT(Destro @ 08:56 03.02.2007) *
A pamietacie jak kto¶ w blachach stacza³ sie z urwiska ? :D

To nie kto¶!!!!To, o ile mnie pamiêæ nie myli, Bartoha!!!!
Widok conajmniej niecodzienny tongue.gif
KRZYS
No, widzê, ¿e zaczynamy sie zbieraæ! I bardzo mnie to cieszy. Pozdrowienia dla wszystkich. / ¿e bêdê to ju¿ nie dodajê - bo rzecz oczywista/
GyrosS
Rota o ile dostanie zaproszenie te¿ powinna siê pojawiæ, z tego co wiem s± chêtne od nas osoby do odwiedzenia Boles³awca.
Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
w zesz³ym roku mimo wielkich chêci nie mogli¶my przyjechaæ, ale w tym roku siê stawimy.
KRZYS
To ja Ciê Tomko za "s³owo" trzymam!!!! ¯urek bedzie lepszy jak rok temu. / a do ¿urka... jak do ¿urka, zrobimy co¶ na kacurka/ Basztê przed Jagie³³± obroniæ nada i ¦l±skie Rycerstwo mocno przez nas oczekiwane
Reyki
WOW.Widze ¿e jednak ruszy w tym roku turniej.Stawiê sie o ile mnie zgryzota nie dosiêgnie i dogadam siê z kierownikiem w pracy.
wujek_szatan
Strzeliñska siê oczywi¶cie pojawi i pomo¿e tak jak obieca³a to w zesz³ym sezonie. Przykra wiadomo¶æ sp³on±³ Stary M³yn, w którym by³a najbli¿sza knajpa z piwem.
ttin
Zakon Soko³a równie¿ zg³asza chêæ uczestnictwa w imprezie smile.gif W tym roku zapewne stawimy siê liczniej ni¿ w zesz³ym.
P.S. proponowa³abym jako¶ skuteczniej uporaæ siê z szerszeniami ;)
KRZYS
Kiedy by³em w Boles³awcu jesieni± to po szerszeniach nie by³o ¶ladu. Fajnie by³oby rozbic obóz pod baszt±. W tym roku powinno siê udaæ.
M³yna szkoda i pilznera zimnego te¿....
Robiot
Tak... rok temu naprawdę musiało być rewelacyjnie. Miesiąc temu jak tam byliśmy na zamku leżała jeszcze sterta słomy icon_rolleyes.gif
Dołożymy wszelkich starań aby w tym roku był nie gorzej niż ostatnio.
W 2006 mnie osobiście nie było (imprezowałem w wojsku... smile.gif , ale teraz na 100% będę i planujemy mały pokazik artyleryjski (właściwie bardzo wybuchowy to będzie pokaz)
jak wszystko pójdzie dobrze to sporo "dżemu" icon_mrgreen.gif będzie do dyspozycji smile.gif
I jeśli ktoś chętny do pomocy się znajdzie lub z jakimiś ciekawymi (ale do zrealizowania) pomysłami -zapraszam na PW

Już się nie mogę doczekać clap.gif
Pozdrawiam wszystkich
Mo¶ka
CYTAT(Robiot @ 19:09 08.02.2007) *
ale teraz na 100% bêdê i planujemy ma³y pokazik artyleryjski (w³a¶ciwie bardzo wybuchowy to bêdzie pokaz)

a rybaka spalicie?? szczerba.gif
Julko
Je¿eli widzieliby¶cie mo¿liwo¶æ uczestnictwa samotnego mnicha usmieszek_08.gif który zadba o strawê duchow± pijacy.gif to proszê tracker.gif mnie równie¿ uwzglêdniæ w sk³adzie respekt.gif
Wezyr
Dla mnicha mniejsce zawsze siê znajdzie. A co do rybaka to na pewno bêdzie ponoæ ma byæ z ca³± rodzink±.
tatsu
Mroczny Rybak vel. Ponury Wio¶larz obieca³, i¿ pojawi siê i tego roku w Boles³awcu. Razem z nasz± malutk± kompanijk± ;)
Je¶li tylko zechcecie nas, oczywi¶cie smile.gif
KRZYS
No Tatsu! Jakby tam bez Ciebie i "Kompanijki" (!), nie mno¿e byc!!!! To 'Rybak' ma od¿yæ? Ciekawe.... Zrobiê mu nowe w³osy z tataraku!
white_mouse
Hehe :D To ile drzemu mam przygotowywaæ? smile.gif A mo¿e teraz jaki¶ specjalny z efektami? ;)

pozdrawiam

Radek ze Strzelina
Kane
Je¿eli organiztorzy pozwol± to my równie¿ bardzo chêtnie siê pojawimy.
<wazelina>Zesz³oroczny turniej by³ jednym z najfajniejszych na jakich by³em </wazelina> tongue.gif
Ale nie liczcie ¿e znowu pozwole sobie skasowaæ palca przed turniejem diabel.gif

Tomko - musicie przyjechaæ. Jak jest to Ci powiem osobi¶cie bo tu mi i tak cenzura wytnie smile.gif

Nie moge uwierzyæ ¿e Stary M³yn sie spali³, TAKIE MIEJSCE! Mo¿e mu kto¶ pomóg³ zly.gif

Pytanie do organizatorów: jakie¶ oficjalne zg³oszenia przysy³aæ? Bêdzie jaki¶ formularz albo co¶?
Fionn
To EC te¿ siê tak skromnie zg³osi i przyjedzie je¶li nam organizatorzy i warunki zewnêtrzne na to pozwol±. Impreza w zesz³ym roku by³a miodzio... a tak wogóle to musimy z³o¿yæ kwiatki na grobie ch³odniczka szczerba.gif ... s³owem musimy przyjechaæ.

A tak ko¿ystaj±c z okazji to chcia³bym oficjalnie obsmarowaæ Mo¶kê i Robercika. A tak wogóle to z³odzieje straszne jeste¶cie bo nam ukradli¶cie butelkê z wod± mineraln± bigsmile2.gif
Mo¶ka
CYTAT(Fionn @ 14:28 16.02.2007) *
A tak ko¿ystaj±c z okazji to chcia³bym oficjalnie obsmarowaæ Mo¶kê i Robercika. A tak wogóle to z³odzieje straszne jeste¶cie bo nam ukradli¶cie butelkê z wod± mineraln± bigsmile2.gif

wybaczysz,¿e nie pamiêtam...Ale nie martw siê - obiecujê,¿e to odpokutujê wypijaj±c z tob± butelkê winka icon_mrgreen.gif ja stawiam,tylko mi siê przypomnij :P (mam nadziejê,¿e teraz nie pojawi siê lawina postów obsmarowuj±cych biedn± mosiê...)

Pozdrawiam!
KRZYS
Zaraz tam "lawina"..... obsmarujemy ci tylko conieco / jaKk mawia³ Kubu¶ Puchatek/
Grzegorz £
A czym obsmarujemy Mo¶ce conieco??? hehehe.gif
Wezyr
Witam - mam niestety z³± wiadomo¶æ - z przyczyn od organizatorów niezale¿nych, musimy zmieniæ termin Oblê¿enia na 7-8 lipca. Proszê wszystkich zainteresowanych, którzy potwierdzili ju¿ chêæ udzia³u o jak najszybszy kontakt!
white_mouse
A fuj... :/ je¶li to bêdzie w tym terminie to prawdopodobnie zostanê wy³±czony z imprezy angsad.gif
Ale reszta Kompani von Czirne zapewne przyjedzie ;)
wujek_szatan
Witam!
Ale fajnie, to my prosto od was na Grunwald bêdziemy jechaæ. A pomóc i tak pomo¿emy. Mo¿e tak jak rok temu bêdziemy siedzieæ w Boles³awcu?
Pozdrawiam
Andrzej
Pestka
macie mo¿e jakie¶ zdjêcia sprzed roku?? :-)
Kane
CYTAT(Wezyr @ 21:49 21.02.2007) *
Witam - mam niestety z³± wiadomo¶æ - z przyczyn od organizatorów niezale¿nych, musimy zmieniæ termin Oblê¿enia na 7-8 lipca. Proszê wszystkich zainteresowanych, którzy potwierdzili ju¿ chêæ udzia³u o jak najszybszy kontakt!

Czy napisanie na FREHA ¿e sie chce przyjechaæ jest potwierdzeniem chêci udzia³u?
Kane
CYTAT(Grzegorz £ @ 20:35 21.02.2007) *

[autocenzura] aniol.gif
Mo¶ka
CYTAT(Kane @ 08:05 22.02.2007) *

[autocenzura] aniol.gif

no chamstwo hehehe.gif

ja widzê,¿e staracie siê mnie pozbyæ, terminy zmieniacie,w nadziei,¿e jednak siê nie pojawiê, ale zapewniam, nie ma tak ³atwo! poprzedni termin by³ fajniejszy,no ale co poradziæ,tego turnieju nie mam zamiaru przepu¶ciæ icon_mrgreen.gif tak wiêc nieustaj±co mo¿ecie siê mnie spodziewaæ!!!!
Marcin Waszkielis
A jaka jest w³a¶ciwie data imprezy bo co innego jest w tytule, a co innego w pierwszym po¶cie.
Mo¶ka
Wo³czko, parê postów wy¿ej:

CYTAT(Wezyr @ 21:49 21.02.2007) *
musimy zmieniæ termin Oblê¿enia na 7-8 lipca.

imprezê polecam smile.gif
Boran
ju¿ poprawi³em i wszêdzie jest tak samo smile.gif
Micha³ Wojtysiak
7-8 Lipca to bardzo smutna dla mnie wiadomo¶æ
Wtedy niestety ju¿ Grunwaldowe ur¿edowanie sie zacznie. Bardzo ¿a³ujê ba impreza w tamtym roku wypasik by³a a otoczenie przeswspania³e
Pozdrawiam
i ¿yczê organizatorom powtórzenia sukcesu z tamtego roku a wrêcz ¿eby by³ on jeszcze wiêkszy
Kane
CYTAT(Mo¶ka @ 14:45 22.02.2007) *
CYTAT(Kane @ 08:05 22.02.2007) *

[autocenzura] aniol.gif

no chamstwo hehehe.gif

Ej, Mosia! ¯adnego chamstwa nie by³o. Mo¿e nie uwierzysz ale pisa³em o MIODZIE! Tyle tylko ¿e co niektórym mog³o by siê koja¿yæ erotycznie wiêc "ocenzurowa³em" bigsmile2.gif
Grzegorz £
Pomys³ niez³y ale bior±c pod uwage zesz³oroczne szerszenie mo¿e sie okazaæ odrodine niezdrowy i Mosia nam spuchnie bigsmile2.gif
Wezyr
Szerszeni ma nie byæ. Mam ma³± pro¶bê o przes³anie tych osób które zg³osi³y siê do turnieju wype³nionego formularza zg³oszeniowego. A te które jakim¶ cudem siê jeszcze nie zg³osi³y o przes³anie tego formularza je¶li chc± wsi±¶æ udzia³ w turnieju. Na adres admin@opolczyk.pl
Mo¶ka
"A czym obsmarujemy Mośce conieco???"
+
"pisałem o MIODZIE!"
+
"Pomysł niezły ale biorąc pod uwage zeszłoroczne szerszenie może sie okazać odrodine niezdrowy i Mosia nam spuchnie"
+
"Szerszeni ma nie być"

heheh,złe połączenie.... tongue.gif nie no, za dużo miodu by się zmarnowało na mnie :P

Ale serio, mam nadzieję,że szerszeni w tym roku nie będzie...Czy będą w takim razie dwa obozy??

Będzie bitwa morska??
Elthan
£iiiiiii. Dwa tygodnie w plenerze. Tydzieñ w Boles³awcu a potem na Grunw. Oh, biedne panie w autobusie z Wroc³awia do Strzelina bêd±, gdy powracaæ bêdê na ³ono rodziny hehehe.gif Boles³awiec polecam! ¦wietna baszta, ¶wietne oblê¿enie i ¶wietne jeziorko (i jeszcze potwornie zimno nad ranem). Piszê siê do pomocy przy rybaku-wio¶larzu.A jak tylko przyjedzie Poznañ (O ile przyjedzie) to... JESIOTR!! KUBU¦!! IDZIEMY CHLAPCIU-CHLAPCIU!!

(A gdyby¶cie wiedzieli w jakich okoliczno¶ciach odnale¼li¶my szerszenie...) hehehe.gif
Robiot
Mroczny rybak.. ehhh... podobno świetny kompan był z niego..
Przypomnijmy sobie raz jeszcze jak skończył:
http://www.opolczyk.pl/egzekucja_rybaka.wmv [2,43 MB]
Pestka
Bardzo chcemy przyjechaæ, s³ysza³am i czyta³am du¿o pozytywnych rzeczy na temat tej imprezy. Chêtnie przekonam siê wraz z moim Rycerzem jak jest naprawdê. :D
Grzyp
Witam, kto¶ wie co siê dzieje z Wezyrem? Bo wys³a³em maila i odpowiedzi od prawie dwóch tygodni brak, a chcia³bym wiedzieæ czy zg³oszenie zosta³o przyjête. Ewentualnie pro¶ba do organizatorów by podali alternatywny e-mail do wysy³ania zg³oszeñ.

Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.