Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Spotkania rycerskie na zamku w Szyd³owcu, piknik rycerski
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3
Martyna
I³¿a przyjedzie w postaci trzech trzynastkowych niewiast, ale raczej nie bêdziemy walczyæ... :P
Harcownik
Witam!
Hej Martyna, tak Ci siê tylko wydaje... diabel.gif
Proszê podawaæ sk³ady osobowe dru¿yn na PW do Piotra Czy¿a w celu u³atwienia nam przygotowania imprezy.
Je¶li kto¶ chcia³by zaprezentowaæ siê w jaki¶ szczególny sposób na naszej imprezie, proszê o kontakt na PW. Zrobimy wszystko co w naszej mocy aby Wam to u³atwiæ. smile.gif
Pozdrawiam!
Halldis(Naamah)
A jak z kramami historycznymi, co jakbyśmy chcieli coś powciskać naszym współodtwórcom?:> czy też zwykłej cywilnej gawiedzi?
Piotr Czy¿
Kramy na pewno bêd±.
Ale tym zajmuje siê Muzeum.
Maj± kontakt do kilkunastu rzemie¶lników, którzy byli na poprzednich imprezach.
A w okolicy mamy garncarza, byæ mo¿e przyjedzie z ko³em i na miejscu bêdzie "lepi³ garnki".
Halldis(Naamah)
Wiesz ja mówie o krmach hitorycznych.. a nie o tych ¶miesznych ludziach,którzy chc± wcisn±c "historyczne" stroje prawie na ka¿dej imprezie...
najwy¿ej co¶ w obozie historycznym sie pomysli...
do zobaczenia w maju myszolki smile.gif
Piotr Czy¿
Witam.
Je¶li bêd± jakie¶ zapytania proszê kontaktowaæ siê z Kokim, to on przejmuje g³ówn± rolê, lub bezpo¶rednio z szyd³owieckim muzeum.
Ka¿dy z "Gryfów" mo¿e udzieliæ odpowiedzi.
Wybywam na jaki¶ czas i nie bêdê móg³ udzielaæ odpowiedzi.
Przepraszam za tê ma³± niedogodno¶æ.
Piotr Czy¿
Igor z Bêdzina
Jeden ciê¿kozbrojny najemnik 1380-1430 bez teamu.
Koki
Prosze by ,dru¿yny przyje¿d¿aj±ce na nasz turniej potwierdzi³y swój przyjazd do dnia 25 tego miesi±ca icon_cool.gif ile osób i przedewszystkim ilu walcz±cych bo to pozwoli nam przgotowaæ siê do bitwy bic.gif potwierdzenia kierujcie na mój pw. val.gif
Obecnie lista uczestników zosta³a zamkniêta i liczy ok. 170 osób icon_mrgreen.gif
Koki
Oj ta mi³a pani pyta siê pod wzglêdem zaplecza gospodarczego popularnie zwanego u nas korytkiem pat.gif a ja pytam pod wzglêdem ca³o¶ciowym czyli np. bitwa i na ile osób w tym temacie bêdzie mo¿na liczyæ warrior.gif itd...
wiêc nadal apeluje o potwierdzanie siê u mojej skromnej osoby val.gif
austenit
WItam,

czy chodzi o Szyd³owiec nieopodal Skar¿yska Kamiennej przy drodze E77 ?
Pytam poniewa¿ nigdzie nie ma informacji o konkretnej lokalizacji, a Szyd³owców Polsce jest oko³o 4 sztuki.
Mo¿e jakie¶ wspó³rzêdne GPS, jak to w zamierzch³ych czasach bywa³o

dziekujê i pozdrawiam
Stanis³aw Szal
Tak, tak... Chodzi o ten Szyd³owiec przy drodze E77. Nieca³e 50 km. na pó³noc od Kielc. smile.gif
Kapitan
Witam niestety z przykroscia musimy oznajmic ze na Szydlowcu Dobra Opieka sie nie stawi... i to nie z powodu braku chetnych ale z powodu matur ktore wiekszosc teamu zmuszaja by zostac w Warszawie az do 23... Pozdrawiam i przepraszam za zamieszanie...
Koki
Witam wszystkich i przepraszam za powsta³e problemy z dostarczaniem danych o naszej imprezie zosta³y one spowodowane do¶æ pracowitym majem w wykonaniu naszej dru¿yny walka.gif
Je¿eli chodzi o Szyd³owiec to tak jest to to miasteczko le¿±ce na trasie e7 jakie¶ 18 km od Skar¿yska , i oko³o 30 km od Radomia.
Szkoda Dobra opieka siê nie stawi icon_cry.gif icon_cry.gif Ale ¿yczymy powodzenia na maturze read.gif
Co do planu imprezy to jeszcze trwaj± ostatnie rozmowy maniac.gif walka.gif bic.gif
odno¶nie godzin poszczególnych jej fragmentów pijacy.gif ,a dok³adny plan umieszczê ju¿ jutro , tak oko³o godziny 18 clap.gif
Je¿eli chodzi o czas kiedy mo¿ecie siê u nas zjawiaæ to zapraszamy od pi±tku od godziny 12 icon_mrgreen.gif , i to tyle je¿eli chodzi o dzi¶ pozdrowienia smile.gif
Martyna
Dobra, a ja mam teraz takie pytanko...
Bêdzie mo¿liwo¶æ zaparkowania gdzie¶ kampera?
Ze wzglêdu na swój powa¿ny stan zdrowia nie bêdê w stanie roz³o¿yæ ani nocowaæ w namiocie i przyje¿dzam do Was kamperem.
Jest jakie¶ miejsce obok zamku...?
Pozdrawiam!
mirek knight
bedzie miejsce na polu niedaleko zamku przeznaczonym na wszelkiej masci pojazdy
i na ma³ym parkingu przed zamkiem smile.gif
mirek knight
Witam wszystkich
oto plan spotkan rycerskich

18 maja2007(piatek)

do godziny 20:00 przyjazd grup rycerskich na zamek.
godz:21:00 odprawa dowódców .
w piatek jest zapewnione porzywienie i integracyjne ognisko:)smile.gifsmile.gif

19 maja2007(sobota)

godz 9:00 sniadanie na zamku jak i w internacie.
godz 10:00-11:45 rozk³adanie obozu i roztawianie kramów.
godz 11:15-11:30 odprawa dowódców dru¿yn.
godz 12:00-12:30 przejscie druzynna rynek w Szyd³owcu.
godz 12:45-13:00 rozpoczecie III Ogólnopolskich Spotkan Rycerskich na Zamku w Szyd³owcu.
godz 13:00-13:45 prezentacjia grgrup rycerskich
godz 13:45-14:40 turniej ³uczniczy (eliminacje)
godz 14:30-15:30 obiad dla uczestników spotkañ
godz 14:40-16:00 gry i zabawy plebejskie dla publicznosci,walki pokazowe
godz 16:00-17:00 turniej bojowy (eliminacje)
godz 17:00-18:30 gry i zabawy plebejskie dla uczestmików spotkan
godz 18 45-19:45 bitwa o zamek szyd³owiecki
godz 20:00-21:00 koncert zespo³u { Abalienatus }
godz 21:15-smile.gifsmile.gifsmile.gif uczta na zamku dla uczestników spotkan

20 maja2007(niedziela)

godz 9:00 sniadanie na zamku jak i w internacie
godz 11:45 zebranie druzyn
godz 12:00-13:00 turniej ³uczniczy ( fina³ )
godz 13:00-14:15 turniej bojowy ( fina³ )
godz 14:15-15:00 gry i zabawy plebejskie dla uczestników spotkan
godz 16:30 wreczenie nagród zwyciêzcom turniejów, zakonczenie III Ogulnopolskich Spotkan rycerskich na zamku

jak napisa³em wyzej sniadanie dla spiacych na wyspie zamkowej jest na zamku a dla ludzi nie majacych namiotów i spiacych w internacie jest w internacie:)smile.gifsmile.gif

godziny nie sa ostateczne wiec moze sie co nie co prze³ozyc
i jesli beda chetni zrobic bitwe w drugi dzien spotkan czyli w niedziele :)to oczywiscie bedzie:)

czekamy na pytania itp.

pozdrawiam
Koki
mamy wyznaczone miejsce na parking 100 m. od zamku wiêc wszelkie pojazdy bêd± tam bezpieczne cool.gif , oczekujemy was od pi±tku od godziny 13 , na zamku w Szyd³owcu devil.gif
mirek knight
witam ponownie
tak jeszcze chcia³ bym przypomniec o zabieraniu ze soba naczyc
mówie o tych historycznych itp .
oczywiscie bedziemy mieli wystarczajaca ilosc naczyc plastikowych itp ale wiecie sami jak to psuje klimat
wiec naczynka mile widziane

martyno nie bedziesz mia³a problemu z wybraniem czegos smacznego dla siebie zapewniam cie:)smile.gifsmile.gif
Julko
Jadê z £odzi na turniej samochodem (w pi±tek pó¼nym popo³udniem) - mogê zabraæ 1-2 osoby - ewentualne zg³oszenia proszê na priv.
Stanis³aw Szal
Czy mo¿na prosiæ o umieszczenie regulaminu turnieju ³uczniczego? Czy takich rzeczy dowiemy siê dopiero na miejscu? smile.gif
Pozdrawiam
mirek knight
prawdopodobnie stasku juz na miejscu dostaniecie wszystko poto odprawy itp ale sie zobaczy moze sie wczesniej znajdzie na forum

pozdrowienia
Raisa
A plan biegu dam nie przewiduje smile.gif ?? Czy zostanie to ustalone po ustaleniu zaanga¿owania p³ci piêknej?

W zesz³ym roku by³am i pozdrawiam wszystkich, których pozna³am szczególnie na biesiadzie w szaleñczych tañcach przy kapeli z mroku rodem :P Ciekawe czy panienki roznosz±ce wódeczkê bêdê te same, bo wielu naszych kompanów je sobie upodoba³o ;)

Cha³wa wam!
Kane
Rozk³adanie obozu w sobotê? Znaczy w pi±tek nie ¶pimy w namiotach?
Pytam z ciekawo¶ci, to bêdzie mój pierwszy Szyd³owiec smile.gif
mirek knight
co do biegów dam nie wiem jeszcze nic smile.gifsmile.gifsmile.gif
kapeli z piek³a rodem nie bedzie w tym roku w latach poprzednich niestety nie mielismy wgladu w ten przykry wybór pana dyrektora ale jego pomys³y zawsze sa swietne moze sie kiedys powiesi na wie¿y zamkowej to bedzie najlepszy pomys³

Kane oczywiscie ze spicie w namiotach jak tylko przyjedziecie to spokojnie sie rozstawiacie itp a potem odprawa i ognisko integracyjne i jakies jedzonko wiec nie masz sie co martwic

pozdrawiam
Têcza
Mam pytanie do ogó³u uczestników spotkañ, czy kto¶ z Was przybywa z Bydgoszczy lub bêdzie przez ni± przejerzd¿a³?
Je¶li Tak, to czy znalaz³o by siê jedno wolne miejsce w drodze powrotnej w niedzielê? Za co bêdê bardzo wdziêczny i nie tylko ja.

Pozdrawiam
têcza
mirek knight
zapomnia³em jeszcze dodac ze jest kilka wolnych miejsc bo kilku ludzi odpad³o z powodu szkó³ itp wiec jak by jakas druzynka chia³a czy jacys indywidualisci to jest miejsce

pozdrawiam
Piotrek D.
A no to super ;] ju¿ sie pi±tku doczekaæ nie moge, tylko moja bojówka stoi pod znakiem zapytania ;-(
Koki
Je¿eli chodzi o piwko w pi±tek to my stawiamy smile.gif mamy nadzieje ¿e starczy wam si³ na bitwe w sobote icon_mrgreen.gif
Regulamin turnieju ³uczniczego i bojowego wrêczony zostanie na odprawie dowódców val.gif
Budzi¶miech
Witam!
Co jest wymagane z uzbrojenia do inscenizacji jako ³ucznik??

pozdrawiam Spuciarz
mirek knight
do spuciarz do bitwy mozesz wyjsc jak chcesz z ³ukiem mile widziane jakies lekie uzbrojenie
i fajnie by by³o jak by kardzy z ³uczników przywiuz³ po pacynce (strza³a z owinietym przodem)
ale jesli tego nie zrobia nic z³ego sie nie stanie poprostu mamy ma³o czasu na za³atwienie ich
a co do piwka powinno wystarczyc

pozdrawiam i do zobaczenia:)
Martyna
I³¿a nadjedzie w sobotê ¶witkiem :D
Do zobaczenia.
warrior.gif
Martin.de.Dinan
¦widnik przybywa dzi¶ ko³o 20
Hallatil
Zamo¶æ bardzo przeprasza, ale w ostatniej chwili nawali³ transport i sprawy organizacyjne i nie mo¿emy siê stawiæ. ¯ycze du¿o SYMPATYCZNEJ zabawy i do zobaczenia za tydzieñ na Szturmie Zamo¶cia.

Pozdrawiam

Maciek
Martyna
To ja pierwsza, ale fajnie :D
Cóż ja mogę powiedzieć... oczywiście - impreza świetna, kto był ten wie kto nie był niech gorzko tego żałuje :D
Organizacja stanęła na wysokości zadania i jeszcze wyżej - respect i jak najniższe pokłony dla nich! Jesteście wielcy!
Kolejno pokłony dla:
Gryfów - jesteście boscy, dziękuję za wszystko a szczególne buziaczki dla Kokiego, Diabelskiego i dla tego Pana w okularach co mnie na rękach trzymał do zdjęcia ;) :*
Abalienatusa (uf, chyba się nie pomyliłam...?) - świetny koncert, super muzyka noi fajnie sie siedziało pod choinką :D
Muzykusa - no to do zobaczenia w Lublinie :D
Zajmujących się kuchnią - jedzonko pycha, szkoda, że nie mogłam wszystkiego spróbować ;(

Wszyscy pominięci niech nie czują się pominięci :D
Do zobaczenia za rok!
love3.gif
Morold
W imieniu naszej Konfraterni dziêkujê za ugoszczenie nas i mo¿liwo¶æ ¶wietnej zabawy na szyd³owieckim zamku clap.gif Miejsce urokliwe, bitka przednia, towarzystwo przesympatyczne, za¶ jad³a i piwa na uczcie nie brak³o icon_mrgreen.gif Jedynie do czego siê doczepiê to brak tañców, zw³aszcza, ¿e muzykê gra³ cudowny (Cha³wê im!!!) zespó³ Abealientus.
Do zobaczenia na kolejnych turniejach!

P.S. nie zapomnijcie o przys³anie ko¶cianej ³y¿eczki
mirek knight
witamy
juz po turnieju i wszyscy odsapneli sobie troszke
przepraszamy za niektóre niedociagniecia na turnieju moze za rok bedzie lepiej
my jako organizatorzy tego turnieju nie zadowoleni jestesmy tylko z tego ze dyzo ludzi sie zapowiedzia³o a nie wszyscy przyjechali
wiec nie wiem jak o tym myslec czes pewnie nie mog³a ale co z reszta
tak czy siak jestesmy wdzieczni za przyjazd
i liczymy na spotkanie za rok:)smile.gifsmile.gif
p.s jak znajdziemy jakies zguby to postaramy sie je przes³ac smile.gif
Marcin z Rawy
Witam. Pozdrowionka z Rawy dla Gryfów, wszystkich przyby³ych, a w szczególno¶ci dla "Amerykanów z Wietnamu", z którymi w pewnym sensie mieli¶my wspólne obozowisko, i ¶wietnie siê bawili¶my.
Spotkania mi siê podoba³y, a zw³aszcza pi±tkowe ognisko. Schronisko w którym mieszkali¶my okaza³o siê bardzo go¶cinne, a odleg³o¶æ tak naprawdê nie wydaje siê a¿ tak wielka, jak mnie straszono.
Grupa muzykantów (chocia¿ osobi¶cie wolê tematy bardziej zbli¿one do folku irlandzkiego i szkockiego) by³a ca³kiem niez³a. Podziwiam ich za grê przez ca³y turniej, nie tylko na scenie, ale podczas wszelakich turnieji, zmagañ itp., z bêbnami w tle jest bardzo fajnie, chyba naprawdê lubi± to co robi±.
Ogólnie turniej uwa¿am z udany, i je¶li siê uda, to spróbujê byæ na nastêpnych.
Opiekun
Witam
Spotkania rycerskie zaliczam do udanych:clap: jedyne co dalo sie we znaki to niedopracowany plan imprezy i prawie calkowite jego niesynchronizowanie z turniejem. crazy.gif smile.gif

Pozdrowienia dla GRYF-ow, Amerykaninow z texasu, Ludzi z lublina i Kasi z zaglebia smile.gif

Do zobaczenia za rok
GyrosS
Rota Piesza Bocke dziêkuje organizatorom za atrakcje jakie nam zapewnili oraz za wspólne spiewanie przy ognisku, jak za rok nas zaprosicie bêdziemy zaszczyceni.
efendi
Witam!
Organizatorzy-dzieki za fajną zabawę:-), bo bawilismy się swietnie. Dzieki takze wszystkim tym co przyjechali, bo w dobrym towarzystwie fajnie jest:-))A amerykanie to byli miodzio:-))
Co prawda nie moja to sprawa, ale organizatorzy wspomnieli o tych co to sie zgaszaja a potem daja d....y. Ludzie, czy zdajecie sobie sprawe ze to pociąga za sobą koszty? przeciez jedzenie i wszystko inne bylo przygotowane dla tej zgłoszonej ilości ludzi. Przyjemnie jest jak zaprosisz gosci, przygotujesz sie a oni nawet zapomną ci powiedziec ze nie przyjada?. Mozna to zrozumiec, ze maja cie w glebokim powazaniu. Rozmawialem z organizatorami i dowiedzialem sie ze wiekszość tych co nie przyjechali,
o fakcie ze nie moga tego zrobic, organizatorów nie zawiadomiła. Uważam to za wielkie swinstwo.
A organizatorom jeszcze raz dziekuje za wysiłek wlozony w organizacje spotkan.
Pozdrawiam
Efendi
Wilka
Witam!
Na samym początku pragnę złożyc pokłony w stronę organizatorów tracker.gif ! Było świetnie szczerba.gif !! Dla mnie było to już drugie spotkanie rycerskie w Szydłowcu i muszę przyznac, że dla mnie jest to jedna z najlepszych imprez w sezonie respekt.gif . Atmosfera cudna!! Oby tak dalej!
Podziękowania ślę do:
-zespołu Abalienatus za umilanie upływu czasu muzyką oraz swą obecnością;
-Kokiego i Adriana za miłe pogawędki;
-dzielnemgo Koriela i jego równie dzielnego kompana z którym niestety się nie przedstawiliśmy, którzy trzymali mnie i koleżankę Martyną do zdjęcia icon_mrgreen.gif ;
-Martyny, która pomimo wszystko stawiła się na imprezie smile.gif
... i wszystkim innym o których akurat zapomniałam ale których serdecznie i gorąco pozdrawiam loki08.gif !!
Martin.de.Dinan
No i jak zwykle spotkania wypad³y wy¶mienicie... na pierwszym miejscu oczywi¶cie trzeba powiedzieæ, ¿e organizatorzy spisali siê wy¶mienicie... niczego nie brak³o, przecudowna zabawa... doborowe towarzystwo... za rok amerykanów bêdzie wiêcej...
Igor z Bêdzina
Cudowna impreza, wspaniali ludzie, wy¶mienita zabawa... szkoda ¿e siê skoñczy³o i trzeba by³o wracaæ do domu. Do zobaczenia za rok.
thanx.gif
Martin.de.Dinan
zapodajcie jakie¶ fotki
Tomal
To by³y moje pierwsze Szyd³owieckie spotkania rycerskie ale ju¿ ¶mia³o mogê powiedzieæ ¿e na pewno nie ostatnie. Turniej wy¶mienity podziêkowania dla organizatorów z tak udan± imprezê naprawdê nic nie brakowa³o, chor±gwi za prze¶wietne towarzystwo, oraz sêdziom turnieju bojowego za wspólne sêdziowanie. Oby wiêcej takich imprez. A na deser trochê fotek
http://www.ordo.yoyo.pl/thumbnails.php?album=6
Martyna
Brawo, brawo, więcej, więcej!
Ja też posiadam sporo fotek ale nie wiem jak je tu umieścić... wiec jak ktoś chce to na pw ;)
Kane
Chcia³bym podziêkowac organizatorom za wspania³y turniej i za to ¿e mogli¶my wzi±æ w nim udzia³.
Podziêkowania równie¿ dla Pañ z Muzeum które robi³y co mog³y ¿eby nam by³o dobrze icon_mrgreen.gif
Jedzenie na biesiadzie to 200% normy, dawno takich rzeczy nie próbowa³em. No i to piwo w zasiêgu rêki; dos³ownie - kto siedzia³ z nami na balkonie ten wie smile.gif

Pozdrowienia dla wszystkich z którymi ¶wietnie siê bawili¶my pijacy.gif czyli w zasadzie dla wszystkich aniol.gif

"Special thanks" dla moich przeciwników turniejowych, ze szczególnym uwzglêdnieniem tych którzy mnie tak piêknie st³ukli walka.gif maniac.gif (Gabrych i Damian - nic nie przekrêci³em?). Chocia¿ z pozosta³ymi te¿ nie by³o ³atwo.

Na pro¶bê Babci za³±czam specjalne pozdrowienia dla wszystkich od niej i od Kasi.
Budzi¶miech
Chcia³bym podziêkowac organizatorom za pope³nie tego turnieju. Jedzonko super, walki ciekawe , znakomita zabawa przy ognisku(taaak te nie przespane nocki ;p) i za znakomit± atmosferê. Ludzie byli ¶wietni.

pozdrowienia i podziêkowania dla obr smile.gif(za wiatke i dobry humor) gdyby nie wy bocke usma¿yliby¶my siê na amen ;)

pozdrawiam Dominik
arkoz
My, Abalienatusy pieknie dziekujemy za mile slowa...
I wcale sie nie obrazilismy ze na biesiadzie ktos nas oblal woda..nasza muzyka wzbudza w rymcerzach przerozne emocye...
Przyznajemy bez bicia Tak, lubimy grac, a jak jeszcze kto z nami tancuje to juz pelnia szczescia..
A tancerek i tancerzy nie braklo w Szydlowcu..
Szczegolnie milo wspominamy wesola gromadke tancujaca Schiarazule przed scena
A jak Wam sie podobala Fatalia Blazenska na digeridu?

Martuszka
Tak. Potwierdzam, Spotkanie udane pijacy.gif Nawet bardzo pod tym wzglêdem, jak z reszt± pod ka¿dym innym (tylko ciut za du¿o s³oñca. Poprosze nastêpnym razem trochê s³oneczko przygasiæ icon_wink.gif

I generalnie thanx.gif dla Organizatorów, Pañ z Muzeum i wszystkich uczestników.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.