Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Spotkania rycerskie na zamku w Szyd³owcu, piknik rycerski
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2007
Stron: 1, 2, 3
Adi
Witajcie !
Cieszê siê ,¿e wam siê podoba³o i ju¿ zapraszam w imieniu Gryfów za rok.
Oczywi¶cie dziêkujê wszystkim ,którzy dotarli do nas ,jak równie¿ Muzykusowi za wsparcie i pomoc w organizacji imprezy.
Szczególne pozdrowienia dla ch³opaków z Wietnamu przyznam ,¿e mnie zaskoczyli¶cie:]
Dziêkujê równie¿ zespo³owi za wspania³± oprawê muzyczn± i bardzo ³adny koncert :]

P.S. Chcia³bym powiedzieæ ,¿e ko¶ciana ³y¿ka ,jak równie¿ dyplom za uczestnictwo w spotkaniach naszych kolegów z Konfraterni zostanie wys³ane jak najszybciej wiêc nie martwcie siê.
Mamy te¿ dyplom dla dru¿yny z Radomia.
Martin.de.Dinan
Hehe s±dz±c po wypowiedziach przedmówców to zrobili¶my furorê nie chwal±c siê... a s³oñca bylo w sam raz... jak pod Saigonem w 69
Wezyr
Witam pragnę organizatorom podziękować za imprezę i mam nadzieje że możemy wpaść w przyszłym roku. W szczególności pragnę podziękować:

1. Babci z Będzina,
2. Grodzieckiemu za miłe towarzystwo i rady
3. Abdulowi
4. Igorowi
5. Chłopakom z Wietnamu byli Super:)smile.gifsmile.gif
6. I wszystkim z którymi się bawiliśmy za dobrą atmosferę
Halldis(Naamah)
Bardzo ¿a³uje,¿e nie mog³am przyjechaæ... ale wierze ¿e siê dobrze bawili¶cie... za rok napewno siê pojawie...
Julko
...có¿, nic dodaæ, nic uj±æ...
Przedmówcy znacznie wspanialej wyrazili zadowolenie z uczestnictwa ni¿ kiedykolwiek bym sam to potrafi³.
Najbli¿szy rok bêdê ¿y³ nadziej± ponownego uczetnictwa w Spotkaniach Rycerskich na Zamku w Szyd³owcu.
Piotrek D.
Witam

W imieniu ca³ej ekipy z Radomia WIELKIE podziêkowania dla organizatorów!!! By³o wspaniale i ju¿ czekamy na przysz³y rok! No i podziêkowania dla ludzi, z którymi wartowali¶my w sobote w nocy przy ognisku by³o przyjemnie, hehe. No i dla Kokiego za umilanie czasu pogadankami ;-P
I w ogóle dla ca³ej za³ogi Spotkañ!

P.S. Za co ten dyplom i kiedy go dostaniemy? ;]

Pozdrawiam i jeszcze raz wielkie dziêki!
Piotrek D.
arkoz
Adi, jesli masz na mysli kosciana lyzke, ktora Abalienatus obiecal jako nagrode za tance, to zostala wreczona zaraz po koncercie, osobiscie przez Piskuna
Piotr £uniewski
Salam!

I ja będę miło wspominał Szydłowiec. Spokojna atmosfera, relaksacyjna mimo walk, zgrzytu żelaza, zbrojnych mężÃ³w i... niewiast smile.gif , troszkę senna miejscami...dobrze to na mnie podzialało.
Potwierdzam słowa Pawła, nie zamierzamy skupiac tylko i wyłącznie na scenie z nagłośnieniem. To jest dobre na kulminacyjny występ aby słuchacze się wyszaleli tak do ok godz. dłużej nie bo może się nużyć. Chociaz nam wyszło ok. dwóch godzin. Dobrze nam się gralo a i słuchacze byli zainteresowani więc nawet nie zauważyliśmy tego czasu. I dobrze smile.gif
A po za tym jak w średniowieczu sie grało? Przy nagłośnieniu?
Obsuw może i pare bylo, takich jakie się zdarzają kazdej kapeli, ale cicho sza! Pozostawimy Was w blogiej nieświadomosci. A jesli ktoś się jakiegos zgrzytu dosluchal to możemy mu obiecac że postaramy sie aby z biegiem czasu było coraz lepiej.

Tancerzy troszkę było. Dzięki za taniec! smile.gif

To tyle w kwestii grania.

Martyno, zdjęcia mozesz zamieścić wykorzystując np.któryś z serwerów jak getphoto czy fotogalerie. A potem wstawiasz link do galerii i zrobione.

Do zamieszczania pojedynczych zdjęć tak aby były widoczne na FREHA można sie posłużyć serwerem fotosik lub imageshack. Otwierasz własciwości i kopiujesz adres obrazka, tylko wywal stamtąd znacznik th jak sie pojawi bo zdjęcie bedzie małą miniaturką. A potem wklejasz ten adres na FREHA posługując się kodem html.

Jest zresztą opcja wstaw obrazek. Adres obrazka wstawiasz między znaczniki [img][/img] i gotowe. Powinno zadzialać.

Pozdrawiam!
mirek knight
Czo³giem!!!
dzieki za mi³e komentarze i ciesze sie ze wam sie podoba³o mam nadzieje ze za rok bedzie jeszcze lepiej
jak by ktos mia³ filmiki i zdiecia fajnie by by³o jak byscie je umiescili gdzies do sciagniecia
my mamy filmiki z bitwy nawet ciekawe z pieknym atakiem jelonków na brame itp smile.gifsmile.gifsmile.gif
postramy sie zamiescic je jak najszybciej

kropka:)
Têcza
Widzê, ¿e same pochlebne komentarze na temat spotkañ Szyd³owieckich. Czas spojrzeæ na nie trochê ch³odnym okiem co zapewne wielu z Was mo¿e zdziwiæ.
Da³o siê zauwa¿yæ i odczuæ, ¿e plan imprezy ca³kowicie siê rozsypa³. Powsta³o przez to wiele dziur programowych i nie by³o czym tego za³ataæ. W tym przypadku, rola Muzykusa jako prowadz±cego by³a zdecydowanie dobrym wyborem, gdy¿ swoj± retoryk± i facjecjami potrafi³ w tych momentach zaj±æ publikê.
Brak zsynchronizowanego palnu mia³ jednak i swoje dobre strony, dla nas impreza sta³a siê jeszcze bardziej sielankowa.
Zdziwi³em siê te¿ pochlebnymi opiniami co do uczty. Fakt jedzenie by³o bardzo dobre, ale by³o by wrêcz wy¶mienite gdyby potrway, które powinno podawaæ siê na ciep³o by³y ciep³e. A z tylu apetycznych potraw tylko 2 by³y "jeszcze" ciep³e. "Szwedzki stó³" mo¿e i ma swoje zalety jednak biesiad± tego nazwaæ nie mogê. Widz±c jak du¿± przestrzeni± dysponuje zamek, a¿ prosi siê by zrobiæ jeden wspólny stó³ za którym wszyscy mogli by¶my zasi±¶æ, wznosiæ toasty czy wspólnie ¶piewaæ, a i muzykom by³o by wtedy zdecydowanie ³atwiej, bo wszyscy byli by w jednym miejscu i potañcowaæ te¿ by siê da³o. Impreza jest niedatowana i celem jest wspólna zabawa i integracja, a biesiada jest tego nieod³±cznym elementem. Niestety stworzy³y siê grupy i podgrupy, a ka¿dy bawi³ siê we w³asnym gronie czy obozie. Dla mnie Spotkania w Szyd³owcu s± jedyn± imprez± w roku, na której mam okazjê poznaæ i przebywaæ w¶ród odtwórców innych epok ni¿ XVII wiek, dlatego te¿ ¿al mi tej biesiady.
Co do pozosta³ych posi³ków, czyli ¶niadañ w schronisku i obiadków na zamku z³ego s³owa nie powiem. By³y przyzwoite, syc±ce, smaczne i o odpowiedniej porze wydane.

Du¿e wra¿enie zrobi³ na mnie zespó³ Abalienatus. Przebywaj±c na zamku odnios³em wra¿enie, ¿e gdzie tylko siê ruszy³em to s³ysza³em Wasz± muzykê. Akompaniament przy pochodzie, bitwie, pokazach, koncert na scenie itp. by³ naprawdê super klimatyczny.

By³y to moje drugie Spotkania w Szyd³owcu, ale zdecydowanie lepiej wspominam te z ubieg³ego roku.

to tyle..

Pozdrawiam Was Wszystkich
Adi
Witaj !
Arkoz mo¿liwe ,¿e chodzi o t± ³y¿kê wiem jedynie ,¿e nale¿y ona do Konfraterni. Zosta³a znaleziona przez nas a ch³opaki nie zd±¿yli jej odebraæ bo pojechali do domu wiêc obieca³em im ,¿e wy¶lê j±.

smile.gif
W kwestii dyplomu.Ka¿da dru¿yna dosta³a dyplom za stawiennictwo i uczestnictwo w Spotkaniach Rycerskich Wy niestety pojechali¶cie wcze¶niej ,ale spokojnie dyplom le¿y u nas i czeka na was nie zginie.:]

Pozdrawiam Adi
Morold
To ta sama ³y¿ka, rzeczywi¶cie wygrali¶my j± od muzykantów Abalienatus za nasze pl±sy pod scen± ale wstyd przyznaæ zgubi³a siê ona podczas uczty
dunno.gif W ka¿dym b±d¼ razie za zwrot zguby i nades³aniu dyplomu bedziemy bardzo wdziêczni. Adres zostawi³em Adiemu w niedzielê jakby¶cie jednak potrzebowali go raz jeszcze napiszcie na priv.
mirek knight
witam
tecza wiem i rozumiem to co mówisz z planem to rzeczywiscie by³o nie dokonca dograne:)
i za to dzieki muzykusowi za konferansierke
co do uczty zapewne dania które mia³y byc ciep³e by³y, tym bardziej ze by³y uzupe³niane na bierzaca z kot³ów termicznych czy cus w tym stylu ale sam wiesz ze jesli kardzy przyjdzie w innym czasie jesc a powiedzmy jak na przyk³adzie wasolki czara jest do po³owy pe³na a nie kardzy je ta potrawe co straszliwe boki za soba niesie wiec nie mozna do konca sie spodziewac ze d³ugo bedzie ciep³a
co do klimatu uczty wiem ze nie jest nadzwyczajna uwierz mi ze sie bardzo stramy zrobic inna i zrobimy ale puki co pan siedzacy na samej góze wszyscy wiemy o kim mówie smile.gifsmile.gifsmile.gif
pozjada³ wszystkie rozumy itp sami pamietacie chociaz by ta smieszna wiejska kapele ludowa grajaca do kieliszka:)smile.gif:)ale juz mamy wiele pomys³ów na bardzo fajna uczte
a nie szwedzki stó³smile.gif a co do ku³ek zainteresowan to sam wiesz jak jest na prawie 80%imprez
nawet jak zrobisz wspulny stó³ to i tak nie bedzie kardzy z karzdym tylko wed³ug potrzeb
i podziekowania zespo³owi Abalienatus od organizatorów za to ze grali wszedzie i zrobili kawa³ dobrej roboty
opowiem ci reszte tecza na zamosciu uwierz mi my tem zamek mozemy nawet do góry nogami postawic tylko ze to jest trudne bo cz³owiek kierujacy tym jest strasznie ale to strasznie twardog³owy

zreszta wiecie jacy sa ludzie z wysokich sto³ków i jak trudno sie nieraz z nimi wspó³pracuje
sami przeciez organizujecie turniej
trzymajta sie wszyscy i dzieki wielkie ze przybyliscie

smile.gifsmile.gifsmile.gif
Martyna
O, widze, że moje czołgowe powitanie sie już rozpowszechniło ;)
O co chodzi z tą łyżką...? :P Bo ja nic nie rozumiem...
Jeszcze raz chciałam podziękować za impreze, nie bez powodu jest moją ulubioną :D
I chciałam jeszcze raz powiedzieć tym którzy nie byli, nie chcieli przyjechać albo nie mogli, żeby żałowaliiii!
To tyle, pozdrawiam smile.gif

PS:
Koki proszony o kontakt.
Kszysz
witam , niech ktos wrzuci jakie¶ zdjêcia smile.gif

pozdrawiam
Luszko
Witam:)

By³o naprawdê super:) Szkoda ¿e na powtórkê mo¿na liczyæ dopiero za rok:P

Pozdrawiam I Dziêkuje:)
diego
buahahhaha wpisze sie i ja, bylo bardzo fajnie "lepiej pozno niz wcale" jak na moj 1 turniej bede go zawsze pamietal a snopek slomy tez byl calkiem efektowny. Za rok tez sie pojawie :D

teraz mam kilka pytan :D

1)kto ma zdjecie abdula z m-16 ? jesli ktos ma to bym prosil o wstawienie ;]
2) moze ktos zapodac nagranie Cypriana i Marty jak spiewali :D
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.