Witam!
Mam pytanie: czy kto¶ posiada jaki¶ kontakt, namiar czy link grupy historycznej (najlepiej XIV/XV w) z Londynu?
O ile takowa w ogóle istnieje.
Z góry dziêki za odpowied¼.
Witam,
http://www.paladins-of-chivalry.org.uk/
Bardzo fajna i bardzo dobrze zrobiona grupa na 14 i 15 wiek. Spotykaj± siê w okolicach dzielnicy Mitcham w Londynie.
Pozdrowienia!
O super... jak mi sie uda przeprowadziæ do Londynu to sie z nimi skontaktujê... madrath, dziêki piêkne
Wielkie dziêki:)
Sorry, ¿e odpowiadam dopiero teraz, ale wcze¶niej nie mog³em.
pozdrawiam:)
Jeszcze gdyby przyszed³ taki anio³ek i da³ namiary na to samo ale w Dublinie, by³oby ju¿ zupe³nie cudnie, ale to se chyba ne da. To pustynia...
Bardzo siê cieszê, ¿e dosta³am tak± informacjê (te¿ jestem w UK)- mo¿e siê wybiorê
Nurglitch (Sextvs Didivs Longvs)
Szuka³em d³ugo i raczej szczegó³owo i nie znalaz³em w Londynie / w okolicach Londynu ¿adnej grupy, æwicz±cej szermierkê rapierem. Dosta³em natomiast namiary na dwóch ludzi (Anglików), którzy równie¿ takiej szukali i zastanawiamy siê w³a¶nie, czy by nie zacz±æ siê spotykaæ na w³asn± rêkê. Trzy osoby to by³oby trochê ma³o, wiêc zastanawiam siê czy w¶ród Frehowiczów nie ma emigrantów, którzy równie¿ chcieliby siê w to pobawiæ. Najlepiej ludzi, którzy jakie¶ umiejêtno¶ci ju¿ maj±, ale zupe³ne ¶wie¿ynki te¿, jak najbardziej.
Witam mam zmiar pojawic sie w anglii na poczatku roku i takze szukam jakiejs grupy w okolicach Shoreham West Sussex. Jesli znalazles cos w tamtej okolicy bylbym wdziczny za info.
Pozdrawiam.
W sumie to samo pytanie mogê zadaæ o okolice Coventry( nie wiem mo¿e Warwick, albo Notthingam). XIV/XV wiek, lub o kogokolwiek æwicz±cego szermierkê w tamtym rejonie.
to ja równie¿ podobnie, ale dalej na pó³noc
mo¿e kto¶ jest w Edynburgu i chcia³by potrenowaæ w weekendy? znacie mo¿e jak±¶ grupê tutaj?
CYTAT(Sendilkelm @ 17:12 12.09.2006)
Witam mam zmiar pojawic sie w anglii na poczatku roku i takze szukam jakiejs grupy w okolicach Shoreham West Sussex. Jesli znalazles cos w tamtej okolicy bylbym wdziczny za info.
Pozdrawiam.
Ty akurat jeste¶ w luksusowej sytuacji
http://www.hadesign.co.uk/SRS/
Wielkie dzieki zawsze to lepsze niz nic. Mam na mysli ze szermierki rapierem nie uprawiam czesto wole szable, miecz. Lecz grupa ta jest swietnym punktem zaczepienia. Wielkie dzieki.
Z Zakonu do Irlandii wyjecha³ ostatnio nasz mistrz Saszko - jest z Camol±, ale konkretnie gdzie to nie wiem - obydwaj maj± dostêp do Freha, wiêc szukajcie kontaktu przez priv.
Alo!!
W Dubie siedze ja, Panaki (z Wawy), Bartek Hajncz z Dagmara i Miekki (ze Wrocka).
Tutejsze grupy znajdziecie na www.livinghistory.ie , ale to co kto lubi. Ich forma treningu z przerwa na lunch w srodku nie za bardzo przypadla mi do gustu.
Zreszta, ja pracuje po nocach, wiec o jakim treningu my tu mowimy
Chyba wampira - nietoperka...
pozdrawiam
Solo
Ps. Zapomnialem na smierc o Kubie z Marta z Gda :D
W Dublinie siedzi te¿ Sztorm z Nordelagu (jakby¶cie chcieli go szukaæ zacznijcie od kontaktowania sie z nordelagiem),
A w Edynburgu znajduje sie moja skromna osoba.
Z Wrocka to jeszcze w Báile Átha Cliath ja z mê¿em jestem, a z pó¼nych klimatów to Hasior (d. Rota ¦wiêtego Jana).
Pozdrawiam!
Vlasta
Siedze sobie w Glasgow, moze znajdzie sie tu ktos z RR co by jakies piwko wypic???
Ja z innej strony. Mieszkamy z kumplem z Peterborough i zalozylimy sobie bractwo Peterborough Heavy Mercenary. Na razie cwiczymy 3 - 4 razy w tygodniu - walka mieczem, poltorakiem, wkrotce bedziemy robili sobie tarcze czyli dojdzie miecz i tarcza. Czyli jestesmy ukierunkowani na Sredniowiecze. A ze Polakow u nas jest od groma to jeszcze pewnie kilku sie znajdzie. A jesli ktos mieszka blisko - zapraszamy. Kolega jest doswiadczony - 6 lat nalezal do BRZL.
Heja!
Ktos jest w okolicach Manchesteru? Pocwiczylbym, bo moja grupa (The Vikings) cwiczy od swieta...
Ja tez w Edynburgu
W zwiazku z tym, ze przede wszystkim brakowalo mi tancow, spotykam sie z edynburskim SCA. Nie dzialaja oni moze na zasadach podobnych do mojego bractwa w Polsce, ale jesli sie odpowiednio poszuka mozna sie wiele od nich nauczyc:)
http://www.montgomerie.demon.co.uk/ (stronka nie jest zbyt na bierzaco)
Na stronie SCA znalezc mozna tez linki do innych bractww Edynburgu, nie wiem niestety na jakim sa poziomie ani co robia (najlepiej sprawdzic samemu).
Pozdrawiam i z utesknieniem zcekam na Chudow
Witam.
Je¶li jest kto¶ zainteresowany to mogê pomóc w kontakcie z moim stowarzyszeniem.
www.medieval-siege-society.co.uk
Jest to bractwo odtwarzaj±ce XIV i XV wiek.
Sam mieszkam w Welwyn Garden City hrabstwo Hertfordshire je¶li kto¶ ma ochotê poæwiczyæ proszê o kontakt.
Pozdrawiam.
jadê w okolice Burlney (do Manchesteru z jakie¶ 80 km). Na razie bez sprzêtu, zobaczymy pó¼niej - samolotem to da siê sprzêt przewie¼æ - raczej w±tpiê... po tym co zrobi³y s³ynne no¿yki do papieru..
CYTAT(madrath @ 14:03 21.10.2005)
Witam,
http://www.paladins-of-chivalry.org.uk/Bardzo fajna i bardzo dobrze zrobiona grupa na 14 i 15 wiek. Spotykaj± siê w okolicach dzielnicy Mitcham w Londynie.
Pozdrowienia!
a moglym prosic o jakies namiary, mieszkam nawert nie daleko
CYTAT(sherwood @ 11:45 10.09.2007)
CYTAT(madrath @ 14:03 21.10.2005)
Witam,
http://www.paladins-of-chivalry.org.uk/Bardzo fajna i bardzo dobrze zrobiona grupa na 14 i 15 wiek. Spotykaj± siê w okolicach dzielnicy Mitcham w Londynie.
Pozdrowienia!
a moglym prosic o jakies namiary, mieszkam nawert nie daleko
sherwood@o2.pl
CYTAT(Tadaj @ 20:06 29.08.2007)
Witam.
Je¶li jest kto¶ zainteresowany to mogê pomóc w kontakcie z moim stowarzyszeniem.
www.medieval-siege-society.co.uk
Jest to bractwo odtwarzaj±ce XIV i XV wiek.
Sam mieszkam w Welwyn Garden City hrabstwo Hertfordshire je¶li kto¶ ma ochotê poæwiczyæ proszê o kontakt.
Pozdrawiam.
ja mieszkam w poludniowym londynie, ale chetnie
sherwood@o2.pl
Michal
Mój miecz regularnie lata do na trasie Polska -Wielka Brytania i nigdy nie mia³em problemów.
Witam
Znalazl ktos moze jakis spis bractw w Angli/Londynie, gdyz przez jakis czas przeszukuje internet i jakos ciezko jest cos znalez. Dzieki Death-wish niedlugo lece do Polski i zastanawialem sie wlasnie czy beda jakies problemy z przywiezieniem miecza spowrotem.
Pozdrawiam
Tylko nie zapomnij go w³o¿yæ do baga¿u który idzie do luku...
³apiê kontakt z grup± bawi±c± siê w Royal Armouries Museum w Leeds - czy kto¶ wie na jakich zasadach w UK bractwa dzia³aj± ????
CYTAT(Michal @ 20:29 30.10.2007)
³apiê kontakt z grup± bawi±c± siê w Royal Armouries Museum w Leeds - czy kto¶ wie na jakich zasadach w UK bractwa dzia³aj± ????
najlepiej gadaj z frania juchnowicz z leeds.fajna baba i mowi po polsku(polszkotka).najlepiej zeby ja znalezc wejdz na strone the vikings i tam sobie ja wklep.a jesli chodzi o zasady to poprostu wplacasz roczny membership i oczywiscie musisz pokazac ze umiesz walczyc bezpiecznie(niestety head shots-tego boja sie jak ognia i poprostu nie robia).pozdro z newcastle
À Propos Edynburka (bo mi byc wypadlo) polecam:
http://www.dawnduellists.co.uk/ to przede wszystkim (moze tylko) szermierka historyczna
niepolskie to bractwo, (czyt. nietypowe) - ale mi b smakuje
pozdrowienia dla Bolkowa, Chojnika i XXXIXNRSz
mam pytanie czy jest ktos z okolic polnocnego zachodu w londynie dzielnice takie jak park royal, eayling brodway, stonebridge i alperton. jest jeszcze maly problem a mnianowicie taki ze w sumie musialby mnie ktos uczyc bo nic nie umiem, cwiczylem moze z miesiac ale musialem wyjechac prosze o kontakt moj gg to 10513402.
Pisalem juz do czesci z Was na priv ale na wszelki wypadek... Mysle o zorganizowaniu w UK czegos typowo rodzimego, jakby ktos byl zainteresowany to niech sie odzywa.
Nie bede oryginalny. Czy ktos z was cos wie o grupach rekonstruujacych sredniowiecze , lub z ktorymi mozna pocwiczyc szermierke , dzialajacych w okolicach Dover lub Canterbury ? Z gory dzieki za wszelka pomoc .
proponuje, zebysmy sprobowali sie spotkac, najlepiej w styczniu po nowym roku w jakim odpowiadajacym wszystkim miejscu i czasie. Zostawiajcie tu swoje propozycje. Ja zaczne. Z reguly jestem wolny w piatki i soboty (szczegolnie popoludniu). No i bylem nie musial odbywac jakies strasznej odyseji po UK. Pozdrawiam!
CYTAT(zon @ 01:17 18.11.2007)
mam pytanie czy jest ktos z okolic polnocnego zachodu w londynie dzielnice takie jak park royal, eayling brodway, stonebridge i alperton. jest jeszcze maly problem a mnianowicie taki ze w sumie musialby mnie ktos uczyc bo nic nie umiem, cwiczylem moze z miesiac ale musialem wyjechac prosze o kontakt moj gg to 10513402.
W okolicach Ealing Brodway masz Schola Gladiatoria:
http://www.fioredeiliberi.org/
zaytuje wszystkich, ktorzy przebywaja na goscinnych wystepach u krolowej Eli. Podawajcie jakies miejsca i terminy, moze cos sie stworzy? Pozdrawiam. Lancelot
Nie ma sensu zak³adanie nowego tematu kiedy istnieje ju¿ jeden traktuj±cy o tym samym. Szczególnie kiedy ju¿ siê na nim pisa³o.
I
Witam
Jest moze ktos w okolicach polnocnego Londynu kto mialby ochote pocwiczyc lub cos?
Serdecznie pozdrawiam
Najblizsza impreza to WORWICK MARKET
.
Ktos sie wybiera?
Gdzie, co i kiedy? ;]
Jak mozesz zamiesc jakiegos linka do tej imprezy.
Dzieki
Witam!
Najbli¿sze targi odbêd± siê ju¿ za kilka dni, a dok³adnie 13/14/15 marca.
Nazywaj± siê : Original Re Enactors Market
Sports Connexion
Ryton on Dunsmore
Ich stronka to: www.reenactorsmarket.co.uk
Telefon do organizatorki: Anne Laverick 01977 557485
Sory, ¿e tak pó¼no to zamieszczam.
Lecz i tak mam nadziejê, ¿e komu¶ siê to przyda.
Sam na pewno siê wybieram w sobotê.
Wiêc mo¿e do zobaczenia i je¶li kto¶ ma ochotê spotkaæ siê na "herbatce" podaje mój nr.07738479869.
Pozdrowionka dla wszystkich na wyspach.
Witam.
Szukamy z kolega ludzi zainteresowanych treningami w Londynie. Trenujemy 2x w tyg w weekendy w parku na wiek XIV bronia poltorareczna.
Jesli zamiast s³omianego zapalu masz ten rycerski;) to zapraszam do kontaktu.
Wszyscy mile widziani
Janusz
Ziro@op.pl
Witam,
ja z dwoma znajomymi zaczynamy treningi w Reading, je¶li kto¶ jest zainteresowany i chce siê do³±czyæ to zapraszamy.
Plan jest aby trenowaæ raz w tygodniu w sobotê. Mo¿liwe ¿e pó¼niej zwiekszymy czêstotliwo¶æ.
kontakt na priva proszê.
Pozdrawiam
Ponawiam swoja propozycje, gdyz poprzednie konto w magiczny sposob przestalo byc moje.
Ziro@op.pl wciaz chetni jestesmy na kontakt, z ta zmiana ze mamy ladne miejsce do treningow z dala od Parkowej Policji;)
Pozdrawiam, J.
Londyn.
Mieszkam 40 minut od Londynu i bylbym zainteresowany jesli w gre wchodzi wczesne sredniowiecze.GG 6253209
ah i sam tez troszke szukalem jakis wzmianek o ludziach zwiazanych z rekonstrukcjami historycznymi (naszymi IX-XIII wiek) w Anglii i na stronie grodu Tryglowa znalazlem cos takiego: Jesieñ 2005 - rozpoczê³a dzia³alno¶æ Dru¿yna W³óczni Trzyg³owa, czyli nasz oddzia³ w Anglii, prowadzony przez ¿upana S³oñces³awa (Luke du Laic),moze warto bylo by nawiazac jakis kontakt...
Witam
Nadszed³ czas, aby od¶wie¿yæ temat. Ktokolwiek posiadaj±cy informacje na temat dru¿yn odtwarzaj±cych wczesne (IX, X w.) ¶redniowiecze (WIKINGOWIE!), proszê o namiary takiej grupy, tutaj lub na banshee39@wp.pl
To i ja sie dopisze, £ukasz Pancerze Kolcze, jak by kto¶ mia³ ochote badz potrzebowal pomocy z kolcza to od grudnia zawitam w UK , Cumbria (zadupie ale przynajmniej mam cisze i spokoj) dok³adnie to Kirkby Stephen / Kaber. raczej w mojej okolicy nie ma totalnie nic z bractw, no ale jak by co to to pisaæ. Pozdrawiam
U.K. to do¶æ szeroki temat, proszê konkretniej tzn. czy Irlandia Pó³nocna, Szkocja, Walia czy Anglia? W tedy bêdzie mi ³atwiej daæ wam namiary itp. Pozdrawiam.
Witajcie!
Szukam ludzi zainteresowanych treningami (m. jednorêczny + tarcza, pó³torak) w Greater Manchester. Ja mieszkam w Salford kolo Manchester. Zainteresowanych proszê o kontakt.
Pozdrawiam,
Mateusz
Hej Mateusz
Ja te¿ szukam, mieszkam w Warrington wiêc do Manchester rzut toporem...
Jak by siê kto¶ jeszcze znalaz³ to zapraszam mo¿e co¶ zrganizujemy ;)
Robert
To jest wersja lo-fi gwnej zawartoci. Aby zobaczy pen wersj z wiksz zawartoci, obrazkami i formatowaniem prosz
kliknij tutaj.