Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Osada średniowieczna pod Wrocławiem
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Og³oszenia
Stron: 1, 2, 3, 4
Mbartnik
CYTAT(axelott @ 20:08 23.10.2006) *
Marcinie lepiej aby moja mama nie przyjezdzala ,gdyz jak mnie zobaczyla po niedzieli to powiedziala ,iz byla by ostatnia osoba jaka bys zobaczyl za zycia smile.gif.

cool.gif Prawie zapomnia³em.
Kowal zafundowa³ nam spor± dawkê adrenaliny samurai.gif . Na szczê¶cie skoñczy³o siê na kilku kroplach krwi, rozmro¿onych kotletach schabowych i piêknej, kombatanckiej bli¼nie pod prawym okiem bum.gif (na szczê¶cie POD).

A szkolenia z podstaw pierwszej pomocy i podstawowych z objawów niedotlenienia organizmu ¿adnemu nie przepuszcze. Specjalnie na zjazd sprowadzimy lekarza specjalistê ¿eby rozs±dnie ponudzi³. rant.gif
Bartholomew the Hospitaler
CYTAT(Mbartnik @ 19:49 23.10.2006) *
Otwarcie trochê siê rozdwoi³o na sobotê przez co w niedzielê plebs nie dopisa³ w spodziewanej ilo¶ci, ale mimo wszystko wszyscy byli zadowoleni (o dziwo icon_wink.gif ).

Hehe, fajnie by³o bigsmile2.gif Kto by³ ten napewno wróci³ zadowolony, a kto nie by³ niech ¿a³uje ass.gif !! hehehe.gif
Mbartnik
Kochani, jeste¶my po kilku konstruktywnych rozmowach i wnioski s± takie - je¶li chcemy ¿eby to konkretnie dzia³a³o to musimy przysi±¶æ i solidnie popracowaæ nad WIELOMA szczegó³ami (bardzo istotnymi!!!) read.gif

Wiêc plan jest nastêpuj±cy - szpachla, szpachla i jeszcze raz szpachla - kto za³apa³ ten ju¿ wie o co chodzi mad.gif , a kto nie - ten siê wkrótce na w³asnej skórze przekona.

Wchodzimy w etap masowego "zasysania cz³onków" cool.gif .
stanczyk_gregarius
no mam nadzieje ze do naszego bractwa tez ktos sie dolaczy a z tym przeszkoleniem to ja z kowalem juz mielismy wczesniej ...

pozdrawiam
ps: mnie tez nie bedzie przez blizej nieokreslony czas jak bede mial sie pojawic to wczesniej dam znac
Mbartnik
CYTAT(stanczyk_gregarius @ 20:21 24.10.2006) *
no mam nadzieje ze do naszego bractwa tez ktos sie dolaczy

No sam "zasysa³" nie bêde cool.gif
A przeszkolenia i tak nikomu nie odpuszczê mad.gif .
CYTAT(Mbartnik @ 21:29 24.10.2006) *
No sam "zasysa³" nie bêde

Mnie ju¿ "zassali" clap.gif z czego siê niezmiernie cieszê bigsmile2.gif
grom
Witam !

Oto krótkie filmiki które z³o¿yli¶my z naszych pobytów w Osadzie smile.gif
http://www.bractwogregarius.com/trailery.zip
By³oby wiêcej tylko nie by³o chêtnych do krêcenia dlatego ró¿norodno¶æ materia³u jest jaka jest;)
Pozdrawiam

PS Moga sei pojawic problemy z odtwarzaniem, jak ktos ma w miare swieze kodeki nie powinno byc problemu ale moze byc potrzebna aktualizacja smile.gif
Mbartnik
CYTAT(grom @ 20:57 28.10.2006) *
By³oby wiêcej tylko nie by³o chêtnych do krêcenia dlatego ró¿norodno¶æ materia³u jest jaka jest;)

Chêtni by siê znale¼li. Tylko czasu po temu nie by³o (tyle pracy w osadzie nadzur.gif ), a od czasu tych filmików sporo siê pozmienia³o (na plus oczywi¶cie cool.gif ).
stanczyk_gregarius
masz racje np karczma widoczna w tle wyglada zupelnie inaczej i wiecej chatek nadaje sie do zmieszkania
tylko dlaczego w tej która miala byc dla nas(gregariusa) musialy byc kozy?? :D
Mbartnik
CYTAT(stanczyk_gregarius @ 22:06 28.10.2006) *
tylko dlaczego w tej która miala byc dla nas(gregariusa) musialy byc kozy?? :D

Ma³o tego - za chat± sta³a ³adna para gumofilców hehehe.gif

A na powa¿nie. Wydaje mi siê, ¿e w karczmie jest wam du¿o wygodniej, a sporo ludzi "rozlaz³o" siê po chatach rzemie¶lniczych pat.gif ven.gif .
stanczyk_gregarius
Masz racje nasz sprzet lepiej sie prezentowal w karczmie ale nastepnym razem trzeba bardziej pomyslec nad jego wyeksponowaniem
santiago
sprzêtu ju¿ nie tak ma³o, pozostaje tylko dobrze go rozmie¶ciæ na ¶cianach, plus wieszaki na przeszywy i kolczugi, mogê dostarczyæ 2 dzbanki gliniane, znalaz³em dzi¶ nie powiem gdzie, ale nie s± dziurawe ani poobijane...na nastêpny weekend trzebaby wiêcej walcz±cych zorganizowaæ bo ostatnio by³o z tym krucho, marcin nas wspomóg³, wodzu-light`owo, a arek, có¿ arek....kto zna wie o czym mówiê...do zobaczenia do ¶wiêcie, no i wodzu werbuj ludzi na sobotê!!(koniecznie walcz±cych).

P.S. Zew KRWI...... mad.gif
P.S.2. Za³±cznik dla Kowala i Stanczyka.
Mbartnik
Praca nadzur.gif , praca nadzur.gif , praca nadzur.gif
hehehe.gif
A po pracy (patrz za³±cznik).
CYTAT(Mbartnik @ 21:27 29.10.2006) *
A po pracy (patrz za³±cznik).

Hehe, jak dobrze pójdzie to na wiosnê bêdê wygl±da³ jak ten Szpitalnik :D A nawet i lepiej :P
grom
Santioago Ty juz sie nie martw w ten weekend tak z Toba powalcze ze Ci sie juz odechce :P
Trza by tez regularny trening juz zrobic i sie poprostu go zrobi. Wiec szykowac sie na bieganie i pompki devil.gif
Bartholomew mam nadzieje ze juz w sobote do nas dolaczysz
Mbartnik
RYGOR i DYSCYPLINA tracker.gif nadzur.gif
To zabrzmia³o jak wyzwanie cool.gif .
Kondycja siê przyda mad.gif , a ja mogê robiæ za oponenta - saracena - manekina (który czasem oddaje maniac.gif ).
stanczyk_gregarius
A po co masz oddawac wystarczy ze zabijasz wzrokiem :P ja juz wiemze mnie na pewno nie bedzie
Mbartnik
CYTAT(stanczyk_gregarius @ 14:22 30.10.2006) *
wystarczy ze zabijasz wzrokiem

Na szczê¶cie tej metody u¿ywam w ostateczno¶ci. Czê¶ciej w u¿yciu jest kij z owijk± usmieszek_11.gif
stanczyk_gregarius
to ja wole juz zabijanie wzrokiem przynajmniej to szybka i bezbolesna smierc :D
hiril
witam!
panowie kiedy bêd± zdjêcia z imprezy 21-22.10? bo stêskni³am sie za Waszymi pokrzywionymi facjatami. w najblizszy weekend ktos bedzie? a jeszcze za tydzieñ?(tzn11-12.11)
G³owañ
W najbli¿sza sobotê ja z Paw³em bêdziemy, i mój ojciec przyje¿dza wiêc Marcinie szykój siê, niestety matki mi siê nie uda wyci±gn±æ ale mniejsza z tym. Najwa¿niejsze ¿e mam ochotê ci siê odgry¶æ za pobijane kolana i ³ydki w czasie treningów walka.gif devil.gif . No i sprubujemy co¶ z tym ko³em wykombinowaæ. A tak z innej beczki: s³ysza³em ¿e Arkowi co¶ ostatnio kaszanki zasmakowa³y bigsmile2.gif
Mbartnik
Hiril - trzeba by³o robiæ foty, a nie lataæ z wod± cool.gif . A tak jedyn± osob± jaka robi³a konkretne zdjêcia jest dr Jacek (nasz drogi Harlejowiec). Jak go dorwiemy to zdjêcia zamie¶cimy. A co weekend mamy "spotkanie" (wybrani icon_wink.gif musz± siê "mêczyæ" i w tygodniu).
G³owañ - czas najwy¿szy, bo ju¿ straci³em nadzieje bum.gif (Arek ma sporo lektury do nadrobienia read.gif - jak do soboty nie wyrobi to powiesimy go za nogi na suchej ga³êzi).

Zaczynaj± siê jesienne wiatry - wiêc podstaw± na dzieñdobry bêdzie uszczelnienie chatak do koñca hehehe.gif .
Mbartnik
Zdjêcia w za³±cznikach zrobi³em 10 minut temu shocked.gif
Kochani czas na zimowe komplety ubrañ (woda w sadzawce dle gêsi i w gliniance zaczyna zamarzaæ).
Na szczê¶cie mamy karczme - tam jest znacznie przytulniej coffee.gif .
grom
O w mordê.. no ³adnie
hmm mam nadzieje ¿e z dojazdem nie bedzie problemów
Mbartnik
Droga jest OK (by³em w Ole¶nicy). Ale wiadomo - przymrozki - jechaæ nale¿y ostro¿nie icon_cool.gif .
Mbartnik
Kochani i sta³o siê. Sonia powi³a 10-si±tkê maluchów dzi¶ w nocy.
Wszystkie czarne jak matka noc (i wiadomo kto jest ojcem cool.gif dorwiemy dziada maniac.gif ).

Je¶li ma kto¶ ochotê na Sonie w miniaturze (narazie miniaturze devil.gif ) to braæ, wybieraæ.
W za³±czniku zdjêcie szczê¶liwej mamy - zdjêcia potomstwa niebawem cool.gif

Hiril - masz pierszeñstwo w wyborze (a jest w czym wybieraæ cool.gif ).

Ps. Pro¶ba o nie kasowanie posta smile.gif . Jest to elemment ¿ycia w osadzie i wszyscy cz³onkowie grupy wiedz± o co chodzi. A kto nie wie niech przybywa (i z pieskiem pewno wyjedzie smile.gif )
grom
Hoho smile.gif mi³o
jak zwykle hurtowo ;) czekam na zdjecia
choc w sumie na ¿ywo nied³ugo przyjedzie mi ujrzeæ
hiril
hurrra!!! niech ¿yje Matka Sonia! blinkie.gif a co z kwok±? cool.gif
Mbartnik
CYTAT(hiril @ 10:13 06.11.2006) *
... a co z kwok±? cool.gif

"Matka Sonia" by³a szybsza. pat.gif Chyba brakowa³o jej bia³ka cool.gif i pisklaków nie bêdzie.

A z og³oszeñ "parafialnych": Poszukiwani chêtni osadnicy do skubania i oprawiania kurczaków (³ysych devil.gif ).
Potem robimy grupowy rosó³ clap.gif .
Mbartnik
Oto potomstwo Soni clap.gif

Ps. By³y spore przymrozki wiêc czas pomy¶leæ o wiklinobraniu. devil.gif
hiril
jakie sliczne glizdki!!! melduje sie w sob przed po³udniem. ju¿ jest najwyzszy czas na rosó³ mad.gif
Mbartnik
CYTAT(hiril @ 14:23 08.11.2006) *
ju¿ jest najwyzszy czas na rosó³ mad.gif

Mam rozumieæ, ¿e piszesz siê na skubanie kuraków? cool.gif

Jak tak to dobrze siê sk³ada:
+ wodzu ca³y dzieñ klepa³ kocio³ki, jutro nitujemy
+ ja bêdê mordowa³
+ Aneta patroszy
+ a hiril obdziera z piór
=ROSÓ£ clap.gif
Fradmar
Witam
Jeste¶my Druzyn± Wikingów z Wroc³awia, chcielibysmy nawi±zac wspó³pracê?
Nie obawiacie sie przyj±æ kilku Wikingów pod swój dach?
Mbartnik
Przybywajcie - pewno siê dogadamy smile.gif
W ten weekend trochê nas ma³o bêdzie, ale jako¶ci± nadrobimy. ZAPRASZAM (jak do nas trafiæ w poprzednich postach znale¿æ mo¿na).
Fradmar
nie wiem czy dam rade w t± sobote mo¿e pojawie sie we wtorek ko³o po³udnia i wtedy spokojnie porozmawiamy o mozliwo¶ciach wspó³pracy, co Ty na to?
Mbartnik
Zapraszam. Termin dobry jak ka¿dy inny cool.gif .
Mbartnik
CYTAT(Fradmar @ 23:02 09.11.2006) *
pojawie sie we wtorek ko³o po³udnia

Ca³y wtorek czekali¶my i siê nie doczekali¶my angsad.gif - ma³a strata, krótki ¿al mad.gif
A w weekend bêdzie co robiæ - glina cool.gif , strop karczmy, i mnóstwo innych przyjemno¶ci hehehe.gif .
W koñcu ruszy³y wykañczania domów blinkie.gif .

I na koniec z wiadomo¶ci lokalnych - Soñka napad³a na miejscow± prukwê i ta w ataku paniki uciekaj±c z³ama³a sobie kostkê icon_sad.gif - i teraz jest ma³y problem.
stanczyk_gregarius
Witam zeby tylko z tych problemów miejscowych nie wyszlo nic powaznego. a cos czuje ze z tym bractwem wikiñskim skoñczy sie jak z blotung± wiec mala strata choc im w grupie wiecej tym weselej :D
Mbartnik
CYTAT(stanczyk_gregarius @ 15:43 17.11.2006) *
a cos czuje ze z tym bractwem wikiñskim skoñczy sie jak z blotung±

M±drze prawisz i pewno proroczo icon_cool.gif

A odno¶nie miejscowych - to za wiêksze UFO uchodziæ ju¿ chyba nie mogê cool.gif wiêc i problemy tak traktuj± i wol± nie zaczynaæ maniac.gif
W koñcu wymierne plusy paradowania w stroju bigsmile2.gif
G³owañ
Tylko ¿eby to jakim¶ powstaniem ch³opskim przeciw kosmicie siê nie skoñczy³o devil.gif
Mbartnik
CYTAT(G³owañ @ 10:17 18.11.2006) *
Tylko ¿eby to jakim¶ powstaniem ch³opskim przeciw kosmicie siê nie skoñczy³o devil.gif

Na twoim miejscu bym siê nie cieszy³, bo wie¶niaki ciebie te¿ maj± za niez³ego czóbka ass.gif clap.gif
A to dopiero pocz±tki.
Fradmar
Oj nie ³adnie tak kogos z góry oceniaæ...
kilka godzin zajê³o mi znalezienie tej osady... by³em ju¿ duzo spó¼niony i nie chcia³em zawracac g³owy,
nie jest ona ko³o D³ugo³eki tylko raczej ko³o Ole¶nicy, na drodze w kierunku Jelcza Laskowic, radzi³bym moze zamie¶ciæ tutaj jak±s mapke bo na prawde nie na ka¿dej mapie jest zaznaczona ta miejscowo¶æ
troche mnie przera¿a blisko¶c tych zabudowañ po PGR
ewentualnie nastepnym razem bede sie juz umawia³ telefonicznie, mo¿e w przysz³ym tygodniu...
o ile jeszcze macie ochote na wspó³pracê
Mbartnik
CYTAT(Fradmar @ 22:31 18.11.2006) *
nie jest ona ko³o D³ugo³eki tylko raczej ko³o Ole¶nicy, na drodze w kierunku Jelcza Laskowic, radzi³bym moze zamie¶ciæ tutaj jak±s mapke bo na prawde nie na ka¿dej mapie jest zaznaczona ta miejscowo¶æ
troche mnie przera¿a blisko¶c tych zabudowañ po PGR

Strona pierwsza tego tematu, post #8 (opis dojazdu)
PGR wszystkich przera¿a. Szczególnie mieczkañców hehehe.gif
A reszta... no có¿ próbujcie, tym razem jednak komitetów powitalnych szykowaæ nie bêdziemy (wychodzê z za³o¿enia, ¿e jak jestem z kim¶ umówiony to jestem punktualnie. Je¶li nie mogê siê stawiæ o umówionej porze, to wysilam siê na poinformowanie oczekuj±cej osoby, ¿e niestety nie przybêdê shocked.gif )
santiago
CYTAT(Mbartnik @ 22:42 18.11.2006) *
Strona pierwsza tego tematu, post #8 (opis dojazdu)
PGR wszystkich przera¿a. Szczególnie mieczkañców hehehe.gif
A reszta... no có¿ próbujcie, tym razem jednak komitetów powitalnych szykowaæ nie bêdziemy (wychodzê z za³o¿enia, ¿e jak jestem z kim¶ umówiony to jestem punktualnie. Je¶li nie mogê siê stawiæ o umówionej porze, to wysilam siê na poinformowanie oczekuj±cej osoby, ¿e niestety nie przybêdê shocked.gif )

Szczerze powiedziawszy to jad±c pierwszy raz nie mia³em problemu, wiêc ani mapa mi nie by³a potrzebna ani przewodnik, co do PGR i otoczenia...jak kto¶ nigdy na wsi nie by³ to mo¿e to go szokowaæ, ale s±dzê ¿e tak naprawdê jest to ma³o istotne dla idei przedsiêwziêcia, nie wiem zatem czego ludzie oczekuj±: Osady w centrum z ³atwym dojazdem, parkingiem, McDonald`sem i bez komercji?? Dochodzê do wniosku, ¿e sukces ma wielu ojców a pozatym wiêkszo¶æ ludzi, mam na my¶li tych którzy deklaruj± swoj± wspó³pracê, siada na laurach i nawet siê nie stawia na spotkanie organizacyjne...Có¿, mo¿e warto przemy¶leæ to zagadnienie, choæ dla mnie jest to trochê czekanie na gotowe, pój¶cie na ³atwiznê ze strony tzw. "zainteresowanych wspó³prac±" albo po prostu niepowa¿ne podej¶cie. Skoro Gregarius mo¿e czemu inni jako¶ nie??
P.S. W za³±czniku jeden z niewielu wersji projektu, który realizujê wraz z kilkoma szaleñcami rant.gif
Mbartnik
Szymonie Santiago - clap.gif clap.gif clap.gif
Z grubej rury i w samo sedno, a do tego bez znieczulenia.
BRAWO clap.gif
grom
Oto pierwsze produkty osadowe, licz±c od lewej:
Garnek z bibli Maciejewskiego... w³a¶ciwie nic dodaæ nic uj±æ ka¿dy widzi, garnek ma byc elementem wyposa¿enia rycerza zakonu Santiago smile.gif, zdjêcia takowych ju¿ nied³ugo.
Mieczyk trzynastka
Nó¿ do ogórków :P, inspiracja z bibli Maciejewskiego ale historyczno¶ci tutaj bym siê nie doszukiwa³, kroi miêso, drewno i wspomniane ogórki nadwyraz dobrze ;), pozatym to pierwszy mój samodzielny wyrób, kuty jak nalezy a widzoczne na zdjêciu w¿ery s± tego dowodem. Pokrycie g³owni wykonane z przyczyn praktycznych, czyszczenie tych w¿erów po ka¿dej uczcie by³oby k³opotliwe :P.
Rekonstrukcja pa³asza, broñ na osade trafi³a zdezelowana, teraz ma kszta³t wygl±d i konkretn± rêkoje¶æ.
Piec chlebowy smile.gif, zdjêcie wykonane pó³ godziny po lepieniu, wiec jeszcze nie przepalany, ale pierwsze wypieki powinny sie pojawic ju¿ w tym tygodniu smile.gif
Pozdrawiam
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Mbartnik
CYTAT(grom @ 20:48 26.11.2006) *
Oto pierwsze produkty osadowe...

i jeszcze kilka "produktów" cool.gif
KubaT
Mam wizjê... ;) Widzê Kozaków prowadz±cych ostrza³ z wnêtrza tej cha³upy do oblegaj±cych j± Lachów... moro.gif mmm... to by by³o co¶ icon_mrgreen.gif
Mbartnik
CYTAT(KubaT @ 22:34 26.11.2006) *
Widzê Kozaków prowadz±cych ostrza³ z wnêtrza tej cha³upy do oblegaj±cych j± Lachów...

Da siê zrobiæ icon_cool.gif
"Pokozaczyæ" te¿ lubimy.
grom
CYTAT(KubaT @ 22:34 26.11.2006) *
Mam wizjê... ;) Widzê Kozaków prowadz±cych ostrza³ z wnêtrza tej cha³upy do oblegaj±cych j± Lachów... moro.gif mmm... to by by³o co¶ icon_mrgreen.gif

Podoba mi sie ta wizja. Da³o by radê to zrealizowaæ smile.gif przynajmniej ja jestem chetny.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.