Witam!
Mam pytanie odnosnie turnieju bojowego. O ktorej godzinie planowane jest rozpoczêcie bojówki? ( w planie wszak jedynie final uwzglêdniono a eliminacje?)
heh...Panie Tomaszu,niestety, Gladii Amici nie uczestniczy w bojówce, za któr± s± odpowiedzialni w kwestii organizacyjnej, a jesli chodzi o zbyt krótkie miecze to jeden "króciak" nie spe³niaj±cy..hmm..powiedzmy, pewnych regu³
to mieczyk S³oneczka--ale on ma go tylko tymczasowo- zanim po z³amaniu starego nie dorobi sie nowego ( a poza tym mimo, ¿e to krótsza zabawka..to jednak nim tym machnie...)..hehe..a o toporkach rzeczywi¶cie nie wspomnê.
...powiem Ci tylko, ¿e jeszcze nie widzia³es w akcji...bu³awek
Nie wiem jak z kapust± jako pociskami, ale pociski do trebusza to pó³kilowe worki m±ki...piêêêêknie siada..i z regu³y nie robi krzywdy.(przetestowany patent).
Bojówka tradycyjnie zacznie siê nied³ugo po prezentacji...najpó¼niej ok. 14.00 podejrzewam.
Co do bitwy-zgadzam siê z Marcinem--nie jestem za tym, aby znów-jak w tamtym roku, jacy¶ "panowie" bez ¿adnego opancerzenia biegali wokó³ walcz±cych i próbowali im "wsadzic" grot w³óczni pod tarczê....lojalnie ostrzegam, ¿e w takim przypadku tym razem nie bêdê prosi³ i krzycza³ i uwa¿a³ a tylko walnê bez ³eb albo uszkodzê palce - bo to nie problem zjechaæ g³owni± po drzewcu.-----wiêc tacy panowie do inscenizacji, ale wara od walki jako takiej. Bo nie uwierzê tym razem w ich rozs±dek.
Albo niech siê miêdzy sob± t³uk±. Myslê, ¿e wiêkszo¶æ zbrojnych podziela to zdanie.
Ch³opski oddzia³ to dobry pomys³...oczywi¶cie trzeba to przemysleæ--jako niby-harce przed w³a¶ciw± nawalank±. Na wielu innych turniejach tworz± ciekawy klimat- z rozsadnym podej¶ciem i wycofaniem siê wobec zbrojnych-wiêc mo¿e i tu wyjdzie. wOgrodzieñcu byli niez³a asysta artylerii i ¶wietnie i bezpiecznie siê "rozsypali" w chwili umówionego zdobycia tego miejsca przez rycerzy .
Ch³opstwo wycofa siê bezpiecznie przed ciê¿kozbrojnymi i w ramach zemsty nasikaj± im w obozie do kawy
Mam nadzieję, że tak szacowne osobistości jakie do Dębna zawitają, nie będą miały nic przeciwko niedzielnej wizycie białogłÃ³w z Kongregacji Dobczyckiej. Wszak bataliony chłopskie z Dobczyc mile są widziane jak czytam, tedy uprzejmości i gościnności dobrodzieji gospodarzy, moją skromną osobę oraz inne niewiasty z Kongregacji, pragnę powierzyć. Gdyby jednak jakowaś szkoda miała z winy naszego przybycia powstać, wszak niezbadane są myśli i zamiary rycerstwa szlachetnego, tedy o pchnięcie umyślnego z wieścią o nieprzychylności ośmielam sie prosić.
Szereny, rad bêdê nies³ychanie gdy Ciê ujrzê...
Do Dêbna kwiat rycerstawa przyjedzie, (ja rówie¿ siê stawie) pe³en cnót wszelakich zarówno w boju jak i przy jadle i napitku.
Niewiasty do pomocy wszelkiej wiele r±k dostan±, pieknem swym sprawi± ¿e turniej ów lepszym siê stanie.
Witam M.U.R i rado¶æ mnie ogarnia, ¿e tak t³oczno bêdzie w¶ród cegie³ek...
S³awku - w walce z Kotu mog³em u¿yæ mojego czekana - sêdziowie nie mieli nic przeciwko, a ja naiwny by³em honorny , ale na przysz³o¶æ mi to wybito z g³owy
. Mam te¿ buzdygan - wa¿y tylko1,5 kg - wersja light - wersja hard 3 kg w tym wiêkszo¶æ g³owica - ja nim macham jedn± rêk±. Ale nic to - nawet siniaki mi zesz³y
Co do d³ugo¶ci g³owni to zapewne masz racjê.
Im wiecej pañ, tym ¶wiat piêknejeszym siê stac mo¿e
Ja się podpinam do pytania Tomasza z Łańcuta o rzemieślników z łukami i strzałami (konkretnie chodzi o strzały). Będzie ktoś?
To raz. Dwa - jak wygląda sprawa łuczników na bitwie i pacynek - każdy we własnym zakresie czy tez coś tam zapewniacie? No, chyba że nie przewidujecie udziału tychże w bitwie
Sta³e zaproszenie ma Bogdan Popek - producent ³uków, strza³ itd.
Pacynki we w³asnym zakresie, ³ucznicy maj± szyæ z wie¿y zamku do oblegaj±cych.
Uwaga do wszystkich, którzy bêd± w sobotê !!!
Po zmroku nie wchodzimy na wzgórze zamkowe (o noclegu pod murami nie wspomnê) !!!Nie mój pomys³ ale ja jestem odpowiedzialny za jego przestrzeganie.
Slava!
Jest prosba.Czy znajdzie sie miejesce w namiotach dla trzech osob?Dobrze by bylo gdyby warunki byly w miare,w miare,bo bedzie z nami kobieta,a wiadomo,dame(wikinska,bo wikinska) trza jakos porzadnie ugoscic:).
Co do wczesniakow w bitwie,to w sumie mozemy tam we dwoch sie zglosic,tyle ze nie bierzemy ciezkiego sprzetu,conajwyzej topory i tarcze.Jezeli mamy tluc sie na light,to wchodzimy,jezeli nie,to coz,chcemy cali wrocic do domu i rezygnujemy ze starcia.
Na 100% przyjedziemy w sobote,tyle ze godziny jeszcze nie znam,wiadomo jak to z PKP i PKS jest:/.
Z gory dziekujemy.
Pozdrawiam.
A, ja mam jeszcze jedno pytanie - czy kto¶ wie mo¿e czy na odcinku Tarnów - Dêbno s± dalej te roboty drogowe? Bo jak tak to czas podró¿y sie troszkê wyd³u¿y (o jakie¶ 3-4 godziny) i dobrze by by³o wiedzieæ, czy wystarczy wyjechaæ o 11 w sobotê czy trzeba siê zrywaæ skoro ¶wit.
CYTAT(Grzyp @ 13:54 13.09.2006)
A, ja mam jeszcze jedno pytanie - czy kto¶ wie mo¿e czy na odcinku Tarnów - Dêbno s± dalej te roboty drogowe? Bo jak tak to czas podró¿y sie troszkê wyd³u¿y (o jakie¶ 3-4 godziny) i dobrze by by³o wiedzieæ, czy wystarczy wyjechaæ o 11 w sobotê czy trzeba siê zrywaæ skoro ¶wit.
Tak w dalszym ciagu s± roboty drogowe i jeszcze d³ugo, d³ugo bêd± bo robia dodatkowe dwa pasy oraz most na odcinku Tarnów-Wojnicz
Jarku - nie wchodzimy na wzgórze - fajno, czyli umyæ siê do zmroku, bo potem toalety na zamku nierabotajet?
Poza zamkiem bêdziê kilkadziesi±t toi-toiów w tym parê w wersji VIP z umywalk± i podobnymi bajerami.
Kto¶ w zesz³ym roku musia³ nie¼le zak³uciæ spokój mieszkaj±cej na zamku pani kustosz skoro w tym roku przekaza³a mi apel-pro¶bê, a ja umieszczam j± tutaj. Jeszcze raz podkre¶lam, nie jest to moja inicjatywa natomiast dla niezak³ucania dalszej wspó³pracy z zamkiem pro¶ba bêdzie spe³niona. Amen
Có¿ - by³o tam nie wpuszczaæ wczesnych
Có¿ - damy radê - choæ umycie siê w toiku to szczyt perwersji
ale trzeba sobie w ¿yciu radziæ - powiedzia³ baca zawi±zuj±c buta glist±
Oj nie róbmy z wczesnych uosobienia wszelkiego z³a. To porz±dni go¶cie s± tylko im siê po wódce w³±cza Ja¶ - wêdrowniczek, a pani± kustosz mo¿e bola³ wtedy z±b.
Przeciez jestesmy wikingami,mamy zmysl do podrozy i eksploracji nowych,nie znanych nam wczesniej terenow.A jak juz cos odkryjemy,to musimy sie radowac z nowych zdobyczy terytorialnych:).A ludzie odbieraja to jako huliganstwo i zaklocanie spokoju...ach Ci pozni:D.
Ja tam nic do nich nie mam - ale faktem jest, ¿e to oni tam obozowali
Tylko coby by³ w ogóle dostêp do toalet by³. Bo rzeki w pobli¿u nie ma, gdzieby mozna sie umyæ po walce.
Ach...no nie ukrywam prawda jest,ze wczesni zawsze sieja zaglade i zniszczenie na turniejach.I czasami wstyd mi za chlopakow jak cos zniszcza,czy cos w tym nieszczesnym rodzaju:(.
Witam , czy zjawi sie ktos na turnieju jakis platnerz ??
Oraz , jest mozliwosc spedzenia milo weekendu z wami , jezeli ktos nie ma stroju ( bo porwal mu sie
i szyje sie drugi
??
Nikt z p³atnerzy siê nie zapowida³.
Oczywi¶cie, ¿e jest mo¿liwo¶æ spêdzenia z nami ³ikendu bez stroju ale po stronie widzów.
CYTAT(Dzwonsson @ 13:16 16.09.2006)
Ach...no nie ukrywam prawda jest,ze wczesni zawsze sieja zaglade i zniszczenie na turniejach.I czasami wstyd mi za chlopakow jak cos zniszcza,czy cos w tym nieszczesnym rodzaju:(.
Rozumiem ¿e mówisz o swojej dru¿ynie ?
CYTAT(Tomasz z £añcuta @ 13:25 14.09.2006)
trzeba sobie w ¿yciu radziæ - powiedzia³ baca zawi±zuj±c buta glist±
a ja s³ysza³em, ¿e d¿d¿ownic±, bo glisty to nawet chba baca by nie wyd³ubywa³ z ... no wiecie z czego.
sorry za
ale nie mog³em siê powstrzymaæ.
pozdr.
Abrat
kulawy niearab
Chcê tylko poinformowaæ ¿e Kongregacja zjawi siê w niedziele w sk³adzie
sób.
Szanowny Panie Tomku z £añcuta. Pragnê przypomnieæ ¿e rok temu na zamku obok "GA". Dlaczego pó¼ni nigdy nie maj± obiektywizmy za³±czonego?
Ludkowie drodzy - ja stwierdzi³em fakt, ale je¶li ktokolwiek czuje siê ura¿ony to przepraszam
Poza tym to zaczyna byæ podobne do reakcji muzu³manów na wypowied¼ papie¿a.
Nie ma obozowania w poblizu zamku, wiêc kwestia jest rozwi±zana.
CYTAT(Krzy¶ko @ 08:35 18.09.2006)
Rozumiem ¿e mówisz o swojej dru¿ynie ?
Niestety tak,czasami nie pokazujemy sie z najlepszej strony,mimo szczerych checi.Na razie zadnych szkod nie wyrzadzilismy,ale nerwow organizatorom juz sie zdazalo nadszarpac:/.
Jednak z kazdym zjazdem nabywamy nowego doswiadczenia i uczymy sie czegos,tak wiec sadze,ze problemow nie bedzie(za malo wczesnych:P).
Mam tez do Ciebie pytanie.Nie musisz odpowiadac,choc nie jest to nic osobistego.Czy Tobie lub Twojej druzynie nie zdazyly sie jakies przykre/glupie wpadki?Prawie kazdy mial takie historie,ale sadze,ze wlasnie takie sytuacje ucza.
Ludziska - pax miêdzy pogany - ja zacz±elem i ja skoñczê - Nie wa¿ne co by³o - wa¿ne by tym razem nic nie zak³óci³o kontaktów z dyrekcj± zamku.
A o b³êdach i wypaczeniach pogadamy na Dêbnie je¶li was najdzie ochota
A właśnie ! Pytanie mam...
Czy w tym roku będzie można "dorobić do paliwa" bo chcemy uniknąć sytuacji z zeszłego roku kiedy próbowaliśmy sprzedać niewolnika turystom i zjawił się pan który straszył nas ochroną i konserwatorem zabytków polskich..
Do Dzwonnsona
Nawet jeżeli, to nie widzę powodów by rozmawiać o tym, w tym temacie, na tym forum. Nie lubię kiedy ktoś przeprasza za mnie..
Tomasz ma racje,jak bedzie taka mozliwosc to i ten temat na zamku obgadamy:).
Ktos pytal o roboty drogowe ... zawsze mozna jechac z tarnowa na krakow jak na szczurowa ... tam za jakas wioska jest znak ze do debna w lewo i sie wyjezdza dokladnie na krzyzowce przed zamkiem :-) mozna na mapie poszuakac tego ... jest napewno szybciej :-D
Nawet jednego przedstawiciela nie uda Wam sie wys³aæ? Szkoda
Mam pytanie, od której w sobote bêdzie kto¶ pod zamkiem? Bo akurat za³apa³em siê na darmowy transport tylko ¿e bêdê planowo w Dêbnie wcze¶nie rano w sobotê.
Postaramy siê byæ od rana - rêczê, ¿e przed po³udniem
; jednakowo¿ od 9 kto¶ ju¿ powinien byæ: nie mówiê dok³adnie gdy¿ ro¿nie bywa, a za wszystkich wypowiadaæ siê nie mam zamiaru.
Zatem do zobaczenia…
Przywioz³em ok 16 ze znajomymi namiot dla tancerzy z ogniem (namiot oczywi¶cie wczesny :D - tak na moje oko wczesne lata 90 XX wieku :D) - kilka ekip ju¿ siê wtedy krêci³o.
Moja dru¿yna po raz pierwszy w tego typu imprezie. Dlatego te¿ ogromne podziêkowania m.in dla Wojów Peruna za przygarniêcie nas oraz lekcje fechtunku (którym swoja drog± przygl±da³o siê sporo ludzi z mostu prowadzacego do zamku).
Podziêkowania równie¿ dla Sebastiana, ludzi z Zamo¶cia - za bitwê:D.
Kilka fotek (niestety aparat skapitulowa³
).
http://www.galerie.szczepanow.pl/2006/2409 - 24 wrzesnia 2006 - Debno - XI Miedzynarodowy Turniej Rycerski o Zloty Warkocz Tarlowny.
Bêdê mia³ w tym tygodniu film z turnieju - pode¶le linka do EMule.
Taniec z ogniem zrobi³ wra¿enie, na mnie te¿ choæ ju¿ parê rzeczy w ¿yciu widzia³em. Je¶li przyjmiecie mnie do krêcenia zapalonymi lontami muszkietowymi to jestem chêtny
. Je¶li by³ to wasz debiut imprezowy, to pogratulowaæ debiutu i dziêkujê za wasz udzia³ w turnieju, ognie, wspólne bicie Szwedów itd. itd.
My¶le, ¿e nasze kontakty na tym siê nie skoñcz±.
Niech ¶w Stanis³aw ma was w swojej opiece.
Witam!
Zabawa była przednia, słońce grzało-niemal jak nigdy na Dębnie--dobre zakończenie sezonu letniego.
Pozdrawiam wszystkich, z którymi się zetknąłem podczas tego festo-turnieju i tuszę, że nikomu "nie nadepnąłem na odcisk".
Mam nadzieję, że formuła turnieju bojowego odpowiadała wszystkim i nikt nie czuje się pokrzywdzony wynikami. W razie uwag--proszę tutaj albo na priv. Przyznam, że niektóre pojedynki było bardzo trudno rozstrzygnąć - zwłaszcza kiedy w akcji były długie miecze na tarcze (szczególnie dwie takie walki utkwiły mi w głowie-ci co byli to wiedzą)-staralismy się brać wszystkie czynniki pod uwagę dla obiektywności oceny zmagań. Niewielką ilość walczących rekompensował dosyć wysoki poziom walk - gratuluję wszystkim uczestnikom i Gregorowi-jako zwycięzcy.
Dziękuję zespołowi sędziów, a szczególnie Marcinowi Pyszno z Konfraterni, Sebastianowi z Wojów Peruna, Jackowi z KCHN, i naszym ludkom z GA za dobrą robotę.
Mojemu Bractwu dziękuję za pracę i poświęcenie w każdej minucie trwania tego turnieju...i przy okazji chciałbym zdementować plotkę jaka krążyła na nasz temat, a w szczególności nt Kota---jedynym "dopalaczem" jaki stosujemy to czasem napoje kofeinowe przed walką i batonik typu "Mars" (bo brzmi tak jakoś bojowo
...). Dziękuję
...a bieganiem po polu walki nadrabiamy po prostu łatwą spychalność jako niezapuszkowani we frontalnym starciu.
Wiekie dziêki Jarku za imprezê
Dziêki wszystkim za wspóln± zabawê, walkê i etc. Pokaz tañca ognia by³ wspania³y
Nale¿y te¿ podziêkowaæ pani kustosz za zablokowanie nam dostêpu do wody
Powinni¶my to opisaæ w gazetach
Dziêki MacDweinowi i reszcie Leliwy za wspania³y ¿urek i wspania³± atmosferê przy ognisku.
Do zobaczenia
Skoro ju¿ niektórzy ju¿ wstali i pisz± to ja napiszê co¶ wiêcej.
Gratulacje dla Gregora z okazji zwyciêstwa w bojówce i odebrania g³ownego trofeum. Dla Sebastiana - za zwyciêstwo w turnieju ³uczniczym. Wszystkim gratulacje za wytrzymanie szaleñczego tempa turnieju. Potraktujcie to moi mili jako trening w b³yskawicznym przemieszczaniu siê po polu walki, szybkim ubieraniu, rozbieraniu. Przyda siê w ¿yciu codziennym i turniejowym
. Nie wiem czy na jakim¶ innym turnieju z powodu ostrza³u artyleryjskiego drzewa pozbywa³y siê ga³êzi (na szczê¶cie bez ofiar) a zamek tynku (autentycznie tynk odpad³ po wystrzale z æwierækolumbryny). Sprawy wody i generalnie podej¶cia "zamkowych" nie bêdê komentowa³. Pomimo tego uwa¿am, ¿e stosunkowo nowa tradycja turniejów dwudniowych siê sprawdza a wieczorny program rozrywkowo-artystyczny Leliwitów jest nie do pobicia. Jeszcze raz dziêkujê Paniom i Paniom za przybycie i wspóln± zabawê.
to jak wszyscy, to ja też :p
Turniej w Dębnie po zeszłym roku zapadł mi w pamięci jako najlepsze melee, w jakim brałem udział- w tym roku jednak troche sobie poleniuchowaliśmy i nie było tk dobrze- ja jak to ja zawsze musze sobie pomarudzić
Co do bojowego, miałem szczeście i sie udało- dziekuje wszystkim przeciwnikom jacy staneli na mojej drodze. Pociąg do blond warkocza jednak okazał sie silniejszy- czyżbym miał słabość do blondynek (w sumie zdrobnienie Tarcia brzmi... nie jednak nie brzmi
) teraz Margo mnie zabije
Jak ktoś może ma filmik z mojej walki z Ryśkiem z Konfraterni to bym prosił- takie capy jak wtedy dostałem aż chce zobaczyć z boku
Napój kofeinowy jest bleee
Pogoda dopisała bardzo -w tym roku pływaliśmy w słoneczkowych promieniach, miła odmiana do roku poprzedniego.
Jarku, dziękuje Ci za organizację turnieju, było szybko-szybko-biegiem-biegiem ale to też ma swój urok, jeśłi zaś chodzi o zamek, to przyznam że mnie wqrzyli na maxa, gdy ochrona nie pozwoliła nam nawet wejśc na dziedziniec. Można by sie zastanowić nad jakimś psztyczkiem w nos dla Pani kustosz która wybitnie nie jest ..... no wiecie
pozdrawiam wszystkich, miło was było znów zobaczyć. Koniec sezonu i kilka miesięcy przerwy- ale będzie co wspominac. Zobaczymy się szybko, na M.U.R-beton
Jarek Przyby³o: - by³a to pierwsza impreza turniejowa - do tej pory sialismy mrok tylko na pokazach :D.
Machania z lontem Teatr DO jeszcze nie probowa³ - ale gdyby poszerzyc pokaz o elementy piroteczniczne - to kto wie :D.
Tomasz z £añcuta: Wody mo¿e nie bylo, ale za to fosê zamkow± oko³o 16.00 zacze³o zalewac szambo... - sporo ludzi w to wdep³o i siarczy¶cie z³orzeczy³o.
Je¶li kto¶ u¿ywa Osio³ka - to tutaj znajduje siê kilka kawa³ków z turnieju - parada, trening z Perunami, pokazy S³owaków, konnicy, bitwa o zamek, pokazy artyleryjskie, oraz taniec z ogniem - jako¶æ nie jest za cudowna - ale gdyby ktos chcia³ obejrzeæ :D (c±³o¶æ jakie¶ 2,5 Gb)
ed2k://|file|Debno%202006.mpg|2696196100|5C7E8FA7F92789B08526CA23C58936B0|h=3GOMCABPXKPJKQW5LSXFOU4
46DYDQY4G|/
A tu film z ubieg³ego roku.
ed2k://|file|Turniej%20w%20Debnie%202005.mpg|2052237820|0D2200EACB2B9931A2E25C5E63F3CA95|h=D6JAV32J5S7HCK6FSP5FDEA
NCJSJ74DX|/
Wielkie dziêki dla wszystkich za wspania³± impreze, gratulacje dla organizatorów za ca³okszta³t; ¿urek made by Leliwa i ud¼ce by³y genialne, podobnie jak reszta jedzonka.
Do zobaczenia!
Btw... pani kustosz nale¿y siê stos...
Zamojskie Bractwo Rycerskie dziêkuje wszystkim za pyszn± zabawê. Pozdrawiamy wszystkich z którymi siê dobrze bawi³o. Szczególne pozdrowienia dla Jarka, Szymona i Wojów ¶w Stanis³awa za wspólne dzia³ania w nocnej bitwie.
Fireshow by³ naprawdê imponuj±cy.
S³owo do KBA - musimy zrobiæ bitwê w której bedziemy po jednej stronie barykady. Do tej pory zawsze l±dujemy przciwko sobie.
Pozdrowienai dla wszystkich uczestników.
Pierwsze Dêbno kiedy przypala³o s³oneczko i nie trzeba by³o taplaæ siê w podmok³ej fosie - wydaje mi siê, ¿e pomys³ siê sprawdzi³ - organizatorów proszê o uwzglêdnienie tego przy planach na przysz³y rok
Melee fajne, ale jako¶ tak mniej ni¿ rok temu.
Mega szacun dla kolesi którzy zostali nad bram± gdy odpalono ¶wiecê dymn±. Sta³em dwa metry obok i widzia³em tylko k³eby dymu. Dos³ownie - CZAD
CYTAT(Jarek Przyby³o @ 14:33 25.09.2006)
a wieczorny program rozrywkowo-artystyczny Leliwitów jest nie do pobicia.
Ty ¿a³uj - ( albo siê ciesz) - ¿e d³u¿ej nie zosta³e¶
Pozdrówka dla Wojnicza
krótko i tre¶ciwie: Dziêki za turniej
To by³o moje pierwsze Dêbno
Bardzo mi siê podoba³o i ju¿ nie mogê siê doczekaæ nastêpnego
Dziêki Sebastianowi za udostêpnienie namiotu oraz wszystkim za towarzystwo.
Co do Leliwy to ¿urku nie jad³em , ale zapiekanka by³a pycha a i „pobudka” siê uda³a
(choæ niektórzy nawet nie drgnêli:)
Dziêki wszystkim i do rych³ego zobaczenia.
Jeszcze ciep³e s³owo S(z)P Pani Kustosz : ........niech jej cebula zwiêdnie.
cholera, z pania kustosz to chyba roapêta³em wojenke s³own±, ale mi nie oto chodiz³o by wszyscy wpisali jakies "ale" w jej strone ale by co¶ konstruktywnie podzia³aæ na XII turniej za rok- do tego stopnia, ze w rêcê Jarka daæ postulaty, jakie zamek ma spe³niæ by¶my przyjechali (teraz to mi sie dopiero dostanie od Pana Przyby³o) a jak nie, to bojkot turnieju lub co¶ mniej drastycznego
to takie moje lu¿ne, gówniarskie przemy¶lenia ale przyznam siê szczerze ze mo¿e nie tak jak napisa³em, ale co¶ trzeba z tym zrobic. na pocz±tek np przedyskutowaæ.....
chwała organizatorom
chwała sędziom
chwała uczestnikom.
w imienu Krakowskiej Chorągwi Najemnej wielkie dzięki za umożliwienie brania udzialu w takim szacownym przedsięwzięciu jakim był ten turniej. bawiliśmy się setnie i wśród przyjaciół i znajomków czas milo nam upłynął. w następnym roku też jesli tylko organizatorzy pozwola swoim towarzystwe wesprzemy swietnosc tej imprezy..
a teraz moim skromnym zdaniem...
dziękuje wszystkim za niesamowitą atmosfere która jest mozliwa tylko na dobrych turniejach. dziękuje sędziom za obiektywizm w liczeniu punktów...
dla moich przeciwników cóz..
GLORIA VICTIS! to zaszczyt z wami w szranki i konkury wstępowac!!! wam to SLAVA!!!..
wszystkich tych których pominolem w pośpiesznym zegnaniu sie zapewniam ze gdybym tylko was miał wówczas w polu widzenai to czule pozegnałbym. ale niestety czas jest okrótnym nadzorcom i to jego wina :P
jeszcze raz dzięki za turniej...
ps.
na większości for oraz galeri są zdjęcia z pokazów muszkieterów gwardzi szwajcarskiej ..z pokazów tatarów i innych grup rekonstrukcyjnych z polski i zagranicy ale nigdzie nie ma fotek z eliminacji, turnieju łuczniczego, a o zdjęciach z finałÃ³w turnieju bojowego nie wspominając... to tez czyto był turniej z pokazami czy pokazy z turniejem
ps.
szkoda ze w tym turnieju wprowadzoan była ordynacja wyborcza Pisu czyli wygrany bierze wszystko.. bo przeciez 3i 2 zajeli równie waleczni rycerze... prawda?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.