Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej "O warkocz Tar³ówny" w Dêbnie - 2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
Wojciech Z Rzeszowa
Witam!
Mam pytanie odnosnie turnieju bojowego. O ktorej godzinie planowane jest rozpoczêcie bojówki? ( w planie wszak jedynie final uwzglêdniono a eliminacje?)
S³awek zTarnowa
heh...Panie Tomaszu,niestety, Gladii Amici nie uczestniczy w bojówce, za któr± s± odpowiedzialni w kwestii organizacyjnej, a jesli chodzi o zbyt krótkie miecze to jeden "króciak" nie spe³niaj±cy..hmm..powiedzmy, pewnych regu³ icon_wink.gif to mieczyk S³oneczka--ale on ma go tylko tymczasowo- zanim po z³amaniu starego nie dorobi sie nowego ( a poza tym mimo, ¿e to krótsza zabawka..to jednak nim tym machnie...)..hehe..a o toporkach rzeczywi¶cie nie wspomnê. smile.gif...powiem Ci tylko, ¿e jeszcze nie widzia³es w akcji...bu³awek bigsmile2.gif

Nie wiem jak z kapust± jako pociskami, ale pociski do trebusza to pó³kilowe worki m±ki...piêêêêknie siada..i z regu³y nie robi krzywdy.(przetestowany patent).

Bojówka tradycyjnie zacznie siê nied³ugo po prezentacji...najpó¼niej ok. 14.00 podejrzewam.

Co do bitwy-zgadzam siê z Marcinem--nie jestem za tym, aby znów-jak w tamtym roku, jacy¶ "panowie" bez ¿adnego opancerzenia biegali wokó³ walcz±cych i próbowali im "wsadzic" grot w³óczni pod tarczê....lojalnie ostrzegam, ¿e w takim przypadku tym razem nie bêdê prosi³ i krzycza³ i uwa¿a³ a tylko walnê bez ³eb albo uszkodzê palce - bo to nie problem zjechaæ g³owni± po drzewcu.-----wiêc tacy panowie do inscenizacji, ale wara od walki jako takiej. Bo nie uwierzê tym razem w ich rozs±dek.
Albo niech siê miêdzy sob± t³uk±. Myslê, ¿e wiêkszo¶æ zbrojnych podziela to zdanie.

Ch³opski oddzia³ to dobry pomys³...oczywi¶cie trzeba to przemysleæ--jako niby-harce przed w³a¶ciw± nawalank±. Na wielu innych turniejach tworz± ciekawy klimat- z rozsadnym podej¶ciem i wycofaniem siê wobec zbrojnych-wiêc mo¿e i tu wyjdzie. wOgrodzieñcu byli niez³a asysta artylerii i ¶wietnie i bezpiecznie siê "rozsypali" w chwili umówionego zdobycia tego miejsca przez rycerzy .
Jarek Przyby³o
Ch³opstwo wycofa siê bezpiecznie przed ciê¿kozbrojnymi i w ramach zemsty nasikaj± im w obozie do kawy mad.gif
Szereny
Mam nadzieję, że tak szacowne osobistości jakie do Dębna zawitają, nie będą miały nic przeciwko niedzielnej wizycie białogłÃ³w z Kongregacji Dobczyckiej. Wszak bataliony chłopskie z Dobczyc mile są widziane jak czytam, tedy uprzejmości i gościnności dobrodzieji gospodarzy, moją skromną osobę oraz inne niewiasty z Kongregacji, pragnę powierzyć. Gdyby jednak jakowaś szkoda miała z winy naszego przybycia powstać, wszak niezbadane są myśli i zamiary rycerstwa szlachetnego, tedy o pchnięcie umyślnego z wieścią o nieprzychylności ośmielam sie prosić.
Gregor z Krakowa
Szereny, rad bêdê nies³ychanie gdy Ciê ujrzê...

Do Dêbna kwiat rycerstawa przyjedzie, (ja rówie¿ siê stawie) pe³en cnót wszelakich zarówno w boju jak i przy jadle i napitku.
Niewiasty do pomocy wszelkiej wiele r±k dostan±, pieknem swym sprawi± ¿e turniej ów lepszym siê stanie.
Witam M.U.R i rado¶æ mnie ogarnia, ¿e tak t³oczno bêdzie w¶ród cegie³ek...
Tomasz z £añcuta
S³awku - w walce z Kotu mog³em u¿yæ mojego czekana - sêdziowie nie mieli nic przeciwko, a ja naiwny by³em honorny , ale na przysz³o¶æ mi to wybito z g³owy bum.gif crazy.gif . Mam te¿ buzdygan - wa¿y tylko1,5 kg - wersja light - wersja hard 3 kg w tym wiêkszo¶æ g³owica - ja nim macham jedn± rêk±. Ale nic to - nawet siniaki mi zesz³y bigsmile2.gif Co do d³ugo¶ci g³owni to zapewne masz racjê.
Im wiecej pañ, tym ¶wiat piêknejeszym siê stac mo¿e aniol.gif
Grzyp
Ja się podpinam do pytania Tomasza z Łańcuta o rzemieślników z łukami i strzałami (konkretnie chodzi o strzały). Będzie ktoś?

To raz. Dwa - jak wygląda sprawa łuczników na bitwie i pacynek - każdy we własnym zakresie czy tez coś tam zapewniacie? No, chyba że nie przewidujecie udziału tychże w bitwie smile.gif
Jarek Przyby³o
Sta³e zaproszenie ma Bogdan Popek - producent ³uków, strza³ itd.
Pacynki we w³asnym zakresie, ³ucznicy maj± szyæ z wie¿y zamku do oblegaj±cych.
Uwaga do wszystkich, którzy bêd± w sobotê !!!
Po zmroku nie wchodzimy na wzgórze zamkowe (o noclegu pod murami nie wspomnê) !!!
Nie mój pomys³ ale ja jestem odpowiedzialny za jego przestrzeganie.
Dzwonsson
Slava!
Jest prosba.Czy znajdzie sie miejesce w namiotach dla trzech osob?Dobrze by bylo gdyby warunki byly w miare,w miare,bo bedzie z nami kobieta,a wiadomo,dame(wikinska,bo wikinska) trza jakos porzadnie ugoscic:).
Co do wczesniakow w bitwie,to w sumie mozemy tam we dwoch sie zglosic,tyle ze nie bierzemy ciezkiego sprzetu,conajwyzej topory i tarcze.Jezeli mamy tluc sie na light,to wchodzimy,jezeli nie,to coz,chcemy cali wrocic do domu i rezygnujemy ze starcia.
Na 100% przyjedziemy w sobote,tyle ze godziny jeszcze nie znam,wiadomo jak to z PKP i PKS jest:/.
Z gory dziekujemy.
Pozdrawiam.
Grzyp
A, ja mam jeszcze jedno pytanie - czy kto¶ wie mo¿e czy na odcinku Tarnów - Dêbno s± dalej te roboty drogowe? Bo jak tak to czas podró¿y sie troszkê wyd³u¿y (o jakie¶ 3-4 godziny) i dobrze by by³o wiedzieæ, czy wystarczy wyjechaæ o 11 w sobotê czy trzeba siê zrywaæ skoro ¶wit.
Entalpia
CYTAT(Grzyp @ 13:54 13.09.2006) *
A, ja mam jeszcze jedno pytanie - czy kto¶ wie mo¿e czy na odcinku Tarnów - Dêbno s± dalej te roboty drogowe? Bo jak tak to czas podró¿y sie troszkê wyd³u¿y (o jakie¶ 3-4 godziny) i dobrze by by³o wiedzieæ, czy wystarczy wyjechaæ o 11 w sobotê czy trzeba siê zrywaæ skoro ¶wit.

Tak w dalszym ciagu s± roboty drogowe i jeszcze d³ugo, d³ugo bêd± bo robia dodatkowe dwa pasy oraz most na odcinku Tarnów-Wojnicz
Tomasz z £añcuta
Jarku - nie wchodzimy na wzgórze - fajno, czyli umyæ siê do zmroku, bo potem toalety na zamku nierabotajet?
Jarek Przyby³o
Poza zamkiem bêdziê kilkadziesi±t toi-toiów w tym parê w wersji VIP z umywalk± i podobnymi bajerami.
Kto¶ w zesz³ym roku musia³ nie¼le zak³uciæ spokój mieszkaj±cej na zamku pani kustosz skoro w tym roku przekaza³a mi apel-pro¶bê, a ja umieszczam j± tutaj. Jeszcze raz podkre¶lam, nie jest to moja inicjatywa natomiast dla niezak³ucania dalszej wspó³pracy z zamkiem pro¶ba bêdzie spe³niona. Amen
Tomasz z £añcuta
Có¿ - by³o tam nie wpuszczaæ wczesnych crazy.gif Có¿ - damy radê - choæ umycie siê w toiku to szczyt perwersji dunno.gif ale trzeba sobie w ¿yciu radziæ - powiedzia³ baca zawi±zuj±c buta glist± icon_cool.gif
Jarek Przyby³o
Oj nie róbmy z wczesnych uosobienia wszelkiego z³a. To porz±dni go¶cie s± tylko im siê po wódce w³±cza Ja¶ - wêdrowniczek, a pani± kustosz mo¿e bola³ wtedy z±b.
Dzwonsson
Przeciez jestesmy wikingami,mamy zmysl do podrozy i eksploracji nowych,nie znanych nam wczesniej terenow.A jak juz cos odkryjemy,to musimy sie radowac z nowych zdobyczy terytorialnych:).A ludzie odbieraja to jako huliganstwo i zaklocanie spokoju...ach Ci pozni:D.
Tomasz z £añcuta
Ja tam nic do nich nie mam - ale faktem jest, ¿e to oni tam obozowali icon_cool.gif
Tylko coby by³ w ogóle dostêp do toalet by³. Bo rzeki w pobli¿u nie ma, gdzieby mozna sie umyæ po walce.
Dzwonsson
Ach...no nie ukrywam prawda jest,ze wczesni zawsze sieja zaglade i zniszczenie na turniejach.I czasami wstyd mi za chlopakow jak cos zniszcza,czy cos w tym nieszczesnym rodzaju:(.
Anen
Witam , czy zjawi sie ktos na turnieju jakis platnerz ??
Oraz , jest mozliwosc spedzenia milo weekendu z wami , jezeli ktos nie ma stroju ( bo porwal mu sie angsad.gif i szyje sie drugi smile.gif ??
Jarek Przyby³o
Nikt z p³atnerzy siê nie zapowida³.
Oczywi¶cie, ¿e jest mo¿liwo¶æ spêdzenia z nami ³ikendu bez stroju ale po stronie widzów.
Krzy¶ko
CYTAT(Dzwonsson @ 13:16 16.09.2006) *
Ach...no nie ukrywam prawda jest,ze wczesni zawsze sieja zaglade i zniszczenie na turniejach.I czasami wstyd mi za chlopakow jak cos zniszcza,czy cos w tym nieszczesnym rodzaju:(.

Rozumiem ¿e mówisz o swojej dru¿ynie ?
Abrat
CYTAT(Tomasz z £añcuta @ 13:25 14.09.2006) *
trzeba sobie w ¿yciu radziæ - powiedzia³ baca zawi±zuj±c buta glist± icon_cool.gif

a ja s³ysza³em, ¿e d¿d¿ownic±, bo glisty to nawet chba baca by nie wyd³ubywa³ z ... no wiecie z czego. hehehe.gif
sorry za offtopic.gif ale nie mog³em siê powstrzymaæ.

pozdr.
Abrat
kulawy niearab
Marek z Dobczyc
Chcê tylko poinformowaæ ¿e Kongregacja zjawi siê w niedziele w sk³adzie crazy.gifsób.
betty
Szanowny Panie Tomku z £añcuta. Pragnê przypomnieæ ¿e rok temu na zamku obok "GA". Dlaczego pó¼ni nigdy nie maj± obiektywizmy za³±czonego?
Tomasz z £añcuta
Ludkowie drodzy - ja stwierdzi³em fakt, ale je¶li ktokolwiek czuje siê ura¿ony to przepraszam aniol.gif
Poza tym to zaczyna byæ podobne do reakcji muzu³manów na wypowied¼ papie¿a.
Nie ma obozowania w poblizu zamku, wiêc kwestia jest rozwi±zana. dunno.gif
Dzwonsson
CYTAT(Krzy¶ko @ 08:35 18.09.2006) *
Rozumiem ¿e mówisz o swojej dru¿ynie ?

Niestety tak,czasami nie pokazujemy sie z najlepszej strony,mimo szczerych checi.Na razie zadnych szkod nie wyrzadzilismy,ale nerwow organizatorom juz sie zdazalo nadszarpac:/.
Jednak z kazdym zjazdem nabywamy nowego doswiadczenia i uczymy sie czegos,tak wiec sadze,ze problemow nie bedzie(za malo wczesnych:P).
Mam tez do Ciebie pytanie.Nie musisz odpowiadac,choc nie jest to nic osobistego.Czy Tobie lub Twojej druzynie nie zdazyly sie jakies przykre/glupie wpadki?Prawie kazdy mial takie historie,ale sadze,ze wlasnie takie sytuacje ucza.
Tomasz z £añcuta
Ludziska - pax miêdzy pogany - ja zacz±elem i ja skoñczê - Nie wa¿ne co by³o - wa¿ne by tym razem nic nie zak³óci³o kontaktów z dyrekcj± zamku. icon_cool.gif
A o b³êdach i wypaczeniach pogadamy na Dêbnie je¶li was najdzie ochota admin-patrzy.gif
Krzy¶ko
A właśnie ! Pytanie mam...

Czy w tym roku będzie można "dorobić do paliwa" bo chcemy uniknąć sytuacji z zeszłego roku kiedy próbowaliśmy sprzedać niewolnika turystom i zjawił się pan który straszył nas ochroną i konserwatorem zabytków polskich..

Do Dzwonnsona

Nawet jeżeli, to nie widzę powodów by rozmawiać o tym, w tym temacie, na tym forum. Nie lubię kiedy ktoś przeprasza za mnie..
Dzwonsson
Tomasz ma racje,jak bedzie taka mozliwosc to i ten temat na zamku obgadamy:).
K³apy z Tarnowa
Ktos pytal o roboty drogowe ... zawsze mozna jechac z tarnowa na krakow jak na szczurowa ... tam za jakas wioska jest znak ze do debna w lewo i sie wyjezdza dokladnie na krzyzowce przed zamkiem :-) mozna na mapie poszuakac tego ... jest napewno szybciej :-D
Krzy¶ko
Mam przykry obowi±zek poinformowaæ iz DCD nie da rady stawiæ siê w tym roku w Dêbnie.
icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif niestety ale posypa³o siê nam po prostu wszystko icon_sad.gif icon_sad.gif icon_sad.gif
¯yczymy mi³ej zabawy uczestnikom
Osio³
Nawet jednego przedstawiciela nie uda Wam sie wys³aæ? Szkoda icon_sad.gif
Grzyp
Mam pytanie, od której w sobote bêdzie kto¶ pod zamkiem? Bo akurat za³apa³em siê na darmowy transport tylko ¿e bêdê planowo w Dêbnie wcze¶nie rano w sobotê.
Sebastian
Postaramy siê byæ od rana - rêczê, ¿e przed po³udniem smile.gif; jednakowo¿ od 9 kto¶ ju¿ powinien byæ: nie mówiê dok³adnie gdy¿ ro¿nie bywa, a za wszystkich wypowiadaæ siê nie mam zamiaru.
Zatem do zobaczenia…
Szamil
Przywioz³em ok 16 ze znajomymi namiot dla tancerzy z ogniem (namiot oczywi¶cie wczesny :D - tak na moje oko wczesne lata 90 XX wieku :D) - kilka ekip ju¿ siê wtedy krêci³o.
Szamil
Moja dru¿yna po raz pierwszy w tego typu imprezie. Dlatego te¿ ogromne podziêkowania m.in dla Wojów Peruna za przygarniêcie nas oraz lekcje fechtunku (którym swoja drog± przygl±da³o siê sporo ludzi z mostu prowadzacego do zamku).

Podziêkowania równie¿ dla Sebastiana, ludzi z Zamo¶cia - za bitwê:D.

Kilka fotek (niestety aparat skapitulowa³ angsad.gif).

http://www.galerie.szczepanow.pl/2006/2409 - 24 wrzesnia 2006 - Debno - XI Miedzynarodowy Turniej Rycerski o Zloty Warkocz Tarlowny.

Bêdê mia³ w tym tygodniu film z turnieju - pode¶le linka do EMule.
Jarek Przyby³o
Taniec z ogniem zrobi³ wra¿enie, na mnie te¿ choæ ju¿ parê rzeczy w ¿yciu widzia³em. Je¶li przyjmiecie mnie do krêcenia zapalonymi lontami muszkietowymi to jestem chêtny icon_wink.gif. Je¶li by³ to wasz debiut imprezowy, to pogratulowaæ debiutu i dziêkujê za wasz udzia³ w turnieju, ognie, wspólne bicie Szwedów itd. itd.
My¶le, ¿e nasze kontakty na tym siê nie skoñcz±.
Niech ¶w Stanis³aw ma was w swojej opiece.
S³awek zTarnowa
Witam!

Zabawa była przednia, słońce grzało-niemal jak nigdy na Dębnie--dobre zakończenie sezonu letniego.
Pozdrawiam wszystkich, z którymi się zetknąłem podczas tego festo-turnieju i tuszę, że nikomu "nie nadepnąłem na odcisk".

Mam nadzieję, że formuła turnieju bojowego odpowiadała wszystkim i nikt nie czuje się pokrzywdzony wynikami. W razie uwag--proszę tutaj albo na priv. Przyznam, że niektóre pojedynki było bardzo trudno rozstrzygnąć - zwłaszcza kiedy w akcji były długie miecze na tarcze (szczególnie dwie takie walki utkwiły mi w głowie-ci co byli to wiedzą)-staralismy się brać wszystkie czynniki pod uwagę dla obiektywności oceny zmagań. Niewielką ilość walczących rekompensował dosyć wysoki poziom walk - gratuluję wszystkim uczestnikom i Gregorowi-jako zwycięzcy.
Dziękuję zespołowi sędziów, a szczególnie Marcinowi Pyszno z Konfraterni, Sebastianowi z Wojów Peruna, Jackowi z KCHN, i naszym ludkom z GA za dobrą robotę.

Mojemu Bractwu dziękuję za pracę i poświęcenie w każdej minucie trwania tego turnieju...i przy okazji chciałbym zdementować plotkę jaka krążyła na nasz temat, a w szczególności nt Kota---jedynym "dopalaczem" jaki stosujemy to czasem napoje kofeinowe przed walką i batonik typu "Mars" (bo brzmi tak jakoś bojowo tongue.gif ...). Dziękuję smile.gif ...a bieganiem po polu walki nadrabiamy po prostu łatwą spychalność jako niezapuszkowani we frontalnym starciu.
Tomasz z £añcuta
Wiekie dziêki Jarku za imprezê clap.gif Dziêki wszystkim za wspóln± zabawê, walkê i etc. Pokaz tañca ognia by³ wspania³y clap.gif Nale¿y te¿ podziêkowaæ pani kustosz za zablokowanie nam dostêpu do wody mad.gif
Powinni¶my to opisaæ w gazetach ass.gif
Dziêki MacDweinowi i reszcie Leliwy za wspania³y ¿urek i wspania³± atmosferê przy ognisku.
Do zobaczenia
Jarek Przyby³o
Skoro ju¿ niektórzy ju¿ wstali i pisz± to ja napiszê co¶ wiêcej.
Gratulacje dla Gregora z okazji zwyciêstwa w bojówce i odebrania g³ownego trofeum. Dla Sebastiana - za zwyciêstwo w turnieju ³uczniczym. Wszystkim gratulacje za wytrzymanie szaleñczego tempa turnieju. Potraktujcie to moi mili jako trening w b³yskawicznym przemieszczaniu siê po polu walki, szybkim ubieraniu, rozbieraniu. Przyda siê w ¿yciu codziennym i turniejowym icon_wink.gif. Nie wiem czy na jakim¶ innym turnieju z powodu ostrza³u artyleryjskiego drzewa pozbywa³y siê ga³êzi (na szczê¶cie bez ofiar) a zamek tynku (autentycznie tynk odpad³ po wystrzale z æwierækolumbryny). Sprawy wody i generalnie podej¶cia "zamkowych" nie bêdê komentowa³. Pomimo tego uwa¿am, ¿e stosunkowo nowa tradycja turniejów dwudniowych siê sprawdza a wieczorny program rozrywkowo-artystyczny Leliwitów jest nie do pobicia. Jeszcze raz dziêkujê Paniom i Paniom za przybycie i wspóln± zabawê.
Gregor z Krakowa
to jak wszyscy, to ja też :p

Turniej w Dębnie po zeszłym roku zapadł mi w pamięci jako najlepsze melee, w jakim brałem udział- w tym roku jednak troche sobie poleniuchowaliśmy i nie było tk dobrze- ja jak to ja zawsze musze sobie pomarudzić
Co do bojowego, miałem szczeście i sie udało- dziekuje wszystkim przeciwnikom jacy staneli na mojej drodze. Pociąg do blond warkocza jednak okazał sie silniejszy- czyżbym miał słabość do blondynek (w sumie zdrobnienie Tarcia brzmi... nie jednak nie brzmi bum.gif ) teraz Margo mnie zabije bic.gif
Jak ktoś może ma filmik z mojej walki z Ryśkiem z Konfraterni to bym prosił- takie capy jak wtedy dostałem aż chce zobaczyć z boku

Napój kofeinowy jest bleee

Pogoda dopisała bardzo -w tym roku pływaliśmy w słoneczkowych promieniach, miła odmiana do roku poprzedniego.

Jarku, dziękuje Ci za organizację turnieju, było szybko-szybko-biegiem-biegiem ale to też ma swój urok, jeśłi zaś chodzi o zamek, to przyznam że mnie wqrzyli na maxa, gdy ochrona nie pozwoliła nam nawet wejśc na dziedziniec. Można by sie zastanowić nad jakimś psztyczkiem w nos dla Pani kustosz która wybitnie nie jest ..... no wiecie admin-patrzy.gif

pozdrawiam wszystkich, miło was było znów zobaczyć. Koniec sezonu i kilka miesięcy przerwy- ale będzie co wspominac. Zobaczymy się szybko, na M.U.R-beton cicho.gif
Szamil
Jarek Przyby³o: - by³a to pierwsza impreza turniejowa - do tej pory sialismy mrok tylko na pokazach :D.

Machania z lontem Teatr DO jeszcze nie probowa³ - ale gdyby poszerzyc pokaz o elementy piroteczniczne - to kto wie :D.

Tomasz z £añcuta: Wody mo¿e nie bylo, ale za to fosê zamkow± oko³o 16.00 zacze³o zalewac szambo... - sporo ludzi w to wdep³o i siarczy¶cie z³orzeczy³o.

Je¶li kto¶ u¿ywa Osio³ka - to tutaj znajduje siê kilka kawa³ków z turnieju - parada, trening z Perunami, pokazy S³owaków, konnicy, bitwa o zamek, pokazy artyleryjskie, oraz taniec z ogniem - jako¶æ nie jest za cudowna - ale gdyby ktos chcia³ obejrzeæ :D (c±³o¶æ jakie¶ 2,5 Gb)

ed2k://|file|Debno%202006.mpg|2696196100|5C7E8FA7F92789B08526CA23C58936B0|h=3GOMCABPXKPJKQW5LSXFOU4
46DYDQY4G|/

A tu film z ubieg³ego roku.

ed2k://|file|Turniej%20w%20Debnie%202005.mpg|2052237820|0D2200EACB2B9931A2E25C5E63F3CA95|h=D6JAV32J5S7HCK6FSP5FDEA
NCJSJ74DX|/
Grzyp
Wielkie dziêki dla wszystkich za wspania³± impreze, gratulacje dla organizatorów za ca³okszta³t; ¿urek made by Leliwa i ud¼ce by³y genialne, podobnie jak reszta jedzonka.

Do zobaczenia!

Btw... pani kustosz nale¿y siê stos...
GrzesiU
Zamojskie Bractwo Rycerskie dziêkuje wszystkim za pyszn± zabawê. Pozdrawiamy wszystkich z którymi siê dobrze bawi³o. Szczególne pozdrowienia dla Jarka, Szymona i Wojów ¶w Stanis³awa za wspólne dzia³ania w nocnej bitwie.
Fireshow by³ naprawdê imponuj±cy.
S³owo do KBA - musimy zrobiæ bitwê w której bedziemy po jednej stronie barykady. Do tej pory zawsze l±dujemy przciwko sobie.
Pozdrowienai dla wszystkich uczestników. clap.gif clap.gif
Marcin Pyszno
Pierwsze Dêbno kiedy przypala³o s³oneczko i nie trzeba by³o taplaæ siê w podmok³ej fosie - wydaje mi siê, ¿e pomys³ siê sprawdzi³ - organizatorów proszê o uwzglêdnienie tego przy planach na przysz³y rok cool.gif
Melee fajne, ale jako¶ tak mniej ni¿ rok temu.
Mega szacun dla kolesi którzy zostali nad bram± gdy odpalono ¶wiecê dymn±. Sta³em dwa metry obok i widzia³em tylko k³eby dymu. Dos³ownie - CZAD icon_mrgreen.gif
Szymon Okrutny
CYTAT(Jarek Przyby³o @ 14:33 25.09.2006) *
a wieczorny program rozrywkowo-artystyczny Leliwitów jest nie do pobicia.

Ty ¿a³uj - ( albo siê ciesz) - ¿e d³u¿ej nie zosta³e¶ clap.gif

Pozdrówka dla Wojnicza
Marek z Dobczyc
krótko i tre¶ciwie: Dziêki za turniej smile.gif
Rafa³ zwany Brakiem
To by³o moje pierwsze Dêbno

Bardzo mi siê podoba³o i ju¿ nie mogê siê doczekaæ nastêpnego
Dziêki Sebastianowi za udostêpnienie namiotu oraz wszystkim za towarzystwo.
Co do Leliwy to ¿urku nie jad³em , ale zapiekanka by³a pycha a i „pobudka” siê uda³a
(choæ niektórzy nawet nie drgnêli:)

Dziêki wszystkim i do rych³ego zobaczenia.

Jeszcze ciep³e s³owo S(z)P Pani Kustosz : ........niech jej cebula zwiêdnie.
Gregor z Krakowa
cholera, z pania kustosz to chyba roapêta³em wojenke s³own±, ale mi nie oto chodiz³o by wszyscy wpisali jakies "ale" w jej strone ale by co¶ konstruktywnie podzia³aæ na XII turniej za rok- do tego stopnia, ze w rêcê Jarka daæ postulaty, jakie zamek ma spe³niæ by¶my przyjechali (teraz to mi sie dopiero dostanie od Pana Przyby³o) a jak nie, to bojkot turnieju lub co¶ mniej drastycznego

to takie moje lu¿ne, gówniarskie przemy¶lenia ale przyznam siê szczerze ze mo¿e nie tak jak napisa³em, ale co¶ trzeba z tym zrobic. na pocz±tek np przedyskutowaæ.....
IANUSS
chwała organizatorom
chwała sędziom
chwała uczestnikom.

w imienu Krakowskiej Chorągwi Najemnej wielkie dzięki za umożliwienie brania udzialu w takim szacownym przedsięwzięciu jakim był ten turniej. bawiliśmy się setnie i wśród przyjaciół i znajomków czas milo nam upłynął. w następnym roku też jesli tylko organizatorzy pozwola swoim towarzystwe wesprzemy swietnosc tej imprezy..

a teraz moim skromnym zdaniem...

dziękuje wszystkim za niesamowitą atmosfere która jest mozliwa tylko na dobrych turniejach. dziękuje sędziom za obiektywizm w liczeniu punktów...

dla moich przeciwników cóz..
GLORIA VICTIS! to zaszczyt z wami w szranki i konkury wstępowac!!! wam to SLAVA!!!..

wszystkich tych których pominolem w pośpiesznym zegnaniu sie zapewniam ze gdybym tylko was miał wówczas w polu widzenai to czule pozegnałbym. ale niestety czas jest okrótnym nadzorcom i to jego wina :P

jeszcze raz dzięki za turniej...

ps.

na większości for oraz galeri są zdjęcia z pokazów muszkieterów gwardzi szwajcarskiej ..z pokazów tatarów i innych grup rekonstrukcyjnych z polski i zagranicy ale nigdzie nie ma fotek z eliminacji, turnieju łuczniczego, a o zdjęciach z finałÃ³w turnieju bojowego nie wspominając... to tez czyto był turniej z pokazami czy pokazy z turniejem

ps.

szkoda ze w tym turnieju wprowadzoan była ordynacja wyborcza Pisu czyli wygrany bierze wszystko.. bo przeciez 3i 2 zajeli równie waleczni rycerze... prawda?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.