Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] V Turniej £ucznictwa Tradycyjnego-S³upsk 18-20.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Ruda
Jak co roku, ju¿ pi±ty raz z rzêdu w S³upsku odbêdzie sie Turniej £ucznictwa Tradycyjnego.
Zaproszenia zostan± w nied³ugim czasie porozsy³ane, za¶ plan imprezy wrzucony na to forum.

Zapraszamy wszystkich chêtnych do S³upska usmieszek_07.gif usmieszek_02.gif

Wszelkie pytania proszê kierowaæ pod adres boguslaw_v@o2.pl
Aubrey
Witam, z przyjemnoscia do Was zawitam...
efendi
Witam!
OBR juz sie zapowiada.A spotkamy sie najpierw u nas.
Pozdrawiam
Ewa z Raciborza
Ja siê piszê! A rybki bêd± na uczcie?
efendi
Ludzie! niech ktos cos zrobi, bo Ewka naprawde jest juz cala popisana szczerba.gif
A druga sprawa, jak pisze ze OBR i ja bede, to wiadomo ze Ewka takze king2.gif
Widze ze znowu bede musial z Toba(Ewko),pogadac przy pomocy biczyka nadzur.gif
Ruda
Ty, Efendi, batem siê tu nie popisuj, tylko bierz siê za ³apkê na muchy i ni± æwicz, bo w tym roku nie darujê Ci tego, co zawali³e¶ w zesz³ym anger.gif

Ewo, jak sie zjawiê na Dniach Opola, to trzeba obgadaæ strategiê, jak w/w pana zagoniæ do obowi±zków - jaki¶ d¼wig czy co¶ zamontowaæ, aby go odci±gaæ od stanowiska z jedzonkiem (jesli jakikolwiek d¼wig zdo³a to zrobiæ icon_cool.gif ). Mam nadziejê, ¿e Efendi wyleczy³ siê ju¿ z tej starczej depresji oud.gif i bardziej ¿wawo za owadami bêdzie gania³.
No i oczywi¶cie musisz go upilnowaæ, ¿eby nie zapomnia³ wzi±æ swoich ³uczników, bo ostatnio skleroza nie bola³a, ale Opole w ³uczniczym siê nie popisa³o bum.gif

A i rybki sie znajd±, bo inaczej Babcia nie przyjedzie tongue.gif
Ruda
Powiedzia³am.

HA! blinkie.gif
efendi
Ty Ruda sie doczekasz nadzur.gif moro.gif samurai.gif usmieszek_11.gif a wtedy usmieszek_08.gif
Czekaj pogadam z Tob± w Opolu nadzur.gif diabel.gif zly.gif repa.gif
Pozdrawiam
Ruda
Trochê to trwa³o, lecz w koñcu zaproszenia zosta³y rozes³ane szczerba.gif

Poni¿ej przedstawiam plan imprezy:

PI¡TEK, 18 SIERPNIA
14:00 - 22:00
Przyjazd uczestników bractw rycerskich, zakwaterowanie
21:00
Ognisko

SOBOTA, 19 SIERPNIA

10:00 - 17:00
Turnieje ³ucznicze na ró¿nych dystansach
12:00 - 16:00
Turniej bojowy - eliminacje
19:00
Inscenizacja bitwy z udzia³em wszystkich zaproszonych bractw (prawdopodobne miejsce - plac przed Ratuszem)

Wieczorem: biesiada rycerska na terenie OSiR

NIEDZIELA, 20 SIERPNIA (Rynek Rybacki i Bulwar Popie³uszki)

12:00 - 17:00
Turnieje ³ucznicze na krótkich dystansach, pokazy walk i tañca ¶redniowiecznego, kramy rêkodzielników, wrêczenie nagród zwyciêzcom turnejów
12:00 - 16:00
Turnej bojowy - fina³y

Z góry uprzedzam, i¿ mog± pojawiæ sie ma³e odstêpy od planu, gdy¿ ze wzgledu na sprawy urzêdowe, mog± sie pewne rzeczy poprzesuwaæ, lecz my¶lê, ¿e planu bêdziemy starali sie trzymaæ.

Pro¶ba jeszcze taka ma³a, aby bractwa chetne do udzia³u, zg³asza³y ilo¶æ osób. Nie musi byæ to ju¿ ostateczna liczba, lecz chcieliby¶my orientacyjnie wiedzieæ, jakie zapasiki poczyniæ, aby nieczego nie zabrak³o pijacy.gif (a w szczególno¶ci much dla co poniektórych icon_cool.gif )

Jesli s± jakie¶ osoby chêtne do przyjazdu, a nie dosta³y zaproszenia, proszê siê zg³aszaæ, wy¶lemy bigsmile2.gif

Co do bojówki, to wyja¶nienie zasad zostawiam Ja¶minowi, mam nadziejê, ¿e zjawi± siê nied³ugo usmieszek_07.gif walka.gif
Shiv
Witam. Kilka osób z rodowej dru¿yny Na³êczów tak¿e stawi siê na turnieju, proszê tylko o zamieszczenie regulaminu lub ustosunkowanie siê do ³uków Bisoka: Dopuszczalne czy te¿ nie icon_redface.gif oraz o sposób dostarczenia zaproszeñ. o odpowiedz proszê na priva^^
Ruda
Taka ma³a pro¶ba do zaproszonych bractw:

Proszê o potwierdzanie przyjazdu i podanie orientacyjnej ilo¶ci osób.

No chyba ¿e ludzie boj± sie ekipy opolskiej, która siê zapowiedzia³a w ilo¶ci niemal¿e ogromnej i bêdzie podobno wymiataæ usmieszek_07.gif walka.gif
Szefa tej¿e ekipy nie nale¿y sie obawiaæ, zostanie skutecznie unieszkodliwiony usmieszek_05.gif usmieszek_01.gif
efendi
Ha!! bigsmile2.gif szczerba.gif
Bedziemy i potwierdzamy.Zeby sie zaaklimatyzowac, bedziemy tydzien wczesniej. Przyjedziemy w jakies 25 osób(to narazie) smile.gif a za jakies dwa tygodnie podam dok³adn± liste.
Caluski(a Ty Ruda juz sie bój maniac.gif samurai.gif )
Pozdrawiam
Efendi
maramara
S³awieñska Dru¿yna Najemna "Czarnej Ró¿y" oficjalnie potwierdza swój udzia³ w imprezie. (ma³a zmiana nazwy devil.gif )
Je¶li chodzi o ilo¶c osób to ciê¿ko mi cokolwiek na ten teamat powiedzie, ale liczyc trzeba ok 8-10, ¿eby jedzonka nie zabrak³o bigsmile2.gif .
Jak dobrze pójdzie to z w³asnym namiotem przyjedziemy i nie bêdziemy ju¿ tak licznie okupowa namitu KKR ;)
Ruda
Tak, tak, Efendi, ja siê ju¿ od zesz³ego roku bojê... Ca³e Dni Opola siê ba³am... I co? I nic... bum.gif
Vlad
To teraz ja siê odezwê a co:) Skoro nie dopisali¶my w Drahimiu czego nie mogê sobie wybaczyæ anger.gif my¶lê ¿e pojawimy siê w S³upsku nie wiem w ile osób pewnie garstka ale ja postaram siê przyjechaæsmile.gif
Pozdrawiam
Rafa³ Pr±dzyñski
Chcia³bym siê w zw trzy osoby pojawiæ - nie wiem co z tego wyniknie - ale wolê uprzedziæ. Chcê w koñcu zobaczyæ ta Rud± na w³asne oczyska tongue.gif
slepun
Witam serdecznie.

Z naszej strony z pewno¶ci± przybed± 4 osoby choæ i mo¿liwe ¿e stan sie powiêkszy do maksymalnie my¶lê ¿e 8.

Pozdrawiam
jasmin
Propozycja bojowego na slupskim Luczniczym:

Jako, ze wiekszosc ludzi przyjezdza do nas strzelac z luku, bojowka jest jedynie milym dodatkiem nie zas G£ÓWNA atrakcja dnia. W tym roku bedzie kontynuacja owego patentu.

Bojowka jest dwu - konkurencyjna. Uwaga bojowka jest turniejem RYCERSKIM, gdzie bedziemy zwracac uwage na zachowanie, wyglad i uczynki walczacego.

Glówna nagroda: Ruda po raz pierwszy w zyciu pomaluje usta jaskrawo czerwona szminka i odcisnie soczysty pocalunek na helmie zwyciezcy. Jak zwyciezca bedzie przystojny, to moze pozwoli mu na nastepnym turnieju walczyc w jej imieniu i ku jej chwaly.

Skrótowo zasady, bo i tak ich nie czytacie a przed turniejem trzeba wszystko od nowa t³umaczyæ:
1. Podzia³ na grupy, w grupie ka¿dy z ka¿dym;
2. W sobotê walka tylko rycerska (kontakt z przeciwnikiem tylko przy pomocy broni - ¿adnych ataków tarcz±, kopniêæ itd ...)
3. Walka do 5 trafieñ ale:
- ka¿dy z ka¿dym toczy 3 rundowy pojedynek, ka¿dy pojedynek w innej kombinacji: miecz+tarcza; miecz d³ugi tzw pó³torak (lub krotki trzymany w dwu rekach ...); tarcza+broñ boczna (topór, buzdygan, wekiera, tasak itp ...). Po zakoñczeniu rundy nastepuje wymiana broni i nastepna runda. Nie ma przerw na odpoczynek 15 minut itp ...
4. W niedziele bojowka tylko i wylacznie na miecze dlugie. Bojowka bedzie na czas - minuta, oprocz normalnych trafien z miecza punktowane beda inne techniki w stylu: wytracenie broni, obalenie ...
5. Wymagamy pelnego, mocnego opancerzenia rycerskiego od stop do glowy. Odpadaja w 100% patenty w stylu: tylko przeszywanica, platy skorzane lub aluminium i wszelkie triki majace na celu zmniejszenie masy opancerzenia w ramach poprawienia parametrów szybko¶ciowych. Sprzêt ma byæ czysty i zadbany, odpadaj± miecze, he³my i zbroje wypolerowane na lustro. Chyba, ze kto¶ mi udowodni, ¿e tak go wypolerowa³ ceg³± albo piaskiem, a nie past± polersk± "zielon±". To nie galeria sztuki.
6. Kazdy biaracy udzial w bojowce sobotniej musi byc w barwach rycerskich (helm z klejnotem, wappenrock itd). Kazdy na bojowy wchodzi z minimum jednym pacholkiem, ktorych zadanie jest: podac bron, gdy upadnie, szybko poprawic sprzet, podniesc maske do gory itp. Jezeli ktos nie ma barw (HISTORYCZNOSC na to nie pozwala), wowczas pacholek musi miec "sztandar lub totem" lub tarcze. Uwaga: Helm jest zakladany w szrankach po przedstawieniu rycerzy przez pacholkow, bron jest takze wraz z tarcza podawana w szrankach.

Oczywiscie jest to propozycja, skierowana do tych, ktorzy przyjada i beda chcieli powalczyc.
Ruda
Normalnie ja tu widzê, ¿e s³ynna sie robiê... ovation.gif Ludziska przyje¿d¿aj± mnie poznaæ... Jako nagrodê oferuj± moje usta na he³mie...

No no... jeszcze trochê i popadnê w samozachwyt tongue.gif

A co do walki w imieniu Rudej, to hmmm... to ju¿ jest zaszczyt, który przypad³ niejakiemu rycerzowi Mientkiemu walka.gif Przykro mi bardzo, ale ta nagroda jest nieaktualna icon_cool.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Do czasu smile.gif
Mientki
Czy przypadkiem mo¶æ Rafa³ Pr±dzyñski kwestionuje me ¶wiête prawo do walki w imieniu Rudej?
a mo¿e mo¶æ by chcia³ stan±æ ze mn± w szrankach i spróbowaæ swych si³ ze mn±?...
gomba
Tak.Mientki Vs Hegemon ale tylko przy zachowaniu wszekich zasad panuj±cych w traktatach Ligi Rycerskiej bigsmile2.gif Pozdro Mientki devil.gif Ciekawe jaki bylby wynik.
koharu
a mówcie sobie co chcecie devil.gif i tak ostatecznie Ruda na moim policzku ten jaskrawo-soczysto-czerwony poca³unek zostawi crazy.gif

a walczyæ bêdê w³asnymi sposobami icon_cool.gif :
zajdê od ty³u i na ¶mieræ za³askoczê albo w ostateczno¶ci pewnego naszego ma³ego kolegê do rozmowy pode¶lê..... bigsmile2.gif
Ruda
Wybawczyni moja... Dziêkujê za odsiecz... tracker.gif

To¿ to Ci panowie w ferworze walki nawet nie zauwa¿yliby mnie, gdybym miêdzy nich wesz³a i próbowa³a ich rozdzieliæ... I kicha usmieszek_01.gif

I o kogo wtedy by walczyli? I nagroda by siê nie osta³a...
Rafa³ Pr±dzyñski
Panie Gomba - zatkaj Pan Gombê jak nie wiesz co godasz, z kim i do czego. Ró¿nica miêdzy nami polega na tym ¿ê ja te¿ jestem ch³opiec ze wsi - tyle ¿e ze swojej w³asnej icon_cool.gif .

Je¶li chodzi o lekcjê fechtunku to Pana akurat nie staæ na mnie - jestem drogi bo dobry.

Je¶li chodzi o udowadnianie sobie czego¶ tam - to sam sobie ju¿ dostatecznie wiele ¿eczy udowodni³em. W leciech jestem, wiagry nie za¿ywam, bijatyki skoñczy³em w podstawówce - co¿, s± me¿czy¼ni i s± faceci bigsmile2.gif

Je¶li chodzi o jakie¶ powa¿ne sprawy - to serdecznie zapraszam do tañca - w gaciach, w koszulach i bez czapek - a miecze najlepiej ostre - nie lubiê têpackiego masowania czasami ca³kiem niez³ych produktów naszych p³atnerzy smile.gif .

Zwykle nic tak nie poprawia ostro¶ci widzenia i rozs±dku jak troszkê puszczonej krwi. mad.gif Kibolowe pseudo bohurty i niby pojedynki dobre s± dla gówniarzy w ka¿dym wieku. Ja w ramach udowadniania sobie nigdy nie mia³em z³amañ, st³uczeñ, wstrz±sów mózgu itp.. Blizny po ranach otwartych mo¿e zobaczyæ Miêtki,...a niektóre tylko Pani Ruda icon_redface.gif

Panie Miêtki - a gdzie¿ bym ja ¶mia³ takie supozycje sobie wystawiaæ. Ja tylko zuwarzy³em, ¿e wszyæko to marno¶æ i proch doczesny, a bo to i ¿ycie ludzie niezwykle kruchym siê zdawa a kobieta zmienn± jest heart.gif , zw³aszcza ruda,³adna i m³oda.

Nic pewnego na tym ¶wiecie oprócz ludzkich przemian co ju¿ u niejakiego Owidia read.gif przed lat tysi±cami sta³o.

Ergo Ruda jak oni siê bêd± bezsensownie prali to ja Ci ³±dnie i sk³adnie opowiem kilka mi³ych historyjek i radosnych anegdotek z mojego ³adjackiego, niedemokratycznego, niepoprawnego ¿ywota heart.gif icon_wink.gif
Ruda
Owszem, kobieta zmienn± bywa. mad.gif
Zreszt± ja ostatnio przesadza³am ze zmienno¶ci±, tote¿ z racji tego, i¿ ju¿ ani ruda nie jestem, ani za ³adna, tylko m³od± (jeszcze) uda³o mi siê ostaæ, postanowienie zrobi³am, co by jak najmniej siê zmieniaæ i oscylowaæ ku stabilizacji. tongue.gif

Tak ogólnie uprzedzam wszystkich, ¿e wredna jestem przeokrutnie, tote¿ niech nikogo nie zdziwi, ¿e w czasie walk o mnie na jakies piwo wybyæ mogê diabel.gif Sporo osób o mym charakterze ju¿ sie przekona³o i na dobre im to nie wysz³o, wiec teraz wolê uprzedziæ wszystkich, kto znajomo¶æ ze mn± chce zawrzeæ usmieszek_05.gif
koharu
doskonale doskonale, jestem wredna tak samo, wiêc przy tym piwie towarzyszyæ Ci bêdê icon_mrgreen.gif
Destro
Chor±giew Wojewody Poznañskiego Sêdziwoda z Ostroroga h. Na³êcz
(dawna Najemna Dru¿yna £ucznicza Umbra Sagittae)
potwierdza chêæ przybycia, przybêdziemy w sile oko³o 8 osób.
zaproszenie juz dostali¶my smile.gif
Gangrel
A ja jestem wredna do kwadratu po moim dziadostwie oud.gif Dlatego, te¿ z wami wyruszê aby czuwaæ nad waszym bezpieczeñstwem walka.gif usmieszek_07.gif samurai.gif
Ruda
Oj tak, Twoje kochane Dziadostwo jest wredne strasznie diabel.gif oud.gif

Tak poza tym, to uprasza się bardzo przyjezdnych o wynajęcie jakich szamanów/czarownic/kogos innego znającego sie na tym* , co by pogoda dopisała i nie była taka jak to niejaki Efendi ma w zwyczaju mieć na swoich turniejach cool.gif Ale to pewnie na nich wpływa tak zgubnie obecność Tomka Konopczyca devil.gif

Miejmy nadzieję, że niejaki szef Bractwa Opolskiego nie przywiezie ze sobą złych fluidów i złej pogody... Bo jesli to uczyni, to... usmieszek_01.gif samurai.gif usmieszek_05.gif moro.gif nadzur.gif i nie będzie pat.gif , trzeba będzie much na kolacyjkę sobie własnoręcznie nałapać...

*-niepotrzebne skreślić
Mientki
Obawiam sie ze przywiezie...ale zamiast zlych fluidow i pogody, to conajmniej jedna sztuke czlowieka co wystarczy i za owe fluidy i pogode diabel.gif
istnego ulubienca pewnych dwoch szanownych Bia³og³ów od Bogus³awa V
i ku placzowi wlascicielki pewnej rzeczy oczywiscie usmieszek_07.gif
koharu
istny ulubieñcze pewnych dwóch szanownych Bia³og³ów, jakby¶ jednak tê ³adn± pogodê gdzies tam po drodze zgarn±³ i przywióz³ ze sob± to by Ciê owe dwie szanowne gotowe by³y ju¿ na jakim piedestale ustawiaæ love3.gif i kult Twej osoby rozpoczynaæ .... (vodoo... devil.gif )
Mientki
³adna pogoda.....a coz to takiego, bo nie przypominam sobie :]...chyba ze myslisz o deszczu na bojowym, bitwie, i walkach dla rozrywki swojej wlasnej i przyjemnosci.....i obrzydliwymi chwilami slonca kiedy akurat przestajesz walczyc
a co do dwoch Bia³og³ów to obawiam sie ze Voodoo to najprzyjemniejsze co by mnie czekalo, nie liczac pewnych drzwi samochodu na swoim karku, zatrutej strawy i bog jeden wie czego jeszcze.
koharu
no proszê, jaki grzeczny, sam jeszcze pomys³y podsuwa icon_cool.gif
ja nawet nie proszê o tak du¿o jak s³oñce, najzwyczajniejsze cumulusy mi wystarcz±, nawet za altusy nie bêdê z³a, chyba, ¿e siê machniesz i jakie¶ delikatne stratusy za³atwisz :D
Ruda
Ja sobie wypraszam deszcze w czasie bojówki... Jako że bojowy jest w tym samym czasie, co łuczniczy, a mam ten zaszczyt sędziowania w nim, to chciałabym być trochę choć sucha.... rant.gif

Ja rozumiem Pana Rycerza, że jemu to nie przeszkadza, bo on to pewnie trochę egoistyczny, hełm na głowie ma, to mu nie pada... icon_cool.gif a gdzie poszanowanie dla panien organizatorek? (panom to pewnie wsio rybka) Panu się nic nie stanie, a my kurować się do łÃ³żeczka na czas dłuższy... tears.gif

Cumulusy czy inne chmurusy pospolitusy mogą być, to przynajmniej w oczka nie będzie raziło i będę mogła popodziwiać kunszt łuczniczy i bojowy pań i panów przebierańców jester.gif
Mientki
mysle ze przytaszcze ze soba conajmniej Nimbostratusy zeby bylo ciekawie.
i daruj prosze.....prawie wszystko ale zdecydowanie nie jestem grzeczny smile.gif

Deszczyk mi przeszkadza i to wielce.....czyscic zbroje trzeba to raz.
i naprawde niechcialbym zeby na panie organizatorki deszczyk kapal, bo rozchoruja sie jeszcze i co wtedy bedzie, tzreba bedzie o owe panie dbac, herbatke robic, czy cos innego do picia zeby stan zdrowia sie poprawil smile.gif
koharu
i tutaj w³a¶nie nale¿y potrafiæ siê dobrze ustawiæ (powiedzia³a ta, która bêdzie sobie w namiocie siedzieæ i punkty liczyæ bigsmile2.gif )
wiêc niezale¿nie od tego, jakiego strato-alto-cumulo-nimbusa ze sob± przyci±gniesz to przynajmniej mnie na sumieniu mieæ nie bêdziesz aniol.gif
Mientki
na sumieniu to ja bede mial wszystkich ktorzy beda mieli tego niefarta mnie poznac badz spotkac ponownie smile.gif
a co z soba przywioze...to juz sie zobaczy diabel.gif
Ruda
A tak naprawdę, co by skończyć głupie żarty, aby nikt nie myślał, że tylko dobry humor nas sie trzyma i poważni w ogóle nie jesteśmy, to pragnę z góry podziekować tym wszystkim, którzy się u nas zjawią i spowodują, że nasz turniej w tym roku będzie przynajmniej tak dobry jak w zeszłym roku go opisywano. ovation.gif

I niechaj w pamięci innych to się ostanie: co złego, to nie my icon_wink.gif
Kszysz
Ruda, pamietasz jak na Grunwaldzie obiecalismy ci tak± mega wypa¶n± sa³atkê na S³upsk ;)
nie spodziewaj sie ¿e to Cie ominie <twisted>
Ruda
I jak ja mam tu, drodzy ludzie, prowadziæ powa¿nie temat, kiedy takie gro¼by mi tu przedstawiaja? rant.gif

Kszyszu, rozumiem, ¿e skoro nie bedzie Tadzika, to zajmiesz jego miejsce i wraz z niejakim Mientkim wci¶niecie we mnie t± sa³atkê? Zobaczysz, ju¿ ja siê zemszczê... Takiego ca³usa Ci zafundujê, ¿e przynajmniej do 30. roku ¿ycia bêdziesz mia³ dosyæ ca³usów od kobiet... Ja ju¿ pamiêtam Twoj± reakcjê na moje ca³usy z Grunwaldu i wykorzystam to jak siê tylko da diabel.gif

A Mientki? Z nim te¿ jakos sobie poradzê... usmieszek_05.gif bum.gif
Mientki
Powaga powaga, owszem, czasami potzrebna...ale czlowieka odemnie z bractwa nie dam skrzywdzic ( Kszyszu hehe... ) i mysle ze jakos bede w stanie go od Ciebie Ruda uchronic usmieszek_04.gif diabel.gif Szykujcie sie bo Opole nadciaga wielkimi krokami na swych mechanicznych rumakach warrior.gif
GrIaN
Witam!!
Mam pytanie odnosnie turnieju ³uczniczego. Jakie sa wymagania co do uzbrojenia, bo wiem, ¿e turniej ten odbywac ma sie w stulu bojowym. tudziez co jest wymagane przyszywa, kaptur kolczy kolczyga bron boczna?? mo¿na prosic o jakies info? Marto-Ruda zdradz w co sie trza oblec huh.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Dzi¶ ju¿ wiem z ca³± pewno¶ci±, ze niestety nie bêdzie mi dane zobaczyæ siê z Rud± (która nie jest ruda) z Efendim i wogóle z nikim w S³upsku. Niestety nas tam nie bêdzie - na 100%. Wniedzielê bêdê pokonywa³ drogê do swojego sta³ego miejsca zamieszkania, z niesta³ego miejsca zamieszkania - nic siê zrobic nie da³o.
¯a³ujê. Mam nadziejê ¿e zaproszenie bêdzie aktualne tak¿e w przysz³ym roku. W takim uk³adzie z góry nasz udzia³ zaplanujemy - poczynaj±c od dnia w którym zostanie ustalona data imprezy.

¯a³uje tego strzelania na odleg³o¶ciach usmieszek_01.gif . Chyba jak narazie jedyna takie miejsce w kraju gdzi esiê powaznie traktuje dystanse.
Ruda
Drogi GrIaNie. Co do bojówki, to ju¿ mówiê, co nastepuje: otóz je¶li o wyposa¿enie na bojowy, który to w sobotê sie odbêdzie, to wymagane s± stroje dopasowane do ³ucznika danej epoki (minimum przeszywka+ewentualna kolczuga, p³aty itp., broñ przyboczna, ew. puklerz, na g³owie he³m [od biedy czepiec kolczy]). Uk³onem w stronê osób stylizuj±cych sie na Janczarów jest fakt, ¿e mieli oni bardzo ubogie uzbrojenie, tote¿ nie musz± oni równie¿ u nas na turnieju w pe³nych p³ytach wystepowaæ icon_cool.gif

Drogi Rafale Pr±dzyñski. Nie bêdzie Ci zatem dane w tym roku poznaæ nierudej Rudej, ale równie¿ na przysz³y rok mo¿ecie czuæ siê zaproszeni. Co jednak nie zmienia faktu, ¿e jest nam przykro z powodu Waszej nieobecno¶ci sad3.gif
Rafa³ Pr±dzyñski
Zan³em kiedys jedna rud±, bardzofajna babka by³a, ale Ty ³adniejsza, choæ nie ruda huh.gif ciekawe czy jak te¿ zamieszczê swój herb na focie to bedê mia³ wieksze szanse uderzawszy do acanki w koperczaki icon_wink.gif
Destro
Chcia³bym w imieniu Chor±gwii Wojewody Poznaskiego Sêdziwoja z Ostroroga h. Na³êcz,
podziêkowaæ organizatorom oraz wszystkim przyjezdnym bractwom, za wspania³± zabawe.
W tym roku jeszcze sie tak dobrze nie bawi³em, tañce i piwo ca³± noc, wysmienita uczta,
ciekawy pomys³ z bojówk±, choæ bardzo mêcz±cy zapewne dla zawodników,
³uczniczy tak¿e bardzo pasjonuj±cy smile.gif
no i oczywi¶cie SZPROT :D

pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje do zpbaczenia za rok w s³upsku smile.gif
Sweet Titi
Witam
W imieniu Zaworskiej Dru¿yny £uczniczej mam zaszczyt podziêkowaæ ca³ej Dru¿ynie Rycerskiej Ksiêcia Bogus³awa V za zaproszenie oraz ugoszczenie nas, jak i za naprawdê przedni± zabawê jaka tam mia³a miejsce i w której uczestniczyli¶my
respekt.gif

Pozdrawiam
Tomasz Tryzna z Zaworskiej Dru¿yny £uczniczej

P.S. Ruda, je¶li za¶ chodzi o bicie siê na pacynki to wszystko wina Twojej „córki” czy "siostrzenicy"< skleroza nie boli> i Milkiway-e szczerba.gif
Gandalf
¦wietna organizacja, super przyjcie go¶ci, ¶wietna zabawa, przepiêkna aura. Nie bede sie rozpisywal. Za wiele by opowiadac. ;)
W imieniu Koszaliñskiej Kompanii Rycerskiej dziêkujê za mi³e spotkanie. Widzimy siê za tydzieñ u nas. ;)
thanx.gif
Mientki
Serdeczne i wielkie dzieki za zaproszenie OBRu do S³upska icon_cool.gif ( ale mysle ze o tym lepiej i ladniej napsize Efendi smile.gif )
impreza naprawde fajna, deszczyk calkiem mily i sporadyczny hehe ( co obiecalem to przywiozlem ;) )
Bojowy bardzo ciekawy i nie az tak meczacy jak myslalem i moglo by sie wydawac, oby wiecej takich ciekawostek usmieszek_11.gif uczta przednia, w koncu potanczylem z taka jedna niedobra devil.gif
Pozdrowienia od Arnolda smile.gif kompocik przepyszny love3.gif
odemnie respekt.gif i maly cieñ nadzieji na zaproszenie na przyszly raz smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.