Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Sierpieñ] V Turniej £ucznictwa Tradycyjnego-S³upsk 18-20.08
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Gangrel
CYTAT
wszystko wina Twojej „córki” czy "siostrzenicy"< skleroza nie boli> i Milkiway-e
Ma³e wtr±cenie Tomku icon_wink.gif Jestem jej wnuczk± oud.gif I nie my¶l, ¿e zapomnê o tych Milkiwayach icon_cool.gif i dlaczego w³a¶ciwie moja wina? bum.gif

Wielkie podziêkowania dla wszystkich ³uczników bior±cych udzia³ w turnieju, dziêki którym ani w sobotê ani w niedzielê nie zabrak³o dla nas pracy przy sêdziowaniu val.gif a tak¿e dla wszystkich z którymi hopsasa³am w sobotni± noc usmieszek_02.gif
I z góry na przysz³y rok : dla wszystkich ³uczników próbuj±cych przekupiæ mnie podczas turnieju ³uczniczego radzê szykowaæ spory zapas s³odyczy zamiast piwa icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif jezyk.gif
Kszysz
turniej by³ naprawde udany, mo¿na by³o sie wreszcie wyszalec za wsze czasy usmieszek_02.gif walka.gif maniac.gif bic.gif moro.gif

wielki uk³on w strone organizatorów za upieczenie taaaaaaakkkk wspania³ego ciasta thanx.gif

a Ruda uciek³a gdzies z Mientkim tym samym uchraniajac siê przed sa³atk± nadzur.gif

juz nie moge sie doczekac kolejnego za rok woohoo.gif

P.S. sa³atka nie ucieka jester.gif
Dragon Kallisto
Impreza wypad³a jak co roku wspaniale. ¦wietnie zorganizowanie, du¿o tañca na uczczie. Przepiekna bitwa ( patrz±c od strony altylerii. Troszkê zaszaleli¶my i strzelali¶my nawet po zakoñczeniu bitwy)
Naprawdê dzieki za zaproszenie . CHWA£A BOGUS£AWOWI V.
koharu
¦lê wielkie podziêkowania dla wszystkich ³uczników, którzy byli w stanie wytrzymaæ z moimi mozolnymi próbami ogarniêcia listy uczestników val.gif (z minuty na minutê coraz bardziej pokre¶lono-pozmienianej) i punktów w ka¿dym kolejnym podej¶ciu.

Sweet Titi, solennie obiecujê, ¿e odt±d 5 razy bêdê sprawdzaæ czy aby na pewno jeste¶ wpisany na nastêpne dystanse glowa_w_mur.gif

Mientki, dziêki wielkie za u¿yczenie polarka thanx.gif kompocik babuni za rok te¿ bêdzie smile.gif (Co obieca³e¶ to przywioz³e¶ i na dodatek jeszcze zostawi³e¶ na nastêpny dzieñ. Ha! ale nie ma ³atwo, my¶lê, ¿e do Byczyny chmurusy niepospolitusy ju¿ zd±¿± wróciæ z wakacji bigsmile2.gif )

Krzyszo, obawiam siê, ¿e je¶li ta sa³atka nie ucieka i przez ca³y rok bêdzie czekaæ na Rud±, to po takim czasie ona mo¿e odmówiæ jej zjedzenia ;] (a ja ju¿ dopilnujê, ¿eby mi nikt mojej m±¿ nie tru³ moro.gif )

Chcia³am te¿ podziêkowaæ pewnemu w³a¶cicelowi warkoczyków na bródce, za to ¿e: a) ³askota³y, b) nie pozwala³ mi zamarzn±æ pod koniec biesiady love3.gif
Ruda
Dziękuję w imieniu Bogusławów za za przybycie.

Cieszę sie, że większości turniej nasz się podobał. Za uchybienia w organizacji bardzo przepraszamy icon_redface.gif

Pogoda w tym roku nie była taka gorąca jak w zeszłych latach, choć trochę wiało, co u zawodników nie wzbudzało zbytniego entuzjazmu... Mientki się zatem spisał i chmurki przywiózł (tylko czemu zapomniał ich zabrać z powrotem? huh.gif )

Drogi Tomku, owszem, to moja wnuczka zaczęła bicie i my nie mamy nic wspólnego z rozpoczęciem bitwy na Kermity, Chińczyki, Alieny i Big Stary. A że zaczęła, to głupio było od razu skończyć, prawda? devil.gif bum.gif Następnym razem się odegram maniac.gif bigsmile2.gif

Co do sałatki, Krzyszu, to zawsze znajdę jakiś sposób, żeby jej uniknąć, nawet jeśli ma zamiar mnie gonić clap.gif

A umieszczenie herbu nie pomoże Ci nic a nic, drogi Rafale Prądzyński, gdyż to nie avatar czyni człowieka ciekawym, jak się to miałoby wydawać. Ale mimo wszystko szkoda, iż nie poznałam Cię osobiście.

Cieszę sie również, że różne Arnoldy dojechały do Opola i mam nadzieję, że nie poodgryzały ludziom rączek i nóżek tongue.gif

Dziewczynom z Opola dziekuję za to, że w końcu zatańczyłam tą polkę. No i dzięki za tańce na Jarmarku w niedzielę usmieszek_02.gif

A ogóle już te dwie polki i kender w pewnym wykonaniu powaliły mnie i za to okropnie dziękuję tracker.gif

Jeszcze raz dzieki wielkie wszystkim za przybycie i wspólną zabawę
Mientki
No to ja jeszcze podziekuje za taka jedna przerwe w walce w wykonaniu pewnej osoby, nie wiem tylko jak moglem pozniej walczyc po czyms takim icon_wink.gif ale widocznie dalo sie :D, i za pewne tance rowniez, ale jak do nich doszlo nie wiem smile.gif
za polarek, prosze bardzo ciesze sie ze sie przydal hue hue smile.gif
Arnold dojechal zdrow i caly, jak i o dziwo reszta zalogi ;p
Chmurki nie wyniosa sie od Was przez najblizsze kilka dni, bo dzwonily i mowily ze im sie tam podoba i jeszcze troche chca zostac
Lucky
Witam,
dwa s³owa - dziêkuje wszystkim za przybycie, mam nadzieje, ¿e Ci co byli bawili siê dobrze
a Ci co nie byli, zachêceni opowie¶ciami tych którzy byli, zjawi± siê w przysz³ym roku:>
Gratuluje rycerzom, którzy pomimo odmiennych zasad walk pieszych-zdecydowali siê po rycersku wyst±piæ
w trzy rundowych pojedynkach walk pieszych (jedynka-tarcza;druga broñ jednorêczna i tarcza;pó³toraki). I
chwa³a im za to! Gratuluje równie¿ zwyciêzcom turnieju ³uczniczego oraz walk pieszych.
A wszystkim z którymi siê bawi³em gratuluje mocnych g³ów:)
Hiszpan -
(zwany w niektórych krêgach)
GreitingZ
Adsumus
A jak tam wyniki?
Ruda
Z racji tego, że bractwowy komputer marki "Szczepan", podobnie jak w zeszłym roku, przetwarza dane, konkretne wyniki będa niebawem wrzucone.

Ze swojej strony mogę tylko podać zdobywców pierwszych miejsc:

Turniej łuczniczy: Jerzy Jackowski ze Swobodnej Kompaniji
Turniej bojowy rycerski: Marek Nowakowski zwany U-Bootem z Kujawskiej Chorągwi Władysława Łokietka z Włocławka
Turniej Bojowy na półtoraki: ex equo: U-Boot, Mientki oraz Krzyszo (Opolskie Bractwo Rycerskie) Ech.... Co to był za turniej cool.gif warrior.gif
Bieg dam: Aga z XXXIX Najemnego Regimentu Szkockiego z Wrocławia
efendi
Witam!
Juz w domu(niechêtnie), bo turniej bardzo sie podobal i mogl trwac jeszcze ze dwa tygodnie. Ale coz...
wszystko co dobre, za szybko sie konczy. Dzieki za rodzinna atmosfere, za to ze musialem pozbyc sie pasa(wiadomo o co chodzi pat.gif pijacy.gif ), i za wszystko to co siê tam dzia³o. thanx.gif
Ruda, a ³apka sie przyda³a i piore nia w domu wszystko co lata anger.gif smile.gif
Pe¿ocik
WITAM! loki08.gif
Tu bractwowy komputer marki "szczepan" lol2.gif
Oto klasyfikacja generalna turnieju ³uczniczego(licz± sie osoby które bra³y udzia³ we wszystkich 7 konkurencjach)
1. Jerzy Jackowski Swobodna Kompanija
2. Maciej Morawiec niezrzeszony
3. Karol Pisarkiewicz Konfraternia Smorgoñskiej Akademii
Jaros³aw Zubelewicz Opolskie Bractwo Rycerskie
5. Adam Swoboda Swobodna Kompanija
6. Jan Po³czyñski Swobodna Kompanija
7. Wizun Koszaliñska Kompania Rycerska
8. Pawe³ Krupa Bractwo Wikingów i S³owian
9. Harris Koszaliñska Kompania Rycerska
10. Gandalf Koszaliñska Kompania Rycerska
11. ChomiC Koszaliñska Kompania Rycerska

wyniki poszczególnych konkurencji ze wzgledu na awariê (przeci±¿enie) systemu zostan± podane w pó¿niejszym czasie.

Dziêkujê wszystkim ³ucznikom a szczególnie tym, którzy wytrzymali ze mn± do koñca. Mam nadziejê ¿e palce wam odpadaj± i bol± was wszystkie miê¶nie. Nie chcê czytac ¿e by³o za ma³o strzelania bo w przysz³ym roku wymy¶lê co¶ jeszcze diabel.gif
P.S. RUDA Ja Ciê moro.gif bic.gif walka.gif nadzur.gif usmieszek_01.gif usmieszek_11.gif
Ruda
I znów kto¶ mi grozi jakimi¶ nieprzyjemnymi rzeczami... za co tym razem mi sie obrywa?

Mam nadziejê, Efendi, ¿e Ewka nie lata Ci po domu, bo biæ kobietê ³apk±, to nie bardzo... Ja rozumiem, pejcze... nadzur.gif ale ³apk± na muchy... jeszcze z tak± ³adn± wst±¿eczk±... Nie³adnie by by³o.... tongue.gif
Narion
W imieniu swoim i Bractwa Rycerzy ¦w. Jana dziêkujê "Bogus³awom" za zaproszenie. Ipreza ¶wietna - wyluzowa³em siê za wszystkie czasy. Doskona³a organizacja - tylko braæ przyk³ad respekt.gif . Uczta przepyszna pijacy.gif Dziêkujê wszystkim za wspóln± zabawê, a zw³aszcza Wuji wyluzowanie, a Bronkowi,Czarnej i Gienkowi za d³ugie dysputy. Do zobaczenia w krótce!

Salve!
Pe¿ocik
Kolejna porcja wyników:
dystans 30m tarcza 80 pięciopolowa 4 serie po 5 strzał.
1. Jerzy Jackowski
73 pkt.

2. Maciej Morawiec
71

3. Jan Połczyński
58

4. Jarosław Zubelewicz
57

5. Wizun
55

6. Paweł Krupa
54

7. Adam Swoboda
50

Karol Pisarkiewicz
50

9. Rafał Krzysztoforski
46

10. Tomasz Tryzna
45

11. Donat Grotha
44

12. Krzysztof Mieloszyk
43

Ryszard Cupa
43

Rafał Sosnkowski
43

15. Harris
41

16. Radosław Sterna
40

17. Grzegorz Wierzchowski
37

18. Natalia Prętka
36

19. Marcin Michalski
33

20. Krzysztof Brzeziński
29

21. Wojciech Lubarski
28

Gandalf
28

23. ChomiC
27

24. Zofia Sosnkowska
25

25. Marek Nowakowski
20

W konkurencji startowało 39 zawodników.
Vader
ha... w pierwszej 20 jestem icon_wink.gif
chetnie zobaczylbym wyniki z 70 metrow...
Sweet Titi
CYTAT(Gangrel @ 11:27 21.08.2006) *
I nie my¶l, ¿e zapomnê o tych Milkiwayach icon_cool.gif i dlaczego w³a¶ciwie moja wina? bum.gif

W przysz³ym roku chyba przywiozê ca³e pude³ko Milkiwayów (oczywi¶cie, je¿eli nas znów zaprosicie ) tak dla pewno¶ci ze nie zabraknie mi 2 mm do pkt ;]
Tak poza tym to stwierdzili¶my z Rud±, ¿e siê zaraz pozabijamy, tak wiec po rozwa¿eniu wszystkich przyczyn doszli¶my do wniosku, ¿e to nie my zaczêli¶my bitwê na Kermity, W¶ciek³e Chiñczyki i Big Stary

CYTAT(koharu @ 13:36 21.08.2006) *
Sweet Titi, solennie obiecujê, ¿e odt±d 5 razy bêdê sprawdzaæ czy aby na pewno jeste¶ wpisany na nastêpne dystanse glowa_w_mur.gif

Ale¿ mi to wcale nie przeszkadza³o, wrêcz przeciwnie, mia³em wiêcej czasu na trening hehehe.gif

Pozdrawiam

CYTAT(Ruda @ 14:12 21.08.2006) *
Drogi Tomku, owszem, to moja wnuczka zaczê³a bicie i my nie mamy nic wspólnego z rozpoczêciem bitwy na Kermity, Chiñczyki, Alieny i Big Stary. A ¿e zaczê³a, to g³upio by³o od razu skoñczyæ, prawda? devil.gif bum.gif Nastêpnym razem siê odegram maniac.gif bigsmile2.gif

Co prawda, to prawda, jak ju¿ siê to zaczê³o to co mieli¶my to od razu koñczyæ?? A co tam ale i tak prawie ca³y czas ja prowadzi³em je¶li chodzi o wynik bitwy bum.gif
Alieny ze mn± wiec nie wygrasz no chyba ¿e teraz Ty bêdziesz mia³a Kermita w zanadrzu szczerba.gif

Pozdrawiam
Gangrel
Czołem szanowni uczestnicy blinkie.gif
W imieniu sędziego głÃ³wnego oud.gif dodaje dla wszystkich zainteresowanych dalsze wyniki: val.gif

Dystans 30 metrów, tarcza (80, pięciopolowa), 2 serie, ilość strzał nielimitowana, tarcza uciekająca w bok, czas 30 sekund

1. Jerzy Jackowski 38 pkt.
2. Rafał Sosnkowski 35
3. Jarosław Zubelewicz 23
4. Maciej Morawiec 22
5. Karol Pisarkiewicz 19
6. Adam Swoboda 18
7. Marek Nowakowski 17
8. Krzysztof Mieloszyk 16
Gandalf
10. Harris 14
Donat Grotha
Grzegorz Iwańczyk
Ryszard Cupa
14. Wizun 13
15. Grzegorz Wierzchowski 12
Marta Lenartowicz
17. Jan Połczyński 11
18. Zofia Sosnkowska 9
Tomasz Tryzna
20. Vega 8

W tej konkurencji udział wzięło 32 uczestników.

Dystans 50m, tarcza 80, pięciopolowa, 3 serie po 5 strzał

1. Jerzy Jackowski 29pkt.
2. Maciej Morawiec 27
3. Adam Swoboda 22
4. Jan Połczyński 17
5. Karol Pisarkiewicz 12
6. Krzysztof Mieloszyk 11
7. Ryszard Cupa 10
8. Grzegorz Kortas 9
9.Rafał Krzysztoforski 8
10. Wizun 7
Zofia Sosnkowska
Jarosław Zubelewicz
Anna Kurp
14. Tomasz Tryzna 6
Harris
16. Paweł Krupa 5
17. Krzysztof Brzeziński 4
ChomiC
19. Grzegorz Wierzchowski 3
20. Rafał Sosnkowski 2
Marcin Michalski

Wielkie clap.gif tracker.gif dla wszystkich uczestników
Ruda
CYTAT(Sweet Titi @ 18:50 23.08.2006) *
A co tam ale i tak prawie ca³y czas ja prowadzi³em je¶li chodzi o wynik bitwy bum.gif
Alieny ze mn± wiec nie wygrasz no chyba ¿e teraz Ty bêdziesz mia³a Kermita w zanadrzu szczerba.gif

Akurat Ci Alieny pomog±... Zobaczysz, na przysz³y rok zrobiê pacynkê "Ruda" i wtedy nie wygrasz, choæby¶ mia³ pacynki z ca³ym Bogus³awem, Zaworsk± czy innymi kreaturami z kosmosu icon_cool.gif

P.S. tak sobie to t³umacz, ¿e prowadzi³e¶... tak sobie to t³umacz...
Gangrel
blinkie.gif A ja zrobie pacynkę z Ojcem Prowadzącym i Wasze się schowają albo nawrócą devil.gif A tak po za tym wczoraj przy segregowaniu pacynek odkryliśmy brak tears.gif Aliena, Bigstara, Kermita i Wściekłego Chińczyka. Przyznać sie kto je zakosił bo inaczej bic.gif walka.gif usmieszek_07.gif usmieszek_11.gif samurai.gif
Oka a teraz dalsza cześć wyników val.gif

Dystans 70m, tarcza 80, pięciopolowa, 3 serie po 5 strzał

1. Maciej Morawiec 18pkt
2. Jerzy Jackowski 10
3. Krzysztof Mieloszyk 8
4. Adam Swoboda 7
5. Janek Połczyński 5
6. Zofia Sosnkowska 4
Grzegorz Wierzchowski
Paweł Krupa
9. Wizun 2
Rafał Krzysztoforski
Jarek Zubelewicz

W tej konkurencji udział wzięło 25 uczestników.
Bogdan
Witam!
Czy mo¿na prosiæ o uzupe³nienie wyników o dane dotycz±ce do czego strzelano (jaka tarcza) oraz iloma strza³ami, tak jak poda³ to Pe¿ocik?
Z góry dziekujê.
Pozdrowienia dla organizatorów i uczestników.
Krzysztof Czarny Rycerz
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Witam !!!

W imieniu w³asnym, Kasztelanowej i Kasztelanica Micha³ka chcia³em podziekowaæ za wspania³y TURNIEJ, niesamowit± atmosferê, niez³e walki i ..... super jedzonko !!!!!!
Jak zwykle rybki by³y przednie, a arbuzy w wystarczaj±cej ilo¶ci hehehe.gif

Tylko niech Wam nie przychodzi do g³owy nie zapraszaæ nas w przysz³ym roku !! I tak przyjedziemy !!

I tak d³ugo bêdziemy przyje¿d¿aæ na ten Turniej , a¿ Micha³ go w koñcu WYGRA !!
walka.gif

Gor±co pozdrawiam ca³e Bractwo !!

szef.gif

PS mam trochê zdjêæ z bojówki i nie tylko - komu przes³aæ ??

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznikKliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Ruda
Dla zainteresowanych podajê adres strony, gdzie mo¿na znale¼æ kilka fotek z naszego turnieju http://picasaweb.google.com/przemekpd/TurniejLuczniczy

Czarny Rycerzu, zaproszenie na rok nastêpny dostaniesz, ju¿ ja siê o to postaram icon_cool.gif (w koñcu sama je wysy³am cool.gif ). Co do fotek, to mo¿esz je podes³aæ na adres boguslaw_v@o2.pl
Mientki
o te zdjecia Mo¶ci Czarny Rycerzu ja poprosi³ bym je¶li jest taka mo¿liwo¶æ
gozushima@gmail.com
z góry dziêkujê i serdecznie pozdrawiam.
Pe¿ocik
Ostatnia porcja wyników
Bojówka.tarcza 80, piêciopolowa. 2 serie,nielimitowana liczba strza³, dystans 70 do 30m "nacieraj±ca na ³ucznika" czas 50 sek.
1.Maciej Morawiec 21 ( ze wzglêdu na brak czasu nie rozegrano dogrywki)
Jaros³aw Zubelewicz
3. Jerzy Jackowski 20
4. Adam Swoboda 14
5. Karol Pisarkiewicz 13
6. Jan Po³czyñski 9
7. Marcin Michalski 7
8. Wizun 5
Ryszard Cupa
Tomek Tryzna
Gandalf
12. Rados³aw Sterna 4
13. ChomiC 2
Grzegorz Wierzchowski
Pawe³ Krupa

Wystartowa³o 20 zawodników.

Dystans 20 m, tarcza 40, dziesiêciopolowa, 3 serie po 5 strza³

1. Jerzy Jackowski 92 (zwyciêstwo w dogrywce)
2. Maciej Morawiec 92
3. Jan Po³czyñski 91
4. Donat Grotha 87
5.Karol Pisarkiewicz 86
6. Wizun 69
7. Rafa³ Sosnkowski 64
8. Adam Swoboda 62
9. Harris 61
10. Hadrian 57
Jaros³aw Zubelewicz
12. Krzy¿ak 51
13. Gandalf 49
14. Grian 47
Tadeusz Ksi±¿k
16. Pawe³ Krupa 43
17. ChomiC 25
18. Zofia Sosnkowska 21
19. Dorota Janiszewska 17

20 metrów na skupienie, sznurek 2 m, w jednej serii po 3 strza³y

1. Wizun - 6 serii
2. Jerzy Jackowski- 5
3. Karol Pisarkiewicz - 4
Donat Grotha
5. Maciej Morawiec - 3
Tadeusz Ksi±¿k
Gandalf
Pawe³ Krupa
Rafa³ Sosnkowski
Jaros³aw Zubelewicz

W konkurencji bra³o udzia³ 19 zawodników.
Pieszczoszek
Przepraszam, ¿e z takim opó¼nieniem, ale wcze¶niej jako¶ nie mia³am za bardzo czasu.
Dziêkujê za zaproszenie. Bawi³am siê przednie, choæ ten wyjazd zakoñczy³ siê dla mnie zagipsowaniem nogi. Niestety ból nogi na turnieju by³ taki mocny, ¿e musia³m zrezygnowaæ z konkurencji ³uczniczych czego bardzo ¿a³ujê. No ale sta³o siê... Ale i tak siê super bawi³am.
Dziêkujê!!!
ikmis
S³upski Turniej £ucznictwa Tradycyjnego zosta³ laureatem wyró¿nienia w plebiscycie "Pomorskie Bursztyny". Kapitu³a z Radia Koszalin - Radia S³upsk, oraz G³osu Pomorza przyzna³a Dru¿ynie Rycerskiej Ksiêcia Bogus³awa V wyró¿nienie na wniosek turystów, którzy wysy³ali ankiety, g³osuj±c na najatrakcyjnejszy produkt na Wybrze¿u ¦rodkowym.
jasmin
Tarczê za rycersko¶æ i postawê w S³upskim Turnieju Rycerskim otrzymuje Jerzy.

Przeprowadzi³em wiele rozmów i konsultacji i z paru ¼róde³ wynik pad³
ten sam, kogo mam uhonorowaæ ow± nagrod± za swe czyny.

Nagroda ta jest nowum, gdy¿ nie jest przyznawana najlepszemu walcz±cemu, lecz temu, kto najbardziej na turnieju bojowym postêpowa³ po rycersku. Da siê co¶ takiego tylko zrobiæ w systemie tutaj zaprezentowanym.

Tarcza bêdzie wys³ana po 8 pa¼dziernika - Jerzy, daj mi do siebie namiar.

Za rok bêdzie bojowy w niezmienionej postaci. Wymagania takie same. Ilo¶æ walk bez zmian.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.