Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: TURNIEJ RYCERSKI W CHÊCINACH 25-27 lipca
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2003
Stron: 1, 2
Cezary
Witam!!!
Mam zaszczyt og³osiæ, i¿ 25-27 lipca odbêdzie siê turniej rycerski pt.: "VII wieków Zamku Królewskiego w Chêcinach".
Bêdzie to antyfestiwalowa skromna impreza, raczej bez sponsorów, wiêc dobrze by by³o zabraæ dyszkê na konserwê i piwko ale co¶ za co¶, nie bêdzie diskopolowego grania ani ¿adnych innych smêtnych kawa³ków, w pe³ni muzyka historyczna, a mo¿e nawet przyjedzie zespó³ muzyki dawnej, a tylko zmagania rycerskie w przeró¿nych konkurencjach, minimum cywilów, zero VIP-ów, IMPREZA TYLKO DLA RR!!!
Przewidziane s±: konkurencje ³ucznicze, walki piesze na drewno, miecze, topory, szable, rapiery, a nawet plebeje (walka na worki, biegi, walka z wiatrakiem i inne tego typu rozrywki).
Obowi±zkowotrzeba zabraæ ze sob± obuwie i naczynia historyczne, ¿adnych plastików i puszek!!!
Jest to impreza zamkniêta (na zaproszenie), czekamy wiêc na zg³oszenia wszystkich chêtnych do 18 lipca na adres mailowy cezary_m@go2.pl, lub tez na numer telefonu 600075092, po tym terminie organizator odezwie siê z potwierdzeniem zaproszenia.

A teraz pokrótce, co bêdzie siê podczas turnieju odbywaæ:
Mo¿na ju¿ przyje¿d¿aæ w Pi±tek po po³udniu
Nocleg pod namiotami najlepiej historycznymi, ale dla zwyk³ych tez jest miejsce
W razie gdyby by³o trzeba w pobliskiej szkole mo¿na te¿ przenocowaæ (ale to ju¿ kawa³ek)
Parking, darmowy tuz przy polu turniejowym
WC, darmowe tu¿ obok pola namiotowego

W Sobotê o godzinie 12.00 planujemy rozpocz±æ turniej
Konkurencje turniejowe:
Walki piesze na: miecze, miecze i topory, szable, rapiery, drewno, i takie tam…
Konkurencje ³ucznicze
Zabawy plebejskie (rzut toporem, walki na poduchy, walki z wiatrakiem, itp.)
Bitwa (albo XV albo XVII wiek, w zale¿no¶ci ile nas bêdzie)
Biesiada …

W Niedzielê rano msza polowa po ³acinie, dokoñczenie konkurencji z dnia poprzedniego i wy³onienie zwyciêzców

Wysy³aj±c zg³oszenia proszê o dodanie informacji o:
- ilo¶æ uczestników
- konkurencje w jakich chc± stan±æ
- jaki okres historyczny odtwarzaj±
- stan uzbrojenia
- ew. pytania
Ptack
jestem gotów siê za³o¿yæ (w tej chwili o 50 zyli z kimkolwiek)

¿e nie zjawi siê nawet 30 osób. mad.gif

Jak wam idzie przygotowanie logistyczne imprezy? (kible, jedzenie, noclegi?)

czy karetka pogotowia (zgodnie z wymogami prawnymi) bêdzie sta³ na miejscu?

ju¿ to widzê no.gif
Cezary
Nie musisz siê martwiæ o przygotowania bo w³asciwie juz wszystko zostalo dopiete na ostatni guzik podalem ze potwierdzilo swoj przyjazd 60 osob ale chetnych do wziecia udzialu w imprezie jest jak na razie du¿o wiêcej...

Bez urazy ale jak na razie tylko TY nie zostaniesz zaproszony nawet gdyby¶ bardzo chcial, chociaz mysle ze nasza impreza nie wyda sie dla ciebie atrakcyjna gdyz my dbamy o klimacik rycerski a ciebie z tego co zauwazylem rajcuje robienie szopek na imprezach. Do naszej imprezy twoje matrixowe klimaty jester.gif siako¶ nie bardzo pasuj± (a czasu zeby to zaowazyc mialem az za duzo icon_wink.gif )
Ptack
kochany;

czy przypominasz sobie, ¿ebym kiedykolwiek zg³asza³ chêæ przyjazdu na wasz± imprezê?

zobaczysz, ile przyjedzie osób i wspomnisz moje s³owa...czemu? zobaczysz...

ja wiem, ¿e jeste¶cie PRAWDZIWYMI RYCERZAMI i siêpasujecie nawzajem, piêtnujecie ludzi, którzy lubi± np nas. masz problem, ¿e ciê wywali³em ode mnie listy cz³onków? mad.gif

z chêci± ciê przyjmê, ¿eby wywaliæ ciê jeszcze raz. nie chcemy ethosowców i innych oszo³omów. dobrze wiem, jak u was wygl±da przestrzeganie regu³y rycerskiej.

my jeste¶my chamami i burakami, pijakami i jeste¶my swawolni. dlatego na stronie nie wypisujê takich piardów o przestrzeganiu regu³y rycerskiej jester.gif

owszem, luviê siê wydurniaæ na imporezach rycerskich. sprawia mi to przyjemno¶æ.

co do Chêcin, to owszem , mam zamiar siêtam zjawiæ z moimi lud¼mi, ale raczej nie na wawszej imprezie. widziesz, ja te¿ nie mam najgorszych uk³adów z zamkiem.

tak¿e nie sr....j wy¿ej ni¿ masz ass.gif , kolego rycerzu

za¶ciankiem od was cianie, kolego. czy kolega siêkiedykolwiek ruszy³ na turniej dalej ni¿ 50 km od Kielc? nie przypominam sobie. Dlaczego kolega pisze, ¿e od 4 lat je¼dzicie na Grunv?

3 lata temu pojecha³ ze mn± Pinior, 4 lata temu Hipor i Kisiel, was tam nie by³o. W tym roku jedziesz? nie, bo za daleko i koledze siênie chce...czy kolega ma mo¿e strój na grunv? czy mo¿e gustowne legginsy i koszulê? (o przeszywanicy chroni±cej przed obtarciami 'www.rycerze.friko.pl' nie wspomnê)

dopiero w zesz³ym roku ¿e¶cie siê pojawili.

kolejny przyk³ad rycersko¶ci. k³amstwa wypisujesz.

5-6 imprez w roku na terenie ca³ej Polski?

kochany; Ujazd, Szyd³ów, Kielce, Chêciny (od was ludki jeszcze siê objawi³ w Bêdzinie i jad± na Grunv. ty siedziesz u siebie jak zwykle) king.gif

teren ca³ej Polski to nie woj. ¶wiêtokrzyskie. cool.gif

hehehe.gif

¿yczê udanej imprezy love3.gif
Cezary
BUUUUUUUUUUUUUU cool.gif HHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAA bigsmile2.gif HHHHHHHHHHHAAAAAAAAAAAAAAA hehehe.gif !!!!!!!!!!!!!!!!!!! szef.gif
Ptack
có¿ za kwiecista odpowied¼, co za etos, ten "rycerski klimacik" wypielgnowany w ka¿dym calu!!!!

có¿ za zacna Polszczyzna, wysublimowany jêzyk...eh...przyjmij mnie do waszej dru¿yny.... hehehe.gif

pozdrawiam i mi³êj imprezy ¿yczê cool.gif
makKac
Ptackoo, co Ci odwali³o?

Chc± ch³opaki robiæ imprê - niech robi±, im wiêcej ich tym lepiej,
bo dla wiêkszo¶æi ludzi sezon jest bardzo krótki.

Dlaczego traktujesz ich tak, jak kto¶ kiedy¶ potraktowa³ Ciebie (nas), kiedy co¶ nam siê zamarzy³o i chcia³o siê jeszcze co¶ robiæ?

Sabotowanie, wygra¿anie, konkurencyjna impreza...
To jednak trochê poni¿ej Twojego stylu.

Macie do siebie co¶ prywatnie - to sobie pogadajcie prywatnie, albo nie odzywajcie siê do siebie w ogóle - przynajmniej kwasu nie bêdzie.

Boli Ciê, ¿e kto¶ na Twoje terytorium wlaz³, czy co?
Odpu¶æ im i ¿ycz dobrze, zaczyczynasz niebezpiecznie przypominaæ tych, pod adresem których wznosi³e¶ paskudne toasty.

no.gif

beee
Ptack
Szmeluniu zacny!

idzie mi o to, ¿e jak kto¶ siêze mn± kontaktuje i pyta mnie,m czy warto jechaæ na tê imprezê, szczerze odpowiadam, ¿e nie.

bo je¶li powiem, ¿e warto, a przewidujê, jak bêdzie owa impra wygl±daæ, kto¶ mo¿e do mnie mieæ ¿al.

problem mam do osób w ramach Chêcin, które bezpodstawnie wymy¶li³y, ¿e ja spiskujêprzeciwko nim. nie s± dla mnie tematem nawet do skolbowania muszkietem, ich znaczenie w moim ¿yciu jest co najmniej marginalne, ale gdy siêdowiadujê, ¿e planuj± wobec mnie dziwne rzeczy, dzia³am. owszem, mogê im zaszkodziæ. zastanawiam siê, czy tego nie zrobiæ. ale w Dru¿ynie Chêciñskiej jest kilku m³odych, fajnych ludzi, tylko to mnie powstrzymuje.

a je¶li chodzi o szkodzenie grupom, to wiesz, ¿e mogê i potrafiê. zazwyczaj sprawia mi to przyjemno¶æ. ale ludzie tacy jak DZiewica, Mieszko, Olek, Micha³ i inne m³odziaki, których lubiê i szanujê sprawiaj± , ¿e hamujê swojke destruktywne popêdy.

ale swoich kolegów, których sta³e¶ siêguru tyr5zymaj lepiej na smyczy, bo narobi± sobie k³opotów.

pozdr. mad.gif
makKac
Ptackoo Drogi,

Jesli ktos Cie pyta o imprezê, do której zacnej d³oni nie przyk³adasz, a Ty jedziesz po imprezie która jeszcze siê nie odby³a (i nie wiesz ¿e by³a do bani, chyba ¿e masz ciociê wróziê) i po organizatorach, z którymi Ci nie po drodze prywatnie, to robisz buractwo.

Co innego odpowiedzieæ nie wiem, nie organizujê, nie interesuje mnie to i nie lubiê ich jako takich, a co innego bawiæ siê w sabotowanie.
Przesi±k³e¶ typowym politykierstwem polskiego rr.
A potem narzekasz, ¿e klimat pada i nie jest taak jak by³o dawniej.
Dawniej by³e¶ po tej w³a¶ciwej stronie barykady.

Guru? Ja?
Fajnie, mi³o mnie po³echta³o.
Wróci³em do ruchu po trzech latach i raczej guru ze mnie marny.
A z tymi lud¼mi spotyka³em siê przez te lata po cywilu, pija³em kawê i nie tylko, i nie widzê podstaw, by nagle odwracaæ sie do nich zadkiem.
Na smyczy?
Ptack, za d³ugo siê znamy ¿eby sobie takie teksty zak³adaæ.
Oczywi¶cie przepraszam, ¿e Ci wjecha³em w autorytet, ustalanie jedynie s³usznego i obowi±zuj±cego stylu uprawiania rr, i co tam jeszcze chcesz.
Ja nikogo nie inspirujê i nie prowadzam przy nodze.
Nie mierz jak leci swoja miar±, ok?

Nie wnikam w Wasze wzajemne wojenki. Na szczê¶cie w ¿adnej ekipie
chêciñskiej od lat nie wystêpujê i ten stan rzeczy siê nie zmieni.
Z pozycji widza mogê wiêc ze spokojem sumienia stwierdziæ, ¿e g³upio siê bawicie. Wojenki, plucia, szczekania, z³o¶liwo¶ci, sabotowanie...
Je¶li zarzucasz im to, co Ciê mierzi (pathos i inne schorzenia etosopohodne), to zastanów siê, czy Twoja skrajno¶æ i Twoja koncepcja rr jest bezkrytycznie fajna. Dla wszystkich.

No có¿, chc±cy niechc±cy przy³o¿y³e¶ siê juz do klapy imprezy,
która w jakiej¶ formie i tak siê odbêdzie. Bo m³odzi jeszcze nie nasi±kli niechciejstwem i polityka rr.
Oni przypominaj± mi nas dwóch z przed trzech, czterech lat.
A Ty te¿ mi kogo¶ przypominasz. Te¿ z tamtego okresu.
Ptaku, wiêcej rycerskiego, mniej ruchu.

beee
Ptack
widze,ze CZerak sobie nie radzi i wezwa³ kawaleriê mad.gif

ok. i tak woê zormawiaæ z dobrym kumplem ni¿ z osob± o ma³ej istocie dla ruchu. love3.gif

Szmelu! owszem, naj³atwiej stwierdziæ, ¿e impreza padnie przeze mnie.

100 osób - jeden sracz, do którego dowo¿ona jest woda. sracz pod zamkiem. strome podej¶cxe bez barierek. cool.gif

primo

100 osób - zero jedzenia (kupcie sobie puszkê) na 100 osób, czyli g³od hehehe.gif

secundo

100 osób, zero opieki medycznej na miejscu - a jest to turniej rycerski , gdzie ludzi siê bij±

bigsmile2.gif tertio

tak mo¿na w nieskoñczono¶æ

uwa¿am,ze dwie osoby z Chêcin sza nieodpowiedzielnych, niedojrza³ych i pozbawionych wyobra¼ni.

a ¿e Ty wracasz do ruchu po d³u¿szej nieobecno¶ci, fajnie blinkie.gif cieszê siêszczerze, bo Ciê bardzo lubiê i szanujê i mam nadziejê, ¿e na Grunvie stracimy razem po³±czenie z tym planem egzystencji i wogóle bêdziemy rzygaæ.
szef.gif

jedziecie na Grunv?

myk.

a co do Twoich nowych przyjació³ to kojarzy mi siê z tym, jak ty ¿e¶ skomentowa³ poziom moich kolejnych panienek icon_rolleyes.gif coraz lepiej ;)))

na szczê¶cie wreszcie znalaz³em kobietê, z któr± mam du¿o wspólnego i wogóle j± kocham heart.gif

pozdr
makKac
Ptack,

Bardzo siê cieszê ¿e mnie wci±¿ kochasz,
bo nawet je¶li kiedy¶ oka¿esz siê totalnym palantem,
to moich westchnieñ ku Tobie to nie zmieni
(ha, droga polska ryceriado, nie ma to jak siê
starzy kumple z klas± ¶cieraj±, uczyæ siê i szacunek).
heart.gif

"Moi nowi przyjaciele" s± moim starymi przyjació³mi,
ale o tym ju¿ pisa³em, nie chcia³e¶ przyj±æ do wiadomo¶ci.

Znasz mnie, wiesz ¿e jestem idealist±, bêdê broni³ ch³opaków,
bo lubiê kiedy siê komu¶ chce, ma ochotê i w ogóle przypominaj± mi nas.
Je¶li siê wypieprz± na tym turnieju, to bêd± ¶wieciæ oczmi,
ale je¶li nie spróbuj±, to nawet nie bêd± wiedzieli czy potrafi±.

Nie lubicie siê wzajemnie - git.
Ale opracujcie inn± formê sporu.

Zarzuty do organizacji imprezy.

Poproszê organizatora (CEZZAR!), ¿eby siê wypowiedzia³.
Kwestie które poruszy³e¶, wydaje mi siê ¿e s± za³atwione.
Bywali¶my na gorszych imprezach bigsmile2.gif
Mnie nawet prawdopodobnie nie bêdzie na Chêcinach,
no mo¿e uda mi siê wpakowaæ w niedzielê.

Kawaleriê... Na pomoc...
Wszystko mi opada...
My¶lisz, ¿e ju¿ z w³asnej woli nie chce mi siê pisaæ?

Pozdrowionka dla Lepszej Po³owy,
oby Ciê okie³zna³a i wytrwa³a w mêce smile.gif

beee
Ptack
heheheheheheehehehehehe

od razu lepiej

wiesz, kumpli mo¿esz swerbowaæ tak¿e "Starych " w takich ekpiach jak; Jad¼wingowie" czy Stra¿nicy Widmowego Zamku mad.gif

nie wa¿ne

Czekam, a¿ nasz wielki RYMCERS siê wypowie co do imprezy, na któr± chce ¶ci±gn±æ 100 tys luda.

interesuje mnie, jak uda³o im siê za³atwiæ nêkaj±ce mnie sprawy.

konkretnie - ile sraczy, gdzie, czy bêdzie opieka medyczna, czy wykupione maj± OC, czy zapewniona jest ochrona Policyjna (bo jak siê miejscowi pochlej± bêdzie fajnie), czy w³±dze s± opinformowane, czy zamówione s± ju¿ s³u¿by porz±dkowe, czy Pawe³ z ch³opakami bêd± sprz±taæ ten syf po rycerzach icon_rolleyes.gif

hmmmmm?
Cezary
No w koñcu jestem …
Dziêkujê za zainteresowanie imprez± ptacku … jeste¶ „wspania³ym” cz³owiekiem wole jednak aby¶ swoje bluzgi pisa³ na prima albo maila bo jeszcze pomy¶le ze siê mnie boisz i odszczekujesz siê jak szczeniak, który tchórzem zalatuje…
Nie wiem, dlaczego tak ci zale¿y na klapie naszej imprezy, przecie¿ to klêska ca³ego bractwa a nie tylko moja…, je¶li masz jakies pretensje do mnie lub Tasiora to wola³bym kulturalnie porozmawiaæ, nie kreci mnie wzajemne wytykanie i bluzgi… wtedy tez móg³by¶ mi wyja¶niæ, na jakiej podstawie wysuwasz swoje „argumenty”, ale podkre¶lam nie tutaj i nie na swoim forum… Najlepiej w cztery oczy, twarz± w twarz.

Je¶li chodzi o postêpy w organizowanie imprezy to ¿adna tajemnica jest ze nie stac nas na niewiadomo co ale nie bêdzie komerchy, bêdzie za to klimatyczna rycerska zabawa.

Dzisiaj za³atwi³em resztê spraw tj. pozwolenia od policji i wladz miasta, wc, wodê, jedzonko, i cos do picia (piwo), wiêc jest na razie lepiej ni¿ planowa³em… bêdzie bitewka, ognicho i biesiada bezp³atny parking, wc i pole namiotowe, bêdzie msza po lacinie w pobliskim ko¶ciele (rzut kamieniem od pola turniejowego), czyli wszystko na miejscu. A je¶li jeszcze troszke sypn± sponsorzy to bêd± nawet nagrody rzeczowe… mamy nawet pozwolenie na wystawienie kramów ze sprzêtem wszelakim byle historycznym…

A teraz wybaczcie mi, ale musze za³atwiæ jeszcze kilka spraw wiec teraz uciekam, bêdê wieczorkiem to odpowiem na wiêcej pytañ …. Ptacku… cicho.gif

Pozdrawiam i zapraszam raz jeszcze na turniej!!! icon_wink.gif

PS.
a jesli juz mowa o kawalerii blinkie.gif to jest szansa ze tez zaszczyci nas swoj± obecnoscia bo artyleria bedzie. moro.gif

PS 2.
a i jakby ptacku jeszcze nie dotarlo to NIE jest impreza masowa, wiec ile razy powolasz sie na prawo to poczytaj paragrafy read.gif bo widze ze troche malo sie orietujesz w przepisach (jesli piszesz takie glupoty jak wczesniej to wiedz ze na to tez sa paragrafy wiec nie przeginaj ... bardzo cie prosze icon_cool.gif i przypominam pisz na maila a nie tu swoje bluzgi skierowane do mnie lub tasiora.
Ptack
eh, moja prymitywna s³abo¶æ, lubiê mieæ ostatnie s³owo mad.gif

cieszê siê, ¿e robicie imprezê KLIMATYCZN¡

cieszê siê, ¿e chcecie co¶ zrobic

cieszê siê, ¿e chcesz ze mn± pogadaæ twarz± w twarz.

twierdzisz, ¿e jestem tchórzem... shocked.gif

widzisz - jak ju¿ mówi³em na ksiêdze u nas co s±dzê o wywywaniu mnie na pojedynek;

a wiem, ¿e mieli¶cie to w planach, we dwóch zreszt±, bardzo honorowo, jak drechy.

po kolei mia³o byæ, czy naraz? który byb³y drugi? bo z pierwszym sobie bym poradzi³.

ale do meritum ;"celem pojedynku, jest zawsze KOMENDA POLICJI!!!!!!!!!!!!!

albo zrobisz komu¶ krzywdê, albo kto¶ zrobi tobie!!!!!!!!!!!!!

niech przez takiego idiotê jednrego z drugim komu¶ siêstanie krzywda, ca³y RR zostanie wziête pod lupê!!!!

jak siêdo kogo¶ ma problem, mo¿na inaczej go rozwi±zaæ, nie koniecznie narzêdziem, którym z za³o¿enia robi siê powa¿n± krzywdê!!!!

czy bym siê ba³ pojedynku na szable bbez opancerzenia? tak!!!!!

bo mam wyobra¼niê i nie jestem kretynem!!!!

bo bym albo dosta³, albo komus bym zrobi³ krzywdê...

tak, czy inaczej, areszt. dlaczego? bo kto¶ jest bezmózgim imbecylem z przero¶niêtym ego."

mówiê; waciaki, maski szermiercze, palcaty lub kolna z puntami, plastrony, rêkawice, ochrona kolan i karwasze. mo¿na szaleæ. mo¿esz mi udowodniæ, ¿e jeste¶ lepszy. krzywda siê nikomu nie stanie. nie o to powinno chodziæ. ale zmierzyæ siê mo¿emy nie tylko dlatego, ¿e tworzycie sobie szalone teorie na temat mojego spisku z Piniorem, ¿eby Kielce przy³±czyæ do Mongolii.

dla zabawy te¿ siê mo¿emy stukn±æ. jak troszkê och³oniecie i dojrzejecie w RR, mo¿e siê bêdziemy ¶wietnie razem bawiæ. W±tpiê, ale nie wykluczam.

Jak Szmelu pewnie pamiêta, nie najlepiej ¿y³em z wieloma lud¼mi z krótymi teraz rozumiem siê dobrze. I odwrotnie, prawda, koledzy?

pozdr
M¶ciwoj
Po przeczytaniu ca³o¶ci dyskusji (wy³±czaj±c niektóre wypowiedzi) mo¿na zrobiæ tyle... hehehe.gif spac.gif Panowie dosta³em zaproszenie i odpowiedzia³em PRYWATNIE, a na forum chcia³em poczytaæ o imprezie, zobaczyæ co nowego siê szykuje, a pó¿niej poznaæ opinie ludzi, którzy na niej byli. Na pocz±tku super, opis imprezki, a juz od drugiej wypowiedzi to nie wiem o co chodzi i wolê nie wiedzieæ. Panie Ptack za³atw to pan prywatnie, bo tak to nie godzi siê nawet pacho³kowi a co dopiero zacnemu wojowi, za jakiego siê pan ma. ¯yczê naprawde udanej imprezy i czekam na opinie i opis jej przebiegu yes.gif
Ptack
hehehehe Synowie Gromu ;)))))

jaki¶ czas temu wysy³a³em wam maila, w którym by³em bardzo mi³y, bo uwa¿am, ¿e reprezentujecie trend w RR, który jest s³uszny. Jako nowa grupa odtwarzaj±ca wczesne mo¿ecie ¶wieciæ przyk³adem dla innych. powa¿nie i bez jaj.

ale;

Dyskusja wziê³a siê st±d, ¿e uwa¿am, ¿e ludzie powinni byæ ¶wiadomi tego, co siê tam szykuje.

dlaczego uwa¿am, ¿e mam prawo sie wypowiadaæ;

ano; od 4 lat regularnie bywam na Chêcinach, znam ten teren i zdaje sobie sprawê z tego, ¿e wymagane by by³y du¿e pieni±dze, IQ i ¶wietne zdolno¶ci organizacyjne, ¿eby w tym miejscu zrobiæ udan± imrezê, która siê nie wykrzaczy logistycznie, jak przyjedzie na ni± 100 osób. Ani sponsorów, ani IQ ani wspomnianych zdolno¶ci tam nie uraczysz

po drugie; od kilku lat znam ludzi, którzy tê imprezê robi±. i wiem jak dzia³aj±. st±d odradzam.

je¶li im wyjdzie, fajnie, ¼le im nie ¿yczê.

ale bior±c pod uwagê to, co przeczyta³em w opisie imprezy, dodaj±c powy¿sze dwa punkty, uzna³em, ¿e nie zachowam siê jak CIA i nie dopuszczê do 11 Wrze¶nia, ¿eby dostaæ wiêkszy bud¿et mad.gif

"nie dopuszczê" to mo¿e zbyt mocne s³owa, ale ostrzegê na pewno, bo uwa¿am, ¿e ludzie powinni wiedzieæ.

mam bardzo sceptyczne podej¶cie do tego turnieju w wy¿ej opisanej formie.

a FREHA s³u¿y miêdzy innymi wymianie pogl±dów, wiêc siêcieszê, ¿e kto¶ z tak zacnej grupy jak Synowie Gromu odezwa³ siê w tej dyspucie.

po trzecie NA BOGA!!!!!!!!!!! NIE JESTEM ANI ZACNYM WOJEM, ANI RYCERZEM!!!!!! ODTWARZAM OFICERA WOJSK KORONNYCH II PO£ LAT 60'TYCH XVII WIEKU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIC DODAÆ, NIC UJ¡Æ!!!!!!

jak siêbawiê w XV wiek, jestem trubadurem, bo Bozia obda¿y³a mnie jakim¶ tam talentem muzycznym, a pracodawca pieniêdzmi na instrument!!!! w nogiwicach i dublecie wygl±dam jak skoñczona ciota!!! king2.gif ale w³a¶nie to mi odpowiada i tak bêdê je¼dzi³!!!!!!!

XVII co innego mad.gif

pozdr
makKac
Ptack,

Jedno jedyne pytanie:
Czy o innych imprezach te¿ tak ostrzegasz
na lewo i prawo? I od kiedy taka troska
o bli¼nich, ich samopoczucie i dobr± zabawê?

Mam wra¿enie, ¿e bywa³e¶ (ja te¿), na kompletnych stypach,
a tu nie da³e¶ ch³opakom nawet spróbowaæ,
komentuj±c imprezê której nie by³o! crazy.gif

No i gratulacje na okoliczno¶æ autoreklamy.
smile.gif szczerba.gif
IQ, zdolno¶ci organizacyjne, logistyka,
oto jedynie s³uszny organizator jakichkolwiek
wydarzeñ pararycerskich w promieniu 100km od Checin
we w³asnej osobie.

Mam do¶æ tej mielizny na jakiej siê znale¼li¶my,
dalszy ci±g takich rozmów grozi trwa³ym urazem
i trwa³± etykietk± debla.
Ale uparcie siê z Tob± nie zgadzam.
Czyli remis szczerba.gif

zawsze kochaj±cy heart.gif

beee
Ptack
raczej kncentruje siê na imprezach, których organizatorzy nie s± percepowanie przeze mnie jako wybitnie odpowiedzialne jednostki

wiesz, jakby Chor±giwe Rycerska Ziemi Pinczowskiej co¶ robi³±, to bym siê nie wypowiada³, bo nie znam warunków terenowych, ani te¿ organizatorów.

mad.gif
Gunnila
Witam
Wypowiem siê w tej sytuacji jako osoba poniek±d z zewn±tz, poniewa¿ jestem z nowej grupy, do tej pory byli¶my na jednym tylko turnieju - w Szyd³owie - gdzie pozna³am zarówno ludzi z Chêcin, jak i Swawoln± Kompaniê. Raczej staram siê nie oceniaæ ludzi wg. pierwszego wra¿enia.... tydzieñ temu w³±czy³am siê na FREHA i zaczê³am czytaæ wasze dyskusje...
Wniosek nasun±³ mi siê jeden - Cezary i inni, kiedy nie maj± nic do powiedzenia, milcz±....
Ty, Ptacku, zachowujesz siê jak brukowce w sezonie ogórkowym - jak nic siê nie dzieje, to trzeba znale¿æ sensacjê... Regulsarne napa¶ci s³owne na poszczególne nowe bractwa na pewno podnosz± poziom RR. I na pewno wielu m³odym ludziom zamykaj± do niego drogê. A to, ¿e w przypadku WS Twoje oskar¿enia pokrywaj± siêz rzeczywisto¶ci±, nadal nie podnosi Twojej rzetelno¶ci powy¿ej A. Leppera.
Wiem jedno - na pewno nie wybiorê siê na imprezê idealnie zorganizowan± przez Ciebie - nawet je¿eli ju¿ nie z obawy, aby nie staæ siê kolejnym celem Twoich napa¶ci, to po prostu aby nie byæ ¶wiadkiem kolejnych kwasów. Widocznie niektórzy nie pamiêtaj± jak to by³o gdy sami zaczynali...
Natomiast w Chêcinach pojawimy siê na pewno, nawet je¿eli to bêdzie tylko na niedzielê. Co do poziomu imprezy, zobaczymy 27 lipca.

Pozdrowienia
Iwona

PS. W geterkach z mandolin± na Grunwaldzie rzeczywi¶cie wygl±da³e¶ jak ciota mad.gif
Ptack
tiaaaa.......

kole¿anka widzê obyta z getrami i nie jest w stanie rozpoznaæ nogawic mad.gif

wiem, ¿e skórzane spodnie do Harley'a bardziej kojarz± wam siê z RR, ale có¿...

po drugie wiêkszo¶æ turystów te¿ nazywa³o mój instrument "mandolin±".

jest to konsekwencj± wybitnej wiedzy merytorycznej i znajomi¶ci tematu. Nie mam zamiaru edukowaæ kole¿enki z "nowej grupy" co to by³ za instrument hehehe.gif

PS; dziêi, ¿e zwróci³a¶ mi uwagê na fakt, ¿e istniejecie mad.gif

przedtem jako¶ umknêli¶cie mojej uwadze. z chêci± wam siê przyj¿ê mad.gif
AdamS
bigsmile2.gif jak ty ptaq byles w getrach to ja bylem w moro smile.gif cool.gif

read.gif read.gif read.gif hehehe.gif hehehe.gif hehehe.gif mandolina ass.gif ass.gif ass.gif hehehe.gif

LUDZIE jak kto nie ma zielonego pojecia to niech najpierw cos przeczyta zapyta sie jak nie potrafi czytac nic oprocz pisma obrazkowego a dopero pozniej wl±cza sie do dyskusji .... a nie pisze glupoty zeby zostac zauwazonym :-P chat.gif
Ptack
getry moje i moro adamsa do zobaczenia u nas na stronie. S± tam zdjêcia z Grunvu, który w³±¶nie obgadujemy
MacDwain
A my i tak przyjedziemy, zabijemy wszystkich naszym full wypasem!!!!
I do Ptacka te¿ przyjedziemy jak co¶ zorganizuje i zabijemy wszystkich naszym full wypasem!!!!
Wogole to mozemy wszedzie przyjechac i pozabijaæ wszystkich naszym full wypasem!!!!
Ptack
heheheheheheheeee, zaklepiemy wasz full wypas naszym mega-hiper-turbo wypasem!!!!!!!
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Sorki, ¿e wam siê wetnê w radosn± twórczo¶æ, ale mo¿e co¶ do rzeczy? Pozdrawiam
Gwyn
Ptack
ale chyba oczywiste jest, ¿e musimy udowodniæ Leliwie, ¿e jeste¶my bardziej wypasieni od nich mad.gif

tylko kola¿enka z Dzu¿yny £uczniczej "Je¿" bybaby w stanie z nami konkurowaæ mad.gif

jeszcze jedno; kole¿anka na "G." z tego nieszczêsnego "Je¿a" raczy³a wspomnieæ, ¿e mia³a okazjêspotkaæ ludzi ze Swawolnej....

ja nie przypominam sobie, ¿ebym jak±¶ ³uczniczkê czy inn± przyb³êdê uraczy³ konwersacj± face4.gif:

tak¿e, je¶li chcesz pogadaæ, ¿e mnie spotka³a¶, warto, ¿ebym by³ czynnym uczestnikiem takiego spotkania

pozdr aniol.gif

Leliwa jest mniej wypasiona od Swawolnych
Lorica jest mniej wypasiona od Swawolnych

mad.gif king.gif szef.gif diabel.gif mad.gif
makKac
Oj, Ptack...

To oczywiste, ¿e nie raczy³e¶ Kole¿anki zauwa¿yæ.

Je¶li buduje siê swój image poprzez zadzieranie nosa,
to nie zwa¿a si± na to, co i kogo siê po drodze rozdeptuje.
Tyle, ¿e raz jest to mi³y cz³owiek (jak na przyk³ad Kole¿anka,
któr± masz zaszczyt w³a¶nie poniewieraæ), a raz ³ajno
(czego mimo wszystko Ci nie ¿yczê, bo to niefajnie).

Przestañ zachowywaæ siê jak palant.
Dziewczyny dopiero startuj±, a ju¿ wygl±daj± lepiej,
ni¿ niejedna ekipa z d³uuuugim sta¿em i renom±,
której g³o¶no siê domaga.
A zaczê³y od pytañ i szukania pomocy u profesjonalnych ekip.
I zgadnij z czym siê spotka³y? Wiêcej jest takich dekli jak Ty,
niestety.

Brakuje Ci klimatu? Narzekasz, ¿e ruch siada?
A zgadnij dlaczego?

beee
Ptack
profesjonalista to osoba, która siê z tego utrzymuje. czyli co? leliwy siê pyta³y? mo¿liwe.

tyle, ¿e kole¿enka mog³aby troszkê z tonu spu¶ciæ, szczególnie, ¿e osobi¶cie jej nie znam i nie jestem w stanie oceniæ tej¿e jak zacnej wg ciebie persony.

oceniam j± po jednej wypowiedzi, agresywnej zreszt±, wiêc mi siê nie dziw, ¿e po niej je¿dzê mad.gif

te¿ Ci racdzê spokojniej, bo nie wiem czemu, ale nerwy ci puszcaj±, co ci siê z tego co pamiêtam zdarza tylko po pijaku irish.gif

pozdr
AdamS
poza tym Szmelu jak ktos nie odroznia nogawic od getrow czy leginsow to ..... crazy.gif
Qba
Witam. Przepraszam najmocniej, ¿e wtr±cê siê do tego jak¿e "owocnego" sporu. Fakt Ptack-u ciê¿ko kogo¶ nowego zauwa¿yæ gdy patrzy siê przez kufel pe³en piwa.. Faktycznie "kole¿anka" jak j± nazwa³e¶ powinna spu¶ciæ z tonu gdy¿ Ty taki delikatny i pokrzywdzony jeste¶. Nie wiedzieæ czemu napastuje Ciê Cezar i Gunilla. Ju¿ nawet maKKac jest wobec szanownego Pana niemi³y. I ze mn± te¿ w Chêcinach "rozmawia³e¶" ale pewno pamiêæ Ciê zawodzi. (mo¿e pod kontuszem za gor±co, hê?). Natomiast je¶li chodzi o Twój "profesjonalizm", to fakt, bardzo przepraszam. Faktycznie jako "m³ode" bractwo kojarzymy RR ze skórzanymi harleyami etc. Natomiast nie rzucaj s³ów na wiatr. Pytali¶my kogo siê da³o i uwa¿aj bo mo¿esz uraziæ byæ mo¿e kogo¶ ze swoich znajomych. (choæ nie wiem czy siê tym przejmiesz specjalnie..)
Pozdrówki Qba
PS O jak Ty siê nam przyjRZysz to a¿ strach. Ju¿ siê bojê...
[/b]
Ptack
do szystkich mroków, Cezarych, Je¿y i innych zakonów bia³ej rózy

z dniem dzisiejszym przestajecie dla mnie istnieæ. Po prostu was nie ma. Nie bêdê odpisywa³ na wasze posty, na wasze maile. Zastanawiam siê, po co k³óci³em siê z osobami dla mnie tak ma³o znacz±cymi i istotnymi.

mi³ego ¿ycia, koledzy, niech wszystkie demony warhammera i inne AD&D was chroni±, oby¶my siê nigdy nie musieli spotkaæ, oby wasze bractwa je¼d¼i³y ma imprezy na których nie bêdzie mnie, zostañcie przy waszym getrowo-mandoliniarskim "¶redniowieczu".

ca³uski i ciasteczka
MacDwain
Chcialem w imieniu Leliwy podziekowac za uznanie nas za profesjonalna grupe. blinkie.gif az za to wypije. i chyba nie wszyscy musza wiedziec co oznacza okreslenie profesjonalna grupa wiec prosze sie nie rozgadywac!! anger.gif a co do kole¿anki z Je¿a to jest fajna, prosze siê wiêc jej nie czepiaæ!!

ale i tak nasz full wypas jest bardziej fullowaty niz Swawolnej nie mówi±c ju¿o Lorice szef.gif

A ja i tak uwa¿am ¿e bardziej wypasiasty jest wied¼min z grunwaldu a tak¿e Wampir-Zabójca-Wampirów-i-jego-Weso³y-Przydupas!!!
Qba
Jasne Ptacku!! Tak trzymaæ!! Olaæ wszystkie pocz±tkuj±ce grupy, bo to na pewno mroki i £orhamery!! To jest tak oczywiste jak to, ¿e pewnie wszyscy s³uchamy metalu (najlepiej Death), mamy d³ugie czarne w³osy i uwielbiamy Marlin Manson!! Wiêc mo¶ci szanowny pan Ptack jako absolutny autorytet w kwestii RR mówi: "Przestajecie dla mnie istnieæ"!!
I o to chodzi. Zapewne i tak nie uraczysz nas kolejnym jak¿e stonowanym, pe³nym m±dro¶ci, wskazuj±cym drogê postem.
I ja te¿ Ci ¿yczê braku spotkañ. Niech ka¿dy ¿yje jak to uj±³³e¶ "swoim ¶redniowieczem". Twoje ju¿ widzia³em na piêknym zdjêciu z rozpiêtym dubleciku i z gatkami na wierzchu. Dziêkujê. Wolê jednak pouczyc siê od innych.. no.gif
Qba
makKac
Hehe, Ptacku, wirtualne zapomnienie?
Ostrza Senegalu - Reaktywacja szczerba.gif
A ju¿ my¶la³em, ¿e te czasy nam wyparowa³y z genów crazy.gif
Ech, sentymentalny siê robiê na staro¶æ.

Panie MacDwain!
Wypasiony do granic mo¿liwo¶ci to bêdzie dopiero
nasz wymarzony regimencik, mam nadziejê!
A poza tym, faktycznie,
póki co nie najgorsi jeste¶cie bigsmile2.gif

Co do Kole¿anki w kolce to zgadzam siê ze zdaniem
Pana MacDwain, ale ¿yjemy w wolnym kraju
i w zasadzie ka¿dy mo¿e nie trawiæ ka¿dego.
Chocia¿ my kiedy zaczynali¶my to bardziej pyszczyli¶my
swoim adwersarzom, i klas± te¿ nam siê nie grzeszy³o.
Pomnisz? cicho.gif

beee
Ka¶ka
Hej, Ptacku,
Przepraszam, ¿e siê wtr±cam, zw³aszcza, ¿e jestem cz³onkiem bractwa, które dla Ciebie "nie istnieje", ale przemy¶l proszê jedn± kwestiê: to totalitary¶ci dyskryminowali ca³e spo³eczno¶ci, wiêc je¶li nie chcesz byæ na ich poziomie, to czepiaj siê Qby i Gunnili, a nie 14 cz³onków bractwa.. a jak ju¿ bêdziesz nas bi³, to proszê, oszczêd¼ przynajmniej 5-letniego Krzysia icon_cry.gif
A tak na marginesie to aby znaæ historiê i nie powielaæ "Wied¼mina" to ni trzeba nale¿eæ do bractwa - wystarczy odbêbniæ te obowi±zkowe kilkana¶cie lat szko³y....
Ptack
Kasiu! Nie znam Ciê i nie jestem do Ciebie uprzedzony,
Z tych samych powodów nie mogê powiedzieæ, ¿e Ciê lubiê.

jete¶ mi doskonale obojêtna z drobnym plusikiem tongue.gif

z czasem ten stan siê bêdzie zmienia³ w jedn±, czy drug± stronê, oczywi¶cie przy za³o¿eniu, ¿e bêdziemy mieli jakikolwiek kontakt

Twoja kole¿anka wypowiedzia³a siê, nie przypad³o mi to wybitnie do gustu, wiêc nie widzê przyjemno¶ci w konwersowaniu z ni±.

Pozdrawiam serdecznie i ¿yczê mi³ego sezonu.

Ptack
Cezary
opis oraz plan turnieju na www.rycerze.friko.pl - zapraszam...
Ptack
ile sztuk wam sie juz zglosilo?

czemu padla wam strona?
Gollum
ja tak czytam co tu ludzie wypisuja i mi szczeka opada. ja chyba jakiegos innego ptaka znam:P a tak serio to ja jestem zdania ze lepiej jak mi ktos prosto z mostu pojedzie niz ma mi slodzic i bawic sie w troskliwe misie bo jestem poczatkujacy. jezu nauczcie sie korzystac z doswiadczen innych a takze tego ze na forme przekazu zwykle sie leje a liczy sie tylko tresc jaka moze byc cenna dla nas. wiec zanim znow sie podniecicie tym co ptak na was napisal zastanowcie sie czy mozecie wyciagnac z tego jakas nauke.
Misieq
Witam !!
Ju¿ po turnieju w Chêcinach jestem i muszê powiedzieæ, ¿e by³o ¶wietnie.
Atmosfera wspania³a, zero chamstwa, wszyscy byli przyja¼ni. Po razach jakie dosta³a Dru¿yna Wojów Jarowita a¿ mi³o by³o widzieæ, ¿e s± w RR ludzie których celem nie jest zgnêbienie m³odszych grup. £ezka siê krêci w oku, ¿e nastêpne Chêciny dopiero za rok. angsad.gif
Ptack
a ile przyjecha³o osób? 60 czy planowane ponad 100? mad.gif
makKac
Odby³o siê i by³o ¶wietnie.

Z³otego McDwaina zdoby³ oczywi¶cie McDwain, wygrywaj±c biesiadê i walkê ze s³abo¶ci± w³asnego organizmu dzieñ pó¼niej, Leliwa gór±!
bigsmile2.gif yes.gif

Acha, Robert najpiêkniejszy z Piêknych zmieni³ mój stosunek (hmm) do przebrzyd³ych Angielczyków. Ci±g dalszy zgodnie z ustaleniami icon_wink.gif

"Kangury" do szkockiej muzyczki - bomba.

Nordewinde Hird - walkê na kije macie zaklepan± do¿ywotnio, bez niej sie na Chêciny nie wkupicie icon_wink.gif

"Siedemdziesi±ty Czwarty" - dziêki za zaproszenie, zrobimy bitwê na ¶nie¿ki "do trzeciego trupa", oczywi¶cie z powtórk±.

Szkoda, ¿e "Drewutnia" zagra³a na zakoñczenie, kiedy sporo osób juz wyjecha³o (wyje¿d¿a³o) a s³oñce skutecznie odparowywa³o si³y do zabawy.

Ogólnie by³o kolorowo, ró¿norodnie, swoboda, humor, luzik, spokojnie, pokojowo, bez wybryków i brzydkich sytuacji.

Uk³ony po ziemiê Wszystkim, z którymi mog³em spêdziæ te dwa dni mi³o.
Czyli dok³adnie Wszystkim, bo ka¿dy wniós³ tam swój ma³y wk³ad.

Pozdrowienia bardzo osobiste dla Brocelidae z Rzeszowa oraz dla "Odrow±¿a". Do zobaczenia.

beee
Ptack
dalej nie wiem, ile by³o osób. Ciekawi mnie , czy uda³o siêlogistycznie udzwign±æ tê imprezê dla 115 osób. Ile by³o w rzeczywisto¶ci, bo to pierwotnie wzbudzi³o moje w±tpliwo¶ci. Owszem, ju¿ wiem, ile by³o ekip, teraz kwestia ilu by³o uczestników?
makKac
No to zazdroszczê Kumie wywiadu, bo ja nie wiem, ile i jakich konkretnie (z nazwy) ekip zaistnia³o w Chêcinach. Tym bardziej, ¿e grubo siê spó¼nie³em, niestety...

Z tego oczywi¶cie powodu Przepraszam Wszystkich, którym nie podziêkowa³em w poprzednim liscie z nazwy, wa¿niejsze chyba, ¿e zapad³y mi w pamiêæ twarze i konkretne osoby.

Ile by³o osób?
Cezar, pora na jakie¶ podsumowanie!!!

Acha, "Je¿e" - nie pokazujcie siê nigdzie bez Krzysia!
Ludzik ma dopiero cztery lata a juz zaliczyli¶my dwa wspólne wyjazdy icon_wink.gif

Tylko ni epozwólcie mu dorosn±æ, bo jest kochaniutki!
I niech ¿yja niehistoryczne lody 1pln/ga³eczka, mniam tongue.gif

I baronka z kie³bas± w roli g³ównej bigsmile2.gif
Kto w ogóle wpad³ na ten pomys³?

beee
Ptack
mój wywiad mi doniós³, ¿e by³o fajnie. OK.

muszê to jako¶ prze¿yæ bum.gif

Siedzieli¶cie na Zamku, czy na dole?

bitwa w koñcu by³a pedrylska XV czy tfardzielska XVII?

miejscowi wam siê nie wpieprzali ? (na weselu Bartka kole¶ nam ukrad³ oran¿adê i chleb ;))))))
makKac
Ptack, nie w kategoriach "jako¶ to prze¿yjê".
Wiem, ¿e siê personalnie z Cezarym nie mi³ujecie, ale nie przeno¶cie tego (to do obu!) na p³aszczyzny inne ni¿ osobiste.

Kto¶ zakasa³ rêkawy, co¶ zrobi³, by³o ¶wietnie, nie chcê siê tu powtarzaæ.
Zyska³y na tym Chêciny jako miejsce, i o to chodzi, bo jest tego warte.

Mam nadziejê, ¿e plany na przysz³o¶æ wypal±, i bêdzie siê tam co nieco dzia³o cyklicznie. Tak czy inaczej szko³a ¿ycia mia³a miejsce, chyba ju¿ wszyscy wiedz±, ¿e wcale nie naj³atwiej organizuje siê takie wydarzonko.
Cezary, zgin±³by¶ bez Ani, wiesz? Ania, wiesz ¿e to Ty bêdziesz organizatorem za rok? bigsmile2.gif

Siedzieli¶my na dole pod zamkiem - wiadomo przestrzeñ, miejsce, itp.
£azikuj±c jednak zasadniczo tu i ówdzie, w tym g³ównie na zamek.

Tylko Mc Dwain nie ³azikowa³, ale on wygra³ biesiadê bigsmile2.gif

Z miejscowymi by³o spokojnie, noc± nawet by³o komu dogladaæ dobytku
(my oczywi¶cie kibicowali¶my McDwaina) , pozdrowienia dla niespodziewanie rozb³yskuj±cych latarek.
Prawda jest taka, ¿e jak "rycerz" do miejscowych, tak i oni do niego.
A wszyscy bawili siê ¶wietnie bez burd.

Bitwa by³a na twardo plus lotne oddzia³y miotaczy pacynek (pozdrówka, uchyli³em siê ale wiem, ¿e mam jakiego¶ zdeklarowanego wroga, przecie¿ siê nie bi³em) szczerba.gif

Wysz³a fajnie, wcze¶niacy rz±dali krwi, a Ci ucywilizowania zamiast broni u¿yli mózgownic, i po bitwie.
Wcze¶niactwo po starciu wygl±da³o tak bum.gif
W efekcie na ¿±danie stron replay i tym razem juz remisowo.

Co jeszcze...? No nie wiem, fajnie by³o i tyle.
Za rok w tym samym sk³adzie, mam nadziejê, plus kto¶ kto siê wacha³ i rozmy¶li³, mam nadziejê.

beee
Ptack
i dobrze. Jak siê w koñcu zbiorê, mam nadziejê, ¿e bêdzie równie fajnie jak nie fajniej.

icon_cool.gif
makKac
Ja w takim razie trzymam kciuki za opcjê "jeszcze fajniej", bo o to w sumie tu chodzi.

Fajnie by by³o robiæ co nieco konkretnie na zamku - ale kto by³ na turnieju sam widzia³ - pewnych rzeczy na górze siê po prostu technicznie zrobiæ nie da.

A teraz mogê siê przestaæ ³adnie u¶miechaæ (pora odreagowaæ) i jedziemy do Janowca zrobiæ Opatowi byd³o, gnój i festiwal glanów, hehe szczerba.gif icon_wink.gif

A tak na powa¿nie ptack, to mam nadziejê na szeroko zakrojone dzia³ania integracyjne.

beee
Ptack
heheheeheheeeee, jak mnie posk³adacie po bojowym na szable bum.gif
MacDwain
Witojcie!!!
No cholerka musze powiedzieæ ¿e by³em na tych kilku turniejch w moim skromnym ¿yciu ale nieczêsto bawi³em siê tak jak tutaj cool.gif by³o rewelacyjnie pod ka¿dym wzglêdem...
Szkotka z pró¿niowo pakowan± kielbas± w roli g³ównej by³a tym, co owieczki lubi± najbardziej blinkie.gif niez³a jazda!
Turniej ³uczniczy sprawi³, i¿ nabawi³em siê wrêcz zakwasów od ¶miechu i mam nadziejê ¿e nikt nie ma nam za z³e naszych weso³ych komentarzy, które odnios³y taki skutek i¿ nawet najlepsi mieli problemy z trafieniem w tarcze, dzieki czemu moge skromnie szepn±æ i¿ WYGRA£EM ³uk i siê cieszê bo kolejny glejt na ¶cianê king.gif
Co do s³awetnej ju¿ biesiady to niezas³u¿enie dosta³em z³otego MacDwaina, powinni go dostaæ ch³opaki z Mercenari Liberi za ten cudowny taniec wokó³ mojej skromnej osoby, który chyba zapad³ wszystkim w pamiêæ hehehe.gif
Co do spraw biesiadnych to ¿a³uje naprawde i¿ nie zarobi³em na te nogawice... kto wie o co chodzi ass.gif ten wie....
Plebej by³ te¿ nieziemski i zapowiadam z góry i¿ w przysz³ym roku u nas te¿ bêd± kangury, a co! ale 74 Kontyngent nie startuje!!!! bigsmile2.gif no i szalenie siê cieszymy z naszego 5 miejsca blinkie.gif
Bitwa po raz kolejny pozwoli³a mi siê spe³niæ jako ³ucznikowi (nie mia³em blaszek tears.gif ) i podejrzewam ¿e ta zab³akana strza³a atakuj±ca maKKaca mog³a byæ mojego autorstwa smile.gif tylko dalczego nie pozwolono nam strzelaæ z drzew???
No a teraz bêdê dziêkowa³ wszystkim, no a przede wszystkim organizatorom, bo fajnie nas podjêli i fajni byli i nie bêde za du¿o pisa³ bo popadn± w samozachwyt king2.gif ale diêki za kotleta...
Odrow±¿om, a szczególnie Jarkowi (on ju¿ tam wie za co cool.gif ) no i damom które pierwszy raz mia³em okazje zobaczyæ i polubiæ, musicie Je czê¶ciej zabieraæ...
maKKacowi i jego ca³ej ekipie a szczegónie Jego lepszej po³owie bigsmile2.gif oni te¿ wiedz± za co..
Mercenari Liberi to chyba musze do nog pa¶æ, bo nie wiem jak dziêkowaæ za te boskie tañce, za tolerowanie mej osoby i za wszystko... love3.gif
74 Kontyngentowi i Norda za wspania³y plebej!!!
no i tak móg³by pisaæ i pisaæ ale kto by to chcioa³ czytaæ...

Niech wiedz± Ci co nie byli ¿e by³o rewelacyjnie i za rok te¿ tak bêdzie...

PS. Og³aszm konkurs na figurke Z³otego MacDwaina. sam j±zrobie i za rok wrecze temu kto zas³u¿y jester.gif

Do zobaczenia...
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.