Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: TURNIEJ RYCERSKI W CHÊCINACH 25-27 lipca
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2003
Stron: 1, 2
Gollum
niewatpliwy sukces imprezy w checinach jest w duzej mierze zasluga ptaka icon_mrgreen.gif . gdyby nie jego antyreklama na turniej zjechaloby ze 100 osob i by sie zrobil burdel organizacyjny (bo taka kupe ciezko ogarnac) a tak bylo o wiele mniej a za to tresciwie. ponadto ptakowa antyreklama podzialala jak swoista selekcja naturalna, ktora odstraszyla wszystkich narzekaczy i innych takich niuñkow a pozostawila jedynie ludzi ktorzy naprawde chca sie bawic i po to wlasnie jada na turniej. ptaku widzisz jaki jestes wielki ;)
swoja droga wzruszyla mnie wypowiedz macdwaina - mialo byc o checinach a wyszlo o tym jaki ja jestem wspanialy i dlaczego przechodzac kolo kazdego lustra mowie swojemu odbiciu : kocham cie bum.gif
Jaros³aw (Gêsik)
ehh.... jak to czytam to ¿alujê ¿e nie pojecha³em ale wcze¶niej byli¶my juz umowieni na Ogrodzieniec. A Ogrodzieniec uplyn±³ na kwasach po tym jak dopuszczono do turbieju bojowego na ¿elazo ludzi z Watahy w koszulach i kolczugach. Ogólnie dochodzê coraz bardziej do wniosku ¿e ³±czenie na jednej imprezie wczesnych i blacharzy to nie jest najlepszy pomys³, szczególnie wtedy gdy która¶ ze stron nie rozumie pewnych zasad ustalonych z góry i próbuje co¶ udowodniæ.
Ptack
Gollum!!!! jak zwykle tylko Ty mnie przejrza³e¶ i raczy³e¶ zauwa¿yæ chêæ pomocy kolegom z Chêcin mad.gif

tak! od dzisiaj bêdê wspiera³ wszystki pocz±tkuj±ce gepy!

obudzi³ siêwe mnie mi³y Ptack!!!!!

WIDZÊ JEZUSA!!!!!!!
makKac
Panie Gollum.

Nie by³e¶, nie przy³o¿y³e¶ rêki, nie widzia³e¶, nie wiesz, nie komentuj.

Do zobaczenia na Janowcu.

beee
AleX
wiecej nierezyserowanych bitew!!
jako lucznik bawilem sie 8x lepiej niz na grunwaldzie, nie ma lepszej zabawy niz uciekac przed kims nagle sie odwrocic i strzelic mu w ryja ;DD

poza tym bylo bardzo pozytywnie ;]]
MacDwain
có¿ ja poradze na to ¿e jestem taki wspania³y.... bum.gif
przepraszam wszystkich ¿e sobie pozwoli³em na tak± swawoln± wypowiedz ale cz³owiek czasem potrzebuje odrobiny zachwytu co do swej oosoby nawet je¶li jest to samozachwyt smile.gif wiecej nie bede... cholera, znowu gafa.... icon_redface.gif
wiec prostuje wypowiedz mojego poprzedniego postu: to nie ja by³em super ale TURNIEJ a je¶li kto¶ odniós³ inne wra¿enie z tre¶ci mojego postu to niech mi wybaczy, moje drugie imiê to skromno¶æ (co nie maKKac?) i nie mia³em zamiaru tak wychwalaæ swej osoby... przepraszam Gollumie ja tez Cie szczerba.gif

pozdrawiam wszystkich i czekam na nastepne spoptkanie blinkie.gif
MacDwain
A wracaj±c do tematu ³uczników i bitwy to nie mia³em pojêcia ¿e cz³owiek w blachach i z ³y¿w± (glewi± czy czym¶tam) jets szybszy od zmykaj±cego ³ucznika icon_mrgreen.gif
makKac
Panie MacDwain!

Przepraszanie Pana golluma w kontek¶cie jego wypowiedzi wobec Ciebie, jest lekcj± taktu, dystansu i ironii, której Twój adwersarz mo¿e nie zrozumieæ....
Zw³aszcza, ¿e gruba warstwa wazeliny któr± by³ siê pokry³ na okoliczno¶æ integracji now± grup±, utrudnia komunikacjê z otoczeniem.

Co do Pañskiej skromno¶ci Panie MacDwain i samej imprezy w Chêcinach - zgadzam siê w stu procentach.

Ptack, ³adnie to tak wysy³aæ w bój m³odzie¿?
I to ¿eby m³odzie¿ czepia³a siê starych Przyjació³?
Byle tylko broñ Bo¿e kto¶ nie powiedzia³ czego¶ dobrego o imprezie?
Lepiej bredziæ o czymkolwiek, byle nie na temat?

Panie MacDwain, proponujê ignorowaæ pewne posty i persony.
Do zobaczenia ju¿ nied³ugo loki08.gif

beee
MacDwain
Przyjacielu mój Panie makKac...
Wypowied¼ Pana Golluma wstrz±sne³a moim ¿yciem emocjonalnym wiec nie mog³em jej zignorowaæ... Wiem ju¿ teraz gdzie jest moje miejsce i jak siê mam zachwywaæ... icon_sad.gif
Ale za rok to i tak biesiada to moja (cenzura religijna) bedzie taka ¿e plebs bedzie latami o niej opowiada³!!! devil.gif

A Pan Gollum nie by³ i nie widzia³ wiêc nie nale¿a³o ignorowaæ jego wypowiedzi...

do zobaczenia, super szybkiego mam hope! love3.gif
M¶ciwój
Dru¿yna Wojów Jarowita klania siê nisko ku organizatorom i uczestnik± turnieju.By³o naprawde ¶wietnie.Ten kto nie by³ niech ¿a³uje bo ma czego!!!Mam nadziejê ¿e za rok zobaczymy siê w tym samym sk³adzie.
Pozdrawiam i jeszcze raz uk³ony.
S³awa Bogom, S³awa S³oñcu, S£AWA wam organizatorzy
yes.gif Tak trzymaæ!!!
Gollum
makkac jak zwykle buraczysz szczerba.gif
serio mnie nie bylo? ale ty bystry jestes shocked.gif
nie wiem jak tobie ale mi sie wydawalo ze to co napisalem o checinach jako racjonalny argument brac nie mozna a co najwyzej taka prza¶n± mysl. ale twoja odpowiedz zdecydowanie zasugerowala ze jednak wziales to powaznie. pozostaje mi westchnac: ehhhhhhhhhhhhhh. nastepnym razem obiecuje przestac sie odwolywac do czyjejs inteligencji podczas pisania postow.

natomiast pan macdwain (o dziwo! ;) inteligencja sie wykazal bowiem potrafil z gracja wyplatac sie z zartu dotyczacego jego osoby.

pointa jest taka ze aby nastepnym razem uniknac nieporozumien i jakis dziwnych problemow co do mojej osoby bede pisal dwie wersje postow: dla myslacych macdwainow i tych troszeczke innych makkacow icon_mrgreen.gif

btw ptak jest juz tak wyrobiony ze sie luzno wchodzi bez wazeliny ;)
makkac nie pij za duzo na janowcu bo z toba tez bede sie sie chcial integrowac gdy zasniesz pod stolem love3.gif

nie piszcie do mnie pan bo sie czuje staro tongue.gif
Pawe³ S³awski h. Szeliga
icon_rolleyes.gif wiem ¿ eto naiwne pytanie ale czemu w og³oszeniach a nie w kalendarium?
Olek
Witam!
Do Bêdzina - a widzicie, gdzie trzeba by³o jechaæ! tongue.gif Tak na serio, to szkoda, ¿e was nie by³o, ale zapraszamy za rok. Co do mieszania wczesnych i XV wiecznych, to u nas te¿ to by³o. Nie mniej jednak ludzie ¶wietni i pomimo, ¿e co poniektórzy byli uzbrojeni w he³m, kolczugê i topór, to nikomu nic siê nie sta³o i zabawa by³a zajebista icon_mrgreen.gif
Do Alexa - Pewnie, ¿e niere¿yserowane walki s± the best szef.gif ! Nie mniej jednak nawet nie wiesz jakie to jest denerwuj±ce, kiedy nie mo¿esz takiego ³ucznika dogoniæ, bo ma na sobie 25 kg mniej. Aledla pewnego ³ucznika z Raciborza mam za rok niespodziankê moro.gif Zapraszam znowu diabel.gif
Do MacDwaina - widzê, ¿e najbardziej podoba³± Ci siê biesiada; za rok za³atwiamy Ci nosze smile.gif , a nastêpnego dnia antidotum na niedobór wody w organi¼mie, ot takie ma³e jeziorko. Niezorientowanym zwrócê tak¿e uwagê na fakt, ¿e w turnieju bojowym sêdziowa³ MacDwain, a pierwsze dwa miejsca zajê³y Chêciny; w turnieju ³uczniczym sêdziowa³y Chêciny, a wygra³ MAcDwain; jak widzicie nie byli¶my stronniczy mad.gif
Do wszystkich uczestników - ludzie jeste¶cie boscy aniol.gif i nale¿± siê wam love3.gif !!! DO ZOBACZENIA ZA ROK!!!! irish.gif
Piotr Muczko
co do szybko¶ci go¶ci z gizarmo glewio berdyszo ³y¿wami to jest to oczywiscie wynik ca³orocznych cwiczeñ. ganianie w blaszkach za ³ucznikiem to dla Mercenari Liberi pryszcz, niektu¿y ubili na bitwie nawet po trzech.

Co do imprezy to przyznaæ muszê ¿e by³a poprostu wspania³a i jeszcze nigdzie siê tak dobrze nie ubawi³em jak w³asnie w Chêcinach.

Co do spraw organizacyjnych, niemam kompletnie nic do za¿ucenia a wrêcz by³em mile zaskoczony, niebrakowa³o niczego. Za co jeszcze raz dziêkuje organizatorom, oby tak dalej ch³opaki.

Bitwa - g³ówny punkt programu by³a bardzo fajna ludzi by³o wsam raz na zgrabn± potyczkê. Licze ¿e w pszysz³o¶ci bêdzie jeszcze lepiej. troche wiêcej zabawy w taktykê by siê przyda³o w³asciwie pocz±tkowo tak mia³o byæ ostatecznie nie wysz³o ale i tak super. Mam nadzieje ¿e nagranie z bitwy bêdzie dostêpne, niech maj±, niech patrz± niech zazdroszcz± ci co nie byli i ci co psioczyli.

Natomiast wieczorna posiadówka przejdzie chyba do legêdy, ubawi³em siê wspaniale, Mam nadzieje ¿e Miskowi nasze wspólne tañcowanie sie podoba³o. Niech ¿yj± wszyscy co przybili pineskê.

sier¿an Mercenari Liberi Ko³tun

P.S. kocham was wszystkich
AleX
wiem za to jaka to radocha uciekac i strzelac do kogos kto cie nie moze dogonic :DDD
MacDwain
Tañcowanie.... tia..... takich rzeczy siê nie zapomina....

a ja ju¿ dzisiaj przebieg³em z ³ukiem 5 km przy okazji co 25 m sie ostrzeliwuj±c do ty³u crazy.gif tak wiêc trening czyni mistrza!

ale za rok no to ju¿ bez wstydu, ide w blachach!

Pinezka rulez!!!
Qba
Pozdrowionka dla wszystkich uczestników i nie tylko!!
By³o baardzo fajno i mi³o. Tylko nastêpny raz Mi¶ka na turniej ³uczniczy nale¿y wpuszczaæ zakneblowanego tongue.gif a i Mercenari te¿ mo¿na profilaktycznie uciszyæ jester.gif Ogólnie by³o kapitalnie!! Pozdrówki
love3.gif Mamy nadziejê, ¿e imprezka wpisze siê na sta³e w kalendarz.
Pozdrówki
Qba
PS Ci z Mercenari naprawdê szybko biegaj± yes.gif, mi uda³o siê wprawdzie uciec, ale ju¿ mojemu bratu z tego wszystkiego spad³y nogawice szef.gif
PS2. Dziêki jeszcze raz za opiekê nad buc±cym Krzysiem, który nieopatrznie skrêci³ w inn± stronê ni¿ rodzice zaaferowani historycznymi namiotami
Qba
Szkoda tylko, ¿e odby³a siê zaledwie jedna z dwóch planowanych konkurencji ³uczniczych. Druga mia³a byæ w niedzielê, a po biesiadzie Misiek by³ jaki¶ taki.. nieswój bum.gif
PS Pozdrówki dla Malcolma. Nie postrzelali¶my w niedzielê, ale zobaczymy jak bêdzie w Boguchwale!! happy.gif
Justyna z Koblencji
ano witam!
Jeny....By³o naprawde ¶wietnie. W sumie to mój drugi turniej, ale na pewno go nie zapomne bo by³o..... nie wiem jak to nawet nazwac.
Ludzie naprawde genialistyczni. Pierwszy raz w ¿yciu widzia³am jak ktos po biesiadzie, przemieszcza³ sie do namiotu nie dotykaj±c nogami ziemi (czyt. MacDwain). Wspania³y widok! bigsmile2.gif
Co do Dziewicy heh tzn. Olka: ja juz sie przygotowywujê psychicznie do nastepnego pojedynku devil.gif
Szkoda tylko strasznie mi by³o, ¿e MakKac nie zabra³ Betty. Przepad³ jej ¶wietny turniej. sad3.gif
A po przeczytaniu ca³ej dyskusji (zajê³o mi to troche) chcê rzec do Ptacka, ¿e siê tylko skompromitowa³ tymi "dziwnymi" i bezpodstawnymi wypowiedziami na temat Chêcin. Ale zreszt± nie bêde sie rozpisywac na ten temat, bo i tak nasze bractwo jest dle niego powietrzem......
Jeszcze turbo pozdrowienie dla: Micha³a (i jego obronnego psa), Olka, Mieszka, Adama, Seweryna no i w ogole dla wszystkich(no mo¿e z malutkimi "mlecznymi" wyj±tkami)
Olek
CYTAT(wcale_nieM³oda)
no mo¿e z malutkimi "mlecznymi" wyj±tkami

BUHAHAHAHAHA yes.gif yes.gif yes.gif yes.gif yes.gif
A Krzychu rulez king2.gif , poznaæ go by³o sam± przyjemno¶ci±!!! icon_mrgreen.gif

I my was pozdrawiamy love3.gif !!!
Magnus
Witam. Na pocz±tku mogê tylko powiedzieæ jedno: ¯a³ujê, ¿e mnie tam nie by³o z Wami. Nasi pojechali, ale tylko w czwórkê (beze mnie), bo daleko, czê¶æ dodatkowo na tajniaka pod barwami innej ekipy pojecha³a na Ogrodzieniec (to ja oraz kolega), a reszta zosta³a w domciu montuj±c namioty wikiñskie.
Co do nagrania z bitwy, to w³a¶nie kolega daje ta¶mê do obróbki, wiêc nied³ugo bêdzie w formie cyfrowej. Je¶li kto¶ zainteresowany to na priv.
Olek: my te¿ szykujemy niespodzianki. Odby³a siê walna dyskusja w Bractwie, jak skutecznie za³atwiæ "konserwy" z ³uku i nie tylko. I ju¿ mamy rozwi±zanie.
A za rok bêdziemy w wiêkszym gronie. BO WARTO. W imieniu ekipy od Nas która by³a obecna w Chêcinach. love3.gif POZDRÓWKA WSZYSTKIM love3.gif
Cezary
I oto odezwa³ sie organizator!!!

Kochani, i niestety ju¿ po turnieju icon_cry.gif jako¶ mi smutno kiedy my¶lê ze nastêpny turniej za rok... ale cieszê siê widz±c tak pozytywne opinie... teraz widzê ze by³o warto, cholernie dobrze siê z wami bawi³em, nie s±dzi³em ze uda siê zbudowaæ klimat dziêki któremu wszyscy bêd± siê fajnie bawiæ. Na imprezie panowa³ sielankowy nastrój nie zm±cony przez ¿aden objaw chamstwa, g³upoty, nietolerancji do kogokolwiek. Wszyscy zachowywali siê kulturalnie i po prostu fantastycznie!
A teraz pora na jakie¶ statystyki – mo¿e to co poniektórymi z deczka wstrz±sn±æ wiêc niech siê dobrze czego¶ stabilnego chyc±:
18 (s³ownie – osiemna¶cie dru¿yn z ca³ej Polski)!!!
110 (s³ownie – sto dziesiêæ osób ³±cznie)!!!!!!
Poch³onêli¶my 2 ogromne gary bigosu i kapusty z grochem, wszyscy wiedz±, ¿e kie³bacha ¿±dzi³a – na pewno bêdzie za rok mad.gif , a tak¿e kaszanka, hektolitry piwa i innych wynalazków ;)

Pozdrawiam wszystkich przyby³ych, byli¶cie wspaniali!!!
Doskonale siê z wami bawi³em yes.gif
Podczas turnieju ³uczniczego odeszli¶my nieco od stereotypu takiej konkurenji… le¿a³em na ziemi i rycza³em ze ¶miechu – pani Sanguinolente Ostaletti ledwie mog³a utrzymaæ ³uk w rêkach a strza³y fruwa³y we wszystkie strony (PS. dobrze napisa³em nazwisko , co? Ale gorzej z wymow± ;) )
Podczas bitwy „buczer” dosta³ w jaja pacynk±, wpad³ w berserk i wyr¿n±³ 4 ludzi w tym 1 ze swoich… hehehe.gif
„Kangurki”, które ju¿ zreszt± opatentowa³em blinkie.gif mam nadziejê ¿e zaw³adn± ka¿dym turniejem i bêd± sta³ym punktem zabaw plebejskich…
Zaklinanie Mi¶ka podczas biesiady - kiedy zaliczy³ zgona - przez dzik± sforê- Mercenari Liberi by³o doskona³e, wysz³a prawdziwa natura „ch³opaków z ³y¿wami”
Wspania³y turniej zespo³u „Drewutnia” na zakoñczenie imprezy, który poprawi³ nieco humory tak ¿eby¶my siê nie poryczeli na po¿egnanie.
Atrakcji by³o a¿ za du¿o, w nastêpnym roku postaram siê wszystko dobrze rozplanowaæ w czasie, gdy¿ w tym roku po prostu chcia³em zobaczyæ ile wszystko bêdzie trwa³o. Ale jak na pierwszy raz to chyba by³o nie¼le a za rok mo¿e impreza bêdzie 4 lub wiêcej dniowa…

Ludzie Kocham Was , do zobaczenia za rok w takim samym sk³adzie powiêkszonych o kolejnych przyjació³!!!

PS.
Chcia³bym podziekowaæ osob± bez ktorych nie dalbym sobie zapewne rady:
Marcinowi MakKac - mojemu niestrudzonemu pos³añcowi, który czy to deszcz czy s³oñcze czy zamieæ czy ¶nie¿yca próbowa³ dotrzeæ z zaproszeniem do ka¿dego z Was.
£ukaszowi vel Hipor mojej prawicy za pomoc przy organizowaniu imprezy
Micha³owi vel Mi¶ - miecznikowi który pe³ni³ warty, pilnowa³ porz±dku i nie zmru¿y³ oka przez 36 godzin!
mamie Misia za pomoc i wk³ad
Marcinowi vel Tasior za wspania³e pokierowanie przygotowaniami terenu przed turniejem oraz za po¿±dki po imprezie
Annie Kamili (mojej ukochanej) bez której z pewno¶ci± bym sobie nie poradzi³, za wsparcie duchowe i nie tylko icon_wink.gif za opetrywanie rannych i dodawanie otuchy (mnie)
oraz Olkowi Rzepeckiemu za niepoprawny sceptycyzm, dzieki ktoremu nie popad³em w samozachwyt szef.gif
oraz wszystkim innym którzy w¿ucili swoje 3 grosze do tego wszystkiego
CHWA£A IM!!! CHWA£A!!!
Jaros³aw (Gêsik)
O co chodzi z tymi "kangurkami" nie b±d¼cie samolubni powiedzcie na czym to polega³o :idea:
Cezary
"KANGURKI" - zabawa w której bie¿e udzia³ 4 zawodników (oczywi¶cie jest tu pewna dowolno¶æ) ka¿dy dostaje worek jutowy wype³niony sianem lub s³om± zwi±zany na koñcu sznurkiem. Nogi ka¿dego zawodnika zostaj± zwi±zane pasem na wysoko¶ci kostek wiêc jedynym sposobem na poruszanie jest robienie tzw kangurków. Jest kilka mo¿liwo¶ci:
- jeden na jednego
- dru¿ynowo (2 na 2, 3 na 3, itd.)
- oraz ka¿dy na ka¿dego
walka odbywa siê w szrankach, koniecznie przy jakiej¶ skocznej muzyce.
Nale¿y poprzez ude¿enia workiem wytr±ciæ przeciwnika z równowagi tak aby tamten upad³.
Proste i cudowne blinkie.gif bic.gif blinkie.gif bic.gif
ale ja jestem skromny szef.gif
Jaros³aw (Gêsik)
¦wietne blinkie.gif blinkie.gif , wró¿ê tej konkurencji karierê ogólopolsk±, u nas za rok pewnie te¿ bêdzie, oczywi¶cie po tym jak wykupimy prawa autorskie smile.gif
Maku
Witam !

Równie¿ chcia³em siê przychyliæ do pozytywnej opinii na temat imprezy w Chêcinach. Oragnizowanej przez Dru¿ynê Rycersk± Zamku Królewskiego w Chêcinach ( kto by³, ten wie, o co chodzi bigsmile2.gif )
Na wspania³y klimat z³o¿y³a siê zarówno niere¿yserowna bitwa, jak i niesamowice zabawny konkurs ³uczniczy, pokaz walki na kije ch³opaków z Nordewinde , a tak¿e d³uga sobotnia biesiada zakoñczona tañcem wokó³ MacDwaina ( a¿ mi siê w g³owie zakrêci³o crazy.gif ) Plebeje niestety mnie ominê³y icon_sad.gif , ale za to rugby workiem kie³basy ( która dziwnym trafem przemieni³a siê pó¼niej w mielonkê shocked.gif ) by³o te¿ wspania³± zabaw±. Czarek zapewni³ nam mnóstwo ¿arcia ( czyli kie³basy bigsmile2.gif ), wiêc na g³ód chyba nikt nie narzeka³. Koniecznie trzeba tak¿e pochwaliæ niedzieln± mszê po ³acinie, która zrobi³a na mnie niesamowite wra¿enie yes.gif . Miejmy nadziejê, ¿e w przysz³ym roku te¿ siê uda.

I oczywi¶cie nie uda³oby siê to bez Was wszystkich. Wielkie dziêki, wspaniale siê z Wami wszystkimi bawi³em.

p.s.
Jedyny defekt tej imprezy to pan z 74-tej, który podczas bitwy rzuci³ mieczem w naszego ³ucznika, bo nie móg³ go dogoniæ. Bardzo nie³adnie no.gif . Na szcze¶cie uderzenie nie by³o zbyt mocne ( i nic mu siê nie sta³o ), jednak co¶ takiego w ogole nie powinno mieæ miejsca. Jeszcze raz no.gif dla tego pana.
makKac
CYTAT(wcale_nieM³oda)
Szkoda tylko strasznie mi by³o, ¿e MakKac nie zabra³ Betty. Przepad³ jej ¶wietny turniej. sad3.gif

Ech, t³ukê pustym ³bem o klepisko.

Koloryt imprezy niew±tpliwie by³by z powodu mego gapiostwa ucierpia³, na szczê¶cie Pan MacDwain sprawdzi³ siê w roli puchatej maskotki icon_wink.gif

Na zakoñczenie jeszcze pozdrówka dla dwóch Kolegów, którzy w czasie mszy pospieszyli z natychmiastow± pomoc± mdlej±cemu m³odzieñcowi. yes.gif Tak siê buduje pozytywny wizerunek i kupuje sympatiê miejscowych, nie mówi±c juz o tym, ze to zwyczajnie po ludzku. Szacuneczek Panowie.

Przepis na niehistorycznego ale pysznego arbuza (kto go z nami pi³ ten wie, uk³ony dla Jarowita, mam nadziejê ¿e ambitne plany Wam wypal±), frunie na prv.

Definitywnie jedna z najfajniejszych imprez jakich dane mi by³o zakosztowaæ, oczywi¶cie dziêki u Wam wszystkim, czapki z g³ów i do zobaczenia za rok. (Je¶li nie dostanê zaproszenia to przyjadê jako tragarz MacDwaina)

loki08.gif

beee
MacDwain
Odczepcie siê ode mnie! Mnie tam nie by³o! i wcale nie zaliczy³em zgona tylko usn±³em bo mi siê nudzi³o i spaæ chcia³o crazy.gif
W przysz³ym roku Panie makKac to my isê zjawimy z ca³ym regimentem (popularnie zwanym ju¿ ScotlandYard) i zabijemy wszystkich!! bic.gif

Jeszcze raz love3.gif
MacDwain
Odczepcie siê ode mnie! Mnie tam nie by³o! i wcale nie zaliczy³em zgona tylko usn±³em bo mi siê nudzi³o i spaæ chcia³o crazy.gif
W przysz³ym roku Panie makKac to my isê zjawimy z ca³ym regimentem (popularnie zwanym ju¿ ScotlandYard) i zabijemy wszystkich!! bic.gif

Jeszcze raz love3.gif
Wilkomir
Witam!!!

W Checinach bylo zajebiscie ( przepraszam za wylgaryzm ale to slowo najbardziej mi pasowalo).
Byl nasz pierwszy turniej i mam nadzieje ze nie ostatni bigsmile2.gif
szkoda tylko ze musielismy wyjechac przed koncem.
Za rok zostaniemy napewno do konca i postaramy sie juz miec "sprzet" zeby wziasc udzial we wszystkich konkurecajach,
gdyby nie wypadek mojej lubiej z oczkiem to wogole bylo by turbo zajebiscie

aha polecam wszystkim drink arbuzowy (najlepszy jaki pilem, a raczej jedlem wrzyciu bigsmile2.gif )
proponuje zeby przepis pojawil sie tutaj niech wszyscy sobie skosztuja bo naprawde warto

Pozdrawiem wszystkich!!!

P.S. Za rok tez przyjade z Floydem ( z moim psem obronnym)
Floyd: BBBAAA£££AAA£££!!!

aha i jeszcze jedno, slyszalem plotki ze moj piesek dostal "tube" od kogos jak by przywoazany kolo namitu, to dla mnie chanba bic psa i to jeszcze bezbronnego, za wszystkie informacje na ten temat z gory dziekuje, a oprawce mojego burka jeszcze dojade moro.gif
M¶cis³aw
Powitaæ

By³o niesamowicie, powiem wiecej, by³o bardzo "haraszo". Ludzie ¶wietni, niektórzy wrecz przeklimatyczni (patrz ¶piew biesiadny Nordewinde) . Ogólnie impreza odby³a siê w klimacie ¶redniowiecznej sielanki (znaczy siê sielanki dla mnie, bo kto móg³ to sie bi³ w ¶wietnej bitwie) .....ach jest czego ¿a³owaæ.
Wielkie podziekowania i gratulacje dla organizatorów: king.gif Dru¿yny Rycerskiej Zamku Królewskiego w Chêcinach king.gif .
A tym co byli powiem: Do obaczenia za rok(a mo¿e w Boguchwale?).

¦lê Wam pozdrowienia.

P.S. Uk³ony dla Dru¿yny Broceliande.
Maku
CYTAT(makKac)
Na zakoñczenie jeszcze pozdrówka dla dwóch Kolegów, którzy w czasie mszy pospieszyli z natychmiastow± pomoc± mdlej±cemu m³odzieñcowi. yes.gif Tak siê buduje pozytywny wizerunek i kupuje sympatiê miejscowych, nie mówi±c juz o tym, ze to zwyczajnie po ludzku. Szacuneczek Panowie.

W imieniu moim i mojego kolegi Ko³tuna dziêkujê za s³owa uznania icon_wink.gif .
Dla nas te¿ by³a to niezwyk³a frajda mieæ okazjê zaprezetowaæ swoj± dobr± stronê, w sensie t± bardziej ludzk± ( ta mniej ludzka wysz³a przy tañcu wokó³ zamroczonego trochê MacDwaina bigsmile2.gif ). Mam nadziejê, ¿e nadarzy siê jeszcze niejedna okazja, ¿eby pomóc komu¶ w potrzebie, i ¿e bêdziemy wtedy na miejscu. Mo¿e np. za rok w Chêcinach ? ( chocia¿ jest to zastanawiaj±ce, ¿e ten cz³owiek zas³ab³ podczas tak wspania³ej mszy.. no chyba, ¿e z wrazenia.. shocked.gif )

Ale nie s± z nas takie znowu anio³y, bo w koñcu to dziêki nam MacDwain przybija³ g³ow± pinezki bic.gif i te¿ nasza to strza³a trafi³a w jaja cz³owieka, którego chyba "buczerem" nazywaj± hehehe.gif
Micha³ Koczanowski
A teraz ja:
Konicziuaaaaa
icon_neutral.gif icon_neutral.gif
Do tej pory po tegorocznych chcinach dziwne rzeczy dziej si w mojej glowie crazy.gif icon_rolleyes.gif crazy.gif ale postaram sie cos ciekawego od siebie napisac.
Po pierwsze chyle glowy przed organizatorami imprezy, przedewszystkim za niezaklucanie nam (uczestnikom) dobrej zabawy i przyzwolenie na pewna swobode i rozwiazlosc obyczajow (oczywiscie w granicach rozsadku). Za wspaniala organizacje, za tony kielbasy, ktoraniektórym obrzyd³a tak, ¿e zaczêli ¿ywic siê miejscow± fa³n± cool.gif . Nawet ksi±dz na mszy powiedzia³: "co by to by³o gdyby chrystus sprawi³, ¿eby chleb smakowa³ jak kie³basa?" koszmar devil.gif
Bitwa by³a ca³kiem niez³a ale jeszcze trochê jej brakowa³o, w przysz³ym roku bêdzie na pewno o wiele lepiej, a nas bêdzie o wiele wiêcêj (³y¿wiarzy z zanzibaru znaczy siê)
Poznacie tak¿e nasze nowe wcielenie diabel.gif (ale to niespodzianka).
Na koniec wielkie pok³ony i podziêkowania dla wszystkich uczestników, którzy zbudowali ten wspania³y kilmat, sobotni melan¿ nie uleci szybko z mojej pamiêci.
Gor±ce brawa Czarku za ten turniej. Na przysz³y rok jó¿ teraz wpijujê go do swojego kalendarza.
Pozdrawiam wszystkich.
AleX
CYTAT
Poznacie tak¿e nasze nowe wcielenie

jesli chodzi o zulusow to sie pisze!! ;D
Hipor
Ad vocem

Dziêki wszystkim, którzy chwal± nasz± imprezê blinkie.gif . W przysz³ym roku postaramy siê ¿eby by³o lepiej. jester.gif
love3.gif
Micha³ Koczanowski
I jeszcze jedno:
Gratulacje Misiek odemnie i od Koltuna za wygrany turniej luczniczy.
Mistrz Pieczonka napewno jest bardzo dumny.
yes.gif
Cezary
Mam wielka prosbe do wszystkich co juz maja zdjatka z checin co by linka do nich dali ...
Justyna z Koblencji
Ano halo!

Esz.....CZemu ten turniej trwa³ tylko 3 dni?? icon_sad.gif tears.gif

No i mam pro¶bê. Ma ktos mo¿e zdjêcia???????
MacDwain
Mistrz Pieczonka przes³a³ mi list gratulacyjny wraz z kompletem pokrowców na ³y¿wy specjalnie dla Was bigsmile2.gif teraz ju¿ani deszcz, ani ¶nieg, ±ni zawierucha....

Zdjêcia!!!
Malcolm
K³aniam siê...

Z pewn± tak± nie¶mia³o¶ci± dorzucê swoje 3 grosze... smile.gif

To by³y naprawdê ¶wietne dwa dni spêdzone z Wami w Chêcinach. Po prostu sielanka... szkoda ¿e tak krótko, oj szkoda bardzo...
Dawno tak dobrze nie bawili¶my siê... ale do rzeczy... smile.gif

Organizacja bardzo w porz±dku. By³o gdzie spaæ, co je¶æ, i gdzie pochodziæ piechot±... hiehie jak król... I co najwa¿niejsze w ogóle nie nudzili¶my siê. Je¿eli co¶ siê nie uda³o to tylko organizatorzy wiedz± co... smile.gif Jak dla mnie ¿adnych zgrzytów i wpadek... no mo¿e po za jedn± rzecz±... a mianowicie, daczego tylko dwa dni? smile.gif. Haha ¿artowa³em... Od takich wczasów jeszcze by siê w g³owach poprzewraca³o uczestnikom i organizatorom...
A le i tak przez te dwa dni najlepsze by³y...
potyczki, biesiada, bigos i kapusta z grochem, zamek, towarzystwo zacne (uk³ony w stronê s±siadów w obozie), bitwa (na Tryg³awa i Swaroga gor±co by³o... taki jeden skosi³ mnie ³y¿w± smile.gif ), turniej ³uczniczy (prawdê mówi±c liczy³em na os³awione Je¿e, ile razy Misiek mo¿e wygraæ), Drewutnia (szkoda ¿e tak pó¿no), McDwain (Misiek jak zwykle trzyma³ fason ) ;), ma³y Krzysioo, £y¿wiarze z Umbaru, zabawy plabejskie i szkotka kie³basiana, tañce Zulusów smile.gif (Micha³ z kompani± doprowadzi³ mnie do³ez podczas uczty) , spotkanie £ysogórskiego Zbója na trakcie do zamku (pozdrowienia Sewerynie) , Wikingowie i ich kije (Nordavind ¿±dzi na têpe), Szymon Kasak vs. ko³ek gniewski (w koñcu pobi³ rekord o 100%) smile.gif, po³ykacz ¶wierszczy (olaboga ale jazda), jak zwykle zorientowany w temacie "rycerzy polskich" ksi±dz oraz lody o kórych wspomina³ McKac (pozdrowienia dla Ciebie i Ani, a mo¿e by tak konkurencjê otworzyæ zaraz pod zamkiem i po 90gr/za ga³eczkê pchaæ gawiedzi) ;) ...hiehie.
Oczywi¶cie niekoniecznie w takiej kolejno¶ci smile.gif
Dziêkujemy za wspóln± zabawê, mam nadziejê ¿e spotkamy siê jeszcze kiedy¶...
Pozdrawiam serdecznie

-------------------------------
Ps. dla zainteresowanych:
zdjêcia mo¿na obejrzeæ tutaj:
http://www.broceliande.tio.pl/
a zainteresowanych turniejem w Boguchwale tutaj:
http://www.turniejboguchwala.c2000.pl/
Micha³ Koczanowski
Gratulujê misiek celnej odpowiedzi i niniejszym uznajê ciê mistrzem szybkiej riposty. jester.gif
Piotr Muczko
No Mi¶ku pokrowce na ³y¿wy powiadasz zly.gif no to ¶wietnie, musz± byæ wspania³e. Ich forma pewnie co¶ jak twoje buty nie? bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif

Mistrz pieczonka my¶li o wszystkim. jester.gif

Mercenari Liberi pozdrawia i ju¿ têskni love3.gif
Cezary
i nareszcie ten temat znalazl swoje miejsce w kalendarium a juz myslalem ze odtraceni przez bagrita (nie wiem ile juz razy wysylalem formatke do kalendarium o turnieju w checinach) bedziemu musieli po kryjomu dawac o sobie znac w dziale ogloszen icon_cool.gif
ale jak zwykle wszystko konczy sie happy endem - impreza sie odbyla ci co przyjechali sa szczesliwi, turniej w koncu zaistnial w kalendarium i to jeszcze z tak wspanialymi postami ... serce roscie patrzac na to wszystko...
Villentr
)Ave Waszmo¶ciom.
Patrz±c na to wszystko co napisali¶cie do³±czê i swoje gor±ce podziêkowania.
Impreza by³a taka na jak± liczyli¶my a nawet lepsza. (Grunwald sie chowa)
Jako dowódca przepraszam za "buczera" któreg jak zwykle ponios³o i rzuci³ dwójk± w ³ucznika, ale ciê¿ko zapanowaæ jets nad ¶wirem który obrywa pacynka w jaja.
Olek czekam na rewan¿ (po¶ladek zmienia kolor z niebiesko-czarnego na br±zowo-¿ó³ty ass.gif )
A w ogóle to obmy¶lamy jak was wszystkich ugosciæ na naszym dwuleciu.
S³awa Wam Woje
PS. Czarku o ile sobie przypominam to nie by³o oficjalnego zakoñczenia plebejów cicho.gif
Cezary
Zgadza sie nie bylo. ale wysle poczta pozostale glejty tylko podajcie mi adres na priva.
Jarek Przyby³o
"Lepiej pó¼no ni¿ wcale". Po dwutygodniowej odwykówce od pracy, kompa i sieci odrabiam zaleg³o¶ci bo wprost z Chêcin na wywczas z rodzin± siê wybra³em. Wielkie dziêki za zaproszenie mnie i mojej ekipy. Nie lubiê laurek ale a¿ siê prosi o s³owa uznania dla organizatorów (Chwa³a Chêciñskim z Cezarem na czele !!!) a i Tobie MacKacu, ¿e mnie przekona³e¶ do przyjazdu. Dziêki te¿ wszystkim uczestnikom za wspania³± zabawê. Szkoda, ¿e tak krótko bo nie wszystkich uda³o siê bli¿ej poznaæ choæ go¶æ z kegiem dy¿urowa³ chyba do rana tak wiêc podstawowe urz±dzenie do bliskich spotkañ dzia³a³o bez zarzutu. No £y¿wiarze dali¶cie niez³y popis ! a ju¿ po Szyd³owie wró¿y³em Wam ¶wietlan± karierê. Wszyscy pisali o waszym tañcu - pojebañcu Zulusów ale ma³o kto widzia³ wasze hasydzkie pl±sy jarmu³kowo-pejsowe gdy gra³a Drewu(ó?)tnia. Jak zrobicie jeszcze ten uk³ad z obrazka, który mi pokazywali¶cie to proponuje tournee np. po Chinach. Ciesze siê, ¿e moje "³y¿wiarze" zaczyna siê przyjmowaæ. Chêciñskim oraz KNURRowi zawdziêczam to, ¿e uda³o mi siê wreszcie wyci±gn±æ na imprezê moj± Lub± z m³odym (te¿ Krzysiem). Ma³o tego, stwierdzi³a, ¿e nie widzia³a dawno tak ¶wietnej zabawy i chce wiêcej (jeden warunek "Musi byæ te¿ na imprezie ten mi³y mac.. mac.. co¶ tam z Sandomierza, w tych butach jak góralskie sanki" love3.gif ). Misiu nie wiesz czasem o kogo chodzi ? zly.gif zly.gif
Trochê muszê popracowaæ nad moimi ch³opakami, bo oni tylko by siê prali i polerowali blachy. Maj± jaki¶ problem z o¶rodkiem w mózgu odpowiedzialnym za biesiadowanie i miê¶niem piwnym te¿ bardzo wa¿nym crazy.gif . Ale to pocz±tki i my¶lê, ¿e bêdzie lepiej. W sumie co¶ piêknego, jak to bêdzie sz³o dalej w tym kierunku i nie pozwoli siê tego spieprzyæ to przysz³o¶æ przed imprez± ¶wietlana, zw³aszcza ¿e pomys³y ju¿ mi ³az± po g³owie przeró¿ne, a do przysz³ego roku jeszcze trochê czasu i mo¿e powstan± hiciory na miarê "kangórków". A to co planuj± £y¿wiarze to ju¿ kompletny odlot. Jeszcze raz wielkie dziêki Tobie Cezary king.gif yes.gif yes.gif yes.gif i Twojej Ekipie.
MnIch
Witam. Osobiscie kiedys przejazdem udalo mi sie zwiedzic wasz zamek. Bardzo ladny. Macie mozliwosci ,choc ograniczone powierzchniowo ;D
Chcialem was odwiedzic lecz nie dalem rady. Moze za rok? Kto to wie. Pozdrawiam goraco
Bogumi³
Atmosfera by³a wspania³a. Szczególnie na ¶wietnej bitwie (szkoda, ¿e w pierwszej "edycji" zaspa³ ten odpowiedzialny za podk³ad muzyczny) oraz na nocnej biesiadzie.
Przepraszam, ¿e potrzebne by³o mi a¿ tyle czasu aby zamie¶ciæ tu t± opiniê.
Piszemy siê na nastêpny rok smile.gif Du¿± uciechê mieliby¶my z bardziej urozmaiconego jad³ospisu szczerba.gif. Jak na imprezê bez gapiów wypadli¶cie jednak bardzo dobrze.
Zamieszczam ¶redniej jako¶ci zdjêcie z powitania.
Cztery zdjêcia jakie u Was wykona³em dostêpne s± pod adresem www.runforn.republika.pl/checiny.zip
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.