Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IX turniej w Ogrodzieñcu 5-6.08.2006
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Bowmen
[b]Witam wszystkich!
W tym roku turniej nasz odbêdzie siê w dniach 5-6.08.2006 Wszelkie regulaminy i zasady bêd± zamieszczane na bierz±co. W chwili obecnej na pewno wiadomo ¿e turniej bêdzie datowany XIII-XV w. Turnieje bêd± dzielone wg. okresu. Pozdrawiam wszystkich zainteresowanych ;)
Ness
Witam!
Czy turniej bêdzie "na zaproszenia"? Je¶li tak to do kiedy mo¿na sie o takowe postaraæ? Dziêkuje z góry za odpowied¼!
Pozdrawiam!
Krzy¶ko
No wreszcie kto¶ co¶ napisa³... a ju¿ my¶la³em ¿e nikt nas nie kocha angsad.gif

Pomni zastrze¿eñ co do naszego sêdziowania rok temu trwaj± starania aby zaprosiæ na nasz turniej Mieczników którym nikt stronniczo¶ci i braku wiedzy w sprawach walki/uzbrojenia nikt nie zarzuci.. Sta³ym naszym bywalcom chyba nie trzeba mówiæ co czeka ich na turnieju mad.gif tym którzy jeszcze nie wiedz± czy s³aæ zapytania pod e mail Bowmen'a podpowiem ¿e jak co roku bêdzie:
- zamek do zdobycia
- mieszkañcy podgrodzia do wyr¿niêcia/gwa³cenia
- mega wytrzyma³e fortyfikacje stawiane przez DCD mad.gif
- turniej bojowy
- turniej tañców dawnych
- biegi dam (bardziej lub mniej cnotliwych)
- bohurcik mad.gif
- zapasy (w stylu swawolnym)
- bitwa, po której w grunt wsi±knie wiele litrów krwii
- biesiada (pomni skarg z zesz³ego roku uprzedzamy ze przygotowywana z my¶l± o miêso¿ercach
- ¿ebracy do kopania
- kilka niepodzianek których na razie nie zdradzamy tongue.gif

podpisano:
tajemniczy ubieg³oroczny narrator :P
Ukasz Spode £ba
Witam
W maju bêdê wiedzia³, jak bêdê sta³ z czasem w sierpniu. Je¶li wszystko bêdzie OK, to postaram siê o zaproszenie dla mnie, mej damy, tudzie¿ kilkorga ludzi z bractwa. By³by to nasz "pierwszy raz" w Ogrodzieñcu. Je¶li czas bêdzie, to ja podpisujê siê pod to rêkami i nogami crazy.gif
Gregor z Krakowa
Zg³aszam chêæ uczestnictwa w Turnieju Ogrodzienieckim zarówno swoje, jak i Zaciê¿nej Kompanii Rycerskiej Ziem Po³udniowych.
Czê¶æ z nas ju¿ bawi³a na w/w turnieju w zesz³ym roku, jako formacja jednak nie go¶cili¶my na nim jeszcze.
Czekamy wiêc na zaproszenia, a stawimy siê jak czas pozwoli....

Co do uczty, to poza walorami miêsno-zieleninowymi chcia³bym chocia¿ nie widzieæ na dziedziñcu graj±cego pud³a i g³o¶ników- jak muzyka musi i¶æ ze sprzêtu elektronicznego, to sugeruje go schowaæ.....
Ness
Witam!
Mia³am niew±tpliw± przyjemno¶æ go¶ciæ na Ogrodzienieckim turnieju w zesz³ym roku wystêpuj±c go¶cinnie z zaprzyja¼nionymi Gryfami z Bytowa, w tym roku chcia³abym zadeklarowaæ obecno¶æ w³a¶nego bractwa( tj. : Poczet Rodowy Herbu Poraj z Wroc³awia) smile.gif Je¿eli mo¿na to ja bardzo prosze o zaproszenie.

Krzy¶ko! Mam nadzieje ¿e tajemniczy narrator z zesz³ego roku i w tym sezonie sie popisze i zdobêdzie co¶ na kszta³t"nagrody dla najlepszego opowiadacza bitewnego" :D
Pozdrawiam!
tatsu
Czy Najemna równie¿ mo¿e zawitaæ w Ogrodzieñcu?
By³am na turnieju jeszcze w innej formacji "s³u¿±c" i bardzo mile sobie ów turniej wspomninam, chcia³abym wróciæ i swoim podkomendnym pokazaæ, jak wygl±da wspominana po dzi¶ dzieñ przeze mnie impreza smile.gif
Gregor z Krakowa
czy wszyscy byli w ,,innych formacjach" hmmmm

ciekawa to to, mo¿e rotacyjno¶æ w bractwach sie powiêkszy³a, jednak mi³o bêdzie witaæ i widzieæ sta³ych bywalców- ot ludzie sprawdzenia, a zabawa by³a niez³a, wiêc szykuje siê tylko lepsza...
ernest
Witam! Czy przewidujecia tak jak w poprzednich latach turniej kuszniczy? z pozdrowieniami Bieszczadnik
Bowmen
Witam wszystkich zainteresowanych!!!
Wiêc po kolei:
- Turniej bêdzie na zaproszenia które bêd± wysy³ane po wcze¶niejszym zg³oszeniu. Ilo¶æ miejsc bêdzie ograniczona, ale co i jak jest jeszcze ustalane.
- Oczywi¶cie wszystkie bractwa które ju¿ siê zg³osi³y bêd± wci±gniête ju¿ na listê do zaproszenia. Proszê tylko podes³aæ ewentualn± liczbê chêtnych (walcz±cych, ³uczników, kuszników, i damy dworu) i jakie¶ konkretne namiary na adres viiiturniej@o2.pl
- Witaj Bieszczadniku smile.gif Jak zawsze mi³o ciê bêdzie go¶ciæ u Nas i oczywi¶cie turniej kusznicy jest przewidziany – gdyby cokolwiek siê pozmienia³o na pewno bêdzie o tym informacja ale tradycji trzeba przestrzegaæ wiêc turniej musi byæ szczerba.gif
Bowmen
Witam
Zapomnia³em o najwa¿niejszym:
- w tym roku na zamku bêd± mog³y rozbijaæ siê TYLKO namioty historyczne, namioty cywilne bêd± mia³y obozowisko albo na palcu szkolnym albo na placu turniejowym poza murami zamku jak w roku ubieg³ym. Pozdrawiam
'maska'
witam wszystkich
nazywam sie rados³aw ku¶nierz jestem dowódc± grupy historycznej "pugnatores aeterni".
wiele dobrych ¿eczy slysza³em o waszym turnieju, dlatego zwracam sie z pro¿b± do organizatorów o zaproszenie dla mojej grupy.

pozdrawiam
Krzy¶ko
nic prostszege prosze jegomosci.. skrobiemy ananos pod viiiturniej@o2.pl do³±czamy ze 2 zdj±tka i czekamy na zaproszenie
'maska'
zadanie zrozumia³em i przystêpuje do wykonania zadania.
jak tylko pojedziemy na majówke<zlot chor±gwi ¶w.jerzego> to pstrykniemy pare fotek i wy¶lemy je jak tylko z niej wrucimy icon_wink.gif
pozdrawiam wszystkich ludków i mam nadzieje do zobaczenia. smile.gif
IANUSS
no dobrze.
po wys³aniu na wskazany adres listu co dalej? czy jakas odpowiedz ukaze sie? moze jakies potwierdzenie otrzymania zgloszenia ?ciekaw jestem okrutnie czy w ogóle doszlo do was owo zgloszenie checi uzczestnictwa.
jako zywo zainteresowany...
tatsu
Ju¿ w kwietniu wys³a³am pro¶bê o formularz zg³oszeniowy w ww. adres e-mail i jak dot±d b³oga cisza face4.gif
Krzy¶ko
skargi zarejestrowane...

zaraz pogonimy jednego brodatego obywatela face4.gif
za opó¼nienia przepraszamy
tatsu
Mo¿e by³ nie doszed³ mój e-mail, abo co? Nie wiem doprawdy... icon_sad.gif
IzoldaMD
Witam!!! Czy Stowarzyszenie Rycerzy Ziemi Gdañskiej Milites Dei równie¿ mo¿e zawitaæ do Ogrodzieñca? Jeszcze nie mieli¶my mo¿liwo¶ci go¶ciæ w tak zacnych progach. W jaki sposób mozemy postarac sie o zaproszenie. Pozdrawiam i k³aniam sie nisko....... smile.gif
Gregor z Krakowa
nasze zg³oszenie równez pozosta³o bez odzewu....
IzoldaMD
Witam!!! Czy Stowarzyszenie Rycerzy Ziemi Gdañskiej Milites Dei rownie¿ mo¿e zwitac do Ogrodzieñca?. Jeszcze nie go¶cili¶my w Waszych zacnych progach. Jakie warunki powinni¶my spe³niæ aby otrzymaæ zaproszenie. Pozdrawiam i k³aniam sie nisko........
Krzy¶ko
Poganiam jak tylko moge ale ja jestem tylko biednym narratorem dunno.gif , za zaproszenia odpowiada kto inny. B±d¼cie dobrej wiary ! Ze swojej strony obiecujê truæ zadek cz³owiekowi za to odpowiedzialnemu...
tatsu
Skoro "cz³ek odpowiedzialny" nie wysy³a zaproszeñ, znaczy, ¿e ma przyjezdnych w du...¿ym powa¿aniu? A mo¿e, skoro nie daje sobie rady, to go zast±piæ?
Przepraszam, ale takie podej¶cie wydaje siê ma³o powa¿ne...
Bowmen
Witam
Nast±pi³a zmiana osób odpowiedzialnych za zaproszenia i dobór grup na turniej w tym roku. Wszystkie zg³oszenia i ewentualne zapytania proszê wysy³aæ na adres brzo1999@o2.pl. Wszystkie wcze¶niejsze zg³oszenia zosta³y ju¿ przes³ane do nowych osób rekrutuj±cych, a listy z wyja¶nieniem do grup które siê ju¿ zd±¿y³y zg³osiæ. Pozdrawiam i przepraszam za zaistnia³e utrudnienia.
IANUSS
wybaczamy byle zaproszenie i owo wyjasnienie faktycznie w koncu dotralo. bo jesli zabraknie dla nas miejsca nie niebedzie to mile doswadczenie rzucaj±ce cien na wspólrace
JediNight
Czo³em Wszystkim.
Z t± zmian± naszego maila by³o troche zamieszania i problemów wiêc PRZEPRAQSZAMY za opó¼nienia w odpisywaniu. Mam nadziejê ze na wszystkie maile do nas wys³ane zdo³ali¶my odpisaæ. Je¶li nie to prosimy o wys³anie ich na nowo. Jeszcze raz przepraszamy za zamieszanie. Ale jak maile wêdruj± na 2 poczty to siê trochê ba³agan zrobi³ crazy.gif .
A apropo zaproszeñ ... jak co roku wysy³amy imienne zaproszenia poczt±. A nie netem. Listy bêd± wysy³ane trochê pó¼niej, wiêc nie oczekujcie ich dostaæ w najbli¿szym miesi±cu.
Ale b±d¿cie pewni, ¿e Ci którzy siê ju¿ zg³osili bêd± zaproszeni.
Tylko pamiêtajcie: MIEJSCA S¡ OGRANICZONE. Wiêc moze byæ tak ze nie bêdziemy w stanie przyj±æ wszystkich chetnych na nasz turniej.
Pozdrawiam wszystkich smile.gif
Czo³em !!!!
Stanis³aw Kossakowski
W imieniu Krakowskiej Choragiw Rycerskiej chcielibysmy jak co rok zglosic chec naszego uczestnictwa w imprezie.
Wysylam zgloszenie na podany e-mail.
ttin
hmmm czy mo¿na liczyæ na jak±¶ odpowied¼ odno¶nie zaproszenia? nie otrzyma³am takowej ani na maila ani na priv, a Zakon Soko³a chcia³by Was odwiedziæ smile.gif
Morgan de Baad
Witam!
Kompania £ucznicza ¶w.Sebastiana chêtnie przyjedzie wraz ze Szkock± Druzyn± £ucznicz±"Saigdeadh" w sile oko³o 12 ³uczników p³ci obojga.
Czekamy na zaproszenie!
Morgan
S³awek zTarnowa
Witam serdecznie!

Tarnowskie Bractwo Rycerskie Gladii Amici równiez zg³asza ..a raczej potwierdza swoje przybycie, jak ju¿ od kilku lat, z podobnym sk³adem. Szczegó³y zg³oszenia wys³a³em na priv Bowmena, gdy¿ nie chcia³o mi wys³ac wiadomo¶ci na na podany mailowy adres werbunkowy. Dla przypomnienia: Bêdzie nas ok. dwudziestukilku osób, w tym ok 8-10 walcz±cych w trzynastowiecznym oporz±dzeniu- w tym roku z mniejszym mrokiem i wiêksz± si³± ogniow± zarówno pod wzglêdem hakowniczym jak i firedancerowym.Razem z nami przybêda przedstawiciele conajmniej dwóch grup, które jeszcze nie gosci³y w progach ogrodzienieckiego zamku. Szczegó³y poda³em na priv.
Ostrowski £ukasz
Witam w imieniu Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin!

Proszê o rezerwacjê dla dwóch bêdziñskich dru¿yn. XIV-wieczny Hufiec dzia³a w³a¶nie na Grunwaldzie, wiêc wypowiem siê w imieniu XIII-wiecznego Mercennarius Legio Lupi. Niestety kilku naszych walcz±cych zwiêksza w tej chwili liczebno¶æ Polaków na wyspach brytyjskich, ale mimo ich nieobecno¶ci postaramy siê zebraæ ma³± aczkolwiek skor± do bitki ekipkê. Mi³o bêdzie znów zobaczyæ znajome twarze, skrzy¿owaæ stal z mê¿nymi wojownikami i starymi druhami (pok³on w Twoj± stronê S³awku z Tarnowa). Na dniach podam nasz stan osobowy i konkurencje w których we¼miemy udzia³.

Pozdrawiam!
Pecik.
JediNight
Ramowy plan Turnieju:

Sobota:
11.00 - wymarsz wszystkich bractw spod szko³y i przemarsz na zamek
11.30 – uroczyste otwarcie Turnieju
11.45 – rozpoczêcie Turnieju ³uczniczego i kuszniczego
12.00 – Turnieju bojowego
13.00 – Turniej tañców dawnych
15.00 – Turniej zapasów
17.00 – „Bohurt” turniej walk dru¿ynowych
20.30 – Wielka bitwa o Zamek

Niedziela:
9.00 - Rycerska Msza w Sanktuarium w Podzamczu
10.00 - Fina³y wszystkich turniejów (je¶li dnia poprzedniego podczas turnieju by³o ma³o uczestników, fina³ tego turnieju mo¿e siê odbyæ w sobotê)
14.00-15.00 – Zakoñczenie Turnieju, rozdanie nagród dla zwyciêzców.
16.00-17.00 – program w³asny Bractwa Rycerskiego Ziemi Ogrodzienieckiej

Wszystkie godziny mog± ulec ma³ym zmianom. S± to godziny których bêdziemy siê starali trzymaæ, ale jak wiecie nie zawsze siê to udaje.

W razie jakichkolwiek pytañ, proszê szukaæ nas na Grunwaldzie ... (obozowisko gdzie bêd± konie)
JediNight - Mateusz Machnik - do mnie mo¿na waliæ ¶mia³o na Grunwaldzie, Malborku i Gniewie, gdu¿ tam bêdzie nasze ca³e bractwo. smile.gif
karp
Witam serdecznie
Moja wypowied¼ w tym watku bêdzie nieco nietypowa, aczkolwiek mam nadzijê, ¿e na temat. W roku ubieg³ym mia³em przyjemno¶æ przebywania w Ogrodzieñcu podczas turnieju - jako przebieraniec, czyli kole¶ w bojówkach i t-shircie, czas spedzi³em bardzo udanie i w tym roku wybieramy siê siedmioosobow± grup± ponownie. Mam natomiast kilka lu¼nych uwag, któr byæ mo¿e zostan± wziête pod uwagê przez organizatorów:
- Spiker/narrator/herold podczas turnieju. W roku ubieg³ym mikrofon z nieznanych mi przyczyn zosta³ przeniesiony na scene, gdzie by³y pokazy tañców, tyle, i¿ nikomu nie uw³aczaj±c oglada³o je siedem osób, a szranki turniejowe by³y dok³adnie oblepione widzami i to zarówno w strojach z epoki jak i przbierañcami takimi jak ja. Id±c dalej, sêdziowanie turnieju nie jest z pewno¶ci± ³atwe - co wnioskujê po fakcie, i¿ spora czê¶æ publiczno¶ci, nie mia³a pojêcia kto wygra³ (Panowie w zbrojach tak¿e).
- Ochrona - w czasie wieczornej bitwy. Panowie z ochrony ulokowali siê - zapewne jako dekoracja - na murach zamkowych. W razie jakiejkolwiek draki przybiegliby zapewne na miejsce po kilku minutach z zadyszk±. Choæ widok zapewne mieli fajny...
- Wiem, ¿e sponsor, to sponsor i ciê¿ko z nim negocjowaæ, ale bannerki reklamowe na zamku to antyreklama
- Krzy¶ko - bez urazy, ale mikrofon macie do¶æ czu³y icon_wink.gif

tyle okiem zewnêtrznym
pozdrawiam
S³awek zTarnowa
£ukaszu, mam nadziejê, ¿e bêdziemy obozowaæ, jak zwykle-blisko siebie i ¿e bêdziemy po jednej stronie w czasie bitwy! warrior.gif warrior.gif Uk³ony i w Wasz± stronê!!!! smile.gif
Krzy¶ko
CYTAT(karp)
Witam serdecznie
Moja wypowied¼ w tym watku bêdzie nieco nietypowa, aczkolwiek mam nadzijê, ¿e na temat. W roku ubieg³ym mia³em przyjemno¶æ przebywania w Ogrodzieñcu podczas turnieju - jako przebieraniec, czyli kole¶ w bojówkach i t-shircie, czas spedzi³em bardzo udanie i w tym roku wybieramy siê siedmioosobow± grup± ponownie. Mam natomiast kilka lu¼nych uwag, któr byæ mo¿e zostan± wziête pod uwagê przez organizatorów:
- Spiker/narrator/herold podczas turnieju. W roku ubieg³ym mikrofon z nieznanych mi przyczyn zosta³ przeniesiony na scene, gdzie by³y pokazy tañców, tyle, i¿ nikomu nie uw³aczaj±c oglada³o je siedem osób, a szranki turniejowe by³y dok³adnie oblepione widzami i to zarówno w strojach z epoki jak i przbierañcami takimi jak ja. Id±c dalej, sêdziowanie turnieju nie jest z pewno¶ci± ³atwe - co wnioskujê po fakcie, i¿ spora czê¶æ publiczno¶ci, nie mia³a pojêcia kto wygra³ (Panowie w zbrojach tak¿e).
- Ochrona - w czasie wieczornej bitwy. Panowie z ochrony ulokowali siê - zapewne jako dekoracja - na murach zamkowych. W razie jakiejkolwiek draki przybiegliby zapewne na miejsce po kilku minutach z zadyszk±. Choæ widok zapewne mieli fajny...
- Wiem, ¿e sponsor, to sponsor i ciê¿ko z nim negocjowaæ, ale bannerki reklamowe na zamku to antyreklama
- Krzy¶ko - bez urazy, ale mikrofon macie do¶æ czu³y icon_wink.gif

tyle okiem zewnêtrznym
pozdrawiam

Siewierz dzia³a ?
Dzia³a dzia³a :D
(dla wtajemniczonych ten komentarz mad.gif )
Rycerz Ocet
Witam cool.gif

Krzysko to nikt z Siewierza zarêczam ci jak by¶ troszkê pomy¶la³ to by¶ zauwa¿y³ ze kole¶ napisa³ ze siê do was w tym roku wybiera a chcia³em zauwa¿yæ ze w tym roku do was od nas nikt nie przyjedzie jedziemy w przeciwnym kierunku walka.gif i usmieszek_02.gif oraz pijacy.gif na turniej wiec raczej poza Ba¶k± nikt siê u was od nas nie pojawi.

Pozdrawiam

Ocet

Ps: mo¿e karp, co napisa³ ten post powie kim jest? blinkie.gif
Ukasz Spode £ba
Czê¶æ bractwa Rycerskiego Ziemi Ostrowieckiej zg³asza chêæ udzia³u w turnieju. Napiszê na maila.
Krzy¶ko
By³by kto¶ zainteresowany turniejem na drzewce ? bo zamierzamy go pope³niæ i badam rynek bum.gif
Kane
CYTAT(Krzy¶ko)
By³by kto¶ zainteresowany turniejem na drzewce ? bo zamierzamy go pope³niæ i badam rynek bum.gif

Jak zd±¿ê skoñczyæ drzewce i uda mi siê wyleczyæ nogê to w ka¿dej chwili maniac.gif blinkie.gif
Nivelis
Witam

Puenta co¶ namiesza³ z naszym uczestnictwem i powiedzia³ ¿ebym tu napisa³ :P no to piszê :D

W imieniu Grex Venalium zwracam siê uprzejmie o zaproszenie na IX turniej w Ogrodzieñcu.

Liczba osób, które chcia³yby przyjechaæ - 3-6 (1-2 namioty historyczne).

Je¶li niektórym nasza grupa wci±¿ nie jest znana to z mi³± chêci± napiszê wiêcej o tym co robimy i jaki poziom reprezentujemy ;)
Krzy¶ko
Pisaæ na e mail do u¿ytkownka Jedi.... jego posty s± w tym temacie
Reyki
By³o fajnie.Pomimo 3 pêkniêtych ¿eber i strasznie dziwnej bojówki pod wzglêdem zasad.

Chcia³em podziêkowa¶ Czerwionce za nauke latania w blachach i Rosomakowi za fajn± walkê.

Najbardziej jednak dziêkuje moim kochanym niewiastom za opiekê i trzymanie kciuków(przepraszam ¿e was zawiod³em).
vladmir
S³awa!!!
Turniej najlepszy bo jak¿e inaczej. Przede wszystkim podziêkowania dla ludzi którzy nie zapomnieli o moim istneniu po tak d³ugiej nieobecno¶ci. DCD ultras !!!
Krzy¶ko
Pomimo tego iż lało całą sobotę, zabawa była z mojej perspektywy przednia icon_cool.gif

Wielkie dzięki :
dla wolontariuszek z TBRu za czuwanie z kawą i herbatą
dla całego TBRu za pomoc w turnieju i jego przygotowaniach oraz wieczorny fireshow
dla Wojów Peruna za to że byli i też pomogli
dla Reykiego za zagrzewnie publiczności na bojówce bum.gif
dla wszystkich których nie zniechęcił deszcz i bawili się z nami cały turniej respekt.gif

W kwestii sędziowania: sędziowali nam panowie z Kapituły Rycerstwa Polskiego- osobiście nie znam lepszych fachowców w tej dziedzinie
misiek_krk
ATA!! ATA!! Panowie i Panie!!

Dzięki wam wszystki za dobrą zabawe, za ognicho w grocie i wszelaką pomocną dłon na miejscu i poza nim.

nikogo nie chce szczególnie pozdrawiac [co by nie było że kogoś bardziej] ale nie mogę nie napisac ze DCD i PERUNy rzadzą, nawet wsrod XIII i XV <lol>

no i mur sie ładnie pokazał
i moja pierwsza [dość dziwna] bitwa była

i teraz do dcd:
trza sie jakoś na wspólny trening zgadac
i piwko tyż

pozdrowionka
K³apy z Tarnowa
Ja chcialem podziekowac w imieniu TBR-GA za zaproszenie ... i ze wytrzymaliscie z nami od czwartku do poniedzialku ... mam nadzieje ze zamku nie zdemolowalismy icon_cool.gif Rozstawianie naszych machin miotajacych ... tutaj trzeba dodac ze jedna zrobilismy na poczekaniu bo ... bo tak nam sie uwidzialo smile.gif bylo bardzo fajnym zajeciem ... Bawilismy sie przy tym przednio ... a i wieczorne strzelanie byle czym tez bylo niczego sobie ... zalujcie ze nie widzieliscie baniaka z woda jakie zrobil bum ... smile.gif

Turniej bojowy taki sam jak rok temu ... tylko sedziowie sie zmienili, a jak to sie mowi z sedziami sie nie dyskutuje usmieszek_07.gif

Napewno dzieki temu ze sedziowie byli z justycariatu turniej nabral innego wydzwieku.

Szkoda tylko ze tak malo uczestnikow bylo do walk ... w tamtym roku do bohurtu staleno chyba 5 druzyn ... a do bojowego cos kolo 60 osob ... no ale nic.

ALE turniej nalezy uznac do udanych walka.gif
S³awek zTarnowa
HMMMM...K³apy......ja nie przypominam sobie ¿ebym kogo¶ wyznacza³ do wypowiadania siê w imieniu TBRu na forum. Poczekaj az zrezygnujê z dowództwa.huh.gif To tak na przysz³o¶æ, bo to troszkê g³upio wygl±da, mimo mojego wielkiego szacunku do Twojej osoby.....jak nie zwrócê na to uwagi to dojdzie do tego, ¿e bez mojej wiedzy bêdzie siê wypowiada³ w imieniu TBRu byle nowicjusz . icon_wink.gif

Teraz dopiero mia³em czas cos napisaæ..zw³aszcza, ¿e kiedy temat by³ "na gor±co"..to freha nie dzia³a³a..chwa³a za to, ¿e teraz dzia³a!!

Dziêkujê w imieniu TBR-GA za dobr± zabawê i mozliwo¶æ pobudowania. Wielkie pozdrowienia dla namiestnika Andrzeja Mroziñskiego oraz dla wszystkich organizatorów i uczestników i.... sêdziowie starali siê robiæ dobrze swoj± robotê. Nikt nie jest nieomylny--sam wiem jak to jest.

Bitwa by³a moim zdaniem nadzwyczaj udana...mia³a byc inscenizacj± i taka pozosta³a a jednocze¶nie-przynajmniej tam gdzie ja by³em--i tak mieli¶my niez³± zabawê!

MURowcy....to by³y dobre dni respekt.gif
Dziewczyny TBRu--dajecie przyk³ad innym jak nalezy dbac o swoich braci ..i nie tylko:)smile.gifsmile.gif

Gratulacje dla Kota za zwyciestwo...( jednoczesnie--przepraszamy Ciê Rosomak za ma³± intrygê wzorowan± na zagrywkach trzynastowiecznych bachelers!!!!!!!)--

Peruni......lepiej by¶cie rz±dzili, gdyby¶cie na chwilê podczas turniejowych wieczorów wyszli z jaskini.... usmieszek_11.gif icon_wink.gif
K³apy z Tarnowa
Przepraszam jak najmocniej umiem ... ale tak widzialem ze nie piszesz nic ... a podziekowac pasuje :D ... wiecej sie nie powtorzy smile.gif

Tak dodam ... Jezeli kogos ugodzilismy (np. Slava z Krakowa ) gipsowo papiera kuleczka z trebusza lub z rak wlasnych to z gory przepraszam. Poprostu w ferworze walk nikt nie patrzyl gdzie laduje tymi kulami.
Joanna K.
Ja tez bardzo chce podziekowac Wam wszystkim TBRowcom, MURowcom, orgom i wogole wsyztskim, bo bylo cudnie:D thanx.gif
I szczegolne podizekowania do chlopakow z Ogrodzienca love3.gif , ktorzy uzyczyli nam swojego sprzetu podczas pokazu ogniowego, gdy nasz odmowil posluszenstwa;/:(
Ogolnie bardzo pozytywnie oceniam turniej, pogoda jednak moglaby byc taka jak w dzien ostatni przez cala impreze.
Super sie z Wami bawilam, bieg dam tez byl extra clap.gif
Musze przyznac, ze uczta bardziej mi sie podobala niz zeszloroczna pat.gif
Bylo super:)

Pozdrowka i ATA ATA!!;)
S³awek zTarnowa
K³apy..nie ma problemu..wiem ¿e to wysz³o niechc±co....smile.gif

I dziêkujê te¿ organizatorom za udostêpnienie nam kocio³ka i...sorry za palisadê..w nocy w niedzielê....przesta³a istnieæ ...chyba za nasz± spraw±....smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.