Chcia³em bardzo pogratulowaæ Andrzejowi za wspania³e zorganizowanie Turnieju a tak¿e podziêkowaæ, i¿ zdecydowa³ siê zaprosiæ nas skromnych przedstawicieli Sta³ej Justycji jako sêdziów zmagañ turniejowych..
Z góry przepraszam je¶li nasze sêdziowanie nie by³o zbyt jasne lub okazywa³o siê czasem mylne- jestesmy jednak tylko zwyk³ymi lud¼mi
Mam jednak nadziejê, ¿e generalnie podoba³o siê wszystkim a zw³aszcza mi³a atmosfera jaka towarzyszy³a bojówce.
Forma punktowania napewno mog³a na pocz±tku zdawaæ siê do¶æ niezrozumia³a ale zale¿y nam aby walcz±cy prezentowali jednak wysoki poziom szermierczy jak i fizyczny ( ¿ebym nie musia³ przypominaæ sytuacjê kiedy obaj rywale padli z braku si³ a walczyli nieca³e 5 min). Zarówno w "minutówce" jak i "punktówce" zwracalismy uwagê na "czysto¶æ' zadanych uderzen a tak¿e w jaki sposób zosta³ cios zadany ( p³azem, obuchem, ostrzem itp). Nie obojêtne pozostawa³o dla nas zachowanie walcz±cych st±d te¿ kilka razy musieli¶my interweniowaæ( i tu chcia³bym nadnieniæ, ¿e REAKCJA WSZYSTKICH WALCZ±CYCH NA UWAGI SêDZIóW BY³A I¶CIE GODNA RYCERSKIEGO STANU- chwa³a im ! chwa³a! chwa³a! chwa³a!) oby wszyscy byli tak pokorni i sprawiedliwi....
na koniec chcia³bym prosic o ewentualne uwagi i spostrze¿enia do odbytej bojówki ( zasad, sedziowania, wymagañ ochronnych- choæ tu chyba byli¶my bardzo "liberalni") aby w przysz³o¶ci by³o jeszcze przyjemniej, sprawiedliwiej i bezpieczniej!