Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mazowia'06 (25-27.08)
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Indar
Poklony
Czas w koñcu na jak±¶ oficjaln± zapowied¿. W ostatni weekend sierpnia (25-27) organizujemy wraz z przyjació³mi z Bia³egostoku ma³±, prywatn± imprezê. Imprzê o charakterze nie komercyjnym, woln± od natrêtnej gawiedzi i innych tubylców. O planowanych szczegó³ach mówiæ jeszcze nie bêdê, w ka¿dym razie my¶limy ju¿ nad tym by ciekawie wype³niæ Wam ca³y czas. Z ca³± pewno¶ci± nudziæ siê nie bêdziecie, gwarantujemy ;)
Oczywi¶cie konsekwencj± takiej formy imprezy s± niestety sk³adki - staramy siê jednak by nie przekroczy³y 25 z³. O datowaniu mówiæ nie bêdê, chyba nie ma sensu w tym dziale. A lokalizacja... Oczywi¶cie pod £om¿±.
Tak wiêc rezerwujcie sobie termin. O nikim nie zapommimy w kwestii zaproszenia.
pozdrawiam
Indar
Halfgar
Saracen postara siê zjawiæ smile.gif
Tatar
Witajcie!
Niestety Litwa niesdazy uczesniczyc... w ten samy weekend mamy tradicyjno impreza.

Pozdrawiam!
AdamS
ja bede na 99% bigsmile2.gif

ps a konie tez beda ?
Indar
Witam
Koni nie przewidujemy, nie mamy warunkow.
W domysle ma byc to impreza militarno/obozowa - z naciskiem na obozowanie i max realizmu historycznego. Zadnego plastiku, zadnej wspolczesnosci, a przynajmniej ograniczona do minimum - czysta zabawa tylko dla nas, bez udzialu tlumu widzow. Co do elemenentow militarnych to chcemy by wszelkie potyczki odbywaly sie na zdrowych zasadach, bez "niesmiertelnych terminatorow".
Nocne ataki, obozowanie, podchody,obozowanie, palenie pod³om¿yñskiego Nowogrodu, obozowanie... Rozpedzi³em siê...
Do organizacj wlaczyl sie Bagrit, mamy tyle pomyslow iz z pewnoscia nie bedziecie sie nudzic. ];@
Prace trwaja.
poklony
I.
Kokosz79
Kompanija siê stawi na 100%.

Pozdrowionka
jasmin
bez zadnej sciemy: siostra mej kobiety wychodzi za maz w tym terminie, a ze ja lubie imprezowac w bardzo milym towarzystwie, to przyjade do Ciebie Indarku drogi ... musze jeszcze wymyslic wymowke dla niej i swergo syna ... bo ja to w podroz sluzbowa jade:)))
Rabiega
Witam.
Czy znalaz³by siê dla skromnego, samotnego mnicha, kolaboruj±cego jednakowo¿, tak dla przekory z tymi synami Beliala, Saracenami smile.gif sp³achetek murawy i wi±zka s³omy ? Je¶li tak, skierujê swe kroki na pó³noc, o ile s³u¿by pokornie ludowi ¶wiadczone nie zmusz± mnie do pozostania w ¶l±skich puszczach...
lub jakowy¶ szatañski , tfu, tfu, tfu ( tu zapluwam sie rzêsi¶cie) pomiot "w kamasze" nie zechce mnie pos³aæ bigsmile2.gif ...

Salve Regina...czy te¿ Allach Akbar...jak kto woli, ja jestem elastyczny ¶wiatopogl±dowo... devil.gif
Halfgar
CYTAT(Rabiega)
Witam.
Czy znalaz³by siê dla skromnego, samotnego mnicha, kolaboruj±cego jednakowo¿, tak dla przekory z tymi synami Beliala, Saracenami   smile.gif   sp³achetek murawy i wi±zka s³omy ? Je¶li tak, skierujê swe kroki na pó³noc, o ile s³u¿by pokornie ludowi ¶wiadczone nie zmusz± mnie do pozostania w ¶l±skich puszczach...
lub jakowy¶ szatañski , tfu, tfu, tfu ( tu zapluwam sie rzêsi¶cie)  pomiot "w kamasze" nie zechce mnie pos³aæ  :grin: ...

Salve Regina...czy te¿ Allach Akbar...jak kto woli, ja jestem elastyczny ¶wiatopogl±dowo... devil.gif

Rabi ... w moim namiocie miejsce siê znajdzie:)
Rabiega
CYTAT(Halfgar)
Rabi ... w moim namiocie miejsce siê znajdzie:)

Czujê siê zaszczycony.
Saracen i mnich w jednym namiocie crazy.gif .
Damy tabliczkê "Królestwo Niebieskie", czy "Treuga Dei" ?

K³aniam nisko !
Kakofoniks
jezeli wytrzymacie bande halasliwych obibokow, strzelajacyych z batow, rzepoloacych na instrumentach i pijacych do rana to bysmy chetnie wpadli :]
Visenna
Ja te¿ chce! Ja te¿ chce!
Je¿eli tylko moge ^^, to pojawiê siê z pewno¶ci±. Tymbardziej, ¿e nie planuje zbyt duzo wyjazdów w tym roku. A niekomercyjne imprezy by³y zawsze przeze mnie lubiane.
Czekam na odpowiedz.
Indar
Jako¶ Was wszystkich wytrzymamy. :)
Mam tylko prosbe byscie pisali mi na PW ile osob ma zamiar przyjechac, przynajmniej tak wstepnie.
poklony
I.

Edycja
Miejsce imprezy znajduje sie ok 20 km od Lomzy, przy trasie Lomza-Olsztyn.
Mala, marnej jakosci mapka - celem przyblizenia lokalizacji:

I.
Gotfred
Ja, z cze¶ci± mojej ekipy ,rownie¿ chêtnie pojawilbym siê na tej imprezie

jak uda sie nam tam dotrzeæ z drugiego krañca Polski tongue.gif
Martin.de.Dinan
No my¶lê, ¿e Ja te¿ siê zawinê do Was... (indar we¼ profile do tarcz...)
Sulthalion
OMAC bedzie, to chyba jasne smile.gif i postara siê w pe³nym sk³adzie.
Indar
Witam
Koniec sierpnia zbli¿a siê ju¿ ma³ymi kroczkami, w zwi±zku z tym proszê o zg³oszena - wraz z liczb± przyje¿dzaj±cych. Ilo¶c przewidywanych osób jest zdecydowanie ograniczona, wiêc doradzam szybko¶æ.
Tych których nie mia³em okazji poznaæ poproszê o jakie¶ foty, ¿ebym móg³ nacieszyæ moje oczy :)
k³aniam siê
Indar
DrzewiaK
Ja postaram siê byæ.

Mam nadziejê, ¿e jeszcze z kilkoma Smokami.
Bêdê powiadamia³ na bierz±co.
Tunia
jestem w rozpaczy bo nie iwem czy z Kromkiem damy rade ;(
Indar
Jeszcze jedno s³owo:
Nasza impreza odbywaæ siê bêdzie pod has³em przewodnim: "XIII-nastka bez fotoszopa"
pok³ony
Indar
Dentysta
Indar ju¿ oczywi¶cie to wie, ale innych informujê, ¿e Gryfy siê zjawi± i mam nadziejê, ¿e licznie.
Pozdrawiam
Dentysta
Indar
Klaniam
W wiêkszo¶ci wszyscy ju¿ s± poinformowani, ale bêdziemy wa³kowaæ to do samej imprezy.
Naszym celem jest impreza na "max" historyczna, oddaj±ca klimat polowy XIIIw. ¯adnych papierosów, ¿adnych plastików, ¿adnych wspó³czesno¶ci (wyj±tkiem s± aparaty fot. - ale nie noszone ci±gle, szkoda zeby nie bylo fotek, tak wiêc aparaty tak jednak z rozsadkiem). Zdajemy sobie sprawê i¿ to mo¿e byæ trudne, ale postarajcie siê zapomniec i¿ wko³o otacza nas XXIw. Jak ju¿ zaczniecie ¶piewaæ to tylko szeroko pojêty repertuar "rycerski" smile.gif
Teren jest po³o¿ony na uboczu, chocia¿ z pewno¶ci± niejeden tubylec zabl±dzi pod obóz - to Kurpie, wiêc ka¿da akcja skierowana w tubylca poci±gnie za sob± zdecydowanie silniejsz± reakcjê smile.gif

Niestety linia brzegowa Narwii nie zachêca do kompieli, szczególnie i¿ obecnie ca³a rzeka opanowana jest przez jakie¶ zielone paskudztwo. Wodê da siê czerpaæ, nad siê oczywi¶cie na mycie - ale wchodzenie do rzeki zdecydowanie odpada. Chyba ¿e co¶ siê zmieni. Je¶li kto¶ siê bardzo uprze po drugiej stronie szosy (ok. kilometra) jest o¶rodek Caritasu z otwart± pla¿± - nad Pis±.
Z wod± jak zawsze mo¿e byæ problem, wiêc prosimy o rozs±dek - ¿eby przypadkiem nikt na noc nie zostawi³ odkrêconego kurka...
Co do fabu³y... No jest taka, ale jej nie wyjawimy smile.gif
W skrócie sytuacja przedstawia siê nastêpuj±co: Jaki¶ wielce wa¿ny dostojnik Mazowiecki zaprasza mo¿nych na polowanie. Postanawia rozbiæ obóz w pobli¿u granicy mazowiecko/pruskiej, obok karczmy s³u¿±cej wêdrowcom, handlarzom... W karczmie jak to w karczmie, nigdy siê nie wie na kogo siê trafi.
Na miejscu stanie co¶ na kszta³t karczmy z ma³ymi zabudowaniami (palarnia, drewniane toy toje itp). Obok niej rozbici bêd± ludzie po¶ledniejszego stanu, za¶ niedaleko stanie obóz mo¿nych uczestnicz±cych w polowaniu. Jak tylko uda mi siê pogoniæ Bagrita zostan± rozes³ane jakie¶ konkretne zaproszenia. Chocia¿ nic ponadto co zosta³o napisane nie bêdzie wiadome.
To jak potoczy siê impreza zale¿y tylko od Was, od tego czy bêdziecie chcieli wykazaæ siê sprytem czy te¿ si³±. Niektórzy maj± ju¿ wyznaczone role, od nich bêdzie zale¿eæ najwiecej. Ot taki historyczny larpik...
Prosimy te¿ o rozs±dek podczas wszelakich "staræ" - tam nie bêdzie miejsca na ¿adnych terminatorów. Podejdzcie do sprawy rozs±dnie, jak komu¶ "poder¿n±" gard³o to niech zachowa to dla siebie a nie wrzeszczy w niebog³osy. Przynajmniej przez jaki¶ czas... Nastawiamy siê na zabawê, nie za¶ na udowadnianie kto jest lepszy i potrafi silniej uderzyæ.
Zabierzcie z sob± max sprzêtu, akcesoriów itp. Przydadz± siê na miejscu. Najbardziej potrzebne bêd± wszelakie gliniane butelki, kocio³ki (kuchnia funkcjonowaæ bêdzie na miejscu, ¿adnego cateringu nie planujemy) ,daszki oraz koszyczki na jedzenie.
Ahm - potrzebna jest pomoc do kuchni , mamy kilku kuchcików ale mo¿e znajdzie sie jeszcze jaka¶ przyjazna dusza chc±ca pomóc naszej karczmarce Eli Gryficowej przy garach??
Mapa jak dojechaæ bêdzie w najbli¿szych dniach - z uwagi na lotno¶æ umys³u urzedników z Bia³egostoku (wpadli na pomys³ zamkn±æ most) najpewniej trza bêdzie nad³o¿yæ 20 km. Ale o tym pó¿niej.
Lojalnie informujê równie¿, i¿ do £om¿y ciapongiem dojechaæ siê nie da - PKS zmonopolizowa³ przewozy pasa¿erskie. Domy¶lam siê i¿ wiêkszo¶æ dotrze w³asnym autem, ale gdyby kto¶ zadany by³ na transport masowy to proszê o kontakt - podpowiem co i jak.
I najwa¿niejsze - prosimy o wcze¶niejsze op³acanie sk³adek!
Do przeczytania.
Indar

ps. dok³adniejsza fota terenu:

I.
Gregor
Impreza zapowiada siê ¶wietnie. Ju¿ powoli odliczam czas do wyjazdu smile.gif

A co do pomocy przy kuchni, to moja Aga siê zg³asza smile.gif

Z Legnicy wyruszamy najprawdopodobniej w czwartek smile.gif
Fiodor Bie³yj
jeszcze co do egidy (o ile mamy trzymac sie “XIII bez photoshopa” psss.gif ):

o ile mamy moznosc ukrycia na rozne sposoby nieodpowiednch fryzur, badz ich braku, mialbym tu jedyna propozycje do osob zmuszonych przez los do noszenia icon_cool.gif okularow, by:

a) wyjatkowo nabyly sobie tymczsowe soczewki (koszt 3-tygodniowek okolo 50zl)
b) jezeli nie, to przynajmniej do zdjec oksy zdejmowac (zas kronikarze niech o tym przypomna zanim
zechca kogos uwiecznic).

Oczywiscie to nic osobistego i obowiazkowego takie moje glosne myslenie icon_wink.gif

pozdrawiam i do zobaczyska na Mazowii!

Bielyj loki08.gif
Gregor
Ech Fiodorze, ¿eby to by³o takie proste. W tym sezonie niestety nie wyrobiê finansowo z soczewkami (bo w moim przypadku dochodzi jeszcze lekarz) icon_sad.gif Ale za rok to pewnie bez problemu. Tak wiêc pozostanie mi chowaæ okulary do fotek, co w sumie a¿ tak du¿ym problemem dla mnie nie jest smile.gif
Indar
Mo¿e jeszcze w tym roku jako¶ prze¿yjemy te olulary. smile.gif
Mam pro¶bê by Ci którzy wcze¶niej zg³aszali chêæ przyjazdu potwierdzili mi swoj± obecno¶æ. Impreza zaczyna siê oficjalnie w pi±tek (25.08), ale je¶li kto¶ chce wcze¶niej przyjechaæ to zapraszam - przyda mi siê pomoc w stawianiu "zabudowañ".
Chcieliby¶my by obóz od "startu" imprezy by³ historyczny, namioty stawiamy w historykach itp - je¶li kto¶ przyjedzie pó¿niej, itp. W ¶redniowieczu nie by³o lekko smile.gif
k³aniam
I.
jasmin
Cz³owiek ode mnie z ekipy nie posiada opcji noszenia soczewek, bez dalszego poglebiania wady wzroku. Ma i tak denka od sloikow ale soczewki nie sa dla niego alternatywa. Zatem troche zrozumienia prosimy.
DrzewiaK
Witam.

Ja w kewestii okularów.

Nie wiem jak z Waszymi wadami wzroku, ale ja np mam w lewym oku -3, astygmatyzm i oczopl±s, za¶ na prawe oko nie widzê w ogóle. jako¶ bez okularów dajê radê. Trzeba tylko do mnie z daleka machaæ ¿ebym zauwa¿y³. :-)
Dodatkowo za³atwi³em sobie ¶redniowieczne okulary ze szk³ami optycznymi. S±dzê, ¿e mo¿na jak siê chce.
Rycerze we wspó³czesnych okularach nie prezentuj± siê ciekawie.

Pozdrawiam.
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Potwierdzam swoja obecnosc, mam nadzieje z pocztem. Pilnie potrzebny transport dla ok 4 osob ze sprzetem - oczywiscie nie z adarmo. Drzewiaku, czy Twoja propozycja jest wciaz aktualna?

Pozdrawiam!
Bryan
DrzewiaK
Drzewiaku, czy Twoja propozycja jest wciaz aktualna?

Moja propozycja odnosnie zobaczenia, czy s± miejsca i dania Ci odpowiedzi jest aktualna, ale pamiêtaj, ¿e to nie ja jestem kierowc± i nie ja za³atwiam transport.
eRemita
Z innej beczki:
Poszukujê transportu na Mazoviê z Gdañska, 25 sierpnia, w pi±tek, ok. 18.00. Je¶li kto¶ siê wybiera w równie pó¼nym terminie, ma miejsce w samochodzie dla eRetki, jej 2 wieszaków i plecaka niech da znaæ na priva, GG lub mail. By³abym wdziêczna za przygarniêcie icon_wink.gif

K³aniam siê
eRe
Jesli wsztsko wyjdzie, bede w towarzystwie Slodziutkich, Wrobla i i moze nawet Tunio-Cormaca
Indar
Witam
Czy jest kto¶ kto mo¿e przyjechaæ ju¿ w ¶rodê? Potrzebujê ma³ego wsparcia technicznego... smile.gif
I dalej - potrzebujemy wiêkszych "medivalnych" misek - do postawienia w kacikach stolu, coby "mo¿ni" mogli obmyæ rêce w "wodzie ro¿anej". Sztuk kilka nas zadowoli.
A co, klimat ma byæ smile.gif
klaniam
I.

ps. A Tunio Cormaki nie tañcz± gdzie¶ w tym czasie?
Witam!

Planuje jechac Drzewiakowozem, ale nauczony przykrym doswiadczeniem z podwoda (jak myslicie, dlaczegoi nie ejstem teraz na Swiecinie? ;), pytam sie, czy ewentualnie znlazalby sie ktos mogacy przewiezc mohja skromna osobe ze sprzetem z Warszawy na impreze i z powrotem?
Sprzet to namiot, zdumiwajaco niewielki po zlozeniu, skrzynia wiklinowa, tarcza, miecz, wlocznia, maszt namiotu.

Gdyby ow Dobrozynca mogl tez zapewnic transport ludziom z mojego pocztu (Wrobel ma wlasny transport, ale Slodziutcy juz nie, podobnie Tuniio-Cormac) wychlalabym go az pod niebiosa.

Pozdrawiam i polecam sie
Indar
Braæ d³ugopisy, odpalaæ drukarki, drukowaæ, zapamiêtaæ - krótki poradnik "jak dojechaæ do celu"
Krótko ma³e wyjasnienie - patrz±c na mapê:

mo¿e siê wydawaæ i¿ dojazd nie stanowi wiêkszego problemu, za Nowogrodem w prawo przez Pisê, po czym w las i jestesmy na miejscu. Teoretycznie, bowiem inteligencja z GDDiA wpad³a na pomys³ zamkniêcia mostu na Pisie nie daj±c ¿adnej alternatywy. I teraz zawziête Kurpie musz± nadrabiaæ swoimi kombajno/ciungnikami 20 km jad±c na pola po³o¿one 2 km od domów.
Problem to wielki nie jest, ale powoduje konieczno¶æ nad³o¿enia kilku kilometrów.
Mamy dwie mo¿liwo¶ci
Jad±cy z Warszawy musz± dojechaæ do £om¿y, po czym wydostaæ siê z niej kieruj±c siê na Suwa³ki, Augustów - zak³adaj±c i¿ jedziecie od strony Ostrowi Mazowieckiej b±d¿ Ostro³êki sprawa jest ³atwa - ca³y czas prosto, dojedziecie do ronda które juz Was pokieruje. £om¿a jest w miarê dobrze oznakowana, nie bêdzie z tym problemu. Aha, na trasie przejazdu przez £om¿ê natkniecie siê na fotoradary - proponujê zwolniæ do przepisowej 50-dziesi±tki, nie chcê potem ogl±daæ waszych u¶miechniêtych mordek na C/B fotografiach. smile.gif

Oko³o 10 km za £om¿± dotrzecie do miejscowo¶ci Kisielnica (1), znajduje siê tam skrzy¿owanie (prosto b±d¿ w lewo) - skrêcacie w lewo (bêdzie tam kierunkowskaz na Pisz). Jedziecie kolejne 10 km (UWAGA - w Ma³ym P³ocku ustawiony jest na sta³e fotoradar, ma on bardzo ma³± tolerancjê wiêc noga z gazu) i doje¿dzacie do skrzy¿owania (2). Bêd± znaki - prawo Stawiski, lewo Nowogród, wbijacie siê na lewo i spokojnie podziwiaj±c krajobraz pokonujecie ostatnie 10 km.
Informacja - mi³o¶nicy wszelakich fortyfikacji mog± po¶wiêciæ troszkê czasu na zwiedzanie unikalnego w skali kraju kompleksu umocnieñ pod £om¿± - Twierdzy £om¿a. Rozgl±daj±c siê dok³adnie wko³o siebie jad±c przez Pi±tnicê (znak w znak z £om¿±) napewno znajdziecie elementy umocnieñ.
¯eby tego by³o ma³o, w Ma³ym P³ocku znajduje siê grodzisko oraz schrony Linii Mo³otowa
Jad±cy z kierunku Olsztyna (najprawdopodobniej ludzie z Trójmiasta) do £om¿y nie doje¿dzaj±:

Jakie¶ 5 km przed Nowogrodem jest miejscowo¶æ Dêbniki (1), na jej koñcu jest skrzy¿owanie - skrêcamy w lewo (kierunek bodaj¿e na Dobrylas, Kolno, ale nie ma mo¿liwo¶ci pomy³ki - innej drogi nie ma). Jedziecie 10 km prosto, za miejscowo¶ci± Piasutno ¯elazne jest charakterystyczny fragment drogi (2) - g³owna prowadzi delikatnym ³ukiem w lewo, natomiast od tego ³uku odchodz± dwie drogi, prosto i na prawo. Ta w prawo jest krótsza, ale nieco grosza - piaszczysta z wyboinami (za to po drodze mijacie fajny m³yn wodny). Obie drogi prowadz± do trasy g³ownej - skrêcamy w prawo i kierujemy siê spowrotem na Nowogród. (3) to miejsce imprezy, (4) to ten nieszczêsny most.
Informacja - Nowogród to bardzo urocze miasteczko, mo¿na po¶wiêciæ chwilê czasu na zwiedzenie Skansenu Kurpiowskiego, obróciæ lufê w T-34 stoj±cym przy mo¶cie na Narwii (o ile nie zaspawali mu wie¿yczki) czy te¿ obejrzeæ polskie schrony z '39. Pod tym wzglêdem ten teren jest bardzo bogaty, w samym Nowogrodzie i jego okolicach znajduje siê ponad 20 ró¿nego rodzaju polskich schronów które bra³y udzia³ w Kampanii Wrze¶niowej '39 roku. Poza tym znajduj± siê tu zniszcozne schrony rosyjskie z Linii M., a jakie¶ 10 km. w kierunku Olsztyna mamy schrony Niemieckie z IW¦.
We wrze¶niu organizujemy inscenizacjê Obrony Nowogrodu - taka informacja dla "drugowojennych odtwórców".
W sumie to i jad±cy "od Warszawy" mog± zamiast kierowaæ siê w/g swojego planu ruszyæ od razu na Nowogród, w/g tej drugiej mapy - ale sugerujê nieznaj±cym terenu by skorzystali z mojego opisu.
Ostatni etap podró¿y, czyli "Indar, gdzies Ty nas zawlók³?
Jeste¶my na drodze do której dotarli¶my dziêki mapkom - doje¿dzamy do miejscowo¶ci Serwatki, od tej pory zwalniamy i rozgl±damy siê dok³adnie. Po chwili mijamy tabliczkê z kierunkowskazem w prawo: "Caritas" (1), jedziemy dalej i po chwili mamy wjazd w las w lew± stronê, tak po skosie. Tam siê wbijamy. (Je¶li zobaczycie tabliczkê w prawo - Ptaki (2), znaczy ¿e pojechali¶cie za daleko) W miejscu gdzie powinni¶cie zjechaæ w lewo postawimy tablicê. Po wjechaniu w las po chwili przetniecie kolejn± drogê le¶n± (3), jed¿cie jednak prosto. Przejdziecie jakie¶ 50 m i jeste¶cie na w³a¶ciwej polanie.
W razie problemów dzwoniæ: 510124530

I na konieæ kolejna pro¶ba, pisa³em wcze¶niej ale powtórzê. Potrzebne nam bêd± wszelakie ¶wieczniki, naczynia na wodê, cebrzyki, wiêksze miski (do postawienia na sto³ach), daszki kuchenne... Zabierzcie proszê co mo¿ecie
Chwilowo tyle
k³aniam i do zobaczenia
Indar
Skuirri
Ja za to chce og³osiæ, ¿e za przyzwoleniem gospodarza, odbêdzie siê turniej Nardy/Tryktraka/Backgammona (przewidziany miodzik jako nagroda ;) ). Ja i Gregor przywieziemy dwie plansze (jedn± wieksz±, drug± mniejsz± sk³adan±, obie drewniane, wykonane przez Gregora, wiêc raziæ nie bêd± smile.gif ).
Na miejscu powinni¶my byæ w czwartek pod wieczór.

Pozdrawiam smile.gif
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Skuirri @ 19:23 21.08.2006) *
Ja za to chce og³osiæ, ¿e za przyzwoleniem gospodarza, odbêdzie siê turniej Nardy/Tryktraka/Backgammona (przewidziany miodzik jako nagroda ;) ). Ja i Gregor przywieziemy dwie plansze (jedn± wieksz±, drug± mniejsz± sk³adan±, obie drewniane, wykonane przez Gregora, wiêc raziæ nie bêd± smile.gif ).
Na miejscu powinni¶my byæ w czwartek pod wieczór.

Pozdrawiam smile.gif

Gregor respekt.gif zglaszam sie na seans gry jednoczesnej shocked.gif
Skuirri
Fiodor zg³oszenia do gry przyjmujê ja smile.gif zasady turnieju przedstawimy wam ju¿ na miejscu.
Tunia
tuniacormaków nie bêdzie
Cormac lanser jeden w Lapidarium bêdzie tañczy³ - a kto¶ mu musi jedwabie i inne piêkno¶ci przygotowaæ :D

have fun, bêdê za Wami têskniæ
Indar
Alas, my love, you do me wrong...
My za Wami tez, Tuniokormaki. smile.gif
Fiodor Bie³yj
CYTAT(Skuirri @ 09:11 22.08.2006) *
Fiodor zg³oszenia do gry przyjmujê ja smile.gif

pardonu prosze glowa_w_mur.gif zgaszalem sie oczywiscie do Skuirri icon_wink.gif
Joanna
Jak by kto¶ nie mia³ miejsca do spania - w BBRowym ¿ó³to-czerwonym pawilonie miejsce na pewno siê znajdzie:)
Ponawiam prosbe-pytanie o mozliwosc przetransportowania mnie z dobytkiem zWarszawy na impreze i z powrotem... Bo inaczje grozi mi pozostanie w domu:(
Gregor
Ostatnie pakowanko i z samego rana odjazd smile.gif Do zobaczenia na miejscu smile.gif
eRemita
Witam
Na gor±co kilka fotek: http://ubytes.ath.cx/~ere/galeria/?Qwd=./i...humbs&Qis=M

Serdeczne podziêkowania dla Indara i wszystkich, którzy u¶wietnili swoj± obecno¶ci± Indarow± imprezê. By³o ciekawie - du¿o atrakcji, masê emocji i niesamowity komfort historyczny. Szczególne gratulacje dla Eli za poprowadzenie karczmy icon_wink.gif

K³aniam siê,
Panna Agnieszka [zwana eRe]
Fiodor Bie³yj
bawilem siê ¶wietnie, jak na ¿adnej innej imprezie historycznej. k³ad³emem sie pó¼no wstawa³em wcze¶niej.

- dziekuje Indarowi, Bagritowi und jego synowi Piotrkowi za pomys³ i ralizacje scenariusza
- Eli za smaczn± przytuln± karczmê,
- Asi za cudowne granie, piechocie (ZB) za bezwzglêdno¶æ i wytrzyma³o¶æ podczas dzia³añ wojennych (szczególnie podczas porwania skrzyni magnata)
- wszystkim "wplecionym" w intrygi i zamieszki, szczególnie Sighrolfowi, Kokoszowi, Omakom, Denty¶cie und jego synowi, Markowi H.
- Gregorowi, Skuirri, Parysowi za karczemne nardy, trik-traki i pogadanki

w imieniu Zapadnej Baszni, mojej Moniki i moim, oraz Ulma dziekujê wszystkim uczestnikom za przybycie i koegzystencjê (przepraszam je¶li kogo¶ nie wymieni³em).

Indarze, gratulujê Mazowii, niech ¿yj± XIII-ki incognito clap.gif
Marek Hilgendorf
Agencja Wywiadowcza "Amor" do³±cza siê do podziêkowañ. ¯eby zaoszczêdziæ sobie litanii, chcê powiedzieæ, ¿e cieszymy siê niezmiernie, i¿ tego typu impreza zosta³a reaktywowana. Klimat pierwszorzêdny.
Szczególnie fajne by³o uganianie siê po lesie i straszenie grzybiarzy.

Zeby te¿ nie by³o samego ma¶lenia, to chcia³em stwierdziæ, ¿e ju¿ w pi±tek wieczorem pogubi³em siê w nastêpuj±cych po sobie ¶mierciach, zranieniach, porwaniach, intrygach. Teraz jak kto¶ krzyknie przy mnie "ZDRADA!", to wpadam w histeriê!!!
Nastêpnym razem proponujê przed imprez± nakre¶liæ scenariusz ogólny, przydzieliæ role, a reszta toczy³aby siê sama.

PS.
Podziêkowania osobiste jednak bêd±. Gdyby nie umiejêtno¶ci zielarskie Eli, Jim przesiedzia³by ca³y dzieñ w wychodku rozmawiaj±c z koniem (kto by³ to wie o co loto).... No i nie zgin±³by bohatersko broni±c Panicza!!
Dlatego serdecznie Ci El¿bieto dziêkujemy!!!
Indar
Tak szybko, musze bowiem rozpakowaæ Zielonego Smoka zanim ten ucieknie.
Ostatni go¶cie wyprawieni nad ranem, teraz moge sie zajac porzadkami i leczeniem plecow/zêba smile.gif
Dla przypomnienia jak bylo -
http://ww6.tvp.pl/video/2006/08/27/86292/film.asf
Ostatni news
Ogolne przemyslenia pozniej, szybko jednak powiem iz z Bagritem doszlismy do identycznego wniosku - za duzo dalismy wolnej reki a za malo konkretnego scenariusza. Jednak - pierwsze koty za ploty, mam nadzieje iz bawiliscie sie rewelacyjnie - ja z Robertem i Fiodorem (mam nadzieje iz rowniez Ela) - bawilismy sie swietnie.
klaniam
Krzysko brat Krzyska.
Kefas
Dzieki za zaproszenie, wspó³obecno¶æ i ¶wietn± zabawê.
Ddziêki za nauczenie zasad triktraka - ludzie, to naprawdê jest banalne!
Dzieki za kilka przegranych ze mn± partii. :D

Dziêki wszystkim za wspania³± otoczkê.

Co do scenariusza, oprócz jego doszczegó³owienia w sensie ogólnym, sugerujê wiêkszy w nim udzia³ niezbrojnych. smile.gif Poza tym przyda³oby siê okre¶lenie jakiego¶ celu dalszego do którego by historia mia³a zmierzaæ.

Dla zainteresowanych medialnymi zawirowaniami, tak jak po Ciechanowie wrzucam linka do artyku³ów:
Portal ³om¿yñski
Telewizja regionalna - Bia³ystok
Robert Bagrit
Witam!

Ju¿ my¶la³em, ¿e nigdy nie uda mi siê zrobiæ zdjêæ bez uwa¿ania, by czasem w kadrze nie by³o jakiego¶ plastiku czy puszki, a tu niespodzianka!

Inarze, naprawdê tak udanej imprezy siê nie spodziewa³em!
Mam nadziejê, ¿e wszyscy siê dobrze bawili.

Marku my¶lê, ¿e w owych czasach ludzie te¿ nie wiedzieli w pewnych momentach kto kogo zabi³, zrani³ czy porwa³ i wo³ali jak wy JE¦Æ! clap.gif

Impreza oczywi¶cie wymaga dopracowania! Jednak wiemy ju¿ z Indarem, ¿e jeste¶cie chêtni siê tak w³a¶nie bawiæ. Ju¿ mamy pewne pomys³y na kontynuacjê imprezy, ju¿ wiemy co zrobiæ by przewroty by³y rzadziej ni¿ co 5 minut mad.gif . I dlatego chcia³bym podziêkowaæ Kokoszowi dziêki któremu przysz³e imprezy bêd± bezpieczniejsze (je¶li kto¶ chce wynaj±æ prawdziwego m±ciciela, zdradzacza, knowacza, druciarza, Geja z Gizbern, Smoczego Jêzyka, podjudzacza itd, itp to gor±co polecam clap.gif to oczywi¶cie komplement.)

Nieocenione podziêkowania dla Eli za siedzenie 3 dni przy kotle smile.gif Za pyszne potrawy których nawet nie spróbowa³em ale tak znamienicie pachnia³y icon_mrgreen.gif

Podziêkowania dla zbrojnych którzy co chwila przebierali siê w pancerze na rozkaz Pana.

Od Piotra podziêkowania dla Przemka za szybk± ewakuacjê podczas ataku na obóz... Czeka³a na Ciebie nagroda ale te przewroty crazy.gif

Oczywi¶cie podziêkowania dla ZB która dzielnie wodzi³a za nos po lesie zbrojnych Krzy¶ka smile.gif i porywa³a, pl±drowa³a, gwa³ci³a.. eee tego chyba nie by³o devil.gif

Oczywi¶cie podziêkowania dla wszystkich którzy siê tam zjawili.

Przede wszystkim chcia³bym podziêkowaæ Wam za to, ¿e pilnowali¶cie porz±dku to naprawde by³o dla mnie niesamowite!

Z pozdrowieniami od tajemniczego go¶cia smile.gif

PS
Bardzo proszê by wszyscy którzy robili zdjêcia skonaktowali siê ze mn±. Po selekcji umieszczê Wasze zdjêcia na Bagritonie. Moje zdjêcia ju¿ nied³ugo.

Bardzo proszê te¿ by¶cie napisali do mnie co siê dzia³o w obozie kiedy wojsk tam nie by³o, co siê dzia³o z najemnikami w lesie i wiele innych rzeczy. Ja to zbiorê do kupy i sa³± historiê umieszczê na Bagritonie mad.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.