Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] V Turniej na zamku w Toszku [12-14 maja]
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
Malina
Witam!
Informujê, ¿e impreza w Toszku znowu, ju¿ po raz pi±ty, siê odbêdzie smile.gif

Miejsce: zamek w Toszku
Organizator: Choragiew Ziemi Górno¶l±skiej
Data: 12(wieczór)-14 maja 2006
Datowanie: 1380-1420
Impreza na zaproszenia, sk³adkowa.
Ilo¶æ miejsc ograniczona.
Kontakt, zg³oszenia (ze zdjêciami): Trollsky dwurak@o2.pl , gg: 1640299

Zapraszamy!
Andrzej Siejeñski
Z przyjemno¶ci± przyjedziemy po raz kolejny smile.gif.
Pozdrawiam
Trollsky
Witam

Tak jak Malin juz wspomnial, zdjecia prosze kierowac do mnie.
Prosilbym tez o zdjecia grup ktore uczestniczyly juz w toszeckich imprezach, napewno beda lepsze niz rok temu smile.gif
nie przepadam po prostu za traktowaniem ludzi jako "rownych i rowniejszych" i dlatego poprosze o zdjecia nawet "weteranow" naszej imprezy.
watman
o taaaaak :>

zrywam sie z zajec w lodzi i przyjade, chocby sie palilo i walilo smile.gif

trollski - zdjecia juz sie robia! smile.gif
Vlad
Witam
Do kiedy mo¿na wysy³aæ zg³oszenia z fotkami
Bardzo chêtnie pojawili by¶my siê znowu w Toszku
Pozdrawiam Vlad
Malina
Wszystkie terminy i ogólny plan imprezy pojawi± sie wkrótce.

Pozdrawiam
Malina icon_cool.gif
Trollsky
Vlad, przyslij maila ze zdjeciami, napisz ilu chetnych jako zbrojni, lucznicy itp

ZEBY BYLO CIEKAWIEJ postawie jakas dobra flaszka dla autora najlepszego zdjecia, wiec sie starajcie bum.gif
Kless
To Kompania tez sie zjawi.

Tylko musze wyslac zdjecia. bigsmile2.gif devil.gif bigsmile2.gif

Kless Trollowa
Owen
Hej
Ja bêdê tu¿ przed imprez± na ¦l±sku, wiêc te¿ bardzo chêtnie bym wpad³. Du¿o ju¿ siê o tej imprezie nas³ucha³em smile.gif. Tylko muszê znale¶æ kogo¶ kto mi rzeczy przywiezie ;)
Pozdrawiam
Marcin Pyszno
Konfraternia bêdzie tako¿. Co do mojej osoby to nie wiem - czy mam jechaæ ja jako ja czy czerwony rymcerz ?
Bo je¿eli jaki¶ larp siê szykuje to bym rozpoczyna³ pracê nad moj± psyche icon_wink.gif
(a tak na serio to siê red-knight-wappenrock+3 popru³o i nie wiem czy mam cerowaæ tongue.gif )
Malina
Witam!
Zaproszenia zostan± rozes³ane do przysz³ego tygodnia.

Planowane konkurencje/rozrywki:
-turniej ³uczniczy
-fechtschule
-musztra
-zapasy
-"pussyfight"
-turniej bojowy

Wymagania:
- 2+1, tzn. na ka¿de 3 osoby z danej grupy przynajmniej jedna powinna wyra¿aæ chêæ udzia³u w zabawach/konkurencjach (w zesz³ym roku towarzystwo by³o baaardzo leniwe icon_wink.gif ) - lekkozbrojni równie¿ s± mile widziani
- szata wierzchnia (oprócz standardowego zestawu nogawice+dublet/suknia spodnia)
- zainteresowani walkami powinni zabraæ i drewno i stal

Pozdrawiam
Malina icon_cool.gif
Herman
Witam

Pod t± tajemnicz± nazw± "fechtschule" moge rozumieæ Druida nauczaj±cego traktatów, jak tak to siê pisze:)
Jak dobrze pójdzie to tak¿e przyjedziemy z paroma drzewcówkami:)
A czy bedzie co¶ na wzór "turnieju rycerskiego" który by³ dwa lata temu??

Pozdrawiam
Herman
Marcin Surdel
CYTAT
Pod t± tajemnicz± nazw± "fechtschule" moge rozumieæ Druida nauczaj±cego traktatów, jak tak to siê pisze:)

Mamy raczej na my¶li pojedynki w lekko zmodyfikowanej konwencji Fechtschule - w zdecydowanie lekkim opancerzeniu, raczej na drewno, "lightowo" i bez ambicjonalnego napinania siê, a za to z lekko poszerzonym repertuarem technicznym i ró¿n± broni±. Szczegó³y konwencji bêd± pewnie w którym¶ z kolejnych "biuletynów" icon_wink.gif

Problem zazwyczaj nie le¿y w tym, ¿ebym zacz±³ o traktatówkach, tylko w tym, ¿ebym siê zamkn±³ w ludzkim czasie icon_wink.gif

CYTAT
Jak dobrze pójdzie to tak¿e przyjedziemy z paroma drzewcówkami:)

¦wietnie!

CYTAT
A czy bedzie co¶ na wzór "turnieju rycerskiego" który by³ dwa lata temu??

To bardzo dobre pytanie icon_wink.gif

Pozdrowienia
Andrzej Siejeñski
Zabierzemy kilku zbrojnych i kilka drzewcówek (liczymy na ma³e manewry piechoty :-).
Mam nadziejê, ¿e tym razem nie skrêcê kostki jak na Dniach Toszka i bêdê móg³ wzi±æ udzia³ w planowanych rozrywkach.
Pozdrawiam
P.S. Chcia³bym tak¿e zauwa¿yæ, ¿e obecny rzecznik toszeckiego turnieju jest znacznie bardziej urodziwy od zesz³orocznego :-). Czy to te¿ jaki¶ zabieg marketingowy w zwi±zku z zesz³orocznym lenistwem?
Lysy_Gnom
CYTAT(Herman)
Pod t± tajemnicz± nazw± "fechtschule" moge rozumieæ...

Witam
Tutaj jest artyku³ o fechtschule http://www.arma.lh.pl/artykuly/pdf/fechtschule.pdf

Pozdrawiam
Malina
"P.S. Chcia³bym tak¿e zauwa¿yæ, ¿e obecny rzecznik toszeckiego turnieju jest znacznie bardziej urodziwy od zesz³orocznego :-). Czy to te¿ jaki¶ zabieg marketingowy w zwi±zku z zesz³orocznym lenistwem?"

A dzia³a? jak dzia³a, to dobrze icon_wink.gif

Pozdrawiam icon_cool.gif
Jakub zwany garbatym
Andrzeju, bo normalnie siê obra¿ê face4.gif ju¿ mi oko lata crazy.gif , zaraz zamknê siê w sobie icon_neutral.gif .
No ale trudno siê nie zgodzic, ¿e z Malinowcem w konkursie na aparycjê szans nie mam.

Pozdro
Kubas vel Pokrak bigsmile2.gif
Andrzej Siejeñski
CYTAT
A dzia³a? jak dzia³a, to dobrze

Oka¿e siê w Toszku smile.gif .

CYTAT
zaraz zamknê siê w sobie

Nie spodziewa³em siê takiej wra¿liwo¶ci po Pokraku bigsmile2.gif , a¿ mi g³upio icon_redface.gif .

Pozdrawiam
Trollsky
POKRAK, TRZYMAJ fason. a nie jakies branie moderatora na litosc ;p pozatym z dekoltem Maliny raczej nie masz co konkurowac .

ludzie zglaszajcie sie bo jeszcze sa miejsca szczerba.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Parê osób z Roty ¦wiêtego Jakuba postara siê przyjechaæ. Lecz ile to nie mam pojêcia - jeszcze co poniektórzy ze snu zimowego siê nie obudzili tongue.gif . To by³by dobry moment i miejsce na æwiczenie manewrów drzewcówek jak i integracyjê rotow± Pó³noc-Po³udnie. usmieszek_08.gif
Sewerysz
Wolna Poznañska równie¿ poczynia przymiarki do wystêpów go¶cinnych w Toszku.. w tej chwili trwa agitacja.
O jej wynikach Gospodarzy zawiadomiê.
Pozdrowki
Sewer
Trollsky
Sewerysz, fajnie ze w tym roku wpadniecie smile.gif
Malina
Po przegl±dniêciu kolejnych zdjêæ do³±czonych do zg³oszeñ postanowi³am napisaæ na forum:

-tzw. kamizelka nie mie¶ci siê w datowaniu 1380-1420

-p³aszcz nie jest szat± wierzchni±

Pozdrawiam

Malina icon_cool.gif
Trollsky
Zaproszenia rozes³ane.
Jesli ktos chce do nas przyjechac a zaproszenia nie dostal to radze sie pospieszyc.
Kane
W³a¶nie wys³a³em zg³oszenie, mam nadziejê ¿e nie jest za pó¼no. Szkoda by by³o ... icon_cry.gif
Trollsky
Kane, nic nie dotar³o.
Kane
Nie wiem co siê sta³o ale dziêki za wiadomo¶æ. Ju¿ wys³a³em po raz drugi.
Borg
Hej
Jedzie ktos z Lodzi lub przez Lodz z kim moglbym sie zabrac?
Razem razniej i taniej bedzie
Prosze na priw
Anulka
Nie mia³am pojêcia, ¿e mo¿na tak chcieæ przyjechaæ na imprezê... Niestety, ten sezon jako¶ obejdzie siê beze mnie, za to z ¿alem bêdê czytaæ wszystkie entuzjastyczne komentarze.

Nic to, w³asna to by³a decyzja o emigracji! tongue.gif Trzeba trzymaæ fason - lepiej ni¿ Pokrak. Pozdrawiam ciep³o CHZG i jej go¶ci z piwem (i piwem) p³yn±cej Bawarii!
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

A mo¿e znalaz³oby siê te¿ miejsce dla mnie w jakim¶ automobilu? Bêdê jecha³ z Olsztyna poci±giem i obojêtnie sk±d mogê siê zabraæ. Warszawa? £ód¼? Dorzucam siê do paliwa i piwa. tongue.gif

Pa
Borg
Hej
Dla osob usamochodwionych. Jesli kogos interesuje zdecydowanie krotsza (ale gorszej jakosci) droga niz tradycyjna Gierkowka i pozniej przez Katowice czy Gliwice to za zabranie mnie oferuje sie na pilota wycieczki.
Dorzucam sie do paliwa, nie wymagam co 5 minut stawania na siusiu nie mam problemow gastronomicznych icon_wink.gif
Pozdrawiam
Malina
Halo!
Dobre wie¶ci: dostali¶my pozwolenie na rozstawianie namiotów na zamku yes.gif
Wszystkich zainteresowanych przywiezieniem namiotu prosimy o zg³aszanie tego do Trollsky'ego. Ilo¶æ miejsc na namioty te¿ nie jest nieskoñczona, bo musimy mieæ miejsce na zorganizowanie wszystkich planowanych konkurencji.

A teraz terminy:
1) termin przysy³ania zg³oszeñ ze zdjêciami: 20 kwietnia
2) termin wp³acania piniêsy bum.gif : 5 maja

Pozdrawiam

Malina icon_cool.gif
Jakub zwany garbatym
CYTAT
Konfraternia bêdzie tako¿. Co do mojej osoby to nie wiem - czy mam jechaæ ja jako ja czy czerwony rymcerz ?
Bo je¿eli jaki¶ larp siê szykuje to bym rozpoczyna³ pracê nad moj± psyche Wink

Larp siê szykuje, szykujcie siê i Wy. Bêdzie trochê zmian, w tym roku larpik nie tylko dla zbrojnych. Du¿o zale¿y niestety od pogody, ale i od tego ile ludzi zechce siê pobawiæ. W zesz³ym roku by³o ma³o zainteresowanych, dlatego teraz przyda³oby siê, ¿eby chêtni wcze¶niej siê zg³aszali (do mnie albo do tego pana: http://www.freha.pl/profile.php?mode=viewp...profile&u=3633). Musimy wiedzieæ, czy jest w ogóle dla kogo ten cyrk organizowaæ icon_wink.gif

Wymagania:
-Zbrojny - minimum: he³m, rêkawice, przeszywka
-£ucznik - ³uk, strza³y. (mo¿liwe, ¿e potrzebne bêd± pacyki, ale nad tym jeszcze siê zastanawiamy)

Na razie tyle, wiêcej informacji dopiero za jaki¶ czas.

Pozdrawiam
Herman
Witam

Ja siê pisze jako zbrojny na larpik blinkie.gif , dwa lata temu by³ ¶wietny yes.gif . Jako Kompania mo¿emy dorzuciæ jeszcze przynajmiej dwóch ³uczników i pare halabardników o ile tacy siê przydadz±.

PZDR
Herman
Andrzej Siejeñski
Zbrojni, ³ucznik, halabardnicy, co wam potrzeba smile.gif .
Pozdrawiam
Trollsky
luczniczki 90/60/90 zadbane, powyzej 16 roku zycia bum.gif bum.gif bum.gif
Marcin Surdel
... I ZDJÊCIA.

A tak powa¿nie, to jak na razie tylko dwie osoby pochwali³y siê swoimi szeroko rozumianymi blachami.
Dla czterech "brytfann", nasze wliczaj±c, to wystarczy stolik roz³o¿yæ i ko¶ci rozdaæ, a nie jakie¶ walki urz±dzaæ icon_wink.gif

Pozdrowienia
Vibivs Silivs Alatvs
Maricinie nie mów ¿e tylko ja i Kubol wys³a¶limy blaszate fotki? No chyba ¿e Trollsky ich nie podes³a³ do Ciebie. Od nas pojad± 2 puszki, ³ucznik (brodata 18stka) i mo¿e jeszcze 2-3 lekkich (przeszywa, rêkawice, he³mik). Niestety na Toszek nie d±¿ê siê wyszykowaæ w nowy sprzêt i bêdê siê ociera³ o granice dopuszczalno¶ci - mam nadzieje, ¿e w czym¶ wiêcej oprócz picia bêdê móg³ wzi±¶æ udzia³.
Marcin Surdel
Musia³y utkn±æ na ³±czach, obadamy, wytropimy i zaksiêgujemy icon_wink.gif.
Razem z Waszymi bêdzie ju¿ co najmniej 6 kompletów, wiêc postaram siê o wiêkszy stolik, dodatkowe ko¶ci i jakich¶ sêdziów icon_wink.gif

Brodata osiemnastka niech mi nie przysy³a zdjêcia. Nie, ¿ebym by³ nietolerancyjny, ale ... niech nie przysy³a zdjêcia icon_wink.gif

Pozdrowienia
watman
CYTAT(Wojciech z Puszczy)
Maricinie nie mów ¿e tylko ja i Kubol wys³a¶limy blaszate fotki? No chyba ¿e Trollsky ich nie podes³a³ do Ciebie. Od nas pojad± 2 puszki, ³ucznik (brodata 18stka) i mo¿e jeszcze 2-3 lekkich (przeszywa, rêkawice, he³mik).

CYTAT(Marcin Surdel)
Musia³y utkn±æ na ³±czach, obadamy, wytropimy i zaksiêgujemy icon_wink.gif.  
Razem z Waszymi bêdzie ju¿ co najmniej 6 kompletów, wiêc postaram siê o wiêkszy stolik, dodatkowe ko¶ci i jakich¶ sêdziów icon_wink.gif

7 kompletow... wojciech zasklerozil mnie policzyc, bo moje platy dopiero sie nituja, wiec zdjec jeszcze nie widzial ;P
do larpa najchetniej pojde jakos zbojnik albo nawet zbojcerz ;)

ps: a brodata osiemnastka juz byla u was na panszczyznie, wiec go znasz ;P
Herman
W sobote robimy zdjecia na spotkaniu w blachach tzn. ja i Be¿, si³a nas cool.gif, wy¶le je jak najszybciej wspó³czesnym go³ebiem pocztowym takim bez H5N1 bigsmile2.gif

PZDR
Herman
watman
CYTAT(Herman)
W sobote robimy zdjecia na spotkaniu w blachach tzn. ja i Be¿, si³a nas  8-), wy¶le je jak najszybciej wspó³czesnym go³ebiem pocztowym takim bez H5N1  :grin:

gniewka!
chcemy na bojowce gniewka w blachach! smile.gif
wezmiemy specjalnie nasze iluminatorki i zatrudimy rytownika zeby to uwiecznic :D
Trollsky
watman, gniewko sie odgraza od bardzo dawna, mysle ze nigdy nie zobaczymy go w sprzecie ;p
Herman
Rozumiem Watman ¿e jest kolejka ludzi, która chcia³aby pobiæ siê z Gniewkiem w blachach, na samym pocz±tku tej kolejki jestem ja devil.gif Ale tak na powaznie Gniewek narazie powoli kompletuje sprzêt, ale b±dzmy dobrej my¶li icon_wink.gif Na Toszku raczej wyst±pi jako halabardnik.

PZDR
Herman
Peter von Opperau
w sobotê robimy zdjêcia i prze¶lemy je dalej w ci±gu weekendu, na pewno bêdzie 2 pancernych od nas smile.gif

pozdrowionka
Jakub zwany garbatym
Jak na razie nie zanosi siê ¿eby larpik mia³ siê w ogóle odbyæ, ze wzglêdu na znikome zainteresowanie, a do Toszka zosta³ dok³adnie miesi±c. Jeszcze trochê poczekamy na niezdecydowanych, a za jakie¶ powiedzmy 2 tygodnie max. podejmiemy decyzjê, czy robiæ czy nie.
Vibivs Silivs Alatvs
Wiem, ¿e lubujecie siê w wojence i zwyrodnialstwie klasycznym, a rozrywkê umys³ow± (oprócz osza³amiania umys³u akloholem) macie w pogardzie, ale byæmo¿e w³a¶nie Toszek móg³by byæ miejscem swawoli intelektualnej, rozpusty mniej lub bardziej zorganizowanej, poezji (fekalnej), ¶piewu (pijackiego) i tym podobnych...
Kto¶ powie, ¿e i tak to wszystko tam jest - zgoda. Ale dotychczas tworzone spontanicznie i samoczynnie. A mo¿naby co¶ zdzia³aæ w tym kierunku, dopomóc tej szczytnej inicjatywie schlania siê z przytupem. Jestem pewien, ¿e da³oby siê zorganizowaæ jakie¶ ¶redniowieczne misteris.
Wszak Toszek koja¿y siê z tymi zrównowa¿onymi inaczej....
Marcin Pyszno
CYTAT(Jakub zwany garbatym)
Jak na razie nie zanosi siê ¿eby larpik mia³ siê w ogóle odbyæ, ze wzglêdu na znikome zainteresowanie...

Larp ma byæ i koniec. Z tego co wiem, jest on jedyn± motywacj± dla sporej liczby osób, by tachaæ
ze sob± blachy... (zabrzmia³o 'prawie' jak szanta¿ mad.gif )
Konwencja : t³uk± siê pan A i B, przygotowuj± siê panowie C i D nieco siê co poniektórym przejad³a.
Zapewniam - zainteresowanie larpem jest, tylko wszyscy zainteresowani siê wstydz± przyznaæ icon_wink.gif
Andrzej Siejeñski
To co z tym larpikiem? dunno.gif
Trollsky
prosilbym o potwierdzenie przyjazdu ludzi ktorzy jeszcze tego nie zrobili. no i ... o wplacanie pieniazkow na konto z zaproszenia smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.