Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Maj] V Turniej na zamku w Toszku [12-14 maja]
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2, 3
watman
CYTAT(Trollsky)
prosilbym o potwierdzenie przyjazdu ludzi ktorzy jeszcze tego nie zrobili. no i ... o wplacanie pieniazkow na konto z zaproszenia smile.gif

byc moze wojtek potwierdzil cala puszcze i wplacil juz kase, ale ja chce tylko powiedziec, ze tak bardzo lubie toszkowe majowki, ze potwierdzam sie jeszcze dodatkowo (tak, mam nadzieje, ze organizatorzy postawia mi jakies piwko za reklame i wazeliniarstwo ;P ) :D
Trollsky
wata jest cos czego nie zrobisz za piwo ? ;p
watman
CYTAT(Trollsky)
wata jest cos czego nie zrobisz za piwo ? ;p

pare takich rzeczy jest, ale nie bedziemy offtopowac ;]
dzisiaj przyszly mi ochraniacze na lokcie i kolana, musze teraz tylko znitowac zbrojniki i przyjade znowu lac po glowach ;]
w sumie, to juz bym chcial tam jechac ;]
Andrzej Siejeñski
O której mo¿na siê zje¿d¿aæ?
Pozdrawiam
Triss
Witam!
jeszcze ja mam jedno pytanko, jesli mo¿na:kto w tym roku bêdzie wielkim kuchmistrzem?czy jest szansa, zeby spróbowaæ wspania³ych potraw Mirka czy niestety trzeba siê obyæ bez nich, jak to niestety mia³o miejsce rok temu.bêdê bardzo wdziêczna za odpowied¼, ¿eby wiedzieæ czego siê spodziewaæ.
serdecznie pozdrawiam:-)
Triss
zalus
yo
mam przeczucie ze siê rozczarujesz
pozdrawiam
Triss
có¿, prze¿yjê jako¶, rok temu da³am radê-teraz te¿ bêdê twarda.a tak serio-to chcia³am ¿eby jedzonka mirkowego spróbowali sobie nasi towarzysze,po raz pierwszy na Toszku.przecie¿ nikt nie mówi, ¿e bêdzie suchy chleb dla konia:-)
pozdrawiam serdecznie:-)
Triss
Malina
Triss...
Mylisz dwie zupe³nie ró¿ne imprezy... icon_neutral.gif
O warsztaty taneczne w Toszku pod wzglêdem kulinarnym dba³ zwykle faktycznie Mirek.
Jednak na Turnieju w Toszku ZAWSZE gotowa³ Troll i zawsze robi³ to fantastycznie (wszyscy to prze¿yli... i to ju¿ kilka razy... tongue.gif )

I choæ w tym roku nasz ulubiony kuchmistrz siê zbuntowa³ i postanowi³ siê obijaæ icon_wink.gif to znale¼li¶my godne zastêpstwo.

Pozdrawiam devil.gif
Herman
Do³anczam siê do pytania Andrzeja, o której mo¿na przyje¿dzaæ w pi±tek??

PZDR
Trollsky
ja tam bede od piatkowego rana, mysle ze od 19:00 mozecie sie zwalac na zamek
zalus
Yo
Larpa nie bêdzie bo brak zainteresowanych. Mo¿e za rok:P.
Pozdrawiam
zalio
Owen
Hej
Przepraszam, ale wysz³o, ¿e jednak ¿adnym sposobem nie dam rady przyjechaæ. BAwcie siê fajnie.
Pozdrawiam
watman
CYTAT(zalus)
Larpa nie bêdzie bo brak zainteresowanych. Mo¿e za rok:P.

do rzyci angsad.gif

czyli dla blacharzy zostaje tradycyjny bojowy, fechtschule i bitwa? czy rzeczywiscie druid postawi stolik i kosci? :>
Marcin Surdel
Nie bêdzie tradycyjnego bojowego, bo to nudne. Bêdzie taki przyjacielski pas d'armes, znaczy chêtni blacharze bêd± walczyæ na wyzwania, do okre¶lonej liczby zadanych ciosów (nie trafieñ) tak jak rok temu, tylko tym razem zasady bêd± kapkê liberalniejsze i sêdziowie nie bêd± liczyæ punktów, a tylko przerywaæ walki i pilnowaæ bezpieczeñstwa . Po skoñczeniu wszystkich walk, kiedy nie bedzie nastêpnych wyzwañ, ka¿dy z uczestników walk wska¿e skrybie jednego z uczestników, który mu najbardziej zaimponowa³, najbardziej dokopa³, czy te¿ któremu wisi najwiêcej pieniêdzy, bez podawania uzasadnieñ. Najpopularniejszy blacharz (z najwiêksz± liczb± g³osów) dostanie odpowiednio brzmi±cy tytu³, laurkê i mo¿e niespodziankê.
Dlaczego bez liczenia punktów i bez wskazywania zwyciêzcy - ano, bo ka¿dy wie, kiedy dosta³ bêcki, a kiedy nie - a je¶li nie wie, zawsze mo¿e rzuciæ wyzwanie jeszcze raz. Dodatkowo, liczenie punktów i prowadzenie tabelki wyników jest niemedievalne.

Dla ludzi o mniej pe³nym opancerzeniu bêdzie Fechtschule broni± dowoln±, jaki¶ przyjacielski dru¿ynowy buhurt(drewnem) lub melee (stal±, pussyfight), musztra, a jak kogo¶ przypili, to wujek Druid opowie i zainscenizuje bajkê o Leckuchnerze i siedmiu pogrzebach icon_wink.gif

No i zawsze zostaje stolik i ko¶ci.

Pozdrowienia
Andrzej Siejeñski
CYTAT
a jak kogo¶ przypili, to wujek Druid opowie i zainscenizuje bajkê o Leckuchnerze i siedmiu pogrzebach

To ja poproszê :-).
Pozdrawiam
Vibivs Silivs Alatvs
Z tym systemem walk to naprawde dobry pomys³.....to kto chce po¿yczyæ kase?

Ostatnio marudzi³em na Wate za offtopiki, ale nie mogê wytrzymaæ i musze zapytaæ o to kiedy i jak z Druida zrobi³ siê wujek Driud :D
Ostatnio nasza ostatnia nastolatka nazwa³a nas wujkami (podchwyci³y ma³e diab³y dziadka Krzysia i dziadka Artura z Chudowa i im siê to spodoba³o).
Starzejemy siê panowie, nie ma co...
Sewerysz
Mimo, ¿e liczenie pkt. i prowadzenie tabelek nie jest historyczne, to ja i Grzdacz chcieli¶my wyst±piæ z oddoln± inicjatyw± i zaproponowaæ ci±g dalszy naszego "rankingu" (nadal nie wymy¶lili¶my ciekawszej nazwy), który mia³ miejsce na Chudowie i wcze¶niej w Soplicowie. Czê¶æ z uczestników Toszka zna zapewnie ju¿ zasady naszej zabawy z poprzednich edycji.
Jestem ciekaw Waszego zdania. No i zainteresowania uczestnictwem w zabawie.
Pozdrawiam.
Sewer
Herman
Ja jestem jak najbardziej zainteresowany uczestnictwem w "rankingu" i mam nadzieje ¿e bedzie przynajmniej troche "puszek" ¿eby wszystkie konkurencje bojowe jako¶ fajnie wysz³y.

Pozdrawiam
Armand
piramidka cytatów smile.gif

CYTAT
Cytat:
a jak kogo¶ przypili, to wujek Druid opowie i zainscenizuje bajkê o Leckuchnerze i siedmiu pogrzebach

To ja poproszê :-).

Ja te¿ poproszê smile.gif ...a zrewan¿owaæ siê mogê histori± o ostatnim pojedynku pewnego Szkota smile.gif , któr± us³ysza³em w Edynburgu, w miejscu gdzie siê on odby³.
Jasió
Czy znany jest ju¿ harmonogram imprezy? Turniej ju¿ za tydzieñ, a tu ani widu ani s³ychu. Czy w niedzielê bêdzie dzia³o siê co¶ fajnego, czy tradycyjnie wszystkie ciekawsze konkurencje bêd± w sobotê?
Marcin Surdel
Wojtku, wujkiem zosta³em, jak siostrzenica mojej ¿ony obejrza³a jaki¶ nasz pokaz, i ponoæ powiedzia³a do kole¿anki, cytujê, "to mój wujek tak wymiata" icon_wink.gif

Sewerysz, bêdzie nam bardzo mi³o udostêpniæ jaki¶ spokojny zak±tek i ew. jakie¶ dodatkowe oczy do sêdziowania na potrzeby "rankingu". Rozumiem, ¿e nic wiêcej nie bêdzie niezbêdne?

J@sió, poniewa¿ Toszek to impreza robiona "przez przebierañców dla przebierañców" icon_wink.gif , harmonogram tradycyjnie jest uzgadniany na miejscu - nie ma wiêc sensu narzucaæ sobie dodatkowo jakiej¶ sztucznej godzinówki, któr± i tak od razu szlag trafi.

Pozdrowienia
Sewerysz
smile.gif Marcinie.. dziêki za miejsce i oczêta dodatkowe... Niezbêdni bêd± uczestnicy, ale to ju¿ nie le¿y w mocy organizatora icon_wink.gif Chêci i inne takie dopiero oka¿± siê na miejscu. W ka¿dym razie manele niezbêdne do przeprowadzenia tego przedsiêwziêcia zabieramy ze sob±.
Pozdrawiam
Sewer
W za³±czniku wyniki "rankingu" (mo¿e kto¶ ma lepsz± nazwê?) na dzieñ 15.08.2005 od pocz±tku zaistnienia tej zabawy.

P.S. Mo¿e by tak po¿eniæ ze sob± ten przyjacielski pas d'armes z nasz± propozycj±.. czyli puszeczki siê wyzywaj±,okre¶lona ilo¶æ trafieñ u nas jest ustalona na podstawie posiadanego uzbrojenia ochronnego, bezpieki te¿ pilnowaæ bêdziemy. My sobie bêdziemy drewniane tabliczki przewieszaæ i notowaæ wyniki a niezale¿nie od nas "ka¿dy z uczestników walk wska¿e skrybie jednego z uczestników, który mu najbardziej zaimponowa³, najbardziej dokopa³, czy te¿ któremu wisi najwiêcej pieniêdzy, bez podawania uzasadnieñ. Najpopularniejszy blacharz (z najwiêksz± liczb± g³osów) dostanie odpowiednio brzmi±cy tytu³, laurkê i mo¿e niespodziankê."
Armand
Czy kto¶ z Wroc³awia i okolic wybiera siê na Toszek? A mo¿e kto¶ jedzie samochodem i ma jeszcze wolne miejsca?
Trollsky
przepraszam za wprowadzenie w blad - na Toszek zapraszamy od godziny 19 w piatek 12.05.2006
Vibivs Silivs Alatvs
W odpowiedzi na tak± sytuacjê powo³ujemy parkingowy komitet powitalny. Zadaniem komitetu bêdzie przesiadywanie na wymienionym wy¿ej parkingu i radosne zalewanie sie browarkami (btw, s± jakie¶ wymogi trunkowe na turnieju?). Ka¿dy kto przyjedzie wcze¶niej bêdize móg³ do komitetu powitalnego przyst±piæ.
Zatem nie powinno byæ tak ¼le smile.gif
Marcin Surdel
CYTAT
(btw, s± jakie¶ wymogi trunkowe na turnieju?)

Te, co zwykle - kultura, czar, umiar, elegancja, bez b³yskania puszkami, szk³em i niemedievalnym nadmiarem procentów.

Pozdrowienia
Jakub zwany garbatym
CYTAT(Wojciech z Puszczy)
W odpowiedzi na tak± sytuacjê powo³ujemy parkingowy komitet powitalny. Zadaniem komitetu bêdzie przesiadywanie na wymienionym wy¿ej parkingu i radosne zalewanie sie browarkami (btw, s± jakie¶ wymogi trunkowe na turnieju?). Ka¿dy kto przyjedzie wcze¶niej bêdize móg³ do komitetu powitalnego przyst±piæ.
Zatem nie powinno byæ tak ¼le smile.gif

Od której bêdziecie? Ja planujê tak ko³o 13/14 przyjechaæ, ale mogê zmieniæ plany bigsmile2.gif

Pozdro
Andrzej Siejeñski
Na któr± siê zapowiada parkingowy komitet powitalny smile.gif ?

Pytanie do orgów. Czy w niedzielê siê dalej bawimy (je¶li bêdzie ³adna pogoda) czy te¿ mamy zamek tylko na sobotê?

Pozdrawiam
Zdzislaw Duda
No fajnie w takim razie i ja z Germanskiego kraju zawitam skoro komitet parkingowy bedzie zalewal piwem ;))) jeszcze gdyby tak sie do mnie jakie Bialoglowy wtulily ;))) bylby to raj ;))))
Pozdrowienia dla wszystkich !
watman
CYTAT(Andrzej z Sielca)
Na któr± siê zapowiada parkingowy komitet powitalny smile.gif ?

ja powinienem byc w okolicach 17.00-17.30, reszta puszczy dojedzie troche pozniej smile.gif
ktos jeszcze sie pisze? smile.gif
Marcin Surdel
Czo³em!

Sewerysz:
CYTAT
P.S. Mo¿e by tak po¿eniæ ze sob± ten przyjacielski pas d'armes z nasz± propozycj±.. czyli puszeczki siê wyzywaj±,okre¶lona ilo¶æ trafieñ u nas jest ustalona na podstawie posiadanego uzbrojenia ochronnego, bezpieki te¿ pilnowaæ bêdziemy. My sobie bêdziemy drewniane tabliczki przewieszaæ i notowaæ wyniki a niezale¿nie od nas

Dobry pomys³ - szczegó³y dogadamy na miejscu, dobrze? Obawiam siê, ¿e dopiero wtedy uda siê policzyæ, ilu jest chêtnych na poszczególne "zabawy z broni±", i czy przypadkiem nie skoñczy siê na gar¶ci ko¶ci i stoliku ...

Pozdrowienia
Kordeus
Niedawno wrocilem. BYla to moja druga impreza na zamku w Toszku, i drugi raz moge powiedziec ze byla jak najbardziej udana. Fajne jedzenie ( mimo iz byly "malutkie" poslizgi). Fechtschule tez bylo bardzo fajne(szkoda tylko ze sie skonczylo troche nieciekawie), no i manewry:)
watman
watman wrocony, garsc podziekowan:
- po pierwsze i najwazniejsze - calej chzg za organizacje - WIELKE dzieki smile.gif toszek jest taki wspanialy wlasnei dzieki wam smile.gif
i teraz dalej, juz bardziej personalnie smile.gif
- trollskiemu i tadkowi za zmuszenie do zalozenia blaszek - rewelacyjnie sie bawilismy (kciuk w porzadku, najwyzej mi paznokiec zejdzie ;P )
- gabrychowi, ance, ewce, ponownie tadkowi i trollskiemu oraz calej reszcie, za nocne rodakow rozmowy...
- andrzejowi, za budowanie mojej reputacji ochleja i wula juz od pierwszych minut spotkania smile.gif
- damianowi i krzyskowi za luczniczy (jak zwykle rewela, tym razem ze zbronymi :D ) ktory byl idealny do ogladania smile.gif
- zaleirowi za zdjecie ktore juz niedlugo bedzie mozna ogladac na moim avatarku ;P
- wszystkim pozostalym fociarzom, mam nadzieje, ze bedzie mozna zdjecia obejrzec ;]
- wszystkim tym, ktorzy mowili mi rano, ze glosno chrapie - obiecuje, ze nastepnym razem bede juz chrapal w rytmie 3/4 i w dwoch tonacjach ;P
- wszystkim za wszystko tak w ogolnosci - majowke uwazam za zajefukinstyczna smile.gif
Andrzej Siejeñski
Fajnie jak zawsze, wielkie dziêki wszystkim.
Zdj±tka za kilka dni w naszej galerii, a na razie nowy avatar smile.gif .
Pozdrawiam
Icek Flajsz
No to siê do³±czam do podziêkowañ za ten kolejny turniej w Toszku. Jakby nie spojrzeæ, to pogoda i tak by³a zno¶na smile.gif
¯are³ko wyborne (szpinakowe nale¶niki!!!), ludzie ¶wietni, uczta integracyjna równie¿. Teraz osobno:
- ludziom z Sielca za sesjê zdjêciow± w bramie zamkowej i cierpliwe s³uchanie mojego glêdzenia na temat krucjat, Kazimierza Wielkiego i jego syfilisu oraz egipskich faraonów crazy.gif
- Watmanowi za uzyczenie przeszywki
- Go¶ce Biegañskiej i wszystkim innym paniom z którymi tak ¶wietnie siê tañczy³o
- Trollskiemu za prze¶miewczy akcent ¶wi±teczny pod koniec turnieju
- Druidowi za manewry
- Kless za stworzenie ze zwyk³ego kaptura kawa³ka Godzinek Ksiêcia de Berry na mojej g³owie
- wszystkim innym za wszystko inne

Tyle, niech inni teraz s³odz± smile.gif
Pozdrawiam, Gniewko
Krystian
Witam,
równiez chcia³bym podziêkowac smile.gif no co tu gadac by³o b³ogo smile.gif
Gregor z Krakowa
hehe, a ja s±dzi³em ¿e bêdê pierwszy.... ale z jechali¶my ju¿ szybciej ni¿ do

có¿ rzec, za wszystko dziekuje...
-Malinie za wspania³y u¶miech
-Wacie za chrapanie, trzeba przyznaæ ¿e hakownica Ci jest zbêdn±, jak chcesz poha³asowaæ
-Poecie z bielska za wspania³y poemat, no i nie zagrali¶my w szachy... dunno.gif
-M³odemu i ca³ej reszcie puszek za niez³e widowisko
-no i wszystkim za wszystko

¿are³ko by³o wyborne-ahhhh ten twaro¿ek tysi±ca odmian. Na nale¶niki siê w koñcu nie za³apa³em, niech kto¶ opisze ich smak... cool.gif

no i oczywi¶cie dziêkuje za przepis na sok z imbiru.....wybaczcie kuchmistrze moj± sklerozê i s³ab± dedukcjê
Zdzislaw Duda
No to i my wrocilismy w swoje progi domowe i od razu chce podziekowac organizatorom za mile przyjecie Dabrowszczakow. Szkoda, ze pogoda sknocila nam Sobote ale ogolnie gratuluhje Wam Toszka, tyle osob scisle trzymajacych sie regul kostiumowych nie widzialem, jedyne co bym sobie na przyszlosc zyczyl, by sie grupy bardziej otwieraly na nowych...wciagaly do wspolnej zabawy i dawaly im odczuc, ze sa naprawde mile widziani smile.gif) My nie musimy narzekac poniewaz spotkalismy kilku "starych" znajomych z "mrocznej" przeszlosci RR w Polsce...
A teraz z innej beczki...mialem kuty noz i widelec z ozdobnymi rekojesciami..niestety wcielo go natomiest w moim kuflu znalazl sie nozyk pewnie swojskiej roboty ze skorzana pochwa i lyzka okragla cynowa... niestety dopiero w domu zauwazylem, ze mam nadmiar wyposazenia obcego smile.gif Pozdrawiam
Zdzich
Piotr Koc
Serdeczne podziêkowania i gratulacje dla organizatorów za wspania³a imprezê!!! Zdzichu jak zwykle marudzi ale ja i Tadek jeste¶my zadowoleni stuprocentowo. Na pszysz³y rok proponuje nic nie zmieniaæ (poza tylko pogod±).
Kilka zdjêæ:
http://www.koc.pl/toszek2006/
Trollsky
Witam

Niestety podczas turnieju zaginal/ktos niechcacy zabral moj szpikulec do grzebania w jedzeniu. Jest to prezent slubny i jestem do niego dosc przywiazany. Zamieszczam zdjecie identycznego modelu, mam nadzieje ze sie znajdzie.

Troll
Sewerysz
... No i my te¿ dotarli¶my po pe³nej przygód podró¿y... godnej samego Króla Artura i jego Rycerzy, którzy szukali Graala.
W swoim i Grzdacza imieniu dziêkujemy organizatorom i nie tylko... za go¶cinê i gonienie do zabaw... ¶cis³ej godzinówki, rygor i dyscyplinê icon_wink.gif

Pozdrawiam Sewer
Vibivs Silivs Alatvs
Kolejna toszecka majówka zaliczona.
Wszelkie potrzeby pierwszej instancji zaspokojone, a zakoñczenia nerwowe mile znieczulone.
Podziêkowania dla Chor±gwi za kolejn± udan± impreze. Fajnie te¿ by³o poznaæ nowych ludzi.
Jakzwykle po Toszku czekam na "za rok". Ppogonimy te¿ starych bywalców którzy w tym roku dali przys³owiowej czosnka o kulistych kszta³tach...

Co do rozrywki na turniejach to wydaje mi siê, ¿e nie jest to ju¿ kwestwia konkretnej imprezy, ale podej¶cia ludzi. Zbieramy sprzety, szyjemy ciuchy, kupujemy blachy, a pó¼nej nie chce nam siê ich u¿ywaæ....jak tak dalej pójdzie to faktyczniej taniej wyjd± nas znaczki czy monety smile.gif
watman
CYTAT
Zbieramy sprzety, szyjemy ciuchy, kupujemy blachy, a pó¼nej nie chce nam siê ich u¿ywaæ...

poweidzial preziu, ktory zawiozl do toszka blachy i nawet ich nei wypakowal ;P
Armand
Wspania³a impreza, wielkie podziêkowania i wyrazy szacunku dla Organizatorów. Mimo pewnych braków i luk w sprzêcie, dziêki którym walczy³em tylko z dzbanem (Bibit miles, bibit clerus... smile.gif ) wyjazd by³ dla mnie cenny i b. pouczaj±cy. Ci co przedk³adaj± Marsa nad muzy smile.gif mieli sposobno¶æ wziêcia udzia³u w akcjach jak wyjêtych z mediewalnych iluminacji- musztra, starcia oddzia³ów piechoty (drzewcówki!), walki lekkozbrojnych w konwencji fechtschule, turniej ³uczniczy z symulacj± dzia³añ wojennych (w miejsce popularnego walenia do arcymediewalnych devil.gif tarcz z koncentrycznych kó³), no i tak¿e nieco tradycyjnych staræ ciê¿kozbrojnych. By³o w czym wybieraæ. Dziêki takim, niestety jak¿e nielicznym imprezom- mo¿na dowiedzieæ siê, ¿e ¶redniowieczna wojna - mimo popularnych wyobrazeñ- by³a daleka od pomno¿onych staræ pieszych gentlemanów t³uk±cych siê sztabami po tarczach. Bardzo cenna tak¿e wymiana pogl±dów miedzy gospodarzem- Druidem- rekonstruktorem i interpretatorem systemu walki ze ¶redniowiecznego zabytku- traktatu, a G¿daczem z Najemnej, wielkim praktykiem walki broni± oraz badaczem taktyki ¶redniowiecznego pola walki. Dla umiej±cych patrzeæ i s³uchaæ- dowód na to, jak wielkie znaczenie ma, mocno zaniedbane w RR szkolenie do walki w zespole. Gar¶æ podziekowañ indywidualnych;

- Anecie i Marcinowi za transport i mi³± kompaniê smile.gif
- Ch³opakom z Grodzieckiej Stra¿y za wspominanie czasów dawnych i dzisiejszych,
- D±browiakom za to samo smile.gif , i za interesuj±ce anegdoty z imprez zagranicznych,
- Watmanowi za niepowtarzalne do¶wiadczenie, jakim jest Watmana obecno¶æ na imprezie szczerba.gif icon_wink.gif (giez³o z otworami do drapania to Twój osobisty wk³ad w historiê kostiumologii ;D;D)
- Wojciechowi i damskiemu "kwartetowi z Puszczy";D za nie mog±ce siê znudziæ towarzystwo podczas posi³ków ;) (Puszcza czasem boli... bigsmile2.gif )
- Malinie za kawê, która by³a niezbêdna smile.gif
- Kasi z Zagonów za mi³e towarzystwo i przepiêkny u¶miech smile.gif
- Druidowi za krytyczne uwagi nt he³mu, i nie tylko- wszystkie Twoje uwagi s± warte zapamiêtania.
- Trollowi za solidn± porcje Trollowego humoru szczerba.gif Bez niego musztra nie by³aby ju¿ taka sama... ;D
Oraz Gabrielowi, Gnomowi, Dr Martensowi i wszystkim innym, z którymi mi³o spêdza³em czas.

Poza tym, sama uczta tak¿e warta wspomnienia- ten korowód pañ w dworskich kreacjach... Piêkno uwolnione od wspó³czesnego bana³u masowej estetyki. Niektóre twarze, w blasku ¶wiec- jak z fresków i obrazów. Poeta mi siê w³±czy³a, ot co smile.gif Jednym s³owem, bawiono siê ¶wietnie, jedzono nale¶niki (Gregoriusie - wspania³e devil.gif ;D) i niekiedy chrz±szcze majowe, a ja tam by³em, miód i wino pi³em smile.gif

PS- Sewerysz, piêkne by³y Twoje zmagania z Hegemonem- G¿daczem ;d A¿ ¿al mi siê Ciebie zrobi³o, zw³aszcza pod koniec - ach ten los sier¿antów- makiet treningowych szczerba.gif Pozdrawiam smile.gif
Netka
Dziêkujemy piêknie za go¶cinê i wspania³e towarzystwo smile.gif
Zapraszamy do naszej galerii po ¶wie¿e fotki.
Kane
CYTAT(Armand)
- Watmanowi za niepowtarzalne do¶wiadczenie, jakim jest Watmana obecno¶æ na imprezie szczerba.gif icon_wink.gif (giez³o z otworami do drapania to Twój osobisty wk³ad w historiê kostiumologii ;D;D)

Dos³ownie to by³o "giez³o nocne z otworami myzialnymi" crazy.gif

Przy³±czamy siê do WIELKICH PODZIÊKOWAÑ:
- przede wszystkim dla organizatorów za to ¿e to wszystko zrobili i jeszcze na dodatek nas zaprosili blinkie.gif
- dla ca³ej reszty - bo pomimo tego ¿e wiêkszo¶ci ludzi nie znali¶my bawili¶my siê doskonale
¯a³ujê ¿e nie mog³em wzi±¶æ udzia³u w mustrze (brak drzewcówki) ale my¶lê ¿e przy okazji to nadrobiê.
Malina
CYTAT(Gregorius9)
-Malinie za wspania³y u¶miech

Anytime, anywhere devil.gif

Dziêkujemy uczestnikom za wspóln± zabawê i przepraszamy za sobotni deszcz - to jedyna rzecz, za któr± nie zap³acili¶my icon_wink.gif i skutki by³o niestety widaæ

No i dziêki za s³owa uznania... a¿ siê milutko robi bigsmile2.gif

Pozdrawiam
Zdzislaw Duda
A ja wroce jeszcze do "dzialu" zgubione-znalezione ;))) jak juz mowilem podczas porzedkowania odkrylem ze podczas pakowania znalazly sie u mnie rzeczy do mnie nie nalezace a moj nozyk i widelec sie zapodzialy. Dla ulatwienia identyfikacji znalezisk zalaczam fotki...szpikulec nr.3 juz chyba odnalazl wlasciciela... (hihihi...mam nadzieje,ze to tylko drobny dodatek do tego prezentu slubnego... ;)... jednym slowem, zostawiam wszystko u Piotra, kto rozpozna swoja wlasnosc prosze o podanie adresu to mu odeslemy, natomiast jezeli gdzies odkryjecie moj kuty nozyk i widelec (fotka) to prosze o wiadomosc..a jak nie..to moze za 400 lat archeolodzy podczas wykopalisk znajda te "dztiela" i umieszcza w gablocie muzealnej ;)) tylko zeby podpisali, ze to moj spadek ;)
Co do marudzenia na pogode...no ja tak zawsze, z natury marudze kiedy pogoda psuje szyki...jestem juz w wieku "przejsciowym" wiec mi wybaczcie ze jestem czasami up....dliwy ;))) Jeszcze raz dzieki wszystkim za wspolnie spedzony czas, za mozliwosc pieszczenia oczu wspanialymi strojami i zazartymi pojedankami, Gzdaczowi za....no nie nieskoncze....Dzieki Wszystkim a szczegolnie Organizatorom i jak bedziecie w okolicy Pallatynatu to zapraszam w goscine do naszego "niemieckiego" hufca, wypijemy Met niemych..ale ostrzegam...to nie nasz wspanialy miod ;))))
Herman
Ja równie¿ chcia³em podziekowaæ organizator± na ¶wietny turniej smile.gif By³a naprawde mi³a atmosfera, choæ szkoda ¿e pogoda w sobote siê popsu³a i zaplanowane konkurencje bojowe nie odby³y siê. Wielkie dziêki dla Andrzeja, Grze¶ka i Kuby za sparing w blachach.
Wielkie dziêki Druidowi za musztre:) ¯ycze szybkiego powrotu to zdrowia.
No i oczywi¶cie brawa za super ³óczniczy z najemnikami:) Bardzo mi siê podoba³ bo by³em trzeci:)

PZDR
Herman
Beatrycza
Hej hej

No to jeszcze ja siê do³±czê. Chcia³am równie¿ bardzo serdeczne podziêkowaæ w imieniu ca³ej DBBB za ¶wietny turniej i wspania³± zabawê. Szczególe podziêkowania kierujê do:
- Organizatorów wszystkich razem i ka¿dego z osobna za ca³± pracê w³o¿on± w to, ¿eby ca³kiem poka¼na zgraja osób mog³a mi³o siê pobawiæ przez ten weekend.
- Maliny za wspania³e miejsce do bytowania w budynku bramnym, spac.gif
- Grzenia i Asi za przemi³e towarzystwo,
- Gniewka za kicanie, granie, wspania³y poemat i niesporzyt± energiê,
- Kless za zabranie magnetofonu - bez tego by³oby naprawdê kiepsko smile.gif
- Justyny z Puszczy i wszystkich innych mi³ych pañ, z którymi uad³o mi siê potañczyæ (tak na marginesie od czê¶ci z Was nie dosta³am maili. Je¶li która¶ z Was reflenktuje jescze na jakie¶ materia³y ode mnie, to odezwijcie siê na gg albo PW) usmieszek_02.gif
- Martwej za konsultacje muzyczno - taneczne i obja¶nienie tajników "Fiore de virtu" blinkie.gif
- Watmana za to, ¿e nie da siê przy nim nic powiedzieæ bez zastaowienia - to zmusza do wysi³ku intelektualnego szczerba.gif

Ogólnie bardzo bardzo dziêkujê za mile spêdzony czas i mam nadziejê, ¿e za rok znów bêdziemy mogli zago¶ciæ na toszeckim zamku smile.gif A Druidowi ¿yczê szybkiego powrotu do pe³nej sprawno¶ci.
Do zobaczenia na kojenych turniejo - jarmarkach.

Pozdrawiam

Gosia
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.