Witam.
Ju¿ dawno pad³a propozycja spotkania grup odtwarzaj±cych XIIIw, wzorem zesz³ego roku winni¶my siê spotkac i podyskutowaæ na temat zbi¿aj±cego siê sezonu. Czas w koñcu ustaliæ jaki¶ realny termin i zjechaæ siê w jedno miejsce.
Zrobio siê coraz wiêcej imprez datowanych na nasz okres, a w zbli¿aj±cym siê sezonie planowane s± kolejne. Musimy ustaliæ sobie kalendarz i wrzuciæ w wolne weekendy nowe miejsca do podbicia :) - ¿eby przypadkiem nie dosz³o do sytuacji na³o¿enia siê dwóch imprez. No i wiele wiele innych spraw.
Co by du¿o nie pisaæ, najchêtniej widzia³bym takie spotkanie w jakim¶ klimatycznym miejscu. Dwudnowe, oczywi¶cie z wyposa¿eniem i ubrankami. Pierwszy pomys³ - Gniew, koszty bêd± - ale nie jakie¶ wielkie od razu. Zdaje siê ¿e innego pomys³u nie ma, Gniew dysponuje najlepszym zapleczem do organizowania tego typu spotkañ, zaplecze noclegowe i sanitarne na miejscu. Szkoda tylko ¿e po³udnie Polski tak odleg³e, ale mo¿e jako¶ sobie poradz±.
Je¶li to nie wypali, to trudno - zjed¿my siê do, takiej powiedzmy Stolycy, i w jakim¶ lokalu podyskutujmy. Omaki wraz ze Smokami zapewni± miejsce do spania:).
Ale proponujê zastanowiæ siê nad Projektem Gniewskim - my¶lê ¿e wielu z nas z têsknot± spogl±da na kalendarz w oczekiwaniu na sezon i takie co¶ bêdzie bardzo mi³e.
No wiêc co Wy na to?
pozdrawiam
Indar
K(a) ¦K(a)
Popieram! Gniew to doskona³y pomys³.
O samej koniecznosci spotkanie nawet wspominaæ nie bêde, bo z tego ka¿dy napewno zdaje sobie sprawe
Z niecierpliwo¶ci± czekam na dalsze ustalenia.
Pozdrawiam
Gniew ¶wietny pomys³. W drugiej po³owie stycznie, b±d¼ w lutym mamy zamiar krêciæ w Gniewie sceny do filmu. Mo¿emy po¿eniæ jedno z drugim. By³aby to ¶wietna sprawa. Zw³aszcza, ¿e bed± to sceny wymagajace du¿ej liczby statystów.
Kiedy dok³adnie krêcimy, bêdê wiedzia³ jakos nied³ugo po sylwestrze i nieomieszkam od razu wszystkich poinformowaæ.
Pozdrawiam,
Je¶li mogê to podpisujê siê obiema rêkami. Zw³aszcza, ¿e chcia³bym osobi¶cie przedstawiæ ideê i plan czewrcowej imprezy w Legnickiem Polu.
Bardzo proszê o jak±¶ informacjê!
Niestety dla nas z Mielca to za daleko
Pewnie spotkamy siê dopiero na I³¿y
No i fajnie, mo¿emy powi±zaæ filmid³o ze spotkaniem. Teraz tyllko musimy siê zgraæ i jazda - czekamy Drzewiaku na jakie¶ konkrety. Pozostaje kwestia za³atwienia Gniewu...
I.
Jestem jak najbardziej za
Tylko prosze po zimowej sesji egzaminacyjnej, zanczy sie w lutym i to w drugim tygodniu.
pozdrawiam
ale nie w trzecim :D
wtedy pó¼ny XV siê w Gniewie bêdzie rozbija³ ;D
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT
CYTAT
Niestety dla nas z Mielca to za daleko Pewnie spotkamy siê dopiero na I³¿y
Ja jade do gniewa z polnocy, pewnie mam tyle z domu do ilzy ile ty z mielca do gniewa.
Czy to jest daleko ? Chyba nie ....
CYTAT
na boga byle nie miedzy 17stym a 29 lutego ... i tak juz trace impreze roty pana kacpra, ze wzgledu na wyjazd do anglii
poza tym caly styczen, marzec i dwa pierwsaze tygodnie lutego siedze w domu i chetnie przyjade
kakajski vel watcher
Braæ kurna przyk³ad! Nie marudziæ, deklarowaæ przyjazd!
Ja nie bêdê siê zastanawia³ czy przejechaæ te 300 km, nie wspominaj±c o Legnicy.
Czas jest dla mnie obojêtny, ustawiê sobie pracê tak aby mieæ wolne kiedy bêdzie trzeba.
pozdrawiam
Indar
Szkoda ¿e nie ka¿dy ma do Gniewu blisko...
Dla nas to 481 km., bez wzglêdu na to, czy na XIII-stkê, czy na XV-stkê
Pozdr.
M.
A moze jakosz date ustalicz mozecie? Bo moze i ja zdaze na wieczor przyjehac...
Ja gada³em juz wstêpnie z Krzyskiem Góreckim co do wolnych terminów, w których moglibysmy krêciæ i powiedzia³, ¿e bedzie dok³adnie wiedzia³ po nowym roku. Ja bêdê mu mendzi³ i od razu og³oszê wyniki rozmów.
Olle!
Pierwszy wekend lutego odpada - kapitu³a siê radzi, trzeci weekend te¿ - Rota PK siê popisuje. Jakie terminy pozostaj± - widaæ, Drzewiaku pomêd¿ trochê Krzysiowi i daj znaæ. Tylko nie tak w ostatniej chwili, daj nam czas na jakies wcze¶niejsze zaplanowanie wyjazdu.
pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
pozbawiony g³osu, pozostaj±cy na L4 - Indar
Ave!
Drzewiaku jak tam z terminami?
Podaj jak najszybciej bo czas ucieka straszliwie. Do lutego ju¿ tylko 25 dni.
Pozdrowienia!
Sytuacja wci±¿ nie jest jasna.
Krzy¶ Górecki powiedzia³, ¿e wszystko uzale¿nione jest od ilo¶ci osób. Musi byæ conajmniej trzydzie¶ci, bo inaczej nikt nie otworzy dormitorium i nie op³aca siê grzaæ.
W grê ewentualnie wchodzi³yby trzy terminy 10-11 luty - Nie jest to jeszcze pewne, bo mo¿e byæ tam impreza, jednak¿e powiedziano mi na zamku, ¿e dormitorium bêdzie wolne i nie bêdziemy przeszkadzaæ.
Dalej 17-18 luty - wtedy podobno Cedric co¶ chce tam robiæ. S±dzê, ¿e mo¿naby to jako¶ po³±czyæ. Jedni nie przeszkadzaliby drugim. Jest to uzale¿nione te¿ od tego czy dzisiaj potwierdz± imprezê jak ma tam siê dziaæ 17tego, czy te¿ nie. Je¶li nie, co jest prawdopodobne, to wtedy mo¿na jechaæ.
Kolejny termin to ewentualnie 24-26 luty. Te¿ na razie nie do koñca pewny.
Ja mogê mendziæ i cisn±æ na który¶ z terminów, tylko mówcie, który Wam bardziej odpowiada.
Ja osobi¶cie preferujê 10-11.
Czekam na szybkie odpowiedzi.
Witam
Ja ze swej strony proponujê 10-12.02 .Tydzieñ pó¿niej maj± siê zjechaæ ludzie z "Roty Pana Kacpra", i my¶lê ¿e lepiej bêdzie rozdzieliæ obie epoki. A co do tego "spisywania" to wiem ¿e siê odbêdzie, Gwyn ostatecznie potwierdzi³ termin który wisi od jakiego¶ czasu w kalendarium. (
temat w kalendarium)
Lepiej tego nie mieszaæ - bêd± osoby które zechc± zjawiæ siê i tam i tu, poza tym w ¶wietle tego co sobie zak³adaj± Panowie z Roty to nie powini¶my im przeszkadzaæ. Alternatyw± jest 24-26, ale mo¿e pozostañmy przy 10-12. A trzydzie¶ci osób to znajdzie siê spokojnie, widze g³ód w naszych oczach. :)
To co, kto ju¿ mo¿e zadeklarowaæ swój przyjazd?
pozdrawiam
Indar
10-12 lutego jest najlepszy! Wszyscy glosujemy za 10-12 lutego
Drzewiak nam (Xiazecej) sie to idealnie z Dziubielami sk³ada - 13 jeste¶my ju¿ na mazurach.... Wiêc moim zdaniem jest spoko. I dzieki temu nie tracimy treningu (jakby by³ w niedziele).
Pozdrowienia!
Swietnie, to od tej pory mendzê w Gniewie o termin 10-12.
nie wiem czy Pysiak to potwierdzi, ale termin nie jest chyba najgorszy i postaramy siê przybyæ... mam tylko nadziejê, ¿e bêdê ju¿ PO sesji i nie bêde mieæ w planach ¿adnych rze¼niczych poprawek (ech, nie ma to jak znowu byæ na pierwszym roku...)
W terminie 10-12 chetnie przyjade
Pozostale sa dla mnie poza mozliwosciami, o czym juz wspominalem
pozdrawiam
CYTAT
Krzy¶ Górecki powiedzia³, ¿e wszystko uzale¿nione jest od ilo¶ci osób. Musi byæ conajmniej trzydzie¶ci, bo inaczej nikt nie otworzy dormitorium i nie op³aca siê grzaæ.
Nie wiem jak liczne by³o ubieg³oroczne spotkanie, ale w kwestii liczebno¶ci uczestników ... to z Legnicy proszê policzyæ 2, a mo¿e nawet 3 osoby (je¶li mo¿na). Czekamy na dalsze szczegó³y.
Pozdrawiam
Dodaj± siê dwie nastêpne osoby z Trójmiasta!
Pozdrawiam
Witajcie!
Jest mozliwoscz i poganowi pryjehac jiesli przyjmecie ;)
Jescze trzeba z praca ulatwic ale jest to nielalo szansy.
Serdecznie pozdrawiam
Przyjmiemy, najwy¿ej z okna wyrzucimy...
Kombinuj z tym wolnym dniem, jak siê uda to z dojazdem zrobimy jak mówi³em.
pozdrawiam
I.
postaram siê przyjechaæ choæ tydzieñ pó¼niej jadê tam z powrotem z RPK
Dobra, ja te¿ ruszê swój ty³ek. Tylko napiszcie mi jak mo¿na tam dojechaæ, proszê
Brakuje mi takich imprez
Info na: 1877449
Pozdrawiam
Visenna
Ja mam zamiar siê wybraæ. Czy jest kto¶ z Wawy z kim móg³bym siê zabraæ w obie strony do Gniewu?
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja wlasnie przez bliskosc terminu ze spisem RPK nie przyjade:( Nie dam rady kasowo i czasowo wybrac sie w lutym na tak bliskie czasowo imprezy
Drzewiaku, Drzewiaku.
Zadzwoñ do Krzy¶ka Góreckiego i wyja¶nij czy 10-12 wchodzi w grê. Du¿o ludzi siê ju¿ zg³asza a termin nadal nie potwierdzony przez Gniew.
Pozdrowienia!
Olle!
Drzewiak zapracowany jak diabli i chyba nie ma czasu na odpowiedzi... Skrótem powiem tak - wci±¿ nic nie jest pewne, Drzewiak wspomina³ ¿e "zamkowym" co¶ w tym terminie nie pasuje. Rozmowy trwaj±, ustalenia na bierz±co.
pok³ony.
Indar
Gryfiki tak¿e postaraj± siê przybyæ niezale¿nie od terminu.
Pozdrowionka
Hej
ostatni planowany egzamin sesji mam 7 lutego wiêc postaram siê przybyæ z Kasi± w ka¿dym terminie wpisuj±cym siê w ferie:)
Hej
Witam
Mam tak± pro¶bê, musimy podaæ ilo¶æ osób chc±cych przyjechac do Gniewu, wi±¿e siê to bowiem z kosztami które trzeba bêdzie ponie¶æ - nocleg. Wszystkich chêtnych proszê wiêc o zg³oszenia na priv, b±d¿ maila do mnie.
Musimy mieæ oko³o 30 osób, dlatego te¿ ta lista jest taka wa¿na - musimy wiedzieæ na czym stoimy. W kwestii informacyjnej - szacujemy i¿ za nocleg wyjdzie ok 20 z³, musicie siê na to przygotowaæ. Wy¿ywienie w³asne, ¶piwory na wszelki wypadek zabieraæ z sob±. Tak wiêc pisaæ, dzwoniæ, ³omotac, s³aæ poselstwa... W grê wchodzi termin 10-12.02, tak na chwilê obecn± przyjmujemy. Zabieramy oczywi¶cie "full medival XIIIw. ciuch", tak cywilny jak i ten mniej pokojowy. Wesprzemy Smocz± Produkcjê przy okazji.
Aha, przy zg³oszeniach pisaæ mi tu proszê jakie jeszcze ew. daty wchodz± w grê, poza wstepnie ustalonym. Tak na wszelki wypadek...
pozdrawiam
Indar
Witam znowu.
Musimy uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ, wszystko bêdzie potwierdzone na pocz±tku przysz³ego tygodnia. Niestety nie jeste¶my w stanie przeskoczyæ kilku rzeczy niezale¿nych od nas. W ka¿dym razie piszcie do mnie kto chce przyjechaæ, i jakie inne ew. terminy Wam pasuj±. Zimowa XIII z ca³± pewno¶ci± siê odbêdzie, musimy tylko zgraæ datê z zamkiem. Bêdziemy robiæ wszystko ¿eby ten 10-12.02 wypali³.
pozdrawiam
Indar
Wa¿na informacja - przynajmniej w zesz³ym roku na zimowej XV p³aci³o siê od ³ó¿ka a nie od osoby
wiêc pary byæ o¿e bêd± mog³y trochê zaoszczêdziæ
CYTAT
przynajmniej w zesz³ym roku na zimowej XV p³aci³o siê od ³ó¿ka a nie od osoby wiêc pary byæ o¿e bêd± mog³y trochê zaoszczêdziæ
pierwsze slysze zeby tak bylo ... to jesli wy nie zaplaciliscie calosci , to znaczy ze .. male oszukanko :>
Jak pamietam zawsze placilo sie od osob, niezaleznie czy spaly razem czy osobno ...
Mozesz mnie Indar z Lodzi wpisac na ta impreze, w zaleznosci od porywu - dodatkowo do 3 osob;
¯onê i swojego Malucha zaci±gniesz? Uprzedzam, tam nie ma piasku którym mo¿na rzucaæ w wujka Indara. :)
pozdrawiam.
I.
Kakaj - ja ostatnio by³a sama tzn. z Toba :P nie pamiêtasz? ale z tego co pamiêtam kto¶ co¶ takiego za³atwia³
Cytat:
przynajmniej w zesz³ym roku na zimowej XV p³aci³o siê od ³ó¿ka a nie od osoby wiêc pary byæ o¿e bêd± mog³y trochê zaoszczêdziæ
pierwsze slysze zeby tak bylo ... to jesli wy nie zaplaciliscie calosci , to znaczy ze .. male oszukanko :>
Jak pamietam zawsze placilo sie od osob, niezaleznie czy spaly razem czy osobno ...
Pysiakowa ma oczywi¶cie racjê - XV wieczny zimowy Gniew 2005 p³acili¶my od ³ó¿ka a nie osoby, w tym roku na XV wiek ma byæ tak samo. Nie wiem czemu impreza "jak w temacie" mia³aby p³aciæ inaczej.
Oczywiscie 22 z³/ noc. Tak zeby nie bylo nieporozumien...
No zglaszac sie ludkowie, zapowiada sie mila impreza.
I.
Ja sie zg³aszam. Ale w razie czego termin 24-26 odpada
CYTAT(Indar)
¯onê i swojego Malucha zaci±gniesz? Uprzedzam, tam nie ma piasku którym mo¿na rzucaæ w wujka Indara. :)
pozdrawiam.
I.
Moj mlody by wam zrobil wtedy prawdziwa krucjate:) Pogadam z kobieta swa jak to widzi, czy chce jechac i pozwiedzac i poodychac nadwislanskim powietrzem czy tez chce wolne.
Dla zainteresowanych: po swym bablu bede mial ciuchy na wymiane - jako ze rosnie, to co sezon musze nowe szyc. Czyli na zbyciu mam na dwulatka - koszul bialych i kolorowych pare, cote, surkot, kaptur, buty do ozdoby ...
J
Powitaæ
Data zosta³a potwierdzona, 10-12 lutego spotykamy siê w Gniewie. Wy¿ywienie w³asne, chocia¿ jest mo¿liwo¶c za³atwienia obiadów na zamku - koszt ok. 15 z³/obiad. Ale musi siê zg³osiæ przynajmniej 30 osób chetnych na obiadki. Wstêpnie powiedzia³em ¿e zywiæ bêdziemy siê na w³asny koszt, chyba ¿e kto¶ siê uprze. Kolejn± spraw± jest ilo¶æ osób które siê tam zjawi±, muszê wiedzieæ dok³adnie. Nie wiemy ile piêter zajmowaæ, czy odpalaæ ogrzewanie w ni¿szych piêtrach dormitorium, itp. Wci±¿ nie wszyscy potwierdzili swój przyjazd.
Nocleg jak by³a mowa ok. 23 z³/noc. O tym czy p³aci siê za ³ó¿ko czy za osobê - nie wiem. Do ustalenia na miejscu. Oczywi¶cie jak wspomnia³em wcze¶niej zabieramy pe³en sprzêt, pomo¿emy przy okazji w krêceniu fimu. Stroje obowi±zkowe - XIIIw.
Wiêcej informacji jak wróce z pracy.
pozdrawiam.
Indar
edycja... tu znalazlo sie cu¶ niepotrzebnego... Tak to jest jak zostawia siê zalogowany komputer w pokoju pe³nym potworów.
pozdrawiam.
I.
Oficjalnie równie¿ informujê, ¿e termin 10-12 lutego jest jak najbardziej aktualny i potwierdzony w Gniewie.
Indar, który w tej chwili nie ma dostêpu do sieci prosi, ¿eby siê deklarowaæ, bo musi potwierdzic liczbê uczestników.
Poza tym ja osobi¶ie uwa¿am, ¿e motyw z obiadami mo¿e byc ca³kiem fajny. Tzn obiady na zamku. Co Wy na to?
Potrzeba do tego ok. 30 osób.
Z naszej tzn filmowej strony, mamy ok 15.
Jak sie jeszcze 15 zg³osi, to juz mozna gadaæ.
na 80 % ja sie bujne ....
jak jest z transportem ? mam brac fure czy ew moge sie z kims zalapac ?
jo³
no i Ch.. bombki strzeli³, nie przyjadê.
¯yczê wszystkim dobrej zabawy i udanego materia³u filmowego.
jo³
Zarówno do statystów jak i do noclego-obiadów, o których tu mowa ¶mia³o mo¿na dopisaæ
trójkê z Kaliningradu (Schweinschnitzel, Hans Trinnker i MNE) jak równie¿ Andrzeja Sobieskego i mnie
.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.