Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Zimowa XIII-nastka
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2006
Stron: 1, 2
Indar
Witam.
Ju¿ dawno pad³a propozycja spotkania grup odtwarzaj±cych XIIIw, wzorem zesz³ego roku winni¶my siê spotkac i podyskutowaæ na temat zbi¿aj±cego siê sezonu. Czas w koñcu ustaliæ jaki¶ realny termin i zjechaæ siê w jedno miejsce.
Zrobio siê coraz wiêcej imprez datowanych na nasz okres, a w zbli¿aj±cym siê sezonie planowane s± kolejne. Musimy ustaliæ sobie kalendarz i wrzuciæ w wolne weekendy nowe miejsca do podbicia :) - ¿eby przypadkiem nie dosz³o do sytuacji na³o¿enia siê dwóch imprez. No i wiele wiele innych spraw.
Co by du¿o nie pisaæ, najchêtniej widzia³bym takie spotkanie w jakim¶ klimatycznym miejscu. Dwudnowe, oczywi¶cie z wyposa¿eniem i ubrankami. Pierwszy pomys³ - Gniew, koszty bêd± - ale nie jakie¶ wielkie od razu. Zdaje siê ¿e innego pomys³u nie ma, Gniew dysponuje najlepszym zapleczem do organizowania tego typu spotkañ, zaplecze noclegowe i sanitarne na miejscu. Szkoda tylko ¿e po³udnie Polski tak odleg³e, ale mo¿e jako¶ sobie poradz±.
Je¶li to nie wypali, to trudno - zjed¿my siê do, takiej powiedzmy Stolycy, i w jakim¶ lokalu podyskutujmy. Omaki wraz ze Smokami zapewni± miejsce do spania:).
Ale proponujê zastanowiæ siê nad Projektem Gniewskim - my¶lê ¿e wielu z nas z têsknot± spogl±da na kalendarz w oczekiwaniu na sezon i takie co¶ bêdzie bardzo mi³e.
No wiêc co Wy na to?
pozdrawiam
Indar
K(a) ¦K(a)
Pawe³
Popieram! Gniew to doskona³y pomys³.
O samej koniecznosci spotkanie nawet wspominaæ nie bêde, bo z tego ka¿dy napewno zdaje sobie sprawe
Z niecierpliwo¶ci± czekam na dalsze ustalenia.
Pozdrawiam
DrzewiaK
Gniew ¶wietny pomys³. W drugiej po³owie stycznie, b±d¼ w lutym mamy zamiar krêciæ w Gniewie sceny do filmu. Mo¿emy po¿eniæ jedno z drugim. By³aby to ¶wietna sprawa. Zw³aszcza, ¿e bed± to sceny wymagajace du¿ej liczby statystów.

Kiedy dok³adnie krêcimy, bêdê wiedzia³ jakos nied³ugo po sylwestrze i nieomieszkam od razu wszystkich poinformowaæ.

Pozdrawiam,
Marcin Chy³a
Je¶li mogê to podpisujê siê obiema rêkami. Zw³aszcza, ¿e chcia³bym osobi¶cie przedstawiæ ideê i plan czewrcowej imprezy w Legnickiem Polu.
Bardzo proszê o jak±¶ informacjê!
Piotr
Niestety dla nas z Mielca to za daleko angsad.gif Pewnie spotkamy siê dopiero na I³¿y
Indar
No i fajnie, mo¿emy powi±zaæ filmid³o ze spotkaniem. Teraz tyllko musimy siê zgraæ i jazda - czekamy Drzewiaku na jakie¶ konkrety. Pozostaje kwestia za³atwienia Gniewu...
I.
Joanna
Jestem jak najbardziej za smile.gif

Tylko prosze po zimowej sesji egzaminacyjnej, zanczy sie w lutym i to w drugim tygodniu.

pozdrawiam smile.gif
Tunia
ale nie w trzecim :D
wtedy pó¼ny XV siê w Gniewie bêdzie rozbija³ ;D
Marcvs Rebivs Cacaivs Asellio
CYTAT
CYTAT
Niestety dla nas z Mielca to za daleko Pewnie spotkamy siê dopiero na I³¿y

Ja jade do gniewa z polnocy, pewnie mam tyle z domu do ilzy ile ty z mielca do gniewa.
Czy to jest daleko ? Chyba nie ....

CYTAT

na boga byle nie miedzy 17stym a 29 lutego ... i tak juz trace impreze roty pana kacpra, ze wzgledu na wyjazd do anglii
poza tym caly styczen, marzec i dwa pierwsaze tygodnie lutego siedze w domu i chetnie przyjade

kakajski vel watcher
Indar
Braæ kurna przyk³ad! Nie marudziæ, deklarowaæ przyjazd!
Ja nie bêdê siê zastanawia³ czy przejechaæ te 300 km, nie wspominaj±c o Legnicy.
Czas jest dla mnie obojêtny, ustawiê sobie pracê tak aby mieæ wolne kiedy bêdzie trzeba.
pozdrawiam
Indar
Micha³ ¯elazo
Szkoda ¿e nie ka¿dy ma do Gniewu blisko...
Dla nas to 481 km., bez wzglêdu na to, czy na XIII-stkê, czy na XV-stkê smile.gif

Pozdr.
M.
Tatar
A moze jakosz date ustalicz mozecie? Bo moze i ja zdaze na wieczor przyjehac...
DrzewiaK
Ja gada³em juz wstêpnie z Krzyskiem Góreckim co do wolnych terminów, w których moglibysmy krêciæ i powiedzia³, ¿e bedzie dok³adnie wiedzia³ po nowym roku. Ja bêdê mu mendzi³ i od razu og³oszê wyniki rozmów.
Indar
Olle!
Pierwszy wekend lutego odpada - kapitu³a siê radzi, trzeci weekend te¿ - Rota PK siê popisuje. Jakie terminy pozostaj± - widaæ, Drzewiaku pomêd¿ trochê Krzysiowi i daj znaæ. Tylko nie tak w ostatniej chwili, daj nam czas na jakies wcze¶niejsze zaplanowanie wyjazdu.
pozdrawiam i wszystkiego dobrego w Nowym Roku.
pozbawiony g³osu, pozostaj±cy na L4 - Indar
madrath
Ave!

Drzewiaku jak tam z terminami?
Podaj jak najszybciej bo czas ucieka straszliwie. Do lutego ju¿ tylko 25 dni.

Pozdrowienia!
DrzewiaK
Sytuacja wci±¿ nie jest jasna.

Krzy¶ Górecki powiedzia³, ¿e wszystko uzale¿nione jest od ilo¶ci osób. Musi byæ conajmniej trzydzie¶ci, bo inaczej nikt nie otworzy dormitorium i nie op³aca siê grzaæ.
W grê ewentualnie wchodzi³yby trzy terminy 10-11 luty - Nie jest to jeszcze pewne, bo mo¿e byæ tam impreza, jednak¿e powiedziano mi na zamku, ¿e dormitorium bêdzie wolne i nie bêdziemy przeszkadzaæ.

Dalej 17-18 luty - wtedy podobno Cedric co¶ chce tam robiæ. S±dzê, ¿e mo¿naby to jako¶ po³±czyæ. Jedni nie przeszkadzaliby drugim. Jest to uzale¿nione te¿ od tego czy dzisiaj potwierdz± imprezê jak ma tam siê dziaæ 17tego, czy te¿ nie. Je¶li nie, co jest prawdopodobne, to wtedy mo¿na jechaæ.

Kolejny termin to ewentualnie 24-26 luty. Te¿ na razie nie do koñca pewny.

Ja mogê mendziæ i cisn±æ na który¶ z terminów, tylko mówcie, który Wam bardziej odpowiada.
Ja osobi¶cie preferujê 10-11.

Czekam na szybkie odpowiedzi.
Indar
Witam
Ja ze swej strony proponujê 10-12.02 .Tydzieñ pó¿niej maj± siê zjechaæ ludzie z "Roty Pana Kacpra", i my¶lê ¿e lepiej bêdzie rozdzieliæ obie epoki. A co do tego "spisywania" to wiem ¿e siê odbêdzie, Gwyn ostatecznie potwierdzi³ termin który wisi od jakiego¶ czasu w kalendarium. (temat w kalendarium)
Lepiej tego nie mieszaæ - bêd± osoby które zechc± zjawiæ siê i tam i tu, poza tym w ¶wietle tego co sobie zak³adaj± Panowie z Roty to nie powini¶my im przeszkadzaæ. Alternatyw± jest 24-26, ale mo¿e pozostañmy przy 10-12. A trzydzie¶ci osób to znajdzie siê spokojnie, widze g³ód w naszych oczach. :)
To co, kto ju¿ mo¿e zadeklarowaæ swój przyjazd?
pozdrawiam
Indar
madrath
10-12 lutego jest najlepszy! Wszyscy glosujemy za 10-12 lutego blinkie.gif

Drzewiak nam (Xiazecej) sie to idealnie z Dziubielami sk³ada - 13 jeste¶my ju¿ na mazurach.... Wiêc moim zdaniem jest spoko. I dzieki temu nie tracimy treningu (jakby by³ w niedziele).

Pozdrowienia!
DrzewiaK
Swietnie, to od tej pory mendzê w Gniewie o termin 10-12.
Korinka
nie wiem czy Pysiak to potwierdzi, ale termin nie jest chyba najgorszy i postaramy siê przybyæ... mam tylko nadziejê, ¿e bêdê ju¿ PO sesji i nie bêde mieæ w planach ¿adnych rze¼niczych poprawek (ech, nie ma to jak znowu byæ na pierwszym roku...)
W terminie 10-12 chetnie przyjade

Pozostale sa dla mnie poza mozliwosciami, o czym juz wspominalem

pozdrawiam
Marcin Chy³a
CYTAT
Krzy¶ Górecki powiedzia³, ¿e wszystko uzale¿nione jest od ilo¶ci osób. Musi byæ conajmniej trzydzie¶ci, bo inaczej nikt nie otworzy dormitorium i nie op³aca siê grzaæ.

Nie wiem jak liczne by³o ubieg³oroczne spotkanie, ale w kwestii liczebno¶ci uczestników ... to z Legnicy proszê policzyæ 2, a mo¿e nawet 3 osoby (je¶li mo¿na). Czekamy na dalsze szczegó³y.
Pozdrawiam
Flavia
Dodaj± siê dwie nastêpne osoby z Trójmiasta!
Pozdrawiam
Tatar
Witajcie!
Jest mozliwoscz i poganowi pryjehac jiesli przyjmecie ;)
Jescze trzeba z praca ulatwic ale jest to nielalo szansy.
Serdecznie pozdrawiam
Indar
Przyjmiemy, najwy¿ej z okna wyrzucimy...
Kombinuj z tym wolnym dniem, jak siê uda to z dojazdem zrobimy jak mówi³em.
pozdrawiam
I.
vroobell
postaram siê przyjechaæ choæ tydzieñ pó¼niej jadê tam z powrotem z RPK
Visenna
Dobra, ja te¿ ruszê swój ty³ek. Tylko napiszcie mi jak mo¿na tam dojechaæ, proszê smile.gif
Brakuje mi takich imprez

Info na: 1877449

Pozdrawiam
Visenna
Jan Gradoñ
Ja mam zamiar siê wybraæ. Czy jest kto¶ z Wawy z kim móg³bym siê zabraæ w obie strony do Gniewu?
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Ja wlasnie przez bliskosc terminu ze spisem RPK nie przyjade:( Nie dam rady kasowo i czasowo wybrac sie w lutym na tak bliskie czasowo imprezy angsad.gif
madrath
Drzewiaku, Drzewiaku.
Zadzwoñ do Krzy¶ka Góreckiego i wyja¶nij czy 10-12 wchodzi w grê. Du¿o ludzi siê ju¿ zg³asza a termin nadal nie potwierdzony przez Gniew.

Pozdrowienia!
Indar
Olle!
Drzewiak zapracowany jak diabli i chyba nie ma czasu na odpowiedzi... Skrótem powiem tak - wci±¿ nic nie jest pewne, Drzewiak wspomina³ ¿e "zamkowym" co¶ w tym terminie nie pasuje. Rozmowy trwaj±, ustalenia na bierz±co.
pok³ony.
Indar
Kokosz79
Gryfiki tak¿e postaraj± siê przybyæ niezale¿nie od terminu.

Pozdrowionka
Bartosz
Hej
ostatni planowany egzamin sesji mam 7 lutego wiêc postaram siê przybyæ z Kasi± w ka¿dym terminie wpisuj±cym siê w ferie:)
Hej
Indar
Witam
Mam tak± pro¶bê, musimy podaæ ilo¶æ osób chc±cych przyjechac do Gniewu, wi±¿e siê to bowiem z kosztami które trzeba bêdzie ponie¶æ - nocleg. Wszystkich chêtnych proszê wiêc o zg³oszenia na priv, b±d¿ maila do mnie.
Musimy mieæ oko³o 30 osób, dlatego te¿ ta lista jest taka wa¿na - musimy wiedzieæ na czym stoimy. W kwestii informacyjnej - szacujemy i¿ za nocleg wyjdzie ok 20 z³, musicie siê na to przygotowaæ. Wy¿ywienie w³asne, ¶piwory na wszelki wypadek zabieraæ z sob±. Tak wiêc pisaæ, dzwoniæ, ³omotac, s³aæ poselstwa... W grê wchodzi termin 10-12.02, tak na chwilê obecn± przyjmujemy. Zabieramy oczywi¶cie "full medival XIIIw. ciuch", tak cywilny jak i ten mniej pokojowy. Wesprzemy Smocz± Produkcjê przy okazji.
Aha, przy zg³oszeniach pisaæ mi tu proszê jakie jeszcze ew. daty wchodz± w grê, poza wstepnie ustalonym. Tak na wszelki wypadek...
pozdrawiam
Indar
Indar
Witam znowu.
Musimy uzbroiæ siê w cierpliwo¶æ, wszystko bêdzie potwierdzone na pocz±tku przysz³ego tygodnia. Niestety nie jeste¶my w stanie przeskoczyæ kilku rzeczy niezale¿nych od nas. W ka¿dym razie piszcie do mnie kto chce przyjechaæ, i jakie inne ew. terminy Wam pasuj±. Zimowa XIII z ca³± pewno¶ci± siê odbêdzie, musimy tylko zgraæ datê z zamkiem. Bêdziemy robiæ wszystko ¿eby ten 10-12.02 wypali³.
pozdrawiam
Indar
Korinka
Wa¿na informacja - przynajmniej w zesz³ym roku na zimowej XV p³aci³o siê od ³ó¿ka a nie od osoby icon_mrgreen.gif wiêc pary byæ o¿e bêd± mog³y trochê zaoszczêdziæ tongue.gif
CYTAT
przynajmniej w zesz³ym roku na zimowej XV p³aci³o siê od ³ó¿ka a nie od osoby  wiêc pary byæ o¿e bêd± mog³y trochê zaoszczêdziæ

pierwsze slysze zeby tak bylo ... to jesli wy nie zaplaciliscie calosci , to znaczy ze .. male oszukanko :>
Jak pamietam zawsze placilo sie od osob, niezaleznie czy spaly razem czy osobno ...
jasmin
Mozesz mnie Indar z Lodzi wpisac na ta impreze, w zaleznosci od porywu - dodatkowo do 3 osob;
Indar
¯onê i swojego Malucha zaci±gniesz? Uprzedzam, tam nie ma piasku którym mo¿na rzucaæ w wujka Indara. :)
pozdrawiam.
I.
Korinka
Kakaj - ja ostatnio by³a sama tzn. z Toba :P nie pamiêtasz? ale z tego co pamiêtam kto¶ co¶ takiego za³atwia³
Jakub Zieliñski
Cytat:
przynajmniej w zesz³ym roku na zimowej XV p³aci³o siê od ³ó¿ka a nie od osoby wiêc pary byæ o¿e bêd± mog³y trochê zaoszczêdziæ

pierwsze slysze zeby tak bylo ... to jesli wy nie zaplaciliscie calosci , to znaczy ze .. male oszukanko :>
Jak pamietam zawsze placilo sie od osob, niezaleznie czy spaly razem czy osobno ...

Pysiakowa ma oczywi¶cie racjê - XV wieczny zimowy Gniew 2005 p³acili¶my od ³ó¿ka a nie osoby, w tym roku na XV wiek ma byæ tak samo. Nie wiem czemu impreza "jak w temacie" mia³aby p³aciæ inaczej.
Indar
Oczywiscie 22 z³/ noc. Tak zeby nie bylo nieporozumien...
No zglaszac sie ludkowie, zapowiada sie mila impreza.
I.
Visenna
Ja sie zg³aszam. Ale w razie czego termin 24-26 odpada
jasmin
CYTAT(Indar)
¯onê i swojego Malucha zaci±gniesz? Uprzedzam, tam nie ma piasku którym mo¿na rzucaæ w wujka Indara. :)
pozdrawiam.
I.

Moj mlody by wam zrobil wtedy prawdziwa krucjate:) Pogadam z kobieta swa jak to widzi, czy chce jechac i pozwiedzac i poodychac nadwislanskim powietrzem czy tez chce wolne.

Dla zainteresowanych: po swym bablu bede mial ciuchy na wymiane - jako ze rosnie, to co sezon musze nowe szyc. Czyli na zbyciu mam na dwulatka - koszul bialych i kolorowych pare, cote, surkot, kaptur, buty do ozdoby ...

J
Indar
Powitaæ
Data zosta³a potwierdzona, 10-12 lutego spotykamy siê w Gniewie. Wy¿ywienie w³asne, chocia¿ jest mo¿liwo¶c za³atwienia obiadów na zamku - koszt ok. 15 z³/obiad. Ale musi siê zg³osiæ przynajmniej 30 osób chetnych na obiadki. Wstêpnie powiedzia³em ¿e zywiæ bêdziemy siê na w³asny koszt, chyba ¿e kto¶ siê uprze. Kolejn± spraw± jest ilo¶æ osób które siê tam zjawi±, muszê wiedzieæ dok³adnie. Nie wiemy ile piêter zajmowaæ, czy odpalaæ ogrzewanie w ni¿szych piêtrach dormitorium, itp. Wci±¿ nie wszyscy potwierdzili swój przyjazd.
Nocleg jak by³a mowa ok. 23 z³/noc. O tym czy p³aci siê za ³ó¿ko czy za osobê - nie wiem. Do ustalenia na miejscu. Oczywi¶cie jak wspomnia³em wcze¶niej zabieramy pe³en sprzêt, pomo¿emy przy okazji w krêceniu fimu. Stroje obowi±zkowe - XIIIw.
Wiêcej informacji jak wróce z pracy.
pozdrawiam.
Indar
Indar
edycja... tu znalazlo sie cu¶ niepotrzebnego... Tak to jest jak zostawia siê zalogowany komputer w pokoju pe³nym potworów.
pozdrawiam.
I.
DrzewiaK
Oficjalnie równie¿ informujê, ¿e termin 10-12 lutego jest jak najbardziej aktualny i potwierdzony w Gniewie.

Indar, który w tej chwili nie ma dostêpu do sieci prosi, ¿eby siê deklarowaæ, bo musi potwierdzic liczbê uczestników.

Poza tym ja osobi¶ie uwa¿am, ¿e motyw z obiadami mo¿e byc ca³kiem fajny. Tzn obiady na zamku. Co Wy na to?
Potrzeba do tego ok. 30 osób.
Z naszej tzn filmowej strony, mamy ok 15.
Jak sie jeszcze 15 zg³osi, to juz mozna gadaæ.
AdamS
na 80 % ja sie bujne ....
jak jest z transportem ? mam brac fure czy ew moge sie z kims zalapac ?
Bartosz
jo³
no i Ch.. bombki strzeli³, nie przyjadê.
¯yczê wszystkim dobrej zabawy i udanego materia³u filmowego.
jo³
Fiodor Bie³yj
loki08.gif
Zarówno do statystów jak i do noclego-obiadów, o których tu mowa ¶mia³o mo¿na dopisaæ usmieszek_02.gif trójkê z Kaliningradu (Schweinschnitzel, Hans Trinnker i MNE) jak równie¿ Andrzeja Sobieskego i mnie shocked.gif .
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.