Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [wrzesieñ] Ogrodzieniec - 10-11.09
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2
Kali
Bylo super, naprawde jestem pelen podziwu dla Ptacka ktory sam musial wszystko koordynowac...zarcie na ucznie wypas, napchalem wanciol jak w swieta...jedna rzecz tylko mnie martwi i wstyd mi ze po uczcie zostaly jeszcze 3 beczki piwa nie wypite...
Takze jeszcze raz dzieki Ptacku za zaproszenie i za zabawe w sam raz na zakonczenie sezonu
Pozdrawiam i do zobaczenia
Jan Gradoñ
Bardzo dziêkujê Wszystkim za dobr± zabawê, a Ptackowi za organizacjê!
Fabu³a nawet fajna, tylko szkoda, ¿e szybko siê skoñczy³a, bo jak siê zaszyli¶my w lesie, to siê okaza³o, ¿e ju¿ dawno list zosta³ dorêczony Karolowi mad.gif No i byli¶my jak amerykañscy ¿o³nierze, którzy uciekli z japoñskich obozów jenieckich, którzy siedz±c w d¿ungli nie mieli pojêcia, ¿e wojna siê ju¿ dawno skoñczy³a tongue.gif

¦winka na uczcie pychaaa yes.gif
Dorota Pawlicka
Oj tak, fajnie by³o, bardzo fajnie. Oprócz ¶wietnej zabawy w koñcu by³a okazja, ¿eby poznaæ Piskl±tko Marty i Ptacka smile.gif No i uczta super, i kuchnia Uli i konferansjerka Ptacka pierwsza klasa bigsmile2.gif Nawet pogoda dopisala i laæ zaczê³o dopiero kiedy ju¿ siedzieli¶my bezpiecznie w busie do Warszawy...
Pinior
by³o do kitu.....

oczywi¶cie ¿artujê...dobra impreza.ptaku produkowa³ sie jak jerzy szczur w "wodzireju";) ¶wietnie by³o siê spotkaæ z lud¼mi których dawno siê nie widzia³em...turniej bojowy dobry, choæ z ziemowitem walczy³o mi siê cholernie ciê¿ko i d³ugo...siódme poty ze mnie wysz³y i pewnie znowu schud³em....a¿ do uczty gdzie zjad³em chyba ze dwie ¶winie i tyle samo ogórków kiszonych, o ilo¶ci piwa nie wspominaj±c, ale rzeczywi¶cie wstyd ¿e 3 beki zosta³y nietchniête...a tak siê stara³em..noc na sianie kapitalna:) a zapasy o pó³nocy....hmm... wszystko mnie boli:)
pozdro dla wszystkich a szczególnie dla karlosa za to ¿e mi czosnka o kulistych kszta³tach nie odstrzeli³, dla rawian, wksu, regimentu,lublinian, warszawiaków i ca³ej reszty.....
dziêki za imprê ptaku....staraj siê juz o organizacjê na przysz³y sezon....

reasumujac: by³o git, wreszcie odreagowa³em....
Smok Migu¶
Pozdrawiam wszystkich znajomych, ktorym przez pare minut zawracalem glowe smile.gif Milo bylo Was spotkac.

Jedna uwaga na przyszlosc, nie wiem czy Ptacku ma na to wplyw, ale jesli ma, to niech interweniuje na przyszlosc. Chodzi o skandaliczne ceny biletow, za samo wejscie na dziedziniec trzeba bylo wybulic 10 zl, a 6 zl za dzieciaka. Powie ktos, ze to malo, owszem, jak sie jest samemu, a nie z 4 osobowa rodzina. Postalem troche przed wejsciem i widzialem jak cale rodziny widzac cennik odwracaly sie na piecie i szly ogladac zamek z zewnatrz i na lody. Do tego, co sie dostaje za te 10 zl? Ruiny i zadnej ekspozycji? Atrakcja byl turniej, ale... Tego samego dnia bylem na turnieju w Lipowcu, gdzie na dziedziniec zamku i sam turniej wejscie bylo bezplatne, jesli nie liczyc wylanego potu przy wspinaczce. Dopiero przy wejsciu na zamek sie placilo i to 4,40 od doroslego i 2 zl od dziecka. Za to mozna bylo obejsc ruiny nie mniej atakcyjne niz Ogrodzieniec z wejsciem na wieze i mala, bo mala, ale ekspozycja! Wg mnie W Ogrodziency powinno byc podobnie, platne powinno byc wejscie za brame zamku, ale na dziedziniec albo bezplatne albo za symoboliczna zlotowke.
Jesli wiec ptacku jest w Twojej mocy, by zarzadzajacy Ogrodziencem sie opanowali i zobaczyli ile traca kasy na zawiedzionych turystach, to bardzo Cie prosze o przekazanie im tej sugestii.
Dziekuje i przepraszam za troche OT.
Kruku
czo³em,

by³o bardzo nienerwowo i mi³o, pobiega³em po lesie, pojad³em, da³em siê zad¼gaæ, spotka³em starych znajomych, pozna³em nowych, ciekawych ludzi, strzeli³em do nich - czegó¿ chcieæ wiêcej? ;)

dziêki ptackoo za przelany pot, krew, ³zy i zainwestowan± mamonê.
impreza nie by³a mo¿e specjalnie atrakcyjna dla publiczno¶ci, ale uczestnicy bawili siê pysznie..

pozdrawiam i do zobaczenia :)
kruku
--
.

PS. smoku, co do biletowania ogrodzieñca: by³em tam w 'normalny' weekend i równie¿ skasowano mnie przy wej¶ciu w obrêb murów (chyba nawet na podobn± kwotê) - obawiam siê, ¿e taka jest polytyka zamkowych..

PS2. fotki s± ju¿ u nas w galerii..
Don Carlos
I ja dorzuce 3 krople oliwy do ognia!!

Bylo zabawnie, lekko, latwo i przyjemnie.
Bardzo podobalo mi sie bieganie po lesie, strzelanie z wiezy i z kluczy.
Szkoda ze larp nie byl jakis tak bardziej rozbudowany i ze sie tak szybko skonczyl icon_sad.gif

POzdrawiam wszystkich znajomych i nieznajomych!!

Zamek jest naprawde rewelacyjny!!

Patck dzieki za wszystko!!

POzdrawiam
mala Gosia
By³o rewelacyjnie!!!
Wielkie podziêkowania dla Ptacka za organizacjê! ¦wietny pomys³ z przeplataniem szabli, szpady i plebeja, dziêki temu nie bylo przerw i d³u¿yzn smile.gif ! Dziêki za fantastyczna zabawê z przekazywaniem listu - Vivast Carolus Gustavus! bigsmile2.gif (Ci o których mówiê wiedz± o co chodzi, imion nie podam, bo nas znowu bêd± chcieli rozstrzelaæ na najbli¿szym turnieju ;). Dziêki wszystkim, którzy siê dobrze bawili i tworzyli fantastyczn± atmosferê. I jeszcze szczególne podziekowania dla Rawy, za miód i nie tylko icon_wink.gif .
Ja chcê jeszcze raz! bigsmile2.gif
Krzy¶ko
Co do IMHO skandalicznie wysokich cen biletu to odpowiadaj± za to w³a¶ciciele zamku czyli Spó³ka Zamek. Ceni± siê ludzie face4.gif g³usi s± na nasze sugestie a szkoda icon_rolleyes.gif
megamrok
Dlatego niestety nie mogê zaliczyæ imprezy do udanych - po ca³ym sezonie ju¿ kasy nie sta³o.
Czosnek w czosnek tym, którzy za to odpowiadaj±, chwa³a dla wszystkich innych...
Ale jednak walki na szable lepsze wiosn± u Ptacka w stolicy (mo¿e nei tyle wypas strojów,
ale atmosfera walki i same starcia - wiencej, i lepsze. No i czy w Warszawie bêdzie jeszcze
jakiæs turniej Ptackaa w tym rocku ?? Bo mia³ byc, na starym mie¶cie, jesiani± ?? icon_rolleyes.gif
Ptack
niewykluczone smile.gif
Lysy_Gnom
Witam
Ja równie¿ do³±czê siê do podziêkowañ dla organizatora za fajn± impreze smile.gif
Dziêkuje te¿ wspó³uczestnikom za ¶wietn± atmosfere.
Mam nadzieje ¿e impreza bêdzie siê powtarza³a co roku smile.gif

Na biesiadzie lub w drodze do szko³y zgubi³em zielony scyzoryk firmy "Victorinox" o numerze seryjnym : DE-GM 9305297. Uczciwego znalazce czeka nagroda.

Pozdrawiam
pepson
Foty fajne smile.gif
Margott Argyll
Jak dla nas impreza uda³a siê znakomicie, choc przyjechalismy z trzygodzinnym opó¼nieniem :P i na larpa ju¿ nie zd±zylismy - a szkoda. Wszystkim wygranym w potyczkach gratulujemy, za pysznego ¶winiaka na uczcie dziêkujemy i przepraszamy za 3 pe³ne beczu³ki piwka le¿±ce od³ogiem po zabawie ....smile.gifsmile.gif I najwa¿niejsze: WIELKIE DZIÊKI ZA ZAMECZENIE PSA!!! smile.gifsmile.gif By³a tak padniêta, ¿e po raz pierwszy od 2 tygodni przespa³a ca³± noc!!!! smile.gifsmile.gifsmile.gifsmile.gif i dlatego my równie¿ mogli¶my siê wyspaæ. :P A tak na powa¿nie to mam nadziejê, ¿e pobudka o 6.00 rano, któr± Sheenah zafundowa³a w niedziele ca³ej sali gimnastycznej nie wp³ynie supernegatywnie na nasze bractwowe stosunki... bum.gif Sunia dziêkuje wszystkim za 3 kilogramy ¶winiaka, które dosta³a na uczcie. Efekty (niestety) widac do dzisiaj...... icon_rolleyes.gif

P.S. Czy kto¶ z Krakowa jedzie 24.09 do Bolkowa na turniej?? Prosze o kontakt w tej sprawie.
ZGO¦
by³o ¶wietnie!
dziêki wszytkim!
Ptacku dzieki Tobie dowiedzia³am siê, ¿e mój m±¿ jest najwiêkszym chamem Rzeczypospolitej smile.gif (oczywi¶cie chodzi o wzrost)!

mam nadziejê, ¿e " Pan Organizator" zechce nas go¶ciæ na zamku w przysz³ym roku.
Margott Argyll
Witam jeszcze raz. Tym razem
BIURO RZECZY ZNALEZIONYCH.

Poniewa¿ wyjechali¶my ostatni z imprezy, zabrali¶my wszystko, co nie nasze, ale do zwrotu ( cena do ustalenia) d¿o³k. I tak oto:
karimata razy 2
gliniany kufel br±zowy, lekko obity, 1l (bardzo mo¿liwe , ze to ten sam, wymieniony wy¿ej w dyskusji)

Prawdopodobnych posiadaczy prosimy o kontakt, jakos sie zgadamy co do transakcji. :P

Pozdrawiam serrrrrrrrrrrdecznie!
Bartlomiey
Ptaku, mam tylko jedn± uwagê szczerba.gif za ma³o kiszonych ogórasów. A tak impreza super! icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif I pamiêtaj, mam fabu³ê na nastêpn± imprezê devil.gif
ZGO¦
jeszcze raz ja bigsmile2.gif
Chcia³am pozdrowiæ wspó³spaczy z sali gimnastycznej, a szczególnie tych chrapi±cych (w tym równie¿ siebie).
Dziêkujê za cierpliwo¶c wyra¿an± s³odkim snem i bezsennym przewacaniem siê z boku na bok i niecierpliwo¶æ wyra¿an± uderzeniem piê¶ci anger.gif

pozdrawiam

nie tylko faceci chrapi± cool.gif
Agata Witkowska
CYTAT(Krzy¶ko)
Co do IMHO skandalicznie wysokich cen biletu to odpowiadaj± za to w³a¶ciciele zamku czyli Spó³ka Zamek. Ceni± siê ludzie face4.gif  g³usi s± na nasze sugestie a szkoda  :roll:

Na turnieju w Liwie bilety by³y po 3 zeta. Dziêki temu przez dwa dni trwania imprezy przez zamek przewine³o siê full ludzi, ponad 5000. £atwo sobie policzyæ, ze to siê bardziej op³aca, ni¿ windowanie cen za wstêp, przez co po³owa zainteresowanych rezygnuje. Pazerno¶æ to strasznie g³upia cecha. zly.gif moro.gif Jest to tym bardziej przykre, ¿e - jak s³ysz³am - by³y pretensje o to, ze przyci±gneli¶my za ma³o osób.
Piotrek_
Einfach Spiter Arischen Turnier! applaudieren fur der Veranstalter! I przepraszam za bledy jezykowe :P Ptacku, bylo genialnie. Moze od niedawna jezdze, ale ten turniej byl jednym z najlepszych na jakich zdazylem byc smile.gif Vivat Aryjscy Synowie Odyna! :D
Krzy¶ko
CYTAT(Agata Witkowska)
 :moro: Jest to tym bardziej przykre, ¿e - jak s³ysz³am - by³y pretensje o to, ze przyci±gneli¶my za ma³o osób.

cu¿ ci moge powiedzieæ. Ano tyle ze nie jeste¶cie jedynymi którzy maj± zastrze¿enia do gospodarnosci w³a¶cicieli zamku... icon_rolleyes.gif
Ptack
Jedna uwaga:

w³a¶ciciele zamku zapewnili nam transport, ¿arcie na ca³± sobotê, nie ma co ukrywaæ, ¿e i cenne nagrody.

O biesiadzie nie wspomnê.

Jako osoba odpowiedzielna za oprawê pope³ni³em kilka b³êdów, ale impreza mia³a charakter eksperymentu. Sporo wniosków wyci±gnêli¶my.

Organizator nie by³ szczê¶liwy ze wzglêdu na fakt, ¿e sobota by³a nudna dla turystów. Pojedynki rycerskie siê bardziej podobaja ludziom. Co z tyego, ¿e szpadzi¶ci robi±co¶nieporównywalnie trudniejszego, ale impreza dla publiki, je¶li idzie o XVII to niestety scenki i potyczki grupowe (vide atak na most).

W niedzielê publiczno¶c mi dziêkowa³a za piênke przedstawienie smile.gif

pierwszy raz w mojej rycerskiej karierze organizator nie by³ zbyt entuzjastycznie nastawiony do imprezy, któr± hostowa³em.

Mieli¶my sporo przeciwieñstw losu:

nie pomy¶le³em o artylerii, a to by baaaaaaaardzo siê przyda³o.

W tym czasie by³a obrona Jasnej Góry, sporo ludzi (RR i turystów) tam pojecha³o.

Liga i Karabela siê nie zjawi³y, bo by³a fucha w Wilanowie.

S³owacy mieli fuchê w szwabów, st±d wymiêkli mi muszkieterowie. Pomijaj±c Regiment, który doskonale siê prezentowa³ ale niestety w ma³ym sk³adzie.

Kolejna sprawa; wszystki pokazy powinny mieæ miejsce w obocie, nie w tych szrankach kretyñskich na pe³nym s³oñcu. Szranki by³y moim pomys³em. Ma³o udanym. Przez to organizator twierdzi³, ze by³o nas ca. 50 osób ze wzglêdu na "dywersyfikacjê" rozstawienia szlachty, st±d wchodz±cy na zamek nie widzia³ t³umu szlachty, a kilka skupisk. Te¿ ze wzglêdu na du¿± powierzchniê dziedziñca.

Obaczym, czy w przyz³ym roku bedê mia³ mo¿liwo¶æ maczania paluchów w tej imprezie,je¶li tak, to bêdzie lepiej. Pozdr
Swietoslaw
Pierwsza moja XVII imprezka i baardzo mi siê podoba³o. S£AWA Namiestnikowi oby wiecej takich imprez.

Niestety tez wypiszê zguby:
-drewniany kubeczek suszy³ siê na s³oneczku w okolicach ogniska i poprostu o nim zapomnia³em
-malutki kosciany toporek zawieszany na szyje (mog³ mi wypa¶æ gdziekolwiek)

Kubek w sumie olewam ale jakby ktos znalazl ten wisiorek to stawiam flaszke miodu smile.gif

POZDRAWIAM
Agata Witkowska
Drogi Ptacku,
jezeli moja wypowied¼ na temat pazerno¶ci by³a krzywdz±ca, i urazi³a czy Ciebie, czy kogokolwiek - to j± rzecz jasna cofam i przepraszam.Mo¿e nawet nie do koñca zdawa³am sobie sprawê, ¿e to akutar zamek wy³o¿y³ kasê na to wszystko. Ale w dalszym ci±gu uwa¿am ¿e bilety mog³yby byæ ciut tañsze.
Je¿eli wymieniasz az tyle przeciwieñstw, a impreza by³a i tak super - to nale¿y siê cieszyæ i pogratulowaæ.
Natomiast jako¶ - mimo najszczerszych chêci - nie mogê sie zgodzic z tym, ze sobota by³a nudna dla turystów. W sumie ja od bardzo dawna nie uczestniczy³am w imprezie jako turysta, ale uwazam ze tak nudno wcale nie by³o. By³am na wielu turniejach, na których np. bojówki rycerskie ciagne³y sie przez pó³ dnia, a miêdzy walkami by³ynawet i kilkunastominutowe przestoje, a mimo to jakos nikt tak nie mówi³. Tu za¶ nie by³o przestojów, walki by³y naprzemienne - szabla, szpada, plebej. W sumie siedzia³am w szrankach przez wiêkszo¶æ czasu (a potem mnie przymknêli bigsmile2.gif ) i widzia³am, ze publiczno¶ci by³o sporo, i to zainteresowanej, ¿ywo reaguj±cej. Du¿o robi³a tez Twoja - nie ukrywam ze IMHO ¶wietna - konfenansjerka. Po za tym na której imprezie s± pokazy konne (na niewielu) czy pokaz egzekucji bigsmile2.gif ??? A to, ¿e nie wszyscy ogl±dali wystêpy? ze czê¶æ wola³a pój¶æ na piwko, si±¶æ na trawce lub zwiedzac zamek? Co w tym z³ego? Mo¿e bêde szczera - ale ja i Ty pamiêtamy dobrze imprezê, która w pewnym momencie podryfowa³a za bardzo w strone publicznosci - to by³ Krzy¿topór. Niech jego los bêdzie przestrog± dla nas wszystkich. Oczywi¶cie, jest wiele rzeczy które by naleza³o zmieniæ, o czym sam wiesz najlepiej, ale nie nale¿y przesadzaæ z narzekaniem! Ja siê cieszê z tego ¿e by³±m i mam nadziejê ¿e za rok sie spotkamy wszyscy znów w murach Ogrodzieñca. Chocia¿by dlatego ¿e imprez XVIIw.jest rozpaczliwie ma³o.
Pozdrawiam
Kris Templar
[quote="Ptack"]Podziêkowania dla wszystkich uczestników a przede wszystkim dla Bractwa Rycerskiego Ziemi Ogrodzienieckiej za ogromn± inicjatywê i doskona³e pokazy. Bez Was impreza by umar³a.

Czo³em Waszmo¶ciom! Witaj Ptacku! Dziêkujê Tobie i wszystkim uczestnikom za tê wspania³± dwudniow± zabawê.Wiele rzeczy wysz³o super, wiele jest do poprawy oby¶my za rok spotkali siê w tym samym sk³adzie. £ucznikom, którzy mê¿nie znosili moje fochy wielkie dziêki!
Wszystkich tych, którym moje koniki zrobi³y kupê za blisko namiotu przepraszam!
Jeszcze raz Wszystkich pozdrawiam i do zobaczenia z rok!!!
Don Carlos
Cze!!

Kris Templar napisal:
"Wszystkich tych, którym moje koniki zrobi³y kupê za blisko namiotu przepraszam! "

Nie masz za co przepraszac, wieczorem w sobote , w tej kupce kolo namiotow wytarzalo sie kilku wielbicieli iscie meskiego sportu -zapasow.

Ptack jesli chodzi o artylerie to na przyszly rok moze da sie cos zalatwic??

IMpra w pozo!! Fakt ze szkoda ze bylo nas malo, zwlaszcza pludractwa.

POzdro
Sendilkelm
Czo³em Waszmo¶ci

Chcia³em podziêkowaæ za wspania³e przyjêcie naszej kompaniji.
Impreza by³a naprawdê przednia dziêki Ptacku.
Chcia³em przeprosiæ za to, ¿e siê nie po¿egna³em ale nie umia³em ciê znale¶æ.
Mam nadziejê, ¿e za rok jesli impreza bêdzie kontynuowana przybêde wczesniej.

PS
Dzieki wszystkim za wspania³± zabawê oraz dziekuje tym którzy stawili mnie czo³a.

Chwa³a wam wszystkim!!
Perkun
Jak by kto¶ mia³ chêæ popatrzeæ to
Tutaj jest troche fotek
Dziêki wszystkim za super zabawe
Agata Witkowska
Wreszcie mam zdjêcia z mojej egzekucji smile.gif S± ¶wietne. Dziêki!!
lol2.gif
Têcza
Wiem ¿e troche pó¼no ale te¿ chcê do³±czyæ siê do pochwa³ i podziêkowañ..

Impreza udana, wspania³a zabawa, nowe miejsce i nowe znajomo¶ci. Bardzo podoba³o mi siê miejsce na LARPa, by³em po stronie Infamisa, pe³en zapa³u na jak±¶ potyczkê itp. Niestety nie zgrali¶my siê i wysz³o jak wysz³o. Cieszy mnie ¿e kilkakrotnie unikno³em stra¿y która krêci³a siê przy bramie, chowaj±c siê miêdzy samochodami bigsmile2.gif
Wielka szkoda ¿e nie mog³em uczestniczyæ we wszystkich konkurencjach plebejskich icon_sad.gif . Bardzo smakowa³ mi sobotni posi³ek przygotowany przez Ulê, ¶wietnie bawi³em siê przy spontanicznych pokazach i walkach tu¿ przed ka¼ni± "zdrajczyni"
Biesiadkê pamiêtam tylko z pocz±tku, puki miodu zbyt wiele nie wypi³em, kojarzê trochê zapasy i straszenie Tytusa Hrabi± Grabskim mad.gif
Do tego wszystkiego dodaæ nale¿y niezapomnian± podró¿ Ptackobusem w t± i spowrotem...

Dziêki Wam Wszystkim smile.gif

p.s. z moj± ³±p± jest ju¿ chyba wszystko w porz±dku, choæ trochê jeszcze pobolewa gdy¿ jak wiemy z³apa³em "KONDYCJÊ"
ARTUT
Witam! Bawi³em siê na imprezie bardzo dobrze! Na zamku by³em pierwszy raz i zrobi³ na mnie ogromne wra¿enie. Oby wiêcej takich imprez! Szkoda tylko, ¿e nie by³o muzyki w klimacie na biesiadzie. Ale szum w g³owie spowodowany darmowym piwem tak¿e mi³o jest pos³uchaæ :D

Dobra robota!

Je¶li kto¶ ma ochotê zobaczyæ moje gfotki to zapraszam na http://www.DzikiePola.com
Ptack
na tej imprezie zginê³a moja pa³a teleskopowa czarna

bede wdzieczny znalazcy
Marcinek
No wiesz Ptacku...
Pinior
wciêlo te¿ szablê piotrka tatara z wolontarskiej....te¿ bêdzie wdziuêczny znalazcy....
AdamS
tez byla czarna ? bigsmile2.gif
Agata Witkowska
A wiesz ¿e by³a bigsmile2.gif naprawdê, przynajmniej z tego co s³ysza³am.
To i ja siê do³±czê - na uczcie wcie³o mi taka ogromniast± drewnian± ³ychê z jasnego drewna i ca³kiem wspó³czesny ma³y scyzoryk - niezbêdnik z widelcem ³yzka i ró¿nymi takimi.
Wie ktos cos mo¿e na w/w temat ???????
Netka
Ostatnia paczka zdjêæ z Ogrodzieñca wystawiona jest w naszej galerii.
Za fotki dziêkujemy Ani, która dzielnie uwija³a siê z aparatem i pozwoli³a je opublikowaæ smile.gif
Smok Migu¶
Witam, wrzuci³em 17 fotek z Ogrodzieñca na

www.kasztel.waw.pl
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.