Haj!
Pamiêtam, pamiêtam - dlatego ju¿ teraz zak³adam ten temat. Jakie¶ pomys³y na nastêpne spotkanie w naszym ukochanym zamku? A mo¿e jakie¶ pomys³y odno¶nie naszej ³a¼ni?
Pa
Haj!
A potrafi kto¶ to pó¼niej posk³adaæ i daæ podk³ad muzyczny coby na stronê mo¿na by³o wrzuciæ?
Pa
CYTAT(Rze¼niczek)
Haj!
A potrafi kto¶ to pó¼niej posk³adaæ i daæ podk³ad muzyczny coby na stronê mo¿na by³o wrzuciæ?
Pa
To raczej problemem nie bêdzie. W XP standardowo jest Windows Movie Maker. Tam mo¿na ucinaæ/³aczyæ itd. filmy dorzucaæ narracjê muzykê itd. Obs³uga jest bardzo prosta.
Co do skladania, to zajmuje sie tym wenflon (Shu) i z tego co mo¿na zaobserwowaæ na naszej stronce idzie mu coraz lepiej. Wiêc raczej nie powinno byæ z tym problemów.
Haj
Z chêci± siê pojawiê w Szymbarku, tylko proszê miejcie na uwadze, ¿e weekendy 10-11 i 17-18 wrze¶nia nie pasuj± mi wogóle. Tyle siê nas³ucha³em i naczyta³em o tym Szymbarku, ¿e a¿ mnie korci ¿eby pojechac tam ju¿ teraz z Rot±.
Vrabec
ja tez chcê jechaæ!!!! 10 - 11 odpada mega totalnie - chocia¿ moze i bym z D±browy Górniczej z koferencji siê zawinê³a ;) ale wola³abym po 18 wrze¶nia tez...ptose ³adnie
w kwestii ³a¼ni - Vroo mia³ jakis pomys³ co go na Grunwie nei zrealizowali¶my z ró¿nych przyczyn, na ochotnika mogê polewaæ wod± i serwowaæ ma³y relaksik w postaci masa¿u
ba i nawet wam co¶ ugotujê niech bêdzie
To i ja do³±czê siê do chóru: 10-11 wrze¶nia nie pasuje
Bardzo proszê
K.
te¿ bym nie chcia³a wyjazdu w pierwszej po³owie wrze¶nia... A mo¿e na koniec sierpnia siê przeniesiemy z terminem?
Z tym sierpniem to mo¿e byæ problem. Jeszcze trwa sezon, to raz. Dwa, finanse wola³bym uszczuplaæ ju¿ wrze¶niowe ;)
Haj!
Z tego co siê orientujê to na pocz±tku Wrze¶nia OGRHy co¶ kombinuj± zrobiæ. Najbardziej wiarygodny termin to koniec Wrze¶nia. Mo¿na po³±czyæ z grzybobraniem i przygotowywaniem takich posi³ków.
Pa
Hej
Wiem ¿e ka¿dy rzuca tu inn± dat±, a ja by³bym co najwy¿ej go¶ciem, ale mo¿e w takim razie przesun±æ ca³± imprezê na pocz. pa¼dziernika, i zobaczyæ jak damy radê w wiêkszym hardcorze
.
Pozdrawiam
Dla mnie mo¿e byæ pocz±tek pa¼dziernika
Przyda³oby siê te¿ wymy¶leæ jakie¶ zajêcia coby siê nie nudzi³o.
Widze, ze wiekszosc jest za druga polowa wrzesnia, ja rownierz pisze sie na ten termin. Do konca wrzesnia pasuje mi kazda data, natomiast w pazdzierniku...coz, znikam, nie ma mnie.
Haj!
CYTAT
Jako, ¿e zauwa¿y³em silne kinematograficzne zainteresowania ch³opaków z Ostródy, proponujê zmêtniæ trochê Szymbarkow± tradycjê bumelanctwa i nicnieróbstwa i nakrêciæ jaki¶ sympatyczny film. Mo¿naby og³osiæ konkurs na najlepszy scenariusz (ewentualnie scenariusze) i zabawiæ siê trochê w krêcenie.
Wreszcie uda³o mi siê zobaczyæ ten filmik OGRHów. Bardzo sympatycznie. Jestem za. Robimy filmik! Oczywi¶cie kto¶ odpowiedni± kamerê posiada? Ju¿ zacz±³em my¶leæ nad scenariuszem. Jakie¶ pomys³y? Kto¶ ma w g³owie jak±¶ fabu³ê? Trzebaby wrzuciæ tutaj parê pomys³ów i zebraæ to do kupy.
Pa
Spoko, kamerunek i statyw jest, takze mozemy krecic. Projekt moze zrealizowac Wytwornia Filmowa - Wstydliwa Zoladz Braci Limier -
czolowka
Haj!
Oczywi¶cie Szymbark siê odbêdzie. Z powodu ma³ej obsuwy jest przesuniêty na Wiosnê 2006. Wszystkie pomys³y s± aktualne. Trzebaby by³o zrobiæ jakie¶ podchody nocne.
Teren jest do tego idealnie stworzony. No i musztra w tym roku jest planowana 2 razy po 1,5 godziny dziennie.
Pa
Haj!
7-9 Kwiecieñ 2006? Co wy na to?
Pozdrawiam
Trochê odleg³a data, zebym móg³ wiedziec, czy pasuje, ale chyba tak. Ja bym z tych podchodów zrezygnowa³. Wola³bym, ¿eby zosta³o to domen± WS. Na szymbarku najwa¿niejsze jest... lenistwo i wody. Jak bêdzie zimno, to mo¿naby trochê pomusztrowaæ siê. Jak bêdzie gor±co, to raczej bêdziemy zainteresowaniem le¿ingiem, browarnictwem, bambrownictwem, kucharnictwem i wodowaniem. Ewentualnie jaki¶ ma³y konkurs strzelania z kuszy w okno wie¿y. Mnie wiêcej nie potrzeba do szczê¶cia...
Haj!
Dobra niech tak zostanie.
W planach bêdzie jedynie:
- 2 godziny musztry (w sobotê i w niedzielê oko³o 11.00)
- a resztê czasu zajmie totalne lenistwo, kucharzenie, picie i "wody" z masa¿ami i innymi atrakcjami...
Mo¿e za³atwi kto¶ do masa¿ów jakie¶ historyczne odpowiedniki przyborników?
Z tym, ¿e jak wody maj± górowaæ to imprezê chyba nale¿a³oby przesun±æ na koniec Kwietnia. Co wy na to?
I palucha do butelki nie wtykaæ
Bo znów trza bêdzie karetkê wzywaæ
Pa
Uwaga! Uwaga!
Achtung! Achtung!
Najlepsza! Najbardziej leniwa! Z ³a¼niami i atrakcjami wszelakimi! Odbêdzie siê w Czerwcu!
Zak³adam ankietê! Proszê g³osowaæ jaki termin odpowiada. To jest impreza dla nas wszystkich - czyli sami sobie termin wybierzemy!
Mo¿e zrobimy jakie¶ warsztaty? Kto¶ chêtny do poprowadzenia? Dziewczyny? Jekie¶ warsztaty kulinarne? Z tego i z wód s³ynie nasz Szymbark przecie¿! Pamiêtam t± dziczyznê z czosnkiem i polew± miodowo-smaczn±.
Bêdzie te¿ w tym roku? Czy mistrz kucharzenia te¿ przyjedzie?
Pechowe terminy - koniec roku, zaliczenia,etc.
popieram kolege przedmowce - pechowe terminy sobie wybieracie towarzysze...
Na razie rz±dzi termin 16-18 Czerwiec. Jak bêdzie? Zale¿y od Was. Zapraszam do g³osowania. Pamiêtajcie: leniwe lenistwo.
Mo¿na wzi±¶æ przybory do nauki. Podobno w wodach lepiej wchodzi.
Ha ha, kto tak powiedzia³?? :P wchodzi moze lepiej, ale nie wyklady ;)
Do zakoñczenia ankiety tylko 10 dni!
Obecne wyniki:
2-4 Czerwiec / 16% [ 1 g³os]
9-11 Czerwiec / 16% [ 1 g³os]
16-18 Czerwiec / 66% [ 4 g³osy]
Haj!
Otrzyma³em bardzo du¿o g³osów, ¿e w zwi±zku z egzaminami w w/w terminach nie s± to najlepsze daty.
Proponujê Szymbark w dniach 30.06 - 02.07.2006.
Czy teraz jest to lepszy termin? Proszê o opinie.
Do Szymbarku zosta³o 50 dni.
Czy kto¶ móg³by poprowadziæ jakie¶ warsztaty?
Fechtunek? Musztra? Gotowanie? Szycie? Itp?
Mo¿e warsztaty na temat pieczenia i przyprawiania s³ynnego Ostródzkiego Prosiaka? Co¶ z ³a¼ni± bêdziemy kombinowaæ? Jakie¶ pomys³y?
Widze, ze znowu nie pojade tym razem - mam egzaminu 1 i2 lipca
szkoda
Pech mieæ w Sobotê i w Niedzielê egzaminy. Bêdziemy za Ciebie kciuki trzymali.
Ale jakby mieli egzamin przesun±æ to:
Haj!
Do Szymbarka pozosta³o 17 dni. Jak zwykle bierzemy uzbrojenie, namioty i sprzêt obozowy, warzywka i przyprawy i trunki. Sklep wiejski jest 100 metrów od miejsca obozowania - jest tam jedzenie i piwo.
Czego na Szymbarku nie bêdzie brakowaæ? Na pewno bêdzie:
- Du¿o gotowania /warsztaty kulinarne, liczê tutaj na pomys³owo¶æ OGRHów/
- Du¿o k±pieli wodnych /braæ wiadra i inne urz±dzenia do polewania, mo¿e Spaszu nam wymy¶li atrakcje w ³a¼ni
/
- Trochê musztry /tak ¿eby kaca przegoniæ i insze rzeczy/
- Zwiedzanie zamku /mo¿e tym razem siê uda w jakie¶ lochy zapu¶ciæ
/
- S³uchanie opowie¶ci i przy¶piewek miejscowego dozorcy zamku
/
- Du¿o picia trunków wszelakich /kto nie bêdzie ju¿ w stanie to zaniesiemy to ³a¼ni delikwenta
/
Na razie siê zapowiedzia³o oko³o 15 osób, a mo¿e i wiêcej.
Jak kto¶ jedzie i nie wie jak trafiæ to pytaæ.
CYTAT
Jako, ¿e zauwa¿y³em silne kinematograficzne zainteresowania ch³opaków z Ostródy, proponujê zmêtniæ trochê Szymbarkow± tradycjê bumelanctwa i nicnieróbstwa i nakrêciæ jaki¶ sympatyczny film.
Co z pomys³em Spasza?
Shu - zajmiesz siê organizacj± pomys³u?
CYTAT
Trzebaby by³o zrobiæ jakie¶ podchody nocne. Teren jest do tego idealnie stworzony.
Kto¶ jest chêtny ¿eby co¶ takiego zorganizowaæ?
CYTAT
Ewentualnie jaki¶ ma³y konkurs strzelania z kuszy w okno wie¿y.
Bêdzie kusza? Kto¶ chêtny do zorganizowania turnieju takowego? Zasady proste - ka¿dy startuj±cy dok³ada do puli jedno piwo, zwyciêzca zgarnia ca³± pulê.
CYTAT
Czy kto¶ móg³by poprowadziæ jakie¶ warsztaty? Fechtunek?
¦wierzy poprowadzi³by¶ cu¶ takiego? Najlepiej z rana na kaca, coby ludzie wstawieni nie byli.
A....
Zapomnia³bym. Od tego roku rusza Komisja do spraw Stroju i Uzbrojenia w mojej piêknej osobie.
Dla tych co osi±gnêli podniesienie poziomu w nagrodê ³yk ognistej wody. Dla tych którzy siê nie rozwijaj± za karê ³yk wody ¼ródlanej.
Haj!
Dzisiaj by³em w Szymbarku i postawi³em piwo W³adkowi. Utargowa³em, ¿e w tym roku rozbijamy namioty w ¶rodku zamku. Za³atwi³em te¿ na pobliskiej posesji trzy miejsca parkingowe dla aut coby bezpieczne by³y - jak bêdzie potrzeba to jest miejsce jeszcze na W³adka podwórku. W³adek dosta³ prikaz coby skosi³ trawê na zamku i siano nam przygotowa³.
W³adek te¿ uraczy³ mnie swoj± najnowsz± histori± jak to spotka³ na zamku ducha o kszta³cie bia³ej damy, ale jak to dzielny zuch zdj±³ spodnie i bia³a dama natychmiast uciek³a;-)
Bêdzie weso³o;-)
UWAGA!
Bardzo wa¿ne!
Z przyczyn organizacyjnych wiêkszej czê¶ci roty Szymbark we wcze¶niej podanym terminie nie móg³by siê odbyæ. Nowy i ostateczny termin to 7-9 Lipiec.
Jak kto¶ chce to mo¿e od razu po Szymbarku zje¿d¿aæ na Grunwald.
I
Nastêpny termin który ludziom nie pasuje.
Wiêksza czê¶æ roty jedzie na Dzia³dowo w tym terminie.
Pozostaje 21-23 Lipiec lub 28-30 Lipiec. Ja jestem za ¿eby wybraæ ten drugi termin. Bêdzie odstêp tygodniowy po Grunwaldzie. We¼cie przepatrzcie w kalendarze i dajcie znaæ - ¿eby nie wysz³o, ¿e znów siê umówimy i bêdziemy przek³adaæ. Mo¿e byæ na PW lub tutaj. Podsumujê g³osy i napiszê jak wiêkszo¶ci pasuje z terminem.
o to nawet i mi by pasowa³o :D
a mo¿e nawet i Cormakowi
who knows
Patrzcie bo warto. My jako jedyna grupa w historii by¶my obozowisko rozbili na dziedziñcu zamkowym - warto skorzystaæ z takiej oferty. Mo¿e w tym roku byæ ostatnia szansa na taki manewr. W³a¶ciciel zamku poszed³ siedzieæ za przekrêty do wiêzienia, jednak przepisa³ zamek na syna. Kto wie czy syn nie sprzeda zamku niemieckim inwestorom.
... inwestorom... teutonom jednym
Choroba, akurat obie daty podane przez Ciebie, Rzezniczku sa dla nas nieodpowiednie (sabat rodzinny+impreza XVII-wieczna)...
Na razie najwiêkszej liczbie osób pasuje 28-30 Lipiec i na razie tego siê trzymamy. Jak wyjdzie to zagadamy z W³adkiem o powtórce na jesieñ.
Niestety dnia 29 czerwca zmuszony jestem udaæ siê do Warszawy. Nie mam zadnej mo¿liwo¶ci wymigania siê z tego wyjazdu. Zdaje siê, ¿e OGR(H)-om te¿ co¶ wypad³o... Rze¼niczku nie da siê przesun±æ chocby o tydzieñ?
Na Sierpieñ na pewno siê nie da przesun±æ. W Sierpniu jest Chudów i ¦wiecino na który prawie wszyscy chc± jechaæ. Co do OGRHów to maj± w tym tygodniu siê skonsultowaæ z miastem czy jakiej¶ imprezy nie planuj±. Dam znaæ.
Raczej chodzi³oby mi nadal o lipiec.
Klamka zapad³a. Data Szymbarku jest podana w temacie. Jest to termin tak dopasowany, ¿e pasuje najwiêkszej ilo¶ci osób.
Dla tych co nie pasuje - mo¿liwe, ¿e powtórkê wykonamy na jesieñ.
Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.