Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Imprezy 2006] Szymbark/28-30 Lipiec/Rota ¶w. Jakuba
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Stron: 1, 2
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Pamiêtam, pamiêtam - dlatego ju¿ teraz zak³adam ten temat. Jakie¶ pomys³y na nastêpne spotkanie w naszym ukochanym zamku? A mo¿e jakie¶ pomys³y odno¶nie naszej ³a¼ni?

Pa
Spaszatoros
Do wód! Ja tam siê piszê na ka¿dy Szymbark tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif tongue.gif
Spaszatoros
Jako, ¿e zauwa¿y³em silne kinematograficzne zainteresowania ch³opaków z Ostródy, proponujê zmêtniæ trochê Szymbarkow± tradycjê bumelanctwa i nicnieróbstwa i nakrêciæ jaki¶ sympatyczny film. Mo¿naby og³osiæ konkurs na najlepszy scenariusz (ewentualnie scenariusze) i zabawiæ siê trochê w krêcenie. blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif blinkie.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

A potrafi kto¶ to pó¼niej posk³adaæ i daæ podk³ad muzyczny coby na stronê mo¿na by³o wrzuciæ?

Pa
Hever
CYTAT(Rze¼niczek)
Haj!

A potrafi kto¶ to pó¼niej posk³adaæ i daæ podk³ad muzyczny coby na stronê mo¿na by³o wrzuciæ?

Pa

To raczej problemem nie bêdzie. W XP standardowo jest Windows Movie Maker. Tam mo¿na ucinaæ/³aczyæ itd. filmy dorzucaæ narracjê muzykê itd. Obs³uga jest bardzo prosta.
von Frisch
Co do skladania, to zajmuje sie tym wenflon (Shu) i z tego co mo¿na zaobserwowaæ na naszej stronce idzie mu coraz lepiej. Wiêc raczej nie powinno byæ z tym problemów.
vroobell
Haj
Z chêci± siê pojawiê w Szymbarku, tylko proszê miejcie na uwadze, ¿e weekendy 10-11 i 17-18 wrze¶nia nie pasuj± mi wogóle. Tyle siê nas³ucha³em i naczyta³em o tym Szymbarku, ¿e a¿ mnie korci ¿eby pojechac tam ju¿ teraz z Rot±.
Vrabec
Tunia
ja tez chcê jechaæ!!!! 10 - 11 odpada mega totalnie - chocia¿ moze i bym z D±browy Górniczej z koferencji siê zawinê³a ;) ale wola³abym po 18 wrze¶nia tez...ptose ³adnie heart.gif

w kwestii ³a¼ni - Vroo mia³ jakis pomys³ co go na Grunwie nei zrealizowali¶my z ró¿nych przyczyn, na ochotnika mogê polewaæ wod± i serwowaæ ma³y relaksik w postaci masa¿u devil.gif

ba i nawet wam co¶ ugotujê niech bêdzie devil.gif
Karolina
To i ja do³±czê siê do chóru: 10-11 wrze¶nia nie pasuje
Bardzo proszê
K.
Verona
te¿ bym nie chcia³a wyjazdu w pierwszej po³owie wrze¶nia... A mo¿e na koniec sierpnia siê przeniesiemy z terminem?
vroobell
Z tym sierpniem to mo¿e byæ problem. Jeszcze trwa sezon, to raz. Dwa, finanse wola³bym uszczuplaæ ju¿ wrze¶niowe ;)
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Z tego co siê orientujê to na pocz±tku Wrze¶nia OGRHy co¶ kombinuj± zrobiæ. Najbardziej wiarygodny termin to koniec Wrze¶nia. Mo¿na po³±czyæ z grzybobraniem i przygotowywaniem takich posi³ków.

Pa
Owen
Hej
Wiem ¿e ka¿dy rzuca tu inn± dat±, a ja by³bym co najwy¿ej go¶ciem, ale mo¿e w takim razie przesun±æ ca³± imprezê na pocz. pa¼dziernika, i zobaczyæ jak damy radê w wiêkszym hardcorze smile.gif.
Pozdrawiam
von Frisch
Dla mnie mo¿e byæ pocz±tek pa¼dziernika smile.gif Przyda³oby siê te¿ wymy¶leæ jakie¶ zajêcia coby siê nie nudzi³o.
von Schwartz
Widze, ze wiekszosc jest za druga polowa wrzesnia, ja rownierz pisze sie na ten termin. Do konca wrzesnia pasuje mi kazda data, natomiast w pazdzierniku...coz, znikam, nie ma mnie.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

CYTAT
Jako, ¿e zauwa¿y³em silne kinematograficzne zainteresowania ch³opaków z Ostródy, proponujê zmêtniæ trochê Szymbarkow± tradycjê bumelanctwa i nicnieróbstwa i nakrêciæ jaki¶ sympatyczny film. Mo¿naby og³osiæ konkurs na najlepszy scenariusz (ewentualnie scenariusze) i zabawiæ siê trochê w krêcenie.

Wreszcie uda³o mi siê zobaczyæ ten filmik OGRHów. Bardzo sympatycznie. Jestem za. Robimy filmik! Oczywi¶cie kto¶ odpowiedni± kamerê posiada? Ju¿ zacz±³em my¶leæ nad scenariuszem. Jakie¶ pomys³y? Kto¶ ma w g³owie jak±¶ fabu³ê? Trzebaby wrzuciæ tutaj parê pomys³ów i zebraæ to do kupy.

Pa
wenflon
Spoko, kamerunek i statyw jest, takze mozemy krecic. Projekt moze zrealizowac Wytwornia Filmowa - Wstydliwa Zoladz Braci Limier - czolowka cool.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Oczywi¶cie Szymbark siê odbêdzie. Z powodu ma³ej obsuwy jest przesuniêty na Wiosnê 2006. Wszystkie pomys³y s± aktualne. Trzebaby by³o zrobiæ jakie¶ podchody nocne. face4.gif Teren jest do tego idealnie stworzony. No i musztra w tym roku jest planowana 2 razy po 1,5 godziny dziennie. mad.gif

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

7-9 Kwiecieñ 2006? Co wy na to?

Pozdrawiam
Spaszatoros
Trochê odleg³a data, zebym móg³ wiedziec, czy pasuje, ale chyba tak. Ja bym z tych podchodów zrezygnowa³. Wola³bym, ¿eby zosta³o to domen± WS. Na szymbarku najwa¿niejsze jest... lenistwo i wody. Jak bêdzie zimno, to mo¿naby trochê pomusztrowaæ siê. Jak bêdzie gor±co, to raczej bêdziemy zainteresowaniem le¿ingiem, browarnictwem, bambrownictwem, kucharnictwem i wodowaniem. Ewentualnie jaki¶ ma³y konkurs strzelania z kuszy w okno wie¿y. Mnie wiêcej nie potrzeba do szczê¶cia...
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Dobra niech tak zostanie.

W planach bêdzie jedynie:
- 2 godziny musztry (w sobotê i w niedzielê oko³o 11.00)
- a resztê czasu zajmie totalne lenistwo, kucharzenie, picie i "wody" z masa¿ami i innymi atrakcjami...

Mo¿e za³atwi kto¶ do masa¿ów jakie¶ historyczne odpowiedniki przyborników?

Z tym, ¿e jak wody maj± górowaæ to imprezê chyba nale¿a³oby przesun±æ na koniec Kwietnia. Co wy na to?

I palucha do butelki nie wtykaæ cool.gif
Bo znów trza bêdzie karetkê wzywaæ cool.gif

Pa
Spaszatoros
Myslê, ze to dobry pomys³. Najlepiej, zeby by³o tak ciep³o jak w zesz³ym roku... icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif icon_mrgreen.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Uwaga! Uwaga!
Achtung! Achtung!

Najlepsza! Najbardziej leniwa! Z ³a¼niami i atrakcjami wszelakimi! Odbêdzie siê w Czerwcu!

Zak³adam ankietê! Proszê g³osowaæ jaki termin odpowiada. To jest impreza dla nas wszystkich - czyli sami sobie termin wybierzemy!

Mo¿e zrobimy jakie¶ warsztaty? Kto¶ chêtny do poprowadzenia? Dziewczyny? Jekie¶ warsztaty kulinarne? Z tego i z wód s³ynie nasz Szymbark przecie¿! Pamiêtam t± dziczyznê z czosnkiem i polew± miodowo-smaczn±. icon_wink.gif Bêdzie te¿ w tym roku? Czy mistrz kucharzenia te¿ przyjedzie?
von Schwartz
Pechowe terminy - koniec roku, zaliczenia,etc.
Verona
popieram kolege przedmowce - pechowe terminy sobie wybieracie towarzysze...
Marcus Aurelius Carnifex
Na razie rz±dzi termin 16-18 Czerwiec. Jak bêdzie? Zale¿y od Was. Zapraszam do g³osowania. Pamiêtajcie: leniwe lenistwo. icon_wink.gif Mo¿na wzi±¶æ przybory do nauki. Podobno w wodach lepiej wchodzi. tongue.gif
Verona
Ha ha, kto tak powiedzia³?? :P wchodzi moze lepiej, ale nie wyklady ;)
Marcus Aurelius Carnifex
Do zakoñczenia ankiety tylko 10 dni!

Obecne wyniki:
2-4 Czerwiec / 16% [ 1 g³os]
9-11 Czerwiec / 16% [ 1 g³os]
16-18 Czerwiec / 66% [ 4 g³osy]
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Otrzyma³em bardzo du¿o g³osów, ¿e w zwi±zku z egzaminami w w/w terminach nie s± to najlepsze daty.

Proponujê Szymbark w dniach 30.06 - 02.07.2006.

Czy teraz jest to lepszy termin? Proszê o opinie.
Marcus Aurelius Carnifex
Do Szymbarku zosta³o 50 dni. tongue.gif

Czy kto¶ móg³by poprowadziæ jakie¶ warsztaty?
Fechtunek? Musztra? Gotowanie? Szycie? Itp?

Mo¿e warsztaty na temat pieczenia i przyprawiania s³ynnego Ostródzkiego Prosiaka? Co¶ z ³a¼ni± bêdziemy kombinowaæ? Jakie¶ pomys³y?
Verona
Widze, ze znowu nie pojade tym razem - mam egzaminu 1 i2 lipca angsad.gif szkoda angsad.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Pech mieæ w Sobotê i w Niedzielê egzaminy. Bêdziemy za Ciebie kciuki trzymali. yes.gif
Ale jakby mieli egzamin przesun±æ to: pijacy.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Do Szymbarka pozosta³o 17 dni. Jak zwykle bierzemy uzbrojenie, namioty i sprzêt obozowy, warzywka i przyprawy i trunki. Sklep wiejski jest 100 metrów od miejsca obozowania - jest tam jedzenie i piwo. icon_wink.gif

Czego na Szymbarku nie bêdzie brakowaæ? Na pewno bêdzie:
- Du¿o gotowania /warsztaty kulinarne, liczê tutaj na pomys³owo¶æ OGRHów/
- Du¿o k±pieli wodnych /braæ wiadra i inne urz±dzenia do polewania, mo¿e Spaszu nam wymy¶li atrakcje w ³a¼ni tongue.gif /
- Trochê musztry /tak ¿eby kaca przegoniæ i insze rzeczy/
- Zwiedzanie zamku /mo¿e tym razem siê uda w jakie¶ lochy zapu¶ciæ devil.gif /
- S³uchanie opowie¶ci i przy¶piewek miejscowego dozorcy zamku bigsmile2.gif /
- Du¿o picia trunków wszelakich /kto nie bêdzie ju¿ w stanie to zaniesiemy to ³a¼ni delikwenta mad.gif /

Na razie siê zapowiedzia³o oko³o 15 osób, a mo¿e i wiêcej.

Jak kto¶ jedzie i nie wie jak trafiæ to pytaæ.
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Jako, ¿e zauwa¿y³em silne kinematograficzne zainteresowania ch³opaków z Ostródy, proponujê zmêtniæ trochê Szymbarkow± tradycjê bumelanctwa i nicnieróbstwa i nakrêciæ jaki¶ sympatyczny film.

Co z pomys³em Spasza?
Shu - zajmiesz siê organizacj± pomys³u?
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Trzebaby by³o zrobiæ jakie¶ podchody nocne.  Teren jest do tego idealnie stworzony.

Kto¶ jest chêtny ¿eby co¶ takiego zorganizowaæ?
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Ewentualnie jaki¶ ma³y konkurs strzelania z kuszy w okno wie¿y.

Bêdzie kusza? Kto¶ chêtny do zorganizowania turnieju takowego? Zasady proste - ka¿dy startuj±cy dok³ada do puli jedno piwo, zwyciêzca zgarnia ca³± pulê. bum.gif
Marcus Aurelius Carnifex
CYTAT
Czy kto¶ móg³by poprowadziæ jakie¶ warsztaty? Fechtunek?

¦wierzy poprowadzi³by¶ cu¶ takiego? Najlepiej z rana na kaca, coby ludzie wstawieni nie byli. bum.gif szczerba.gif
Marcus Aurelius Carnifex
A....
Zapomnia³bym. Od tego roku rusza Komisja do spraw Stroju i Uzbrojenia w mojej piêknej osobie. king.gif

Dla tych co osi±gnêli podniesienie poziomu w nagrodê ³yk ognistej wody. Dla tych którzy siê nie rozwijaj± za karê ³yk wody ¼ródlanej. devil.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Dzisiaj by³em w Szymbarku i postawi³em piwo W³adkowi. Utargowa³em, ¿e w tym roku rozbijamy namioty w ¶rodku zamku. Za³atwi³em te¿ na pobliskiej posesji trzy miejsca parkingowe dla aut coby bezpieczne by³y - jak bêdzie potrzeba to jest miejsce jeszcze na W³adka podwórku. W³adek dosta³ prikaz coby skosi³ trawê na zamku i siano nam przygotowa³.

W³adek te¿ uraczy³ mnie swoj± najnowsz± histori± jak to spotka³ na zamku ducha o kszta³cie bia³ej damy, ale jak to dzielny zuch zdj±³ spodnie i bia³a dama natychmiast uciek³a;-)

Bêdzie weso³o;-)
Marcus Aurelius Carnifex
UWAGA!

Bardzo wa¿ne!

Z przyczyn organizacyjnych wiêkszej czê¶ci roty Szymbark we wcze¶niej podanym terminie nie móg³by siê odbyæ. Nowy i ostateczny termin to 7-9 Lipiec.

Jak kto¶ chce to mo¿e od razu po Szymbarku zje¿d¿aæ na Grunwald.
Marcus Aurelius Carnifex
I ass.gif

Nastêpny termin który ludziom nie pasuje. icon_sad.gif Wiêksza czê¶æ roty jedzie na Dzia³dowo w tym terminie.

Pozostaje 21-23 Lipiec lub 28-30 Lipiec. Ja jestem za ¿eby wybraæ ten drugi termin. Bêdzie odstêp tygodniowy po Grunwaldzie. We¼cie przepatrzcie w kalendarze i dajcie znaæ - ¿eby nie wysz³o, ¿e znów siê umówimy i bêdziemy przek³adaæ. Mo¿e byæ na PW lub tutaj. Podsumujê g³osy i napiszê jak wiêkszo¶ci pasuje z terminem.
Tunia
o to nawet i mi by pasowa³o :D
a mo¿e nawet i Cormakowi
who knows
Marcus Aurelius Carnifex
Patrzcie bo warto. My jako jedyna grupa w historii by¶my obozowisko rozbili na dziedziñcu zamkowym - warto skorzystaæ z takiej oferty. Mo¿e w tym roku byæ ostatnia szansa na taki manewr. W³a¶ciciel zamku poszed³ siedzieæ za przekrêty do wiêzienia, jednak przepisa³ zamek na syna. Kto wie czy syn nie sprzeda zamku niemieckim inwestorom.
Rotmiszcz
anger.gif ... inwestorom... teutonom jednym
EwKa
Choroba, akurat obie daty podane przez Ciebie, Rzezniczku sa dla nas nieodpowiednie (sabat rodzinny+impreza XVII-wieczna)...
Marcus Aurelius Carnifex
Na razie najwiêkszej liczbie osób pasuje 28-30 Lipiec i na razie tego siê trzymamy. Jak wyjdzie to zagadamy z W³adkiem o powtórce na jesieñ.
Spaszatoros
Niestety dnia 29 czerwca zmuszony jestem udaæ siê do Warszawy. Nie mam zadnej mo¿liwo¶ci wymigania siê z tego wyjazdu. Zdaje siê, ¿e OGR(H)-om te¿ co¶ wypad³o... Rze¼niczku nie da siê przesun±æ chocby o tydzieñ?
Marcus Aurelius Carnifex
Na Sierpieñ na pewno siê nie da przesun±æ. W Sierpniu jest Chudów i ¦wiecino na który prawie wszyscy chc± jechaæ. Co do OGRHów to maj± w tym tygodniu siê skonsultowaæ z miastem czy jakiej¶ imprezy nie planuj±. Dam znaæ.
Spaszatoros
Raczej chodzi³oby mi nadal o lipiec.
Marcus Aurelius Carnifex
Klamka zapad³a. Data Szymbarku jest podana w temacie. Jest to termin tak dopasowany, ¿e pasuje najwiêkszej ilo¶ci osób.

Dla tych co nie pasuje - mo¿liwe, ¿e powtórkê wykonamy na jesieñ.

Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.