CYTAT(Feniks)
Tak jak ju¿ kiedy¶ mówi³em - jeste¶my jak zaraza
My¶lê, ¿e co poniektórym to przeszkadza
, jednak Drogi Feniksusie siê z tob± zgodzê
. Jeste¶cie "jak zaraza", ja te¿ siê zarazi³am jakie¶ pó³ roku temu
, nie musia³am jechaæ do Gdañska, bo zawsze wolê "sprawdziæ na w³asnej" skórze, jak to jest, by wyrobiæ sobie w³asne zdanie, a nie przyjmowaæ narzucone przez innych, a ignorancja to bardzo brzydka cecha.
Dlatego... na d³ugi miecz popêdzi³abym do
ARMY, na rapier i szablê do
LORICI (szkoda, ¿e jest w Warszawie
, a nie w Kraku
).
Mo¿e w MKS-ie uda nam siê to samo co w Lorice, mam nadziejê. Ale przynajmniej wszyscy jeste¶my na dobrej drodze, jeste¶my te¿ otwarci na innych i ich rady i wiedzê (przyk³ad: wra¿enie, jakie na ludziach z Army zrobil wyk³ad £ukasza Majewskiego).
Podsumowuj±c, wa¿ne jest, by byæ otwartym na innych, a nie tkwiæ w "okopach" i chcieæ "tych innych" poznaæ.
¦wiat traktatów dopiero zaczê³am odkrywaæ, to "harówka" na cale lata, a Arma-PL jest bardzo m³oda, dlatego cytuj±c slowa, zdaje sie ¿e Druida
, "Nasze wnuki bed± mialy lepiej"
. Ale i tak jest ju¿ dobrze
. I co¶ siê zaczê³o u nas w Kraku ruszaæ, je¶li chodzi o sparringi d³ugim mieczem. A przyczyni³o siê do tego równie¿ spotkanie w Gdañsku. Zobaczyli¶my, jak to robi± inni i zarazili na dobre walk± federkami
, w tym miejscu jeszcz raz podziêkowania dla Marka
. Ja, super niewiarek, uwierzylam, ¿e walka federkami jest mo¿liwa tylko w masce i rêkawicach spawalniczych, mia³am okazjê to zobaczyæ nie tylko na filmie
. Aczkolwiek nie polecam, tak dla bezpieczeñstwa lepiej zaopatrzyæ sie w solidne rêkawice, takie jak np u¿ywaj± Gwyn i Aion, a na maskê za³o¿yæ kapturek, jak te jakie stosuj± u Marcina Surdela, bo strza³ potylicê to nic przyjemnego.
Pozdrawiam Monika