Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Lipiec] III Turniej Rycerski w Lêborku -> 22-24 VII
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2005
Stron: 1, 2
Bastet
No to i moje spostrze¿enia po Lêborku <w przeciwieñstwie do zesz³ego roku uda³o nam siê nie rozbic po drodze i moglam wszystko sama zobaczyæ smile.gif>

Po pierwsze - wielkie, ogromniaste buziaki i u¶ciski dla HPWL w ca³o¶ci, a dla Fiony <nalewka - rewelka! bigsmile2.gif >, Hako, Mayrisa, Doñcia i innych nam najbli¿szych za zaproszenie i troskê; dla Zbrojnej Gwardyji buziaki i pomruki za wspólna zabawê, dla reszty uk³ony i pozdrowienia - mi³o by³o Was poznaæ, czy tez zobaczyæ po d³ugim czasie.
Po drugie - by³o ¶wietnie - pogoda mo¿e nienajpiêkniejsza, ale za to przygotowanie organizatorów, plan imprezy, nagrody i ogólna atmosfera - bomba.
Po trzecie - do Hufca ... nie brakuje Wam trochê Leborka? Po praniu sukien mam wra¿enie, ¿e wywioz³am na nich spory kawa³ek Waszego miasta :D

Jeszcze raz u¶ciski i dziêki dla wszystkich!!
Smok Migu¶
Pozdrawiam Wszystkich uczestnikow turnieju w Leborku, ktorych podgladalem i fotografowalem inkoguto :D Jak wrzuce (kiedys) fotki, to dam znac :D
Lestek 'h.Gryf'
Witam!
Soulka napisa³a:
CYTAT
...Niestety muszê napisaæ kilka przykrych s³ów, otórz jako ''obca'' osoba i teorytycznie ''g³ucha''na pewne sprawy natknê³am siê na ogromn± zawi¶æ  i nie wiedzia³am jak powinnam siê zachowaæ by byæ w porz±dq do Wszystkich.Obgadywanie za plecami jest niestosowne a tym bardziej ¶wiadczy o braq odwagi na rozmowê ''w 4oczy''osobników z Lêborskiego Bractwa.Wstydzcie siê !!!

Sic! Przypuszczam, ¿e owe grupy w HPWL s± szczególnie aktywne. Je¿eli nic siê nie zmieni, to w przysz³o¶ci mo¿na siê spodzewaæ, ¿e pozostanie tylko jedna (najsilniejsza), która wyprze pozosta³e. tak te¿ radzê cytowanej zaj±æ siê lepiej kaligrafi±, która jest o wiele piêkniejsza ani¿eli wewnêtrzna polityka Lêborskiego Bractwa.
Poza tym pozdrawiam i dziêkujê Chor±gwi Hrabiego Bolingbroke i Erykowi za wsparcie militarne dla Bractwa z £eby, które wbrew wszelkim pozorom by³o na Turnieju obecne.
Tristan
ekhm to ja tez sie wypowiem. jako osoba dowodzaca grupa atakujaca w trakcie inscenizacji (czyli osoba dowodzaca miedzi innymi chlopakami z WKPL) chcial bym powiedziec ze wiele osob dowiedziawszy sie ze nie bedzie turnieju bojowego czekalo na inscenizacje zeby wkoncu troche powalczyc. niemniej jednak nie udalo mi sie co niektorych "upilnowac" i niechcacy wygralismy bitwe bum.gif jak zobaczylem ze stojac w drugim rzedzie za wspomniana WKPL nagle stoje prawie w drugim rzedzie przeciwnikow to zaczolem watpic w nasza przegrana. niehistorycznosc inscenizacji to moja wina. wybaczcie. ale mimo wszystko mam nadzieje ze inscenizacja sie podobala. zarowno widzom jak i walczacym.
Najdiff
Dostalismy bêcki, ale by³o fantastycznie smile.gif Kto powiedzia³ ¿e zawsze musi byæ miód ? smile.gif Szkoda tylko ¿e tak krótko to trwa³o.
soulka
...faktycznie mogê siê zaj±æ kaligrafi± jednak nie znam siê na tym a co do polityki HPWL to juz siê w to nie wtr±cam smile.gif i przepraszam za to , napisalm tylko pare s³ów gdy¿ my¶la³am o do³±czeniu do Waszego Hufca oczywi¶cie z pe³nym sprzetem jako ³uczniczka choæ my¶la³am tez o ciê¿szym hehe jednak po tym co siê nas³ucha³am raczej zrezygnujê angsad.gif a szkoda.
Przypomnia³o mi siê jeszcze kilka fajowych rzeczy a mianowicie ogromnie podoba³o mi sie jak z zapa³em podeszli¶cie do tego turnieju zdzieraj±c gard³a przykówali¶cie uwagê objadaj±cych sie ''waleczniaków'' icon_wink.gif szkoda tylko tym biednych panien które zmokniête biega³y suszyæ nó¿ki.
Sêdziowanie by³o równie niesamowite hehe i ta zgodno¶æ tongue.gif
pozdrawiam
Soulka
Ruda
Ech, firedance mo¿e nie by³o megasuper jako¶ci ze wzglêdu na krótki czas nauki machania,ale ciesze siê, ¿e siê podoba³o i mam nadziejê, ¿e w przysz³ym roku wyjdzie nam lepiej devil.gif

Ciekawe, czy wygramy kolejn± bombardê i czy kolejny miecz w czasie scenki pójdzie w zapomnienie bum.gif Jak to stwierdzi³ nasz Mistrz: "bombrad mamy jak psów". Jeszcze trochê i bêdziemy robiæ konkurencjê innym bractwom zajmuj±cym siê artyleri±.

A panu, w kierunku którego rzucany by³ wa³ek, proponujê sprawiæ cementowe gacie... Bo jak ja siê tam znowu zjawiê za rok... tongue.gif

Wielkie dziêki, Mayris za podarowanie mi plakatu z umieszczon±, jakim¶ cudem, moj± podobizn± i ca³ym jeszcze pó³torakiem (z³amanym jakie¶ 4 godziny pó¼niej.... icon_sad.gif )
Mroczek
CYTAT
ale nikt WKPL nie uprzedzil by w 3 osoby nie polozyli polowy odzialu

Piro przyjacielu, ch³opaków z WKPL sz³o 2 (s³ownie dwóch), bo Piku¶ sta³ na murach jako ³ucznik
Magdalena
Witam wszystkich:)
Dorzucê jeszcze moje trzy grosze...
Dziêkujê wszystkim za przybycie i za pogodê pomimo braku pogody (co zreszt± widaæ ¶licznie na zdjêciu, które za³±czy³a Ruda - nasze u¶miechy rozgoni³y w koñcu chmury, uda³o siêsmile.gif ). Sami wiecie ile pracy i emocji wk³ada siê w organizacjê takiej imprezy, i wyobra¿acie sobie jak± zgrozê budzi taki deszcz jaki nam siê przytrafi³, ale dziêki Wam nie by³o ¼le - wrêcz przeciwnie:)
Na spó³kê z innymi uczestnikami Turnieju stworzyli¶my ca³kiem poka¼n± dokumentacjê zdjêciow±, obiecujê zamie¶ciæ kilka "kwiatków" w najbli¿szym czasie.
A na razie tylko podziêkowania i - mam nadziejê - do szybkiego zobaczenia!
Pozdrawiam:)
Magda
Adsumus
Witam,

a ja mam pytanie- widzia³em i rozmawia³em z kilkoma przedstawicielami KSA i ZD£ lecz nie spotka³em w¶ród nich Organizatora Ciwuna, a wydawa³o mi siê, ¿e na turnieju siê pojawi³ po cywilu. Czy mam zwidy i muszê udaæ siê do okulisty?

Pozdrawiam
Kazimierz
Nie masz zwidów, nie id¼ do okulisty, tam tylko cz³owiekowi wmówi±, ¿e ¼le widzi i ka¿± kupic okulary, ¿eby co roku zmieniac nma mocniejsze i dro¿sze tongue.gif

Ciwun by³, po cywilu, w ma³o patriotycznej koszulce bigsmile2.gif
Maroslava
CYTAT
Miroslavo mam nadziejê

Miroslavo shocked.gif oj chyba siê pogniewam... face4.gif
Je¶li ju¿ to proszê Beatko

Wspule dzia³anie mo¿e cos da icon_rolleyes.gif , a je¶li chodzi o miot³ê to mam dostêp do dobrych ukraiñskich icon_mrgreen.gif , ale na imprezy jej nie zabieram wole dzia³aæ po kryjomu inkwizycja czyha devil.gif .

Pyzatym wied¼ma ja wied¼ma shocked.gif , co? gdzie? dunno.gif widzia³am jedn± wied¼mê yy.. Miot³a siê jej rozlecia³a bigsmile2.gif
wtyczka
... smile.gif witam wszystkich, dzieki za swietna impreze, tak jak w zeszlym roku tak i w tym bawilem sie swietnie, miod i wino pilem a i spiewu nie szczedzilem bigsmile2.gif (za co przymusowych sluchaczy w piatkowa noc prosze o wybaczenie), dzieki za "pozdrowienia dla pogromcy nosow" choc nie jest to dla mnie powod do icon_sad.gif chwaly, co do inscenizacji to zgadzam sie ze organizatorzy powinni przeprowadzic rozmowe z uczestnikami i upewnic sie ze wszyscy wiedza co robic, gdzie isc i kiedy umierac

...chlopaki tak jak i co roku tak i w tym napracowaliscie sie mocno i naprzekor zlosliwej pogody zrobiliscie swietna impreze chwala wam i czesc...
...najmilszy, jak to najmilszy ja... ale icon_redface.gif ...ale icon_redface.gif ja juz nic nierozumiem icon_redface.gif , w kazdym razie dziekuje smile.gif
regma
rozlecia³a siê niestety.Ale co sie dziwiæ jak to domowa robota i trzyma³a z te 600 lat <bo to jeszcze po prababce>...a co do ukraiñskich to nie jestem przekonana...wydaj± sie byæ przereklamowane..dlatego kupiê sobie bia³orusk±...niuch..by móc smigac pod i ponad chmurkami... icon_mrgreen.gif
RoGo
Po pierwsze :bylo super i chwala HPWL za zorganizowanie i dopilnowanie wszystkiego .

Po drugie:czy wygral ten czy tamten to moze zostawic historii ,bylo minelo pobawilismy sie, posmialismy i ok,po co roztrzasac czy sedziowie byli tacy czy owacy (zawsze znajdzie sie ktos komu cos nie przypadnie do gustu )

Po trzecie :nie wiedzialem ze w rr jest tylu trolli ,syf w toaletach dobitnie o tym swiadczyl i niech kazdy uderzy sie w piersi no.gif

Po czwarte:Ciesze sie ze po tak dlugim okresie bezwyjazdowym z mojej strony moglem zagoscic na takiej imprezie ,zobaczyc kupe starych przyjaciol i poznac jeszcze wiecej nowych ludzikow

Pozdrawiam Mayrisa i cala reszte HPWL

P.s A wiedzma choc wkurzajaca pierwszego wieczora okazala sie bardzo mila ,wiec odloze palenie na stosie w blizej nieokreslona przyszlosc

hahahhahahhahahahahahahahahahahaha
Najdiff
Fakt - impreza pierwsza klasa. Pozostaje nam tylko uczyæ siê od przyjació³ z Lêborka. Co do pogromców nosy cool.gif No to ka¿dy z nas wie, czym grozi ta zabawa prawda ? smile.gif Nikt urazy nie ¿ywi smile.gif Jeszcze raz podkre¶lê, ¿e bawili¶my siê fantastycznie i mamy nadziejê, ¿e i my kiedy¶ co¶ podobnego w ¦winouj¶ciu urz±dzimy. Jeszcze raz pozdrawiam wszystkich.
Ida
Cieszy mnie bardzo, i¿ przednio siê bawili¶cie....i ¿e wino smakowa³o mad.gif .

Wied¼mo oj wied¼mo a mo¿e spó³kê za³o¿ymy? ty wied¼ma ja czarownica king.gif i zawojujemy kolejne turnieje...
a kto by siê tam inkwizycji bal ? icon_cool.gif W magii si³a smile.gif a pozatym dziêki bardzo za pomoc w czarach kochane, bo pogoda nam siê poprawi³a pod koniec...a ze nasze czary ( czarownic i wied¼m z HPWL) s± s³abe to winiæ mo¿na tylko zakon niestety. Kazali do ko¶cio³a chodziæ, ochrzciæ siê no i nie dziwota ze taka paskudna pogoda by³a skoro my ju¿ takie wy¶wiecone biegamy angsad.gif i czary ju¿ nie tak± moc jak kiedy¶ maj±, ale mam nadzieje ze w przysz³ym roku nie bêd± one w ogóle potrzebne, bo pogodê ju¿ wczoraj zamówi³am smile.gif.

Pozatym chcia³abym osobi¶cie, na forum podziêkowaæ wszystkim ma³ym i du¿ym ludzikom z HPWL, których pracy czêsto nie by³o widaæ m.in. Mayrisowi i Magdzie za cala robotê papierkow± oraz robienie i roznoszenie zaproszeñ, ludziom którzy roznosili plakaty, ludziom którzy je projektowali, a szczególnie naszym kierowcom, którzy ci±gle swymi metalowymi rumakami gdzie¶ spieszyli, bez was by³oby o wiele ciê¿ej. Hako,który mia³ zawsze g³owê pe³n± pomys³ów. Fionce za wspania³e jad³o i poczucie humorku
Wam wszystkim, którzy nie tylko budowali¶cie piêkna wioseczkê , ale tak¿e pracowali¶cie w cieniu, zaciszu domowym do pó¼nych godzin wieczornych.

Za to wszystko Chwa³a wam Chwa³a.
regma
witam..
serce siê ogromnie cieszy gdy widzi te wszytskie pochwa³y w strone organizatorów....
...a to, ¿e niby ja mi³a... icon_redface.gif :D..hehe... to chyba lepiej juz szykowac ten stos... devil.gif ...i to z wielkimi p³omieniami<one tak mi³o ³askocz±>..
Sz.Sobolewski
No to i ja pozwole sobie zamie¶ciæ kilka fotek z bojówki usmieszek_11.gif
Milego ogl±dania ¿yczê loki08.gif
Fanfir
Przyciaganie ziemskie.jpg.... Wyglada jakby panowie podchodzili do skomplikowanego ruchu breakdance tongue.gif Moze maly spin na ziemi?
Rita
Impreza by³a ¶wietna. Oby tak dalej ! Co do sêdziów... Hm, mo¿e by wzi±æ te¿ ludzi z innych bractw?
Rita
A co do inscenizacji... Z WKPL wysz³o 5 osób, 2 w blachach, 2 z broni± paln± i Piku¶ z ³ukiem smile.gif I by³o super!
Myrmidon
Witajcie smile.gif ,
W Lêborku by³em niestety tylko w sobotê, ale i tak by³o super - turnieje widowiskowe, rozgrywane konkurencje ciekawe i niestandardowe, bardzo dobra zabawa blinkie.gif (równie¿ dla "mrocznej" publiczno¶ci licznie przyby³ej pomimo niezbyt przyjaznej aury), przepiêkne nagrody.
Widaæ by³o, ¿e organizatorzy w³o¿yli wiele serca w przygotowania.
Wszyscy startuj±cy w turnieju ³uczniczym wykazali du¿e umiejêtno¶ci, wolê walki oraz potrafili wraz z prowadz±cymi stworzyæ wspania³e widowisko. W mojej pamiêci na pewno d³ugo pozostan±:
- Maciej z Moraw - za stworzenie szczególnej dramaturgii podczas strzelania do sylwetki je¼d¼ca
- Donat - za walkê i ¶wietny wynik podczas dogrywki o zajecie pierwszego miejsca king.gif
Jeszcze raz dziêkujemy za zaproszenie, gratulujemy zwyciêzcom i mam nadziejê do zobaczenia za rok.
Przemek
_Magnus_
Dziekuje wszystkim za przybycie bawilem sie znakomicie bigsmile2.gif . Jesli cos nie bylo nie tak z kwaterami to przepraszam i mysle ze w przyszlym roku bedzie lepiej. Jeszcze raz dziekuje wszyskim i do zobaczenia jesli Bóg pozwoli w przysz³ym, roku pozdrawiam wszystkich. Dziekuje za wspo³prace i dzieki czlonkom HPWL za strania i wniesione serce do turnieju Dzieki
Mecenas
CYTAT(Rita)
A co do inscenizacji... Z WKPL wysz³o 5 osób, 2 w blachach, 2 z broni± paln± i Piku¶ z ³ukiem smile.gif I by³o super!

No to ¿e¶ Zbyszka spostponowa³a. Ja wiem ¿e on niedu¿y ale ¿eby tak ca³kiem Go nie zauwa¿yæ.....
Rita
Przepraszam! No to by³o nas 6 sztuk...
regma
Zbyszek...nieduzy ale jaki g³o¶ny... icon_cool.gif
Kazimierz
Bez urazy dla Zbyszka, ale to odwieczna zasada - im mniejszy tym g³o¶niejszy. Pozdrawiam porannych kogutów piêknie budz±cych "hakami" !!!
Najdiff
To kto¶ strzela³ rano ? I to z hakownic ? A ja nic ? hihihihihi
Kazimierz
A strzelali i to jak! Na pewno w sobotê rano, co do niedzieli nie jestem pewien.
Najdiff
Jakich cz³owiek mo¿e siê dowiedzieæ ciekawych rzeczy na temat turnieju na którym by³ :D Ja tam nic nie s³ysza³em smile.gif Ale wierzê na s³owo smile.gif
Rita
Strzelali pod oknami sali gimnastycznej, a potem weszli i zakrzyknêli gromko : Dzieñ dobry!
Najdiff
spa³em smile.gif Ale tak to jest jak siê cz³owiek o 5:00:00 k³adzie spaæ blinkie.gif
Mecenas
No tak! To ja projektujê, za³atwiam materia³, wykonanie, w d³ugie zimowe wieczory krêcê proch, targam wszystkie szpeje do strzelania potrzebne a potem ca³y splendor sp³ywa na Zbyszka. Nie masz na tym ¶wiecie szczê¶cia ni sprawiedliwo¶ci.
Rita
Anio³ pije piwo trzecie, Diabe³ mu zazdro¶ci... Przepraszam, nie mog³am siê powstrzymaæ. Tak sobie przypomnia³am, ¿e ja to ¶piewa³am w pi±tkow± noc... W±troba mnie jeszcze boli na samo wspomnienie icon_wink.gif
S³awomir z Giezkowa
By³bym wdzieczny gdyby kto¶ poda³ namiary na jakie¶ zdjecia z imprezy.
Najdiff
Galerie na stronach :

www.gwardya.swi.pl
www.rycerze.net

Oprócz tego trwaj± zapisy na film VHS smile.gif
Zapisy mailem do mnie smile.gif
najdiff@go2.pl
Hako
Witam.... po d³ugiej i nieprzewidzianej awarii komputera.
Serdecznie wszystkim dziêkujê za przybycie na nasz turniej. Wierzê, ¿e z³osliwa pogoda nie popsu³a wam wspania³ej zabawy. Gratulujê wygranym. Pozdrawiam pechowców. Zapraszamy ju¿ dzi¶ na rok przysz³y. I na koniec zdjêcia, które jak s±dzê doskonale oddaj± atmosferê tego turnieju.

ZRP Hako
Najdiff
Witaj Hako smile.gif
My równie¿ Ciebie serdecznie pozdrawiamy ca³± nasz± dwudzietko ósemk± smile.gif
Je¶li tylko nas zaprosicie to na 8734% bêdziemy. smile.gif
Mayris
Witam

Minê³o ju¿ trochê czasu od turnieju naszego...Gor±cy czas za nami. Wiêc gar¶æ uwagi wniosków na zimno, bez zbêdnych emocji.

1.Turniej ³uczniczy.

a. Niestety ze wzglêdu na warunki atmosferyczne musieli¶my zrezygnowaæ z konkurencji 3 w pólfinale: strzelania na skupienie. W zmy¶le naszym tu mo¿na by³o uzyskaæ du¿± ilo¶æ punktów i odrobiæ straty z eliminacji. Deszcz spowodowa³ jednak nasz± decyzjê o zrezygnowaniu z tej konkurencji. Jak siê potem okaza³o mogli¶my przeprowadziæ j± spokojnie, bo siê wypogodzi³o, ale wtedy turniej ³uczniczy by³ ju¿ w fazie fina³owej. Jasnowidza na stanie ¿adnego nie mamy i nie wiedzieli¶my, ¿e bêdzie ³adna pogoda smile.gif

b. W regulaminie zabrak³o informacji, ¿e trafienie w po³±czenie pól o ró¿nej punktacji zaliczane jest na korzy¶æ strzelaj±cego. Wydawa³o mi siê oczywiste, ale mój b³±d, juz skorygowa³em regulamin na rok przysz³y smile.gif

c. Strzelanie do króla - chyba za ³atwe - takie jest moje wra¿enie. Albo za dobrych uczestników turnieju mieli¶my, tylko jeden z nich zabi³ króla. Gratulacje Bobkovsky!

d. Konkurencja w finale Bieg ³uczniczy nie wprowadza³a znacz±cych zmian w klasyfikacji zawodników. By³a zaplanowana po to, aby odej¶æ od statycznego strzelania i urozmaiciæ widowisko dla publiczno¶ci. My¶lê, ¿e warto by³o. Publiczno¶æ reagowa³a ¿ywio³owo (jak na lêborsk± publiczno¶æ rzecz jasna smile.gif ), choæby jak Pawe³ rzuca³ oszczepem do kuk³y N razy. A dodawa³o to emocji strzelaj±cym. Tu musimy czas skróciæ i inaczej punktowaæ strzelanie do pacynkowego rycerza.

e. My¶lê, ¿e druga konkurencja fina³u - strzelanie do je¼d¼ca by³ niesamowity. To co robili ³ucznicy aby nie trafiæ w konnego zosta³o uwiecznione na fotografiach dla potomno¶ci smile.gif Szczególne wyrazy wdziêczno¶ci nale¿± siê Maciejowi Morawcowi za dramatyzm i wra¿enie artystyczne

2. Konkurs inscenizacji. Jak wy¿ej, kto¶ pisa³, szkoda, ¿e tylko dwie by³y. Mieli¶my w¶ród jurorów nawet pani± zajmuj±c± siê zawodowo teatrem.

3. Inscenizacja szturmu na mury miasta. Niestety znów pogoda i po¶lizg w programie, nie da³y nam szans przeprowadziæ odprawy dowódców. Bêdziemy o tym pamiêtaæ za rok.
I mam nadziejê, ¿e nos ca³y. Szymon z Malty mówi³, ¿e dobrze lekarz zszy³, ¿e nawet blizny nie bêdzie smile.gif. Nie wiem czy to dobrze czy ¼le?

4. Turniej bojowy. Po naradzie z uczestnikami prze³o¿yli¶my turniej na niedzielê, tak¿e ze wzglêdów pogodowych i w trosce o sprzêt i zdrowie zawodników.

a. Sêdziowanie by³o, jest i bêdzie kontrowersyjne. Sêdzia nie jest w stanie zauwa¿yæ wszystkiego i aby to wychwyciæ potrzebne s± kamery – ale wtedy to bêdzie nie wiem co przypominaæ… Jednak podoba³o mi siê zachowanie sêdziów - widaæ by³o, ¿e podejmuj± decyzje, a publika nie ma na to wp³ywu. I tak powinno byæ. A to, ¿e siê mylili… Cóz nikt nie jest doskona³y. I ponownie chcia³em podziêkowaæ Sêdziom, za ich pracê, która jak widaæ bardzo niewdziêczn± jest.

b. Wyk³ócanie siê o trafienie – jak kto¶ wy¿ej pisa³ – cios poni¿ej pasa.

c. Niestosowanie siê do decyzji sêdziów – jaka by nie by³a poprawna czy nie – poni¿ej krytyki.

d. „Impreza by³a ¶wietna. Oby tak dalej ! Co do sêdziów... Hm, mo¿e by wzi±æ te¿ ludzi z innych bractw?” Rita, a wiesz niez³y pomys³. W sumie jeden sêdzia by³ niezrzeszony, drugi mia³ byæ te¿ czê¶ciowo z innego Bractwa, ale zaniemóg³ rano (na jak±¶ kobiec± przypad³o¶æ jak tak s±dzê smile.gif ), ¿e musieli¶my na gwa³t znale¼æ sêdziego. Nie by³ dobrze przygotowany, bo pól godziny przed bojówk± wynik³ problem z oryginalnym sêdzi±. St±d byæ mo¿e czê¶æ pomy³ek wynika z tego faktu. A wracaj±c do Twego pomys³u Rita. Masz racjê, mo¿e znajdzie siê jaki¶ ¶mia³ek, b±d¼ kilku, który bêdzie chcia³ posêdziowaæ bojówkê w przysz³ym roku. Wiêc. Powiem krótko. Szukam chêtnych – proszê do mnie na prima napisaæ, je¿eli taki ¶mia³ek bêdzie.

5. Soulka. To, ¿e ludzie na siebie prychaj± to normalna sprawa. Nienormalna jest natomiast brak wyja¶nienia i porozumienia po k³ótni. A tego ju¿ nie napisa³a¶… Powiem Ci jedno – niektórzy cz³onkowie naszego Hufca spêdzili mnóstwo czasu i wykazali wiele zaanga¿owania na przygotowanie tego turnieju. Nie dziwiê siê, ¿e puszcza³y nerwy, kto¶ burkn±³ na kogo¶, odezwa³ siê nie tak jak powinien, kto¶ mia³ do¶æ wszystkiego W ferworze pracy, czêsto do pó¼na w nocy byli przemêczeni i podenerwowani. Chcieli, aby wszystko wysz³o jak najlepiej, dlatego by³y nieporozumienia. Powiem tak, aby wiele nie pisaæ. Organizuj co¶ przez 4 tygodnie po kilkana¶cie godzin dziennie, ca³y czas z tymi samym lud¼mi. Nie bêdziesz ich mia³a dosyæ?? Ja mia³em. Ale pomimo tego potrafili¶my doj¶æ do pewnego porozumienia i zmobilizowaæ siê, choæ niektórym „nogi siê rozje¿d¿a³y”, bo pomagali im inni kiedy mieli z³y dzieñ. Czy to dobrze czy ¼le oceñ sama…

Có¿ to chyba tyle tego co znale¼li¶my i nadaje siê do napisania na forum smile.gif . Je¿eli macie jeszcze jakie¶ konstruktywne uwagi, proszê napiszcie. Pozwoli nam to na lepsze przygotowanie turnieju w przysz³ym roku i unikniêcie wpadek oraz nieporozumieñ.

Na sam koniec pragnê podziêkowaæ mojej dru¿ynie za wk³ad w³o¿ony w zorganizowanie imprezy, za to ¿e w³o¿yli¶cie w III Turniej Rycerski Jarmarku ¶w. Jakuba w Lêborku swój czas, swoj± pracê i przede wszystkim swoje serce, aby turniej wygl±da³ tak jak wygl±da³. Wiem jak ciê¿ko pracowali¶cie i ile Was to kosztowa³o, Dziêkujê, bez Was nie uda³oby siê tego zrobiæ.
jasmin
Wiecie, na slasku jest taki jeden, co jak przyjedzie na turniej, to leje ... na nasz go nie zaprosilismy. I bach - sam wiesz, jaka byla pogoda. Musicie sie po prostu rozejrzec, co to jest za gadzina, co uroki wam rzuca na pogode i po problemie.

Pozdro!
Lestek 'h.Gryf'
Witam!
Podsumowuj±c lêborski Turniej faktycznie nale¿y przyznaæ, ¿e wiele powinno siê zmieniæ. Podobnie jak sêdziowie turnieju bojowego (równie¿ ci niedoszli) powinni byæ napiêtnowani, tak te¿ i prezentacja bractw powinna ulec poprawie.
Pozdrawiam.
Hako
Z ca³± moc± podkre¶lam, do wiadomosci wszystkich (po dwukrotnym zwróceniu uwagi), DRU¯YNA WOJÓW POMORZA GDAÑSKIEGO wraz z NAMIESTNIKIEM na Turnieju w Lêborku by³a.....Mea Maxima Culpa. Ju¿ b³êdu tak niewybaczalnego nie pope³niê nigdy, o ile ....skleroza tak charakterystyczna dla mojego wieku znów mnie nie dopadnie.

ZRP Hako
Ciwun
Witam!

Link prowadz±cy do galerii zdjêæ z III Turnieju w Lêborku http://www.relaz.o2.pl/forum/index.php?showtopic=1831

Pozdrawiam
Smok Migu¶
Witam, wrzucilem 10 fotek z Turnieju w Leborku, zapraszam na

www.kasztel.waw.pl
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.