Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Nasze pie¶ni
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Stron: 1, 2
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Naucz siê i nam zademonstrujesz w Czersku lub na Grunwaldzie. Mo¿liwe, ¿e przejdzie. No i tych Bo¿ych Bojowników kto¶ musi nam zademonstrowaæ, coby siê nauczyæ. Aha przed demonstracj± podajcie mi teksty które mam podrukowaæ do nauki. Wydrukujê siê oko³o dziesiêciu sztuków na spotkanie;-) .

A jako, ¿e g³ównie odtwarzamy krzy¿oków to i nastêpnej niemieckiej trza by by³o siê nauczyæ. A mo¿e lepiej niemieckiej ni¿ ³aciñskiej?

Pa
Kacper
Sugerujê uczyæ siê wszytskiego co wpadnie w rêce. Piosenek niemiecki, ³aciñskich, ruskich, polskich.. s³owem wszystkiego bo zbyt ma³o ich jest chyba by¶my siê mogli ograniczaæ.
Hever
CYTAT(Wo³czko)
Zauwa¿, ¿e ta pie¶ñ jest jest srasznie smêtna. My¶lisz, ¿e przy piwie bêdzie nam siê chcia³o wa³kowaæ bez przerwy pie¶ni religijne.
Je¿eli juz jeste¶my przy ³acinie, to moze chocia¿ Carmina Burana siê pouczmy.

Zawsze warto siê nauczyæ i oprócz polskich zab³ysn±æ king.gif pie¶niami po ³acinie, niemiecku.
S³odziutki
CYTAT
Zawsze warto siê nauczyæ i oprócz polskich zab³ysn±æ  pie¶niami po ³acinie, niemiecku.

Dok³adnie smile.gif
Czarny
He he Z niemieckich to polecam Sieg Heil Viktoria albo Waffen SS - Unsere Garde szczerba.gif Pasuje? blinkie.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Mam nadziejê, ¿e ju¿ prawie wszyscy znaj± tekst "Christ ist erstanden". Mi to ju¿ po nocach siê ¶ni. Niestety melodia mi wylecia³a z g³owy i siê nauczy³em tego jako wiersza bigsmile2.gif .

Dobra. Zbli¿a siê Czersk. Co wydrukowaæ do nauki na tej imprezie? Na pewno Bo¿ych Bojowników i jak±¶ niemieck±. Któr±? Oczywi¶cie melodia musi byæ znana.

"Christ ist erstanden" bêdziemy ¶piewaæ podczas przemarszów do "Jakubowych Wód"? Prawda?

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Za³o¿y³em ¶piewniczek tóry niebawem siê wype³ni. W³±czyæ g³o¶niki i uczyæ siê:
http://rzezniczek.lh.pl/index_piesni.htm

Pa
Adam
Nie wiem jak innym ale u nie jakos nie chce sie odtwarzac dzwiek ;-((
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Sprawdza³em na trzech komputerach - dzia³a. icon_wink.gif

Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.