Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Rota ¶w Jakuba - symbole, nazwy...
> Prywatne Inicjatywy > Rota ¶w Jakuba
Stron: 1, 2
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

OKi.

Co do Badgesów. S± nastêpuj±ce opcje:

1) Zbale¼æ cz³owieka który wykona foremkê i robiæ je samemu. W tym wypadku jest pewno¶æ, ¿e nie trafi± poza Rotê i bêd± unikalne.
2) Zamówiæ np. u Pysiaka Badgesy i rozprowadziæ je po Rocie. Na pocz±tku zamierza³em sam zakupiæ u niego oko³o 40 badgesów i samemu je rozprowadziæ. Ale zamówi³em blachy u Puchatka i czeka mnie wydatek oko³o 2500 PLN icon_cry.gif . Tak wiêc sam na razie jestem zamro¿ony z kas±. Opcja by mog³a wypaliæ dopiero w okolicach Wiosny, no chyba ¿e znalaz³by siê dobroczyñca który by zakupi³ te badge i rozprowadzi³ po ludziach.
3) Zamówiæ np. u Pysiaka Badgesy, podaæ mu listê osób które mog± takie zakupiæ i zamawiaæ u niego indywdualnie.

Co wy na to? Jakie¶ propozycje?

Pa
Karolina
Mam wra¿enie, ¿e ta statnia opcja jest najrozs±dniejsza i ju¿ w kilku przypadkach z powodzeniem stosowana (Rota Pana Kacpra, Gut Geszeft Klub, badgesy bractwowe...) Szczegó³y najlepiej omówiæ z samym Pysiakiem
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Rozmowy wstêpne i wstêpne negocjacje by³y z Pysiakiem ju¿ prowadzone na Wojnie Stuletniej i w Chudowie. Przy jednorazowym zamówieniu jest jakowa¶ zni¿ka, przy indywidualnym kupowaniu jest ciut dro¿ej. Ale to s± niezauwa¿alne ró¿nice.

Pa
Bart
Hej!

Wezwany do tablicy wypowiadam sie. smile.gif Co do wzoru znaczka. moim zdaniem najrozs±dniej wygl±da zaproponowany przez Ewê. Znaleziono przynajmniej 6 ró¿nych plakietek z przedstawieniem postaci ¶w. Jakuba na muszli. Czyli umieszczaj±c na muszelce wizerunek ¶wiêtego z interesuj±cego Was obszaru otzrymacie wzór ca³kiem poprawny historycznie a przy tym oryginalny. Postaram sie zamie¶cic tutaj, labo przes³aæ do Rze¼niczka zdjecia tych oryginalnych znaczków. Aha. Na ¿adnym z tych znaczków ¶w. Jakub nie ma aureoli. Jedynie kapelusz.
Co do zamawiania wzorów. Heh. Trochê niezrêcznie mi siê wypowiadaæ. Powiem tylko, ¿e plakietek na zamówienie specjalne nie rozprowadzam poza zamawiaj±cych. Wykonuje okre¶lon± ilo¶æ na konkretne zamówienie grupy/osoby i koniec. smile.gif

Zdrufko
Bartek

P.S.: No to nie ma wyj¶cia, teraz jestem ju¿ znany jako Pysiak. icon_cool.gif
Bart
Witam!

Zdjêcia oryginalnych znaczków znajdujê siê ju¿ u Rze¼niczka.

Zdrufko
Bartek
Czarny
J...aæ tê aureole Pedalska jest do bólu
EwKa
Ha!!! Po przejzeniu ikonografii juz wiem czemu nie bylo aureoli-rondo od kapelusza ukladano tak aby sugerowalo aureole...sprytne! Z drugiej strony Sw. Jakub w herbie i pieczeciach miejskich stracil aureole po XVw.
Spaszatoros
Dawno siê nie wypowiada³em wiêc offtopicowo ble ble ble... To co, zamówmy se w koñcu tego bad¿a!? Ja chcê teraz, ju¿, ju¿!!! Zamówmy se bad¿a z serduzkiem, albo kwiatkiem. Wszyscy bêdziemy wiedzieli, ¿e to o nas chodzi, a jaka s³odycz bêdzie... dobra wiem... bredze... Pozdrawiam fszystkich!!! heart.gif heart.gif heart.gif jester.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Oto wzory:

Zanim jednak zaczniemy wybieraæ, poproszê o info które s± datowane na koniec XIV wieku lub pocz±tek XV wieku.

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Witam ponownie. bigsmile2.gif

I jeszcze cztery wzory:
Bart
Hej!

Przepraszam, ¿e sie nie odzywa³em. Nie by³o mnie w domu przez jaki¶ czas. To datowanie po kolei. Znaczki z:
Jakub1: 1375-1475 (znaczek po prawej 1375-1425)
Jakub2: 1450-1500
Jakub3: 1450-1500
Jakub4: 1450-1500
Jakub5: 1450-1500
Jakub6: 1450-1500
Jakub7: 1450-1500
Jakub8: te znaczki sa kiepsko opisane. (z innej ksi±¿ki) Generalnie s± to wykopaliska z Londynu datowane na lata od 1270 do 1400. Jak ca³a warstwa archeologiczna. Chocia¿ te numerowane 250d i 250e wydaj± sie byæ nieco pó¼niejsze ni¿ 1400 patrz±c na poprzednie znaleziska i ich datowanie.

Zdrufko
Bartek
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Proponujê wzór "Jakub 1" ten po lewej na górze. Datowanie jak w mordê strzeli³. Dodatkowo proponujê ¿eby nie dynda³ na jednym uchwycie wykonaæ dwa otworki na dole jak w przyk³adzie " Jakub 4". Czy wszyscy siê zgadzaj±? Inne propozycje?

Pa
EwKa
Ty tu jestes szefem:) A tak powaznie to "jakub 1" jest swietny, bo i forma muszli jest wyrazna i postac swietego jest widoczna dobrze.
vroobell
Jak dla mnie git. Pytanie teraz do Pysiaka: kiedy i po ile? bigsmile2.gif
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Po ile to jest uzale¿nione od tego czy wezmê wszystkie i rozprowadzê po Rocie. Wtedy wychodzi najtaniej - wiadomo hurtownik. cool.gif Dobra zaczynam siê dogadywaæ. icon_wink.gif

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

No to zamówione. Zap³acê z w³asnej kieszeni. Zamówi³em 35 sztuk po 8 z³otych ka¿da. I po 8 z³otych je rozprowadzê. Nic na tym nie zarabiam gdy¿ wspó³praca z wami to czysta przyjemno¶æ. tongue.gif

Pa
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Ju¿ pierwsze wzory s±. Wydaje mi siê, ¿e te po prawej z otworkami na dole bêd± w sam raz. Co wy na to? Podobaj± siê?

Pa
Bart
Tak, tak! Podobaj± nam siê, s± genialne! cool.gif

Zdrufko
Bartek
Czarny
Hej Masz racjê Rze¼nik smile.gif Fachowe s± Pozdrawiam
Spaszatoros
A gdzie serduszko?! angsad.gif

Serio, superowe s±.
Marcus Aurelius Carnifex
Haj!

Og³aszam oficjalnie, ¿e ruszy³a sprzeda¿ badgów. S± piêkne! Ju¿ kilka osób na Oporowie sta³o siê posiadaczami takowych. Cena tak jak pisa³em 8 z³ociszy za sztukê. Przy wysy³ce nale¿y doliczyæ koszty przesy³ki. Zamówienia zbieram na PW.

Ps. Serduszek jeszcze nie ma. icon_neutral.gif

Pss. Jak te rozprowadzê, to zacznê siê zastanawiaæ nad badgami dla poszczególnych sekcji. A na razie "serduszka" rotowe.

Pa
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.