CYTAT(Shab)
Hyhy, no i po imprezie ;-)
Coz mozna powiedziec - Wivat Vasa, Wiwat Gniew, Witat Alarmtech!
(no ale lepsze to od McDonalda
)
Tak przy okazji, moglby jaki¶ zacny waszmosc
, podaæ mi tekst wspania³ej pie¶ni, zaczynajacej sie od slow "Hej koby³ka by³a by³a", któr± na ustach nios³a polska szlachta wyruszajac w swawolnym szyku na pole bitwy, bic szweda?
(pytam sie, gdyz mialem na imprezie jedynie range turysty
, a piesn przypadla mi do gustu
)
Za rok wygramy
(bo ja tam bede
)
Co¿ spiewaly to Swawolne Wieprze i my Wipy (£ajpi) których to one (te wieprze) nas gosci³y w swoim pokoju. I odtwarzali¶my nie szlachtê, a kozactwo, które wiernie s³u¿y Rzeczypospolitej trojga narodów.
Nie chodi³o o koby³ke tylko o hori³ke czyli nasza ukochana wódzie :P Przecie¿ to takie oczywiste
A tekst leci tak:
"Hory³ka" Ej hory³ka bi³a, bi³a, Ej, hory³ka bi³a, bi³a; Ej hory³ka bi³a, bi³a, Jak ty mene¿ pojui³a. Ej hory³ka bi³a, bi³a, Jak ty mene¿ pojui³a! Ja za tebe sryb³o, z³oto, Ja za tebe sryb³o, z³oto; Ja za tebe sryb³o, z³oto, A ty mene buch w bo³oto! (bis) Ja za tebe sryblniaki, Ja za tebe sryblniaki; Ja za tebe sryblniaki, A ty mene w budziaki! (bis) Hej, hory³ka z buraka, Hej, hory³ka z buraka; Hej, hory³ka z buraka, Robysz mene w duraka! (bis) Ja za tob± a¿ do Lwowa, Ja za tob± a¿ do Lwowa; Ja za tob± a¿ do Lwowa, A ty mene buch do rowa!(bis) Ja za tob± do Warszawy, Ja za tob± do Warszawy; Ja za tob± do Warszawy, A ty mene buch do trawy! (bis) Ej hory³ka bi³a, bi³a, Ej, hory³ka bi³a, bi³a; Ej hory³ka bi³a, bi³a, Jak ty mene¿ pojui³a.(bis)
Tak dla u³atwienie tekst jest tak jak chyba powino sie go spiewaæ.