Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Filmy które warto zobaczyæ
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Film
Stron: 1, 2
godfrid
Battle of Shaker Heights

Osobom zainteresoanym odtwarzaniem IIWW polecam lekki filmik pt. The Battle of Shaker Heights, glownym bohaterem jest osobnik bawiacy siê w IIWW i wokó³ tej zabawy te¿ krêci siê akcja tego filmiku.
Kacper
B³azen i Królowa

Film czechos³owacki z 1987r. Kostiumy s± ¶rednie pod wzgledem historyczno¶ci, która wogóle zosta³a potraktowana do¶æ umownie. Mimo to film jest jednym z 10 najlepszych jakie widzia³em. Ca³kowicie zmieni³ moje wyobra¿enie o funkcji b³azna. Polecam gor±co. Mo¿liwe ¿e puszcz± w Europa europa, tam czesto daja powtórki.
Pozdrawiam
Kacper
Smok Migu¶
Zabiæ króla

Witam,
polecam ten film, krazy po Canale+. Wspaniale stroje, i troche historii Anglii w skrocie, gdy raz jeden byla republika. Wspaniala postac Cromwela i jego ewolucja, od bogobojnego szlachcica do lorda protektora Anglii. Szkoda tylko, ze pokazano go wlasciwie od zlej strony, bo Anglia zawdziecza mu bardzo duzo dobrego. No moze poza tym, ze krwawo podbil Szkocje i Irlandie.
Maciek Szopa
Piraci (1986)

Krytcy czêsto uznaj± ten film za najgorsz± produkcjê Romana Polañskiego. Osobi¶cie uwa¿am, ¿e to jedno z jego najwiêkszych dokonañ. Scenografia na pe³nym wypasie, chyba nawet zatwardziali krytycy ró¿nych historycznych dfrobiazgów nie maj± siê do czego przyczepiæ. Co s±dzicie o tym filmie?
Antonio de Bellial
Ермак (1996)
Jermak Timofiejewicz - ataman kozacki, który wyprawi³ siê na Syberiê.

Ермак. Х/ф в ролях Виктор Степанов, Ирина Алферова, Никита Джигурда и Евгений Евстигнеев. Россия, 1996 год

Jermak Timofiejewicz, ataman kozacki, który wyprawi³ siê na podbój Chanatu Syberyjskiego prawdopodobnie w 1581-1584 (wiêcej na temat postaci znajdziecie na stronach rosyjsko jêzycznych w powy¿szych linkach).

re¿yseria Vladimir Krasnopolsky, Valeri Uskov
scenariusz Vladimir Krasnopolsky, Anatoli Ivanov
zdjêcia Viktor Yakushev, Aleksandr Ryabov
muzyka Vladimir Terletsky, Leonid Afanasyev

film produkcji rosyjskiej, trwaj±cy 245 minut, znany tak¿e pod niemieckim tytu³em "Jermak - Ein Kosakenataman erobert Sibirien", 124 min.

Wasilij Iwanowicz Surikow (1848-1916), obraz przedstawiaj±cy "Podbój Syberii przez Jermaka".

Cmok z Dzia³dowa
Taegukgi hwinalrimyeo wojna koreañska

Polecam film.

polski tytu³ to Braterstwo broni.

co¶ w stylu Szeregowca Ryan'a Czy Kompanii Braci.

Jednak film koreañski, nieco inne podej¶cie, inne zachowania. Czasem niektóre dzia³ania Koreañczyków mog± byæ dziwne. W zasadzie poza wstêpem, który mo¿e w zamierzeniu mia³ na¶ladowaæ wzorce amerykañskie reszta filmu nie jest do koñca przewidywalna.

Historyczno¶ci nie oceniam.
Rabiega
Zacznê, jako gospodarz :
Aleksander Newski - monochromatyczna klasyczna staroæ z jedynym w swoim rodzaju t³em muzycznym.

Rabiega
Lecheor
Fritz Lang, Die Nibelungen: Siegfried und Kriemhilds Rache

Arcydzie³o i ju¿.
Purvis
Walc z Baszirem

http://www.filmweb.pl/f479844/Walc+z+Baszirem,2008

NIby siê nie wi±¿e, ale mo¿e kto¶ ma ochotê rekonstruowaæ OWP, albo Sayeret Matkal...
Poza tym film madry, gorzki i , paradoksalnie, lekko podany. oprócz koñcowych dwóch minut....
Polecam
Uther32
A ja polecam Reckoning - Rachunek sumienia, a¿ siê dziwiê, ¿e jeszcze nikt o nim nie wspomnia³ na forum.

Pozdrawiam,

Uther
Bryan (Mettivs Naevivs Corax)
Arn Krzy¿owiec - http://www.imdb.com/title/tt0837106/.
II polowa XII wieku. Jeden z lnajepszych pod wzgledem oddania realiow filmow o sredniowieczu, jakie widzialem (choc, rzecz jasna nie pozbawiony bledow).
Wojgniew
1066: The Battle for Middle Earth

Produkcja dokumentalno-fabularna, zrealizowana przy udziale brytyjskich re-enactorów z narracj± Iana Holma.
Mo¿na sobie obejrzeæ on-line http://www.channel4.com/programmes/1066 , ale tylko przez najbli¿sze 30 dni.
Agata Witkowska
Zabójstwo Henryka IV

Witam
film wszed³ na ekrany na wiosnê. W roli tytu³owej Arnaud Bedouet.
Jest to opowie¶æ o ostatnim dniu zycia króla Henryka IV. Poniewa¿ od d³ugiego czasu interesujê siê t± postaci±, bardzo chcia³abym ten obraz zobaczyæ. Po zapoznaniu sie z trailerem mam jedna uwagê: Ravaillac nie by³ taki czy¶ciutki w momencie rozrywania koñmi...ale to szczegó³.

Qvintvs Grattivs Medicvs
Valhalla Rising (2009)

Witam!
Czy kto¶ z Was wie co¶ wiêcej na temat tego filmu?
http://www.youtube.com/watch?v=WcFOSfaCNec...&playnext=1

S£AWA ... NA WIEKI!!! warrior.gif
brat Bule
Ja polecam film "Trzy królestwa" (Red Clif), prócz tego ¿e genera³owie s± wysokolevelowymi postaciami i maj± po 3 pkt ¿ycia. Da siê obejrzeæ i jest naprawdê fajny.
Jan III
A wracaj±c do tematu, mamy serial ,,przy³bice i kaptury''. Mi³o siê ogl±da, choæ s± niedoci±gniêcia.
Purvis
Nie wiem, czy to ³apie siê na europejskie ¶redniowiecze, ale "Mongo³" jest fajnym filmem.
brat Bule
£apie, je¶li chodzi o ten film Mongol na WIki, jednak¿e jest w nim duuuuuu¿o BOMBASów, natomiast jesli chcecie obejrzeæ indian na stepie proponujê ten film: Genghis Khan: To the Ends of the Earth and Sea. Oba s± mocno mroczne, jednak¿e ten drugi ¿eby by³o ¶mieszniej ma w wiêkszo¶ci scenografiê bardziej "historyczn±", co wcale nie zmienia sytuacji ¿e mongo³owie w niej s± krystalicznie czy¶ci i wygl±daj± jak indianie smile.gif.

Ogólnie rzecz ujmuj±c, poziom Ospreyowski, jak kogo¶ zobaczymy w ten sposob zrobionego... bic.gif
Blackclav
Witam

S³yszeli¶cie o serialu " Pillars of the Earth " je¶li nie to polecam do obejrzenia, jest to serial 8 czê¶ciowy, czas akcji ¶redniowiecze 1120 rok. nie bêdê tu opowiadaæ o czy jest, tylko napomnê ¿e jest o konflikcie miêdzy królem a ko¶cio³em , ko¶cio³em a ko¶cio³em i walka o tron.

Polecam, mo¿e komu¶ siê spodoba

pozdrawiam
Anielka
do ¶miechu 1409 afera na zamku bartenstein, gdzie poza za³o¿on± dawk± humoru jest jeszcze humor mroku
do poogl±dania dziwiê siê, ¿e nie pojawi³ siê tutaj tytu³ naszej niemal frehowej, a na pewno RR-owej produkcji czyli dawno temu w i³¿y.
nie wspominaj±c o wielu ciekawych produkcjach nie koniecznie najnowszych i nie koniecznie hollywood+tajlandia+tajwan. europejskie kino tutaj przede wszystkim, du¿o te¿ teatru (ot choæby kilka udanych ekranizacji dzie³ wybranych szekspira gdzie siê popisali ludzie od scenografii i strojów by³o zrobione - anglicy rzecz jasna).
do¶æ ciekawie wygl±da ekranizacja kolor magii wg prachetta, z tym, ¿e to nie ¶redniowiecze i trzeba wiedzieæ co nie jest fantasy;)
Z±bek
Pozwolê sobie wtr±ciæ ¿e Królestwo Niebieskie(dziwie siê ¿e nie wymienione), Valhalla Rising no Stara Ba¶ñ. Nie wszystkie mo¿e maj± wiele wspólnego z realiami, ale klimat jest utrzymany i przyjemnie siê ogl±da. NA smaczek wieczorem Go¶cie Go¶cie te¿ mog± byæ ;P
Mario_HH
Ja siê nie dziwiê, ¿e Królestwo niebieskie jest nie wymienione...
Wszak mówiæ mieli¶my o dobrych filmach raczej...
Za to bez wahania dodajê Monty Python and the Holy Grail smile.gif
brat Bule
Co do królestwa to jedynie wersja re¿yserska (to tak jak ogl±daæ wied¼mina :P film, a nie serial).
Finkenberg
By³a niegdy¶ fajna ekarnizacja cyklu 7 powie¶ci Maurice Druona "Królowie Przeklêci", zaczynaj±ca siê od spalenia J.de Molay.

Z tym, ze nie wersja z 2005 co jest opisana http://www.filmweb.pl/serial/Królowie+przeklêci-2005-258938 tylko z 1973.

Nie nalezy zapominac o dzielnym "Gniewku, synu rybaka" na podstawie ksi±zki Aliny Korty nakrêconym od nowa jako "Znak Or³a" z równie jak pierwowzór kiepskimi kostiumami, ale za to jeszcze gorsz±, uproszczon± fabu³±, choæ lepszymi widoczkami. Ale spoko - przy "Przy³bicach i kapturach" to "Znak Or³a" to niemal realizm :-)
Baldandevil
By³ kiedy¶ taki film telewizyjny ogl±da³em go za ma³olata (jakie¶ 18 lat temu) na Vhsie- by³ z tego co pamiêtam na 2 kasetach a tytu³ nosi³ "W kurzu i we Krwi" ale nie mam 100% pewno¶ci czy s³owo w s³owo.
JuanMiguel
Wartym obejrzenia jest te¿ film z serii "Wielcy wodzowie" o Ryszardzie Lwie Serce.
LordBartko
Polecm film "Dawno temu w I³¿y" film nagrany przez amatorów ale jak na amartorska produkcje to jest bomba.
Adrian £uczak
Tak naprawdê byæ d³u¿ej w Reko np. XII-XV wiecznym i nie znaæ filmu "Dawno Temu w I³¿y" to po prostu wstyd smile.gif
AndrzejM
M³odemu Koledze oraz innym frehowiczom zainteresowanych tematem I wojny ¶wiatowej polecam zdecydowanie:

http://www.cyfraplus.pl/program/?full/osta...IS-201102092055

zw³aszcza, ¿e aktualnie do obejrzenia. Cykl kilku odcinowy, co kilka miesiêcy wznawiany.
Na kana³ach popularno naukowych, typu National Geographic, History, Discovery czy Planete od czasu do czasu pojawiaj± siê ciekawe programy na ten temat.

Spo¶ród filmów fabularnych zdecydowanie "Asy przestworzy" - to klasyk, do tej pory absolutnie nie zdystansowany przez inne filmy o lotnikach Wielkiej Wojny (twórcy "Czerwonego Barona" i "Flyboys" powinni siê schowac w beczkê po ¶ledziach. Na marginesie - jako dziecko, w latach 70-tych oglada³em w telewizji film "Richtchoffen and Brown" - stawiam dobre kropelki temu, kto mi go udostêpni na DVD lub jakimkolwiek no¶niku), jakkolwiek sposród niemieckich maszyn autentycznie wygladaj± w tym filmie jedynie Fokker E III oraz, bodaj¿e, Pfalz D XIII. Jak ka¿dy film zawiera nieco ubarwieñ, mimo to sceny lotnicze w tym filmie to uczta dla oczu, za¶ fabu³a zwiêz³a i wiarygodna.

Inne doskona³e filmy to obydwie ekranizacje "Na zachodzie bez zmian", z roku 1930 (zw³aszcza!) i 1979, niez³y "Okop" z Danielem Craigiem oraz "Kompania K" , sporo s³abszy "Zaginiony Batalion", skandaliczne: ""Gunbus", "Krzycz±c na diab³a".
Z ostatnich lat spore wra¿enie zrobi³ na mnie J-P Jeuneta "Bardzo dlugie zarêczyny", który pomimo kilku ewidentnych wpadek logicznych i faktograficznych jest dla mnie pere³k±.

Na zdrowie, AM.
Przemek z Dzia³dowa
Moim zdaniem warto obejrzeæ dziesiêcio odcinkowy serial Gra o Tron . Nijak siê ma do historyczno¶ci ale mi przypad³ do gustu.
Pozdrawiam.
MagicWojtek
wow..niesamowita animacja o lêborku

http://www.youtube.com/watch?v=w4IKVomhwbo
Józef
Witam.
Syn mój ma 26 lat , córka 19.
Uwa¿aj±c za mój obowi±zek opowiada³em moim dzieciom wielokrotnie o wydarzeniach stanu wojennego.
Moje bolesne wspomnienia zwi±zane z tamtym czasem doprowadzi³y jak mniemam , do zrozumienia przez moje dzieci problematyki tamtych czasów.

Pod choink± miêdzy innymi prezentami od dzieci , znalaz³em film :
"Czarny czwartek Janek Wi¶niewski pad³"
re¿yseria : Antoni Krauze

Serdecznie namawiam do obejrzenia tego filmu - pozwoli on m³odym ludziom spojrzeæ na rzeczywisto¶æ przez pryzmat prawdy historycznej ,
której w naszych czasach tak niewiele.
Poza tym , mo¿na uznaæ ten film za niez³± rekonstrukcjê historyczn±.
Ostrzegam , ¿e pocz±tek filmu nie obfituje w akcjê , ale jest niezmiernie wa¿ny dla zrozumienia ca³o¶ci problematyki.

pozdrawiam
Dawid DeCha
Witam. Ja z kolei polecam film "TIME-LINE" z 2003 nie wiem czy ju¿ kto¶ wspomina³ na forum o tym filmie jednak nie natrafi³em na jego ¶lad w wyszukiwarce:) niemniej jednak film przyzwoity, oczywi¶cie zawsze znajdzie siê kilka nie doci±gniêæ w filmach tego typu ale da siê obejrzeæsmile.gif W sam raz na wieczór gdy nie wiecie co ze sob± zrobiæ. Wiêcej mo¿ecie sobie zobaczyæ tu http://www.imdb.com/video/screenplay/vi1342046489/ , http://www.youtube.com/watch?v=wg_uk4-n_VQ , http://www.imdb.com/title/tt0300556/

Polecam i Pozdrawiam Dawid
maeve
"Nie nalezy zapominac o dzielnym "Gniewku, synu rybaka" na podstawie ksi±zki Aliny Korty nakrêconym od nowa jako "Znak Or³a" z równie jak pierwowzór kiepskimi kostiumami, ale za to jeszcze gorsz±, uproszczon± fabu³±, choæ lepszymi widoczkami. Ale spoko - przy "Przy³bicach i kapturach" to "Znak Or³a" to niemal realizm :-)" - post Finkenberga.

Jak "Znak or³a"obejrza³am z zaciekawieniem, przymykaj±c oko na kostiumy ( w koñcu w latach '70tych, czy '80tych nie by³o chyba a¿ tak wielu wiadomo¶ci o historycznych ubiorach), tak "Przy³bice i kaptury" mnie powali³y. Dotar³am do trzeciego odcinka i dalej po prostu ie mogê przetrawiæ bardzo dziwnej fabu³y, niewyt³umaczalnych rozwi±zañ sytuacyjnych, nie mówi±c o strojach. Kobieta zasuwaj±ca w szpilkach po krakowskim bruku prze¶laduje mnie do dzi¶ devil.gif
Roar
¦redniowieczna Europa

my¶lê ¿e warto obejrzeæ cykl dokumentalny na temat ¶redniowiecza
podsy³am linka z pierwszym odcinkiem
http://www.youtube.com/watch?v=FbtyjDtwfR8...feature=related
semen
A jak oceniacie "Filary Ziemi" serial nadawany w ¶rody w TVP 1?
Purvis
"Filary ziemi"? Za tym filmem przepada i moja mama, i mój syn. Przy czym dziesiêciolatek czê¶ciej wrzuca komentarze w stylu "Phi, ocynk na kolczudze", albo " przecie¿ wtedy tak siê nie nosili" ;)
Niemniej serial zdobywa popularno¶c, ma wartk± akcjê, wyrazistych bohaterów i chyba ma szansê zostaæ dla m³odego pokolenia tym ( przy zachowaniu skali) czym by³ "Robin Hood" dla nas smile.gif
Indar
Robin of Sherwood oczywi¶cie, nie te plugawe co¶ lec±ce swego czasu na Polsacie.
Purvis
Oczywi¶cie tak. Ew. "Faceci w rajtuzach" ;)
robert w. Wielki
"Facetów.." ogl±da³em niedawno, po latach. Ju¿ nie ¶miesz± icon_sad.gif ale za szczyla, byli spoko.
Warta polecenia jest moim zdaneim seria dokumentów "Weapons that britain made".
Fajnie zrealizowane. A dla fanu, polecam:
http://www.youtube.com/watch?v=lBnNrxfdViA
Tzn-je¶li chodzi o uzbrojenie, jest zabawnie-je¶li chodzi o walkê, mo¿na jeszcze przymkn±æ oko, bo nikt wtenczas (lata 90-te), chyba jeszcze w Pl o traktatach nie s³ysza³.. a na pewno nie pan Wo³oszañski ;) Pozdrawiam, R.
Adsumus
CYTAT
"Filary ziemi"? Za tym filmem przepada i moja mama, i mój syn. Przy czym dziesiêciolatek czê¶ciej wrzuca komentarze w stylu "Phi, ocynk na kolczudze", albo " przecie¿ wtedy tak siê nie nosili" ;)

Indoktrynacja kluczem do sukcesu!
icon_wink.gif
Armand
CYTAT(semen @ 21:03 16.02.2012) *
A jak oceniacie "Filary Ziemi" serial nadawany w ¶rody w TVP 1?

Fatalny. Naci±gana fabu³a, kiepskie kostiumy a la "Excalibur", sceny walk jak z wczesnych 80's (za³oga zamku uzbraja siê ze stojaka z mieczami jak z jakiego¶ jarmarku na multiperiodzie, mega ROTFL), dialogi i narracja powalaj± "poka¿my na co staæ prawdziwych wojów!" szczerba.gif Realizm postaci jak zwykle XX- wieczna projekcja, typu córka lokalnego barona pope³nia mezalians z jakim¶ cio³kowatym grajkiem, a papa zachwycony odrzucaniem kolejnych zalotników z jej stanu, to przecie¿ takie naturalne w XII wieku, czy¿ nie..? devil.gif Obok Robina z Sherwood to nie mog³oby le¿eæ na jednej pó³ce IMHO, bo tamten film mia³ niepowtarzaln± charyzmê i cudown± muzykê, poza tym swoj± mitologiê. A "Filary.." to przeciêtny knot o którym nikt nie bêdzie za rok pamiêta³.

CYTAT(robert w. Wielki @ 22:34 18.02.2012) *
nikt wtenczas (lata 90-te), chyba jeszcze w Pl o traktatach nie s³ysza³.. a na pewno nie pan Wo³oszañski ;)

Ee, tam. Niektórzy do dzi¶ udaj±, ¿e nie s³yszeli bigsmile2.gif A Wo³oszañskiego ogl±da³o siê z wypiekami maj±c 16 leciech :D
Anka z Mazowsza
CYTAT
a papa zachwycony odrzucaniem kolejnych zalotników z jej stanu, to przecie¿ takie naturalne w XII wieku, czy¿ nie..?

Jak dla mnie to by³o a¿ za bardzo podkre¶lone, ¿e postawa "papy" jest niezwyk³a jak na tamte czasy.
Dla mnie film ¶wietny, zw³aszcza dziêki wielu "splatajacym siê" historiom, nieprzes³odzonej fabule, osadzonej w rzeczywistych wydarzeniach, ciekawym postaciom.

CYTAT
Indoktrynacja kluczem do sukcesu!
icon_wink.gif

No w³a¶nie i jest dobrym narzedziem indoktrynowania 3 i 4- latka smile.gif
Marek Hilgendorf
A ja zareklamujê nie film fabularny, lecz króciutki 15 minutowy dokumentalny z cyklu Tajemnice Poznania, który dzi¶ bêdzie "lecia³" na poznañskiej TV WTK. Wiem, ¿e nie macie do tego dostêpu, ale bêdê to nagrywa³ i mo¿e bêdê mia³ pozwoleñstwo na udostêpnianie.
Oto zajawka http://vimeo.com/36651685
Program dotyczy okoliczno¶ci zamordowania króla Przemys³a II i jako ciekawostkê powiem, ¿e to pierwszy film dokumentalny w Polsce, gdzie wszystkie kolczugi i kaptury kolcze by³y nitowane (jak lans to lans!).
Tiberivs Aurelivs Sabinvs
Witam jestem nowy.
Co powiecie o dwóch seriach serialu "Rzym"?
Szogunos
Z tymi "Filarami ziemi" to fakt - trudno zaprzeczyæ temu co pisze Armand. Nawet nie ¿a³ujê, ¿e nie mam TV smile.gif
Szlachcianka z sascianka

oraz ma³y ho³d dla naszych pañ
http://www.youtube.com/watch?v=luUmDp9mQTM...eature=youtu.be

[/quote]
Jest super !
Owka
Po obejrzeniu "Filarów Ziemi" niestety wypada tylko zgodziæ siê z Armandem - choæ mnie osobi¶cie mezalians baronówny akurat niezbyt przeszkadza³, odrzuci³a w zasadzie jednego zalotnika - a z rudzielcem zada³a siê, gdy tata baron zgni³ w lochu za staniêcie po niew³a¶ciwej stronie, a ona, zgwa³cowa przez nowego pana na zamku, uciek³a stamt±d w jednej (podartej) kiecce. Czyli, rzec mozna, i tak ju¿ zhañbiona i zrujnowana...

Niestety ca³a fabu³a, w miarê rozwoju, traci ca³y pozór prawdopodobieñstwa, a ju¿ zakoñczenie, z linczem t³umu na szlachcicu i biskupie w klasztorze, za³amuje ca³kowicie. Nawet stroje, mam wra¿enie, robi± siê stopniowo coraz gorsze (to, w czym biega³ rudzielec jako dziecko, nawet przypomina normalne cotte, potem jest coraz tragiczniej).

Zdecydowanie lepiej przeczytaæ ksi±¿kê - wprwadzie Follet to nie mediewista, ale wygl±da na to, ¿e trochê "reserczu" do niej zrobi³, jako rozrywkow± powie¶æ czyta³o mi siê ¶wietnie. I jak d³ugo scenarzysta filmu siê w miarê jej trzyma³, to i fabu³a trzyma³a siê kupy.
Armand
No tak, Follet i wszystko jasne. Nie zwróci³em uwagi przy czo³ówkach..Do linczu na przedstawicielach feudalnego krwiopijstwa nie dotar³em, ale nie dziwi± mnie taki "kwiatki" wcale, gdy¿ Follet to obrzydliwy lewak- pe³n± wyk³adniê jego pogl±dów mia³em nieprzyjemno¶æ zapoznaæ kiedy¶ w powie¶cidle "Nocny lot". Córka arystokraty pope³nia tam romans z londyñskim z³odziejaszkiem na pok³adzie transatlantyckiego wodnop³atowca, a w tle p³omienna krytyka autora kapitalistycznych stosunków spo³ecznych, arystokracji, imperializmu etc. Jeden z zapamiêtanych przeze mnie kwiatków to tekst "Nie chcê umieraæ za jak±¶ pieprzon± Polskê!", bo akcja powie¶cid³a rozpoczyna siê w 39 roku... Dno i trzy metry mu³u.
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.