Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: [Taniec] - Poszukujê muzyki do tañców ...
> Ogólne kategorie (bez podzia³u na epoki) > Muzyka dawna, tañce i pie¶ni
Stron: 1, 2
Robi13
Witam !
Poszukujê muzyki do tañców:
Orlando
S³oma
Konterdans - upon a summer's day
Konterdans - schotch cup
Konterdans - rufty tufty

Robert z Czêstochowy
Chor±giew Zaciê¿na Orze³ i Lew
Ania ¯uk
ja mam szef.gif do s³omy tylko na kasecie, do pozosta³ych na CD i kasecie.
Marek Hany¿ewski
Ja odpowiem nastêpuj±co.
Poszukujê serwera ftp na który móg³bym wrzuciæ sporo utworów mp3 z muzyk± dawn±. Mam tego oko³o 5,7 GB.
Mo¿e kto¶ udostêpni?

/pozdraiwiam/.............................Markus
Zawisza
Witam i pozdrawiam serdecznie!

Chcia³bym sie niejako przy³±czyæ do pro¶by - poszukujê materia³ów odno¶nie tañców z okresu XIII - XIV wiek. Kto¶ stara mi siê udowodniæ, ¿e na ten temat s± nik³e przekazy i dlatego opiera siê na renesansie. anger.gif
uwa¿am osobi¶cie ¿e jest to drobne nadu¿ycie (a mo¿e i nie - nie wiem) dlatego prosze pomó¿cie je¿eli mo¿ecie blinkie.gif

pozdrawiam ZAWISZA
Ania ¯uk
To nie jest nadu¿ycie- nie ma zachowanych traktatów sprzed XV wieku :!: Ja znalaz³am w sieci anonim, datowany na 1450 rok i jest to najwcze¶niejsza data jak± uda³o mi siê znale¼æ. My¶lê, ¿e na ten temat najwiêcej mog³aby Ci powiedzieæ Sylwia Majewska - jest wpisana na FREHA.
Odetta
Poszukujê jakie¶ ³adnej muzyki do Spero i czy kto¶ mo¿e mi wyt³umaczyæ jak wygl±da dok³adnie krok saltarelli tedesci
Anonymous
Czy jest jaki¶ sklep internetowy, gdzie mo¿na kupiæ muzykê do tañców ¶reniowiecznych? Na kasetach magnetofonowych zw³aszcza? A mo¿e kto¶ ma do udostêpnienia na mp3?

Peace;)
Ania ¯uk
Na amazonie, najwiêcej na amerykañskim www.amazon.com ale nie wiem jak z kasetami, bo mnie interesowa³y p³yty CD. Je¶li baaaaardzo chcesz to mo¿emy siê umówiæ i przegram Ci te, które ja mam. E, tylko nie wiem komu, bo post podpisany jest "go¶æ" szczerba.gif
lewa
poszukujê, konkretnej muzyki do tañców bardzo znanych i tych mniej znancyh, w RR. Je¶li jest kto¶, kto¶ kto posiada mp3 z tak± muzyk± i jest chêtny do ich przes³ania, to mój adres:
enima@gazeta.pl
Bêdê bardzo wdziêczna za pomoc
Halldis(Naamah)
Wejd¼ na Warownie, tam jest duzo mp3 z okresu XI-XVII
pozdrawiam
Morrigan
tu jest troche muzyki tylko prosze uwazac bo niektore przypominaj muzyke midi co nie jest zbyt przyjemnie tance
Morrigan
hmm ja poszukuje muzyki do konskiego i gavota
moge sie odwdzieczyc innymi kawalkami bigsmile2.gif
Blondi
Hej,

a ma kto¶ byæ mo¿e muzykê do Giove (na stronie "Joy & Jealousy" prezentowanego jako Jupiter)?

Pozdrawiam,
Blondi
Anna Bernadetta
[quote="Marek Hany¿ewski"]Ja odpowiem nastêpuj±co.
Poszukujê serwera ftp na który móg³bym wrzuciæ sporo utworów mp3 z muzyk± dawn±. Mam tego oko³o 5,7 GB.

Witajcie!
Popytam po znajomych i poszukam, a nó¿ widelec znajzie siê kawa³ek. Jak mia³by¶ ochotê spêdziæ trochê czasu na skrzynce pocztowej, to bardzo sie ucieszê, jak prze¶lesz mi te 5,7GB ( powoli zbieram siê do od¶wie¿enia swojego eksponatu komputerowego dobrze dzia³aj±cego jako archiwum)- co kilkana¶cie dni komu¶ co¶ netem przesy³am, wiêc bêdziesz mia³ szanse us³yszeæ swoj± muzykê na ró¿nych imprezach dawnych smile.gif
Blondi- mam muzykê do Giove, ale fatalnej jako¶ci. Przypomnij mi prosze na gg swojego maila, to Ci prze¶lê, tylko nie bij przy 1 spotkaniu za jako¶æ. Poszukam jeszcze tej muzyczki.
Pozdrawiam serdecznie-
AB
Morrigan
CYTAT
Mam tego oko³o 5,7 GB.

ja tez sie podpisuje pod to
muzyki nigdy za wiele icon_mrgreen.gif tylko na maila jesli mozna prosic
Scandicus
CYTAT(Morrigan)
CYTAT
Mam tego oko³o 5,7 GB.

ja tez sie podpisuje pod to
muzyki nigdy za wiele icon_mrgreen.gif tylko na maila jesli mozna prosic

Przypominam ewentualnemu "ofiarodawcy" przestrzeni dyskowej o naruszeniu autorskich praw maj±tkowych w przypadku publicznego udostêpniania przedmiotu tych praw bez zgody w³a¶ciciela.
Morrigan
poszukuje muzyki do branli : groch, chodaki, pustelnik , aridan, Trihory
Joanna K.
szukam muzyki do 'Flamandczyka'
pozdraiwam
100krotka
Morrigan,
tu jest powinno byæ wszystko czgo poszukujesz, jesli czegos nie ma to krzycz ;)
http://tirannon.tky.hut.fi/dance/orc_mp3/alpha/
100krotka
co do wczesniejszej muzyki to jest p³yta Duffay Collective "on the banks of Seine" tj. muzyka truwerów
Morrigan
love3.gif dziekuje slicznie 100krotko
D±brówka
http://sca.uwaterloo.ca/Music/ mo¿e to juz nieaktualne, ale ta wyszukiwarka jest niez³a. Wpisuje siê nazwê tañca i wychodz± kroki, midi i mp3.
Asik
Krok saltarello tedescho w Spero rozliczany jest na 4, na 1-2, robisz poczatek saltarella(przyjmijmy ze zaczynasz od lewej) zwyklego, na 3 odstawiasz prawa noge w bok, dosuwasz lewa i robisz podmiane na 4 przeskakujac. czyli przenosisz ciezar ciala na lewa noge, a prawa wyrzucasz do przodu i kolejny krok zaczynasz wtedy od prawej. Przy czym ten wyrzut jest bardzo niski, doslownie na ok 3-4cm nad ziemie.

Pozdrawiam
Dayl
* * *
Morrigan
CYTAT
Dworskiego

mozecie mnie oswiecic co to za taniec kryje sie pod ta nazwa zwyczajowa
<mam muzyke do "motylkow" czyli reela bigsmile2.gif >
Rabiega
Hehe...jest to jeden z frehowych tematów...który czytam...i czytam...i nie mam niczego do dodania...bo nie wiem o czym piszecie...bo ju¿ próbowa³em nawet pszczelarstwa...a te france ¿±dl±...rogownictwa...a kwa¶ne mleko cuchnie...itd...itp...ale za cholerê nie zatañczê...bo tañcz±cy mi¶ wygl±da durnowato...zw³aszcza stary mi¶...
Pozdrawiam Was, Tañcz±ce Niewiasty, bez Was RR by³oby tylko rewi± mody,m³óck± i wypitk±.
Kocham Was wszystkie za to, ¿e jeste¶cie.
heart.gif
Morrigan
to tego Twojego dworskiej jest muzyka w linku ktorym podaje 100krotka figuruje pod nazwa Br. Candlestick bigsmile2.gif

CYTAT
ale za cholerê nie zatañczê...bo tañcz±cy mi¶ wygl±da durnowato...zw³aszcza stary mi¶...

to nie jest wymowka wystarczy chcec i tyle (wierz mi ja 4 lata temu za RPA i Rczeczpospolita bym nie zatanczyla a teraz OKRZYKNIETA MNIE FANATYCZKA TANCA cool.gif )
Jacobsson
Hmmm.. ze mn± cztery lata temu by³y nawet k³opoty wychowawcze na linii tañca (taki g³upi przedmiot nam w szkole dali). A dzi¶ na pokazach robie za wzór - "dzieci jak wam nie wychodzi nie przejmujcie siê - popatrzcie na wujka Jacobssona - jemu to ¼le wychodzi"

W sumie to jednak lubiê tañczyæ - tango i pogo!
Morrigan
CYTAT
taki g³upi przedmiot nam w szkole dali

szkoda ze teraz nie ma ale za to mamy wiedze o kulturze icon_wink.gif
CYTAT
W sumie to jednak lubiê tañczyæ - tango i pogo!

z tangiem bym polemizowala ale co do poga to sie zhdzama wieszkosc ludzi z RR tez uwielbia ten taniec bigsmile2.gif
D±brówka
CYTAT(Anna ¯uk)
To nie jest nadu¿ycie- nie ma zachowanych traktatów sprzed XV wieku :!: Ja znalaz³am w sieci anonim, datowany na 1450 rok i jest to najwcze¶niejsza data jak± uda³o mi siê znale¼æ. My¶lê, ¿e na ten temat najwiêcej mog³aby Ci powiedzieæ Sylwia Majewska - jest wpisana na FREHA.

Najwcze¶niejszy traktat to zdaje sie ten, z którego pochodz± Anello, Amoroso, Petit Vriens, Jupiter, Mercantia i inne tego typu rzxeczy,SCA twierdzi, ¿e powsta³ w 1426 bodaj¿e? 1424? dunno.gif siako¶ tak
Skoro tak, to sk±d u licha ludzie wziêli kroki np do saltarella a la regina?(lub kilku istampit->widzia³am takie wykonania, osobi¶cie nie uczy³am siê tañczyæ) Czy to mo¿e czysta fantazja? bum.gif
A tak wogle, czy s±dzicie, ¿e w³oskie tañce z ww traktatu mog³y przenikn±æ do Francji i byæ tam tañczone?
Ania ¯uk
Anello, Jupiter i Merchantia to tañce z Manuskrypt De Arte Saltandi & Choreas Ducendi Domenico da Piacenza. Ten traktat jest datowany na1445 albo 1450-55. W Joy&Jealousy (wspó³czesne opracowanie XV balli przez dwie panie: Vivian Stephens i Monice Celli te¿ kobitki udzielaj±ce siê w SCA). Amoroso i Petit Vriens opisane s± jako anonimy. Nie wiem sk±d ta rewelacyjna data.Barbara Sparti we wstêpie do "Gugliemo Ebreo of Pesaro De Pratica Seu Arte Tripudii. On the Pratice or Art of Dancing" pisze, ¿e w³a¶nie ten anonimowy manuskrypt z oko³o 1445 roku (zapisane 23 tañce) jest prawdopodobnie najwcze¶niejszym zachowanym ¼ród³em pisanym.
Kroki do Saltarella pradwopodobnie s± to po prostu kroki saltrello a uk³ad wymy¶lony.
"Przenikn±c" to mo¿na przez ¶cianê- sorki! Sparti pisze, ¿e we W³oszech przyjmowano np. ambasadorów hiszpañskich- i dla nich tañczono tañce hiszpañskie. Podczas za¶lubin Giangaleazzo Sforzy, 21-letniego ksiêcia Mediolanu, z Izabel± Aragoñsk± prezentowali siê tancerze z Hiszpanii, Polski, Wêgier, Niemiec i Francji. Wtedy nie by³o "granic" w dzisiejszym rozumieniu. Ludzie podró¿owali, uczyli siê nowych rzeczy, podpatrywali nowinki i przywozili to do siebie, w swój region. Jest zachowana relacja z 1517 roku, w której Johannes Cochlaeus pisze, ¿e spisa³ dla Boloñskiej mieszczki choreografiê 8 tañców w³oskich. Nauczyciele tañca zmieniali równie¿ dwory na których uczyli, podró¿owali, bo nie zawsze ich stanowisko by³o "pracodawcom" potrzebne.
Uff... koniec m±drzenia siê devil.gif
D±brówka
Dziêki za naprostowanie wiadmo¶ci:) Na stronce, z której ¶ci±ga³am nuty tañce by³y rzekomo pogrupowane traktatami, i petit veirns, mercantia, jupiter, amoroso i mnóstwo innych by³o wrzucone do tego samego worka z dat± 142co¶... icon_redface.gif Ca³y czas wydawa³o mi siê, ¿e to by³o na stronce SCA, ale chyba niemo¿liwe, ¿eby oni siê tak machnêli. Trzeba zrobiæ krucjatê i nabluzgaæ tym, którzy tak napisali:)
Ania ¯uk
A co do Francji- w po¶piechu zapomnia³am oczywi¶cie o najlepszym: Ludwik XII kontynuowa³ wojny na P³w. Apeniñskim i ukrad³ z biblioteki w Pawii manuskrypt Ebreo. Dzi¶ z najduje siê on w Bibliotece Narodowej w Pary¿u......
Dayl
bigsmile2.gif
Morrigan
CYTAT
jesli czegos nie ma to krzycz ;)

nie ma tuordiona po angolsku bigsmile2.gif bigsmile2.gif
ma ktos??
Halldis(Naamah)
gdzie znajde muzykê do flamandczyka... wie kto¶??

pozdrawiam
Puszkin
czy ma ktos muzykê do niejakiego Allemande? Bardzo prosi³bym o przes³anie na maila musachi88@gmail.com lub podanie linka. Pozdrawiam
Asik
co do muzyki do allemande to na pewno znajduje sie na plytach z muzyka dawna dostepnych na amazonie badz innym tego typu portalu. Zawsze zacznijcie od wpisania nazwy tanca do programu typu emule albo torrent, bo byc moze bedzie na necie!
B³a¿ej - Kozacy Zaporoscy
Witam. Potrzebowa³bym muzyki do Flamandczyka na jeden pokaz. Czy dysponuje kto¶ tym kawa³kiem w dobrej jako¶ci?
Ania ¯uk
CYTAT(B³a¿ej B³a¿ejewski @ 20:56 01.09.2008) *
Witam. Potrzebowa³bym muzyki do Flamandczyka na jeden pokaz. Czy dysponuje kto¶ tym kawa³kiem w dobrej jako¶ci?

O¶wieæ mnie B³a¿ej, co to jest Flamandczyk?
Asik
Aniu!

To taniec, który rok rocznie jest tañczony podczas Rawy Mazowieckiej!
Ania ¯uk
CYTAT(Asik @ 11:50 05.09.2008) *
Aniu!

To taniec, który rok rocznie jest tañczony podczas Rawy Mazowieckiej!

No tak, gdyby mi siê w koñcu uda³o tam wybraæ to bym wiedzia³a... devil.gif
Ziemko z Zagórza
CYTAT(Dayl @ 14:51 26.11.2005) *
Mam ma³e pytanie - Jak nazywa siê cu¶ co siê tañczy miêdzy dwoma skrzy¿owanymi mieczami? I czy kto¶ posiada do tego muzykê?

Podejrzewam, ¿e chodzi o jeden z tañców szkockich (mo¿e siê mylê), ale informacja na pytanie sprzed kilku lat bêdzie zdecydowanie zbyt hmmm przeterminowana.
mairead
Tak czy siak jest to broadsword np. Gillie Callum albo Jacobite Sword Dace , a muzykê owszem mamy smile.gif
Betscheba
WITAM:)

MAM takie ma³e pytanko jako zupe³ny laik w temacie.
Czy kto¶ wie moze co to jest za muzyka?
http://www.youtube.com/watch?v=NaGtEwxJbfw
I gdzie mog³abym ja znale¶æ? Jest mi bardzo potrzebna:)

Pozdrawiam\Marta
MagicWojtek
CYTAT(Betscheba @ 10:31 17.09.2009) *
WITAM:)

MAM takie ma³e pytanko jako zupe³ny laik w temacie.
Czy kto¶ wie moze co to jest za muzyka?
http://www.youtube.com/watch?v=NaGtEwxJbfw
I gdzie mog³abym ja znale¶æ? Jest mi bardzo potrzebna:)

Pozdrawiam\Marta

to jest taniec Praczki.
Proszê sprawdziæ prywatn± wiadomo¶æ icon_wink.gif
Ania ¯uk
To nie jest taniec praczki. Muzyka owszem.
MagicWojtek
CYTAT(Ania ¯uk @ 19:43 17.09.2009) *
To nie jest taniec praczki. Muzyka owszem.

ajæ..przepraszam za wprowadzenie w b³±d icon_wink.gif..poprostu filmiku nie obejrza³em icon_wink.gif...
Betscheba
bardzo Wam dziêkujê!
Zycie mi uratowali¶cie!
bigsmile2.gif smile.gif
Falka_Milva
Witam poszukuje muzyki do flamandczyka, jezeli ktos posiada takowa to prosilabym o przes³anie na maila

miriam455@wp.pl

z gory dziekujê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.