Witam !
Poszukujê muzyki do tañców:
Orlando
S³oma
Konterdans - upon a summer's day
Konterdans - schotch cup
Konterdans - rufty tufty
Robert z Czêstochowy
Chor±giew Zaciê¿na Orze³ i Lew
ja mam
do s³omy tylko na kasecie, do pozosta³ych na CD i kasecie.
Ja odpowiem nastêpuj±co.
Poszukujê serwera ftp na który móg³bym wrzuciæ sporo utworów mp3 z muzyk± dawn±. Mam tego oko³o 5,7 GB.
Mo¿e kto¶ udostêpni?
/pozdraiwiam/.............................Markus
Witam i pozdrawiam serdecznie!
Chcia³bym sie niejako przy³±czyæ do pro¶by - poszukujê materia³ów odno¶nie tañców z okresu XIII - XIV wiek. Kto¶ stara mi siê udowodniæ, ¿e na ten temat s± nik³e przekazy i dlatego opiera siê na renesansie.
uwa¿am osobi¶cie ¿e jest to drobne nadu¿ycie (a mo¿e i nie - nie wiem) dlatego prosze pomó¿cie je¿eli mo¿ecie
pozdrawiam ZAWISZA
To nie jest nadu¿ycie- nie ma zachowanych traktatów sprzed XV wieku :!: Ja znalaz³am w sieci anonim, datowany na 1450 rok i jest to najwcze¶niejsza data jak± uda³o mi siê znale¼æ. My¶lê, ¿e na ten temat najwiêcej mog³aby Ci powiedzieæ Sylwia Majewska - jest wpisana na FREHA.
Poszukujê jakie¶ ³adnej muzyki do Spero i czy kto¶ mo¿e mi wyt³umaczyæ jak wygl±da dok³adnie krok saltarelli tedesci
Czy jest jaki¶ sklep internetowy, gdzie mo¿na kupiæ muzykê do tañców ¶reniowiecznych? Na kasetach magnetofonowych zw³aszcza? A mo¿e kto¶ ma do udostêpnienia na mp3?
Peace;)
Na amazonie, najwiêcej na amerykañskim www.amazon.com ale nie wiem jak z kasetami, bo mnie interesowa³y p³yty CD. Je¶li baaaaardzo chcesz to mo¿emy siê umówiæ i przegram Ci te, które ja mam. E, tylko nie wiem komu, bo post podpisany jest "go¶æ"
poszukujê, konkretnej muzyki do tañców bardzo znanych i tych mniej znancyh, w RR. Je¶li jest kto¶, kto¶ kto posiada mp3 z tak± muzyk± i jest chêtny do ich przes³ania, to mój adres:
enima@gazeta.pl
Bêdê bardzo wdziêczna za pomoc
Wejd¼ na Warownie, tam jest duzo mp3 z okresu XI-XVII
pozdrawiam
tu jest troche muzyki tylko prosze uwazac bo niektore przypominaj muzyke midi co nie jest zbyt przyjemnie
tance
hmm ja poszukuje muzyki do konskiego i gavota
moge sie odwdzieczyc innymi kawalkami
Hej,
a ma kto¶ byæ mo¿e muzykê do Giove (na stronie "Joy & Jealousy" prezentowanego jako Jupiter)?
Pozdrawiam,
Blondi
[quote="Marek Hany¿ewski"]Ja odpowiem nastêpuj±co.
Poszukujê serwera ftp na który móg³bym wrzuciæ sporo utworów mp3 z muzyk± dawn±. Mam tego oko³o 5,7 GB.
Witajcie!
Popytam po znajomych i poszukam, a nó¿ widelec znajzie siê kawa³ek. Jak mia³by¶ ochotê spêdziæ trochê czasu na skrzynce pocztowej, to bardzo sie ucieszê, jak prze¶lesz mi te 5,7GB ( powoli zbieram siê do od¶wie¿enia swojego eksponatu komputerowego dobrze dzia³aj±cego jako archiwum)- co kilkana¶cie dni komu¶ co¶ netem przesy³am, wiêc bêdziesz mia³ szanse us³yszeæ swoj± muzykê na ró¿nych imprezach dawnych
Blondi- mam muzykê do Giove, ale fatalnej jako¶ci. Przypomnij mi prosze na gg swojego maila, to Ci prze¶lê, tylko nie bij przy 1 spotkaniu za jako¶æ. Poszukam jeszcze tej muzyczki.
Pozdrawiam serdecznie-
AB
CYTAT
Mam tego oko³o 5,7 GB.
ja tez sie podpisuje pod to
muzyki nigdy za wiele
tylko na maila jesli mozna prosic
CYTAT(Morrigan)
CYTAT
Mam tego oko³o 5,7 GB.
ja tez sie podpisuje pod to
muzyki nigdy za wiele
tylko na maila jesli mozna prosic
Przypominam ewentualnemu "ofiarodawcy" przestrzeni dyskowej o naruszeniu autorskich praw maj±tkowych w przypadku publicznego udostêpniania przedmiotu tych praw bez zgody w³a¶ciciela.
poszukuje muzyki do branli : groch, chodaki, pustelnik , aridan, Trihory
szukam muzyki do 'Flamandczyka'
pozdraiwam
Morrigan,
tu jest powinno byæ wszystko czgo poszukujesz, jesli czegos nie ma to krzycz ;)
http://tirannon.tky.hut.fi/dance/orc_mp3/alpha/
co do wczesniejszej muzyki to jest p³yta Duffay Collective "on the banks of Seine" tj. muzyka truwerów
dziekuje slicznie 100krotko
http://sca.uwaterloo.ca/Music/ mo¿e to juz nieaktualne, ale ta wyszukiwarka jest niez³a. Wpisuje siê nazwê tañca i wychodz± kroki, midi i mp3.
Krok saltarello tedescho w Spero rozliczany jest na 4, na 1-2, robisz poczatek saltarella(przyjmijmy ze zaczynasz od lewej) zwyklego, na 3 odstawiasz prawa noge w bok, dosuwasz lewa i robisz podmiane na 4 przeskakujac. czyli przenosisz ciezar ciala na lewa noge, a prawa wyrzucasz do przodu i kolejny krok zaczynasz wtedy od prawej. Przy czym ten wyrzut jest bardzo niski, doslownie na ok 3-4cm nad ziemie.
Pozdrawiam
CYTAT
Dworskiego
mozecie mnie oswiecic co to za taniec kryje sie pod ta nazwa zwyczajowa
<mam muzyke do "motylkow" czyli reela
>
Hehe...jest to jeden z frehowych tematów...który czytam...i czytam...i nie mam niczego do dodania...bo nie wiem o czym piszecie...bo ju¿ próbowa³em nawet pszczelarstwa...a te france ¿±dl±...rogownictwa...a kwa¶ne mleko cuchnie...itd...itp...ale za cholerê nie zatañczê...bo tañcz±cy mi¶ wygl±da durnowato...zw³aszcza stary mi¶...
Pozdrawiam Was, Tañcz±ce Niewiasty, bez Was RR by³oby tylko rewi± mody,m³óck± i wypitk±.
Kocham Was wszystkie za to, ¿e jeste¶cie.
to tego Twojego dworskiej jest muzyka w linku ktorym podaje 100krotka figuruje pod nazwa Br. Candlestick
CYTAT
ale za cholerê nie zatañczê...bo tañcz±cy mi¶ wygl±da durnowato...zw³aszcza stary mi¶...
to nie jest wymowka wystarczy chcec i tyle (wierz mi ja 4 lata temu za RPA i Rczeczpospolita bym nie zatanczyla a teraz OKRZYKNIETA MNIE FANATYCZKA TANCA
)
Hmmm.. ze mn± cztery lata temu by³y nawet k³opoty wychowawcze na linii tañca (taki g³upi przedmiot nam w szkole dali). A dzi¶ na pokazach robie za wzór - "dzieci jak wam nie wychodzi nie przejmujcie siê - popatrzcie na wujka Jacobssona - jemu to ¼le wychodzi"
W sumie to jednak lubiê tañczyæ - tango i pogo!
CYTAT
taki g³upi przedmiot nam w szkole dali
szkoda ze teraz nie ma ale za to mamy wiedze o kulturze
CYTAT
W sumie to jednak lubiê tañczyæ - tango i pogo!
z tangiem bym polemizowala ale co do poga to sie zhdzama wieszkosc ludzi z RR tez uwielbia ten taniec
CYTAT(Anna ¯uk)
To nie jest nadu¿ycie- nie ma zachowanych traktatów sprzed XV wieku :!: Ja znalaz³am w sieci anonim, datowany na 1450 rok i jest to najwcze¶niejsza data jak± uda³o mi siê znale¼æ. My¶lê, ¿e na ten temat najwiêcej mog³aby Ci powiedzieæ Sylwia Majewska - jest wpisana na FREHA.
Najwcze¶niejszy traktat to zdaje sie ten, z którego pochodz± Anello, Amoroso, Petit Vriens, Jupiter, Mercantia i inne tego typu rzxeczy,SCA twierdzi, ¿e powsta³ w 1426 bodaj¿e? 1424?
siako¶ tak
Skoro tak, to sk±d u licha ludzie wziêli kroki np do saltarella a la regina?(lub kilku istampit->widzia³am takie wykonania, osobi¶cie nie uczy³am siê tañczyæ) Czy to mo¿e czysta fantazja?
A tak wogle, czy s±dzicie, ¿e w³oskie tañce z ww traktatu mog³y przenikn±æ do Francji i byæ tam tañczone?
Anello, Jupiter i Merchantia to tañce z Manuskrypt De Arte Saltandi & Choreas Ducendi Domenico da Piacenza. Ten traktat jest datowany na1445 albo 1450-55. W Joy&Jealousy (wspó³czesne opracowanie XV balli przez dwie panie: Vivian Stephens i Monice Celli te¿ kobitki udzielaj±ce siê w SCA). Amoroso i Petit Vriens opisane s± jako anonimy. Nie wiem sk±d ta rewelacyjna data.Barbara Sparti we wstêpie do "Gugliemo Ebreo of Pesaro De Pratica Seu Arte Tripudii. On the Pratice or Art of Dancing" pisze, ¿e w³a¶nie ten anonimowy manuskrypt z oko³o 1445 roku (zapisane 23 tañce) jest prawdopodobnie najwcze¶niejszym zachowanym ¼ród³em pisanym.
Kroki do Saltarella pradwopodobnie s± to po prostu kroki saltrello a uk³ad wymy¶lony.
"Przenikn±c" to mo¿na przez ¶cianê- sorki! Sparti pisze, ¿e we W³oszech przyjmowano np. ambasadorów hiszpañskich- i dla nich tañczono tañce hiszpañskie. Podczas za¶lubin Giangaleazzo Sforzy, 21-letniego ksiêcia Mediolanu, z Izabel± Aragoñsk± prezentowali siê tancerze z Hiszpanii, Polski, Wêgier, Niemiec i Francji. Wtedy nie by³o "granic" w dzisiejszym rozumieniu. Ludzie podró¿owali, uczyli siê nowych rzeczy, podpatrywali nowinki i przywozili to do siebie, w swój region. Jest zachowana relacja z 1517 roku, w której Johannes Cochlaeus pisze, ¿e spisa³ dla Boloñskiej mieszczki choreografiê 8 tañców w³oskich. Nauczyciele tañca zmieniali równie¿ dwory na których uczyli, podró¿owali, bo nie zawsze ich stanowisko by³o "pracodawcom" potrzebne.
Uff... koniec m±drzenia siê
Dziêki za naprostowanie wiadmo¶ci:) Na stronce, z której ¶ci±ga³am nuty tañce by³y rzekomo pogrupowane traktatami, i petit veirns, mercantia, jupiter, amoroso i mnóstwo innych by³o wrzucone do tego samego worka z dat± 142co¶...
Ca³y czas wydawa³o mi siê, ¿e to by³o na stronce SCA, ale chyba niemo¿liwe, ¿eby oni siê tak machnêli. Trzeba zrobiæ krucjatê i nabluzgaæ tym, którzy tak napisali:)
A co do Francji- w po¶piechu zapomnia³am oczywi¶cie o najlepszym: Ludwik XII kontynuowa³ wojny na P³w. Apeniñskim i ukrad³ z biblioteki w Pawii manuskrypt Ebreo. Dzi¶ z najduje siê on w Bibliotece Narodowej w Pary¿u......
CYTAT
jesli czegos nie ma to krzycz ;)
nie ma tuordiona po angolsku
ma ktos??
gdzie znajde muzykê do flamandczyka... wie kto¶??
pozdrawiam
czy ma ktos muzykê do niejakiego Allemande? Bardzo prosi³bym o przes³anie na maila musachi88@gmail.com lub podanie linka. Pozdrawiam
co do muzyki do allemande to na pewno znajduje sie na plytach z muzyka dawna dostepnych na amazonie badz innym tego typu portalu. Zawsze zacznijcie od wpisania nazwy tanca do programu typu emule albo torrent, bo byc moze bedzie na necie!
B³a¿ej - Kozacy Zaporoscy
Witam. Potrzebowa³bym muzyki do Flamandczyka na jeden pokaz. Czy dysponuje kto¶ tym kawa³kiem w dobrej jako¶ci?
CYTAT(B³a¿ej B³a¿ejewski @ 20:56 01.09.2008)
Witam. Potrzebowa³bym muzyki do Flamandczyka na jeden pokaz. Czy dysponuje kto¶ tym kawa³kiem w dobrej jako¶ci?
O¶wieæ mnie B³a¿ej, co to jest Flamandczyk?
Aniu!
To taniec, który rok rocznie jest tañczony podczas Rawy Mazowieckiej!
CYTAT(Asik @ 11:50 05.09.2008)
Aniu!
To taniec, który rok rocznie jest tañczony podczas Rawy Mazowieckiej!
No tak, gdyby mi siê w koñcu uda³o tam wybraæ to bym wiedzia³a...
CYTAT(Dayl @ 14:51 26.11.2005)
Mam ma³e pytanie - Jak nazywa siê cu¶ co siê tañczy miêdzy dwoma skrzy¿owanymi mieczami? I czy kto¶ posiada do tego muzykê?
Podejrzewam, ¿e chodzi o jeden z tañców szkockich (mo¿e siê mylê), ale informacja na pytanie sprzed kilku lat bêdzie zdecydowanie zbyt hmmm przeterminowana.
Tak czy siak jest to broadsword np. Gillie Callum albo Jacobite Sword Dace , a muzykê owszem mamy
WITAM:)
MAM takie ma³e pytanko jako zupe³ny laik w temacie.
Czy kto¶ wie moze co to jest za muzyka?
http://www.youtube.com/watch?v=NaGtEwxJbfwI gdzie mog³abym ja znale¶æ? Jest mi bardzo potrzebna:)
Pozdrawiam\Marta
CYTAT(Betscheba @ 10:31 17.09.2009)
WITAM:)
MAM takie ma³e pytanko jako zupe³ny laik w temacie.
Czy kto¶ wie moze co to jest za muzyka?
http://www.youtube.com/watch?v=NaGtEwxJbfwI gdzie mog³abym ja znale¶æ? Jest mi bardzo potrzebna:)
Pozdrawiam\Marta
to jest taniec Praczki.
Proszê sprawdziæ prywatn± wiadomo¶æ
To nie jest taniec praczki. Muzyka owszem.
CYTAT(Ania ¯uk @ 19:43 17.09.2009)
To nie jest taniec praczki. Muzyka owszem.
ajæ..przepraszam za wprowadzenie w b³±d
..poprostu filmiku nie obejrza³em
...
bardzo Wam dziêkujê!
Zycie mi uratowali¶cie!
Witam poszukuje muzyki do flamandczyka, jezeli ktos posiada takowa to prosilabym o przes³anie na maila
miriam455@wp.pl
z gory dziekujê
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.