Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Mala skromna imprezka wikingska w Nowej Rudzie - 7-9 maja
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2004
Stron: 1, 2
Jugger
Witam!

Planujemy zrobienie malej imprezki, zarcie, spanie, piwko, zabawy terenowe, ognisko, jakis maly koncercik HM.

Kladziemy nacisk na historycznosc, spokoj i kulturalna zabawe. Zainteresowanych prosze o kontakt..

pozdrawiam!
Ulf Ko¶cisty
S³awa!
Jalku czy móg³ by¶ zamie¶ciæ wiêcej szczegu³ów odno¶nie tej imprezy?
A tak wogóle to gdzie jest Nowa Ruda? dunno.gif
Pozdrawiam
Ulf
Bogumi³
Nowa Ruda znajduje siê niedaleko K³odzka. Jakie¶ 80 km na po³udnie od Wroc³awia.
Valdez
Kurcze.. az mam ochote sie zpierwotniaczyc:P A moze i mi sie to uda?
Jugger
Co moge napisac...

Przede wszystkim nie chcialbym obiecywac zlotych gor.

Plan jest prosty: robimy spotkanie paru zaprzyjaznionych ludkow z roznych stron swiata. Zamierzamy sie powymieniac informacjami, troszke potrenowac, poganiac po lesie... takie tam. Z minusow - jeden dzien bedzie "dla turystow" do godziny 18-19, potem do widzenia. Bedzie na 90% koncercik heavy metalu, dla chetnych. W przyszlym roku bedzie kapela folkowa, w tym (pierwsza impreza) zaprosilismy znajomych (darmocha). Generalnie chcialbym jak najbardziej pokisic sie we wlasnym sosie, teren jest ciekawy. Poniewaz zamierzamy gosci wyzywic i napoic, mamy miejsce na 60 osob. Kto pierwszy ten lepszy. Od gosci wymagamy kultury osobistej i historycznego stroju. Nie musi byc ultarsowski od razu :) ale zadnego fantasy. zgloszenia przyjmujemy do 2 tygodnia kwietnia, jak bedzie wiecej chetnych niz 60 to bedziemy zbierac kaucje - 20 od leba, ktore zwrocimy jak gosc przyjedzie (na imprezie), chodzi o to zeby nie bylo zgloszen ludzi ktorzy nie przyjada. i chyba tyle.

pozdrawiam :)
Argail
Jalku a jak wygl±da kwestia noclegu?

Bo wybra³bym siê chêtnie choæby po to, ¿eby poznaæ paru zaprzyja¼nionych frehowiczów i paru tych, których dot±d nie maia³em przyjemno¶ci poznaæ

Nie s±dzê, ¿eby pojecha³a ca³a moja dru¿yna wiêc sprawa dojazdu koñczy siê chyba na PKP a namiotu historycznego niestety na plecach nie przytargam...

Sprzêt jeszcze do wielkiego plecaka zapakujê i na tym siê raczej skoñczy
ilm
haha !

Argail druhu ! bum.gif

to bysmy sie wreszcie morda w morde spotkali, hê ?

slawa
Ulf Ko¶cisty
Ja te¿ postaram siê byæ bigsmile2.gif Argail to jaki jest ten bilans browarów mad.gif ? Kto komu ile wisi i za co? A tak na serio to mo¿e byæ fajna impreza devil.gif
Argail
No ba! bigsmile2.gif

Jak bêdziecie obaj to choæbym mia³ siê posraæ to przyjadê - o ile mi Jalk odpowie co z noclegiem..

Mo¿e w koñcu spojrzê w Wasze parszywe gêby i popijemy razem - co? bum.gif

Pozdrawiam

Jalku - Daj znaæ proszê - czas up³ywa...
Thorgest
Witajcie

A który to bêdzie dzieñ dla turystów?? i od której godziny ??
Thorgest
I oczywi¶cie kto bêdzie z zagranicy?
Jugger
Impreza jest impreza zamknieta, wiec jak kto sie chce wybrac to prosze o kontakt na priwa.

Noclegi we wlasnych namiotach (historycznych) a jak nie to na sali sportowej pobliskiej szkoly. Dzien dla turystow (co by mogl nas pomeczyc) to sobota. Z gosci z zagranicy bedzie tylko Hersir. Niedlugo zamieszcze program imprezki :)
Hogger
Hilsen.

Mam takie ma³e pytanie do frehowiczów spoza Panser Galter: Czy jak kto¶ robi imprezkê to od razu musi byæ kto¶ z zagranicy??
Z zagranicznikami trza po angielsku nawijaæ... a tak, we w³asnym gronie ojczyst± mowê bêdziemy kultywowaæ devil.gif
Magnus
Po odpowiednim "potraktowaniu gosci" polskimi napojami wyskokowymi (kto wymyslil ta nazwe ?? smile.gif ), nawet z japonczykiem mozna sie dogadac. Sprawdzone doswiadczalnie na dwoch szwedkach w swoim czasie smile.gif Powodzenia Panowie i Panie, milej imprezy zycze.
KhaToo
a teeego...da³o by rade wcisnaæ na impreze dwuch (samców) lub troje (tych ¿e dwuch plus samica) XIIw? Odziani przyzwoicie, kulturalni (jak z matrymonialnych og³oszeñ tekst ;) ), nie walcz±cy -tylko ogl±daj±cy puki co.
Jugger
Heja!

Zapowiadali sie czesi z Hersira, ale z nimi nie ma problemu z dogadaniem sie, zwlaszcza po paru Pielsnerach :)

KhaToo, impreza jest przewidzaiana jako scisle wikingska, wiec mozesz przyjechac jako turysta, przenocujemy Cie, ale chodzi tez o atmosfere, przebywanie we wlasnym sosie 'wczesniakow" (przyznaje, ze na tym mi najbardziej zalezy) - i co moge Ci powiedziec?
Hendomir
Witam !
Rozmawai³e¶ z naszym Jarlem na Opolu czy siê nie myle? A jak tak to czy zaproszenie jest nadal aktualne?

Pozdrawiam
KhaToo
oki doki, rozumiem doskonale o co chodzi bigsmile2.gif
Hogger
Hilsen Hendomir.

Nasz Jarl nie rozmawia³ z Waszym Jarlem na Opolu, z prostej przyczyny Jarl Jalk nie by³ obecny na Opolu. smile.gif
Hallvard
7 maja
Ekipy zje¿d¿aj± do filii o¶rodka kultury w dzielnicy - S³upiec sk±d przewiezione zostan± na miejsce imprezy na Górê Wszystkich ¦wiêtych.
godz. 17.00 - rejestracja ekip, spotkanie z przedstawicieli ekip i organizatorów)
godz. 18.00 - bitwa o skarby ko¶ció³ka (warunki: atakuj±cy - las, pod górê)
godz. 20.00 - ognisko
godz. 21.00 - koncert grupy GORTHAUR – gothic metal

8 maja - dzieñ otwarty
godz. 9.00 - ¶niadanie
godz. 9.30 - spotkanie organizacyjne przedstawicieli ekip i organizatorów
godz. 10.00 - treningi
godz. 14.00 - obiad
godz. 15.00 - turniej - nagroda burmistrza
godz. 18.00 - bitwa o skarby ko¶ció³ka
godz. 19.00 - kolacja
godz. 20.00 - koncert zespo³u TRAKTOR (Sierra Manta w wersji s³owiañskiej)
godz. 21.00 - ognie Para-no-yi z walkami nocnymi przy wie¿y

9 maja
godz. 9.00 - ¶niadanie
godz. 9.30 - spotkanie organizacyjne przedstawicieli ekip i organizatorów
godz. 10.00 - treningi, walki w lesie
godz. 12.00 - bitwa na polach pod wie¿±
godz. 14.00 - obiad
Jugger
Witam!

Prosze, bardzo prosze o przesylanie listy osob (gosci)!

Jak na razie dopelnily tego obowiazku tylko Valgaard i Hird Czerwonego Wilka i co, jak rozumiem reszta nie zamierza sie zjawic?

Pozdrawiam!
Thorvald
Valgard Jalk... Valgard ;).

Wybacze Ci taka mala literatke.. tfu... literowke ;).
Ulf Ko¶cisty
Ja kurwa protestujê! Taka impreza a mnie przez g³upi± szko³ê nie bêdzie! Pozwê do s±du wszystko co siê rusza i na¶lê na was samoobronê! Rabowanie ko¶cio³a mnie ominie! Tak nie mo¿na! tears.gif
Pozdrawiam
Przepe³niony bólem Ulf K.
Thorvald
CYTAT(Ulf Ko¶cisty)
Taka impreza a mnie przez g³upi± szko³ê nie bêdzie!

Spoko jest... spalimy ;P.
Hogger
Hilsen Frehowicze.

Ta imprezka ju¿ za dwa tygodnie. Ramówkê imprezki Hallvard zamie¶ci³, czego Wam jeszcze trzeba?? My¶lê, ¿e tylko chêci, bo wszelkie sprawy organizacyjne Jarl Jalk ju¿ umie¶ci³ i kto czyta ten temat od pocz±tku to na pewno znalaz³ odpowiedni post.
Rozumiem, ¿e dru¿yny z odleg³ych krañców Polski wol± sposobiæ siê na festiwale ni¿ takie odosobnione imprezy, na które trzeba jechaæ przez ca³± Polskê. Jednak¿e dru¿yn na Dolnym ¦l±sku i okolicach nie brakuje, wiêc dziwi mnie fakt, ¿e tylko dwie dru¿yny zadeklarowa³y swoje przybycie.
EDghar Thomasson
my mamy kawa³ek a bêdziemy tez mnie to dziwi wszystko dunno.gif pozdrawiam Edghar
ilm
w takim razie do zobaczenia na miejscu !

ilm
Hallvard
Pamiêtajcie, ¿e impreza jest w dzielnicy S£UPIEC... 509 183 597 - wszelkie info... crazy.gif
Hallvard
Z Wroc³awia PKP do K³odzka miasta, potem autobusem do S³upca (dzielnica Nowej Rudy), i do o¶rodka kultury sk±d zostacie przewiezieni na miejsce imprezy
Boran
I po imprezie...

jad³a i napitku nie brak³o pijacy.gif
pot³uc sie da³o bum.gif , publiczno¶æ nie przeszkadza³a przesadnie

organizatorom po trzykroæ S£AWA!!!

Boran
Thorvald
Mi sie takze podobalo smile.gif.
Imprezka bardzo fajna. Mam nadzieje, ze za rok tez wypali smile.gif. Ci co nie przyjechali moga tylko zalowac :P.
Milo bylo Was wszystkich poznac.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie smile.gif.
ThoreYa
Mnie rowniez sie bardzo podobalo powiem krotko bomba wypas na maxa devil.gif
milo bylo poznac pare osob zreszta bardzo sympatycznych smile.gif czekam na wiecej takich imprez, a i naleza sie podziekowanie Halvardowi za ta skrzynke browcow w niedziele jak skonczylismy beczke pijacy.gif i co poniektorzy sobie juz pojechali icon_cool.gif
Hogger
A otwarty konkurs na najlepsze wykonanie Sigurda wygra³a.......zgraja przepitych wokalizerów, którzy be³kotem próbowali co¶ z siebie wykrzesaæ o 3ciej nad ranem przy pêdzlowaniu kolejnej beczki piwa...hehehehehe
Thorvald
Moim zdaniem Helmut pocisnal nas wszystkich w nasze male zady freestyleujac przy podkladzie Eskila i Thorsexa smile.gif, ale Sigurd tez byl neizly ;).
EDghar Thomasson
S£AWA pancernym knurkom a najwiêksza Jarlowi Jalkowi i Halvardowi!!!!
by³o ¶wietnie a za rok bêdzie jeszcze lepiej bigsmile2.gif
p.s.poprosze nowe nagrody do wygrania szczerba.gif
pozdrawiam wszystkich edghar heart.gif
Hogger
Tia. Helmut da³ czadu jak ma³o kto. Chylê przed nim czo³a :-) Ja nawet nie wyci±gn±³bym tak tej pie¶ni o czarnej madonnie devil.gif

Pozdrowienia dla HIrdu Czerwonego Wilka
Heill!!!!!!
ilm
Przylaczam sie do pozdrowien dla Czerwonego Wilka, gdyby nie oni pewnie sobotnia biesiada zakonczylaby sie dla mnie marnym zgonem w krzakach. A te teksty, ze musialem jeszcze dwoch odprowadzic do domku bum.gif , to se tak... no wiecie.....

slawa

Ilm
Thorvald
Panowei musimy sie jakos umowic z wymiana fotek jesli ktos inny niz my i Knury robily. Fotki od Valgardu i Hallvarda zamieszcze niedlugo na serwerze do sciagnecie wraz z 2 minutowym "teledyskiem". Jeszcze czekam na fotki od Vidara i wtedy bedzie komplet. Moze ktos z Knurow moglby foty od Vidara umiescic na jakims serwerze i wtedy moglibysmy wszyscy posciagac.
Nasze z Hallvarda fotkami zajmuja ok. 100 MB + 25 MB teledysk. Jestem w trakcie zalatwiania jakiegos w miare dobrego serwera, na ktorym moglbym to umiescic na jakis okres czasu. Najprawdopdoobniej dzisiaj bede go mial.

Tak wiec... kto jest zainteresowany fotkami ? :D.
Ulf Ko¶cisty
CYTAT(Thorvald)
CYTAT(Ulf Ko¶cisty)
Taka impreza a mnie przez g³upi± szko³ê nie bêdzie!

Spoko jest... spalimy ;P.

A nie mówi³em, ¿e bêdzie czego ¿alowaæ!! angsad.gif
Thorvald
Spokojnie Ulf smile.gif. Mam nadzieje, ze za rok bedzie kolejna i tam sie pojawisz smile.gif. Jak cos to Ciebie takze poczestuje solidna dawka fotek smile.gif... jesli chcesz oczywiscie:).
Ulf Ko¶cisty
No ja bym nie chcia³?! smile.gif Z góry dziêki!
Thorvald
Jak zalatwie do konca sprawe z serwerem to Wam na PW, GG albo mailem powysylam linki do fotek, ktore obiecalem umiescic.
EDghar Thomasson
no ja oczywi¶cie te¿ prosze ozdj±tka
Marit
No i powrót do dru¿yny by³ trafiony!Tylko straci³am swe "kleszczowe" dziewictwo i przywioz³am na ramieniu ma³ego pasa¿era z wystajacym odw³okiem i ss±cego krew...brrr.
A kiedy te fotki?
Thorvald
Thjodmar jak i Edgar z Ulfem dostali namary na to. Thjodmar mowil, ze sciagnie. Tak czy inaczje jeszcze staram sie Vidara zlapac na gadulcu, ale bydlak nie chce odpowiedziec :P. Prawdopodobnie i tak wezme jedna kopie przesle Jalkowi w kopercie.
Vidara i tak musze dorwac zeby swoimi fotkami sie podzielil :D.

A tak poza tym to tam byly kleszcze ? smile.gif... ja nie widzialem zadnego bigsmile2.gif... a moze to byl Olaf ? cool.gif .
Ulf Ko¶cisty
Fotki ¶wietne! Muszê przyznaæ ¿e najlepiej wyszed³ Wódz Nasz na fotce IMAG0312 szczerba.gif
Imd
Bardzo prosze o przes³anie poczt± elektroniczn± lub o pozostawienie na gg albo jako prywatn± wiadomo¶æ informacji o tym gdzie zostaly umieszczone zdjecia z imprezy, tez chêtnie ¶ci±gne. Moje dane s± podane przy profilu. Pozdrawiam wszystkich nowo poznanych, wspania³ych ludzi. pijacy.gif
Hallvard
Uf... oprócz teledysku zgra³em ju¿ ca³e video z imprezy... Proszê o adresy domowe kogo¶ z Czerwonego Wilka i kogo¶ z ekipy z Krakowa bum.gif
Thorvald
Hallvard... mam nadzieje, ze nie gosci w video taka wspaniala muzyka jak w tym teledysku ? cool.gif cool.gif cool.gif cool.gif
Boran
Heja!

Dziêki za fotki (Ilm mi wczoraj przynios³)

Czekam na wie¶ci, sk±d wzi±c video i fotki Vidara

Pozdr

Boran
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.