Witam!
Planujemy zrobienie malej imprezki, zarcie, spanie, piwko, zabawy terenowe, ognisko, jakis maly koncercik HM.
Kladziemy nacisk na historycznosc, spokoj i kulturalna zabawe. Zainteresowanych prosze o kontakt..
pozdrawiam!
S³awa!
Jalku czy móg³ by¶ zamie¶ciæ wiêcej szczegu³ów odno¶nie tej imprezy?
A tak wogóle to gdzie jest Nowa Ruda?
Pozdrawiam
Ulf
Nowa Ruda znajduje siê niedaleko K³odzka. Jakie¶ 80 km na po³udnie od Wroc³awia.
Kurcze.. az mam ochote sie zpierwotniaczyc:P A moze i mi sie to uda?
Co moge napisac...
Przede wszystkim nie chcialbym obiecywac zlotych gor.
Plan jest prosty: robimy spotkanie paru zaprzyjaznionych ludkow z roznych stron swiata. Zamierzamy sie powymieniac informacjami, troszke potrenowac, poganiac po lesie... takie tam. Z minusow - jeden dzien bedzie "dla turystow" do godziny 18-19, potem do widzenia. Bedzie na 90% koncercik heavy metalu, dla chetnych. W przyszlym roku bedzie kapela folkowa, w tym (pierwsza impreza) zaprosilismy znajomych (darmocha). Generalnie chcialbym jak najbardziej pokisic sie we wlasnym sosie, teren jest ciekawy. Poniewaz zamierzamy gosci wyzywic i napoic, mamy miejsce na 60 osob. Kto pierwszy ten lepszy. Od gosci wymagamy kultury osobistej i historycznego stroju. Nie musi byc ultarsowski od razu :) ale zadnego fantasy. zgloszenia przyjmujemy do 2 tygodnia kwietnia, jak bedzie wiecej chetnych niz 60 to bedziemy zbierac kaucje - 20 od leba, ktore zwrocimy jak gosc przyjedzie (na imprezie), chodzi o to zeby nie bylo zgloszen ludzi ktorzy nie przyjada. i chyba tyle.
pozdrawiam :)
Jalku a jak wygl±da kwestia noclegu?
Bo wybra³bym siê chêtnie choæby po to, ¿eby poznaæ paru zaprzyja¼nionych frehowiczów i paru tych, których dot±d nie maia³em przyjemno¶ci poznaæ
Nie s±dzê, ¿eby pojecha³a ca³a moja dru¿yna wiêc sprawa dojazdu koñczy siê chyba na PKP a namiotu historycznego niestety na plecach nie przytargam...
Sprzêt jeszcze do wielkiego plecaka zapakujê i na tym siê raczej skoñczy
haha !
Argail druhu !
to bysmy sie wreszcie morda w morde spotkali, hê ?
slawa
Ja te¿ postaram siê byæ
Argail to jaki jest ten bilans browarów
? Kto komu ile wisi i za co? A tak na serio to mo¿e byæ fajna impreza
No ba!
Jak bêdziecie obaj to choæbym mia³ siê posraæ to przyjadê - o ile mi Jalk odpowie co z noclegiem..
Mo¿e w koñcu spojrzê w Wasze parszywe gêby i popijemy razem - co?
Pozdrawiam
Jalku - Daj znaæ proszê - czas up³ywa...
Witajcie
A który to bêdzie dzieñ dla turystów?? i od której godziny ??
I oczywi¶cie kto bêdzie z zagranicy?
Impreza jest impreza zamknieta, wiec jak kto sie chce wybrac to prosze o kontakt na priwa.
Noclegi we wlasnych namiotach (historycznych) a jak nie to na sali sportowej pobliskiej szkoly. Dzien dla turystow (co by mogl nas pomeczyc) to sobota. Z gosci z zagranicy bedzie tylko Hersir. Niedlugo zamieszcze program imprezki :)
Hilsen.
Mam takie ma³e pytanie do frehowiczów spoza Panser Galter: Czy jak kto¶ robi imprezkê to od razu musi byæ kto¶ z zagranicy??
Z zagranicznikami trza po angielsku nawijaæ... a tak, we w³asnym gronie ojczyst± mowê bêdziemy kultywowaæ
Po odpowiednim "potraktowaniu gosci" polskimi napojami wyskokowymi (kto wymyslil ta nazwe ??
), nawet z japonczykiem mozna sie dogadac. Sprawdzone doswiadczalnie na dwoch szwedkach w swoim czasie
Powodzenia Panowie i Panie, milej imprezy zycze.
a teeego...da³o by rade wcisnaæ na impreze dwuch (samców) lub troje (tych ¿e dwuch plus samica) XIIw? Odziani przyzwoicie, kulturalni (jak z matrymonialnych og³oszeñ tekst ;) ), nie walcz±cy -tylko ogl±daj±cy puki co.
Heja!
Zapowiadali sie czesi z Hersira, ale z nimi nie ma problemu z dogadaniem sie, zwlaszcza po paru Pielsnerach :)
KhaToo, impreza jest przewidzaiana jako scisle wikingska, wiec mozesz przyjechac jako turysta, przenocujemy Cie, ale chodzi tez o atmosfere, przebywanie we wlasnym sosie 'wczesniakow" (przyznaje, ze na tym mi najbardziej zalezy) - i co moge Ci powiedziec?
Witam !
Rozmawai³e¶ z naszym Jarlem na Opolu czy siê nie myle? A jak tak to czy zaproszenie jest nadal aktualne?
Pozdrawiam
oki doki, rozumiem doskonale o co chodzi
Hilsen Hendomir.
Nasz Jarl nie rozmawia³ z Waszym Jarlem na Opolu, z prostej przyczyny Jarl Jalk nie by³ obecny na Opolu.
7 maja
Ekipy zje¿d¿aj± do filii o¶rodka kultury w dzielnicy - S³upiec sk±d przewiezione zostan± na miejsce imprezy na Górê Wszystkich ¦wiêtych.
godz. 17.00 - rejestracja ekip, spotkanie z przedstawicieli ekip i organizatorów)
godz. 18.00 - bitwa o skarby ko¶ció³ka (warunki: atakuj±cy - las, pod górê)
godz. 20.00 - ognisko
godz. 21.00 - koncert grupy GORTHAUR – gothic metal
8 maja - dzieñ otwarty
godz. 9.00 - ¶niadanie
godz. 9.30 - spotkanie organizacyjne przedstawicieli ekip i organizatorów
godz. 10.00 - treningi
godz. 14.00 - obiad
godz. 15.00 - turniej - nagroda burmistrza
godz. 18.00 - bitwa o skarby ko¶ció³ka
godz. 19.00 - kolacja
godz. 20.00 - koncert zespo³u TRAKTOR (Sierra Manta w wersji s³owiañskiej)
godz. 21.00 - ognie Para-no-yi z walkami nocnymi przy wie¿y
9 maja
godz. 9.00 - ¶niadanie
godz. 9.30 - spotkanie organizacyjne przedstawicieli ekip i organizatorów
godz. 10.00 - treningi, walki w lesie
godz. 12.00 - bitwa na polach pod wie¿±
godz. 14.00 - obiad
Witam!
Prosze, bardzo prosze o przesylanie listy osob (gosci)!
Jak na razie dopelnily tego obowiazku tylko Valgaard i Hird Czerwonego Wilka i co, jak rozumiem reszta nie zamierza sie zjawic?
Pozdrawiam!
Valgard Jalk... Valgard ;).
Wybacze Ci taka mala literatke.. tfu... literowke ;).
Ja kurwa protestujê! Taka impreza a mnie przez g³upi± szko³ê nie bêdzie! Pozwê do s±du wszystko co siê rusza i na¶lê na was samoobronê! Rabowanie ko¶cio³a mnie ominie! Tak nie mo¿na!
Pozdrawiam
Przepe³niony bólem Ulf K.
CYTAT(Ulf Ko¶cisty)
Taka impreza a mnie przez g³upi± szko³ê nie bêdzie!
Spoko jest... spalimy ;P.
Hilsen Frehowicze.
Ta imprezka ju¿ za dwa tygodnie. Ramówkê imprezki Hallvard zamie¶ci³, czego Wam jeszcze trzeba?? My¶lê, ¿e tylko chêci, bo wszelkie sprawy organizacyjne Jarl Jalk ju¿ umie¶ci³ i kto czyta ten temat od pocz±tku to na pewno znalaz³ odpowiedni post.
Rozumiem, ¿e dru¿yny z odleg³ych krañców Polski wol± sposobiæ siê na festiwale ni¿ takie odosobnione imprezy, na które trzeba jechaæ przez ca³± Polskê. Jednak¿e dru¿yn na Dolnym ¦l±sku i okolicach nie brakuje, wiêc dziwi mnie fakt, ¿e tylko dwie dru¿yny zadeklarowa³y swoje przybycie.
my mamy kawa³ek a bêdziemy tez mnie to dziwi wszystko
pozdrawiam Edghar
w takim razie do zobaczenia na miejscu !
ilm
Pamiêtajcie, ¿e impreza jest w dzielnicy S£UPIEC... 509 183 597 - wszelkie info...
Z Wroc³awia PKP do K³odzka miasta, potem autobusem do S³upca (dzielnica Nowej Rudy), i do o¶rodka kultury sk±d zostacie przewiezieni na miejsce imprezy
I po imprezie...
jad³a i napitku nie brak³o
pot³uc sie da³o
, publiczno¶æ nie przeszkadza³a przesadnie
organizatorom po trzykroæ S£AWA!!!
Boran
Mi sie takze podobalo
.
Imprezka bardzo fajna. Mam nadzieje, ze za rok tez wypali
. Ci co nie przyjechali moga tylko zalowac :P.
Milo bylo Was wszystkich poznac.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie
.
Mnie rowniez sie bardzo podobalo powiem krotko bomba wypas na maxa
milo bylo poznac pare osob zreszta bardzo sympatycznych
czekam na wiecej takich imprez, a i naleza sie podziekowanie Halvardowi za ta skrzynke browcow w niedziele jak skonczylismy beczke
i co poniektorzy sobie juz pojechali
A otwarty konkurs na najlepsze wykonanie Sigurda wygra³a.......zgraja przepitych wokalizerów, którzy be³kotem próbowali co¶ z siebie wykrzesaæ o 3ciej nad ranem przy pêdzlowaniu kolejnej beczki piwa...hehehehehe
Moim zdaniem Helmut pocisnal nas wszystkich w nasze male zady freestyleujac przy podkladzie Eskila i Thorsexa
, ale Sigurd tez byl neizly ;).
S£AWA pancernym knurkom a najwiêksza Jarlowi Jalkowi i Halvardowi!!!!
by³o ¶wietnie a za rok bêdzie jeszcze lepiej
p.s.poprosze nowe nagrody do wygrania
pozdrawiam wszystkich edghar
Tia. Helmut da³ czadu jak ma³o kto. Chylê przed nim czo³a :-) Ja nawet nie wyci±gn±³bym tak tej pie¶ni o czarnej madonnie
Pozdrowienia dla HIrdu Czerwonego Wilka
Heill!!!!!!
Przylaczam sie do pozdrowien dla Czerwonego Wilka, gdyby nie oni pewnie sobotnia biesiada zakonczylaby sie dla mnie marnym zgonem w krzakach. A te teksty, ze musialem jeszcze dwoch odprowadzic do domku
, to se tak... no wiecie.....
slawa
Ilm
Panowei musimy sie jakos umowic z wymiana fotek jesli ktos inny niz my i Knury robily. Fotki od Valgardu i Hallvarda zamieszcze niedlugo na serwerze do sciagnecie wraz z 2 minutowym "teledyskiem". Jeszcze czekam na fotki od Vidara i wtedy bedzie komplet. Moze ktos z Knurow moglby foty od Vidara umiescic na jakims serwerze i wtedy moglibysmy wszyscy posciagac.
Nasze z Hallvarda fotkami zajmuja ok. 100 MB + 25 MB teledysk. Jestem w trakcie zalatwiania jakiegos w miare dobrego serwera, na ktorym moglbym to umiescic na jakis okres czasu. Najprawdopdoobniej dzisiaj bede go mial.
Tak wiec... kto jest zainteresowany fotkami ? :D.
CYTAT(Thorvald)
CYTAT(Ulf Ko¶cisty)
Taka impreza a mnie przez g³upi± szko³ê nie bêdzie!
Spoko jest... spalimy ;P.
A nie mówi³em, ¿e bêdzie czego ¿alowaæ!!
Spokojnie Ulf
. Mam nadzieje, ze za rok bedzie kolejna i tam sie pojawisz
. Jak cos to Ciebie takze poczestuje solidna dawka fotek
... jesli chcesz oczywiscie:).
No ja bym nie chcia³?!
Z góry dziêki!
Jak zalatwie do konca sprawe z serwerem to Wam na PW, GG albo mailem powysylam linki do fotek, ktore obiecalem umiescic.
no ja oczywi¶cie te¿ prosze ozdj±tka
No i powrót do dru¿yny by³ trafiony!Tylko straci³am swe "kleszczowe" dziewictwo i przywioz³am na ramieniu ma³ego pasa¿era z wystajacym odw³okiem i ss±cego krew...brrr.
A kiedy te fotki?
Thjodmar jak i Edgar z Ulfem dostali namary na to. Thjodmar mowil, ze sciagnie. Tak czy inaczje jeszcze staram sie Vidara zlapac na gadulcu, ale bydlak nie chce odpowiedziec :P. Prawdopodobnie i tak wezme jedna kopie przesle Jalkowi w kopercie.
Vidara i tak musze dorwac zeby swoimi fotkami sie podzielil :D.
A tak poza tym to tam byly kleszcze ?
... ja nie widzialem zadnego
... a moze to byl Olaf ?
.
Fotki ¶wietne! Muszê przyznaæ ¿e najlepiej wyszed³ Wódz Nasz na fotce IMAG0312
Bardzo prosze o przes³anie poczt± elektroniczn± lub o pozostawienie na gg albo jako prywatn± wiadomo¶æ informacji o tym gdzie zostaly umieszczone zdjecia z imprezy, tez chêtnie ¶ci±gne. Moje dane s± podane przy profilu. Pozdrawiam wszystkich nowo poznanych, wspania³ych ludzi.
Uf... oprócz teledysku zgra³em ju¿ ca³e video z imprezy... Proszê o adresy domowe kogo¶ z Czerwonego Wilka i kogo¶ z ekipy z Krakowa
Heja!
Dziêki za fotki (Ilm mi wczoraj przynios³)
Czekam na wie¶ci, sk±d wzi±c video i fotki Vidara
Pozdr
Boran
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.