CYTAT(Krzysztof Czarny Rycerz)
TURNIEJ £UCZNICZY :
III miejsce : Radomir z Za³ogi Grodu Raciborskiego
Zbigniew ¦wita³a.
W zasadzie z Dru¿yny Wojów S³owiañskich "Belemnit" (te¿ z Raciborza)
Bardzo przepraszamy, ¿e na tym turnieju zawita³a od nas tylko jedna osoba
ale có¿... sesja studencka
. Do zobaczenia jak najszybciej!
Pozdrawiamy organizatórów (Co im? Chwa³a im!)
Pozdrawiam wszystkich uczestników: szczególnie z Racibórza i Krakowa!
TURNIEJ £UCZNICZY :
--Przepraszam Radomira !
mia³em napisane na kartce z Raciborza wiec pomysla³em, ¿e z Za³ogi !
Chyle czo³a i zmieniam !!!!
Pozdrawiam
Witam.
Niektóre zdjêcia z turnieju bêd± jutro po po³udniu w tym temacie, za¶ ca³o¶æ prze¶lê Tomkowi Konopczycowi, poniewa¿ w czwartek jest ¶wiêto, powinny byæ na miejscu w pi±tek.
Pozdr.
M.
CYTAT(Micha³ ¯elazo)
Niektóre zdjêcia z turnieju bêd± jutro po po³udniu w tym temacie, za¶ ca³o¶æ prze¶lê Tomkowi Konopczycowi, poniewa¿ w czwartek jest ¶wiêto, powinny byæ na miejscu w pi±tek.
I to mnie w³a¶nie przera¿a...zanim Tomko prze¶le je dalej min± wieki:))Ale cóz bêdzie sie trzeba zadowoliæ na pocz±tek tym co prze¶lesz na forum. z góry dzieki
pozdrawiam
Witam
Chcia³am podziêkowaæ wszystkim wypowiadaj±cym siê tutaj na temat naszego turnieju za tak ciep³e i pozytywne opinie. Naprawde nie spodziewa³am siê takich reakcji. A¿ siê cz³owiekowi cieplej na serduchu robi po takiej lekturze. Wie przynajmniej, ¿e trud w organizacje imprezy i utrzymanie jej na nogach nie by³o daremne.
I ¶wietnie, bo bardzo dobrze rokuje to na przysz³o¶æ chêci organizowania przez nas nastêpnych imprez rycerskich.
No có¿...jedyne co chyba trza zmieniæ to pogoda, która jako¶ wyra¼nie za nami nie przeszkadza. Jak to siê zmieni tego jeszcze nie wiem, ale zawsze siê co¶ wymy¶li. Deszcz zepsó³ nam czê¶æ programu i napêdzi³ nam przez to wiele strachu. A¿ g³upio by³o mi patrzeæ na przemoczonych i czêsto zmarzniêtych ludzi kryj±cych siê po namiotach, s³ominych chatkach czy naszej karczmie. Mam jednak nadzieje, ¿e chocia¿ biesiada by³a udana :)))
Starali¶my siê jak tylko mogli¶my.
Turniej nie by³ za du¿y, ale za to odby³ siê w doborowym towarzystwie
Dziêkuje wszystkim tym, którzy przyczynili siê do tego, ¿e impreza wypad³a tak a nie inaczej.
A teraz jedno ma³e og³oszonko :)
Jak to zwykle bywa znaleziono kilka pozostawionych rzeczy miêdzy innymi te najwa¿niejsze to
+ Czarny kaptur zdobiony na dole z³otym wyhaftowanym zygzakiem
+ (najprawdopodobniej) miedziana zdobiona zapinka - ma j± Bartek (¯ebrak) i to do niego trza zg³aszaæ siê po odbiór; GG 1504015
Je¿eli ktokolwiek co¶ u nas pozostawi³ prosze o kontakt na maila visenna0@poczta.onet.pl
Pozdrawiam
Visenna
P.S.
By³am bym niezmiernie wdziêczna gdyby¶cie mi (ktokolwiek tylko ma i jest w stanie) mogli przes³ac na visenna0@poczta.onet.pl jakiekolwiek tylko macie zdjêcia z Bêdzina, bo chcia³am sobie na komputerze zrobiæ spor± galeriê z turnieju :)))
Sama ze wzglêdu na dostateczn± ilo¶æ roboty nie by³am w stanie zrobiæ ich du¿o :(
Z góry serdecznie dziêkuje :)
Witam!!!
Dzieki Choragwi Czarnego Rycerza z Bedzina za wspaniala impreze. Kolejnym razem strazakom przebijemy kola, za to ze "ciagle leje i jest spokoj na dyzurze".
Specjalne thanks dla Mamy(chyba taka ksywa?) za wspaniale goloneczki, udeczka i inne cuda wyprawiane przy piekarniku na biesiadzie (to ode mnie i Lukasza herbu Zaba kermitem zwanym z zamorskiego obyczaju).
Zdjecia sa dostepne dla lodzian w wiadomym miejscu - zgranie na plyte problematyczne niestety - brak skanera. Dostepna na miejscu firma kasuje 50 groszy za sztuke skanu niestety.
Atmosfera jak zawsze nas rozwalila - przyjacielska, sympatyczna, az szkoda bylo wyjezdzac, i w sumie az "gory plakaly", gdy goscie wyjezdzali.
Warte bardzo uwagi - po raz pierwszy widzielismy turniej konny w Polsce -skromny ale nie od razu rzym zbudowano. Jednak wysoki poziom, ktory chopaki zaprezentowali od razu rozwala. Pelne opancerzenie, stroje, zbieranie pierscieni, saracen oraz walki konnych - zarowno ganiany jak i pieszy. To pozytywny kro, szczegolnnie po Golubsko - dobrzynskich hmmmm, wloczkowcach.
Wybaczam wszystkim strzaly w plecy i siniaki na plecach (szczegolnie po ostatnim starciu w zdobywaniu zamku:) i mam nadzieje ze nikogo drastycznie takze nie pokaleczylem (szczegolne pozdro dla lucznikow, za slady na helmie - wam tez wybaczam, gdyz nie walczycie ...).Niestety, bojowy po raz kolejny juz przegralismy:D - pozdro dla Wieslawa, pare razy mielismy okazje cie zmeczyc:)
Cmok
Szczegolnie dla: organizatorow, milych dam z ChCzRzB - Babcia, Mamy, pieknookich, Blotungi, za namietne stawianie sie frontem do nas na bitwie i Wilkow za to samo. CzR za luzacki staly usmiech na twarzy. Strazakom, za pogode. Oraz naszym wszystkim braciom broni!!! A miotacze cebuli byli de best. kolejnym razem pomidory polecam;)
Poszukujemy cynowego kufelka.
Zdj±tka sie poskanuje ju¿ moja w tym g³owa!!
A jak poskanuje to bêdê wysy³a³ wszêdzie gdzie siê da
P.S
Serdeczne pozdrowienia dla Babci przesy³a Dorotka.
CYTAT(Sean)
Super:PJAkby sie dalo to slij na sol_iskra@o2.pl. z gory dzieki
pozdrawiam
CYTAT(Sean)
:>
My¶lê, ¿e tutaj visenna0@poczta.onet.pl te¿ siê zmieszcz± :)))
Za przysz³± fatygê, dziêkuje :)
Visenna
Ja tez bym prosil o wszelkie posiadane zdjêcia z turnieju na
zawieja@student.agh.edu.pl
. Nasze postaram sie wyslac gdy tylko bede mial dostep do jakiegos skanera.
Z góry dziêki[/url]
Hail!
Je¶li kto¶ posiada zdjêcia z Krêgu Wojów to przy¶lijcie na adres thorkell_blotunga@o2.pl
Dziêki za dobr± zabawe!!
Z opó¼nieniem, ale jednak s±.
Razem z ¿onk± wybrali¶my kilka fot, mi³ego ogl±dania
Pozdr.
M.
P.S.
Tomku, p³ytkê ze zdjêciami wy¶lê Ci w pi±tek.
I jeszcze trzy
Pozdr.
M.
Spasiba dobry cz³owieku za te zdjêcia
najgorsze jest to ¿e narobi³y mi smaczka a Tomka ¶cign±æ o co kolwiek jest trudno..Musze ju¿ zacz±æ go mêczyæ o t± p³ytkê
...ehhh dlugo to mo¿e potrwac
...Ale dzieki za to co zamie¶ci³e¶
Pozdrawiam
Wreszcie odespa³em turniej, oderwa³em siê od pracy i mogê podsumowaæ turniej.
Ca³e Bractwo jest Wam wszystkim szalenie wdziêczne za tak przychylne komentarze. Tylko my wiemy ile w ten turniej w³o¿yli¶my wysi³ku i tylko my wiemy co w nim by³o nie tak. Ogromne podziêkowania dla bractw za Wasze przybycie, atmosferê, któr± przecie¿ Wy tworzyli¶cie. Na ka¿dym kroku spotykali¶my siê z chêci± pomocy nam, co by³o bardzo mi³e. Dziêkujê ca³ej Chor±gwii za ciê¿k± pracê, ja doskonale wiem jak ciê¿ko zapieprzali¶cie, ale powy¿sze komentarze s± wielk± satysfakcj± i nagrod± za ten trud. Oj by³o warto.
Có¿, podsumowuj±c:
- dziêkujê wszystkim, a szczególnie Mieczowi i Ró¿y za rewelacyjne placki i pokaz staro¿ytnej sztuki walki patelniami i innym sprzêtem kuchennym,
- Paw³owi z Boles³awca za ¶wietne pokierowanie atakuj±cymi w bitwie,
- Excaliburom, Micha³owi Ulanowskiemu z Lublina, Lelkowi za pomoc po turnieju,
- Chwa³a Czarnemu Wies³awowi z Grodzca za ¶wietne zwyciestwo w bojowym- ten facet jest naprawdê niesamowity, to co pokaza³ po raz kolejny by³o zaiste imponuj±ce,
- deszcz by³ bo musia³ byæ - jak to turniej w Bêdzinie bez deszczu- nie mo¿e to byæ.
Tak naprawdê nikt nie napisa³ dlaczego u nas na turnieju jest zawsze deszcz, wiêc ja musze wreszcie wyjawiæ tê tajemnicê. Otó¿ prawdziwa przyczyna jest taka, ¿e niebo nad Bêdzinem jest niestabilne emocjonalnie i z ¿alu, ¿e turniej dobiega koñca w sobotê wieczorem leje ¿êsistymi ³zami, a w niedziele to rozkleja sie ju¿ zupe³nie z ¿alu za Wami nasi drodzy go¶cie.
- cieszymy siê, ¿e podoba³y siê wystêpy konnych, mamy nadziejê, ¿e w przysz³ym roku bêdzie ich wiêcej. Porz±dny turniej konny jest potrzebny i mo¿e w koñcu uda sie go zorganizowaæ.
- niestety deszcz z ³ajzowatego nieba pokrzy¿owa³ nam plany i musieli¶my prze³o¿yæ bitwê na niedzielê, przez co nie by³a ona juz tak efektowna i nie odby³y sie zaplanowane na ten czas igraszki na czele z baronk±, mostami itd.Jako cz³onek Drink Teamu okrutnie nad tym ubolewam ( Ci co harcowali na Byczynie wiedz± co mam na my¶li).
- cieszê siê,¿e uda³a siê biesiada, bo zabrali¶my sie do niej w krañcowej desperacji po dywanowym nalocie deszczu.
Wielki dziêki Wam wszystkim i Chwa³a Rycerstwu i S³awa Wojom.
Tomko Konopczyc
P.S.
Kinia ju¿ ja Cie dopadnê, bo wiesz, ¿e moje opóznienia s± wynikiem pemanentnego braku czasu i nadmiaru obowi±zków, ale zdjêcia od Micha³a zamieszczê jak tylko je dostanê, ¿eby utrzeæ Ci twojego s³odkiego nochala.
Pokrzepieni Wasz± przychylno¶ci± pragniemy og³osiæ, i¿ w dniach 11 - 12 wrze¶nia organizujemy turniej datowany na XIII wiek na zamku w Lipowcu ko³o Chrzanowa. Zamek bêd±cy bardzo dobrze zachowan± ruin± maj±cy swe pocz±tki w 1241 roku umiejscowiony w niesamowitej scenerii góry zamkowej bêdacej rezerwatem przyrody jest równie piekny jak nasz bêdziñski. Zainteresowanych prosimy o kontakt i odsy³am do tematu w/w turnieju na FREHA.
Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
Ma³e sprostowanie dla tych którzy bêd± szukaæ Lipowca :
Zamek nazywa siê Lipowiec , a jest w miejscowo¶ci Babice
10 km za Chrzanowem w kierunku Krakowa ( Zatora ).
Pozdrawiam
Kasztelan Bêdziñski i Lipowiecki
Chcialem podziekowac organizatorom za wszpanialy turniej... Bawilem sie super... Szczegolna podziekowania dla Kasztelena i Komesa za przenocowanie nas trzech ( ja, Hubson i Karol) w nocy z niedzieli na poniedzialek i za pomoc w dostarczeniu sprzetu na przystanek PKS... Pozdrawiam wszystkich Bêdziniaków i do zobaczenia na Grunwaldzie
No to jestem juz calkiem szczesliwy. Kaptur sie znalazl!!!!!!!!!!
Ide sobie poradoscic
U nas nigdy nic nie ginie :)))
Kaptur postaramy siê dostarczyæ
Pozdrawiam
Visenna
CYTAT(Eol)
Ja tez bym prosil o wszelkie posiadane zdjêcia z turnieju na
zawieja@student.agh.edu.pl
. Nasze postaram sie wyslac gdy tylko bede mial dostep do jakiegos skanera.
Z góry dziêki[/url]
ty, ty, ty! nie zapominaj Kry¶ka, ze te zdjêcia to ja najpierw musze ocenzurowac
mysle, ze na przysz³y tydzien zdjecia beda juz ladnie poskanowane i cala posiadaj±ca dostep do internetu zaloga Krakowskiej Druzyny Zbrojnej porozsyla je wszystkim chetnym.
Witajcie!! a wszczególno¶ci Ty Kasztelanie!!
Chcia³bym wprowadziæ zmiane gdyz juz nie jestem w Krakowskiej Druzynie Zbrojnej
przed dwoma dniami opu¶ci³em ich szeregi i prosi³ bym aby przy mojej ksywce pojawi³a sie nazwa wolny strzelec a nie KDZ.(dziêkuje za pozytywne rozpatrzenie mojej pro¶by
) oraz dziekuje za wspania³± impreze i niezapomniane chwile jakie prze¿y³em przy zamku Bêdziñskim mam nadziej ¿e siê jeszcze spotkamy
CHWA£A WAM!! I wszystkim obecnym na tej imprezie!!
Burza (Przemys³aw Koleszka) obecnie wolny strzelec
Szymon, jakby mia³ wiêcej fotek na kompie to prze¶lij mi jak mo¿esz na maila, którego gdzie¶ tam ju¿ poda³am :)))
Z góry dziêkuje :)
CYTAT(Visenna)
Szymon, jakby mia³ wiêcej fotek na kompie to prze¶lij mi jak mo¿esz na maila, którego gdzie¶ tam ju¿ poda³am
))
Z góry dziêkuje
Mam ko³o 100. Przyniosê na p³ycie w sobotê.
CYTAT(Gwyn)
Fajne glany.
A³a...no fakt.
Chociaz my¶lê, ¿e tak na dobr± sprawe go¶cia mo¿na usprawiedliwiæ, jako ¿e dzieñ wcze¶niej (jak i w sam± niedziele) pada³ niesamowity deszcz, wiêc naprawde wielu ludziom buty zamok³y doszczêtnie i nie mia³y szansy jak wyschn±æ. Mnie osobi¶cie te¿ nie odpowiada³a by opcja zak³adania przemoczonych i do tego zimnych butów :-/
£echhh
Pozdrawiam
Witam.
Do Tomak w³a¶nie dwie godziny temu temu wys³e³em p³ytkê.
Jest na niej 18 zdjêæ, co do których doszed³em do wniosku, ¿e mo¿na je pokazaæ.
Czê¶æ z nich jest ju¿ na Freha.
Teraz proszê molestowaæ Tomka
Pozdr.
M.
P.S.
Na jednym ze zdjêæ jest "mojej ¿ony portret poranny". Proszê o nieupublicznianie tego zdjêcia
Tylko 18 zdjêæ jest na p³ytce? To szkoda p³ytki. Mo¿na to by³o spokojnie mailem przes³aæ :)))
Wiem, czepiam siê :P
Pozdrawiam
Visenna
CYTAT(Micha³ ¯elazo)
Teraz proszê molestowaæ Tomka
Juz ja go pomolestuje bede mu jeczec nad uchem za ten moj biedny nosek!!
hihihi
CYTAT(Micha³ ¯elazo)
P.S.
Na jednym ze zdjêæ jest "mojej ¿ony portret poranny". Proszê o nieupublicznianie tego zdjêcia
Obiecujemy nieupubliczniac ( a przynajmniej ja).
Szymon to przynies ta plytke ale licz sie z tym ze dlugo jej nie zobaczysz:PI ze bedzie o naia wielka bitwa. o ktorej ja przyniesiesz?
pozdrawiam
CYTAT(¦wietoslawa)
Szymon to przynies ta plytke ale licz sie z tym ze dlugo jej nie zobaczysz:PI ze bedzie o naia wielka bitwa. o ktorej ja przyniesiesz?
To mo¿e wypalê dwie na wszelki wypadek. Bêdê ko³o po³udnia.Pozdrawiam.
CYTAT(Szymon Chochlik)
Wypal nawet trzy:PJedna biore ja:PCzysta plyte wzamian moge przyniesc od razu jutro..pasi?
Pozdrawiam
Niestety zdarzy³y siê i glany. Jednako¿ my¶lê, ¿e przyczyn± ich ubrania by³a sobotnia wieczorna ulewa (zdjêcia s± zrobione w niedzielê ), która wielu ludziom dokumentnie przemoczy³a buty i czê¶æ ciuchów. Szlachetne zdrowie ..... i ja zdrowia ¿yczê Gwyn.
Pozdrawiam
Tomko Konopczyc
CYTAT(Szymon Chochlik)
Racja, wypal trzy, bo na jedn± i ja siê chce za³apaæ :)))
Jutro bêdziesz mieæ niesamowite wziêcie :>
Pozdrawiam
Kocham Bêdzin i Zamek bêdziñski bo to moje miasto i mój zamek, bo tu sie urodzi³em i tu jest mój dom. Rzek³em.
Mam do tego prawo mimo ¿e nie jestem w bractwie bêdziñskim.
Mia³em siê nie odzywaæ ale nie wytrzyma³em, nie ma siê co oszukiwac Tomku i Visseno, nie ma co wybielaæ,co zdaje mi siê próbujecie robiæ, prawda jest taka ¿e spora czê¶æ uczestników turnieju by³a na bakier ze strojem i uzbrojeniem, miejcie przynajmniej odwage przyznac siê do tego a nie ¶ciemniajcie o deszczu.
RR naprawde poszed³ juz sporo naprzód i to co uchodzi³o rok czy dwa lata temu dzisiaj juz nie powinno mieæ miejsca. Zalecam troszkê skromno¶ci na przysz³o¶æ i nie robienia wielkiego halo z czego¶ co siê do tego nie nadaje.
Go¶cie byli dla Was bardzo mili w komentarzach poturniejowych, doceñcie to ale niech Wam to nie uderza do glowy, sami wiecie jak by³o.
Jarku jeste¶ debe¶ciak !
No có¿ , poprosi³e¶ o zaproszenie na turniej i go dosta³e¶, chocia¿ nie bra³e¶ w niczym udzia³u oprócz biesiady , dlatego jako go¶æ masz prawo ( jak innii ) mieæ w³asne zdanie na jego temat !
Pozdrawiam
Kasztelan Bedziñski i Lipowiecki
Przepraszam, nie bra³am udzia³u w waszym turnieju, a piszê tylko dlatego, by wyraziæ uznanie za kulturê s³owa Krzysztofa Czarnego Rycerza. Jeszcze raz przepraszam za wtrêt.
Pozdrawiam
No có¼, znacie mnie i moje podej¶cie do sprawy. Nie bra³em udzia³u bo primo nie walczê, secundo nie mia³em strza³ a nie mam w zwyczaju uzywac po¿yczonego sprzêtu, a w turnieju bardów wzi±³em udzia³ zgodnie z wcze¶niejszym zg³oszeniem.
Owszem zgoda i nigdy tego nie negowa³em byo³ sporo dobrze ubranych ludzi, biesiada by³a w porz±dku Odpust Zupe³ny mial w niej spory udzia³, jedzenie by³o dobre ale dla mnie to juz trochê za ma³o.
Jesli kogo¶ urazi³em to mi przykro ale szat z tego powodu rozdzierac nie bêdê.
CYTAT(Jaros³aw)
Zalecam troszkê skromno¶ci na przysz³o¶æ i nie robienia wielkiego halo z czego¶ co siê do tego nie nadaje.
Go¶cie byli dla Was bardzo mili w komentarzach poturniejowych, doceñcie to ale niech Wam to nie uderza do glowy, sami wiecie jak by³o.
Postanowi³em napisaæ poniewa¿ to moje zdjêcie wywo³a³o takie komentarze.
Nie rozumiem dlaczego pan napisa³ te s³owa.
Przeczyta³em komentarze poturniejowe i nigdzie nie znalaz³em ani jednego zdania, które mog³oby byæ odczytane jako robione przez nas wielkie halo. Wszyscy byli jedynie zadowoleni z tego, ¿e turniej podoba³ siê naszym go¶ciom. Jak by³o z glanami wie ten tylko kto je za³o¿y³. Nikomu te¿ chyba do g³owy nie uderzy³o
Wszyscy zdaj± sobie sprawê jak wiele jeszcze trzeba zrobiæ
:Kinia:Chcia³am wszystkim podziekowaæ za wspania³e opinie na temat naszego turnieju, naprawde podnosicie mnie na duchu
bo c³y czas siê ba³am, ¿e co¶ jest nie tak
Czarny Rycerz:chyle czo³a i wielkie dziêki sle tym, którzy w naszych progach zago¶cili
byli¶cie wspaniali i
wyrozumiali
Visenna:Chcia³am podziêkowaæ wszystkim wypowiadaj±cym siê tutaj na temat naszego turnieju za tak ciep³e i pozytywne opinie.
Naprawde nie spodziewa³am siê takich reakcji
Czy w tych komentarzach znajduje siê to o czym pan napisa³?Pozdrawiam serdecznie.
Witam
CYTAT
wyraziæ uznanie za kulturê s³owa Krzysztofa Czarnego Rycerza.
Co do „kultury s³owa”, to istnieje cos takiego jak dyplomacja (czyli mówienie tego co ludzie chc± us³yszeæ np. aby zdyskredytowaæ przedmówcê).
Pozdrawiam
Nataniel
CYTAT(Nataniel)
Witam
Co do „kultury s³owa”, to istnieje cos takiego jak dyplomacja (czyli mówienie tego co ludzie chc± us³yszeæ np. aby zdyskredytowaæ przedmówcê).
Pozdrawiam
Nataniel
Natanielu bez urazy ale o dyplomacjii zwylke wiedza najwiecej te osoby ktore same jej uzywaja:P
Gesiku nie zaprzecze ani nie potwierdze twoich slow..Bylo jak bylo..Ludzie byli jacy byli..(nie obrazam tu nikogo bo i mnie jeszcze wiele brakuje) Wazne ze sie bawilismy dobrze i atmosfera byla przednia, a za rok zobaczy sie jak bedzie..w sumie kazdy bedzie mial rok czasu na podniesienie poziomu swoich strojow, zachowan(przeciez to tez jest wazne), slownictwa..Nawet ci ktozy maja juz wszystko na bardzo wyskoim poziomie (poklon w Twoja strone) tez jeszcze pewnie znajda rzeczy z ktorymi musza sie podciaganac...I napewno z checia beda sluzyc pomoca tym ktorzy stoja jeszcze nisko:PTakim jak ja.
pozdrawiam
Witam
Jako, ¿e dosiêg³a mnie „go¶cinno¶æ” kasztelañska niestety bawi³em siê z wami po cywilu (ale i tak mi³o by³o spotkaæ znajome twarze).
U¶ciski i buziaki dla dwóch s³owiañskich dziewczyn i oczywi¶cie tej która mok³a ze mn± ca³y wieczór (wiem co ostatnio napisa³em, ale mimo wszystko mam nadziejê, ¿e kiedy¶ to powtórzymy
).
Pozdrowionka dla Opola, Excalibura, „ksiêcia” ¿ebraków i wszystkich tych, którzy przyjechali do Bêdzina, a których nie mia³em jeszcze okazji poznaæ.
O samym turnieju nie bêdê siê wypowiadaæ bo mnie pos±dz± o stronniczo¶æ.
CYTAT
Natanielu bez urazy ale o dyplomacjii zwylke wiedza najwiecej te osoby ktore same jej uzywaja:P
Wiedzia³em, ¿e docenisz moje umiejêtno¶ci w tej materii
.
Pozdrawiam i do zobaczenia pod Grunwaldem
Nataniel
P.S. Korzystaj±c z okazji chcia³bym zdementowaæ pog³oski jakie kr±¿± w zaprzyja¼nionym bractwie o tzw. „Czarnym Bractwie Nataniela” (trzeba by³o zapewne têgiego umys³u aby wymy¶liæ taaaaak± nazwê, to pewnie by³a kobieta). Prosi³bym o nie nadu¿ywanie mojego imienia przy wymy¶laniu kolejnych tego typu ciekawostek (a zw³aszcza nie ³±czenia go w jednym zdaniu z wyrazem „czarny”). Dziêkujê za uwagê.
CYTAT(Nataniel)
Wiedzia³em, ¿e docenisz moje umiejêtno¶ci w tej materii
.
Zawsze Cie bede podziwiac i doceniac jesli o to chodzi..
Kiedys sie tez tego naucze..
CYTAT(Nataniel)
Korzystaj±c z okazji chcia³bym zdementowaæ pog³oski jakie kr±¿± w zaprzyja¼nionym bractwie o tzw. „Czarnym Bractwie Nataniela”
A juz sie o Ciebie balam..ufff..kamien z serca..
CYTAT(Nataniel)
(trzeba by³o zapewne têgiego umys³u aby wymy¶liæ taaaaak± nazwê, to pewnie by³a kobieta).
Dobra, dobra watpie by mogla to byc kobieta..A kobiet sie nie czepiaj bo moj feminizm sie odezwie...
pozdrawiam
Witam.
To bêdzie offtopic, ale ¶mieszny, wiêc sobiê na niego pozwolê
Dyplomacja to umiejêtno¶æ powiedzenia: "s p i e r d a l a j" w taki sposób, by adresat tych s³ów cieszy³ siê i z niecierpliwo¶ci± wygl±da³ czekaj±cej go wêdrówki.
Pozdr.
M.
Witam
CYTAT
Dyplomacja to umiejêtno¶æ powiedzenia: "s p i e r d a l a j" w taki sposób, by adresat tych s³ów cieszy³ siê i z niecierpliwo¶ci± wygl±da³ czekaj±cej go wêdrówki.
Mi³e. Problem w tym, ¿e do tego trzeba czego¶ wiêcej ni¿ subtelno¶æ Rewolucji Pa¼dziernikowej.
Pozdrawiam
Nataniel
NieCzarne bractwo Nataniela
CYTAT(Nataniel)
Witam
Mi³e. Problem w tym, ¿e do tego trzeba czego¶ wiêcej ni¿ subtelno¶æ Rewolucji Pa¼dziernikowej.
Dlatego nigdy nie bedê dyplomatk±
Pozdrawiam
http://www.kat.tvp.pl/info.asp?id=0406051800&idw=1
po ile te platnerze szly?
a i jak za Polski przyjechali to spoko
no i juz lece miedzy mroki sredniowiecza jak to pan redaktor ujol
maly przyklad poziomu polskich reporterow brak slow
pozdrawiam
ps
moze jednak ma ktos platnerz na zbyciu
Dziêki natanielu za pozdrowienia - "ksiêciem ¿ebraqff" nie jestem, aczkolwiek schlebia mi to miano. po prostu wk³adam w serce w to co robiê. od czarnego koloru siê odstosunkuj - nie jeden jest czarnyw polsce, a tego typu docinki sprawiaj±, ¿e tracisz w moich oczach. Mo¿esz uraziæ naprzyk³ad "Czarnego Wies³awa", a wtedy "Krwawy Jan" mo¿e wzi±æ sprawy w swoje rêce..... ja nie chcê, by warto¶ciowi ludzie ginêli przez g³upotê w takiej bestialskiej rzezi
powiniene¶ spu¶ciæ z tonu, ale o tym mo¿e na privie, albo gdzie¶ indziej, bo odbiegam od topica......
-------------------
!!!!do wszystkich ludqff, którym co¶ zaginê³o na Bêdzinie!!!!!
w og³oszeniach za³o¿y³em topic w którym proszê sk³adaæ roszczenia do zagubionych rzeczy. jak narazie jest tego du¿o a w³a¶ciciele siê nie zg³aszaj±.
-------------------
to taka ma³a uwaga dla szerszego grona...
jednak nie potrafiê siê powstrzymaæ - Natanielu sorry, nie wiem czy masz ¶wiadomo¶æ, ¿e zosta³em wykluczony z I Chor±gwii - nie popsu³o to(przynajmniej z mojej strony) uk³adu i podej¶cia Bêdziñskiej ¶wity...... ;P dobra ju¿ koñczê, bo mi siê jeszcze blog trafi
i jeszcze jedno - znalaz³em w³a¶nie w serwisie tvp3 fajny link. jest avik iaslek z informacji - taka ciekawostka - zamieszczê avi równiesh na swoim ftpie - bêdzie tam raczej bezpieczniejszy.
oto adres:
http://www.kat.tvp.pl/info.asp?id=0406051800&idw=1
pliki uka¿± siê na ftpie pod adresem
http://wacek.one.pl/~admin - serwer siê ci±gnie, ale daje radê, tam równiesh umieszczê oko³o 700 zdj±tek, najpierw muszê je opisaæ i wykadrowaæ;) menel to ja po zbudowaniu zakrzacza
Witam
Miano „ksiêcia ¿ebraków” s³usznie Ci chyba nada³em, nie ma bowiem nikogo kto by Ciê do¶cign±³ w szlachetnym Twym zajêciu. Natomiast czarny, ten nieszczêsny kolor, ¿artem mia³ byæ jeno w odpowiedzi na ¿arty czynione z mej osoby (przeto czarnych pozdrawiam i niech ¿alu do mnie nie maja). Dziêki te¿ Tobie za docenienie „warto¶ci mej g³upoty” i troskê o me ¿ycie.
Co siê za¶ tyczy turnieju i tego co siê z nim wi±za³o, nijak tego nie skomentowa³em (choæ s±dz±c z listy mych pozdrowieñ wywnioskowaæ mo¿na, ze siê dobrze bawi³em). Swymi s³owami narzucasz jeno szerszemu gronu sw± interpretacjê (choæ inni me s³owa przyjêli ze zrozumieniem, ¿artem za ¿art odp³acaj±c). Nazwa Czarne Bractwo nijak siê ma do wspomnianej przez Ciebie osoby. Przemy¶l zatem swe s³owa wynikaj±ce z niewiedzy i w razie potrzeby uczyñ sprostowanie.
¯arcik mój by³ jeno ¿artem i tak go proszê odbieraæ (st±d te¿ w Post Scriptum siê znalaz³). Osoby które wiedz± o co chodzi niech wiedz± a innych nie ma powodów o¶wiecaæ. B±d¼ wiêc bardziej pow¶ci±gliwy w os±dach s³ów moich bo jeno niesnaski wprowadzasz, a ja cz³owiekiem k³ótliwym wprawdzie jestem ale mi³uj±cym pokój z serca ca³ego (jeno za me szczere s³owa obelg± mnie nagrodzono).
Pozdrawiam
P.S. ale o tym mo¿e na privie, albo gdzie¶ indziej, bo odbiegam od topica......
***** Kiedy tylko sobie za¿yczysz, a o Twym wykluczeniu ju¿ s³ysza³em.
Podobnie jak w zesz³ym roku i teraz dajê kilka zdj±tek z mojego archiwum.
Pozdrawiam
[b]
------------------------------------------------------------
za³±czniki usuniête przez administratora zgodnie z regulaminem FREHY --> pkt 14
ciekawi± mnie ci szkoci ....
tak wogóle to te dzieciaki wygrywaj±! naprawde super ¿e kolejne pokolenie dorasta na rycerzy/wikingów/s³owian/sarmatów....
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.