"Witam.
Przed chwil± w rozmowie z moja lepsz± po³ow± us³ysza³em :
Popatrz ile jest dla Was atrakcji / turniejów na Grunwaldzie , a ile dla nas , kobiet .
Ino przy garach musimy siedzieæ ..
.......................
Mo¿e warto by by³o co¶ wymy¶liæ ?
(piszê o tym tu i teraz , bo inaczej umknie)"
Dzisiaj 5.30 w radio pewna starsza pani ¶piewa³a pie¶ni i opowiada³a o dawnych tradycjach , przêdzeniu itd.
Wracam wiêc na gor±co do tematu.
W tym roku w WM mia³y siê odbyæ warsztaty przêdzenia - z czasem jednak krucho , wiêc nie wszystko udaje siê realizowaæ. - ¿ycie.
Kila tygodni temu na S³upsku takie w³a¶nie warsztaty siê odby³y.
Mo¿na powiedzieæ - ¿e bardziej pokaz , bo przecie¿ i w tym wypadku czasu by³o niewiele.
Zwróci³em jednak uwagê , ¿e by³o w tym co¶ naprawdê piêknego (brzmi to szajsowato
, ale dla mnie by³o to piêkne)
Tak , czy inaczej - pod koniec listopada na zamku w ¦widwinie organizujê manewry chor±gwi WM. + przyjaciele.
Takie tam lu¼ne spotkanie (¶rodków brak)
Spróbujê jednak "program" manewrów rozszerzyæ w³a¶nie o warsztaty tkackie .
Przede wszystkim jednak postaram siê poruszyæ temat organizacji na przysz³ym Grunwaldzie
warsztatów przêdzenia zakoñczonych swego rodzaju "konkursem" (brak mi odpowiedniego s³owa)
Chodzi po prostu o to , by na zakoñczenie tych warsztatów wyró¿niæ "najlepszych"
Wszystko oczywi¶cie nale¿y przemy¶leæ , np. kategorie (zaawansowana,pocz±tkuj±ca ..)
Wiem , ¿e nie maj±c ¶rodków niewiele siê da zrobiæ - ale mo¿na spróbowaæ ?
Proszê Rosamar i Asiê o pomoc w realizacj.
Namawiam równie¿ inne osoby zainteresowane tematem do wziêcia udzia³u w dyskusji.
Sprawê poruszê równie¿ na forum CH.WM w temacie dotycz±cym manewrów na zamku w ¦widwinie. (kalendarium)
pozdrawiam