Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: II Zimowa Rejza na Zamek w Nidzicy
> Inne > Kalendarium 2012
Stron: 1, 2
Chaos666
Witam!

No no, gratulujê Grzesiu smile.gif 2x I miejsce. Rysiu i Amba te¿ bardzo ³adnie smile.gif Z filmików mozna wywnioskowaæ ¿e by³a trochê ¶liska nawierzchnia :o ale najwa¿niejsze ¿e dobra bitka by³a devil.gif

Pzdro
Chaos
Grzegorz z Torunia
Dziêki smile.gif
£ukasz Piech
Fakt,Nasz mini bohurcik to byla jazda figurowa:D Jeszcze czacha mnie boli po nim.Jednak warto bylo sie zebrac w sobie i wyjsc na dziedziniec,zeby pomachac dodatkowo:P Filmik 1 mamy my ale tylko z jednego starcia.Ma ktos oba?smile.gif
Ostroda pozdrawia:)
Piechu
Grzegorz z Torunia
znalaz³em jeszcze inne walki
http://www.youtube.com/watch?NR=1&v=2g...ature=endscreen
Rebus
Chcia³bym te¿ przypomnieæ o pewnym fakcie, i¿ grupa ¶mia³ych rycerzy zorganizowa³a na turnieju jeszcze jedn± konkurencjê i oby o ów fakcie pamiêtaæ a i chwa³ê ów wojów roznosiæ pozwolê sobie tu pewnych rycerzy rozs³awiæ:

W trakcie walki na puklerz i miecz, zosta³ zorganizowany "Mini bohurt"

Trójka wspania³ych jegomo¶ciów wysz³a na plac zamkowy i stoczy³a pojedynki :

-Walki 2 vs 1
-Walki 1vs1

oraz "Trójk±t zdrady" bo na "kr±g" ich by³o zbyt ma³o bigsmile2.gif

Mimo ¿e by³o ma³o uczestników, to walki by³y bardzo ¿ywio³owe a zarazem bardzo trudne, gdy¿ strasznie trudno by³o zachowaæ równowagê na zalodzonym bruku dziedziñca, przez co by³o wiele upadków i pot³uczeñ. Jeden z walcz±cych odniós³ kontuzje w postaci przemieszczonego krêgu szyjnego i wstrz±su mózgu. Zatem chcia³bym podziêkowaæ walcz±cym za wspania³y kunszt rycerski i wytrwa³o¶æ, dziêki której walczyli w ekstremalnych warunkach w siarczystym mrozie oraz ¶liskiego gruntu.

Oto wyniki minibohurtu :

1 miejsce - Heller
2 miejsce ex aequo - Radek i Piechu. Piechu dosta³ kontuzji.

Jeszcze raz podziêkowania dla tych panów. Byæ mo¿e nied³ugo umieszcz± film z bohurciku w sieci.

Pozdrawiam
Patryk
Elo, ostatnio to jakie¶ fatum ci±¿y nade mn± ju¿ drugi turniej z rzêdu w Nidzicy w którym nie mog³em braæ udzia³u z przyczyn osobistych. Takie ¿ycie. Gratuluje zwyciêzcom i zapraszam na III Rejzê w 2013 roku. Nabieramy do¶wiadczenia w temacie zimowych spotkañ i trzecia impreza bêdzie ju¿ doskona³a aniol.gif
radziuCCH
Patryku, nie musisz siê t³umaczyc. Pewnie postanowienia mia³y miejsce - mam nadzieje ¿e ich rezultat przyniesie wymierny skutek na Grunwaldzie smile.gif Na III rejzie stawimy siê na pewno '...

£ukasz Piech
Rebus,nie wstrza tylko wstrzasnienie:P Jest jednak roznica:)Nastepnym razem jak wyjde sam na dwoch to chyba odpale najpierw hakownice zeby ich zdezorientowac:D A drugie starcie bylo juz jak na lyzwach:P W kazdym razie jak widac da rade walczyc w tych warunkach:)Za rok moze pogoda pozwoli na prawdziwe 5vs5 a nie symulowane:D

Pozdrawiam
Piechu
Jajosz
Gratulacje dla mediewalnych morsów
Heller
Ja Wam powiem, ¿e gdyby wczesniej posypaæ tam troche piachu i s³omy to obesz³o by siê bez po¶lizgów bo zimno to raczej nie by³o bigsmile2.gif
Ps. Jajoszu, rybeñko Ty moja a mo¿e tak na przysz³± Zimow± rejzê sam w p³ytki wskoczysz i nam w polu towarzystwa dotrzymasz? crazy.gif
radziuCCH
s³uszna sugestia Dawidzie tylko jest jedno ale ... kto bêdzie za wodzireja robi³ - takich dwóch jak ich trzech to nie ma ani jednego :P
Jajosz
Helerku, felerku, kartofelku...

skoro ju¿ rêkawicê rzucasz, to i odpowiedzieæ muszê: nawet nie wiesz, jak± by mi to przyjemno¶æ zrobi³o, ale pewnie tym bardziej nie wiesz, dlaczego moje docinki dla walcz±cych podczas turniejów jakie prowadzê s± tak uszczypliwe i bezpo¶rednie, a i niektórzy czasem nie rozumiej± ich drugiego dna .... a to dlatego, ¿e mogê sobie na to pozwoliæ nie tyle z racji wcielenia siê w rolê b³azna (jako jeden chyba z prekursorów tej postaci) ale poniewa¿ spêdzi³em w zbroi (walcz±c na tego typu turniejach) kilka sezonów - 2001/2007, to jest w czasach kiedy wielu dzisiejszych rycerzy mia³o jeszcze mleko pod nosem albo gra³o w RPG raczej... có¿ po kontuzji i piêciu operacjach zamieni³em buzdygan na ciêty jêzyk aby nie oderwaæ siê naszego mediewalnego ¶wiatka, czy z korzy¶ci± dla widowiska, to ju¿ sami ocenicie... ¿e tak powia³o powag± przed dwunast± w nocy ;)
Heller
To Mamy podobny starz . Moje pocz±tki to jaki¶ 98 rok...czasy Ko¿uchowa i Edgara de Raven..ale nie bêdziemy sie tu przechwalaæ kto w tym d³u¿ej nogi moczy bigsmile2.gif Powiem krótko : Jeste¶ integraln± czê¶ci± turniejów organizowanych przez DNO i bez Ciebie turnieje nie by³y by turniejami szczerba.gif Moja wypowied¼ w ¿adnym wypadku nie by³a wyzwaniem a tylko zaproszeniem do wspólnej zabawy tyle , ¿e z mieczem w panzerhende bum.gif

Ps. I cz. mini bohurciku :http://www.youtube.com/watch?v=Nk-SxeENir4&feature=g-upl&context=G247a1fdAUAAAAAAAAAA
Wombat ale¿ z Ciebie kamerzysta smile.gif

niebawem cz II
Jajosz
wiem Hellerku, ¿e to nie by³a zaczepka, a przy okazji tylko sprostowaæ chcia³em, czemu czasem ostro walcz±cym dogadujê, nie przez z³o¶liwo¶æ przecie¿... no i dziêki za Twe s³owa
radziuCCH
CYTAT(Heller @ 10:23 09.02.2012) *
Ps. I cz. mini bohurciku :http://www.youtube.com/watch?v=Nk-SxeENir4&feature=g-upl&context=G247a1fdAUAAAAAAAAAA
Wombat ale¿ z Ciebie kamerzysta smile.gif

Dziêki Dawid za film - wiem ile Ciê to trudu kosztowa³o :D czekamy na wiêcej. Wombacika nie¼le zamuli³o w po³owie tego emocjonuj±cego pojedynku :P
Tanku
Witam film z "bohurtu" oraz niebawem pozostale filmy z udzialem Ostródy
http://www.youtube.com/watch?v=jksjcGnHgEE
Pozdrawiam
£ukasz Piech
No i wsio
:)Nareszcie wstawione:)
Pozdro
Piechu
radziuCCH
ni no podcinki Dawida na poziomie ¶wiatowym :D ... ja tam nie potrzebowa³em podcinacza - o w³asne nogi prawie siê zabi³em :D

oj dobre wspomnienia dobre
Heller
Piecha prawie podcinka ubi³e¶! bum.gif
Patryk
Najlepszy to jest ten samochód z ty³u za wami, super. Normalnie to by³ by posypany dziedziniec zamkowy piachem a tak to mieli¶cie jazdê figurow± na lodzie smile.gif
Grzegorz z Torunia
Mam pytanie, czy w tym roku planujecie zorganizowaæ turnieje " DNO LIGA"?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.