Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej zapa¶niczy
> Inne > Kalendarium 2011 > Grunwald 2011
Stron: 1, 2
Pawe³ Tybaldem Zwany
Serwus!
Kiedy¶ by³, teraz nie ma, a szkoda. Chcia³bym siê rozeznaæ, czy znale¼liby siê chêtni na turniej zapa¶niczy w ¶rodê wieczorem, np. o 20 (b±d¼ w inny dzieñ - podporz±dkujê siê pod wiêkszo¶æ) ?
Póki co, to lu¼na informacja, a raczej g³o¶ne rozmy¶lenia. Je¶li byliby chêtni, to móg³bym co¶ zorganizowaæ. Dla najwiêkszego koksa za zwyciêstwo znalaz³yby siê Ciechany Miodowe, sztuk XX smile.gif

Pzdr,
Pawe³.
Józef
Inicjatywa godna uwagi , ale dlaczego nie we wtorek ?
pozdrawiam smile.gif
Pawe³ Tybaldem Zwany
Mo¿e byæ i we wtorek, jak nie mam nic przeciwko temu smile.gif I tak zostanie ustalony ten dzieñ, który bêdzie pasowa³ wiêkszo¶ci.

Pozdrawiam,
Pawe³.
agresiva56
Jakie¶ kategorie wagowe ?? smile.gif
Pawe³ Tybaldem Zwany
Je¶li bêdzie kilku zawodników, to bez sensu tworzyæ kategorie wagowe, bo wyjdzie po jednej osobie w kategorii smile.gif Ale je¶li zg³osi siê 'odpowiednia' ilo¶æ osób, to kategorie wagowe oczywi¶cie bêd± smile.gif
MagicWojtek
to ja chce 1 walkê z Siwym :D...
mam nadzieje ¿e bez ciosów jujitsu i innych takich bêdzie ;p
agresiva56
Pamiêtaj ¿e jujitsu to g³ównie d¼wignie i rzuty smile.gif
Pawe³ Tybaldem Zwany
Wszystko jeszcze do ustalenia - zale¿y od zawodników i ich chêci, czy zechcemy turniej stricte zapa¶niczy czy bardziej grappling smile.gif Mi osobi¶cie jest obojêtnie (te¿ biorê udzia³), bo trenujê MMA. Wszystko siê ustali, póki co, zbieram chêtnych i mam 2 osoby - mnie i Ma³pê.

Proszê o konkretne TAK lub NIE od chêtnych, bo nie wiem czy jest sens cokolwiek organizowaæ smile.gif

Pzdr,
Pawe³.
Józef
Ja na Twoim miejscu bym zaryzykowa³ i zorganizowa³ , nawet przy ma³ym zainteresowaniu teraz.
Temat 'wisi dopiero dwa dni .Poza tym wielu ju¿ nie zagl±da na forum , bo sezon siê zacz±³.
Ale- ci którzy przeczytali dadz± znaæ znajomym o tym , ¿e taka fajna inicjatywa ..
sam mam kumpla z Grupy Odtwórstwa Historycznego von Borcke , który pewnie wyst±pi.
trzymam kciuki
pozdrawiam
agresiva56
Mo¿e z parterem do odklepania smile.gif
gothic
Je¿eli zapasy dojd± do skutku to ja oczywi¶cie zg³aszam siê jako chêtny do startu :-)
Jakub z Ortelsburga
Witam!

To mo¿e i ja powiem od siebie kilka s³ów.
Mianowicie teraz najlepiej moim zdaniem obgadaæ sprawy organizacyjne (kiedy, na jakich zasadach itp.).
Uwa¿am, ¿e nie ma sensu siê "biæ" bo od tego bedzie 21 na 21 chor±gwiane, wiêc moim zdaniem najlepszy bêdzie sam grappling. Mo¿emy zaczynaæ ze stójki lub te¿ kolan (do uzgodnienia) i koñczy siê duszeniem b±d¼ d¼wigni± (bez d¼wigni na palce lub te¿ na krêgos³up bo po co mamy siê zabiæ lub powa¿nie uszkodziæ).
Co do samej walki to polecam 3 rundy. 1 Runda trwa³a by 4 minuty b±d¼ do "odklepania", jak nikt by nie odklepa³ to jest 2 runda te¿ 4 minuty i te same zasady. Je¶li natomiast nie wygra³ by nikt w 2 rundzie to by by³a 3 runda, ale tylko dwie minuty na punkty. Punkty tylko w 3 rundzie i za przej¶cie do innej pozycji (np z bocznej do gardy itp) oraz za ka¿de obalenie (jak by¶my zaczynali ze stójki).
Co do samych wag to lepiej zrobiæ chocia¿by minimalny podzia³ (ale to na miejscu) bo raczej by³o by mi np ciê¿ko obaliæ kogo¶ kto ma ponad 100kg jak sam wa¿ê 70kg, a tym badziej siê z nim si³owaæ w parterze (np podzia³ do 80 i potem ju¿ wy¿ej). Wiêc chocia¿ ten minimalny podzia³ powinien byæ. Co do nagród to np ka¿dy zawodnik przystêpuj±c do walki wnosi "wpisowe" np o warto¶ci 2 piw.

Oczywi¶cie jak kto¶ chce co¶ zmieniæ lub dodaæ niech pisze, w koñcu mamy to wszystko uzgodniæsmile.gif

pozdrawiam

Jakub (ww. jako Ma³pa)
gothic
Widzê , i¿ MMA jest "na topie" :-) Moim zdaniem tylko start ze stójki, z kolan zniszczyli by¶my ducha zapasów a o zapasach w³a¶nie tutaj by³a mowa. Oczywi¶cie wykluczyæ trzeba równie¿ wszelkiego rodzaju rzuty na g³owê, prze³amania, 3 lata temu przekona³em siê z Martinem ,¿e warto te techniki uznaæ za zabronione :-) na tamtych w³a¶nie zasadach nie by³o limitu czasowego tylko tzreba by³o zdobyæ 3 punkty poprzez odklepania przeciwnika badz roz³o¿enia go "na ³opatki". Ale to tylko sugestie.
Jakub z Ortelsburga
co rozumiesz przez pojêcie "roz³o¿enie na ³opatki". Bo je¶li chodzi Ci o zasady jak w Judo ¿e czysty rzut koñczy walkê to moim zdaniem to by by³o troche nie fair dla tych którzy nie trenuj± jiu-jitsu lub judo (gdzie siê owe rzuty trenuje) i byli by oni poszkodowani. No i rozumiem ¿e przez rzuty na g³owe i prze³amania masz na my¶li np. "lataj±c± balache" itp? bo trochê tego nie zrozumia³em.
Pawe³ Tybaldem Zwany
Dzisiaj wieczorem zostan± tu umieszczone zasady turnieju i sprawy 'ogólno-organizacyjne', tak¿e wszystkie w±tpliwo¶ci rozwiej± siê smile.gif

Pozdrawiam,
Pawe³.
Józef
Ja ze swojej strony mogê jaki¶ buk³aczek od Lotgara przekazaæ - na pami±tkê bêdzie dla zwyciêzcy.
Z pewno¶ci± Lotgar nie bêdzie mia³ nic przeciwko temu.
Musia³ by¶ Pawle siê po niego do mnie zg³osiæ do chor±gwi WM .
pozdrawiam
gothic
CYTAT(Jakub z Ortelsburga @ 17:56 16.06.2011) *
co rozumiesz przez pojêcie "roz³o¿enie na ³opatki". Bo je¶li chodzi Ci o zasady jak w Judo ¿e czysty rzut koñczy walkê to moim zdaniem to by by³o troche nie fair dla tych którzy nie trenuj± jiu-jitsu lub judo (gdzie siê owe rzuty trenuje) i byli by oni poszkodowani. No i rozumiem ¿e przez rzuty na g³owe i prze³amania masz na my¶li np. "lataj±c± balache" itp? bo trochê tego nie zrozumia³em.

Nie znam siê na sportach walki ale kiedy jeszcze by³em m³ody "roz³o¿enie na ³opatki" oznacza³o pe³en dosiad i chwyt za obie rêce przeciwnika tak ,ze uk³adaj± siê one gest poddania .
Jakub z Ortelsburga
powiem CI ¿e z tego mo¿na jeszcze du¿o zrobiæ jak kto¶ jest ogarniêty;p
Za dosiad bêd± pkt. Zaraz bêdzie regulamin (jest ustalany) smile.gif

pozdrawiam

Jakub
gothic
CYTAT(Jakub z Ortelsburga @ 21:29 16.06.2011) *
powiem CI ¿e z tego mo¿na jeszcze du¿o zrobiæ jak kto¶ jest ogarniêty;p
Za dosiad bêd± pkt. Zaraz bêdzie regulamin (jest ustalany) smile.gif

pozdrawiam

Jakub

Zapewne mo¿na zrobiæ wiele, ja tylko przytoczy³em zasady ,które obowi±zywa³y 3 lata temu w zapasach organizowanych przez kogo¶ z konnej.
Pawe³ Tybaldem Zwany
Turniej zapa¶niczy z elementami grapplingu – Grunwald 2011, ¶roda 13 VII, godz. 20 - zaraz po turnieju miecza d³ugiego

Wa¿enie zawodników, godzina 19:30, losowanie godzina 19:45.

Zasady ogólno-organizacyjne

Ka¿dy z uczestników zostanie przydzielony do jednej z dwóch kategorii wagowych. Przed turniejem odbêdzie siê wa¿enie zawodników.
-poni¿ej 80kg (kategoria l¿ejsza)
-powy¿ej 80kg (kategoria ciê¿sza)

A nastêpnie uczestnicy w ka¿dej kategorii bêd± losowaæ kolejno numerki. W polu, w którym odbywaæ siê bêd± potyczki, staj± do ‘walki’ numery 1 oraz 2, nastêpnie 3 oraz 4, 5 oraz 6, itd. Wygrany z ka¿dej pary przechodzi do kolejne rundy, a¿ do fina³u.

Pole do walk stanowiæ bêdzie okr±g o ¶rednicy 9m.

Ka¿dy z zawodników musi mieæ na sobie bokserki przylegaj±ce do cia³a – tak, bêdzie niehistorycznie, ale widzia³em ju¿ kilka takich turniejów, w których zawodnicy walcz±cy w historycznej bieli¼nie, zostali nagle bez niej i ¶wiecili genitaliami przed widowni±, a tego chcemy unikn±æ bigsmile2.gif Ponadto walki odbywaj± siê bez obuwia.

W ka¿dej walcz±cej parze przeciwnicy otrzymaj± opaski niebiesk± i czerwon±.

Zawodnicy posiadaj±cy d³ugie w³osy zobowi±zani s± zwi±zaæ je i ukryæ pod np. chust±.

Wszystkie walki bêd± sêdziowane przez sêdziego arbitra i kierownika maty, mierz±cego równie¿ czas.

Walka to runda 4 – minutowa do odklepania, druga dogrywkowa 5 – minutowa na punkty, nastêpuje gdy w pierwszej rundzie nikt nie odklepie w regulaminowym czasie walki.

Ka¿dy z zawodników zostanie wezwany do walki 3 razy z przerw± przynajmniej 30 – sekundow± pomiêdzy ka¿dym wezwaniem. Je¶li po trzecim wezwaniu zawodnik nie zjawi siê w polu walki, jego przeciwnik wygrywa walkê przez wycofanie.

Zasady walki i punktacja

Punkty techniczne zostan± przyznane tylko wtedy je¶li zawodnik jest w stanie utrzymaæ pozycjê kontroli dominuj±cej w czasie 3 sekund.

1 punkt techniczny :
- sprowadzenie do parteru - wyra¼nie inicjowane przez zawodnika
- ucieczka - je¶li zawodnik ucieknie z niekorzystnej sytuacji

2 punkty techniczne :
- pozycja boczna - kiedy zawodnik dochodzi do kontroli bocznej swojego przeciwnika przechodz±c powy¿ej jego broni±cych nóg i podtrzymuj±c jego plecy na ziemi w czasie przynajmniej 3 sekund

3 punkty techniczne :
- pozycja dosiad - kiedy zawodnik dochodzi do kontroli swojego przeciwnika i podtrzymuje go na plecach przyk³adaj±c swoje dwa kolana do ziemi z ka¿dej strony przeciwnika w czasie 3 sekund.

Chwyty i akcje niedozwolone

Pierwsze naruszenie daje 1 punkt dla przeciwnika, drugie daje 2 punkty dla przeciwnika, trzecie prowadzi do dyskwalifikacji przeciwnika winnego. Je¶li zawodnik jest kontuzjowany w nastêpstwie zabronionego chwytu i nie mo¿e kontynuowaæ walki, zawodnik który to spowodowa³ przegra walkê.

Typy zabronionych akcji/chwytów :
- cios piê¶ci± (w g³owê, kolana, ³okcie, przedramiona itd.)
- atak na oczy, w³osy lub na genitalia
- uderzenia w policzek, twarz, ugryzienia
- u¿ywanie palców w celu duszenia/¶ciskania przeciwnika
- uderzenia ³okciem i brod±
- zabronione d¼wignie i duszenia w stójce, dozwolone jedynie w parterze
- ci±gniêcie palców
- ci±gniêcie za bokserki zawodnika
- obra¿anie przeciwnika lub sêdziego
-zabronione skrêtówki

Definitywny zakaz wziêcia udzia³u w turnieju osób pod wp³ywem alkoholu!!!

Wstêp na turniej to 1 browar - zwyciêzcy dziel± siê wszystkimi piwami po po³owie smile.gif
Ponad to, nagrodami bêd± :

-piwa Ciechan Miodowy, ufundowane przez Browar Ciechanów
-puchary
-buk³ak wykonany przez Lotgara
-kuty no¿yk i widelec wykonany przez Ghutka
-krzesiwa z zapa³em i krzemieniem od Adriana Frankowskiego
-bon na bieliznê ¶redniowieczn± o warto¶ci 150 z³ od SPES Medieval Market
-2x zestaw po 10szt ¶wieczek od Mistrza Michaszka
-nowa prawa p³ytowa rêkawica wykonana i ofiarowana przez Mardinusa - dla walcz±cego mieczem i tarcz± nagroda idealna
-
-
-
Sponsorzy nadal poszukiwani smile.gif aniol.gif

Wszelkie pytania proszê kierowaæ do mnie b±d¼ do Jakuba
Pawe³ Tybaldem Zwany
Prosimy o konkretne TAK lub NIE od osób, które zastanawiaj± siê na wziêciem udzia³u w turnieju smile.gif
gothic
Z mojej strony konkretne TAK :-) Nie zrozumia³em do koñca zasady wy³onienia zwyciêzcy, czy odklepanie przeciwnika definitywnie koñczy walkê (niezale¿nie od tego, która jest runda) czy decyzja opiera siê wy³±cznie o punkty?
Pawe³ Tybaldem Zwany
Zwyciêstwo polega na doprowadzeniu do odklepania w pierwszej rundzie. Je¶li natomiast w regulaminowym czasie rundy, nikt nie odklepie, wtedy nastêpuje druga runda na pkt.

Rozwia³em w±tpliwo¶ci? smile.gif
gothic
Rozumiem, nie mogê znale¼æ jednak punktacji technik koñcz±cych w 2 rundzie. Skoro w przeci±gu 9 minut 1 i 2 rundy nie zostanie wy³oniony zwyciêzca to runda 3 bêdzie wygl±da³a jak walka o ogieñ, kto pierwszy ten lepszy :-)

Man nadziejê, ¿e chêtnych bêdzie wiêcej :-)
A.Fran
Tak...

pewno po turnieju bêdê p³aski pat.gif jak nale¶nik :D

Bêdzie super zabawa! Zachêcam wszystkich niezdecydowanych! to nie jest bardzo niebezpieczne, zawsze mo¿na odklepaæ! ... no prawie zawsze szczerba.gif

FUN FUN FUN
Jakub z Ortelsburga
je¶li w pierwsze rundzie nikt nie odklepie jest druga runda na pkt czyli za wywrócenie, przej¶cie do ró¿nych pozycji tj. pozycja boczna, dosiad lub te¿ wyjscie z pozycji. Oczywi¶cie je¶li w drugiej rundzie za³o¿ysz d¼wignie lub te¿ duszenie tak ¿e przeciwnik odklepie to tak¿e wygrywasz starcie. Je¶li bêdzie natomiast ta sama ilo¶æ pkt (raczej ma³o mo¿liwe) to bêdzie wygrana osoby która by³a bardziej "¿ywa" w walce (je¶li bêdzie wyra¼na ró¿nica) lub te¿ trzecia runda do pierwszego wywrócenia.

pozdrawiam

Jakub
Ghutek
Pawe³, dorzuæ jeszcze jedno "Ludzi okazuj±cych spo¿ycie alko - nie dopuszczamy", tak w gwoli ¶cis³o¶ci.

Pozdrówka - Adam
Jakub z Ortelsburga
Ju¿ jest dodane, tak samo jak s± aktualizowane nagrody:)
Wszystkie nagrody bêd± rozdzielone na dwie osoby-najlepszy z wagi do 80kg oraz najlepszy z wagi powy¿ej 80kg.
Je¶li natomiast bêdzie wiêksza ilo¶æ nagród to najprawdopodobniej bêd± one rodzielone na 4 osoby-dwa najlepsze miejsca z wagi do 80kg oraz dwa najlepsze miejsca z wagi powy¿ej 80kg. Oczywi¶cie za pierwsze miejsca bêd± lepsze nagrody;p

pozdrawiam

Jakub
agresiva56
A czy do turnieju mo¿na siê bêdzie zapisac na miejscu bo w ¶rodê wieczorem to ja moge siedzieæ jeszcze w samochodzie bo mam na grunwa 600 km....i nie wiem czy zd±¿ê.
Pozdrawiam i bardzo siê cieszê ¿e to organizujecie.
Pawe³ Tybaldem Zwany
Witam!
Nie wiesz czy zd±¿ysz na 18 tak?
Hmm, trudna sprawa, bo to bêdzie i po losowaniu i po wa¿eniu. Chyba, ¿e zrobimy tak, ¿e zaufam Ci smile.gif i podasz mi ile wa¿ysz, przydzielimy Ciê do kategorii wagowej i wylosujemy za Ciebie numerek. Je¶li by¶ nie zd±¿y³ na czas, to Twoja walka odby³aby siê na samym koñcu pierwszych dwójek. A je¶li do tego czasu te¿ by¶ nie zd±¿y³, to niestety, ale Twój przeciwnik wygra przez walkower, a Ty odpadasz z turnieju smile.gif

A tak poza tym, to mamy kolejnych sponsorów nagród! Wszystko na pierwszej stronie smile.gif

Pozdrawiam,
Pawe³.
Józef
Coraz bogatsza ta lista nagród smile.gif

Czyta³em , ¿e do turnieju trzeba przyst±piæ w obcis³ych bokserkach , bo ...
A czy nie mo¿na by by³o , by te bokserki by³y jednak przykryte mediewalnymi gaciami ?
Przyznaje ¿e na zapasach siê zupe³nie nie znam.
pozdrawiam smile.gif
gothic
My¶lê ,¿e na bokserkach medievalne gacie powinny byæ obligatoryjnie skoro bawimy siê w ¶redniowiecze smile.gif

EDIT:
Uprzedzaj±c fakty, kwalifikuje siê do kategorii powy¿ej 80kg. Mam nadziejê ,¿e nie bêdê w niej sam :-)
Jakub z Ortelsburga
tak owszem ale doszlismy do wniosku ¿e to nie jest wymagane poniewa¿ strasznie ³atwo jest je podrzeæ i nie po to robimy to wszystko by kto¶ ¶wieci³ swym przyrodzeniem;p
Dlatego jak kto¶ chce mo¿e za³o¿yæ ale pod bielizn± historyczn± musi co¶ byæsmile.gif
Pawe³ Tybaldem Zwany
Osobi¶cie wola³bym w samych bokserkach, trenujê i wiem to z do¶wiadczenia, no ale to jednak impreza ¶redniowieczna, a na widowni mog± pojawiæ siê ludzie z aparatami, robiæ zdjêcia i potem wstawiaæ na portalach z opisami dziwnymi w stylu Grunwald, wielka impreza historyczna, na której rycerze biegaj± we wspó³czesnych gaciach smile.gif Tak¿e mo¿e rzeczywi¶cie warto temu zapobiec i przykryæ bokserki gaciami, ale zróbmy tak, ¿e Ci którzy chc± niech tak zrobi±, a Ci którzy wol± bez, to niech bêd± w samych bokserkach smile.gif Tak dojdziemy do kompromisu smile.gif
agresiva56
No to ok ja wa¿e 62 kg wiec mo¿esz smia³o zaufaæ.
Jakub z Ortelsburga
no to raczej nie dojdziesz powyzej 80 kg do grunwa:)
Wiêc ¶mia³o mo¿emy zaufaæ
agresiva56
raczej nie smile.gif
Monika ksf
do wyciêcia ¿eby nie za¶mieca³o
Jan
Jak najbardziej tak smile.gif kategoria 80+
agresiva56
Obym zd±¿y³ bo szykujê siê fajne widowisko.
Dentystek
O turystów w ¶rodê wieczorem to bym siê za bardzo nie martwi³.
Czy dozwolone s± szorty grapplingowe? Takie do MMA w³a¶nie.
Przyda³oby siê zabroniæ jeszcze skrêtówek na nogi. Nie bez powodu na zawodach nie wolno ich wykonywaæ smile.gif
Oczywi¶cie ode mnie TAK.
Jakub z Ortelsburga
Teraz jade na ogólnopolskie zawody w grapplingu i skrêtówki s± normalnie dopuszczane (przynajmniej narazie nic nie wiem o tym ¿e s± zabronione) wiêc nie widzê przyczyny by¶my ich nie dopu¶cili.
Co do spodenek to ju¿ raczej by³a by przesada. Fakt s± wygodne i na 100% by siê nie porwa³y (no mo¿e na 99% ;p ), wiêc jak kto¶ ju¿ chce co¶ na bokserki za³o¿yæ to tylko historyczne.

pozdrawiam

Jakub
Adsumus
No je¿eli Ci pocz±tkuj±c skrêtówkê bêdzie zak³ada³, podnieci siê i szarpnie to nie bêdzie fajnie dla kolana. No chyba, ¿e startuj± same prosy icon_wink.gif
Fajna inicjatywa.
Jakub z Ortelsburga
ale ka¿dy kto wie o co chodzi to bêdzie to robi³ rozwa¿nie, a jak komu¶ siê uda fuksem to na 100% nie bêdzie wiedzia³ co zrobiæ by przeciwnik z niej nie wyszed³ (sam na pocz±tku robi³em i nie wiedzia³em czemu mi nie wychodzi bo kumpel mi ca³y czas ucieka³). Wiêc raczej nie ma siê o co baæ. Oczywi¶cie nie mówie ¿e jestem pro czy co¶ od niedawna trenuje.

pozdrawiam

Jakub
Pawe³ Tybaldem Zwany
trenujcie panowie, trenujcie, bo zamierzam wygraæ w kategorii do 80kg samurai.gif thanx.gif bigsmile2.gif
gothic
Ogl±da³em ostatnio KSW wiêc siê bójcie hehehe.gif
Jakub z Ortelsburga
Witam!

Z Paw³em ustalili¶my, ¿e jednak zabronimy skrêtówek, poniewa¿ mo¿na ³atwo przesadziæ i nabawiæ siê kontuzji a tego raczej nie chcemy:)

pozdrawiam

Jakub
Pawe³ Tybaldem Zwany
Witam!

Do coraz to d³u¿szej listy dochodzi kolejna nagroda! Nowa prawa p³ytowa rêkawica wykonana i ofiarowana przez Mardinusa - dla walcz±cego mieczem i tarcz± nagroda idealna!

Zachêcam do brania udzia³u w turnieju smile.gif

Pozdrawiam,
Pawe³ loki08.gif
Józef
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

Ja równie¿ w imieniu uczestników Turnieju Zapa¶niczego pragnê serdecznie podziêkowaæ Mardinusowi za podarowanie rêkawicy na potrzeby turnieju.
Z pewno¶ci± bêdzie dobrze s³u¿yæ zwyciêscy smile.gif
pozdrawiam

Józef
CYTAT(agresiva56 @ 23:23 17.06.2011) *
Obym zd±¿y³ bo szykujê siê fajne widowisko.

Widzia³em , ¿e godziny rozpoczêcia turnieju siê zmieni³y. smile.gif
Pisze , ¿e Turniej zapa¶niczy odbêdzie siê zaraz po zakoñczeniu TMD .

pozdro
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.