Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IX Turniej Rycerski na Zamku w Rabsztynie
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2
Yan
Miejski O¶rodek Kultury w Olkuszu,
Stowarzyszenie „Bractwo Rycerskie Kruk - Starostwa Rabsztyñskiego”,
Stowarzyszenie Zamek Rabsztyn,

maj± zaszczyt zaprosiæ na IX Turniej Rycerski na Zamku w Rabsztynie, który odbêdzie siê w dniach 2-3 lipca 2011 roku, podczas którego dojdzie do zawarcia zwi±zku ma³¿eñskiego pomiêdzy Magdalen± (Keritt) i Szymonem (£ysym).

W tym roku nowo¶ci± bêdzie osobny turniej miecza d³ugiego, a tak¿e Turniej Ró¿ w ramach walk na miecz i tarczê.

W tym roku turniej bêdzie tylko na zaproszenia z uwagi na jego lekko odmienny od poprzednich charakter, ka¿da grupa dostanie od nas zaproszenie w formie zarówno elektronicznej jak i papierowej. W odpowiedzi na zaproszenie prosimy przysy³aæ zg³oszenie z ilo¶ci± ludzi (z podzia³em na ciê¿ko i lekkozbrojnych, ³uczników, damy i jasiów ) i namiotów (ilo¶æ, typ i wielko¶æ).

Plan imprezy , regulaminy turniejów oraz nagrody podamy w najbli¿szym czasie. Nasz mail kontaktowy to: bractwo@brksr.olkusz.pl

Pozdrawiam

Jan Halicki, Bractwo Rycerskie Kruk Starostwa Rabsztyñskiego
Kichigai
Japoñce z Rzeszowa czyli Trzeci Najemny bêdzie na bank...Informacje ju¿ Ci wcze¶niej wys³a³em..Co prawda wczesne i orientacyjne, ale...;p Jakby co to jeste¶my w kontakcie.
yasha
Ja tez chêtnie bym przyjecha³ ze swita:)
keritt
W imieniu swoim oraz mojego przysz³ego ma³¿onka smile.gif chcieliby¶my zaprosiæ Was ( grupy które dostana zaproszenia w formie elektronicznej) do tego by¶cie wspólnie z nami ¶wiêtowali nasz± rado¶æ i za nasze zdrowie wina nie szczêdzili pijacy.gif

W szczególno¶ci zaproszenie kierujemy do Krakowskiej Chor±gwi Nadwornej smile.gif i liczymy na liczne przybycie

pepe
A my chêtnie jak zwykle siê pojawimy, a szczególniej ¿e taka wyj±tkowo szczê¶liwa okazyja siê nada¿a;)
To Krakowska Nadworna prosi o zaproszenie:)
Slava Keritt i £ysem:)
rossomak
Te¿ bym siê chêtnie zjawi³ z rodzin± :D
Pomóc w ³uczniczym ??
kriva
By³am raz i chêtnie przyjecha³abym ponownie... Mo¿e mam szansê?
Damian Lakomski
Yanie proszê o zaproszenie. smile.gif

Z chêci± wezmê udzia³ w turnieju miecza d³ugiego.
2 osoby (ciêkozbrojny z ¿on± + namiot 1, pawilon, 4metry ¶rednicy)

Pozdrawiam

Damian - Bia³a Brama GLIWICE
Falcorn
Wolna Kompania Rodów Ma³opolskich stawi siê na pewno smile.gif
Damiano
Mam nadzieje ¿e nas jako sta³ych bywalców uwzglêdnili¶cie smile.gif
Yan
Jako ¿e sporo osób o to pyta ponawiam : nasz email to : bractwo@brksr.olkusz.pl , inny ni¿ w zesz³ym roku : ) W tym tygodniu wrzucimy ju¿ wszystkie regulaminy i listê nagród : )
Hylan
Zakon Rycerski Ziemi Bieckiej w ilo¶ci 9 sztuk równie¿ prosi o zaproszenie smile.gif Informacja posz³a na NK... Pozdrawiamy...
Dominik Szlosarczyk
Kiedy mo¿na siê spodziewaæ planu imprezy? smile.gif
Wajcha
Dawaj Janku regulaminy i plan turnieju.
I wyja¶nij mi o co chodzi z tym turniejem ró¿ ;]
Yan
Ka¿da grupa dosta³a regulaminy na email, mo¿e Ci Monika nie przekaza³a, w ka¿dym b±d¼ razie wrzucê popo³udniu dzisiaj wszystko ³±cznie z planem : )

Mili go¶cie, przysy³ajcie jak najszybciej formularze na nasz email bracki, z liczb± uczestników oraz liczb± i rozmiarami namiotów !
Monika ksf
CYTAT(Yan @ 09:44 20.06.2011) *
Ka¿da grupa dosta³a regulaminy na email, mo¿e Ci Monika nie przekaza³a,
Nie przekaza³a, bo by³a skoncetrowana przy wpisywaniu do formularza danych osobowych na liczeniu zer w numerach pesel ;).

Ps Wajcha jak nie wyjdziesz z elminacji, nie bedziesz siê musia³ martwiæ o ró¿e :P. Z ró¿ami by³oby weso³o, gdybym ja wysz³a szczerba.gif.
.Axel.
Dru¿yna Zabrzañskich Drabów na pewno przybêdzie do naszych przyjació³ z Rabsztyna.
Yan
Oto plan turnieju, z tego co wiem regulaminy maj± ju¿ wszyscy, gdyby kto¶ mia³ jakie¶ w±tpliwo¶ci proszê pisaæ na PW : )

Negroo
Witam !!!
Kompania Najemna Taurus uprasza siê o zaproszenie je¶li oczywi¶cie znajdzie siê dla nas miejsce aby potrzodziæ razem z Wami smile.gif
3 miecze d³ugie i artyleria 3-4 namioty.
Yan
W razie czego podajê kontakt do nas:

Jan - 509 523 879

Bartek - 664 905 160

Artur - 694 594 815
.Axel.
WIELKIE podziêkowania dla organizatorów za super zabawê.
Impreza jak zwykle udana pomimo deszczu w niedzielê.
Sobota super, raz jeszcze dziêki .

Draby przyjad± na przysz³y rok na pewno.
keritt
bum.gif
To znów My smile.gif pewnie ju¿ macie Nas do¶æ ;P mówiæ nie mogê tak siê dar³am wiêc napiszê :P

Chcieliby¶my podziêkowaæ jeszcze raz bardzo bardzo mocno i naprawdê mocniasto , ca³emu Bractwu Kruków oraz Miejskiemu O¶rodkowi Kultury w Olkuszu i Stowarzyszeniu Zamek Rabsztyn , Wszystkim osob± które pracowa³y nad organizacj± tej imprezy za ten wyj±tkowy dla nas Turniej , jakby nie Wy nie mogliby¶my prze¿yæ tego wszystkiego , Jeste¶cie wspaniali smile.gif wszyscy razem i ka¿de z osobna smile.gif

Pogoda sprawi³a nam prezent i jednak da³a rade w sobotê , z czego niezmiernie siê cieszymy , mamy nadzieje ze winko by³o s³odkie a jedzonko dobre smile.gif

Podziêkowania sk³adamy tak¿e dla

Krakowskiej Chor±gwi Nadwornej - byli¶cie jak zawsze cudnia¶ci na bitwie , pasowanie by³o naprawdê piêkne , a zabawa wieczorem przednia , zw³aszcza z konikiem w roli g³ównej heheh

Lelkom za ogarnianie bitwy , i oczywi¶cie przemi³e towarzystwo

Kurakowi za wspó³tworzenie mojego bukietu ;)

Bractwu Rycerskiemu Ziemi Jaworznickiej, Poczetowi Andegaweñskiemu ,Górno¶l±skiej Chor±gwi Piastowskiej ,oraz Olkuszaninowi - za bardzo ciep³e i przemi³e uczczenie z nami tego szczególnego dla nas dnia ;)

Mojej grupie oraz dziewczynom ze te wspania³e pochodnie oraz wszystkim za cudowny szpaler, i pomoc przy uczcie.

P.S bardzo ale to bardzo prosiliby¶my o udostêpnienie nam zdjêæ z tej imprezy najlepiej za pomoc± programu Picassa Web , wiec je¶li posiadacie foty to bardzo o nie prosimy , nasze te¿ udostêpnimy smile.gif

Natan
Ja te¿ wszystkim serdecznie dziêkujê!!!

Mam jednak pytanie, czy kto¶ po uczcie nie znalaz³ przypadkiem bordowej rêcznie filcowanej wysokiej czapki typu wie¿a? Czapka niestety mi zaginê³a a cieszy³a siê wielkim zainteresowaniem i na uczcie co chwile mi j± kto¶ zgarnia³ do przymierzenia :P. Niestety do mnie nie wróci³a, a dosta³em j± w prezencie i zale¿y mi na jej odnalezieniu...

Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik
Wajcha
Dziêkujê wszystkim Krukom za wspania³± imprezê! Warto by³o przyjechaæ, za rok pojawiê siê na pewno.
Mi³o by³o spotkaæ znajomych jak i poznaæ nowe twarze.
Wielkie podziêkowania dla Nadwornej za go¶cinê, nocleg, bitewkê i ogólnie za wspólne obozowanie.
Jeszcze raz najlepszego dla nowo¿eñców!
Kichigai
http://www.youtube.com/user/Qba0B?feature=...u/2/ov4_sCRBzOw
tutaj znajdziecie wszystkie walki na miecz d³ugi:)
WIELGACHNE dziêki za zaproszenie za ¶wietn± zabawê i w ogóle za mo¿liwo¶æ zobaczenia waszych twarzy po raz kolejny smile.gif
Mot³och rz±dzi jak zwykle:)
Monika ksf
Przy³±czam siê do podziêkowañ, gratulujê równie¿ zwyciêzcom turnieju bojowego. Wra¿enia z bojówki i bitwo-bohurtu bezcenne, grunt to ustaæ na nogach do odsieczy, dziêki Wajcha za ten wyskok za moich pleców, poczu³am tylko pêd powietrza i mój przeciwnik znikna³ mi z poziomu oczów, pó¿niej znika Wajcha, wpada na niego Antek, efekt taki ¿e trzech (dwóch-jest ju¿ film ma linku Kichigaja, mój obroñca za mnie "poleg³' : ) ) panów le¿y ew. niknie gdzie¶ w w±wozie, dama ci±gle stoi :P.
Szkoda ¿e by³am zbyt daleko, by dobrze widzieæ, co dzia³o siê wcze¶niej na mo¶cie (taka rzezienka to tylko dla facetów, barierki ledwie wytrzyma³y), ale pod bram± te¿ by³o weso³o, szczególnie lot Wajchy i Antka do fosy, jak na ruskim larpie, brakowa³o tylko k³ód zrzucanych przez obroñców zamku ;). Jak kto¶ ma filmy, pro¶ba, by wrzuci³, bêdê sobie ogl±daæ na emeryturce, jak mnie bêdzie strzykaæ w poobijanych "za m³odu" ko¶ciach ;).

Jednym s³owem super impreza, kto nie przyjecha³ bo zapowied¼ deszczyku go przestraszy³a, niech ¿a³uje.
pepe
Krakowska Nadworna jak zwykle bardzo przeprasza i bardzo Was wszystkich szanuje;)
Dziêki wielkie za epicki turniej, wybawili¶my siê przednie, a ja na 200% :P
W przysz³ym roku przybêdziemy, mo¿e nawet i liczniej ni¿ teraz:D:D

Tylko kto wymy¶li³ tê zabójcz± wyprawê do jaskini;) -> nie widzia³em ¿adnego nietoperza:(
Monika ksf
CYTAT(pepe @ 23:26 04.07.2011) *
Tylko kto wymy¶li³ tê zabójcz± wyprawê do jaskini;) -> nie widzia³em ¿adnego nietoperza:(
Bucik Krzysia siê znalaz³? : )

Ma³e og³oszonko, przez nieuwagê zwiê³am dwa fanty nale¿±ce do dziewczyn, ciemne koszulki (pakowane w mroku), podrzucê w czwartek. Wielkie dziêki za go¶cinê w namiocie i przy ognisku : ), musieli¶my szybko siê zbieraæ, by jako¶ wyjechaæ samochodem, bo robi³o siê na drodze do zamku ju¿ niez³e bagienko, a ze mnie s³abiutki kierowca.
Natan
Epicka nocna wyprawa do jaskini, to ju¿ tradycja na naszym turnieju :] Wiele lat temu ja zapocz±tkowa³em ten zwyczaj, zbieraj±c rz±dnych przygód ludzi z uczty :] Niezmiernie wiêc siê cieszê, ¿e w tym roku by³y a¿ 3 grupy, które tam wyruszy³y :D:D:D:D
Kichigai
Pokrak na prezydenta tylko Ty...
pepe
Bucik siê nie znalaz³;)

Lataj±cy Antek.. bezcenne:D
Monika ksf
Co wyszper³am:
http://www.youtube.com/watch?v=Ae_wMFTd-Ps...nel_video_title
moze gdzie¶ bedzie jeszcze upubliczniona w necie taka sk³adanka z miecza i tarczy i bitwy, fajne s± te ujêcia na zwolnieniu

Przy okazji jak nikt tego jeszcze nie zrobi³, to ja siê wyrywam (przepraszam, ale to jest silniejsze ode mnie ;) ).

D³ugi miecz
Pierwsze miejsce
Antek z Krakowskiej Chor±gwi Nadwornej (fiko³ek w zbroji po walce fina³owej na ww filmie)
Drugie miejsce
Piter z Krakowskiej Chor±gwi Nadworonej
Trzecie miejsce
Damian z Bia³ej Bramy? (jak siê pomylilam, proszê info na pw to wyedytujê posta))

Miecz z tarcz±
Pierwsze miejsce (idê alfabetycznie po imionach lub ksywkach, bo walki o drugie i trzecie z powodu "si³y wy¿ej" siê nie odby³y)
Antek z Krakowskiej Chor±gwi Nadwornej, Dominik z Bêdzina, Wajcha-Krakowska Szko³a Fechtunku

£uczniczy ?
Damian Lakomski
do pó³fina³ów doszli
Kuba - z 3 najemnego japoñskiego
Damian - Bia³a Brama
Yan
No, wreszcie siê ogarn±³em i mogê napisaæ : ) Dziêkujê wszystkim z ca³ego serca, za to, ¿e mimo okrutnej pogody uda³o nam siê wspólnie dobrze razem bawiæ ! Szkoda, ¿e niedzielny tajfun pokrzy¿owa³ nam plany, ale obiecujê, ¿e za rok wszystko odrobimy : ) Tak jak ju¿ napisa³a Monika :

W Turnieju Miecza D³ugiego zwyciê¿y³ Antek z Krakowskiej Chor±gwi Nadwornej

W Turnieju Miecza i Tarczy miejsce pierwsze ex aequo zajêli:

Dominik z Bractwa Rycerskiego Zamku Bêdzin

Wajcha z Krakowskiej Szko³y Fechtunku

Antek z Krakowskiej Chor±gwi Nadwornej

Wyniki turnieju ³uczniczego wstawi Artur ; )

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i do zobaczenia jak najszybciej !
Marek Hilgendorf
A by³ kto¶ dobrze zrobiony na XIII wiek?
Monika ksf
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 13:44 07.07.2011) *
A by³ kto¶ dobrze zrobiony na XIII wiek?
Wajcha przezbroi³ siê z XIII w. na XIV/XV, Robert z Za³ogi Grodu Raciborskiego mia³ full kolcz±, kaptur zintegrowany z reszt± kolczej, siê to jako¶ u Was fachowo nazywa, cosik tam mówi³ na nocnej popijawie o takim "wynazazku" ;), ale na poprawno¶ci XIII siê nie znam.
PS Twarda ta Wasza XIII-ka, jak posz³am spaæ nad ranem, z namiociuku s³ysz³am, ¿e jeszcze siê nie¼le trzyma³, bo sk³adnie gada³, a wynalazki, które kr±zy³y przy ognisku ¦l±zaków crazy.gif.
Damian Lakomski
i jeszcze mój

http://www.youtube.com/watch?v=V2m1w9j1aDk
Marek Hilgendorf
Pytam w kontek¶cie dojrzewaj±cego we mnie tematu o sensowno¶ci ³±czenia XIII i XIV/XV na turniejach bojowych multiperiod...
Chyba wiem, o którego Roberta chodzi- on akurat ma porz±dny sprzêt.
Monika ksf
CYTAT(Marek Hilgendorf @ 14:28 07.07.2011) *
Pytam w kontek¶cie dojrzewaj±cego we mnie tematu o sensowno¶ci ³±czenia XIII i XIV/XV na turniejach bojowych multiperiod...
Chyba wiem, o którego Roberta chodzi- on akurat ma porz±dny sprzêt.
Jego gar górowa³ na mostku nad reszt± ;). Nie wiem tylko czy stalowe os³ony na goleniach siê kwalifikuj±, ale to ros±dne rozwi±zanie w mieszanych zabawach. Akurat na tym turnjeu regulamin nie obejmowa³ pola trafienia poni¿ej kolan, ale te¿ nie by³o notorycznych "kosicieli trawników" co sie w¶ród "puch" zdarza, wystarczy jedna taka puszka by posuæ zabawê.
Monika ksf
I Robert jeszcze mia³ tarczê mieszcz±c± siê w "pó¼no-pó¼nych" normach. Nikt nie mia³ tarczy, jak drzwi od stodo³y.
Marek Hilgendorf
Wkrótce za³o¿ê osobny temat.... koniec OT
Monika ksf
CYTAT(Monika ksf @ 12:16 07.07.2011) *
Co wyszper³am:
http://www.youtube.com/watch?v=Ae_wMFTd-Ps...nel_video_title
moze gdzie¶ bedzie jeszcze upubliczniona w necie taka sk³adanka z miecza i tarczy i bitwy, fajne s± te ujêcia na zwolnieniu
Dodali do tego filmu bitwê ko³o bramy po reklamach, warto by³o zerwaæ srogim ;) toporem po he³mie, ¿eby mieæ podk³ad z Gladiatora : ).

Slavu, nie ki¶cie filmów, inni uczestnicy turnieju te¿ pewnie chcieliby je zobaczyæ, a ja wrzucam jeden film przez godzinê, bo mam kiepskie ³±cze, a jak nie wrzucê na yt to mój wolny komp ich prawie nie odtwarza i nie mam jak ogl±dn±æ reszty walk : (.
Anya
http://olkuszanin.pl/galeria?func=viewcategory&catid=582

jakby kto¶ jeszcze nie widzia³ to zapraszam do galerii zdjêciowej

A Piter ma wpierdziel za konia :P
pepe
Filmiki postaramy siê wrzuciæ jak najszybciej...

A kiedy ja jestem niewinny:P on sam chcia³:D
ale jak karaæ to najprzyjemniej przypi±æ o kaloryfery i ch³ostaæ filcowym kapciem, obiecujesz?:P devil.gif
Monika ksf
CYTAT(pepe @ 23:03 10.07.2011) *

A kiedy ja jestem niewinny:P on sam chcia³:D
ale jak karaæ to najprzyjemniej przypi±æ o kaloryfery i ch³ostaæ filcowym kapciem, obiecujesz?:P devil.gif
Kombinujê ju¿ od kilku tygodni, kto siê kryje pod tym avatarkiem, teraz ju¿ wiem ;). Ale na serio prze¿ycia przednie, siê cieszê, ¿e nie by³am tylko widzem, bo by mnie poskrêca³o, a tak zosta³am kombantantem ;),(tylko nastêpnym razem powiedzicie mi, ¿e mogê siê po³o¿yæ : ) ). I szykuje siê nam jesze jedna waleczna damska duszyczka w Krakowie z dobrym przygotowniem po sw, jeszcze trochê i bêdziemy mia³y w³asn± konkurencjê, z kopami, obalankami, wejsciami tarcz± :P.

PS W szabli bojowej Kraków ma "damsk±" obsadê startuj±c± w turniejach w ilo¶ci 5 sztuk (Aramis, Stanica, MKS), rekord ogólnopolski, a jeszcze jedna osóbka ma serce i spryt do m+t : ). Pomóc tylko ze sprzêtem i wkrêciæ devil.gif .
keritt
super smile.gif je¶li jest to mo¿liwe prosiliby¶my wszystkich o udostêpnianie zdjêæ !!!!!!!!!!!
Monika ksf
CYTAT(pepe @ 23:03 10.07.2011) *

No chyba siê nie doczekamy smile.gif, ¶ci±ga³am dwa dni, taki ma³y mix m+t filmów od Angeliki.
http://www.youtube.com/watch?v=BMs2bihNoPo...nel_video_title
Przemko z Krzy¿kowic
No to jeszcze spó¼nione kilka fotek od GChP (ocenzurowane) :P

foty
Monika ksf
CYTAT(Przemko z Krzy¿kowic @ 17:40 28.07.2011) *
No to jeszcze spó¼nione kilka fotek od GChP (ocenzurowane) :P

https://picasaweb.google.com/10103709868989...feat=directlink

Tak ocenzurowne, ¿e link nie dzia³a smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.