CYTAT(slavekk @ 19:13 27.01.2011)
Witam, naprawdê nie wiem jak skonstruowaæ to pytanie a takiego my¶lê,¿e na tym forum jeszcze nie by³o...
Mianowicie czy byli rycerze (jako jednostki) b±d¼ grupy rycerzy,którzy nie byli oddani ko¶cio³owi i którzy nie byli z nim powi±zani...? Chodzi mi o XIII-XV wiek..
Pytam dlatego,¿e sam nie jestem katolikiem i nie bêdê i ¼le bym siê czu³ odtwarzaj±c krzy¿owca,joannitê czy templariusza... I martwiê siê czy znajdzie siê miejsce dla mnie jako pocz±tkuj±cego pasjonata odtwórstwa... My¶lê,¿e bêdzie ciê¿ko... Ale mimo wszystko chcê rozwiaæ swoje w±tpliwo¶ci i zapytam tych,którzy znaj± historiê 100 razy lepiej ni¿ ja czyli Was,pozdrawiam.
PS: Chyba nie pope³ni³em gafy odno¶nie templariuszy i krzy¿owców? To ró¿ni±ce siê zakony,nie ci sami?
Czytaj±c filozofie niektórych tutaj mistrzów klawiatury /nie ur±gaj±c nikomu oczywi¶cie/ , ich dobre rady wywody etc etc ,to niestety nasuwa mnie siê na jêzyk jedno pytanie : Dlaczego ch³opaku - nie zmienisz okresu odtwórczego i nie poczniesz odtwarzaæ arianina z XVI wieku? Tutaj bez kombinacji dasz upust swej mi³o¶ci do bli¼niego i niechêci do przemocy która to niew±tpliwie by³a dominuj±ca w okresie XIII -XV wieku , przy pasie ponosisz drewnian± szablê i bêdzie s³odko.
Zrób to sam i tylko przestaæ ³zawiæ ¿e chcia³by¶ byæ rymcerzem a brzydzisz siê przemoc± bom zeza ze ¶miechu dosta³ i ³zy przez to po plecach mnie ciekn±