Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: I Halowe Mistrzostwa Polski w Walkach Rycerskich
> Inne > Kalendarium 2011
Stron: 1, 2
Monika ksf
CYTAT(MagicWojtek @ 20:38 09.03.2011) *
chodzi³o mi raczej o przedstawienie wyników po ka¿dej rundzie w tabelce na naszej stronie.
Koniec rundy-> pokazuj± siê wyniki w tabelce icon_wink.gif
Bêdziemy mieæ relacjê na ¿ywo woohoo.gif

CYTAT(Gregor z Krakowa @ 15:18 09.03.2011) *
oj, dostane ciê¿ki ³omot.... juz mnie boli ³apka od odklepywania he³mu....
Gregorze, nie pêkaj, walcz tak, ¿ebyæ nie musia³ odklepywaæ he³mu smile.gif. Jak nie wygrasz ¿adnej walki: 80 pompek, 20 podci±gnieæ na dr±¿ku, 20 pompek na porêczach i 5 pistoletów na ka¿d± nogê, wszystko w... pe³nej p³ycie swinka.gif .

PS Wiem, wiem, mam zaleg³e za szablê :P.
Zmuda
Korzystaj±c z okazji, ¿e chwilowo dzia³a freha, umieszczam numer kontaktowy do mnie:
608618886.

Je¶li kto¶ jest ju¿ w stanie okre¶liæ kiedy (czy pi±tek czy sobota rano) i o której zamierza przyjechaæ - proszê o poinformowanie. (oszczêdzi nam to problemów z noclegiem)

Pozdrawiam

i do zobaczenia!
Gregor z Krakowa
Kraków przyjedzie rano, mysle ze kolo 5-7 w sk³adzie czteroosobowym
Robert Szatecki
Ja (pewnie z Emilem) bêdê rano w sobotê ko³o 10.00
Cmok z Dzia³dowa
Nidzica bêdzie w sobotê rano.
MagicWojtek
Na stronie http://www.tsfonline.pl/aktualnosci.php bêd± dostêpne wyniki z mistrzostw aktualizowane po ka¿dej rundzie.
Robert Szatecki
Wróci³em pewnie pierwszy:) Gratulujê zwyciêzcom i organizatorom. Bardzo dobry turniej pod wzglêdem organizacyjnym, wszystko by³o dopiête na ostatni guzik. Fajny pomys³ z natychmiastow± aktualizacj± wyników walk na stronie internetowej. Cieszê siê, ¿e coraz wiêcej siê dzieje poza ¶cis³ym sezonem. Jutro b±d¼ w poniedzia³ek zajmê siê aktualizacj± rankingu rycerskiego - Bêdzie sporo zmian:)
Viator
¦ledzi³em wraz ze Stasiem wyniki - szkoda ¿e nie mogê pogratulowaæ fina³owego miejsca, ale nadal bêdziemy trzymaæ za Ciebie kciuki icon_cool.gif

A stronka turnieju na Toruñskiej SF rzeczywi¶cie ¶wietna, tylko mogliby odró¿niaæ ksywki od nazwisk i mniej literówek robiæ icon_mrgreen.gif
Monika ksf
Dziêkujê Wojtku za aktualizacjê wyników prawie online, (siedz±c w domku mog³am ¶ledziæ, co siê dzia³o heart.gif ). Genialny pomys³ by³ z podaniem punktacji przez to decyzje sêdziów sta³y siê bardziej przejrzyste. By³y dogrywki?
CYTAT(Viator @ 00:01 13.03.2011) *
tylko mogliby odró¿niaæ ksywki od nazwisk i mniej literówek robiæ icon_mrgreen.gif
Masz ¶ci±gê w li¶cie startuj±cych na tej samej podstronie.
Super robota, teraz tylko czekaæ na oficjalne wyniki i filmy.
Gratulacje dla zwyciêzców i szacunek dla pokonanych, po ilo¶ci trafieñ widaæ, ¿e by³o ostro i nawet debiutanci mieli ich trochê : ).
Pozdro
Monika
Marcin Waszkielis
Gratuluje dobrej organizacji. Szkoda ze finalowa walka zakonczyla sie TKO i nie mogli o wyniku zdecydowac sedziowie. Fajnie, ¿e wszystko by³o nagrywane, sam tez postram sie wrzucic jakies filmy.
Gregor z Krakowa
dziêkuje wszytskim organizatorom i uczestnikom za wspania³± zabawe- warto by³o jechac na drugi koniec kraju.
Bardzo dobrze sie bawi³em, turniej na wyj±tkowo wysokim poziomie pod kazdym wzglêdem.
Gratuluje Marcinowi i finalistom, gratuluje uczestnikom i dziekuje za mi³a sobote...

Przepraszm tych, z którymi nie by³o mi dane sie po¿egnac, postanowili¶my spontanicznie wracac do Krk po zjedzeniu mega pierogów- Malina, te pierogi zabijaja ilo¶cia, wielko¶ci± i smakiem, poprostu mistrzostwo ¶wiata
Zmuda
Dziêkujê wszystkim uczestnikom i go¶ciom za przybycie i dobr± zabawê. Bardzo dawno nie widzia³em tak wielu walk na wysokim poziomie w trakcie jednego turnieju. Widac postêpy tak w kondycji jak i technice zawodników.
Dziêkujemy za dobre s³owo odno¶nie organizacji. Bêdziemy tê drogê kontynuowac.
Równie¿ ¿a³ujê, ¿e walka fina³owa zakoñczy³a siê kontuzj±, ale widok w³asnych ¶ciêgien podczas szycia nadgarstka bezcenny;) (niestety lekarz nie pozwoli³ mi zaszyc siê samemu;) )

Gratuluje zwyciêzcom i do zobaczenia na nastêpnych turniejach
Wajcha
Pozdrawiam i dziêkujê organizatorom i zawodnikom za ¶wietn± zabawê. By³o naprawdê pozytywnie, wszystko na wysokim poziomie: zawodnicy, organizacja, walki. Pozna³em sporo nowych, sympatycznych ludzi. Tylko z³amanego miecza szkoda ;]
Poza tym - Toruñ, piêkne miasto.
Do zobaczenia na kolejnych turniejach.
Yogesh
Uda³o mi siê wpa¶æ do was na 18 walk stoczonych przed przerw± obiadow±.
Wrzuci³em ju¿ je na YT, np:
walka Roberta, http://www.youtube.com/watch?v=vaf-yaJvAzo
Tutaj pojawia siê pewien problem, nie zapisywa³em nigdzie tego kto z kim walczy³,
a rozpoznaæ nie dam rady, bo nie znam wszystkich zawodników,
dlatego proszê dobre dusze o obejrzenie walk i napisanie w komentarzach
kto z kim w danej walce walczy, zostanie to wtedy uwzglêdnione w tytule filmu.
Wszystkie te walki dostêpne bez jakiejkolwiek obróbki na:
http://www.youtube.com/user/AselliJerutis

Gratulujê wszystkim zawodnikom widowiskowo¶ci walk
oraz organizatorom naprawdê sprawnego przebiegu zawodów.
Muszê dodaæ, ¿e to co tam widzia³em motywuje do¶æ mocno
do intensywnych treningów. bigsmile2.gif
Pozdro
piratuch73
Dziêkujê za fajna atmosferê i super organizacjê turnieju. Gratuluje zwyciêzcom i pokonanym. Mam nadziejê, ¿e impreza odbêdzie siê za rok smile.gif
MagicWojtek
dziêki za wspania³y turniej :D

wyniki by³y na szybko robione aby ka¿dy móg³ zobaczyæ je ,ale poprawie je nied³ugo icon_wink.gif

__
SZTO SZTO SZTO!!
bruna77
Nie zabrak³o emocji, by³o na co popatrzeæ (je¶li chodzi o walkê), jestem pod wra¿eniem punktualno¶ci ca³ej imprezy- uk³ony dla organizatorów za koordynacjê smile.gif
Podrzucam link do kilku zdjêæ
https://picasaweb.google.com/10981546421314...feat=directlink
Bartosz
Witam i witra¿am

Dziêkujê ze swej strony za sprawn± wspó³pracê zawodników z organizatorami, tak¿e na after party;)
Przede wszystkim wielkie brawa dla Andrzejka za ogarniêcie ca³ej naszej weso³ej gromadki;)

Przedstawiam nagranie TVP Bydgoszcz z wizyty na mistrzostwach.
http://www.tvp.pl/bydgoszcz/informacja/zbl...-g-1830/4132779

oko³o 18 minuty

pozdrawiam

ps. dziêki Smerda za wspóln± zabawê;) Jak zwykle b³yszcza³e¶ w towarzystwie;)
serek_lurtz
Witam
Dziêkujê wszystkim uczestnikom za znakomit± zabawê.
Gratulujê zwyciêzcom oraz przegranym.

Szczególne podziêkowania dla Gregora za to ¿e pokaza³ ¶wiatu ¿e mo¿na biæ siê i wygrywaæ w pe³nym uzbrojeniu smile.gif

Dziêki wszystkim za super zabawê na after party devil.gif

P.S
Z mojej strony chcia³em dodaæ szczere przeprosiny za przekrêcanie waszych nazwisk.
serek_lurtz
Dodam jeszcze jedno:
Zapraszam wszystkich za rok smile.gif
Spes
Witam.

Poni¿ej przedstawiam oficjalne wyniki I Halowych Mistrzostw Polski w Walkach Rycerskich:

Halowym Mistrzem Polski w walkach na miecz jednorêczny i tarczê zosta³ Marcin Waszkielis.
W walce fina³owej pokona³ Andrzeja Zmuda Trzebiatowskiego. Walka ta zosta³a zakoñczona przed czasem (w 69 sekundzie) z powodu kontuzji Andrzeja.
W walce o III miejsce mieli siê zmierzyæ: Krzysztof Wantuch oraz Mateusz Wnuk Lipiñski. Krzysztof zaj±³ trzecie miejsce po oddaniu walki walkowerem przez przeciwnika.

Nagrodê specjaln± - "Wschodz±ca gwiazda" zdoby³ Mateusz Ciechurski, który dotar³ najdalej z debiutantów, bo a¿ do do 1/4 fina³u.

Nagrodê specjaln± dla najbardziej historycznego zawodnika zdoby³ Grzegorz Kursa.

Klasyfikacja wszystkich zawodników:

lp Zawodnik Wygrane walki [ Ró¿nica ma³ych pkt ] Faza walk

1 Marcin Waszkielis - Bracia Chêdo¿nicy Bosi 6 (7)* [ 67 ] I
2 Andrzej Zmuda Trzebiatowski - Toruñska Szko³a Fechtunku 5 [ 105 ] II
3 Krzysztof Wantuch - Bracia Chêdo¿nicy Bosi 5 (6)* [ 61 ] III
4 Mateusz Wnuk Lipiñski "Krzy¿ak" - Fabryka ¦wiñ 4 (5)* [ 46 ] IV
5 Robert Szatecki - Warszawska Akademia Miecza 4 [ 85 ] 1/4 fina³u
6 Emil Guz - Bracia Chêdo¿nicy Bosi 4 [ 32 ] 1/4 fina³u
7 Krzysztof Olczak 4 [ 28 ] 1/4 fina³u
8 Mateusz Ciechurski - Toruñska Szko³a Fechtunku 3 [ 40 ] 1/4 fina³u
9 Aleksander Zmuda Trzebiatowski - Toruñska Szko³a Fechtunku 2 [ 24 ] 1/8 fina³u
10 Mateusz Kurpas - Czerwionka 2 [ -22 ] 1/8 fina³u
11 Marcin Witkowski "Siwy" - Reihl OTM SQAD 1 (2)* [ -9 ] 1/8 fina³u
11 Marcin Janiszewski - Kompania Czarnego Gryfa / Fabryka ¦wiñ 1 (2)* [ -9 ] 1/8 fina³u
13 Pawe³ Pytel - Kompania Czarnego Gryfa / Fabryka ¦wiñ 1 [ -11 ] 1/8 fina³u
14 Grzegorz Kursa - Krakowska Szko³a Fechtunku 1 [ -17 ] 1/8 fina³u
15 Micha³ Kozdra¶ "Kozi" - Fabryka ¦wiñ 1 [ -31 ] 1/8 fina³u
16 £ukasz Kordowski - Czerwionka 1 (2)* [ -59 ] 1/8 fina³u
17 Jaros³aw Jêdo "z Ma¶lic" - 1 [ 14 ] grupy
18 Mateusz Dudzic "Wajcha" - Krakowska Szko³a Fechtunku 1 [ -12 ] grupy
19 Kamil Skuta - Czerwionka 1 [ -16 ] grupy
20 Daniel Tadusiewicz "Bambi" - Dru¿yna Zaciê¿na Ksiê¿nej Anny z £odzi 1 [ -22 ] grupy
21 S³awomir Szulc "Slavu" - Krakowska Szko³a Fechtunku 0 (1)* [ -28 ] grupy
21 Bartosz Lipniewski - Toruñska Szko³a Fechtunku 0 [ -28 ] grupy
23 Ariel Bakalarz - Czerwionka 0 [ -29 ] grupy
24 Jakub Sobczak - Toruñska Szko³a Fechtunku 0 (1)* [ -32 ] grupy
25 Remigiusz B³oniarz - Krakowska Szko³a Fechtunku 0 (1)* [ -33 ] grupy
26 Piotr Cherkowski "Smoczek" - Bractwo Rycerskie Komturii Nidzickiej 0 [ -44 ] grupy
27 Jakub Piekorz - Czerwionka 0 [ -100 ] grupy
28 Rados³aw Krychniak - Bracia Chêdo¿nicy Bosi 0 [ 0 ] nie dojecha³
29 Patryk Koz³owski - Bractwo Rycerskie Komturii Nidzickiej 0 [ 0 ] nie dojecha³
30 Jakub £ogusz "Onix" - Dru¿yna Zaciê¿na Ksiê¿nej Anny - £ód¼ 0 [ 0 ] nie dojecha³

* liczba przed nawiasem oznacza ilo¶æ wygranych walk, ale bez uwzglêdnienia walkoweru za zawodnika, który nie dojecha³.

Szczegó³owy spis wszystkich walk wraz z wynikami znajduje siê na stronie: http://www.tsfonline.pl/aktualnosci.php

Grzegorz Zmuda Trzebiatowski
Sêdzia Techniczny

[post edytowany]
Ryszard Sza³añski
dziekiuje wszystkim za impreze, gratuluje zwyciezcy, mam nadzieje ze nastepne mistrzostwa odbeda sie w rownie milej atmosferze i beda rownie sprawnie przeprowadzone, pzdr
Laser
Nie ¿ebym kwestionowa³ tutaj rzetelno¶æ czy umiejêtno¶ci TSFu, ale Marcin ma tutaj nieco racji. Je¿eli jaki¶ klub/stowarzyszenie organizuje turniej, to jego cz³onkowie nie powinni braæ udzia³u albo sêdziowie powinni byæ spoza danej grupy.

Sêdziowie oceniaj±cy walki zawsze patrz± bardziej przychylnym okiem na swoich kolegów i czêsto robi± to nie¶wiadomie.
Cmok z Dzia³dowa
dziêkujê za turniej, bardzo dobry poziom, sporo dobrych walk i kilka genialnych akcji / uników. smile.gif

filmiki wgrywaj± siê, link w stopce
opis filmiku roz³o¿ony na czê¶ci:
np.
20110312 torun MT 01 R1EGR1 marcin witkowski vs remigiusz b³oniarz
[data] [miejsce] [MT = miecz i tarcza] [01 = kolejna walka turnieju, w przypadku walki w czê¶ciach z literk± a,b,c itd] [R1=runda pierwsza(by³y 3), EGR = eliminacje grupowe i numer grupy, RO16 = 1/8, QF = æwieræfina³, SF - pó³ fina³, F - fina³] [zawodnik wygrany] [vs] [zawodnik przegrany]

nie mam powpisywanych jeszcze wszystkich nazwisk z eliminacji, mi³e uwagi w komentarzach, to uzupe³niê.

ca³o¶æ na 99%. Podziêkowanie dla Kacpra W. z Nidzicy, który tym razem filmowa³ smile.gif

Pozdrawiam,
Piotr Cherkowski
Smoczek D.N.O.
MagicWojtek
a masz filmy z fazy pucharowej ??
Cmok z Dzia³dowa
jak pisa³em na 99% wszystko mam. (tylko z eliminacji du¿o bez nazwisk, puchar ok)
filmiki maj± po 100-120mb, wiêc trochê trwa ich za³adowanie.
Emil z Gi¿ycka
Dziêki za walki moim przeciwnikom i gratuluje zwyciêzcom.
Józef
CYTAT(Zmuda @ 12:03 13.03.2011) *
...¿a³ujê, ¿e walka fina³owa zakoñczy³a siê kontuzj±, ale widok w³asnych ¶ciêgien podczas szycia nadgarstka bezcenny;) ..

Chcia³bym dowiedzieæ siê czego¶ wiêcej na ten temat , by unikn±æ podobnych sytuacji na turnieju miecza d³ugiego .
Proszê o szczegó³y.
pozdrawiam
Robert Szatecki
Ranking rycerski zosta³ uzupe³niony o walki rozegrane w trakcie turnieju w Toruniu.
http://www.freha.pl/index.php?s=&showt...st&p=291576
Monika ksf
Podziêkowania dla Yogesha i Smoczka, który pewnie siedzi przy kompie ju¿ z 12h by wrzuciæ filmy, 100 % dokumentacji turnieju, nie zawieruszy³a siê ani jedna walka, szczególnie z eliminacji, bo z fina³ów prawie zawsze kto¶ co¶ nakrêci.
Co do za¶miecania, wszystko co wa¿ne jest ju¿ chyba opublikowane? Mo¿e jeszcze kto¶ wrzuci jakie¶ nowe zdjêcia i filmy?

[edit okrzyki z widowni]
MagicWojtek
to by³ specjalny wrestling :D...
czekam na filmik :d
Gregor z Krakowa
a ja mam w dupie, kto i co krzyczy, za to chcia³bym ogl±dn±æ ca³o¶æ mojej walki z Marcinem, a nie tylko po³owê....

buziaczki i cukierasy
Cmok z Dzia³dowa
CYTAT(Gregor z Krakowa @ 10:14 15.03.2011) *
a ja mam w dupie, kto i co krzyczy, za to chcia³bym ogl±dn±æ ca³o¶æ mojej walki z Marcinem, a nie tylko po³owê....

buziaczki i cukierasy

hmm
http://www.youtube.com/watch?v=GfuNUxLGuTo jak jest a, to musi byæ i b, czyli druga czê¶æ walki.
http://www.youtube.com/watch?v=OMOdlBSTbmY

filmiki s± wrzucone w ca³o¶æ, jeszcze niewielka czê¶æ nie uzupe³niona o nazwiska
Indar
"Marcin, z³o¶æ" - tak na wyczulone ucho.
Temat oczyszczony z wszelakich teorii spiskowych. Jak równie¿ na pro¶bê zainteresowanych z dyskusji o nieporozumieniach w kwestii wyników.
I.

agresiva56
Jak kto¶ znalaz³ tarczkê na rêkawice z czerwonym paskiem to proszê o zwrot smile.gif
tediee
trochê pó¼no ale co¿...lepiej po¼no ni¿ wcale:) Czerwionka dziêkuje za dobry turniej,gratulujemy wygranym i widzimy siê na nastêpnych imprezach.

pozdrawiam £ukasz
nabi
Bêd± jeszcze jakie¶ materia³y filmowe z turnieju?
Bartosz
Witam

¦pieszê donie¶æ, ¿e ju¿ niebawem uka¿± siê "oficjalne" zdjêcia z Mistrzostw. Tam te¿ parê "kwiatków" i ciekawych ujêæ. Dylemat moralny... czy zamie¶ciæ after party;)

Materia³ filmowy wymaga odpowiedniej obróbki i ilo¶ci wolnego czasu by go ogarn±æ. Z pewno¶ci± jednak zapis trafi do sieci.

Raz jeszcze wielkie dziêki dla zawodników i sponsorów.

pozdrawiam
agresiva56
Czyli lipa musze sobie zrobiæ now± tarczke??
MagicWojtek
after party te¿ :D
Zmuda
CYTAT(agresiva56 @ 22:15 22.03.2011) *
Czyli lipa musze sobie zrobiæ now± tarczke??

no niestety nie udalo sie znalezc tarczki:-?
Bartosz
Heja hej

Gar¶æ zdjêæ z Mistrzostw:
zdjêcia

After party nie nadaje siê do upublicznienia szerokiego;)

pozdrawiam
Monika ksf
CYTAT(Bartosz @ 22:28 22.03.2011) *
Materia³ filmowy wymaga odpowiedniej obróbki i ilo¶ci wolnego czasu by go ogarn±æ. Z pewno¶ci± jednak zapis trafi do sieci.
I co z tym materia³em, nied³ugo zacznie siê nastêpny sezon "halowy" ;).
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.