Julko uprzedzi³e¶ mnie o 10 minut
No to parê danych logistycznych.
Impreza mie¶ci siê w Nowym Skórowie nr.30 - mniej wiêcej w po³owie trasy pomiêdzy Lêborkiem a S³upskiem. Dojazd samochodem prosty - g³ówna trasa Gdañsk -Szczecin, jad±c od Gdañska, skrêcamy 20km za Lêborkiem do Potêgowa (w prawo przy Orlenie), przeje¿d¿amy jak droga leci, potem pod wiaduktem kolejowym prawo skos ii dalej na kolejnym skrzy¿owaniu (takie w kszta³cie "Y") w prawo i nastêpnie pierwsza droga w lewo (przy krzy¿u jeszcze przed tabliczk± Nowe Skórowo). Koñcówka to ju¿ druga gruntowa dró¿ka w prawo i drugie gospodarstwo. Generalnie trzeba wypatrywaæ zagubionego w polach oczojebnie pomarañczowego dachu a jad±c gruntówk±, min±æ spory kawa³ p³ota z siatki i dojechaæ do bramy bo ca³o¶æ jest ogrodzona)
Na mapce widaæ skrzy¿owanie na którym trzeba skrêciæ w lewo - to jest ta odnoga przed napisem Nowe Skórowo i prowadzi do Nieckowa.
http://www.zumi.pl/namapie.html?qt=nowe+sk...;svActive=falseDla korzystaj±cych z transportu publicznego - do Potêgowa doje¿d¿a SKM Trójmiasto. Mo¿na do tych poci±gów wsi±¶æ gdziekolwiek na trasie Trójmiasto-S³upsk i wysi±¶æ w Potêgowie. Ze stacji ju¿ proszê siê anonsowaæ to podjadê samochodem (no chyba ¿e najtwardsi Wayfarersi bêd± mieli ochotê dygaæ z buta te 3,5km
)
Mój telefon: 795 303 067
lub Blondiego 696 449 232
Jakby co to dzwoniæ i uzgadniaæ bo pomimo (jak mi si ê zdaje
) wyliczenia skrêtów i zakrêtów, to jeszcze siê nie urodzi³ chojrak co by trafi³ za pierwszym razem
Ufff
Teraz og³aszam ¿e sk³adki powinny siê zmie¶ciæ oko³o 30-40 z³otych na osobê ( w to wliczona s³oma, drewno do palenia, wszelkie materia³y do budowania obozu i akcesoriów warsztatowych oraz podstawowe produkty spo¿ywcze typu kasza, warzywa itp). Extrasem jest pewna ilo¶æ alkoholu ale raczej nie zbierzemy wystarczaj±co by opêdziæ ca³y obóz przez 3 dni wiêc bêdzie on raczej do spróbowania i na rozgrzewkê :-)
Mile widziane wszelkie ¿arcie i trunki przywiezione przez uczestników, gdy¿ produkty na miejscu bêd± naprawdê jedynie podstawowe. Tak¿e przywoziæ frykasy i obowi±zkowe marchewkowe lub suchochlebowe dla kopytnych.
Poza tym je¶li kto¶ tylko posiada jaki¶ sprzêt koñski to fajnie jakby przywlók³ - im tego wszystkiego wiêcej tym lepiej. Poza tym polecam przywie¼æ wszelkiego rodzaju linki - bardzo siê przydaj± do obs³ugi.
I co jeszcze?
Jak s± jakie¶ pytania to piszcie albo dzwoñcie.
Ja bêdê siedzieæ na miejscu prawdopodobnie ju¿ od Wtorku/¦rody i je¶li komu¶ siê chce przyjechaæ wcze¶niej budowaæ obóz, szranki i infrastrukturê to w sumie nie ma przeciwwskazañ.
Czyli do zobaczenia na szlaku!
pozdrowienia
Rosamar