Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: IV Turniej Rycerski o Szarfê Pani z Jeziora oraz Oblê¿enie Zamku w Miêdzyrzeczu
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
bzyk
Witam

Mam przyjemno¶æ poinformowaæ Was ¿e w tym roku odbêdzie siê ju¿ IV oficjalna ods³ona turnieju w Miêdzyrzeczu.

Termin imprezy to 28-30 maja 2010 r. (czyli 28 zjazd, a 30 rozjazd).
Miejsce: Zamek w Miêdzyrzeczu

Impreza na zaproszenia datowana na XV wiek. Wszystkich, którzy nie uzyskali zaproszenia,
a chcieli by przyjechaæ proszê o pisanie do mnie lub Tomica.

Wszelkie informacje odno¶nie imprezy regulaminy, atrakcje oraz scenariusz dostêpne bêd± na stronie turnieju www.turniejmiedzyrzecz.cba.pl, na która serdecznie zapraszamy.

Organizatorzy g³ówni:

Bzyk z Miêdzyrzecza
Tomic ze Szczecina

Organizacja:

Bractwo Rycerzy Ziemi Miêdzyrzeckiej
Najemna Rota Strzelcza
Wulfvesbergh
Tomic
No i uda³o siê po raz kolejny dopi±æ imprezê :-)
Zwlekali¶my d³ugo z oficjalnym podaniem terminu imprezy, bo jak zwykle by³o pod górê.
No ale termin jest ju¿ nieodwo³alny, a turniej odbêdzie siê czy siê komu¶ podoba czy nie podoba.

tak wiêc atrakcji u nas co nie miara.
Szykuje siê tradycyjnie ju¿
Turniej bojowy na mo¶cie o Szarfe Pani z Jeziora.
Turniej £uczniczy o Tytu³ Zamkowego £owczego
Turniej Puszkarzy
Inscenizacja oblê¿enia zamku
oczywi¶cie u nas nie mo¿e zabrakn±æ wy¿erki i napitku w planach te¿ koncert
i kilka innych atrakcji.

W miarê up³ywu czasu bêdziemy aktualizowaæ www i postaramy siê o wpisy w temacie.

Co do datowania imprezy to niezmiennie ca³y XV wiek (z ci¶nieniem)
spanie tylko namioty historyczne
bojówka na broñ sieczn± + tarcza ze ¶cis³ym datowaniem sprzêtu

Pozdrawiam
Papaj
Bractwo Rycerskie ksiêcia Bogus³awa V ze S³upska chêtnie kolejny raz we¼mie udzia³ w waszej imprezie. Pozdrawiam!
Gregor z Krakowa
sie stawie... zaprosicie?
Tomic
"Bogus³awy" wpisa³y siê w imprezê i by³o by smutno gdyby Was zabrak³o ;-P

Gregor chyba z przekory siê pytasz o zaproszenie? - ale jak co to powiem jeszcze raz "zapraszamy"

Zreszt± wojna o Szarfê Pani z Jeziora miêdzy Krakowem a S³upskiem przesz³a ju¿ do miejscowej legendy, ale mam nadziejê ¿e w tym roku pojawi siê jaki¶ b³êdny rycerz który was pogodzi na 2 i 3 miejscu :-)))

pozdrawiam

bzyk
Gregor wys³a³em Ci na priva wiadomo¶æ o zaproszeniu. Widaæ nie dosz³o.

S³uchajcie w sprawach organizacyjnych ju¿ wiêkszo¶ci mówi³em proszê wszystkich zaproszonych o wysy³anie na priva list zawieraj±cych imiona, nazwiska, PESEL (do ubezpieczenia), miasto, grupa oraz w jakim charakterze przybywaj± (czyli w czym bior± udzia³: BOJOWY, £uczniczy, Inscenizacja, bombardniczy itp.)

Pozdrawiam.

Papaj na Grunwaldzie 2009 i w Miêdzyrzeczu 2009 rozmawiali¶my z ch³opakami ze S³upska, ¿e na sta³e was wpisujemy w listê go¶ci. Super, ¿e bêdziecie.
Tomic
mamy informacje ¿e w tym roku Szarfa Pani z Jeziora bêdzie wyj±tkowo bogato haftowana z³ot± nici±.
Zreszt± sama Pani mówi ¿e grzechem jest turniej dla s³awy, a ¿e idzie z duchem czasu i postêpu i ¿e dzi¶ tylko siê liczy kasa, tak wiêc rozbi³a ¶winkê skarbonkê i troszkê z³ocisza rzuci³a
Robert Szatecki
Hej,
Wys³a³em zg³oszenie na priv, mam nadziejê, ze zostanie rozpatrzone pozytywnie.
Pozdrawiam Robert
bzyk

CYTAT(Robert Szatecki @ 16:05 16.03.2010) *
Hej,
Wys³a³em zg³oszenie na priv, mam nadziejê, ze zostanie rozpatrzone pozytywnie.
Pozdrawiam Robert

Witam

Zaproszenie wys³ane.

Pozdr bzyk
efendi
Hej,
Wys³a³em zg³oszenie na priv,
Pozdrawiam Robert

Ciesze sie Robercie ze i tu sie spotkamy. A brat gdzie?
Pozdrawiam
Robert Szatecki
CYTAT(efendi @ 19:55 17.03.2010) *
Hej,
Wys³a³em zg³oszenie na priv,
Pozdrawiam Robert

Ciesze sie Robercie ze i tu sie spotkamy. A brat gdzie?
Pozdrawiam

Cze¶æ Efendi,
My¶lê, ¿e w tym roku nie tylko tu siê spotkamy:) Brat oczywi¶cie te¿ przyjedzie, ciê¿ko by³oby mi siê zmobilizowaæ do wyjazdu gdyby on mia³ nie jechaæ:P
Pozdrawiam Robert
Wojciech W¶ciek³y
Poproszê równie¿ zaproszenie:)
Tomic
witam

W tym roku zamierzamy zrobiæ turniej bojowy ca³kowicie odmienny od tego co widzieli¶cie w latach poprzednich.
Je¶li kto¶ siê zapozna³ z regulaminem który by³ dostêpny na www to muszê go przeprosiæ, bo jest ju¿ nieaktualny.
Nowy pojawi siê wkrótce, na dzieñ dzisiejszy mogê powiedzieæ ¿e na pewno bêdzie konkurencja dru¿ynowa, a zdobywanie punktów nie bêdzie siê odbywa³o tylko na arenie(mo¶cie:-)).
Bêdziemy oceniaæ nie tylko zdolno¶ci bojowe, ale równie¿ jako¶æ uzbrojenia i ubioru, to na dzi¶ tyle, reszta ju¿ za nied³ugo.
Jak te¿ wiecie nagrod± jest Szarfa Pani z Jeziora, w tym roku chcemy te¿ przygotowaæ Szarfê Baby z Bagna (SBB) dla tego kto podczas ca³ego turnieju ws³awi siê w czym¶ niechlubnym :-)))

Adalbertusie z tego co wiem to Bzyku Ci wysy³a³ zaproszenie.
bzyk
CYTAT(Adalbertus76 @ 21:43 26.03.2010) *
Poproszê równie¿ zaproszenie:)

No przecie¿ ju¿ was zaprosili¶my teraz oczekujê na potwierdzenie przybycia z list± zawieraj±c± imiona, nazwiska, miasto i PESELE osób z twojej ekipy jak i innych zaproszonych którzy nie podes³ali takich informacji.
Wojciech W¶ciek³y
verba volant -scripta menant ... smile.gif
oki juz wysy³am listê
mea culpa bum.gif bum.gif bum.gif
bzyk
Witam

Przypominam o zg³oszeniach: IMIÊ NAZWISKO, PESEL, GRUPA, MIASTO.

Pozdro
Tomic
kilka informacji odno¶nie konkurencji bojowych.
W tym roku turniej bojowy bêdzie troszkê inny ni¿ w latach poprzednich. W zwi±zku z tym ¿e chêtnych jest sporo chcemy go troszkê uatrakcyjniæ.
1. Bêdziemy oceniaæ wygl±d zawodników w ubiorze cywilnym przed samym turniejem, tz. spójno¶æ i jako¶æ wykonania, historyczno¶æ
2. Ocenimy jako¶æ, historyczno¶æ i spójno¶æ uzbrojenia.
3. Turniej bojowy bêdzie siê sk³ada³ z dwóch czê¶ci, pierwsza czê¶æ bêdzie turniejem dru¿ynowym, podzielimy w drodze losowania na X dru¿yn, dru¿yny bêd± walczyæ ze sob± ka¿da z ka¿d±.
Zasady rozgrywki, obrona i zdobywanie zamku, do 3 trafieñ, po tym zawodnik schodzi z pola.
warunkiem zwyciêstwa bêdzie wyeliminowanie wszystkich graczy lub zdobycie chor±gwi przeciwnika (szersze zasady wkrótce na www).
Tutaj bêdziemy te¿ oceniaæ wszystkich graczy, tz ich przydatno¶æ do walki grupowej, taktyki, zachowania fer play.
4. Zwyciêska dro¿yna przechodzi do fina³u, czyli standardowego turnieju bojowego na mo¶cie (zasady jak w latach ubieg³ych, dla zainteresowanych pe³ny regulamin na www.)

wkrótce te¿ przedstawiê zmienione zasady ³uczniczego, zmian jest do¶æ sporo, a wszytko to z my¶l± o Was i dla Was i aby uatrakcyjniæ sobie imprezê - liczê na Wasz± wyrozumia³o¶æ i chêæ zabawy.

Ponad to moi szpiedzy donie¶li mi ¿e na zamek planowane jest uderzenie nie tylko wojsk Zapoyli ale tak¿e si³ nieczystych, wiêc uzbrójcie siê w ko³ki, czosnek, wodê ¶wiêcon± bo co¶ czujê ¿e walki bêdzie sporo.
maeve
Wys³a³am co prawda pytanie o zaproszenie, ale wolê jeszcze potwierdziæ oficjalnie, ze chcielibysmy tam siê zjawiæ w turnieju o tytu³ ³owczego. Zaprosicie? aniol.gif
bzyk
CYTAT(maeve @ 21:22 03.05.2010) *
Wys³a³am co prawda pytanie o zaproszenie, ale wolê jeszcze potwierdziæ oficjalnie, ze chcielibysmy tam siê zjawiæ w turnieju o tytu³ ³owczego. Zaprosicie? aniol.gif

Ju¿ odpowiadam na priva, sorki za zw³okê, ale zalatanym strasznie.
drzemik
Jest dostêpna jaka¶ rozpiska co siê kiedy bêdzie dzia³o?
Tomic
pi±tek:
ok. 17.00 turniej ³uczniczy
wieczorem dwa koncerty

sobota:
ok. 9.00 turniej puszkarski (o miano sardynki roku :-))
ok. 11.00 - turniej fabularyzowany
ok. 14.00 - turniej bojowy
ok. 17.00 - inscenizacja
uczta
Robert Szatecki
CYTAT(Tomic @ 09:35 23.05.2010) *
ok. 11.00 - turniej fabularyzowany
ok. 14.00 - turniej bojowy

Ju¿ siê pogubi³em:) Turniej fabularyzowany to ten opisany wcze¶niej z podzia³em na dru¿yny czy jeszcze jaki¶ inny?
Tomic
witam

ju¿ wyja¶niam

turniej bojowy o godzinie 14.00 to turniej bojowy z podzia³em na dru¿yny i fina³em solowym na mo¶cie. Tu fabu³y nie ma ¿adnej.

turniej fabularyzowany to w sumie taki turniej plebejski jednak sama nazwa ni jak mi nie pasuje do tego przedsiêwziêcia wiêc nazwali¶my go "Per Astera ad Astra" co w t³umaczeniu na Polski znaczy "przez trudno¶æ do celu"
W za³o¿eniu trzeba bêdzie przej¶æ od punktu A do punkt B, po drodze bêd± ro¿ne konkurencje na których bêdzie mo¿na straciæ lub zyskaæ punkty (punktami bêdzie pewna suma "dukatów" przydzielona na pocz±tku)
Sama koncepcja tego turnieju jest raczej dla ¶miechu i zabawy uczestników i z przymro¿eniem oka, ale jednak wydaje mi siê ¿e bêdzie potrzebny pewien stopieñ wczucia siê w rolê - dlatego fabularyzowany.
Dla podpowiedzi powiem ¿e sam turniej zacznie siê ju¿ w pi±tek podczas nocnego polowania na nosferata.

pozdrawiam.
Tomic
od jutra jeste¶my na zamku, czyli 27.05
w razie gdyby co podaje do siebie tel. 507 494 842
Salamandra
ooo pierwsza jestem smile.gif hehe smile.gif
W tym roku po raz pierwszy mia³am przyjemno¶æ zawitaæ do Miêdzyrzecza, a przyje¿d¿aj±c nie zna³am prawie nikogo z go¶ci i tutejszego bractwa, a wyje¿d¿aj±c - ³ezka siê w oku krêci ;) sami przesympatyczni ludzie, jad³a i napitku do syta i zamek przepiêkny smile.gif no i o porz±dek w zamku ch³opaki ³adnie dbali smile.gif
a w dodatku pogoda dopisywa³a smile.gif
by³o naprawdê super ;)
na pewno jeszcze nie raz do Waszego zamku zawitam smile.gif

pozdrawiam serdecznie !

Alicja z Gostynia
Radek
Niestety z przyczyn niezale¿nych devil.gif musia³em znikaæ ju¿ w sobotê - czego ku memu utrapieniu niepomiernie ¿a³ujê. Podsumowuj±c by³o si:)smile.gif. Chlebek ze smalcem;), ³owcy wampirów;), klimatyczne miejsce i sympatyczni ludzie to przepis na udana imprezêsmile.gif.

Niestety Efendi przywióz³ z sob± Jarka zwanego przez wtajemniczonych "Legolasem" bigsmile2.gif , któren to skubaniec strzela tak udatnie, ¿e przegrana w finale ³uczniczego nie bola³a a¿ tak bardzo crazy.gif. Wiêkszo¶æ zreszt± ³uczników reprezentowa³a wysoki poziom i mi³o by³o strzelaæ w tak zacnym towarzystwie, chylê przed wami czo³a i mam nadzieje, ze jeszcze nie raz "skrzy¿ujemy" ciêciwy.

Pozdrowienia i podziêkowania dla: Organizatorów; Ani, Gosi, Adama i Kacpra z ChWPszO; Leszczyñskiego Bractwa Rycerskiego (Wojciechu za stracona flaszkie w zak³adzie z Efendim nie miej ¿alu); Macieja Knapka bigsmile2.gif za pomoc w zni¿kowaniu i dla Kazia za zni¿kowanie;); OBR-u za spokojne s±siedztwo aniol.gif ; £owcom W±pierzy bum.gif za okazan± ³askê oraz dla wszystkich których z imienia i przyrodzenia nie wymieni³em:).

Specjalne podziêkowania dla Pana z Ochrony za umo¿liwienie wype³nienia "filozoficznych" czynno¶æ w zacnych warunkach;)

Z wyrazami uszanowania

Radek
PiotrD
Ja równie¿ dziêkuje wszystkim za udan± imprezê ! Szczególnie wspania³ym Dam± które nie pozwala³y nam walczyæ na g³odnego. Smalec i serek pierwsza klasa i miêsach nie wspominaj±c.

Wspania³a ekipa, ekstra klimat i przednia zabawa.

Oby za rok te¿ siê uda³o !
bzyk
Wielkie dziêki dla wszystkich uczestników za przybycie oraz super zabawê.
Robert Szatecki
Hej,
Tak¿e i ja po raz pierwszy przyjecha³em do Miêdzyrzecza. Dziêki mi³emu towarzystwu, piêknemu miejscu i s³onecznej letniej pogodzie impreza by³a bardzo udana. Bardzo dziêkujê organizatorom za zaproszenie, ca³emu OBR-owi za dotrzymanie towarzystwa w ci±gu dnia, Efendiemu za skombinowanie dodatkowego pysznego szamania:) i wszystkim walcz±cym za dobre walki. Mimo moich obaw, które mia³em, po przeczytaniu regulaminu bojówki na freha, wysz³a ona bardzo fajnie.
Gratulujê Jarkowi zwyciêzcy turnieju ³uczniczego oraz finalistom turnieju bojowego. Specjalne gratulacje sk³adam Rybie z Starogardu, który po bardzo dobrej walce zdoby³ specjaln± nagrodê ufundowan± przez kasztelana Byczyñskiego:)
Pozdrawiam Robert
P.S. Czekam z niecierpliwo¶ci± na zdjêcia i mam nadzieje, ¿e kto¶ krêci³ walki:)
Rypluch
No to teraz ja... by³o zajehistobi¶cie, dawno siê tak nie wybawi³am na ¿adnej imprezie historycznej, wszystko zgrabnie przygotowane, jedzenie i Panie z kuchni pat.gif cudowne jak nigdzie nic tylko jechaæ i za rok smile.gif
" Jaki plan!? Tu trzeba spier...alaæ!" - tyle odno¶nie polowania na wampira.
Ogólnie na razie najlepsza impreza w sezonie pijacy.gif
thanx.gif dziêki jeszcze raz za super zabawê, a to pisa³am ja, mrufka usmieszek_10.gif
Tomic
witam
Mi³o siê czyta takie mi³e s³owa. Cieszê siê ¿e siê podoba³o.
Pogoda w tym roku by³a ³askawa, po ulewnym czwartku i nieciekawym pi±tku, sobota siê uda³a.
Zaraz po zakoñczeniu prac porz±dkowych w dzisiejszym dniu spad³ deszcz, czyli siê pofarci³o smile.gif
Dziêkujemy wszystkim za przybycie na turniej, to Wy robicie klimat i dziêki Wam to ju¿ IV turniej.
Pierwsze galerie autorstwa mojego i Mardinusa
przygotowania
zamek i podzamcze
bohurt
fina³ bojowego
oblê¿enie
uczta

tutaj z internetu co znalaz³em
http://www.miedzyrzecz.biz/Archiwum-2010/0...iej/turniej.htm

http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...8142&Ref=PH
efendi
Witam!
Dzieki organizatorom za mi³± i sympatyczn± imprezê. Wszystko to co us³ysza³em na jej temat przed, pokry³o siê z rzeczywisto¶ci±. Dziêki Leszczyniakom za pomoc przy rozbijaniu obozu-jeste¶cie fajna pak± smile.gif , jej wodzowi za przyrz±dzenie fajnego napoju, który wygra³em, ale do koñca imprezy nie uda³o sie go "unieszkodliwiæ" pijacy.gif
No, Rybie nie dziêkujê icon_wink.gif ,bo mnie pozbawi³ czêsci mi³ego ciê¿aru w sakiewce bigsmile2.gif
Robertowi gratulujê zwyciêstwa, o Jarku nie wspominam smile.gif
Mam nadziejê ze za rok bedzie dane nam siê spotkaæ.
Pozdrawiam

Rypluch
Có¿ mo¿na napisaæ poza tym ¿e by³o zaj....cie
¦wietny turniej, ¶wietni ludzie, przy okazji ¶wietna pogoda
Dziêki wszystkim za ¶wietn± walkê,
Robertowi Szateckiemu dziêki za walkê i nieocenione rady
Efendiemu za nagrodê smile.gif
"mamie" za niesamowite ¿are³ko
mam nadziejê ¿e za rok powtórka
Kazimierz
Ale to by³o dobre!

Najlepsza impreza od dawien dawna. ¦wietne miejsce, ¶wietni ludzie, ¶wietna impreza.
Pomys³owa i widowiskowa bojówka, zacna inscenizacja i mega-¶wietne zaplecze socjalne smile.gif

Dziêki dla Miêdzyrzecza i Wulfvesbergh'a za mo¿liwo¶æ pobytu w tak zacnym miejscu i gronie. Buziaki (dla ¿eñskiej czê¶ci) i podziêkówa (dla mêskiej czê¶ci) za obs³ugê najlepszej gospody pod s³oñcem - "Karczmy Pod Flakiem £od Kurlika" smile.gif

Oby tak dalej i do zobaczenia!

PS. W±pierz znów uszed³, ale ju¿ nied³ugo... ju¿ nied³ugo...
bzyk
Witam

Wczoraj tego nie zrobi³em (chyba zmêczenie) ale konieczno¶ci± jest wypisanie zwyciêzców:
- turniej bojowy Robert Szatecki clap.gif clap.gif
- turniej ³uczniczy Jaros³aw Zubelewicz
clap.gif clap.gif

A ja zaczynam kminiæ przysz³oroczny turniej aby¶my mogli siê u nas spotkaæ.
Tomic
i wielkie podziêkowania dla fundatorów nagród

okaza³o siê ¿e to co dorwali¶my http://picasaweb.google.pl/bombardman/Mied...129406385296018 to nie nosferat a miejscowy pastuch W³odek, w tym zamieszaniu ³atwo by³o o pomy³kê.

Robert Szatecki
W Gazecie Lubuskiej jest artyku³: http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...IAT08/563529175 i kolejne zdjêcia: http://www.gazetalubuska.pl/apps/pbcs.dll/...5400&Ref=PH Najlepszy cytat z tego artyku³u: "W takim pojedynku wszystkie chwyty s± dozwolone, dlatego kilku uczestników powali³y na ziemiê kopniêcia ich przeciwników, lub uderzenia tarczami. – T³uk± siê lepiej ni¿ kibice w czasie ustawki – komentowa³ jeden z widzów." bigsmile2.gif
Poza tym klika ³adnych zdjêæ jest jeszcze tutaj: http://www.qrrr.com.pl/wordpress/?p=2187
bzyk
A takie znalaz³em na picasie u Wuji:

http://picasaweb.google.pl/bombardman/Miedzyrzecz2010#

A tu fragment filmiku:

http://mauhra.wrzuta.pl/film/26GUAOs4R7T
Tomic
no bohurcik by³ zacny, wielki szacunek dla wszystkich uczestników.

Z tymi artyku³ami w gazetach jest zawsze tak samo, pisz± co im wygodniej, wyrywaj± zdania z kontekstu i pokazuj± to co chc± zobaczyæ, ale to norma.
PiotrD
zobaczyæ jak siê dostaje w ³eb - bezcenne
Rypluch
bêd± linki do reszty nagrañ?
mardinus
Witam.
Pe³en szacunek dla organizatorów - by³o naprawdê rewelacyjnie.

KLIMAT ca³ego spotkania - miejsca , ludzi , wydarzeñ - by³ taki - jak sobie wyobra¿am idealny turniej - czasami mia³em wrazenie przenoszenia w czasie .....

Nie spotka³em sie nigdzie z przejawami k³ótni , kwasów , wypominania sobie czego¶ itp.

Np spór przed bohurtem o broñ obydwu stron - przypomina³ nie k³ótnie , lecz tward± dyskusjê rycerskich przeciwników (zakoñczony mêskim kompromisem).

Wszêdzie czu³o sie nieudawane emocje , widaæ ,¿e uczestnicy prze¿ywali dog³êbnie te spotkanie .......
WojciechP
W imieniu ekipy ze S³upska serdecznie dziêkuje za go¶cinê. Turniej jak co roku bardzo udany. ¦wietne miejsce i klimat, którego przypieczêtowaniem by³a "Ballada o Warneñczyku" ¶piewna nad ranem przy ognisku. Trzymamy za s³owo i czekamy na was w S³upsku. smile.gif
Wojciech W¶ciek³y
Salve!
Sorki ,¿e tak pó¼no, ale zaraz po powrocie do roboty cz³owiek pogoni³ icon_sad.gif , no ale chocia¿ trochê teraz zebraæ mo¿na by³o wszystko kupê.
Dziêkujê wszystkim , z którymi mia³em kontakt podczas imprezy !!!
Bawi³em siê przednio , wywczasowa³em siê okrutnie , a buhurt i inscenizacja d³ugo by opowiadaæ bum.gif … Przegrana flaszka 5 l „Leszno Trzy Cytryny” z Efendim nie bola³a ,/bom j± prawie sam z nim o¿³opa³ crazy.gif / . Dziêkujê wspó³biesiadnikom, w±pierzowi, i „Niemrawemu” – kumplowi z karczmy – Naszym Na³êczom : Radkowi, Ani, Adamowi, Gosi,Kacprowi – Orgom: Tomicowi , Bzykowi, Wawrysiowi, Wujowi, Dimasowi, Maciejowi von Knapeq, dziewczynom z Brennej Familji z Brwinowa za ¿er wystawiany non stop i mi³e towarzycho, Kermitowi , Rybie, Robertowi Szateckiemu. Oj podziêkowaniom nie by³oby koñca smile.gif smile.gif Wszystkim walcz±cym i lo¿y szyderców , Polakom,Niemcom, Rusinom ,co godnie stawali i pola nie dali.
Wpraszam siê beszczelnie na przysz³y rok , bo jeszcze siê tak dobrze ,jak w Miêdzyrzeczu AD2010, to nigdzie nie bawi³em.
Pozdrawiam
W¶ciek³y

Tomic
tu macie jeszcze jeden kawa³ek z bohurtu

http://www.youtube.com/watch?v=F7ZCti-Y9h8
drzemik
I ja siê przy³±czê do pochwa³. smile.gif

Drugi rok z rzêdu odwiedzili¶my Miêdzyrzecz i mam nadziejê, ¿e nie ostatni raz.
Marcin von Sarnow
To teraz ja ;) Wielkie dziêki za zaproszenie i ¶wietnie zorganizowan± imprezê. Mam nadziejê, ¿e jeszcze wiele takich przed nami bigsmile2.gif ¯a³ujê, ¿e na uczcie nie mogli¶my zostaæ, ale mam nadziejê, ¿e za rok nadrobimy straty smile.gif Na koniec link do fotek z mojego aparatu. S± co prawda trochê egoistyczne, ale znalaz³o siê kilka z bohurtu i pojedynku Ryba vs Kermit.
Tomic
mam tu jeszcze kilka s³it fotek ze strony Muzeum w Miêdzyrzeczu

http://www.muzmcz.webd.pl/index.php?option...u&Itemid=53

za rok je¶li bêdzie impreza robimy ca³odniowe manewry bohurtowe devil.gif

a czy impreza siê odbêdzie to zobaczymy, przed turniejem przyrodnicy ornitolodzy obroñcy praw zwierz±t do¶æ mocno protestowali przeciwko imprezie i strzelania z broni czarnoprochowej, argumentem by³ okres lêgowy ptactwa zamieszkuj±cego park przy zamkowy. Puszkarze postrzelali, ptactwa jako¶ nie uby³o, no ale nie wiadomo czy nas jeszcze nie posadz±.
Przeciwnicy polityczni najprawdopodobniej obecnego burmistrza zarzucali nam ¿e impreza jest manifestacj± polityczn±, i mo¿e siê okazaæ ¿e powo³aj± jak±¶ komisje w celu zbadania na co posz³y pieni±dze, przeznaczone na imprezê, wiêc tu te¿ istnieje ryzyko ¿e mog± nas posadziæ, znani jeste¶my z tego ¿e ka¿d± z³otówkê zagarniamy do w³asnej kieszeni - jeste¶my chciwi i ¿±dni z³ota.
Tak wiêc czas poka¿e, ale jestem dobrej my¶li bigsmile2.gif
Legolas
S³awa ! Chcia³bym serdecznie podziêkowaæ Bzykowi,Tomiemu i wszystkim,którzy natrudzili siê przygotowuj±c turniej na zamku tak by¶my mogli siê poczuæ jak podczas prawdziwego Oblê¿enia ;) Polowanie na Wampierza z muzyk± wied¼miñsk± w tle by³o ¶wietne ! :D Macie Sliczny zamek z piêkn± fos± i mostem. Radku, k³aniam siê w kierunku twoich umiejêto¶ci,które to s± i¶cie zabójcze i raz jeszcze dziêkujê za wspania³± rywalizacjê do samego koñca! p.s. Jezeli utrzymujesz jaki¶ kontakt z Natk± z Poznania, to pozdrów ja :D Pozdrawiam i chwa³a !
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.