Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Inscenizacja bitwy pod ¦wiecinem
> Inne > Kalendarium 2010
Stron: 1, 2
Mayris
Kilka s³ów z poprzedniego roku tytu³em wstêpu. My¶lê, ¿e sprawdzi³o siê nie¼le, wiêc wykorzystamy te¿ w 2010.

Datowanie II po³. XV w.
Obóz z okresu wojny trzynastoletniej, mo¿liwe obozowanie ju¿ w tygodniu poprzedzaj±cym sam± inscenizacjê i 5 dni po. Wy¿ywienie zapewnione od ¶rody do niedzieli, organizatorzy zapewniaj± konie dla konnych

Chcieliby¶my zaprosiæ, tych którzy siê wahaj± do przyjazdu. Niestety mamy pewne wymagania minimalne. Obowi±zuje datowanie na II po³. XV w. Tyle, ¿e nie ka¿dy musi byæ rycerzem. ¯o³dacy i ch³opi te¿ bêd± mile widziani. A nawet milej! Wszak by³o tu ich sporo.
Wiemy, ¿e wiele osób chcia³oby przyjechaæ, ale obawia siê, ¿e zostan± wyrzucone z imprezy i wiele km pokonaj± na darmo. Z jedne strony zale¿y nam na poziomie jako¶ciowym imprezy, ale z drugiej chcieliby¶my, aby liczba uczestników siê zwiêksza³a stopniowo. Dlatego chcieliby¶my zaproponowaæ nastêpuj±ce rozwi±zanie:

1. Grupa nawi±zuje z grup± najbli¿sz± geograficznie, sentymentalni itp., która by³a na ¦wiecinie. I oni pomagaj±, decyduj± i odpowiadaj± za wygl±d grupy na imprezie.

2. Chêtny delikwent przesy³a fotki mailem do Hako i Gwyna oraz 3 osoby(proponujê S³odkiego albo jak±¶ przedstawicielkê p³ci piêknej) w celi uzyskania akceptacji i/lub cennych wskazówek odno¶nie stroju. Trzeba uzyskaæ zgodê 2 osób z 3.Wszystko po to, aby nie by³o pretensji i rozczarowañ w momencie przyjazdu.

Pewne niedoci±gniêcia s± akceptowne, przecie¿ my te¿ nie jeste¶my idealni, chcemy jednak, ¿eby by³ trzymany pewien poziom poni¿ej którego nie schodzimy.
My¶lê, ¿e to uczciwy uk³ad. Wszystko jasne i oczywiste
Chêtne grupy zg³aszaj± siê ju¿ teraz, aby nie by³o rozczarowañ. Postaramy siê pomóc co do strojów i wyposa¿enia.

Teraz ustalenia na 2010 rok

W dniu 23 stycznia odby³o siê spotkanie organizacyjne dotycz±ce naszej inscenizacji, na którym po przeanalizowaniu spostrze¿eñ z ubieg³ego roku ustalono:

1. Termin inscenizacji bitwy na pierwsz± sobotê sierpnia, tj. 07.08.2010
2. Zarys programu:

11.30 Tañce – BhG
12.00 Prezentacja strojów - RPK
12.30 Pokaz kaskaderski d¿ygitów
13.00 Prezentacja uzbrojenia - RPK
13.30 Prezentacja musztry - RPK
14.00 Prezentacja artylerii i wozu taborowego - HPWL
14.30 Zamkniêcie obozu i przygotowania do inscenizacji
15.00 Inscenizacja bitwy
16.30 Zakoñczenie inscenizacji
17.00 Turniej ³uczniczy nieopodal czê¶ci komercyjnej – ³ucznicy tradycyjni, zale¿nie od chêtnych, organizacja turnieju jako imprezy towarzysz±cej pozwoli na pokazanie ³ucznictwa tradycyjnego i roz³adowanie ruchu zwiedzaj±cych do obozu.
18.00 Zakoñczenie zwiedzania obozu
19.00-20.00 Biesiada

Obóz dla zwiedzaj±cych otwarty jest przed inscenizacj± od 11.30 do 14.00 i po inscenizacji od godziny 16.30 do godziny 18.00. Ze wzglêdu na zwiedzanie obozu po inscenizacji, kiedy panowie zrzucaj± blachy to ciê¿ar oprowadzania zwiedzaj±cych przejmuj± panie.

3. Plakaty i plakatowanie. Plakaty bêd± gotowe odpowiednio wcze¶niej (najpó¼niej po³owa lipca), a osoby przyje¿d¿aj±ce wcze¶niej poproszone bêd± o pomoc w ich dystrybucji. Je¿eli kto¶ ma ochotê pobawiæ siê w robienie plakatu to zapraszamy – dotyczy to ca³o¶ci lub np. zrobienia grafiki.
4. Toi toi dla pañ bli¿ej obozu niestety nie bêdzie wcze¶niej, ale za to ukoñczony bêdzie budynek z toaletami ko³o parkingu, tam bêdzie mo¿na rozmy¶laæ.
5. Prysznic jest pod dachem w stodó³ce, w której nie bêdzie spania, ¿eby zapewniæ intymno¶æ podczas porannego nabierania wody .
6. Spe³niaj±c marzenie S³odziutkiego HPWL zrobi sztandar wojsk krzy¿ackich, a RPK zapewni sztandar wojsk polskich.
7. Karetka bêdzie sta³a u skraju posesji Adama i punkt medyczny bêdzie oznaczony odpowiedni± flag±.
8. Jest mo¿liwo¶æ zaanga¿owania 40-50 osób jako Kaszubów walcz±cych podczas bitwy wyposa¿onych w prost± broñ typu wid³y czy grabie. Potrzebne s± tylko wzory ubrañ, które uszyj± we w³asnym zakresie. Czy kto¶ takim dysponuje?
9. Wy¿ywienie bêdzie odpowiednio wcze¶niej w formie jak poprzednio. Pro¶ba o pobieranie racji ¿ywno¶ciowych wg potrzeb, ¿eby nadmiar siê nie psu³ w cieple, tylko le¿a³ w ch³odnym miejscu. Ciasto i kawa za free dla osób w strojach w czê¶ci komercyjnej.
10. Obóz powiêkszamy kosztem zagród dla zwierz±t, które bêd± zbudowane kawa³ek dalej.
11. Osoby od organizatorów bez strojów oznaczone bêd± czerwon± wst±¿k± w celu unikniêcia nieporozumieñ.
12. Inscenizacja, aby unikn±æ ró¿nych dziwnych rzeczy:
a. Wracamy do scenariusza sprzed 2 lat, na miejscy atrap wozów staje wóz taborowy, jest ostrza³ boczny jazdy krzy¿ackiej – takie ustawienie m.in. zapewnia lepsz± widoczno¶æ publiczno¶ci.
b. Wyznaczamy po 1 dowódcy pieszym z ka¿dej strony i dajemy im walkie-talkie – mog± sobie gaworzyæ jak co¶ idzie nie tak i reagowaæ elastycznie na zmiany. Ich zadaniem jest pilnowanie, aby inscenizacja siê uda³a i by³a dynamiczna.
c. Dowódcy dostaj± po 3 kolorowe chor±giewki oznaczaj±ce jazdê, piechotê, artyleriê.
d. Umierania – losy kto od czego ma pa¶æ ci±gniemy, ¿eby po bitwie by³o wiêcej poleg³ych.
e. Ka¿da z formacji ma do zapamiêtania 3 rozkazy przekazywane chor±giewkami: naprzód, stój i odwrót, tyle chyba ka¿dy zapamiêta…
f. Raveneck ginie tak, aby wszyscy widzieli na wzgórzu
g. Dzielimy siê na wiêcej mniej licznych oddzia³ów, np. 5-osobowe, wiêcej ruchu na polu bitwy.
h. Po bitwie wracamy do obozu i wpuszczamy zwiedzaj±cych.

Tyle na pocz±tek. Mam nadziejê, ¿e niczego wa¿nego nie pomin±³em, jak tak to przypomnijcie.
Zapraszam do uczestnictwa i dyskusji.

Je¿eli kto¶ waha siê czy przyjechaæ tutaj mo¿na znale¼æ wra¿enia a 2009 roku http://www.freha.pl/index.php?showtopic=18...t=0&start=0

MagicWojtek
trzeba bêdzie wpa¶æ zobaczyæ...ale tyklo jako turysta ;p
Purvis
£adnie i przejrzysto.

Co do "zabitych": przyjmujemy banda¿e i respawn w g³ebi szyków? Inaczej za ma³o nas zostanie na decyduj±ce starcie.
Ekipe medyków te¿ mo¿na wzi±c pod uwagê, tylko ich pobyt na polu musi byæ uregulowany, a oni sami - oznaczeni.

Sztandar krzy¿acki: MUSI byæ ³atwo demontowalny. Upadek zakonnego sztandaru to dobry akord na koniec bitwy ;)

Pozdro i do u¼zdrzenia w p³elu.
Micha³ /Gwyn/ Czerep
Ja niestety wbijê siê w datê... Dla nas (Marty i mnie) i czê¶ci RPK ten termin jest co najmniej trudny do zrealizowania i mo¿e siê skoñczyæ nasz± nieobecno¶ci±.

To w ¿adnym wypadku nie ultimatum, po prostu stwierdzenie faktu. No chyba, ¿e jeste¶my w fazie ustaleñ i weekend wcze¶niej jest mo¿liwy. Wtedy bêdzie nam nadal nie³atwo, ale priorytety trzeba mieæ i damy radê byæ pe³nowymiarowo smile.gif Liczymy, ¿e sprawa jest negocjowalna, chyba, ¿e Wy te¿ macie jakie¶ zobowi±zania, które s± ¶ci¶le zwi±zane z nienaruszalnym terminem... Wtedy nie ma co dyskutowaæ, trzeba siê poddaæ woli wiêkszo¶ci smile.gif

Pozdrawiam
Gwyn
Adam Kaszeba
Tydzieñ wcze¶niej to lipiec, a ca³a promocja ¦wiecina oparta jest o has³o zawsze w sierpniu. Mamy wydrukowane foldery 4 tys szt z tym has³em, mamy te¿ banery na których odklejamy tylko dzieñ miesi±ca sierpnia. Ustalili¶my przecie¿ wspólnie kilka lat temu, ¿e ¦wieciñska inscenizacja bêdzie zawsze w sierpniu - w pierwszy lub drugi weekend. Proszê aby¶my trzymali siê tych ustaleñ. Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam.
Chaos666
Witam!

Uuu, to widzê ¿e cienko z tegorocznym ¦wiecinem. No dobrze, skoro zatem i nie pasujê data I i II tygodnia to mo¿e krakowskim targiem bêdzie to III tydzieñ sierpnia? A pierwszy tydzieñ sierpnia to wypada tak pomiêdzy miesi±cami z tego co widzê.

Pozdrawiam
Chaos
Hako
CYTAT
Ja niestety wbijê siê w datê... Dla nas (Marty i mnie) i czê¶ci RPK ten termin jest co najmniej trudny do zrealizowania i mo¿e siê skoñczyæ nasz± nieobecno¶ci±.

aaa.gif aaa.gif crazy.gif

No co jest. Gwyn odpisa³ co powy¿ej i nikt nie bêdzie rozmawia³ z nim co jest tego powodem, ¿e termin ten nie tylko jemu ale równie¿ czê¶ci Roty nie odpowiada? Po to Pan Bozia dal nam organ mowy by siê nim pos³ugiwaæ.
Co siê sta³o, ¿e termin ten a¿ wykluczyæ mo¿e Wasz± obecno¶æ?
Jak±¶ nowa imprezê w tym samym okresie zaplanowali¶cie?
Czy mo¿e lepiej porozamawaæ na priv?
marta.br
Ju¿ uspokajam smile.gif
Gwyn bêdzie na ¦wiecinie, niestety damy radê dotrzeæ najwcze¶niej w pi±tek rano.
Dlatego pytali¶my, czy jest mo¿liwo¶æ zmiany daty, bo bardzo nam zale¿y, ¿eby byæ na ¦wiecinie od ¶rody - zesz³y rok pokaza³, jak wa¿ne jest przebywanie tam razem przez kilka dni.
Daje to czas na wspólne ustalanie zadañ w obozie, czas na spokojn±, uporz±dkowan± pracê i lepsze poznanie siebie nawzajem.
Bo wtedy te¿ na spokojnie mo¿emy zaplanowaæ i przeæwiczyæ inscenizacjê i wszelkie ruchy na dzieñ "turystyczny".

Je¶li w Rocie znajd± siê osoby, które bêd± chcia³y mocniej zaanga¿owaæ siê w ¿ycie obozu ju¿ od ¶rody i szczególnie na czas naszej nieobecno¶ci, impreza nie straci na swoim uroku smile.gif

Pozdrawiam
Marta

Micha³ /Gwyn/ Czerep
Najwa¿niejsze to NIE PANIKOWAÆ i zawsze mieæ ze sob± rêcznik ;) Bêdziemy, tyle, ¿e nieco pó¼niej ni¿ zwykle, jak napisa³a moja szanowna Po³owica. Inne zobowi±zania postawi³y nasz udzia³ pod znakiem zapytania, ale na szczê¶cie uda³o siê pokombinowaæ i nieco sprawy przearan¿owaæ, czego siê bowiem nie robi, byle tylko przyjechaæ na ¦wiecino!

Pozdrawiam
Gwyn
Hako
Uff... Uff.... i sta³o siê ¶wiat³o blinkie.gif
Adam Kaszeba
Dziêkujê smile.gif i proponujê, jak czas pozwala, pozostanie nieco d³u¿ej po inscenizacji. Je¿eli znajd± siê osoby chc±ce pozostaæ mi³o bêdzie mi ich go¶ciæ.
Mayris
Do ¦wiecina mniej ni¿ miesi±c... Wiem, ¿e 600 - lecie Grunwaldu zaprz±ta uwagê znacznie bardziej.

Wóz taborowy prawie naprawiony, zosta³o kilka szczegó³ów. W zwi±zku z tym chcê zapytaæ
czy jest kto¶ chêtny na wyprawê z Lêborka do ¦wiecina?
Trasa ok. 45 km roz³o¿ona na 2 dni z noclegiem nad jeziorem D±brze w D±brówce.
Pytam, bo muszê za³atwiæ pozwolenia na przemarsz przez tereny poszczególnych nadle¶nictw.

Dlatego chêtnych proszê o zadeklarowanie siê do 20 lipca, abym zd±¿y³ z formalno¶ciami.
Chrystian (Lvcivs Cornelivs Barbatvs)
W tym roku jak na razie nic nie stoi na przeszkodzie tak¿e Moja skromna osoba siê pisze, ale potwierdzê do 20 smile.gif
Chaos666
Witam!

Ja tak w³a¶nie z niecierpliwo¶ci± obserwujê temat, bo czekam na ¦wiecino równie mocno jak na Grunwald :D Cieszê siê ¿e Kampfwagon bêdzie i tym razem (oby konie nie ponios³y :D )

Pozdro
Chaos
Igor Weso³owski
A mo¿e tym razem uda mi siê za³apaæ na gor±ce powitanie Kampfwagona gdzie po drodze walka.gif
Wojciech Radzki
Kliknij, aby zobaczyæ za³±cznik

¦wie¿utki plakat na tegoroczn± edycjê.
Pozdr
WR
Mayris
Informujê, ¿e z braku potwierdzeñ do 20 lipca w sprawie przejazdu wozem taborowym, kampfwagon przybêdzie transportem zmotoryzowanym.

P.S. A zajawka ¦wicina w Radio Gdañsk ju¿ jest.

Szkoda ;/
Adam Kaszeba
Mo¿liwe ¿e ostanie 3 km pokona w sposób tradycyjny czyli w zaprzêgu. Powitanie w czwartek bêdzie krêci³a Twoja Telewizja Morska, Telewizja CSB, bed± te¿ dziennikarze radiowi i z lokalnych gazet.
Adam Kaszeba
Jeszcze jedno Toi Toi w lesie za obozem (zamaskowane) od ¶rody 2 szt. Woda i natrysk ok 30 m od obozu. Informacja dla Roty - mam ¿erdzie czy te¿ inny materia³ na stela¿ do kuchni. Proszê o dok³adne wymiary to przytnê i przygotujê, mój mail: adamsliwicki@wp.pl
Chaos666
Witam!

Chcia³bym siê tylko dopytaæ, czy mogê czuæ siê zaproszony i w tym roku :D

Pozdrawiam
Chaos
Adam Kaszeba
CYTAT(Chaos666 @ 18:51 30.07.2010) *
Witam!

Chcia³bym siê tylko dopytaæ, czy mogê czuæ siê zaproszony i w tym roku :D

Pozdrawiam
Chaos

Oczywi¶cie, serdecznie zapraszam i pozdrawiam
Mayris
Przyjedziemy do ¦wiecina 2 razy:

Wtorek - przywieziemy du¿e graty i pojawimy siê na spotkaniu prganizacyjnym.
Czwartek rano - reszta gratów + my

Wóz planujemy z³o¿yæ w ¦wiecinie, nastêpnie wyjechaæ i wjechaæ do obozu. Ze wzglêdu na problem logistyczny to rozwi±zanie bêdzie najlepsze. Z³o¿enie wozu zajmie z 1h.
Aida
I ja siê pojawiê, jadê na wariata w po¿yczonym stroju i zobaczymy co siê stanie. smile.gif
Mayris, jak mo¿esz poproszê o jaki¶ nr tel na priv albo w mejlu, ¿eby¶my siê mogli z³apaæ, bo sama nie trafiê .smile.gif
Mi³o, ¿e robi sie nas coraz wiêcej smile.gif
Od nas pierwsza ekipa pojawi siê w ¶rodê pod wiecór z wiêkszo¶ci± sprzêtu.

Aida tu masz trasê z Wejherowa praktycznie do drogi prowadz±cej do obozu:
http://maps.google.pl/maps?f=d&source=...mp;t=h&z=12
Tomek
Post do usuniêcia.
Aida
Dziêki bracie!
Trochê daleko, trza bêdzie sko³owaæ jakowy¶ transport. smile.gif Ekstra, ¿e siê zobaczymy!
Purvis
Czy i ja moge siê zjawiæ?
Purvis Ty spróbuj siê nie zjawiæ to gdzie¶ Cie dorwiemy i porz±dek z Tob± zrobimy devil.gif
Ciwun
CYTAT(Mayris @ 21:59 27.01.2010) *
17.00 Turniej ³uczniczy nieopodal czê¶ci komercyjnej – ³ucznicy tradycyjni, zale¿nie od chêtnych, organizacja turnieju jako imprezy towarzysz±cej pozwoli na pokazanie ³ucznictwa tradycyjnego i roz³adowanie ruchu zwiedzaj±cych do obozu.

Witam,
czy da siê dowiedzieæ czegokolwiek o turnieju ³uczniczym.

Pozdrawiam

Ciwun
Chaos666
Witam!

Dziêkujê za potwierdzenie przybycia moje skromnej osoby :D Sprawdzaj±c prognozê pogody na ¦wieciñski weekend jestem trochê zaniepokojony opadami angsad.gif W zwi±zku z tym mam takie jedno pytanko, czy opa³ jest gdzie¶ schowany ¿eby nie zamók³ bo jak w pi±tek ma padaæ ca³y dzieñ to w sobotê nikt nic sobie nie ugotuje angsad.gif( To samo tyczy siê s³omy...

P.S. Purvis, Ciebie nie mo¿e tam zabrakn±æ :D

Pozdro
Chaos
Ciwun
CYTAT(Ciwun @ 20:34 02.08.2010) *
CYTAT(Mayris @ 21:59 27.01.2010) *

Witam,
czy da siê dowiedzieæ czegokolwiek o turnieju ³uczniczym.

Pozdrawiam

Ciwun

Mayris,
inni te¿ o to pytaj± od 25 lipca 2010
http://relaz.pl/forum/posting.php?mode=quote&p=77588

CYTAT("Dzia³osza")
Mayris,
czy móg³by¶ przybli¿yæ zasady turnieju ³ucznictwa tradycyjnego 7 sierpnia 2010 o 17.00 zarówno co do zasad uczestnictwa, dopuszczalnego sprzêtu ³uczniczego oraz konkurencji turniejowych

Pozdrawiam

Dzia³osza
Chaos666
Witam!

Ciwun, zapewne chodzi o zorganizowanie turnieju we w³asnym zakresie :D Niestety, impreza mocno niekomercyjna (w porównaniu do pozosta³ych medievalnych ), co ma oczywi¶cie swoje ogromne zalety smile.gif Zatem, je¿eli faktycznie Mayris mia³ na my¶li to co napisa³em w pierwszym zdaniu, to je¿eli przybêdziesz na ¦wiecino poszukaj mnie w obozie, to co¶ wymy¶limy smile.gif

Pozdrowionka
Chaos
Ciwun
2Chaos
Dziêki, ¿e podj±³e¶ temat.
Rozmawia³em w zesz³ym roku z Hako i z Mayrisem o tegorocznym ³uczniczym w ¦wiecino 2010 ale nie dosz³o do ¿adnych ustalen organizacyjno-logistycznych. Konfraternia Lwów Puckich robi w sobotê od 10.00 turnieje niedaleko ¦wiecino. Uczyñmy tak:
Ty i ja organizujemy ³uczniczy w ramach okre¶lonych przez Mayrisa w programie ¦wiecino 2010.
Jutro w sobotê 7.08.2010 uzgodnij z Orgiem dok³adne okre¶lenie miejsca turniejowego. Potrzebne by³oby ok 60 m terenu bez zielska. Ja przywioze tarcze s³omiane 60 cm.
Ze wzglêdów bezpieczeñstwa (nieznani ³ucznicy i widzowie) proponujê strzelanie eliminacyjne trzema strza³ami na bliskie dystanse np

Konkurencje Bitewnego Turnieju £ucznictwa Tradycyjnego ¦wiecino 2010

1 scytyjskie 5 strza³ na odleg³o¶æ 16 m
2 partyjskie 10 strza³ na odleg³o¶æ 18 m
3 zwyk³e 10 strza³ na odleg³o¶æ 20 m
4 5 x 2 strza³y odchodzenie z 16 m
5 10 x 1 strza³a dochodzenie z 32 m
6 policentr figlarskie 7 strza³ z 20 m
7 policentr figlarskie 7 strza³ z 24 m
8 policentr figlarskie 5 strza³ z 28 m

Proszê o szybkie uwagi do powy¿szych propozycji.

Co Ty na to Chaos?

Pozdrawiam
Chaos666
Witam!

Plan wygl±da na interesuj±cy smile.gif Dyscypliny te¿ ok. Tylko pkt. 6,7,8 zrobi³bym 2xpo 5. Problem jaki widzê to:

CYTAT
17.00 Turniej ³uczniczy nieopodal czê¶ci komercyjnej

Po pierwsze czê¶æ komercyjna jest praktycznie p³aska angsad.gif a jedynym strza³ochwytem tam jest drewniana wiata zabudowana z trzech stron. Przy czym jedna ze stron w zesz³ym roku robi³a za strza³ochwyt, z tym ¿e ³ucznicy zarabiali na turystach a nie strzelali turniejowo. Szpary pomiêdzy dechami by³y jak pamiêtam spore (sic!), wiêc ja bym nie ryzykowa³, zw³aszcza ¿e tam w³a¶nie bêdzie t³um ludzi nadchodz±cych ze wszystkich stron. Jest jednak niewielka niecka, na terenie bitewnym któr± mo¿na z powodzeniem wykorzystaæ :D Mie¶ci siê pomiêdzy obozem a czê¶ci± komercyjn±. Zagadnê tylko czy bêdzie ok.
Druga kwestia pogoda :/ Niestety po 17.00 ma padaæ, ale mo¿e los bêdzie sprzyja³ "ucznikom" :D

P.S. Jakby co ³ap mnie fonem 503 59 75 81

Pozdro
Chaos

Ciwun
OK Chaos
Zaklep u Mayrisa obydwie lokalizacje

Pozdrawiam

Ciwun

PS
Wszystkie konkurencje powinni¶my strzelaæ jeden raz po 9 strza³ dla szybko¶ci przeprowadzenia turnieju (deszcz). Przeciêtny ³ucznik na 20 m powinien nie wychodziæ poza tarczê 60 cm. Poniewa¿ znam tylko ³uczników z Nordy dlatego te¿ nie chcê ryzykowaæ. St±d strzelanie 3 serii po 3 strza³y, a¿eby wychwyciæ ³uczników stwarzaj±cych swoim strzelaniem zagro¿enie i a¿eby wy³oniæ 6-ciu finalistow. Wystarczy je¶li nasze tarcze wystawimy na 10 m przed wiat±, a za wiat± wydzielimy sznurkami ok 20 m - ³±cznie d³ugo¶æ 40 m do wiaty i 20 m za wiat±
Kwestia ilo¶ci serii i ilo¶ci strza³ nie jest dla mnie pryncypialna i mo¿emy oczywi¶cie zwiêkszyæ liczbê serii, chocia¿ IMHO szkoda czasu
Ciwun
W Bitewnym turnieju ³ucznictwa tradycyjnego 7.08.2010 w ¦wiecino zwyciê¿yli:

1. Krzysztof Markowski z LD£ z Lêborka
2. Jerzy Szreder z DGCh z Tuchomia
3. Marian Friede z DGCh z Tuchomia
4. Katarzyna Szreder z DGCh z Tuchomia
5. Krzysztof Riebandt z KLP z Celbowa
6. Jaros³aw Draws z MM z Chojnic
7. Ma³gorzata Baniewicz z B£T z Gdañska

Zdobywca I miejsca otrzyma³ "Falcatê Ciwuna", a Adam W. ¦liwicki zaprosi³ wszystkich uczestników turnieju ³uczniczego na dziczyznê.
Pawel ChmurnoOki
Witam
Dziekujemy pieknie za swietna zabawe, imprezka zdecydowanie udana smile.gif
Pozdrawiamy
Pawel, Marta, Filip i pies smile.gif
¦wiecino, ¦wiecino i po ¦wiecinie.....
Imprezê uwa¿am za udan± i przebiegaj±c± w spania³ej atmosferze. Wiadomo komu¶ co¶ zawsze mo¿e siê nie podobaæ, ale zapewne ilo¶æ pozytywów przyt³acza niwielk± liczbê negatywnych emocji....
Z mojej strony chcia³em podziêkowaæ wszystkim za ¶wietn± zabaw, a ¿e ¦wiecino to rozwojowa impreza za rok bêdzie na pewno jeszcze lepiej.

A tu parê zdjêæ od Wojtka http://picasaweb.google.pl/wojciech15/Swiecino2010Bitwa#

pozdrawiam
Chrystian
Tomek
Witam,

Równie¿ chcia³bym podziêkowaæ za udan± imprezê. Fajnie by³o siê znów spotkaæ w "tak piêknych okoliczno¶ciach przyrody...". Dziêki za mo¿liwo¶æ spotkania i pogadania z lud¼mi z innych grup. Christianowi chcia³bym te¿ podziêkowaæ za pomoc przy rozk³adaniu namiotu bigsmile2.gif .

Trochê fotek ode mnie.

Pozdrawiam

Tomek
olaaa
Wielkie dziêki za udan± imprezê i ¶wietne towarzystwo smile.gif
Jak co roku zabawa by³a przednia.
kilka fot ode mnie - http://picasaweb.google.pl/olaaa3/Insceniz...feat=directlink

Do zobaczenia za rok!!!
Ola
Tomku ale¿ nie ma za co. Polecam siê na przysz³o¶æ ;) Tylko chyba bardziej przyjazn± "¶rodowisku" muzykê do rozbijania namiotu bêdziemy potrzebowali devil.gif
Chaos666
Witam!

I ja chcia³bym podziêkowaæ za wspania³± imprezkê :D My¶lê ¿e by³o lepiej ni¿ rok temu, ale to tylko moja ocena. O dziwo pogoda dopisa³a szczerba.gif a to mnie martwi³o dosyæ mocno. Co do spraw organizacyjnych, to zwracam siê tutaj do Adama z pytaniem. Czy mo¿naby zapewniæ w roku nastêpnym dostêp do s³omy, bo to by³ dla mnie hard core spaæ na sienniku bez siana angsad.gif Co prawda w tym roku dysponowa³em ³ó¿kiem ale rok temu te¿ spali¶my praktycznie na ziemi, co zdecydowanie nie jest fajne. My¶lê, ¿e to nie jest du¿y problem wykombinowaæ po jednym snopku siana na osobê, zw³aszcza ¿e mniej wiêcej wiadomo ile osób przyjedzie - a nie jest ich jaka¶ ogromna ilo¶æ. W ostateczno¶ci mogê nawet kupiæ taki snopek, bo to nie jest fortuna, tylko muszê mieæ tak± mo¿liwo¶æ dunno.gif
Poza tym, uwa¿am ¿e ¦wiecino jak zwykle jest bardzo dobr± imprez± i cieszê siê ¿e mogê w niej ju¿ cyklicznie uczestniczyæ :D
Co do bitwy, to fajnie wypad³a i my¶lê ¿e dla gawiedzi bardziej atrakcyjna bo widaæ wszystko dok³adniej. Jednak zesz³oroczne pole przed obozem jest bardziej epickie bigsmile2.gif Jednak rozumiem ¿e ilo¶æ ludzi ogranicza t± mo¿liwo¶æ. ¯a³ujê równie¿ ¿e kampfwagon nie odda³ salwy(albo nie widzia³em), bo to te¿ nie ma³a atrakcja :D Ufff, to chyba wszystko co mi wpad³o po ¦wiecinie do g³owy.

Tutaj moje fotki
http://picasaweb.google.pl/Chaosinme666/Swiecino2010#

Pozdro
Chaos
Nidhogg
CYTAT(Chaos666 @ 13:22 10.08.2010) *
Czy mo¿naby zapewniæ w roku nastêpnym dostêp do s³omy, bo to by³ dla mnie hard core spaæ na sienniku bez siana angsad.gif Co prawda w tym roku dysponowa³em ³ó¿kiem ale rok temu te¿ spali¶my praktycznie na ziemi, co zdecydowanie nie jest fajne. My¶lê, ¿e to nie jest du¿y problem wykombinowaæ po jednym snopku siana na osobê, zw³aszcza ¿e mniej wiêcej wiadomo ile osób przyjedzie - a nie jest ich jaka¶ ogromna ilo¶æ.

Witam!
Siano do sienników by³o, jak siê koñczy³o, to Adam dowozi³ nowe. Ty zdaje siê do¶æ pó¼no przyjecha³e¶ i mog³o ju¿ w obozie nie byæ wolnej kostki, wystarczy³o pój¶c do Adama i poprosiæ.

Z mojej strony - impreza pierwsza klasa, choæ w tym roku mniejsza ni¿ w zesz³ym. Dziekujê Konradowi i Tomkowi za po¿yczenie he³mu i halabardy, dziêki czemu mog³em wyj¶c do bitwy i efektownie zgin±æ (dwa razy smile.gif).
Rafa³
mhartai
Witam,

Zostawilam na stoisku z szyciem na swiecinie 2 igielniki (jeden wiekszy z zielonymi pomponami, skorzany, ozdabiany z dwoma iglami - stalowa i mosiezna, drugi mniejszy ze stalowa skrecona szpatulka do uszu) oraz male nozyczki. Czy ktos je moze widzial i wzial? Jesli tak bylambym niezmiernie wdzieczna gdyby mogl zwrocic smile.gif

Mam jeszcze pytanie, czy nie zawieruszyl sie gdzies jeden trojnog? Ktokolwiek widzial ktokolwiek wie, niech da znac.

Dzieki za pomoc!

PS Juz nie moge sie doczekac kolejnej edycji smile.gif

Pozdrawiam wszystkich uczestniczacych,

Marta Chmurkowa
marta.br
CYTAT(mhartai @ 16:13 10.08.2010) *
Witam,

Zostawilam na stoisku z szyciem na swiecinie 2 igielniki (jeden wiekszy z zielonymi pomponami, skorzany, ozdabiany z dwoma iglami - stalowa i mosiezna, drugi mniejszy ze stalowa skrecona szpatulka do uszu) oraz male nozyczki. Czy ktos je moze widzial i wzial? Jesli tak bylambym niezmiernie wdzieczna gdyby mogl zwrocic smile.gif

Igielniki i no¿yczki s± bezpieczne u mnie.

Marta
Chaos666
Witam!

CYTAT
Siano do sienników by³o, jak siê koñczy³o, to Adam dowozi³ nowe. Ty zdaje siê do¶æ pó¼no przyjecha³e¶ i mog³o ju¿ w obozie nie byæ wolnej kostki, wystarczy³o pój¶c do Adama i poprosiæ.

Zatem poproszê o wypowied¼ w tej kwestii Adama, bo w poszukiwaniu s³omy by³em u koniarzy którzy równie¿ narzekali ¿e s³omy nie maj± nawet dla koni dunno.gif Nie wiem o co kaman, ale wola³bym siê dowiedzieæ u ¼ród³a. Z Adamem to ja siê widzia³em praktycznie 2 x po 5 sec. to i pogadaæ o tym zapomnia³em. Ale na przysz³o¶æ chcia³bym wiedzieæ co i jak, bo teraz mój krêgos³up wygl±da jak chiñski paragraf bum.gif

Pozdro
Chaos
Adam Kaszeba
CYTAT(Chaos666 @ 16:44 10.08.2010) *
Witam!

CYTAT

Zatem poproszê o wypowied¼ w tej kwestii Adama, bo w poszukiwaniu s³omy by³em u koniarzy którzy równie¿ narzekali ¿e s³omy nie maj± nawet dla koni dunno.gif Nie wiem o co kaman, ale wola³bym siê dowiedzieæ u ¼ród³a. Z Adamem to ja siê widzia³em praktycznie 2 x po 5 sec. to i pogadaæ o tym zapomnia³em. Ale na przysz³o¶æ chcia³bym wiedzieæ co i jak, bo teraz mój krêgos³up wygl±da jak chiñski paragraf bum.gif

Pozdro
Chaos

Siana mogli¶my dowie¼æ ka¿d± ilo¶æ (przechowywa³em je w stodole u gospodarza obok i dowozi³em na has³o przyczepk± bo dach w szopie gdzie spali D¿ygici przecieka). Dowozili¶my siano sukcesywnie ze wzglêdu na kapry¶n± aurê (szkoda aby zamok³o).
Ze wzglêdu na du¿± ilo¶æ siana które zebra³em w tym roku, nie kupowa³em s³omy.
Wieczorem odwiedzi³em obóz pytaj±c siê czy czego¶ nie potrzeba, zrobiono mi nawet zdjêcie przy bramie.
Dziêkujê wszystkim uczestnikom, pozdrawiam i zapraszam za rok.
Ja na bank siê zjawie :D i mam nadzieje, ¿e bêdzie nas du¿o wiêcej :D
Chaos666
Witam!

CYTAT(Adam Kaszeba @ 23:23 10.08.2010) *
Siana mogli¶my dowie¼æ ka¿d± ilo¶æ (przechowywa³em je w stodole u gospodarza obok i dowozi³em na has³o przyczepk± bo dach w szopie gdzie spali D¿ygici przecieka). Dowozili¶my siano sukcesywnie ze wzglêdu na kapry¶n± aurê (szkoda aby zamok³o).
Ze wzglêdu na du¿± ilo¶æ siana które zebra³em w tym roku, nie kupowa³em s³omy.
Wieczorem odwiedzi³em obóz pytaj±c siê czy czego¶ nie potrzeba, zrobiono mi nawet zdjêcie przy bramie.

No to zwracam honor smile.gif Najwidoczniej wyst±pi³o jakie¶ niedoinformowanie i z³y zbieg okoliczno¶ci, ¿e nie s³ysza³em ¿e siê pytasz. No có¿, te¿ bijê siê w pier¶ ¿e od razu nie uderzy³em do Ciebie z zapytaniem. Zatem nie by³o tematu :D Nauczka na rok przysz³y.

Pozdro
Chaos
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.