Witam
W tym roku ponownie Krzysztof Górecki wraz z Maækiem Reihlem i ze mn± organizuje Bitwê pod Koronowem. Odtwarzamy nie tylko bitwê, ale te¿ jak w zesz³ym roku organizujemy turniej dwudniowy rycerski. Zapraszamy wszystkich chêtnych do zg³oszeñ.
Ci co byli w zesz³ym roku niech opowiedz± jak by³o fajnie
Szczegó³y wkrótce
By³o fajnie,potwierdzam
A jak kto¶ chce pos³uchaæ opowie¶ci o Koronowie 2009 to zapraszam na Koronowo 2010
Pozdrawiam
Jacek Wuja Grondke
Kilka fotek z imprezy.
http://www.bitwapodkoronowem.pl/2009/
Chcê siê upewniæ odno¶nie daty: 6-8 sierpieñ 2010?
W 2009 by³o na pocz±tku lipca (chyba)
CYTAT(Anna zwana An @ 13:49 03.01.2010)
Chcê siê upewniæ odno¶nie daty: 6-8 sierpieñ 2010?
W 2009 by³o na pocz±tku lipca (chyba)
Tak by³o owszem. W tym roku zmieniamy datê. Po pierwsze bli¿ej historycznej daty, po drugie po Grunwaldzie, wiêc i my mamy mniej na g³owie
*
Zg³oszenia i zdjêcia proszê s³aæ na maila - turniej@brzart.pl
a mo¿na prosic o jakies informacje na temat turniejów i nagród?
Wo³czko planuje sobie wp³ywy do bud¿etu
a tak powa¿nie ja równie¿ proszê o w/w informacje.
Czy impreza odbywa siê 6-8 sierpieñ 2010?
Pozdrawiam!
CYTAT(Papaj @ 16:53 20.01.2010)
Czy impreza odbywa siê 6-8 sierpieñ 2010?
Pozdrawiam!
tak,odbywa siê tego dnia..przeczytaæ wystarczy temat
Panowie jeszcze nie jest zamkniêty do koñca bud¿et.
Informacje szczegó³owe podam najszybciej jak bêdzie to mo¿liwe.
A je¿eli turniej bêdzie bez ¿adnych nagród, tylko po prostu o laur zwyciêstwa to co ? Nikt nie ze znanych "figterów" nie przybêdzie ?
Na pewno nie bêdzie tylko o laur zwyciêstwa to wiem na pewno. Nagrody bêd± finansowe jak w zesz³ym roku. Kwestia tylko stawek.
Moje pytanie zada³em w innym sensie; Czy teraz licz± sie tylko turnieje " za kasê" ??? Co bêdzie gdy tak jak teraz zaczynacie tworzyæ fajny turniej, robicie ¶wietna bojówkê ale bez kasy. Pytam czy Ci wszyscy , którzy powoli robi± z tego w pewien sposób "zarabiana na mieczu" przybêd± na taki turniej czy nie ?
Kiedy zaczyna³em "zabawê" w rycerstwo nikomu sie nie ¶ni³o o walce za kasê.
Odpowied¼ prosta i normalna... najlepsi(mówiê tu o takich którzy co sezon zarabiaj± po kilka- kilkana¶cie ptysi). W 80% przypadków pojad± na turniej na którym nagroda jest najwy¿sza. Jest to normalne zdrowe podej¶cie. Wysoka nagroda pozwala trzymaæ wysoki poziom. Wysoki poziom pozwala z kolei bez ¿enady je¼dziæ hobbystycznie na pozosta³e 20% imprez. Chyba normalne. Nie oszukujmy siê sprzêt kosztuje. Umiejêtno¶ci kosztuj±. Kosztuje nawet g³upie paliwo na przejazd.
Ten temat dotyczy Koronowa , a nie Twoich rozterek , przemyslen i sta¿u w rr . Za³ó¿ sobie na to inny , w odpowiednim miejscu ...
CYTAT
Moje pytanie zada³em w innym sensie; Czy teraz licz± sie tylko turnieje " za kasê" ??? Co bêdzie gdy tak jak teraz zaczynacie tworzyæ fajny turniej, robicie ¶wietna bojówkê ale bez kasy. Pytam czy Ci wszyscy , którzy powoli robi± z tego w pewien sposób "zarabiana na mieczu" przybêd± na taki turniej czy nie ?
Skoro "zarabiaj± na mieczu" to po co maj± jechac tam gdzie nie zarobi±. A skoro to Ci najlepsi to jak chcesz bez nich zrobiæ ¶wietn± bojówkê?
CYTAT
Kiedy zaczyna³em "zabawê" w rycerstwo nikomu sie nie ¶ni³o o walce za kasê.
No dziwne bo jak ja zaczyna³em to ju¿ popularne by³y pokazy za kase. Jest masa palantów i b³aznów, którzy zarabiaj± na szopkach wykorzystuj±c przy tym m³odych podopiecznych wiêc chyba forma zarabiania na wygywaniu turniejów nie jest jeszcze taka najgorsza.
Zw³aszcza, ¿e zarabianie na turniejach jest jak najbardziej historyczne. W ¶redniowieczu byli pewnie i tacy, co walczyli dla chwa³y i mi³o¶ci, i tacy co robili to wy³±cznie dla kasy - ale nawet ci pierwsi nie pogardzili nagrodami :D
Za pokaz bierze siê pieni±dze niezale¿nie od tego, co siê umie, nagrodê w turnieju trzeba sobie wywalczyæ, wiêc to chyba jest bardziej fair.
Kolejna z serii dyskusja na temat kto i dlaczego je¼dzi na turnieje, dla kasy czy dla przyjemno¶ci ..... eh
Czy dyscypliny jakie by³y w poprzednim roku nie zmieniaj± siê, czy te¿ szykujecie jak±¶ niespodziankê
?
Mam pytanie do organizatora - czy planujecie zrobiæ w tym roku bohurt dru¿ynowy?
Zapewne ¶ci±gnie to wielu uczestników no i widzowie bêd± mieli nie lada atrakcjê
CYTAT(Micha³ z Koñczewic @ 08:46 29.01.2010)
Mam pytanie do organizatora - czy planujecie zrobiæ w tym roku bohurt dru¿ynowy?
Zapewne ¶ci±gnie to wielu uczestników no i widzowie bêd± mieli nie lada atrakcjê
pardon dla Artura, Krzysztofa i Maæka ¿e wchodzê miêdzy wódkê i zak±skê ale
Micha³ w tamy tym roku by³ w tym roku te¿ bêdzie z ca³kiem fajnymi nagrodami i na ca³kiem wysokim poziomie ostro i fajnie wiêc mo¿esz szykowaæ buzdysia
Salve Fratres!
Ada¶ szykuj Piwoooooooo bo z Micha³em zrobimy powtórkê z 2005
CYTAT(ua @ 21:17 31.01.2010)
CYTAT(Micha³ z Koñczewic @ 08:46 29.01.2010)
pardon dla Artura, Krzysztofa i Maæka ¿e wchodzê miêdzy wódkê i zak±skê ale
Micha³ w tamy tym roku by³ w tym roku te¿ bêdzie z ca³kiem fajnymi nagrodami i na ca³kiem wysokim poziomie ostro i fajnie wiêc mo¿esz szykowaæ buzdysia
Potwierdzam
Witam.
Chcemy przyjechaæ,wiêc mam pytania:
Bêdzie mo¿na sobie co¶ upiec czy ugotowaæ?(drewno,pó³produkty)czy raczej przygotowaæ siê i mieæ swoje??pozwolenie na ognisko??
Czy bêdzie jaki¶ formule¿ zg³oszeñ,bo nie wiem 2 czy 3 namioty itp.
Czy bêdzie jaka¶ inscenizacja ¿eby postrzelaæ z pacynek,hakownic itp??(swoje pacynki i proch??)
CYTAT(Zbigniew Smolik @ 07:44 06.02.2010)
Witam.
Chcemy przyjechaæ,wiêc mam pytania:
Bêdzie mo¿na sobie co¶ upiec czy ugotowaæ?(drewno,pó³produkty)czy raczej przygotowaæ siê i mieæ swoje??pozwolenie na ognisko??
Czy bêdzie jaki¶ formule¿ zg³oszeñ,bo nie wiem 2 czy 3 namioty itp.
Czy bêdzie jaka¶ inscenizacja ¿eby postrzelaæ z pacynek,hakownic itp??(swoje pacynki i proch??)
Witam Ciê
A wiêc po kolei:
- bêdzie sobie mo¿na co¶ upiec, ugotowaæ, poniewa¿ bêdzie miejsce na ogniska i drewno, ale nie ma pó³produktów. Za to jest wy¿ywienie, mo¿e nie wspania³e,ale nikt g³odny nie chodzi³.
- Tak, bêdzie formularz zg³oszeniowy za oko³o miesi±c na stronie turniej.brzart.pl
- Tak bêd± dwie inscenizacje, zreszt± od razu og³aszam, ¿e obowi±zkowe dla ka¿dego kontraktowego, wieczornej bitwy, oraz bitwy pod Koronowem wed³ug Jana D³ugosza.
Brzychcy trzymam cie za s³owo, w tym roku ma byæ lepsze piwo...A po tym piêciolitrowym winie z Biedronki kobita mi 2 dni rzyga³a!!!
Ja za to tym winem w drodze powrotnej za³atwi³em siê konkretnie
chêtnie powtórzê imprezkê z zesz³ego roku.
Podró¿ z Jasiem by³a naprawdê... Ciekawa
(w obie strony, a ja oczywi¶cie za ku³kiem).
Mam nadziejê ¿e impreza w tym roku bêdzie równie udana.
Brzat, na mnie i na Wojtusia mo¿esz liczyæ, mo¿e znowu bêdzie "Jarzynowy stolik" z piwem i wi¶nówk±
Ta rozmowa rozwija siê w ciekaw± stronê
Mo¿e zrobiæ konkurencjê na "najtwardszy ³eb" do alkoholu? Oczywi¶cie tak±... nieoficjaln±
czyli Alkobohurt? :D
ja nie wiem czy przyjadê, obawiam siê ¿e mogê mieæ problem.
Ale bêdê dobrej my¶li
Brzart, licz i mnie, w koñcu musze sie pojawic na tej imprezie, bo wiele sie nas³ucha³em.
tak wiec, klepniety kolejny kontraktowy...
bedzie formularz to sie zaformularzuje
Alkobohurt?! Na turnieju kontraktowym?
Jak kto¶ chce, no có¿, jego wola. Tylko raz widzia³em alkobohurt i zrobi³ na mnie takie wra¿enie, ¿e nie tkn±³em alko przez miesi±c. Z³o.
uwaga OT
Uniejów, Sierpieñ 2009 (dobrze pamiêtam? - nie wiem)
dzieñ walki -> kuta¶nicze harce~alkobohurt -> dzieñ walki
by³o srogo.
nie polecam niewprawionym
uwaga koniec OT
Witam, te¿ pytanie do organizatora. Czy bêdzie mo¿na zrobiæ tañce, czy co¶ takiego jest przewidziane? pozdrawiam
z racji niewielkiej odleg³o¶ci, z ma³¿onka te¿ chêtnie siê wybierzemy.
Mo¿e by pomy¶leæ tak¿e o jakim¶ turnieju dla dam?
Toruñ równie¿ z chêci± pojawi siê ponownie. Zg³oszenie posz³o na maila.
Witam
Czy s± jeszcze wolne miejsca dla nowej grupy? I czy koniecznie trzeba braæ udzia³ w jakiej¶ konkurencji? I do kiedy siê zg³aszac i do kogo(jaki¶ email)?
Pozdrawiam
Artur
a mogliby¶cie przynajmniej napisaæ jakie konkurencje przewidujecie?
CYTAT(jarzyn @ 22:18 28.02.2010)
Jak kto¶ chce, no có¿, jego wola. Tylko raz widzia³em alkobohurt i zrobi³ na mnie takie wra¿enie, ¿e nie tkn±³em alko przez miesi±c. Z³o.
Jarzynek - to by³o pewnie w Gostyninie w 2009 roku
- nawet Ciê nie znalaz³em jak wpad³em w odwiedziny....
By nie by³ OT:
Do kiedy mo¿na siê zg³aszaæ?
I jakie atrakcje i rozrywki w programie?
Pytam, bo chcieliby¶my prawdopodobnie w kilka osób z P³ocka odwiedziæ Koronowo i uprzyjemniæ sobie i innym czas.....
CYTAT(jarzyn @ 22:18 28.02.2010)
Jarzynek - to by³o pewnie w Gostyninie w 2009 roku
- nawet Ciê nie znalaz³em jak wpad³em w odwiedziny....
By nie by³ OT:
Do kiedy mo¿na siê zg³aszaæ?
I jakie atrakcje i rozrywki w programie?
Pytam, bo chcieliby¶my prawdopodobnie w kilka osób z P³ocka odwiedziæ Koronowo i uprzyjemniæ sobie i innym czas.....
Mo¿na zapytaæ w jaki sposób wysy³aæ zg³oszenie? Na stronie brzart.pl chyba nieaktualne.
Pozdrowski
CYTAT(Mieszko Stary @ 00:41 27.04.2010)
Nie wiem co jest grane ale z podan± w linku imprez± nie mamy nic wspólnego.
Pozdrawiam
Maciej Reihl
http://www.sp9.elk.edu.pl/galeria/index.ph.../Pokaz_rycerskiZdjêcia ZCR APIS, jakie uda³o mi siê na szybko znale¼æ.
'Jako ¿ywo gromadzimy siê tutaj wokó³ takowych warto¶ci jak honor, odwaga, uczciwo¶æ, bezinteresowna s³u¿ba drugiemu cz³owiekowi. Zaiste dla wielu wspó³czesnych s± to swego rodzaju anachronizma. Tako¿ s± i tacy, którzy próbuj± szukaæ innych dróg w ¿yciu. Uciekaj±c od konsumpcji w ¶redniowiecze"
A to cytat z p. Ordowskiego.
http://ekai.pl/diecezje/bydgoska/x28496/by...ily-sw-jerzego/Zaiste, anachronizma jakowe¶ ;)
Witajcie
Impreza w Koronowie jest i my j± robimy. Z tego linka dowiedzia³em siê, ¿e jest jeszcze jedna i bardzo dobrze czy wiêcej tym lepiej, szczególnie je¶li gminê na to staæ
Co do formularza to wci±¿ nie jest aktywny, gdy¿ z Krzy¶kiem mamy masê imprez w tym roku na g³owie, a i w samym Koronowie wci±¿ nie jest zamkniêty bud¿et.
Na pewno bêd± dwie bitwy, turniej indywidualny, i pi±tki bohurtowe. We wszystkch dyscyplinach beda interesuj±ce kwotowo nagrody.
Ze zg³oszeniami proszê siê jeszcze chwilê wstrzymaæ obiecujê, ¿e po d³ugim weekendzie wszystko bêdzie jasne
Mo¿ecie powiedzieæ co to jeszcze za imprezy? Co¶ w tym roku póki co marnie siê sezon prezentuje, jak dla mnie.
Pierwsza to Warszawa 15 maj - potrzebni kontraktowi z okolic.
Druga to Bia³owie¿a w beznadziejnym terminie 19 czerwca, kiedy Reihl'e robi± Sieradz
. Równie¿ potrzebni kontraktowi.
Zainteresowanych proszê o maila, poniewa¿ nie chcê za¶miecaæ tego tematu.
Pozdrawiam
Czyli w tym tygodniu mo¿na spodziewaæ siê formularza zg³oszeniowego?
Wieniawa naturalnie siê równie¿ stawia
Witam. Jest jeszcze mo¿liwo¶æ zapisania siê? I gdzie mogê znale¼æ formularz zg³oszeniowy? turniej.brzart.pl ?
Pozdrawiam
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.