generalnie po³owa czerwca a formularza nie widaæ. Jest jeszcze mo¿liwo¶æ zg³oszeñ?
Wszystko siê strasznie przeci±ga bo ustalenia z gmina wci±¿ trwaj±, ale impreza jest pewna.
Co do kontraktowania to na pewno bêdzie trzeba wzi±æ udzia³ w 2 bitwach i dwóch dyscyplinach bojowych. klasycznej minutówce i w pi±tkach bojowych. Jak kto¶ nie bêdzie siê czu³ na si³ach do 5-tek to mo¿e wyj¶æ do zabaw plebejskich.
Pozdrawiam i przepraszam, ¿e tyle to trwa.
A wszystkich chêtnych zapraszam jako widzów do Bia³owie¿y.
Witam
W koñcu wszystko dzia³a!
Zapraszam do wype³nienia formularza na stronie www.turniej.brzart.pl
Zbieramy 80 blacharzy dostaj± po 200 PLN brutto nagrody za pierwsze 3 miejsca ³±cznie 1500 PLN za dyscyplinê.
CYTAT
1500 PLN za dyscyplinê.
czy
CYTAT
nagrody za pierwsze 3 miejsca ³±cznie 1500 PLN
.
Rozumiem ¿e po Grunwaldzie jest dziki zapieprz z imprezami ale prosi³ bym organizatorów o parê informacji.
1. Mo¿na prosiæ przybli¿ony grafik co i jak (godzinowo coby mieæ jakie¶ rozpoznanie)?
2. Rozumiem ¿e osoby, które maj± otrzymaæ wynagrodzenie musz± zapisaæ siê na 4 konkurencje?
3. Jak z wy¿ywieniem?
4. Czy jest np. zwrot kosztów dojazdu? (mamy w bractwie osoby z dalszych zak±tków ni¿ Bydgoszcz, dlatego pytam bo to g³ównie o nich nam chodzi)
5. Rozumiem ¿e mo¿na siê ju¿ kwaterowaæ w pi±tek?
6. Jaki jest deadline na zg³oszenia?
To chyba wszystko, jak co¶ bêdê pisa³. Tymczasem za odpowiedzi z góry dziêkuje.
Witam
Czy kontrakt dotyczy tylko ciê¿kozbrojnych? czy te¿ hakowników i lekkozbrojnych?
Pozdrawiam
impreza coraz bli¿ej, a tu nic nie wiadomo. Je¶li chce siê przyjechaæ tak po prostu, niekoniecznie braæ udzia³ w 4 konkurencjach, to gdzie nale¿y siê zapisaæ?
Kasa tylko dla ciê¿kozbrojnych, czy tez dla lekkich wychodz±cych do bitwy?
Znajdzie siê miejsce dla dwóch samotnych niewiast z Sieradza? ;>
Tutaj link, na to wygl±da ¿e do strony imprezy. Jest miêdzy innymi program.
http://www.bitwapodkoronowem.pl/index2.php...estyn&cid=4
Ekipy chc±ce po prostu przyjechaæ i pobawiæ siê znami bez kontraktów i zwi±zanej z tym napinki proszê o zg³aszanie siê do mnie na: vonreihl@interia.pl
Cz³onków Podolskiej i ¦wiêtego Jerzego zapraszamy po prostu, resztê chêtnych prosi³bym o jakie¶ zdjêcia pokazuj±ce strój cywilny.
Pozdrawiam serdecznie
Maciek
P.S. Niestety zwrotów za transport nie jeste¶my w stanie zapewniæ.
Program imprezy
06.08.2010 – PI¡TEK
- Przyjazd grup historycznych.
18.00 - Próby do sobotniej i niedzielnej inscenizacji.
07.08.2010 – SOBOTA
11.00 - Jarmark ludowo – historyczn.
13.00 - Rozpoczêcie, przywitanie grup, prezentacja uczestników, wrêczenie glejtów. Podró¿ w przesz³o¶æ – Dzieje Zakonu Naj¶wiêtszej Marii Panny Domu Niemieckiego w Jerozolimie. (Opowie¶æ o Krzy¿akach z udzia³em publiczno¶ci. Ubieranie kolczug oraz zbroi p³ytowej, pokaz artyleryjski, wykorzystanie ¶cie¿ki d¼wiêkowej z „Bitwy pod Grunwaldem”).
14.00 - Bojowy Turniej Rycerski (indywidualny)
16.00 - Zabawy obozowe (zabawy plebejskie dla dru¿yn rycerskich i publiczno¶ci) o beczkê przedniego piwa.
18.00 - Bojowy Turniej Rycerski Pocztów (dru¿ynowy)
20.00 - Wieczór muzyki
21.45 - Pokaz artyleryjski
22.00 - Inscenizacja teatralno-historyczna – „Wydarzenia z Roku Pañskiego 1309." Zdradziecki napad komtura gniewskiego Krwawego Zygfryda na u¶pion± wie¶ ziemi Koronowskiej le¿±c± na pograniczu Kujaw i Pomorza, dla wzbudzenia postrachu w¶ród dzielnej za³ogi obroñców zamku ¦wieckiego - ksi±¿êtach Przemys³a i Kazimierza”.
08.08.2010 – NIEDZIELA
11.00 - Jarmark ludowo-historyczny.
13.00 - Koncerty zespo³ów.
15.00 - Inscenizacja teatralno-historyczna – "Bitwa pod Koronowem"
16.00 - Konny pokaz sprawno¶ci rycerskiej.
17.00 - ZAKOÑCZENIE IMPREZY.
Niestety lekkich kontrakt nie obejmuje.
Nagrody w obu turniejach.
Pierwsze miejsce 1000 PLN
drugie - 500 PLN
trzecie - 300 PLN
Hej, czy wysy³acie jakie¶ potwierdzenia do ludzi zaproszonych? Wype³ni³em w zesz³ym tygodniu formularz zg³oszeniowy i nie dosta³em ¿adnego potwierdzenia.
Pozdrawiam
Ponawiam pytanie, te¿ wys³a³em formularz i nie mam potwierdzenia a czasu coraz mniej.
Pozdrawiam!
Rafa³
Witam Wszystkich
To mój pierwszy post na Freha, choæ czytam forum ju¿ od dawna. Chcia³am tylko zauwa¿yæ, ¿e program imprezy do z³udzenia przypomina mi letnie weekendy z Gniewu z pó¼nych lat 90-tych. Tyle, ¿e zamiast bitwy niedzielnej by³o oblê¿enie zamku:) Kto przyje¿d¿a³ i pamiêta, ten wie.
Pozdrawiam organizatorów
Witam
Wszystkie zg³oszenia dochodz±. Odpowiadam tylko je¶li co¶ nie gra. Powoli lista siê zape³nia. Pozdrawiam.
Artur wszyscy ludzie, których Ci sygnalizowa³em zg³aszali siê na w³asn± rêkê. pozdr
CYTAT(Cedric @ 09:51 05.08.2010)
Artur wszyscy ludzie, których Ci sygnalizowa³em zg³aszali siê na w³asn± rêkê. pozdr
OK
U nas niestety sk³ad osobowy z czynników niezale¿nych od nas lekko siê zmieni :/ ale to przedstawiê na miejscu, bo zastêpstw i tak nie znajdê.
Witam,
Turniej bardzo udany. Co najwa¿niejsze choæ pogoda nie zapowiada³a siê za dobrze to na szczê¶cie na czas konkurencji bojowych znacznie siê polepszy³a:)
Gratulujê zwyciêzcom turnieju bojowego(trzeba co¶ w koñcu zrobiæ i prze³amaæ hegemoniê TSF:)) i pi±tek
Pozdrawiam Robert
Pogoda usi³owa³a popsuæ nam zabawê ale nie uda³o jej siê
. Przyjemny wyjazd, zw³aszcza ¿e tak blisko domu :P. Pozdrowienia dla wszystkich uczestników.
Dziêki za faj± imprezê :-) Nawet chmurki i deszcze nie by³y nas straszne!
Pozdrawiam,
Werner von Bocken
impreza ¶wietna i udana:) jestem zadowolony z niej w 100% i dziêkuje wszystkim za mile spêdzony czas:)
pozdrawiam
Jakub
PS
Jak kto¶ ma foty ¶mia³o wrzucaæ linki ;)
dawno sobie tak srodze nie powojowa³em
do³±czam siê do pro¶by o zdjêcia, ale jeszcze mocniej proszê o filmiki
szczególnie ze staræ 5vs5
Nas niestety deszcz wystraszy³ , choæ wyjechali¶my, ale zawrócili¶my...no i szkoda, bo widzê, ¿e impreza siê uda³a.
Piêkny turniej, naprawdê zacny.
Dziêki wszystkim oponentom w 5v5, walka by³a naprawde twarda.
Gratulacje dla ¯mudy za pabiedê w 1v1.
Je¶li komukolwiek uda³o siê nagraæ 5v5 to czekam z niecierpliwo¶ci±.
Ja równie¿ w imieniu swoim i ma³¿onki dziêkujê za udan± imprezê, jedyny minus to odci±gi od namiotu Ola, które sta³y siê przyczyn± st³uczonych ¿eber. Szczególne podziêkowania dla ekipy "wallenrodzkiej" za towarzystwo i oczywi¶cie rozmowy o ikonografi.
Serdeczne dziêki za udan± zabawê
Jak do tej pory najlepsze Koronowo na jakim by³em, zapewne to dlatego ¿e nie s³ychaæ w g³o¶nikach "A ju¿ CI" i tym podobnych oraz ¿e nie napotykam siê na dzieci z czworaków w posrebrzanych swetrach. Poziom ro¶nie oby tak dalej.
Pozdrowienia Jakub von Guntersberg z rodzin±
Dobra zabawa , fajne towarzystwo i dziêki temu ka¿da impreza mo¿e byæ udana i tym razem by³o tak samo. Ogólnie imprezy robione przez Artura i Maæka s± zajebiste. Ci którzy nie przyjechali z powodu pogody zrobili faila ,ale i tak by³o kozak. Do zoba jak najszybciej.
Pozdro,
Klusek
Turniej ¶wietny !! Dzieki Organizatorom i dobrze sie bawi±cej ekipie.
Dziekuje za te przepiekne 100lat po bojowce (pierwszy raz tyle osob spiewalo mi 100lat)
Wielkie Dzieki "Unlimited Pa³a" za to ¿e przyjeli mnie do sk³adu
.
za rok bedzie jeszcze lepiej ;] do zo
m³ody jarzyn
Dziêkujê wszystkim uczestnikom.
Rycerzom za wspania³e walki pomimo pogody, ³ucznikom, wie¶niakom
, oraz artylerii za piêkn± inscenizacjê nocn±. Dziewczynom za dzielne stawianie siê do gwa³tów, pojenie w czasie niedzielnej bitwy oraz dodawanie uroku ca³ej imprezie. Wszystkim za wspania³± zabawê i klimat.
Jarzynom za warzywniak, Solowi za obo¼nikowanie, Wê¿om za dzielne stanie na stanowiskach, gdy reszta turniejowa³a
.
Signum Temporis wielkie dziêki za przeganianie chmur, choæ wystrzelali¶cie proch wszystkim z okolicy
.
Wielkie Gratulacje dla mega zawodników zarówno w walkach indywidualnych jak i w bohurtach.
No i oczywi¶cie najwiêksze dla zwyciê¿ców z TSF i Canabisów (prawie wszyscy z Podola - DUMA)
Wielkie dziêki za mo¿liwo¶æ wspó³pracy z zawodowcami dla Krzycha Góreckiego, Maæka Reila, Kamyka i reszty ekipy gniewskiej. Taka praca to czysta przyjemno¶æ.
¦wietna zabawa ! Szczególnie nocna inscenizacja robi³a wra¿enie !.
Ten kto nie przyjecha³ niech ¿a³uje.
Pozdrawiam Organizatorów oraz ekipê z Wallenroda.
Herman von Bocken
Super impreza, do zobaczenia na nastêpnej ;)
Pawe³
Jo³. Dziêki! By³o super. Wieczorna inscenizacja zostanie w pamiêci przez d³ugi czas
Poziom idzie w górê, co siê chwali! Mi³e towarzystwo, kultura podczas inscenizacji. Mo¿e na przysz³y rok pomy¶lcie o udziale grupy typowo lekkozbrojnej, mo¿na by w wolnych chwilach pokazaæ ludziom jak wygl±da³y manewry! Poni¿ej podsy³am linki na YT z inscenizacji.
http://www.youtube.com/watch?v=VaCDBF2uymQhttp://www.youtube.com/watch?v=3eGx6KIaHNgPs. Wallenrod pozdrawia Podole
By³em, zobaczy³em i zajebiaszczo siê bawi³em ;)
Dziêki wielkie wszystkim za impreze, Orgom za organizacje, ludkom za zabawe, a dziewczynom z wieczornej inscenizacji za wspania³e opieranie siê przed gwa³tami z mojej strony:D Ubaw po pachy, a szczególnie moja nowa ulubiona dyscyplina sportowa, czyli wykonany z dowódc± ³uczników 'Slalom z pochodni± miêdzy kmieciami' :D
Za rok siê pojawiê znów.
a ja pozdrawiam Cedrica i Olla z którymi toczy³em najstraszliwsze walki podczas inscenizacji niedzielnej :P
CYTAT(M³ody Jarzyn @ 14:08 09.08.2010)
Wielkie Dzieki "Unlimited Pa³a" za to ¿e przyjeli mnie do sk³adu
.
W imieniu naszych ch³opaków - nie ma za co ;) .
Wrzucam kilka zdjêæ. Niestety nie mia³em czasu ich obrobiæ wiêc zajmuj± ok 300mb. Mam nadziejê, ¿e link szybko nie wyga¶nie
http://rapidshare.com/files/412605138/koronowo.rar
http://picasaweb.google.pl/kasikmp/600leci...oronowem570810# (uprzednio zapytaj, jesli chcesz ktores wykorzystac, lub jesli chcesz ktores lepszej jakosci mow, ktore, bo picasa ssie..)
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.