A mo¿e kto¶ wie, gdzie kupiæ tanio materia³ w Wawie??? Mog³aby to byæ nawet surówka lniana lub we³niana (zawsze mo¿na pofarbowaæ), ale ¿eby cena by³a normalna, bo te proponowane w wiêkszo¶ci sklepów s± dla mnie nieosi±galne
No to siê zrewan¿ujê: na Cybernetyki s± hurtownie, co prawda trzeba kupiæ minimum 10m materia³u, no ale jak siê kilka osób z³o¿y do kupy...
Dziêki za info
zobaczymy kogo da siê namówiæ
tarnogorska16 -welna po36zl od metra.
A ta hurtownia na Cybernetyki to dokladnie jaki to adres. Thx za info.
Witam
Dok³adnie Cybernetyki 6.
Ciê¿ko tam trafiæ, gdy¿ znajduje siê ona na terenie jakiego¶ ex-zak³adu, w mo¿u innych hurtowni (m.in salonu meblowego emilia). Trzeba wej¶æ w bramê, min±æ hurtowniê mebli i po lewej stronie wej¶æ do budynku. Nastêpnie dostaæ siê na I piêtro i jeste¶my na miejscu. Lnu tam jest ma³o, natomiast maj± do¶æ du¿y wybór we³ny i p³utna.
na wileñskiej 27 jest filia tej hurtowni z tarnogórskiej - fajna we³na i m.in. watolina
Natomiast dosyæ du¿y wybór lnów po rozs±dnych cenach mo¿na dostaæ te¿ na wileñskiej (nr nie pamiêtam - na pocz±tku ulicy, po lewej stronie id±c od 4¶pi±cych).
pozdrawiam
Albo Cybrnetyki 4, tak mi siê wydaje. Ale co ciekawe, to na Cyberntyki jest chyba oddzia³ z Piaseczna, firma nazywa siê Antex, adresu z Piaseczna nie podam, bo nie pamiêtam. Rzuci³o mi siê w oczy kiedy przegl±da³am panoramê firm w poszukiwaniu hurtowni jedwabiu (nie znalaz³am, mo¿e kto¶ wie gdzie jest?).
febryka "polski Jedwab" w Milanówku ?
A czy w Milanówku s± jakie¶ obostrzenia co do minimalnej ilo¶ci zakupionego materia³u?
nawet je¶li s±, to w Wawie w uliczce tak po¶rodku Domów Centrum jest sklep firmowy. Nazwy ulicy niestety nie znam
Haha, tak, na Chmielnej, najdro¿szej ulicy w Wawie!
Witam
Co do jedwabiu z Milanówka to siê dosyæ dobrze orientuje (mieszkam niedaleko)
Mo¿na tam kupowaæ ile chcesz tego jedwabiu, natomiast nie zachwyca wybór który tam masz, ta fabryka tak jak i wszystkie w polsce zbli¿a siê coraz bardziej do zamkniêcia i chyba oni ju¿ nic nie produkuj±. Sprzedaj± to co maj± na sk³adzie: a jest tego niewiela, a po³owa tego to jakie¶ takie kwietne wzory. Maj± jeszcze trochê nici jedwabnych lecz te te¿ im siê koñcz±.
Pozdrawiam
A czy orientujesz siê, Owenie, w cenach?
Cena zale¿y od gêsto¶c/grubo¶cii jedwabiu kiedy¶ siê pyta³em teraz nie bardzo pamiêtam ale zdaje siê w granicach 40-80z³ a jest jeszcze surówka jedwabna za jakie¶ 40-50z³
Pozdrawiam
By³am niedawno na chmielnej w sklepie firmowym milanówka i at³as jedwabny kosztowa³ 79z³/m (szer.materia³u- 120cm) a aksamit 60z³/m
za to wybór kolorów by³ du¿y (np. 2 odcienie koæi s³oniowej
)
ele aksamit jedwabny ,czy baee³niany ??(to b. wazne)
Witam
Skoro to mia³ byæ sklep firmowy Jedwabnika z Milanówka to raczej bawe³ny by nie produkowali
Pozdrawiam
CYTAT(S³owianka)
By³am niedawno na chmielnej w sklepie firmowym milanówka i at³as jedwabny kosztowa³ 79z³/m (szer.materia³u- 120cm) a aksamit 60z³/m
za to wybór kolorów by³ du¿y (np. 2 odcienie koæi s³oniowej
)
Eeee, ceny to jeszcze do prze¿ycia, nastawia³am siê na wiêcej, lece w poniedzia³ek, poogl±dam mo¿e co¶ fajnego wypatrze.
W sklepach Terranowa mo¿na kupiæ sukno granatowe i ¿ó³te w metrowch odcinkach (szer.1,5m) za jedyne 9 zl. Prawdziwa okazja!
ja na cybernetyki kupowalem w maju 2003 i jakos nie pamietam zeby byly ograniczenia co do ilosci ... mozna bylo brac mniej niz 10 m ...
Witam
Na cybernetyki po prostu przy 10 m. jest zniszka bodajrze 10% al braæ mo¿na ile siê chce.
Pozdrawiam
By³em na Cybernetyki jaki¶ tydzieñ temu. W jakim¶ du¿ym pomagazynowym budynku , na pierwszym piêtrze, s± tam dwie hurtownie obok siebie.
W ¿adnej nie ma czystej we³ny. W jednej mieli 20% domieszkê poliestru (czy czego¶ takiego), a w drugiej mieszankê 70% we³na 20 % kaszmir i 10 % akrylu (?) i jak powiedzia³ mi sprzedawca to w³asnie jest prawie czysta we³na
.
Tak wiêc czy kto¶ wie gdzie mo¿na po przyzwoitej (czyli niskiej
) cenie dostaæ
czyst± we³nê w Warszawie?
A mo¿e na Cybernetyki sa jeszcze inne hurtownie tylko ja ich nie znalaz³em?
[size=18][/size]
Polecam hurtowniê ARTWOOL na ulicy Bogumiñskiej (równoleg³a do Radzymiñskiej, przy domu kultury "Zacisze"). Maj± tam du¿y wybór kolorów. We³na po 36 i 38z³/mb
Witam!
A moze ktos wie czy w Wawie jest krolik na metry, o ktorym swego czasu pisala Eremita, ze mozna go upolowac w pasmanteriach polnocnej Polski
Sprawdzil ktos ten aksamit w sklepie Milanowka na Chmielnej?
Po drugiej stronie na Foksal jesr sklep z jedwabiami itp. Tylko ceny maja straszne, przynajmniej sorowki. Choc pametam, ze satyna jedwabna to jakas zabojczo droga nie byla.
Czy ta satyna jedwabna to tkanina wystepujaca w sredniowieczu? bo jak mi sie kojarzy to jesli ktos szyje z jedwabiu w re_enact sredniowiecznym to zawsze jest to surowka jedwabna>
Ludka Excalibur
Króliczka widzia³am w pasmanterii przy ul. Emilii Plater, ale nie bardzo mi podszed³, bo to raczej taka dwucentymetrowa lamóweczka. Faktycznie jest w wielu kolorach, w tym równie¿ naturalnym.
Witam!
Dzieki wielkie za info, tak to sobie wyobrazalam, tzn tego krolika bo raczej nie cale skorki L(a szkoda).
Ludka Excalibur
Tasma z królika jest do dostania na Miñskiej 25, jest tam chyba najlepsza hurtownia dodatków pasmanteryjnych i krawieckich w wawie. Ogolnie jednak polecam zamawianie ta¶my bezpo¶rednio u producenta :
http://www.nutrex.com.pl/
Trzeba sie troche napocic i wykazac wlasna incjatywa, ale przy wiekszej ilosci wychodzi taniej nawet uwzgledniajac koszt przesylki kurierskiej...
Doskonale nadaje sie na obszycia, szczegolnie ta 3cm. W newralgicznych miejscach mozna podszyc podwojnie...
Wiêc tak tak czy inaczej proponuje IKEE , maj± tam we³na ok 50z³/m, surówke bawe³nian± ok 6z³/m.
Mój za¶ ulubiony sklep znajduje siê na osiedlu Niedzwiadek w dzielnicy Ursus. maj± tam rózne tanie ³adne rzeczy ,bawe³ne w wielu kolorach i grubo¶ciach od 10 do 14 z³/m , a tak¿e satyne jedwabn± o 28z³/m (dam wam znaæ jak bêdzie nowa dostawa bo ostatnio wykupi³am), a tak¿e bardz± ³adn± mieszanke bawe³ny i lnu po 30z³/m/
Ró¿yczka
jaki udalo wam sie nabyc to ile g/m ?
Chyba nikt nie wymieni³ hurtowni "Alexis" na ul. Bie¿uñskiej 2A. Co prawda nie ³atwo trafiæ, bo jest to na terenie warsztatu samochodowego.
Jest tam du¿y wybór we³enek i znizka dla rycerstwa o 10 z³ (pyta³am siê miesi±c temu) wiêc we³na wychodzi po 35 z³/m
Pozdr
Anna Wojciechowska
No ³adnie, nic mi o tej zni¿ce nie mówi³a¶,a by³am tam w zesz³ym tygodniu po len na podszewkê
Nie wiem czy na wszystkie materia³y s± znizki. Na pewno na we³nê maj±, o innych materia³ach nie wiem, nie pyta³am siê.
Ale nied³ugo siê wybieram to siê spytam
Anca
Zajrzyj na Allegro www.allegro.pl/show_item.php?item=27217938
lub poszukaj lobosk.Satysfakcja gwarantowana
szczerze mówi±c by³em w "Alexis" jakie¶ dwa tygodnie temu i takiego buractwa w sklepie dawno nie widzia³em
³askê mi zrobili, ¿e sprzedali mi 2 mb lnu
a na pytanie o zni¿ke dla bractw to siê tak jako¶ dziwnie u¶miechnêli i spytali sk±d mam takie informacje i oni nic o tym nie wiedz±
odradzam
poza tym we³nê maj± dro¿sz± i gorsz± ni¿ na Bogumiñskiej 6 (tel. 677 26 92), gdzie obs³uga jest bardzo mi³a i ¿yczliwa
Zaj¿yjcie sobie na targowisko tam jest wiêcej o tanich we³enkach z faktoryi:
S³awa!
Je¶li kogo¶ interesuje bia³y filc w Warszawie to na ulicy 11 Listopada ile¶tam jest sklep z takimi rzeczami. Cena oko³o 60 z³otych za kilogram(pasek oko³o 25x200 cm przy grubo¶ci 5mm). Poza tym juta i kanwa.
Powodzenia w poszukiwaniach!
Gor±co polecam hurtownie przy ulicy Bogumiñskiej (równoleg³a do Radzymiñskiej)-prosty dojazd,tania we³na, mi³a obs³uga i w dodatku znaj±co siê na rzeczy (na wstêpie zapytano mnie czy we³na na ubiór historyczny ;) )
pozdrawiam
Tomek
Witajcie!
Warszawiacy ju¿ pewnie wiedz± o taniej we³nie w sklepiku przy ul.Grochowskiej 324.
We³na jest tam po 22 z³. za metr.(flausz - 85% we³ny- ponoæ), len po 18 z³.
Spokojnie mo¿na co¶ wybraæ.
Pozdrawiam!
Niestety podnie¶li ceny w tym sezonie :/ Rom temu by³o du¿o taniej
W³a¶ciciel wyczu³ interes. Pod k±tem naszego hobby zamówi³ górê materia³ow naturalnych (oficjalnie przynajmniej) i mówi³ mi, ¿e siê przerazi³ jak mu to dojecha³o. Ale podobno uwijamy siê zdolnie i mu calkiem szybko schodzi materia³. W razie czego to przy bazarku Rogatka jest. Obs³uga sympatyczna i nie patrzy na ludzi z RR jak na wariatów
Poszukuje grubego lnu. Z zasady wszêdzie jest cienki - dobry na sukienki... Mi natomiast chodzi o gruby ( "obrusowy" ???)- na fartuch. W miare przystêpnej cenie...
Hej Lily pozdrów Orma. Wsiadasz w Centrum w 502 i jedziesz do Wesołej (przytsanek Fabryczna koło BP) druga w lewo od tego przystanku to jeździecka. Jak tylko w nią wejdziesz to masz po lewej dwie hurtownie materiału. Len kosztuje tam około 12 złotych z metr bierzący. (1X1,6)
P.S. NA taką wycieczke najlepiej z kanapkami!!
hej hej:) :* Kope czasu - moze by sie na jakis browarek ustawic?:P
Znam ten adres bylam tam, niestety tam jest tylko cienki len. chyba ze cos sie zmienilo od kieyd tam bylam ostatnio:)
Gruby, porz±dny len, bia³y i szary, jest w sklepach IKEA. Niestety drogo - 30 z³/m
By³em dzisiaj na Fabrycznej w Weso³ej spory wybór w przystêpnej cenie
Kupi³em w³asnie we³ne na wileñskiej 27 sklepik raczej kameralny i wyboru wielkiego nie ma ale mi akurat uda³o sie trafæ to czego szuka³em
Witam!
Zapraszam do mnie ;) czyli Do Piastowa - mam we³enki od 15z³ na wyprzeda¿y szczegó³y na stronie www.rozyczka.pl
ceny u mnie standardowego towaru to od 25z³ do 35z³
Pozdrawiam
Ró¿yczka
CYTAT(enzo @ 19:41 05.03.2007)
By³em dzisiaj na Fabrycznej w Weso³ej spory wybór w przystêpnej cenie
w przystepnej cenie? to znaczy jakiej?
ja p³aci³em po ok 12 pln za metr
Witam!
Czy kto¶ siê mo¿e orientuje, gdzie w Warszawie mo¿na kupiæ len i nici lniane do wyszywania?
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê
kliknij tutaj.