Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Toruñskie Medievalia
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Malina
Witam!

Sprawa parkingu ju¿ ustalona - bêdzie na "Stawach Komtura" (przy wje¼dzie na zamek od strony Bulwaru Filadelfijskiego). Ju¿ w pi±tek postawimy tam odpowiednie oznaczenia, ¿eby ³atwiej by³o znale¼æ. Poza tym prosimy zmotoryzowanych o zg³aszanie siê do nas po "kartki parkingowe" (to wa¿ne, ¿eby nie dostaæ mandatu!).

Pawle, informacja o dostaniu/nie dostaniu czê¶ciowego zwrotu wysy³ana by³a mailowo razem z akceptacj± zg³oszenia. Tak jak by³o obiecane dostanie siê pierwszym 40 zg³oszonym osobom. Ciê¿ko mi teraz stwierdziæ czy jeste¶ po¶ród nich (Andrzej robi³ listê).

Cieszymy siê niezmiernie, ¿e zainteresowanie nasz± imprez± jest tak du¿e smile.gif Mamy nadziejê, ¿e spe³nimy oczekiwania uczestników smile.gif

Pozdrawiam i do zobaczenia wkrótce!
Malina
Bartosz
CYTAT(Malina @ 10:24 21.09.2009) *
Mamy nadziejê, ¿e spe³nimy oczekiwania uczestników smile.gif

To jak s±dzê nie ulega w±tpliwo¶ciom:)

pozdrawiam i do zobaczyska z bliska;)
Dicon
Czy bêdzie mo¿na co¶ kupiæ z mebli w wystawianych kramach??
A w³a¶ciwie jakie towary bêd± sprzedawane?
Anio³
Oby tylko pogoda dobra by³a smile.gif
Malina
Witam

Towary bêd± najró¿niejsze - od szpilek do przeszywanic, buty, paski, gry, jedzenie, meble, iluminacje, tarcze, elementy uzbrojenia etc. Wszystko na najwy¿szym poziomie smile.gif

W zwi±zku z tym, ¿e niektórzy z was zje¿d¿aæ siê bêd± ju¿ jutro, podajê kontaktowe telefony (w razie problemów ze znalezieniem miejsca, parkingi itp.):

Malina 608 522 777
Andrzej 608 618 886

Pozdr
Damiano
My niestety ze wzglêdu na chorobê naszego kierowcy nie damy rady siê zjawiæangsad.gif Przepraszamy za k³opot.
bruna77
Dziêki koordynatorom i wszystkim uczestnikom za ¶wietn± zabawê smile.gif. Szczególne uk³ony dla ³uczniczek z Silva Rerum - bez nich inscenizacja straci³a by po³owê uroku, oraz dla Robin, która bezb³êdnie opanowa³a sytuacje z pacynami.
W przysz³y roku obiecuje byæ bardzej pruska smile.gif
Dla zainteresowanych nieco zdjêæ- g³ównie z bojówek:
http://picasaweb.google.com/bruna7705/Medi...feat=directlink
Emil z Gi¿ycka
Dziêki za turniej. Naprawde ¶wietna impreza.
Szkoda, ¿e nie mog³em pokazaæ wszystkiego co potrafiê przez kontuzje, ale bywa.

pozdr

S**O NALEJ!
Robert Szatecki
CYTAT(bruna77 @ 08:43 27.09.2009) *
Dla zainteresowanych nieco zdjêæ- g³ównie z bojówek:
http://picasaweb.google.com/bruna7705/Medi...feat=directlink

Czy ja dobrze widzê, ¿e w turnieju bra³ udzia³ syn pierwszego rycerza Rzeczypospolitej;) Czekam niecierpliwie na filmiki z bojówki:)
Pozdrawiam,
Robert De Traville
Marek Hilgendorf
Bruna- czujê siê pominiêty- te¿ strzela³em na inscenizacji!!! Hihihi
Bawi³em siê ¶wietnie i w doborowym towarzystwie. I chyba uda³o mi siê nikogo nie obraziæ, czy zmieszaæ z b³otem....
Dziêkujê Andrzejowi i Malinie za ca³± imprezê, kto nie by³ niech ¿a³uje
CHAOS
¦wietny turniej !

Wielkie podziekowania dla organizatorów i wszystkich uczestników za super zabawê ! Oby wiêcej takich imprez smile.gif Pozdrawiam ! ;)
bruna77
Marku, Twoje strzelanie by³o zaiste wystrza³owe i pora¿aj±ce dla wroga! A i pruska osada nie by³a by tak barwna bez Twojej osoby :D Chylê zatem czo³a przed zacnym ³ucznikiem i liczê, ze je¶li Medievalia odbêda sie w przysz³ym roku, zaszczycisz swym udzia³em nasz skromny turniej ³uczniczy smile.gif
Marek Hilgendorf
Ile ironii siê kryje w kilku s³owach babskiej pochwa³y, hehehehe. Na przysz³y rok przyjad± z Poznania prawdziwi ³ucznicy, bo ja to jestem amator.

¯eby za¶ nie by³o czatowania, to chcia³em jeszcze nadmieniæ, ¿e z niezwyk³± przyjemno¶ci± obejrza³em walkê Martina Sierotki (trzeba Ci znale¼æ lepsz± ksywkê!!) i Marcina "Dentystowicza". Ten ostatni zawodnik zaj±³ III. miejsce a by³ to jego PIERWSZY turniej bojowy.
Szacun na dzielni!
"Hiszpanowi" za¶ wypada pogratulowaæ zajêcia pierwszego miejsca- teraz by nosiæ sw± now± tarczê bêdziesz siê musia³ przestawiæ na praw± rêkê, hehehehe <z³o¶liwy rechot>.

Z elementów rozrywkowych najbardziej (i najrozkoszniej) wspominam nasz± nocn± nasiadówkê w¶ród namiotów po biesiadzie. W sumie ka¿dy móg³ do nas do³±czyæ ale jako¶ towarzystwo siê rozpe³z³o, a szkoda, bo dzia³y siê takie rzeczy, ¿e a¿ krêgi chrupa³y!
Anio³
Bardzo chcia³am podziêkowaæ organizatorom za mo¿liwo¶æ wziêcia udzia³u w turnieju, a w szczególno¶ci ³uczniczym oraz Brunie za ¶wiat³e przewodnictwo w bitwie - zabawa by³a przednia.
W ogóle atmosfera by³a przemi³a. A miasto piêkne! A¿ szkoda, ¿e impreza tylko jednodniowa a wieczór tak wcze¶nie skoñczony...
Martinowi jeszcze raz dziêkujê za dostarczenie mojej osoby w jednym kawa³ku oraz wskazanie knajpy pod moim wezwaniem
aniol.gif

Boleslavius
Dziêki dla Orgów za zaproszenie, mi³± atmosferê i ogólnie ciekaw± imprezê.

Niez³a bojówka z perspektywy widza - momentami naprawdê przyjemnie siê to ogl±da³o.

Pozdrawiam i do zobaczenia!
Ela
Dziêki za przeprzyjemn± imprezê i za idealn± aurê (ile to musia³o kosztowaæ?!)
Ju¿ siê zamawiam na przysz³y rok.
Wspó³obozowiczom dziêki za cudowne towarzystwo, nocne rozmowy i chrupanie ;)
Martin
Dziêkujê za ¶liczn± imprezê, jedn± z bardzo nielicznych w tym roku, które odby³y siê bez deszczu. Dziêkujê wszystkim tym, z którymi dane mi by³o siê potykaæ i przepraszam za kontuzje. Odwyk³em trochê od "trzynastki" i odruchowo atakujê rêkê z broni±, potem s± konsekwencje... Gratulacje dla Marcina Janiszewskiego, zwanego Dentystkiem (brzmi lepiej ni¿ Dentystowicz, prawda?). Jedno powiem: jak on tak zaczyna, to strach pomy¶leæ, jaki bêdzie za dwa, trzy lata.

Impreza pobiesiadna w¶ród namiotów to klasyka klasyki. W zesz³ym roku pod lipk± (olch±, topol±, na drzewach siê znam mniej wiêcej tak jak na astrofizyce...) te¿ by³o weso³o, mo¿e w przysz³ym roku bêdzie wiêcej ludzi. Ogólnie, to jest chyba jedyne moje zastrze¿enie do imprezy - malutka. A naprawdê szkoda, bo i miejsce mi³e i towarzystwo bardzo zacne.

Pozostaje czekaæ do przysz³ego roku.
Marcin Waszkielis
Ale musia³o byc fajnie. ¿eby nie ta robota w bibliotece to te¿ bym sie zjawi³ bigsmile2.gif
lukerat
Witm!
Chia³em serdecznie podziêkowaæ za zaproszenie na super impreze.
Wszystko by³o dopiete na ostatni guzik smile.gif i zangarzowanie uczestników wielkie.
Dziêkuje za bojówkê wszystkim uczestnikom bum.gif
tylko ten system druzynowy trochê mêcz±cy by³. crazy.gifbum.gif
Wielkie uk³ony w stronê Maliny i Andrzeja.
pozdr Tailes

S&ko Nalej!!!
Triss
Witam!
W imieniu w³asnym oraz moich ludzi, chcia³abym serdecznie podziêkowaæ organizatorom za zaproszenie oraz mi³e przyjêcie a uczestnikom za wspania³y klimat i owocne rozmowy.
Toruñ ciekawym miastem jest - zdajemy sobie sprawê, ¿e uda³o nam siê zwiedziæ tylko ma³y procent tego co jest do zwiedzania, wiêc na pewno jeszcze tam wrócimy...

pozdrawiam serdecznie starych znajomych oraz nowopoznanych na Toruniu ludzi:-)

Ciocia Triss
Andrzej Siejeñski
impreza mi³a i kameralna, nikt nie goni³ nas do roboty (to mila odmiana :D ). dziêki dla Maliny i Andrzeja za zaproszenie, a wszystkim innym dziêki za wieczorne rozmowy pod drzewem.
p.s. Toruñ to ca³kiem ³adne miasto, choæ tylko niewielki wycinek mia³em okazjê poznaæ.
Malina
Heja

W imieniu Andrzeja i swoim chcia³abym podziêkowaæ WSZYSTKIM, którzy przyjechali na tegoroczne Medievalia. Mamy nadziejê, ¿e siê podoba³o smile.gif Je¿eli w przysz³ym roku bêdziemy organizowaæ trzeci± edycjê, to obiecujemy, ¿e zmiany bêd± tylko na lepsze.

Dziêkujemy za pozytywne komentarze. Albo faktycznie wszystkim siê podoba³o, albo w przemi³y sposób przemilczacie nasze niedoci±gniêcia smile.gif (to te¿ nas cieszy icon_wink.gif )

W szczególno¶ci za¶ dziêkujemy wszystkim tym, którzy zaanga¿owali siê w przygotowania:
- pogodzie - za poprawienie zesz³orocznego sukcesu icon_wink.gif
- ekipie budowlanej smile.gif - Olkowi, Kubie, Awrukowi, Ryanowi oraz Brunie
- ekipie "do spraw transportu" (jeszcze nigdy nie widzia³am, ¿eby wioska tak szybko siê przemieszcza³a icon_wink.gif )
- Brunie i Kubie za profesjonalne przygotowanie i poprowadzenie turnieju ³uczniczego
- wszystkim "dowódcom" za zaanga¿owanie w inscenizacjê
- Qb-assowi, Serkowi, Kubie i Konikowi za sprawne (i sprawiedliwe icon_wink.gif ) sêdziowanie bojówki
- skrybie Bartoszowi za przepiêkn± wizualizacjê rozgrywek turniejowych
- Bartoszowi, Patrykowi i Olkowi za poprowadzenie arcyciekawych wyk³adów
- Qb-ass, Wojtek, Pawe³, Serek - dziêki za sta³± chêæ niesienia pomocy, zw³aszcza w momentach, gdy faktycznie by³a potrzebna smile.gif
- obs³udze katapulty za dodanie naszej imprezie kolorytu smile.gif
- wszystkim rzemie¶lnikom za piêkne i ¶wietnie przygotowane stoiska
- Eli za pyszne Foltynki smile.gif

Je¶li o kim¶ nie wspomnieli¶my, to tylko dlatego, ¿e jeszcze jeste¶my odrobinê zmêczeni i ci±gle dochodzimy do siebie.
Mamy nadziejê, ¿e zobaczymy siê w podobnym (albo nieco wiêkszym) gronie w przysz³ym roku!

Dziêkujemy i pozdrawiamy!
Malina

P.S. Z serii "ktokolwiek widzia³, ktokolwiek wie" - zginê³a filcowa czapeczka jednemu z manekinów z piwnic zamkowych, kolor jasnozielony. Je¶li kto¶ j± widzia³ w jakiejkolwiek innej lokalizacji - prosimyo info.
brat Helmrich
Podziêkowania dla organizatorów za fajn± zabawê i za³atwienie extra pogody bigsmile2.gif . Szkoda ¿e medievalia trwaj± tylko jeden dzieñ . Wspania³a atmosfera i wogóle super , je¿eli mo¿na to piszê siê ju¿ na medievalia za rok .
piratuch73
Do³±czam do pochwa³ przedmówców swoje s³owa uznania dla organizatorów i dziekuje za zaufanie jakim obdarzyl mnie zapraszaj±c do pomocy. Polecam siê wraz z Brun± za rok. smile.gif
serek_lurtz
Witam
Serdeczne Podziêkowania dla Malinki i Andrzeja! Super impreza utrzymana rewelacyjnym klimacie. Inscenizacja pobi³a o g³owê zesz³oroczn±, znakomita oprawa i wieli uk³on w stronê Olka za Znakomit± narracjê! Ju¿ teraz mogê powiedzieæ ¿e dziêki takiej imprezie jak ta moja zajawk± na XIII ro¶nie i to mocno bigsmile2.gif
Czekam ju¿ na przysz³oroczn± edycjê!!!!
Dziêkujê i Polecam wszystkim zainteresowanym XIII wiek smile.gif
Purvis
Kurcze, jak ja wam zazdroszczê...
Malina
Tu nie zazdro¶ciæ trzeba, tylko przyje¿d¿aæ i nie marudziæ tongue.gif
Bartosz
Hej

Po turnieju i wizycie w stolicy powoli dochodzê do siebie, wiêc postanowi³em wyraziæ sw± opiniê o imprezie.

Po pierwsze, po drugie i po trzecie:) wielkie podziêkowania dla Organizatorów - Maliny, Andrzeja, Centrum Kultury Zamek Krzy¿acki i wszystkich waszych wspó³pracowników. Impreza siê rozrasta i rozwija w bardzo dobrym kierunku. Tak jak w ubieg³ym roku, by³a to moja jedyna XIII w sezonie. Ponownie sprawi³a, i¿ mam ochotê na zabawê w XIII-kowych klimatach i szycie nowych ciuszków, zdobywanie gad¿etów. S± ju¿ plany rozwojowe:)

Wielkie Jo³ i podziêkowania dla publiczno¶ci na moim wyk³adzie - nie ziewali i nie rzucali we mnie po¿ywieniem, meblami. Mam nadziejê, ¿e nikt nie poczu³ siê jak na lekcji bibliotecznej i wiêcej osób zainteresuje siê takimi cudownymi gad¿etami jakimi s± ksi±¿ki:) ksi±¿eczki, cukiereczki i ciasteczka:)

To co zas³uguje na szczególne brawa:
1. Kilka walk w bojówce naprawdê bardzo emocjonuj±cych.
2. Wyk³ady - to czego nie widzia³em na ¿adnej XIII a co przybli¿a nie tylko turystom (wyk³ad o uzbrojeniu - brawo dla Patryka) ale i rekonstruktorom pewne aspekty ¶redniowiecza (prezentacja dziejów komturii toruñskiej - brawa dla Olka).
3. Zawarto¶æ krzy¿aków na polu walki:), prowadzenie Olka.
4. Naprawdê spora bitwa jak na XIII. Do tego bitwa, która by³a inscenizacj± a nie m³óc± ciê¿k± do przetrwania dla lekkozbrojnych. No i katapulta rulez:)
5. ¯o³d dla walcz±cych:)
6. Pomoc medyczna pod rêk±.

Propozycje:
1. wyd³u¿yæ imprezê o jeden dzieñsmile.gif
2. wyd³u¿yæ imprezê o jeden dzieñsmile.gif smile.gif

Pierwsze 100 zdjêæ z bitwy przygotowane. Nied³ugo pojawi siê galeria.

pozdrawiam serdecznie wszystkich uczestników
Bartosz

Ps. Cieszê siê, ¿e mog³em do³o¿yæ swoj± cegie³kê do przygotowañ i przebiegu zabawy.
Ps. 2 - Dziêki £osiowi i Tomkowi M±dremu za wspóln± wyprawê do Torunia:)
Kanishy
Silva Rerum serdecznie dziêkuje za wspania³± imprezê smile.gif
Mamy tylko nadziejê, ¿e w przysz³ym roku bêdzie wiêcej ³uczników, a i konkurencja bêdzie troche na innym dystansie.
Zgadzam siê z przedmówcami- imprezê trzeba bezdyskusyjnie przed³u¿yæ o jeden dzieñ :D

Malina, Andrzej wielki szacunek :D

Bardzo chcia³abym podziêkowaæ Krzy¿akowi za porann± kawê w zimny sobotni poranek :D
Mlody
ja do³±czam siê do podziêkowañ

by³o przesympatycznie, przeciep³o i smacznie(p±czki medievalne rz±dz±)

ograniczê siê do takiej skromnej ilo¶ci podziêkowañ bo czas na jeszcze jeden wniosek z poprawk± na przysz³y rok:
zróbcie miêkkie trzonki do korbaczy plebejskich ¿eby oszczêdziæ przysz³ym pokoleniom ³amania ko¶ci

Do zobaczenia za rok
Tomasz M±dry
Marek Hilgendorf
Gdzie s± zdjêcia DO KROÆSET!!!!!
Indar
Nasze bêd± w okolicach niedzieli. TEJ niedzieli smile.gif
Bartosz
Hej

Zdjêcia Kasi i moje ju¿ niemal s±. Organizatorzy dostali ju¿ Beta wersjêsmile.gif Prawdopodobnie jutro lub pojutrze wrzucê zdjêcia do sieci. Ostrzegam... jest co ogl±daæsmile.gif

pozdrawiam i ¿yczê wszystkim kolejnych Medievaliów made in Malina and Andrzej und friends
Bartosz
Bartosz
Hej

Zdjêcia Kasi i moje.

Zachêcam do ogl±dania i komentowania zdjêæ.

pozdrawiam
Marek Hilgendorf
http://picasaweb.google.com/Iwaszkiewicz.B...387067145010866

B³aaagam... mogê sobie to waln±æ na avatar??? Dawno nie zrobiono mi lepszego niepozowanego zdjêcia.
Bartosz
Proszê bardzo smile.gif

pozdrawiam
Bartosz i Kasia
Anula
Po uporaniu siê z wszystkimi zaleg³ymi sprawami (tak¿e urlopem) z czystym sercem do³±czam siê do podziêkowañ dla organizatorów za bardzo przyjemn± wrze¶niow± trzynastkê (zdrad¼cie tajemnice kogo wys³ali¶cie na pielgrzymkê w intencji pogody, sprawdzi³a siê w 100% i osobê nale¿a³o by poleciæ Legniczanom bigsmile2.gif ¿eby Legnickie Pole odby³o siê bez b³ota, deszczu i zimna)
Spó¼nione ale ale przy obecnej aurze z przyjemno¶ci± ogl±da siê zdjêcia ze s³onecznego i ciep³ego Torunia (skromne i dalekie od idea³u) Czy kto¶ uwierzy ¿e Medievalia odby³y siê ledwie 2 tygodnie temu.

http://picasaweb.google.pl/mateusz.lisiak/...skieMedievalia#

pozdrawiam jesiennie
Anula
Anulka
Do wszystkich moich XV-tkowych znajomych: ale g³upio wygl±dacie w XIII-tkach tongue.gif

A tak naprawdê to mi ¿al.
Andrzej Siejeñski
Anulka, szyj kieckê na XIII i wygl±daj g³upio razem z nami bigsmile2.gif .
Viator
No w³a¶nie... Kurczê, na d³u¿sz± metê jednak nie da siê "usiedzieæ" tylko w jednej epoce...! Ja kiedy¶ odmówi³em Indarowi jak mnie namawia³ na Trzynastkê i chyba ¼le zrobi³em. Ucz siê na moich b³êdach icon_wink.gif
Marek Hilgendorf
A ja my¶lê ¿e da siê jak najbardziej przyjemnie "kisiæ" siê w jednej epoce pod warunkiem, ¿e znajdziesz sobie dobre towarzystwo. Ja jako¶ nie narzekam, ¿e nie mam sprzêtu na XV wiek i 4 lata z hakiem nie pojawiam siê na "piêtnastkach".
Na Toruñskich Medievaliach by³o do¶æ wyra¼nie widaæ, ¿e ró¿nice miêdzy lud¼mi bawi±cymi siê w jedn± epokê s± tak znaczne, ¿e nuda nam nie grozi a ró¿norodno¶æ jest zagwarantowana.
A Viatora oczekujemy niecierpliwie na Czersku- jak nie bêdziesz chcia³ to zostaniesz doprowadzony si³om i godno¶ciom osobistom.....
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.