Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: XIII w Jankowicach
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Przemys³ z Poznania
Witam serdecznie !

Uprzejmie donoszê ¿e w dniach 26 - 28 .06.2009 roku odbêdzie siê XIII w Jankowicach ( nieco skromniejsza ). Wiêcej informacji przeka¿ê w pó¼niejszym terminie -jeste¶my w trakcie ustalania szczegó³ów organizacyjnych i pozyskiwania kasiory.
Czy s± chêtni ?

Pozdrawiam .
£azarz
Salve Fratres!

S± i to du¿o smile.gif

Pozdrawiam Grzegorz
Aubrey
Ba, pytanie, pewnie ¿e tak.
Aedis Militaris Sancti Mauritius
I Kamieñ Pomorski chêtnie by wpad³ ...
Pieszczoszek
Zadajesz P±czku g³upie pytanie.

Oczywi¶cie, ¿e z mi³± chêci± bêdziemy z wami. I tak jak w zesz³ym roku deklarujemy chêæ niesienia pomocy. Jak i strucia Ciebie crazy.gif bigsmile2.gif . Wiesz o co biega...

Mam nadziejê tylko, ¿e nie planujecie polowania na "bazyliszka".

Pozdrowionka
Anuszka
ja sie deklarujê na 100% smile.gif
Triss
W imieniu w³asnym oraz mojej wiêkszej po³owy chcia³abym wyraziæ ogromn± rado¶æ z tej informacji blinkie.gif
ju¿ siê obawiali¶my, ¿e Jankowic w tym roku nie bêdzie...a tu taka mi³a niespodzianka na nas czeka :-)

pojawimy siê, chocby na jeden dzieñ, jesli czas nie pozwoli na wiêcej, choæ postaramy siê oczywi¶cie wy¿ej wymieniony czas przekonaæ tongue.gif

pozdrawiamy i z niecierpliwo¶ci± czekamy :-)
Triss i Kaltman
Pawe³
Maliniaki tez siê chêtnie zjawi±, a ju¿ siê zmartwili¶my,bo podobno Jankowic w tym roku mia³o nie byæ, a by³a to najfajniejsza impreza na jakiej w zesz³ym roku byli¶my, ale wszystko jest na dobrej drodze:)
Psalm
Ja na 100% Arcany nie deklarujê, ale zobaczymy. Obczajamy te¿ Legnicê i trzeba bêdzie rzuciæ monet±.
Jimmy
CYTAT(Przemys³ z Poznania @ 12:38 13.03.2009) *
Czy s± chêtni ?

No jak nie jak tak.
Cieszê siê, ¿e Ci siê uda³o. Rozumiem, ¿e opijamy Twoje urodziny?

pozdrawiam
Jimmy
Przemys³ z Poznania
Jak mi³o !
zapraszamy zapraszamy !
Przemys³ z Poznania
Hm urodziny no tak to ju¿ 40 - jasne ¿e opijamy !
Pieszczoszek ju¿ siê nie strujê ( chyba ).
Przemys³ z Poznania
Witam wszystkich !

Z uwagi na prace konserwatorskie w parku , oraz zmianê terminu Gminnego festynu XIII w Jankowicach najprawdopodobnie przeniesie siê w tym roku ( tylko ten jeden raz ) na tereny przy ko¶ciele w Lusowie , wie¶ obok Jankowic na trasie Tarnowo - Zakrzewo . Mapka i szczegó³y w pó¼niejszym terminie za zmianê przepraszamy .
Przemys³ z Poznania
Teren w Lusowie wygl±da nastêpuj±co : p³aski trawnik - du¿y z ty³u plebani ( odbywaj± siê tam du¿e imprezy parafialno gminne ) przy gotycko i neogotyckim Ko¶ciele nad Jeziorem Lusowskim , w pobli¿u parking dojazd bezproblemowy trasa k92 w Sadach skrêcamy na Lusowo Ko¶ció³ widaæ z daleka .
Pytania mo¿na kierowaæ na : paczek@bractwo.avx.pl
0 695 809 706

Plan imprezy , i inne szczegó³y podam w po³owie maja z uwagi na trwaj±ce przygotowania i rozmowy , jest spraw± oczywist± i¿ osoby chêtne do sponsoringu s± mile widziane .
Zapraszam i pozdrawiam !
Szkot
Zjawiê siê na pewno!
Marek Hilgendorf
Teraz kilka konkretów z mojej strony.
Narodzi³a siê oddolna inicjatywa indywidualnego turnieju bojowego i (uwaga, uwaga) rywalizacji lekkozbrojnych.

Jako, ¿e impreza bêdzie na latyfundiach ko¶cielnych, to trzeba bêdzie jako¶ owieczki wokó³ ¶wi±tyni zabawiæ- jak w ¶redniowieczu. Najbardziej klasyczny (choæ najmniej historyczny) jest pieszy (dlatego niehistoryczny) turniej bojowy ciê¿kozbrojnych. W zesz³ym roku wysz³o sympatycznie i bez ci¶nieñ- w tym roku chcemy to powtórzyæ.

Proponujê nastêpuj±ce rozwi±zania (do dyskusji oczywi¶cie):
Dla ciê¿kozbrojnych ("rycerzy")
- he³m adekwatny do deklarowanego stanu spo³ecznego
- kolczuga z d³ugim rêkawem (najlepiej z mitynkami i integralnym kapturem, ale tu nie bêdê siê czepia³ mocno)
- tarcza o d³ugo¶ci dowolnej o kszta³cie charakterystycznym dla koñca XII i ca³ego XIII wieku (stalowe okucia odpadaj± z wyj±tkiem umba, rzecz jasna)
- pikowane nogawice siêgaj±ce minimum za kolano (na kolanie mo¿e byæ dodatkowo stalowa os³ona poleyn)
- broñ: miecz typu X (a), XI (a, b), XII lub tasak w typie Conyers Falchion. Tu bêdê uparty- w rêkach ciê¿kozbrojnych nie chcê widzieæ ¿adnych buzdyganów, czy toporków, o ki¶cieniah ju¿ nie wspomnê. A tak¿e wariacji na temat tasaków!!!

Wa¿ny jest te¿ dobór elementów.
Je¶li kto¶ zdecyduje siê na ailettes to oczekujê od delikwenta pe³nego he³mu garnczkowego na g³owie- ¿adnych normanów, segmentów, czy pó³garów. To samo tyczy siê p³atów. Jak kto¶ chce sobie dopancerzyæ korpus, to niech zrobi to konsekwentnie i odpowiednio opancerzy g³owê i ramiona. W/w zestaw wyklucza rzecz jasna wielk± ponad 90 cm tarczê. Po to zak³adamy p³aty, by nasza tarcza mog³a byæ krótsza.

A same zasady walki?
Proponujê starcia 1.5- 2 minutowe. Korpus i g³owa punktowane 1 pkt. Uda 0.5 pkt (¿eby wyeliminowaæ znienawidzone przeze mnie "udojebstwo"- zbyt wiele razy napatrzy³em siê na "rycerzy" wygrywaj±cych starcia zadaj±c jedynie ciosy w uda). Poni¿ej kolana i samo kolano ciosy NIEPUNKTOWANE.
Rêka dzier¿±ca broñ NIEPUNKTOWANA (wiem, ze zaraz zbiorê za to joby, ale nawet w d¿entelmeñskiej grze dla chuliganów nie atakuje siê nogi z pi³k±). Druga rêka- uderzenie w czê¶æ nieos³oniêt± tarcz± 0.5 pkt.

Czekam na sugestie. Zasady staræ lekkozbrojnych muszê jeszcze przemy¶leæ, bo w gr± wchodzi drzewcówka i trzeba obmy¶liæ wymogi bezpieczeñstwa.

Przewidujê równie¿ æwiczenia dla lekkozbrojnych, których celem bêdzie nauka równego maszerowania i podnoszenie umiejêtno¶ci walki drzewcówk±.

£azarz
Salve Fratres!

Marku dla nas bomba - mo¿esz liczyæ na wsparcie.

Pozdrawiam Grzegorz

Marek Hilgendorf
Podam teraz oczekiwane wymagania co do lekkozbrojnych.

- He³m: norman, segment, kapalin (wiem, ¿e w Polsce nie by³o, ale mnie to nie wadzi), "³ebka" cervelliere (có¶ takiego jak ma kolo ¶cinaj±cy maszt namiotu w miniaturze po lewej u do³u http://picasaweb.google.pl/lh/photo/tCowHg...eat=directlink). W wielkiej ostateczno¶ci sam kaptur kolczy, choæ wola³bym nie....

- broñ- w³ócznie, glewie (ale bez przesady z wzorami... akceptowane w zasadzie tylko te z BM, chyba, ¿e kto¶ mi udowodni, ¿e w XIII wieku by³y inne- chêtnie zmieniê punkt widzenia), d³ugie topory (np. http://picasaweb.google.pl/lh/photo/-dc44p...feat=directlink lub
http://picasaweb.google.pl/lh/photo/yR3hQ7...feat=directlink ten ostatni akurat w rêkach konnych, ale chodzi o typ ¿ele¼ca)
- najchêtniej jako broñ sieczn± d³ugie no¿e i tasaki (pamiêtajcie, ¿e Conyers Falchion jest to broñ rycerska- posiada nawet or³a na g³owicy, wiêc w rêkach plebeja wygl±da nieco...hmmm...dziwnie), ale miecze te¿ mog± byæ, byleby niezbyt bogato zdobione.
- Tarcze, na których unikamy malowania herbu (chyba nie muszê t³umaczyæ dlaczego). D³ugo¶æ dowolna, lecz pamiêtajmy, ¿e rycerski "trójk±cik" niezbyt pasuje do piechura.
- opancerzenie korpusu- wymagam jednej przeszywanicy (mo¿e byæ te¿ zewnêtrzny gambeson) oraz co najmniej pikowanego "bobaska", mo¿e te¿ byæ kaptur pikowany (najlepiej wykoñczony ko³nierzem "w kwadrat"). Pamiêtajcie o solidnym ko³nierzu chroni±cym kark!!!
Dopuszczamy, a jak¿e, kolczugi z krótkim rêkawem, ew. bez integralnego kaptura kolczego (najchêtniej nitowanki, rzecz jasna).
- nogi- sprawa dowolna. Mog± byæ pikowane nogawice, nie musz±, jak kto woli. Ostrzegam- jak zobaczê na nogach lekkozbrojnego choæby kawa³ek stali, to wyrwê wraz z kolanem, czy ³ydk±!!!
Nie odstawiamy popeliny....

Jestem oczywi¶cie otwarty na sugestie, byleby merytoryczne..
Zasady walki wykrystalizuj± siê na Czersku- czê¶æ z nas bêdzie mia³a okazjê poæwiczyæ razem walkê lekkozbrojnych.
W oparciu o te do¶wiadczenia sformu³ujê regu³y "turniejowe".
KhaToo
Je¶li chcecie nas z kramem, to wstêpnie zaklepujemy dwa miejsca:)
Marek Hilgendorf
Obawiam siê Grzegorzu, ¿e po do¶wiadczeniach z Czerska niewiele osób stawi siê jako ciê¿kozbrojni. Nie chcê stawiaæ ciê w sytuacji której nie znosisz, czyli ¿e w starciu wyst±pi £azarz vs. £azarz.
Broñ Bo¿e nie odwodzê od przyjazdu, ale mo¿ecie byæ jedynymi ciê¿kozbrojnymi. Mo¿e by tak opcja lekka i drzewca???
Do zastanowienia siê jeszcze sporo czasu. Na Czersku przeprowadzi³em agitacjê procipkofajtersk± i sporo osób wyrazi³o zainteresowanie. Wiem, ¿e od zainteresowania do realizacji sporo drogi, ale wszyscy widzieli¶my jak lekkozbrojni mog± siê bawiæ walk± (nawet delikatn± i pieszczotliw±).

Obiecujê za to "turniej" oszczepniczy, gdzie zostanie przyznana subiektywna nagroda Wujka Amora, czyli taki oto drobiazg http://picasaweb.google.pl/lh/photo/OVAT6-...feat=directlink
Piotr h. Grzyma³a
A czy kompania Czerwonego Smoka z Bêdzina mog³a by u was zago¶ciæ??? Z mi³± chêci± wystawimy 2 lekkich oraz 3 ciê¿kich. Co do zobaczenia jak to u nas wygl±da Marek na pewno bêdzie mia³ okazjê zobaczyæ nas na Legnicy smile.gif Pozdrawiamy.
£azarz
Salve Fratres!

Marku przyjedziemy jako lekkozbrojni, ale je¿eli znajd± siê chêtni to nie ma problemy - zawsze w namiotach mamy co¶ ciê¿kiego na siebie.

Pozdrawiam Grzegorz
Przemys³ z Poznania
Witam !!!

Wszystkie osoby , które zglosily na tym forum chêæ przybycia na XIII w Jankowicach , a raczej w Lusowie zosta³y przez nas zaakceptowane .
Serdecznie Was zapraszamy mamy nadzieje ¿ê ¶winia bêdzie Wam smakowaæ !
Po niedzieli podamy wiêcej szczegó³ów.
Pozdrawiam .
M-kwadrat
To ju¿ siê zg³aszamy? To my oczywi¶cie te¿! Do Lusowa bli¿ej a i jeziorko za p³otem mo¿e siê daæ wykorzystaæ.
Tomal
Lublin te¿ pragnie siê wcisn±æ na imprezê, jeszcze nie wiem ilu osobników konkretnie ale nasza liczba mo¿e oscylowaæ w granicach oko³o 7 osób i w tym oko³o 3/4 lekko zbrojnych.
Oric
Witaj Przemy¶le, wys³a³em Ci parê pytañ od Bractwa zamku Grodno na PW. Byliby¶my wdziêczni za szybk± odpowied¼. Pozdrawiam
Przemys³ z Poznania
Witam !
M-kwadrat i Tomal jeste¶cie zaproszeni , Oric ju¿ odpisa³em zapraszamy .
Jeszcze raz przypominam w tym roku XIII w Jankowicach wyj±tkowo odbywa siê w Lusowie ( opis dojazdu na wcze¶niejszych moich postach )
Pozdrawiam
Przemys³ z Poznania
Z przykro¶ci± informujê , i¿ w tym roku nie przewidujemy zwrotów za dojazd ( odpad³ nam sponsor strategiczny ) jest nam z tego powodu bardzo przykro . Mamy jednak nadzieje ¿e pomimo tego przybêdziecie do Lusowa t³umnie !
Zapewniamy wy¿ywienie ,sanitariaty,pole na obozowisko,turniej ³uczniczy i bojowy z nagrodami ,ucztê sobotni± czyli to samo co rok wcze¶niej.
Wszystkich chêtnych prosimy o podanie :
1.ilo¶æ uczestników
2.ilu walczy , ilu strzela
3.ilo¶æ namiotów
4.tel.kontaktowy

Przyjazd w pi±tek wieczór no powiedzmy od 15.00 , impreza w sobotê ,w niedziele o 10.30 wszyscy chêtni mog± uczestniczyæ w mszy ¶wiêtej w Ko¶ciele w Lusowie przewidujemy udzia³ dobrowolnej delegacji w strojach historycznych . Je¿eli s± chêtni do udzia³€ w niedzielnej mszy to prosimy to równie¿ zaznaczyæ z podaniem ilo¶ci osób. Program szczegó³owy w tym tygodniu .
Pozdrawiam .
Przemys³ z Poznania
Witajcie !
Tak jak obieca³em podaje program XIII w Jankowicach - w tym roku w Lusowie ( wyj±tkowo )

Przyjazd w PI¡TEK od godz. 15:00
kolacja godz. 20:00

SOBOTA
9:00 sniadanie
10:00-12:00 turniej ³uczniczy eliminacje
12:00-14:00 manewry lekkozbrojnych
14:00-15:00 warsztaty kulinarne
15:00-16:00 obiad
16:00:17:30 turniej bojowy
17:30:18:00 mo¿na co¶ wymy¶liæ ( mo¿e bitewka , a mo¿e co¶ innego czekam na propozycje )
20:00 UCZTA !!!

NIEDZIELA
9:00 ¶niadanie
10:30-11:30 msza dla chêtnych w pobliskim Ko¶ciele ( dobrowolna delegacja )
12:00 fina³ ³uczniczego
ok.14:00 zakoñczenie imprezy

UWAGA !!!!
W SOBOTE W GODZINACH 16:00 - 18:00 PUBLIKA MO¯E ZWIEDZAÆ OBÓZ

Pozdrawiam .

Pati Ptaszor Monika
Witajcie!
Kilka podsumowañ techniczno-organizacyjno-regulaminowych smile.gif
- zapewniamy: fantastyczn± sceneriê - teren pomiêdzy XIV w ko¶cio³em a jeziorem, s³omê, drewno, wodê, tojtoje rzecz jasna, jedzonko, idealn± pogodê, brak mrówek
- datowanie turnieju jest XIII w - prosimy o poprawno¶æ historyczn±
- wszystkie przedmioty "niehistoryczne" trzymamy w namiotach, telefony, papierosy - poza obozem
- samochody pozostawiamy na placu przed ko¶cio³em
- obok jest jezioro - woda nadaje siê do k±pieli (czysta i dopuszczona do takich celów), co siê kryje na dnie?? Nie wiadomo.
- obóz bêdzie ogrodzony, niedostêpny dla zwiedzaj±cych poza 2 h - jak w programie
- wymagania do turnieju ³uczniczego - ³uk historyczny (laminaty ok.) + komplet 10 strza³
- za konkursy: ³uczniczy, bojowy, dam (przewidujemy do¶æ dynamiczn± konkurencjê cool.gif - przewidziane s± fajne nagrody
- alkoholu nie zapewniamy, co nie znaczy ¿e nie bêdzie w u¿yciu, zw³aszcza bior±c pod uwagê OKR¡G£E 22 URODZINY P¡CZKA icon_cool.gif
- nowe bractwa, grupy - prosimy o fotki ma maila: paczek@bractwo.avx.pl. Wymogi co do wyposa¿enia i zasad na manewry lekkozbrojnych poda³ ju¿ Amor w powy¿szych postach
- delegacja na Mszê ¦wiet± dla chêtnych, jak powy¿ej pisa³ P±czek, ale w pe³nym "galowym" stroju
- gor±co zapraszamy rzemie¶lników i muzykantów
- potrzebujemy jednego baaardzo odwa¿nego ochotnika p³ci mêskiej, pewnego swojej warto¶ci i nie obawiaj±cego siê uszczerbku na mêskim ego (je¶liby taki wyst±pi³ - bêdzie mu to wynagrodzone) - do konkursu dla dam smile.gif . Kto jest na tyle odwa¿ny by "zmierzyæ" siê z kobietami? Proszê o zg³oszenia bigsmile2.gif
- pi±tek wieczór - zapewniamy kolacje dla zdro¿onych wêdrowców smile.gif
- "poznañski" zwyczaj na zamkniêcie imprezy smile.gif

Formularz - zg³oszenia do 15.06

-nazwa bractwa, grupy
-ilo¶æ namiotów
-ilo¶æ osób
-ilu walcz±cych (lekko, ciê¿ko)
-ilu ³uczników
-ile pañ do konkursu dla pañ
-kto chêtny do delegacji na Mszê
-foto (je¶li kogo¶ nie znamy)
-kontakt

Kto siê zg³osi³ i zosta³ zaproszony do tej pory - nie ma potrzeby wysy³ania ponownie smile.gif

pozdrawiam
Przemys³ z Poznania
Witajcie !
Ma³e sprostowanie ,na pro¶bê uczestników fina³ turnieju ³uczniczego zostaje przesuniêty na sobotê w godzinach zbie¿nych z turniejem bojowym lub zaraz po nim .
Za zaistnia³e zamieszanie przepraszam i pozdrawiam .
£ukasz zwany Gumisiem
Witam.

Ja postaram siê zapewniæ kilka litrów podpiwku na orze¼wienie w trakcie zmagañ turniejowo - potyczkowych.

pozdro

Gumi¶
Przemys³ z Poznania
Bêdzie pasowaæ do pieczonego ¶winiaka !!
Ostatnio udzieli³em parê odpowiedzi na prywatne wiadomosci , kto nie otrzyma³ odpowiedzi proszê o powiadomienie mnie .
Pozdrawiam .
Szkot
CYTAT(Patimonika @ 18:25 22.05.2009) *
- potrzebujemy jednego baaardzo odwa¿nego ochotnika p³ci mêskiej, pewnego swojej warto¶ci i nie obawiaj±cego siê uszczerbku na mêskim ego (je¶liby taki wyst±pi³ - bêdzie mu to wynagrodzone) - do konkursu dla dam smile.gif . Kto jest na tyle odwa¿ny by "zmierzyæ" siê z kobietami? Proszê o zg³oszenia bigsmile2.gif

Nie jestem w ogóle pewien swojej warto¶ci, ale nie obawiam siê uszczerbku na w³asnym mêskim ego, zatem ochotnik w mej osobie wystêpuje przed szereg smile.gif
Anuszka
jaka cisza w temacie-mam nadzieje, ze impreza sie odbêdzie smile.gif

Z handelkiem prosi³bym jednak na Targowisko. Taki zwyczaj.
pozdr. Boran
Pati Ptaszor Monika
witajcie,

po pierwsze: SZACUN dla Szkota za odwagê smile.gif . "Uzbrojone" w pewne akcesoria kobiety nie bêd± ³atwym przeciwnikiem bigsmile2.gif Trzymamy kciuki!

po drugie: od jutra bêdziemy ju¿ w Lusowie, prosimy wiêc o kontakt na mroczne go³êbie o numerach:

P±czek - 695 809 706
Pati - 600 959 079

po trzecie: pogoda zosta³a zamówiona (odpowiednia rzecz jasna) ale jak pogodynka nawali to spalimy j± na stosie devil.gif

do zobaczenia!!!
Przemys³ z Poznania
Witajcie !

Podam namiar jak dojechaæ do Lusowa, z dworca PKP wsiadamy w tramwaj linii 18 i jedziemy na pêtle na Ogrodach nastêpnie wsiadamy w autobus nr 02 komunikacji TP BUS z Tarnowa Podgórnego i wysiadamy na pêtli w Lusowie obok naszego obozowiska .
Samochodem kierujemy siê na trasê K92 Poznañ ¦wiecko i w miejscowo¶ci Sady ( 10 km od Poznania ) skrêcamy na Lusowo i za trzy km jeste¶my na miejscu , kierujemy siê na wie¿e Ko¶cieln± .
Pozdrawiam i do zobaczyska !
Przemys³ z Poznania
Witajcie !

Pragnê serdecznie podziêkowaæ wszystkim uczestnikom za przybycie do Lusowa , stworzenie ¶wietnej atmosfery , uczestnictwo w pokazach i innych zabawach . Nasz przemarsz do Ko¶cio³a i uczestnictwo w mszy ¶wiêtej odbi³o siê szerokim echem w¶ród mieszkañców .
Dziêkujê za pomoc przy sprz±taniu terenu po obozie bardzo nam pomogli¶cie . Zapraszamy za rok !!!

Pozdrawiam P±czek .
Szkot
Turniej skromny liczebnie, ale... cooo tam - by³o wiele rado¶ci smile.gif Ju¿ stawianie ogrodzenia w czw.-pt na gruzowisku wykoñczy³o nas orgów fizycznie. Ekscytuj±ca by³a podró¿ z ¿ywym inwentarzem, i to w obie strony.
Z planowanych "rzeczy" nie wysz³y w ostateczno¶ci dwie:
- muzyka
- "poznañskie" zakoñczenie imprezy, czyli rzut kapust±; zamiast tego by³ rzut... przemilczê czym :P generalnie Gumi¶ contra reszta :D
Troszeczkê te¿ skopali¶my z ch³opakami pewne detale w paleniu czarownic, ale wiem ¿e np. Jimmy'emu siê bardzo podoba³o (dziêkujê!).
Dziêkujê serdecznie wszystkim za przybycie, w szczególno¶ci go¶ciom spoza "krêgu poznañskiego", z Kamienia Pomorskiego i braciszkom Szpitalnikom - w³a¶ciwie to tylko dziêki Nim odby³a siê bojówka. Je¶li kto¶ siê czuje zawiedziony ma³± ilo¶ci± uczestników to... no, mia³o byæ ich wiêcej. Du¿o pustego miejsca w obozie zosta³o angsad.gif
Meldujê pos³usznie, i¿ moje "zakrwawione" ciuchy po pewnej konkurencji w biegu Dam ju¿ siê odpra³y szczerba.gif
JMæ Dale jest zwyciêzc± ³uczniczego i proszony o zg³oszenie siê po nagrodê!! Ja jako org nie mogê tego zgarn±æ dunno.gif
Osobne podziêkowania dla debiutantów z "mojej trzódki" (Bartosz z Pleszewa, Rafa³ ze Skórzewa zwany Czach± oraz Marii zwanej Misi±). Jak na premierê spisali siê nie¼le.
Pati, Pieszczoch i P±czek! Jeste¶cie niezmordowani jako orgi! SZACUN

I ani s³owa wiêcej o JAJACH, proszê ;) btw: KTO ¦MIA£ W PATI RZUCIÆ JAJEM?!

Na koniec fotki:
http://picasaweb.google.com/DeBjut/Lusowo27062009# zdjêcia kumpla, który przyjecha³ rowerem na godzinkê w sob., a¿ z Jarocina
http://picasaweb.google.pl/MszczujNT/Lusowo02# zdjêcia Bartosza z Pleszewa
Maria
Witam! Chcia³am bardzo podziêkowaæ za mi³e przyjêcie i dobr± zabawê. Dla mnie wszystko by³o udane, od atmosfery, któr± tworzycie poczynaj±c, na pogodzie koñcz±c... do tej pory nie wiem jak uda³o Wam siê odczarowaæ deszcz smile.gif
Szczególne podziêkowania dla Pati i Szkota za zaproszenie :-*
Anula
Witam serdecznie,
tak± imprezê bêdê wspominaæ bardzo d³ugo i bardzo mi³o, mimo ¿e sobotnie przedpo³udnie mnie ominê³o, i atrakcji które mia³y wtedy miejsce. Moja litania dziêkczynna:
- wielki respekt.gif dla Pati za pewn± rêkê i wiarê w powodzenie akcji- dojenie kóz oraz..... przygotowanie miêsiwa na obiad, które dzieñ wcze¶niej jeszcze biega³o po zagrodzie
- podziêkowania dla P±czka i Karoliny za wsparcie w pilnowaniu Gaby (siostrzenicy Jima) a szczególnie dla Karoliny za fachow± ocenê pieluchy smile.gif
- podziêkowania dla ca³ej reszty osób, która pilnowa³a dziecka kiedy nie by³o nas w pobli¿u,
- Szkocie Twoja odwaga bêdzie chwalona na wieki (chocia¿ jak wiadomo maski z jaj dobrze wp³ywaj± na w³osy, wiêc bêdzie mia³ gêste i bujne w³osy na du...... oraz nerkach bigsmile2.gif
- przepraszamy za usterki krzese³ek, co z³ego to nie my (nastêpnym razem bêdzie lepiej)
- podziêkowania dla wszystkich którzy poczuli siê ominiêci powy¿ej a uczestniczyli w turnieju w Lusowie vel Jankowice icon_mrgreen.gif dziêki wszystkim impreza mia³a swój klimat.

Zdjêcie m.in z palenia czarownic (Monty Python rules clap.gif ) wrzuci Jimmy, jak tylko siê z nimi upora.

pozdrawiam
Anula
Anuszka
Równie¿ podziêkowania dla organizatorów za imprezê-dziêki waszemu uporowi i zaciêciu odby³a sie smile.gif Jak zwykle jedzenia duzo i pysznego-jest to jedna z niewielu imprez na ktorych najadam sie do syta szczerba.gif Kameralna atmosfera jak zawsze, sporo ludzi nie dopisa³o,ale pokazalismy,ze nawet w tak skromnym gronie mozna cos fajneg zrobic smile.gif Akcent ze stosem dla czarownic i nocna inscenizacja, jedna z fajniejszych rzeczy jakie widzia³am w ostatnich latach.Az mia³am ochote sama tam sp³on±æ devil.gif Podziêkowania i pozdrowienia dla wszystkich z ktorymi mia³am okazje pogadac czy posiedzic przy ognisku smile.gif A, ¶winka by³a palce lizac ;)
Zdjêcia w ilosci skromnej tradycyjnie na chomiku: http://chomikuj.pl/Chomik.aspx?id=Anuszka26
Szkot
Pieszczoch siê odgra¿a³a ¿e tym razem dokopie mi na ³uczniczym i... ¶rednio Jej to wyjsz³o smile.gif

Anulka: a bêdziesz mi plot³a warkocze? icon_wink.gif
Jimmy
To i ja siê przy³±czê do podziêkowañ - wszystkim razem i ka¿demu z osobna.
Tak jak napisa³a Anula - zdjêcia postaram siê wrzuciæ niebawem jak tylko je obrobiê.

pozdrawiam
Jimmy
Triss
Teraz czas na moje peany pochwalne na temat Jankowic vel Lusowa bigsmile2.gif

W imieniu w³asnym i bardzo nielicznej tym razem mojej ma³ej trzódki chcia³abym serdecznie podziêkowaæ Pati, Kasi Pieszczoch i P±czkowi za zaproszenie, dowóz na miejsce i odwóz z powrotem na dworzec.
Atrakcji by³o co nie miara i to nietypowych, jak: kontakt z ¿ywym inwentarzem oraz spo¿ywanie miêsa z tego¿.
Inscenizacja palenia czarownic oryginalna.
Jedzonko pierwsza klasa.
Miejsce bardziej atrakcyjne ni¿ poprzednie - mamy nadziejê, ¿e ju¿ tak zostanie.
jedyn± wad± tego miejsca by³y dzwony bij±ce o ró¿nych dziwnych porach, wczesnoporannych.

dziêkujemy jeszcze raz i czekamy na wiêcej fotek.
Blady
Witam wszystkich serdecznie!
Dziêkuje wszystkim za mi³e przyjêcie do Waszego grona. Impre¿e bede wspomina³ z wielk± rado¶ci±. Mam nadzieje, ze jeszcze nie raz sie spotkamy. Jesli ktos jest zainteresowany zdjêciami prosze o kontakt na gg: 7021037.

Sprostowanie do wypowiedzi Szkota smile.gif Kamieñ pomorski nie dotar³. Mielismy przyjechaæ z nimi. Dotar³ sam Recz smile.gif

Pozdrawiam
Bartek z Recza
Szkot
CYTAT(Blady @ 23:54 02.07.2009) *
sprostowanie do wypowiedzi Szkota smile.gif Kamieñ pomorski nie dotar³. Mielismy przyjechaæ z nimi. Dotar³ sam Recz smile.gif

NiMniejszym serdecznie przepraszam, za wszystkie grzechy ¿a³ujê i obiecujê poprawê smile.gif
A poza tym: najlepiej wrzuæ foty na jak±¶ picasê or something i wklej link tutaj.
Blady
Witam ponownie!
Na pro¶bê Szkota zdjêcia na serwerze. http://rapidshare.com/files/251367393/resize.rar.html

Przyjemnego ogl±dania smile.gif
Szkot
CYTAT(Blady @ 11:14 03.07.2009) *
Na pro¶bê Szkota zdjêcia na serwerze.

Po prostu doszed³em do wniosku, i¿ tak bêdzie najwygodniej dla wszystkich, ³±cznie z Tob± smile.gif
Dziêkujê!
Martynka
To i ja chcia³abym do³±czyæ siê do podziêkowañ:)Wiêc dziêkuje wszystkim i za wszystko bigsmile2.gif .Wielkie uk³ony w stronê P±czka,Pieszczoszka,Gumisia,Pati oraz Karoliny za zorganizowanie super imprezy, któr± bêdê na pewno d³ugo i mi³o wspominaæ oraz za pyszne jedzonko i mi³a atmosfere:). Dziêkuje tak¿e wszystkim przyby³ym na turniej w Lusowie dziêki Wam ta impreza mia³a niepowtarzalny klimat. Gratulacje dla Szkota za zajêcie pierwszego miejsca w ³uczniczym oraz dla Karoliny za bieg dam. Podziêkowanie równie¿ dla Amora za dbanie o kondycje moich pleców hehe bigsmile2.gif Wielkie dziêki tak¿e dla Dorotki i Arka za wszelka okazan± pomoc smile.gif Podsumowuj±c, turniej nale¿y zaliczyæ do bardzo udanych i oby tak by³o i w przysz³ych latach smile.gif
Pozdrawiam Martyna

To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.