Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: Turniej w Pile
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Artur Brzychcy
Witam
W tym roku zamiast na turniej do Piaseczna zapraszam na Turniej do Pi³y. W centrum miasta na wyspie robimy turniej miejsce bez zamku, ale z niesamowitym klimatem. Zapewniamy wy¿ywienie, sanitariaty, wodê pitn± i do mycia. Wymagamy przede wszystkim dobrego humoru i chêci do zabawy. Spanie we w³asnych namiotach, jedzenie z w³asnego naczynka smile.gif
Datowanie 1350 - 1492, czyli szerokie. Impreza tylko na zaproszenia. Niestety w tym roku mamy tylko 100 miejsc. W przysz³ym roku bêdzie wiêkszy bud¿et.

Pi±tek
20.00 - kolacja

Sobota

10.00 - ¶niadanie

13.00 – rozpoczêcie turnieju, odczytanie regu³. Salwa armatnia.

13.30 – pokaz artyleryjski

14.10 – turniej pieszy minutówka

16.00 - zabawy plebejskie dla publiczno¶ci (obiad dla rycerzy)

17.00 – fina³ turnieju pieszego minutówka

17.30 – zabawy plebejskie dla publiczno¶ci

18.30 – walki rycerskie dru¿ynowe

22.00 - uczta

Niedziela

10.00 - ¶niadanie

11.00 – Rozpoczêcie drugiego dnia turnieju

11.10 - turniej ³uczniczy.

11.10 – Turniej pieszy punktówka

14:00 Zabawy plebejskie dla publiczno¶ci (obiad dla rycerzy)

15.00 – pokaz tañca dawnego

15.30 - turniej w³óczni dla giermków

16.30 – fina³ turnieju pieszego rycerskiego punktówki

17.00 – rozdanie nagród i zakoñczenie turnieju.

19.00 – - zabawy plebejskie dla publiczno¶ci

Czekam na pytania i zg³oszenia
Nikodem
Jak ¶cis³e jest to datowanie? Chodzi mi o to czy w datowaniu do 1450 mieszcz± siê te¿ elementy kojarzone z pó¼nym ¶redniowieczem - salady etc
Artur Brzychcy
Przepraszam
Datowanie 1350 -1492 jest bardziej sensowne i przy takim pozostaniemy.
Chaos666
CYTAT(Artur Brzychcy @ 10:47 08.03.2009) *
Spanie we w³asnych namiotach, jedzenie z w³asnego naczynka smile.gif

Witam!

Ja na Turniejach jadam zazwyczaj ze swoich naczynek, ale nie ze swojego gara smile.gif Proszê dookre¶liæ t± kwestiê, bo widzê po planie imprezy ¿e uczty te¿ nie przewidujecie angsad.gif

Pozdrawiam
Chaos
Józek z Gdañska
Turniej wchodzi w sklad Ligi Rycerskiej ?
Artur Brzychcy
Witam
Uczta jest jak najbardziej i wy¿ywienie te¿ jest od pi±tku wieczorem kiedy mo¿na przyjechaæ do obiadu w niedzielê w³±cznie. Wklei³em tylko plan dla turystów.
Józku w tym roku nie jest to Turniej Ligowy, ale w przysz³ym roku ju¿ na pewno
Artur Brzychcy
Ju¿ dopisa³em wszystkie posi³ki i ucztê.
Pozdrawiam
Nomen illi Mors
Zg³aszam jednoosobowa Reprezentacje Malborka. Zg³aszam sie do Turnieju "punktowego" i "minutówki" no i buhurtu o ile przewidujecie. Pozdrawiam:)

Chaos666
CYTAT(Artur Brzychcy @ 00:20 10.03.2009) *
Ju¿ dopisa³em wszystkie posi³ki i ucztê.
Pozdrawiam

Witam!

A ¿e siê tak dopytam jeszcze, bo nie widzê nic co mia³oby zwi±zek z ³ukiem na Pilskim turnieju. Czy to chochlik czy nie przewidujecie takich konkurencji? Jakby co to s³u¿ê pomoc± smile.gif

Pozdro
Chaos
Artur Brzychcy
Niestety w tym roku musimy zacz±æ z ograniczon± ilo¶ci atrakcji. Turniej ³uczniczy bêdzie, ale niestety dopiero za rok. Natomiast chêtnie wtedy skorzystam z pomocy je¶li nadal bêdziesz chêtny.
Pozdrawiam
Maciej Reihl
Oczywi¶cie bêdziemy. Nie wiem jeszcze w jakiej liczbie ale pewnie sporo bigsmile2.gif
Mam w tym roku zamiar nie odpu¶cic Brzychcemu ani jednej imprezy. Za fajne s±...

Pozdrawiam serdecznie.
Maciek
PostMortem
Witam,

Wyspa w Pile to miejsce publiczne, trudno mi jest sobie wyobraziæ ¿e bêdzie ca³kowicie odciêta od spo³eczeñstwa przez czas trwania imprezy. Jak mniemam, bêdzie mo¿na was tam nawiedziæ, poogl±daæ ekwipunek i porozmawiaæ na temat historii ?? icon_wink.gif

Pozdrawiam
Artur Brzychcy
Witam
Absolutnie nie bêdzie odciêta od publiczno¶ci, poniewa¿ z za³o¿enia jest to Turniej, który maj± obejrzeæ mieszkañcy Pi³y. Natomiast na noce z pi±tku na sobotê i z soboty na niedzielê wyspa jest w posiadaniu wy³±cznie rycerzy.

P.S. Bardzo siê cieszê Maæku, ¿e tak zacnych go¶ci bêdê wita³ w mych skromnych Turniejowych progach. W tym roku robimy imprez trzy lub cztery. Szczegó³y w krótce smile.gif
zenon
Czy Bractwo Rycerkie Grodu Z³otowskiego "Durandal" mo¿e oddaliæ sie 32 kilometry od swojego miejsca postoju i zawitaæ na Turniej wystawiaj±c (wstepnie) 2 zbrojnych do turniejów?
Artur Brzychcy
Oczywi¶cie. Nied³ugo na stronie www.turniej.brzart.pl pojawi siê formularz na Turniej w Pile. Jak ju¿ bêdzie, to siê og³oszê. Wymagane bêd± zdjêcia ludków.
Nivelis
CYTAT
Wymagane bêd± zdjêcia ludków.

Ja obiecujê parê pikantnych zdjêæ Grexów. Na niektórych mo¿e pojawiæ siê tak¿e Brzart w niedwuznacznych okoliczno¶ciach i strojach :P

100 miejsc - ju¿ widzê bezpardonow± walkê o ka¿de zaproszenie. To jawne pod¿eganie do zamieszek nie tylko na freha!
Turnieje, z którymi ma co¶ wspólnego A. B. Brzychcy s± bardziej kultowe ni¿ tajna organizacja Pomnikowych Czcicieli Byxa!!!
Czubek
Bo Grexi zamierzaja siê stawiæ i to gromadnie, S³oneczko ;)
Chaos666
CYTAT(Artur Brzychcy @ 09:53 10.03.2009) *
Niestety w tym roku musimy zacz±æ z ograniczon± ilo¶ci atrakcji. Turniej ³uczniczy bêdzie, ale niestety dopiero za rok. Natomiast chêtnie wtedy skorzystam z pomocy je¶li nadal bêdziesz chêtny.

Witam!

Zatem jak niestety muszê odpu¶ciæ sobie pilska imprezê, bo bez sensu zajmowaæ miejsca skoro ³uku nie u¿yjê dunno.gif Ale jak najbardziej za rok bêdê w gotowo¶ci do pomocy jakby siê znalaz³o miejsce na ma³y turniejik ³uczniczy smile.gif

P.S. ¯al mi trochê bo impreza na wyspie musi byæ wyj±tkowa bigsmile2.gif ¯yczê wspania³ej imprezy!!!

Pozdrawiam
Chaos
kubekkadubek
Jak Bóg da i zjazd na uczelni siê opu¶ci to bêdziemy - Kad³ubki ( Marta, Fadeusz i ja )

Pozdro,
maska
Arturo,

Witam czy przjmiecie ma³e robaczki z Pugnatores Aeterni na swoja imprezê?
proszê proszê
Artur Brzychcy
Grexi i Pugnatores a mia³o byæ tak normalnie bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Zapraszam serdecznie starych znajomych.
Chaosie 666 walczê o ten turniej ³uczniczy dla Ciebie i nie tylko zobaczymy. Info wkrótce.
Pozdro
Chaos666
CYTAT(Artur Brzychcy @ 13:52 18.03.2009) *
Chaosie 666 walczê o ten turniej ³uczniczy dla Ciebie i nie tylko zobaczymy. Info wkrótce.

Witam!

Zatem trzymam kciuki smile.gif

Pozdro
Chaos
Artur Brzychcy
Witam
Uda³o siê. Mamy turniej ³uczniczy.
W poniedzia³ek powinien ruszyæ formularz zg³oszeniowy na www.turniej.brzart.pl
Chaos666
CYTAT(Artur Brzychcy @ 09:21 26.03.2009) *
Witam
Uda³o siê. Mamy turniej ³uczniczy.
W poniedzia³ek powinien ruszyæ formularz zg³oszeniowy na www.turniej.brzart.pl

Witam!

Kurde, trochê ten interwa³ czasowy pozmienia³ mi plany dunno.gif Ale jeszcze zobaczê co z tego wyjdzie bo mi jako¶ ta Pi³a smaczku narobi³a. A tak a propos to nie jest formularz zg³oszeniowy?
http://www.turniej.brzart.pl/index.php?sit...223280779bec466

Pozdro
Chaos
Artur Brzychcy
Jest, ale nie na ten Turniej smile.gif .
Proszê o cierpliwo¶æ.
Artur Brzychcy
Witam
Poniewa¿ czas goni w zwi±zku z tym proszê o wype³nianie starego formularza na stronie

www.turniej.brzart.pl.

P.S. Szukam w³a¶cicieli kramów ¶redniowiecznych, którzy chcieliby siê wystawiæ na naszej imprezie.
Morganka
Z ostatniej chwili:
G³ównym sêdzi± na turnieju bêdzie Maciej Reil.
PostMortem
Witam!

Wiem ¿e lista sprzedawców pewnie niekompletna jest, ale jakich kramów mo¿na siê spodziewaæ?? Pytam bo nie wiem czy od³o¿yæ trochê grosza na jaki¶ zakup ;) (nie ukrywam i¿ interesuje mnie g³ównie uzbrojenie).

Pozdrawiam!
Pestka
Mam parê pytañ dot. kramów. smile.gif
Pisa³am parê pw do Artura, ale niestety nie doczeka³am siê odpowiedzi. Có¿ siê sta³o..? :/
Artur Brzychcy
Witam
Przepraszam na jaki¶ czas przenios³em siê do staro¿ytnego Rzymu, ale ju¿ jestem z powrotem.
Pestka ju¿ Ci odpisa³em.
Co do producenta broni wci±¿ nikogo nie mamy. Chêtnych zapraszam.
Artur Brzychcy
Grexi i Pugnatores proszê o wype³nienie formularza. Niestety w tym roku muszê znaæ dok³adn± ilo¶æ go¶ci.
pozdro
Artur Brzychcy
Oficjalnie og³aszam, ¿e turniej ³uczniczy bêd± prowadziæ ludzie ze Stalowego Li¶cia. S± to specjali¶ci, których konkurencje zawsze by³y bardzo ciekawe, ale chyba nigdy ³atwe.
Zapraszam
Onix
Ok, ju¿ w domu, umyty, pachn±cy i wyleczy³em dolegliwo¶ci po-ucztowe smile.gif

Chcia³em przede wszystkim podziêkowaæ za ¶wietnie spêdzon± majówkê w waszym towarzystwie, By³o rewelacyjnie.
Mam nadzieje ze za rok bêdzie nas dwa razy tyle i zabawa bêdzie równie dobra.
W ogóle by³o ekstra super i pogoda tez fajna. smile.gif Oby tak czê¶ciej.

I je¶li kto¶ juz ma jakie¶ fotki z turnieju to wrzucajcie ! smile.gif
Samemu niestety nie uda³o mi siê wypstrykaæ nic bo magiczne pude³ko zostawi³em w domku angsad.gif

Btw - nagrywa³ kto¶ walki turniejowe ? je¿eli tak to bardzo bym prosi³ o podes³anie na maila smile.gif bardzo bym chcia³ obej¿eæ moj± walke z Elvisem smile.gif

Jeszcze raz dziêki, i pozdrawiam was wszystkich.
Buziaki.
Artur Brzychcy
Witam
Impreza wysz³a moim zdaniem znakomicie. Natomiast na pewno by tak nie by³o, gdyby nie uczestnicy, którzy zrobili znakomity klimat doskonale siê razem bawi±c. Wszyscy nam bardzo pomogli¶cie przy zrobieniu pierwszego turnieju, co nigdy nie jest proste. Dziêkujemy wam bardzo!

Wielkie podziêkowania dla ekipy Stalowego Li¶cia, którzy jak zawsze zrobili wspania³y i niezwykle oryginalny turniej ³uczniczy.
Podziêkowania dla Ver Vetustatis za naukê plebsu tañców dworskich i odrobiny og³ady, a Grexom oraz Krzy¶kowi Milerowi za strzelanie w dzieñ i w nocy smile.gif .

Wielkie dziêki dla wszystkich blacharzy za pomoc i wytrwa³o¶æ, dla niespodziewanych go¶ci - Wikingów, którzy w niedzielê zrobili rewelacyjne walki.

Dla Maæka Reihla, Przemka Reya, Nazira, Elvisa, M³odego, Garego - Wielkie dziêki za doskona³e i profesjonalne sêdziowanie w tak okrutnym s³oñcu.

Oto lista zwyciêzców

Turniej minutowy - Onyx (Ks. Anna), Elvis (DSiW "Lech")
Turniej punktowy - Ulf (Ulf Ragnarsson Hird)
Turniej ³uczniczy - Przemek (Circus Maximus)
Turniej W³óczni - Ulf (Ulf Ragnarsson Hird)

P.S. No i najgorêtsze podziêkowania dla tych, którzy dali siê namówiæ na zrobienie tej imprezy. Dziêki dla Dorotki, Alicji, Hrynia i Zuloxa, bo ca³y turniej przygotowali oni.
Pozdro
Michal z Belchatowa
Dzieki wszystkim za sympatyczne wieczorne imprezowanie ;). By³o znakomicie. Swoja droga, to ma ktos fotki z tego turnieju ?
Hassan
Turniej jak ka¿dy zorganizowany przez Brzarta bardzo udany. Uczta, towarzystwo i organizacja pierwsza klasa bigsmile2.gif Dziêki wszystkim!

Dziêki równie¿ Tigerowi, Basi, Oli i Przemkowi za "szum" w aucie i podtrzymywanie mojej ¶wiadomo¶ci w ciele w drodze powrotnej icon_wink.gif

Kilka fotek jest tutaj:
klik do fotek
leandra
By³o wypa¶nie
Piêkna pogoda - dziêki za opaleniznê ju¿ blado¶ci zimowe przeminê³y
Dobre jedzonko
Fajni ludzie
Wyczesany klimacik
Wielkie podziêkowania dla organizatorów plus wielkie dziêki dla org turnieju ³uczniczego by³ to jeden z ciekawszych pod wzglêdem konkurencji jakie widzia³am;)

Mam nadziejê ¿e za rok turniej bêdzie jeszcze bardziej MEGA

Pozdrówki
Villentr
Zaaa.....¶cie.
Podziêkowania dla organizatorów ode mnie Elizy i Mateusza.
Oby wiêcej takich imprez.
Wszystkie konkurencje da³y wiele radochy...

... no i dla Artura cytat ma³ego "tata powiedz temu wujkowi co nas pilnowa³ ze najlepszy to by³ ten obóz z namiotami na wyspie"
Cedrik
Ehh nie mogê od¿a³owaæ, ¿e nie da³em rady siê pojawiæ...
Basiek
Dziêkujê wszystkim za dobr± zabawê :D
Turniej naprawdê by³ dobry, zaskakuj±co dobry jak na pierwszy turniej w mie¶cie smile.gif
¦wietni ludzie, ¶wietne miejsce w parku, ¶wietne jedzonko i organizacja.

Tylko ABBY to ja mam do¶c na kilka dobrych lat anger.gif

Garstka naszych zdjêc z Turnieju niebawem, jak tylko Tajger zdo³a je wrzucic smile.gif

Pozdrawiam i mam nadziejê do zobaczenia za rok smile.gif
TAJGER
Tajger zdo³a³ wrzuciæ... oto link do tego co nam siê uda³o popstrykaæFotki z Pi³y

A teraz trochê moich refleksji...
Bez zbêdnego s³odzenia, mogê z czystym sumieniem napisaæ, ¿e I Turniej w Pile mo¿na zaliczyæ do udanych.
¦wietny klimat w obozie, szczególnie przy ognisku jak ju¿ by³o ciemno... smile.gif
Du¿o, du¿o jedzenia!
I co prawda nie bawiê siê w strzelanie z ³uku od dawna ale to by³ chyba najlepszy turniej ³uczniczy jaki widzia³em. Hehe i bardziej krwawy od bojówki bigsmile2.gif
Minusem by³a aklimatyczna muzyka puszczana ze sceny spowodowana festynem dla mieszkañców miasta ale z tego co s³ysza³em maj± to wyeliminowaæ w przysz³ym roku. smile.gif

Na koniec chcia³bym podzieliæ siê moj± wielk± rado¶ci±. Otó¿ by³ to dla mnie pierwszy od 3 lat turniej na którym nie pada³o! Artur... Szacun za kontakty tam na górze! smile.gif

Wielkie dziêki wszystkim za ¶wietn± zabawê!
Morganka
Poniewa¿ wreszcie dorwa³am komputer na chwil parê - chcia³am ogromnie podziêkowaæ wszystkim bez wyj±tku uczestnikom za:

- wspania³± zabawê

- niesamowicie ciep³± i rodzinn± atmosferê

- a przede wszystkim za wasz± pomoc przy turnieju, na któr± mogli¶my liczyæ w ka¿dej chwili

i to zarówno tym wszystkim, z którymi znamy siê jak ³yse konie, jak i tym których pozna³am i mam nadziejê ju¿ wkrótce znaæ siê jak niezbyt ow³osione nieparzystokopytne stworzenia !!! blinkie.gif

I jeszcze dziêki, ¿e nie dosz³o do dewastacji sprzêtu nag³o¶nieniowego - choæ sama mia³am na to szczer± chêæ - nigdy wiêcej Abby i zespo³u Trans anger.gif - i taki w³a¶nie jest plan na nastêpne turnieje w Pile smile.gif , w której wcale nie by³o jak w Chile

pozdrawiam Doris

Johny
¯a³uje, ¿e nie mogli¶my do³±czyæ do zabawy ale jak widaæ kryzys dotkn±³ równie¿ rycerstwo. Mam nadzieje, ¿e za rok uda nam siê nadrobiæ :p
Utta
Cze¶æ,
super kameralny turniej:)
Zawody ³ucznicze rzeczywi¶cie boskie:)

Mam nadziejê, ¿e da siê w przysz³ym roku zrobiæ tak, ¿eby by³o mniej festynu a wiêcej turnieju, bo miejsce (i Czesio Artur) ma du¿e mo¿liwo¶ci.

Dziêkujê dwóm trolom, co zagrzeba³y siê u mnie w namiocie pod patchworkiem za towarzystwo ogólno-turniejowe i samochodowe:) Dziêkujê Hassanowi za wygodny dyli¿ans:)

z wad:
woda, w³amywacze kiblowi, prysznice itd (chyba lepiej siê sprawdzaj± improwizacje z drewna i materia³u ni¿ niebieskie pude³ka udaj±ce prysznice do których tury¶ci siusiaj±).

pozdro,
ola
Artur Brzychcy
Witam
W przysz³ym roku zarówno muzyka jak i woda bêd± poprawione.
Walczymy o miejsce obok wyspy, gdzie bêdzie mo¿na wyk±paæ siê w ciep³ej wodzie.

Mieszkañcy Pi³y spe³ni± wszystkie nasze ¿±dania, poniewa¿ wieczorem zapali³a siê ca³e siano z obozu a posz³a fama, ¿e to roze¼leni rycerze, to siê teraz nas boj± bigsmile2.gif bigsmile2.gif bigsmile2.gif
Przemys³aw
Taaaaakkkk.....W koncu mam moment aby wyskrobac cos z mojego blazenskiego rogu obfito¶ci poetycko prozaicznej szczerba.gif

Turniej naprawdê najzajedwabistrzy w swej zajedwabistosci by³o wszystko i piwo i jedzenie i emocjonuj±ce konkurencje, ludzie których siê nie widzia³o prawie rok doskonal± atmosfera i organizacja na najwy¿szym szczeblu. Klimat jaki wspólnymi silami stworzyli¶my by³ tak wspania³y ze nie chcia³o siê odje¿d¿aæ....Jedzenie i piwo o którym ju¿ pisa³em by³o naprawdê wspaniale i nawet ka¿dy dosta³ po jajku!! (nie...nie ¿elaznym prêtem*)
Ech jesli was tam nie bylo to obwieszczam wszem i wobec ze naprawde jest czego ¿a³owaæ, by³o wspaniale i weso³o a impreze zaliczam na 11,5 w skali 1 - 10 .
Fakt ze tak wielu nie udalo sie dojechaæ mimo ze mieli plany jest smuc±cy...ale patrzmy tez na jasne strony za rok nastêpna Pila a dla nas bylo dwa razy tyle piwa bum.gif

Minusy imprezy chcia³oby siê zacz±æ tak jak niedzielny poranek od "Rivers of babilon" i "Mamma Mia" ale byl to w zasadzie maly mankament bo sami potrafilismy sie zajac tak ze nie slyszalo sie tych piosenek a dzwiek tych niebianskich nut wzmagal chec zbrojnych do mordowania a nam £ucznikom odruchowo sciagalo luki z celu w strone sceny ale z muzyka pies tancowal przejdzmy do spraw wazniejszych a mianowicie.
Arturze skladam na twe rece unizona suplike zebym za rok dostal pozwolenie na zorganizowanie grupy dywersyjnej odpowiedzialnej za to ¿eby dziwnym trafem czêsto psu³y siê osoby odpowiedzialne za muzyk i nag³o¶nienie, oraz grupy uderzeniowej odpowiedzialnej za okaleczanie wszelkich turystow chcacych pozwiedzac oboz i przylegle do niego Wc chatki mimo naszych usilnych starañ aby teleportowali siê czym prêdzej za teren i nie rozsiewali nam po obozie 21 wieku:bum: bo wydaje mi siê ze palenie na stosie lub ³amanie ko³em by im znacznie poprawi³o charaktery.

Dziekowac nie bede kazdemu z kolei bo...bo...poniewarz...hmm...a co mi tam podziekuje:P

Arturowi Czesiowi .B wraz z luba za organizaje i proby chrystianizacji kulturowej tubylcow
Najslynniejszej prostej linii w rycerce czyli Reyowi za pomoc w krzewieniu b³azeñskiej tradycji na turniejach.
Zuloxowi ktory...mm...tu jest ciezko zprecyzowac podziekowania ale on juz wie za co a chocia¿ by za to ze by³ tam i by³o sie z kim napiæ devil.gif
Garemu za pojawianie sie w suchych momentach z kufelkiem badz dwoma bigsmile2.gif
Nazirowi Tajgerowi i ca³ej ekipie weso³ego karawanu.
Stalowemu Lisciowi za nareszcie normalnych rozmiarow zwierze na luczniczym (dzik) a nie kaczusieminimini. Konkurencje byly miodzio i nie wyobra¿am sobie ¿eby za rok kto inny onanizowa³ turniej ³uczniczy jak nie wy smile.gif

Jesli kogos pominolem to wybaczcie i po prostu zap³aæcie a nie oczekujecie miejsca na darmowa reklamêszczerba.gif

Pozdrawiam wszystkich Przemko Maximus uni¿ony B³azen was i waszych szlachetnych rodów.

* Je¶li kto¶ nie lubi dowcipów o ¯ydach niech tego nie czyta ale us³ysza³em ten dowcip na turnieju i wy³±czy³ mnie z rozmowy na dobre 5 minut bo nie moglem przestaæ siê ¶miaæ wiec pragnê siê nim podzieliæ:

Hans zrobi³ w obozie zebranie i mówi:
- ¯ydzi z okazji ¦wi±t Wielkanocnych ka¿dy z was dostanie po jajku!
- Hurra Hurra (uradowali siê wiê¼niowie)
- Tym oto ¿elaznym prêtem - doda³ po chwili prezentuj±c prêt bum.gif

Moze jak sie czyta to nie brzmi tak dobrze ale zarêczam ze ten dowcip zdj±³ duza czesc ludzi przy ognisku :P
Western
No to te¿ co¶ skrobnê i to jako osoba postronna, cywil, tubylec pilski ¿e tak siê wyra¿ê.
Na wyspê wybra³em siê z ciekawo¶ci, ot tak dla zabicia czasu, a ¿e lubiê sobie pos³uchaæ muzyki dawnej to japka mi siê cieszy³a ¿e kwiat rycerstwa zawita do Pi³y i przy okazji trochê pos³ucham, popatrzê. Niestety to z bólem przyznam muzycznie troszkê siê rozczarowa³em, ale by³y mi³e dla ucha momenty. Co do walk, ¶wietnie zmoderowane, zabawne ale i rzeczowe komentarze ubarwia³y klimat. Kurcze, fajnie by³o! I mam nadziejê ¿e za ro powtórka? Tylko wiêcej muzyki poprawnej duchowo. Potraficie cz³owieka zaciekawiæ i ju¿ z ¿on± my¶limy czy zacz±æ przygodê z tego rodzaju imprezami jako czynnie bior±cy uczestnicy. Niestety nie wiemy za bardzo jak ugry¼æ ten temat. W Pile chyba nikt siê nie zajmuje tym tematem? Bractwa nie ma...? Do kogo siê zg³osiæ o pomoc? Starczy skompletowaæ strój podstawowy i... no w³a¶nie co dalej? Na pewno w czerwcu do L±du siê wybieramy g³ównie ze wzglêdu na wystêp zespo³u Scandicus. A co dalej? W planach oblê¿enie Malborka i na pewno Grunwald w przysz³ym roku !
Pozdrawiam.
Pestka
Turniej by³ super!

Jedzonko super i to w ilo¶ciach hurtowych! Ludzie ciekawi i przesympatyczni. Da³o siê ³atwo zintegrowaæ, co te¿ zrobi³am z przyjemno¶ci±.
Dziêki za super zabawê, mimo ¿e w moim przypadku tylko wieczorn±.
A, no i na koniec, niezapomniane:

ZNAAMYY SIEEEEEEEE...!!!
Maciej Reihl
A nie mówi³em, ¿e Brzart robi ¶wietne imprezy?

Wyszed³ fajny, dobrze pouk³adany turniej, z ciekawymi konkurencjami, bez specjalnych obsuw organizacyjnych i czasowych. I to za pierwszym razem! respekt.gif

W imieniu sêdziów chcê podziêkowac wszystkim walcz±cym za dyscyplinê i uczciwo¶c. W wielu wypadkach nie poradziliby¶my sobie ze sprawiedliwym werdyktem, gdyby nie Wasza honorowa postawa. respekt.gif

Pozdrawiam serdecznie i jeszcze raz dziêkujê thanx.gif

Maciek.
£ukasz Niemczuk
Maæku nie zapominaj o ogromnej roli lo¿y dam, która to na pewno obligowa³a naszych wspania³ych walcz±cych do opisanej przez Ciebie postawy smile.gif))
Dodaæ nale¿y, ¿e lo¿a dam - w my¶l równouprawnienia - by³a otwarta równiez dla panów smile.gif))

Przy³aczam siê w imieniu swoim i £ukasza do wszystkich pochwa³!!! Impreza by³a ¶wietna, dobrze zorganizowana i panowa³a na niej niezwyk³a atmosfera.
Ju¿ nie mogê siê doczekaæ kolejnej okazji do spotkania!

Dla nas dodatkowym bonusem wyjazdu jest odkrycie znakomitej ekipy RR tak bliziutko - bo my jeste¶my z Piaseczna, podobnie jak organizatorzy smile.gif Dziêkujemy za zaproszenie i na pewno stawimy siê na treningu/spotkaniu bractwowym tak szybko jak to bêdzie mo¿liwe.

gor±ce pozdrowienia i wielkie podziêkowania!!!
Ewa smile.gif
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.