Pomoc - Szukaj - U¿ytkownicy - Kalendarz
Pe³na wersja: X Turniej Rycerski na Zamku w Nidzicy
> Inne > Kalendaria 2003-2009 > Kalendarium 2009
Stron: 1, 2
Kujawski
X Turniej Rycerski na Zamku w Nidzicy, 11-12.07.2009,

Datowanie 1350-1492
Wzorem lat ubieg³ych turniej odbêdzie siê tydzieñ przed Bitw± Grunwaldzk±.
Zapewniamy wy¿ywienie (sobota - niedziela), atrakcyjne nagrody (rynsztunek rycerski),
dobr± zabawê. Noclegi na sali rycerskiej, jednak bêdzie wydzielone miejsce na kilka namiotów historycznych pod murami zamku.

Turniej przewidziany jest dla 150 uczestników.

Zg³oszenia uczestników drog± internetow±:
Darek Kujawski; rycerze@rycerze.org.
Zg³oszenia rzemie¶lników;
Patryk Koz³owski; kpatryk79@o2.pl

Wiêcej informacji pojawi siê w najbli¿szym czasie.
Nomen illi Mors
Witam. Kiedy jakie¶ szczegó³y? Zasady turnieju i konkurencje? bigsmile2.gif Moze Jaki¶ bohurt bum.gif szczerba.gif
Wiedziemka
to tak, ¿eby ruszyæ - ja z potomkiem standardowo (starszy ju¿ jest - to na pewno, mniej wrzaskliwy - mam nadziejê i ogólnie bêdzie nas dwa osobniki) smile.gif
Igor z Bêdzina
Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin siê zg³asza, chwilowo nie podamy liczby osób, bo jeszcze jej nie znamy... Najprawdopodobniej 4-6.

Kiedy mo¿na siê spodziewaæ jakiego¶ programu i regulaminów konkurencji?
Nikodem
Czy jest sens przyje¿d¿aæ dla nie walcz±cych? Jestem artylerzyst± i chêtnie bym przyjecha³, postrzela³ etc, lecz nie wiem czy ma to jakie¶ uzasadnienie ;).
Chaos666
CYTAT(Nikodem @ 09:49 28.02.2009) *
Czy jest sens przyje¿d¿aæ dla nie walcz±cych? Jestem artylerzyst± i chêtnie bym przyjecha³, postrzela³ etc, lecz nie wiem czy ma to jakie¶ uzasadnienie ;).

Witam!

My¶lê Nikodemie ¿e samych walcz±cych tam te¿ by nie chcieli, bo zjedliby wszystko w Nidzicy bigsmile2.gif Ale pod³±czam siê do pytania, bo to s± jedynie przypuszczenia smile.gif)) Acha i te¿ bym chcia³ jako ³ucznik wpa¶æ z jeszcze 2 osobami smile.gif

Pozdrawiam
Chaos
Nikodem
Chaosie, czy¿by kolejna okazja ¿ebym zabra³ siê z Tob± samochodem? :>
Chaos666
CYTAT(Nikodem @ 08:54 04.03.2009) *
Chaosie, czy¿by kolejna okazja ¿ebym zabra³ siê z Tob± samochodem? :>

Witam!

Jak widzisz Nikodemie gustujemy w podobnych imprezach bigsmile2.gif Je¶li tylko dostanê zaproszenie to jak najbardziej pojedziemy razem smile.gif))

Pozdro
Chaos
Roma
A jaka¶ zachêta dla Pañ?
cokolwiek?
anger.gif
Nomen illi Mors
WItam wys³a³em zg³oszenie i nie otrzyma³em potwierdzenia. Pozdrawiam
Chaos666
CYTAT(Nomen illi Mors @ 00:25 17.03.2009) *
WItam wys³a³em zg³oszenie i nie otrzyma³em potwierdzenia. Pozdrawiam

Witam!

No ja tak samo jak kolega dunno.gif Chyba mocno ¶pi± w tej Nidzicy bigsmile2.gif

Pozdro
Chaos
Moniasiek
Witam,
Na Nidzicê zg³aszam siê z moj± ma³± reprezentacj± toruñskich beginek! I jak co roku oferujê Nasz± pomoc przy organizacji biesiady.
Pozdrawiam!
Roma
HALO!!NIDZICA!!!

Wiosna idzie, czas sie obudzic i daæ odpowied¼ ludziom!!

anger.gif
Piotr z Nidzicy
Witam Wszystkich i w imieniu organizatorów przepraszam za dotychczasowy brak odpowiedzi na zadawane pytania i zg³oszenia.Mamy chwilowe problemy z nasz± poczt±,ale w ci±gu trzech dni wszystko ma zacz±æ dzia³aæ.
Szczegó³owy program i zasady konkurencji umie¶cimy najpó¿niej w pierwszych dniach kwietnia.
Oprócz walcz±cych,artylerzy¶ci równie¿ mile widziani.Postrzelacie sobie w czasie wieczornej bitwy.Za pomoc przy organizacji biesiady z góry dziêkujemy toruñskim beginkom.O zachêcie dla Pañ (jak pisze Roma) równie¿ pomy¶limy.
Moniasiek
Czy mamy zg³oszenie na mailu wysy³aæ jeszcze raz?
Kujawski
CYTAT(Moniasiek @ 13:04 21.03.2009) *
Czy mamy zg³oszenie na mailu wysy³aæ jeszcze raz?

Nie trzeba. W tej chwili notujê dotychczasowe zgloszenia. Ka¿dy, kto wys³a³ maila powinien odtrzymaæ "zwrotkê" potwierdzaj±c±, ¿e otrzyma³em wiadomo¶æ. Na pocz±tku czerwca umieszczê listê brctw/osób, które s± na li¶cie i wtedy prosiæ bedê o ostateczne potweirdzenie obecno¶ci.
Piotr z Nidzicy
Informujê,¿e na naszym turnieju zagra i za¶piewa Jacek Kowalski i Klub ¦wiêtego Ludwika.
Kujawski
Wstêpny plan turnieju (w czê¶ci mo¿e ulec zmianie)

X Turniej Rycerski o Buzdygan Wielkiego Mistrza Winrycha von Kniprode na Zamku w Nidzicy

Pi±tek 10.07.2009 - 14:00 – 23:00 Przyjazd i zakwaterowanie bractw rycerskich

Sobota 11.07.2009 - 10:00 Przemarsz bractw ulicami miasta pod ratusz miejski – oficjalne rozpoczêcie turnieju; powrót do zamku.
- 11:00 Turniej ³uczniczy
- 12:00 Turniej bojowy na miecze jednorêczne i topory (1/1) – dziedziniec zamkowy
- 14:30 Obiad
- 15:30 Rzut toporem do saracena – przedzamcze
- 16:00 Turniej bojowy na miecze pó³torarêczne - dziedziniec zamkowy
- 17:00 Melée (walki dru¿ynowe na broñ drewnian±) – przedzamcze
- 18:30 Koncert Jacka Kowalskiego i Klubu ¦wiêtego Ludwika.
- 21:00 Inscenizacja oblê¿enia grodu – plac przy Banku
- 22:00 Biesiada rycerska - przedzamcze
- 23:00 Pokazy ognia (fire show) – dziedziniec zamkowy

Niedziela 12.07.2009
- 11:30 Pokaz ptaków drapie¿nych
- 12:30 Bohurt (3/3) – dziedziniec zamkowy
- 13:30 - Zakoñczenie turnieju – wrêczenie nagród

Turniej bojowy na miecze jednorêczne i topory (1/1)
Zasady: Walka jeden na jednego, czas walki 1,5 min, punktowanie od kolan i ³okci w górê; trzech sêdziów, dwóch liczy ciosy, trzeci sêdzia mierzy czas.

Turniej bojowy na miecze pó³toraroczne
Zasady: Walka jeden na jednego, czas walki 1,5 min, punktowanie od kolan i ³okci w górê; trzech sêdziów, dwóch liczy ciosy, trzeci sêdzia mierzy czas.

Bohurt(3/3)
Zasady: Walka trzech na trzech; pojedynek koñczy siê w momencie powalenia przeciwników na ziemiê. Ciosy zadajemy od kolan i ³okci w górê, zakaz uderzania przeciwnika w ty³ g³owy.

Melée (walki dru¿ynowe na broñ drewnian±)
Uczestnicy zostan± podzieleni na 4 zespo³y; przewidziane konkurencje: zdobywanie „mostka”, „zdobywanie proporca”, „kr±g zdrady”.

„Walka na mo¶cie”Walka odbywa siê na „mo¶cie”. Zespo³y przed rozpoczêciem boju znajduj± siê na „brzegach” i nie mog± zajmowaæ pozycji na mo¶cie. Wygrywa ta dru¿yna, która znajdzie siê na brzegu nale¿±cego do przeciwnej dru¿yny (brzeg uwa¿any jest za zdobyty, je¶li znajdzie siê na nim przynajmniej trzech walcz±cych) lub pokona wszystkich walcz±cych przeciwników na mo¶cie. Osoby, które upad³y uwa¿ane s± za poleg³ych,

„Zdobycie proporca”Zespo³y na pocz±tku boju wychodz± na pole walki z proporcem/sztandarem. Celem bitwy jest zdobycie znaku przeciwnika i doniesienie go do miejsca ustanowienia w³asnego proporca.

„Kr±g zdrady”Dru¿yny ustawiaj± siê w krêgu i jednocze¶nie zaczynaj± walczyæ; wygrywa ta dru¿yna, której walcz±cy pozostan± w krêgu. Za „poleg³ych” uwa¿a siê te osoby, które wypad³y z krêgu lub upad³y.

Turniej ³uczniczy; zasady i punktowanie zostan± ustalone przed konkurencj± w zale¿no¶ci od ilo¶ci uczestników

Rzut toporem do saracena; zasady i punktowanie zostan± ustalone przed konkurencj± w zale¿no¶ci od ilo¶ci uczestników

Bitwa
Mo¿na w niej wzi±æ udzia³ jako walcz±cy, ³ucznik lub artylerzysta. Podczas bitwy zakazane jest u¿ywanie przez walcz±cych buzdyganów i korbaczy. Jak zawsze bywa³o w Nidzicy, kilka staræ walcz±cych stron, zdobycie i spalenie grodu.

Istotne informacje:
- ka¿da osoba walcz±ca zobligowana jest do wziêcia udzia³u w 2 konkurencjach i bitwie.
- ka¿da osoba walcz±ca musi byæ pe³noletnia i ubezpieczona (zapewniamy ubezpieczenie osobom walcz±cym trzeba tylko dostarczyæ dane personalne do ubezpieczenia. Nie pó¼niej ni¿ do godz. 10 w sobotê 11.07.2009 (imiê nazwisko, pesel, adres zamieszkania)
- osoby uczestnicz±ce w walkach musz± posiadaæ uzbrojenie ochronne kompletne i adekwatne do epoki. Organizator mo¿e nie dopu¶ciæ osób do walki, je¶li nie spe³ni± powy¿szych wymagañ.
- ³ucznicy zobligowani s± do wziêcia udzia³u w turnieju ³uczniczym i bitwie (w³asne pacynki), postaramy siê z naszej strony przygotowaæ tak¿e czê¶æ pacynek
- z ka¿dej grupy, dowódca / opiekun / przedstawiciel grupy zobowi±zuje siê oddelegowaæ 1 osobê do ewentualnej pomocy na rzecz organizatorów turnieju. Mo¿e to byæ przygotowanie do (i po) danej konkurencji, warta, pomoc przy wydawaniu posi³ków. Za wyznaczenie osób i respektowanie przydzielonych zadañ odpowiada dowódca / opiekun / przedstawiciel grupy.
Patryk
Tegoroczny X Turniej odbêdzie siê pod patronatem Polskiego Radia aniol.gif . Radiowcy wykombinowali sobie, ¿e w tym roku "lato z radiem" bedzie po rycersku i szlachecku walka.gif Na ich wakacyjnej trasie znalaz³a siê Nidzica i z tego tytu³u miêdzy innymi zobaczymy i us³yszymy w Nidzicy Jacka Kowalskiego harfa.gif . Bed± jeszcze inne mi³e niespodzianki o których napiszê nieco pó¼niej psss.gif
Pablo
Witaj
Patryku - je¶li mo¿na to chcia³em oficialnie zg³osiæ nasz udzia³ w Waszej imprezie.
Przyjedziemy w sk³adzie 2 walcz±cych i 1 niewiasta.Apropos Pañ i sugerowanych zachêt , to je¶li organizatorzy uwzlêdni± jak±¶ konkurencjê , np . bieg dam - to od siebie obiecujê ufundowaæ b³yszcz±c± nagrodê.
Pozdrawiam Pawe³.
Patryk
Pablo - zapraszamy, zg³oszenia kieruj do Darka. Co do konkurencji dla dam, to chyba wprowadzimy j± do naszego programu. Jeste¶ kolejn± osob± która o to pyta. Chyba siê z³amiemy i zobaczymy jak prezentuj± siê i rywalizuj± ze sob± bia³og³owy w specjalnym biegu przygotowanym dla nich. Faktycznie ma³o jest turniejów gdzie nasze panie mog± zaprezentowaæ co¶ wiecej ni¿ urok osobisty i bogate stroje. Co do nagrody to trzymam za s³owo (s³owo siê ¿ek³o koby³ka u p³otu... czy jako¶ tak). Informujê równie¿, ¿e drapie¿ne ptaszki bêdzie mo¿na ogladaæ równie¿ w sobotê. Na pocz±tku czerwca zamie¶cimy ostateczny program imprezy.
Robert von Ellernitz
zg³aszam uczesnictwo ponownie jak w roku ubieg³ym.
Inscenizacja i turniej ³uczniczy to moja specjalno¶æ.
MagicWojtek
Zg³aszam uczestnictwo XXVI Chor±gwi Zamku Bratian (je¶li s± miejsca)

(na razie nie wiem dok³adnie ile osób,ale wiem ¿e na pewno 3 osoby walcz±ce icon_wink.gif )

wys³a³em tak¿e wiadomo¶æ na e-mail

Patryk
Z powodu ograniczonego terenu na przedzamczu mamy tylko 10 miejsc dla potencjalnych kramów i rzemie¶lników, a wiêc kto pierwszy ten lepszy. Na chwilê obecn± mamy 6 zg³oszeñ rzemie¶lników, wiêc zosta³y jeszcze tylko 4 miejsca.
Ryba
Witam,

Mam przyjemno¶æ zg³osiæ kilku ch³opaków liwiaków.
W mailu opiszê szczegó³y.

Tyle razy go¶ci³em na zamku a nigdy na turnieju, mam nadzijê ¿e w koñcu bêdzie mi dane rozkoszowaæ siê klimatem nidzickich murów, dobrego towarzystwa i przednich miodków icon_wink.gif

Pozdawiam ekipê z Nidzicy i resztê pozytywnych zakrêceñców tak¿e.

Ryba
Wierny Piotr
Witam
Czy no¿na jeszcze liczyæ na zaproszenie smile.gif?
Pozdrawiam
Patryk
Zg³oszenia proszê kierowaæ do Darka. Co do konkurencji dla dam, to ju¿ wiemy, ¿e siê odbêdzie. W jakiej formie to jeszcze ustalimy. Znamy ju¿ nagrodê, bedzie to bi¿uteria z kramu Aftefakt Paw³a Ob³ozy - pikne ¶wiecide³ka.
Darius
Mam mi³e wspomnienia z poprzedniego roku. Te¿ zg³aszam chêæ uczestnictwa, 2-3 ³uczników z Bydgoszczy przybêdzie.
MagicWojtek
Witam.
i co z moim zg³oszeniem? ¿adnej odpowiedzi nie dosta³em
pozdrawiam
Wojtek z XXVI Chor±gwi Zamku Bratian
Pawe³ S³awski h. Szeliga
Turniej zapowiada siê przednio :-)
do zobaczenia.
S³awa
Chaos666
Witam!

Rozumiem ¿e teraz czekamy zgodnie z planem na listê zg³oszonych. Takie drobne pytanie do orgów:

CYTAT
jednak bêdzie wydzielone miejsce na kilka namiotów historycznych pod murami zamku.

Czy to oznacza limitowanie miejsc namiotowych? Wiem ¿e mo¿e i pytanie lakoniczne, ale jeszcze nie by³em na Nidzicy i nie wiem czy miejsce jest ograniczone. Rozumiem ¿e na s³omê te¿ mo¿na liczyæ w razie czego. Czy bêdzie mo¿na rozpalaæ ogniska przy namiotach? A tak a propos, to mo¿e kto¶ wrzuciæ link do Nidzicy np. 2008? Chcia³bym przygotowaæ siê do klimatu Nidzickiego smile.gif

Pozdrawiam
Chaos
Diesirae
No to ja równie¿ piszê sie na takowy turniej ³uczniczy i mo¿e jeszcze rzut toporem bum.gif .
Do zobaczenia na miejscu.

Diesirae

Patryk
Chaos666
1. Na turnieju w Nidzicy prawie zawsze (poza rokiem 2007) nocleg jest na sali rycerskiej. Tak te¿ bedzie i w tym roku. Zawsze te¿ pod murami zamku wydzielamy (ogradzamy) placyk dla oko³o 6-8 namiotów. Niektórzy (np. Exy nie chc± czuæ zapachu XIV w. zamku i wol± siê rozp³aszczaæ pod zamkiem dunno.gif ). Je¶li chcesz spaæ w namiocie wystarczy mi to zg³osiæ.
2. S³oma zawsze jest w nadmiarze (pali siê od soboty do niedzieli:-(.
3. Co do ogniska pod murami zamku - to jest taka mo¿liwo¶æ.
4. Je¶li chcesz siê przygotowaæ do nidzickiego klimatu to pogadaj z Boczkiem icon_mrgreen.gif
Chaos666
Witam!

No to wszystko jasne smile.gif Je¿eli sala rycerska oznacza np. szko³ê, to poproszê mi zaklepaæ jedn± miejscówkê namiotow± pod zamkiem bigsmile2.gif I ze s³omy i z ogniska bardzo siê cieszê. Co do klimatu to jednak pomêczê o zdjêcia. Nie to ¿eby¶cie gdzie¶ specjalnie grzebali. Mo¿e kto¶ ma co¶ na picasie, czy fotosiku?

Pozdrowionka
Chaos
StoM
Witam
wyslalem juz swoje zgloszenie, mam nadzieje ze w tym roku nie bedzie problemow z poczta i nie bede musial meczyc Patryka na tydzien przed turniejem:)

Chaos666
Sala rycerska jest i jest dosc duza, zmiescilbys sie nawet z namiotem ale raczej nie pozwola ci go rozbijac w srodku:)
przygotuj sie na dobra zabawe

Patryk
nie strasz go Boczkiem bo jeszcze nie przyjedzie:)
Wiedziemka
Chaosie, sala rycerska oznacza dok³adnie salê rycersk± we wnêtrzu zamku
http://www.freha.pl/index.php?showtopic=15...40&start=40 - tu temat z poprzedniego roku i kilka galerii
Patryk
Tak jak sugerowa³em ju¿ w ubieg³ym roku nast±pi³o kilka istotnych zmian w programie imprezy, jak± znali¶cie do tej pory. Najwa¿niejsze z nich: rozpoczêcie turnieju nast±pi na dziedziñcu zamkowym a nie przed ratuszem jak to by³o dotychczas, nie bêdzie palenia grodu lecz bitwa bêdzie mia³a charakter bitew, które odbywaj± siê na Liwie i ostatnia znacz±ca zmiana dla uczestników - wy¿ywienie mamy w formie kateringu. OZNACZA TO TYLE ¯E KA¯DY OTRZYMA KARTKÊ NA ¯YWNO¦Æ (taki relikt z minionej epoki). Dlatego te¿ wa¿n± spraw± jest potwierdzenie uczestnictwa i ilo¶ci osób. Wkrótce zamie¶cimy listê zg³oszonych bractw.
Poni¿ej ostateczny plan turnieju:

X Turniej Rycerski na Zamku w Nidzicy
Pi±tek 10.07.2009
- przyjazd i zakwaterowanie uczestników

Sobota 11.07.2009
- 10:00 Oficjalne rozpoczêcie turnieju – dziedziniec zamkowy.
- 10:30 Turniej ³uczniczy - podzamcze
- 11:00 Turniej bojowy na miecze jednorêczne i topory (1/1) – dziedziniec zamkowy
- 13:00 Konkurs stroju ¶redniowiecznego (damskiego) – dziedziniec zamkowy
- 13:30 Turniej bojowy na miecze pó³torarêczne (1/1) - dziedziniec zamkowy
- 15:30 Rzut toporem do saracena – podzamcze
- 16:00 Melée (walki dru¿ynowe na broñ drewnian±) – podzamcze
- 18:40 Koncert Jacka Kowalskiego i Klubu ¦wiêtego Ludwika - przedzamcze
- 20:30 Bitwa – podzamcze
- 22:00 Biesiada rycerska - przedzamcze
- 23:00 Pokazy ognia (fire show) – dziedziniec zamkowy

Niedziela 12.07.2009
- 11:30 Pokaz ptaków drapie¿nych - podzamcze
- 12:30 Bohurt (3/3) – podzamcze
- 13:30 - Zakoñczenie turnieju, wrêczenie nagród – dziedziniec zamkowy

Wy¿ywienie:
- sobota (¶niadanie 9.00-10.00; obiad: 14.00-15.30; biesiada 22.00)
- niedziela (¶niadanie 10.00-11.00)

Estera z £êczycy
Ja równie¿ oczywi¶cie zg³aszam swoj± obecno¶æ na turnieju smile.gif
Kujawski
Zgodnie z umow± umieszczam spis Bractw i osób, które zg³osi³y siê drog± mailowa.
W niektórych pozycjach mam tylko nazwisko osoby zg³aszaj±cej. Gdy dana osoba wystêpujê pod szyldem Bractwa, proszê o tak± informacjê.

Spis jest wg. kolejno¶ci zg³oszeñ. Przyjmujê, ¿e ilo¶æ zg³oszonych nie zmieni³a siê.
W razie zmian, uwag, wyja¶nieñ, kolejnych zg³oszeñ proszê do mnie na rycerze@rycerze,org

Sagitta Dei
Pu³tuska Dru¿yna ¶redniowieczna
Krzysztof Zarêbski + 2
Micha³ Kozdra¶ + 1
Zamojskie Bractwo Rycerskie
Beginki
Bractwo Rycerskie Zamku Bêdzin
Excalibur
Pocztu Rodowego herbu Poraj, nale¿±cego do Prywatnej Chor±gwi Macieja von Reihl,
Paula Dziubiñska (sowa) +2
Najemna Kompania Toruñska
Piotr Biñczak +5
Swobodna Kompanija/Czambulik
Bractwo Rycerskie Miecza i £uku Ziemii Miñskiej
Rodzinna Grupa Lucznicza z Prabut
Bractwo Miecza i Kuszy (Diabe³)
Strzelecki Dominik +1
Bractwo Rycerskie Ziemi E³ckiej.
Pawe³ Ob³oza Grunwaldzka Chor±giew Krakowska +2
Bractwo Bogus³awa V
Chor±giew Zaciê¿na Trzy Miecze
Marcin Czupryna
Chor±giew Prywatna Macieja von Reihl
Nikodem Czechowski b±d¼ jako Rubaszni Artylerzy¶ci
RaubRitterow von Silesia
Bractrwo Zamku Olsztyn
Bractwo ¦wiêtej Katarzyny z Dzia³dowa
Patryk
Tak jak napisa³ Darek je¶li kto¶ robi³ zg³oszenie a go brakujê proszê o kontakt. Po szybkim przeliczeniu uczestników wychodzi, ¿e lista jest ju¿ prawie pe³na. Do liczby 150 uczestników brakuje na jeszcze 10-15 osób i tyle jest wolnych miejsc. Bractwa, które siê zg³osi³y proszê o weryfikacjê ilo¶ci osób, jak± podali¶cie wstêpnie. Jest to bardzo wa¿na informacja dla nas zwi±zana z wy¿ywieniem i ilo¶ci± posi³ków.
Kujawski
Robi siê ciasno i za chwile zamykam listê.

Wa¿na uwaga dotycz±ca cz³onków Bractw. Nie stosujemy weryfikacji strojów czy historyczno¶ci uzbrojenia, ale liczymy na powa¿ne podej¶cie do tematu uczestników.
Od uczestników oczekujemy, ¿e bêd± braæ udzia³ w konkurencjach turniejowych wg. deklaracji w zg³oszeniu. (mo¿e bêdzie to mia³o znaczenie w zaproszeniach na kolejny turniej)

Zabawa szykuje siê "superowa"
Igor z Bêdzina
Bêdzin pojawi siê w liczbie 17 sztuk i to jest ostateczna liczba uczestników, trochê nam siê posypa³o.
Kujawski
Zamykam listê.

Lista jest ju¿ pe³na, proszê o ostateczne potwierdzenie ilo¶æ osób.
Ryba
CYTAT(Kujawski @ 22:42 09.06.2009) *
Zgodnie z umow± umieszczam spis Bractw i osób, które zg³osi³y siê drog± mailowa.
W niektórych pozycjach mam tylko nazwisko osoby zg³aszaj±cej. Gdy dana osoba wystêpujê pod szyldem Bractwa, proszê o tak± informacjê.

Spis jest wg. kolejno¶ci zg³oszeñ. Przyjmujê, ¿e ilo¶æ zg³oszonych nie zmieni³a siê.
W razie zmian, uwag, wyja¶nieñ, kolejnych zg³oszeñ proszê do mnie na rycerze@rycerze,org

Sagitta Dei
Pu³tuska Dru¿yna ¶redniowieczna
Krzysztof Zarêbski + 2
Micha³ Kozdra¶ + 1
Zamojskie Bractwo Rycerskie
Beginki
Excalibur
Pocztu Rodowego herbu Poraj, nale¿±cego do Prywatnej Chor±gwi Macieja von Reihl,
Paula Dziubiñska (sowa) +2
Najemna Kompania Toruñska
Piotr Biñczak +5
Swobodna Kompanija/Czambulik
Bractwo Rycerskie Miecza i £uku Ziemii Miñskiej
Rodzinna Grupa Lucznicza z Prabut
Bractwo Miecza i Kuszy (Diabe³)
Strzelecki Dominik +1
Bractwo Rycerskie Ziemi E³ckiej.
Pawe³ Ob³oza Grunwaldzka Chor±giew Krakowska +2
Bractwo Bogus³awa V
Chor±giew Zaciê¿na Trzy Miecze
Marcin Czupryna
Chor±giew Prywatna Macieja von Reihl
Nikodem Czechowski b±d¼ jako Rubaszni Artylerzy¶ci
RaubRitterow von Silesia
Bractrwo Zamku Olsztyn
Bractwo ¦wiêtej Katarzyny z Dzia³dowa

Ma siê rozumieæ, ¿e "Piotr Biñczak + 5" to nic innego jak "Bractwo Liw" w liczbie 6 osób smile.gif .

Pozdrawiam
Patryk
Tak, Tak Piotr Biñczak to Bractwo Rycerskie Ziemi Mazowieckiej i Podlaskie smile.gif j
Tomko Konopczyc
Bêdzin Wam sie podwoi³, ale prawda, ze bedziemy licznie smile.gif
Kujawski
Proszê o potwierdzanie ilo¶ci uczestników ( z zastrze¿eniem, ¿e nie wiêcej ni¿ przy pierwotnym zg³oszeniu ) Sprawa pilna.
Ilonka
Witam serdecznie,

Gdyby co¶ uleg³o zmianie, kto¶ zrezygnowa³ lub siê rozmy¶li³, mo¿e znalaz³oby siê jeszcze miejsce dla artylerzysty i damy? By³abym bardzo wdziêczna za jak±¶ informacjê na ten temat. Trochê przy pó¼no siê obudzili¶my ;)

Pozdrawiam,
Ilonka z Dzia³dowa Olifk± zwana
maeve
Jak wygl±da sprawa z miejscami, czy jeszcze co¶ tam siê znajdzie? Zastanawiamy siê, czy uda nam siê jako¶ zmie¶ciæ nasze szanowne cztery litery w liczbie od trzech do piêciu... szczerba.gif
Marioosh
Witam!
Czy istnia³aby mo¿liwosc otrzymania jeszcze zaproszenia dla dwóch osób na wasz± imprezê?
Zdajê sobie sprawê, ¿e ju¿ up³yn±³ czas zg³oszeñ jednak nie byli¶my w stanie okreslic ilosci osób jad±cych.
Oboje przyjechaliby¶my w pe³nych sprzêcie i brali udzia³ w wiêkszosci przewidzianych atrakcji.

pozdrawiam Mariusz Rota Piesza Bocke

P.S.
Aby zachêciæ organizatorów do zaproszenia nas dodam, ¿e jeste¶my ekonomiczni w utrzymaniu, ma³o jemy ale za to du¿o siê bijemy :P
To jest wersja lo-fi g³ównej zawarto¶ci. Aby zobaczyæ pe³n± wersjê z wiêksz± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszê kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2024 Invision Power Services, Inc.